Blockchain Digital Transformation – 30+ Blockchain Transformation Exempel

Blockchain-transformation är över oss. Allt började med Bitcoin. Det uppträdde först 2009 och därifrån har tillväxten inte stoppat alls. Vi kan säga att vi för närvarande befinner oss i ett stadium där organisationer och företag börjar anta det. Dess inverkan är obestridlig och industrier följer trenden.

Blockchain digital transformationsidé är enkel att smälta. Det gör att distribuerade noder kan ansluta till varandra utan behov av en central myndighet. Digital huvudbok är det som gör det möjligt där säkerhet, oföränderlighet och transparens är de tre bästa fördelarna.

Men det är inte det vi ska diskutera idag. I dagens artikel kommer vi att fokusera kraftigt på de industrier som för närvarande omvandlas från blockchain.

Med Bitcoin uppstod den första generationen blockchain-teknik. Det var lovande, men precis som alla första generationens teknologier hade det också problem kopplat till det.

Precis som hur internet uppstod och hade problem med det.

Den första generationen av internet var intetsägande och enkel. Det fungerade som det borde, men du kan bara hitta statiska webbplatser där. Vi kan alltid tänka på internet som den första digitala omvandlingen som förändrade liv. Men det växte, och nu har vi det på Web 2.0. Blockchain är en teknik som kan kallas en andra digital transformation och kommer att förändra våra digitala liv helt. Med blockchain bygger vi Web 3.0, internetens framtid och det är blockchain-transformationen vi väntar på.

Blockchain Transformation

Blockchain är allestädes närvarande och kan användas för att lösa olika problem. Det är till exempel användbart inom bankverksamhet eftersom det gör gränsöverskridande betalningar snabbare och säkrare. I finans kan det hjälpa företag att få en säkrare och snabbare transaktion med fullständig transparens.

Datalager kan också vara ett bra användningsfall för blockchain eftersom vi kan distribuera data mellan noder där det inte behöver vara hos en central myndighet. Det finns fler blockchain-affärstransformationsexempel som vi kommer att diskutera nedan.

Kort sagt, vi bevittnar den nya förändringen eftersom den kommer att förändra kundupplevelsen.

Många startups tar redan utmaningen och utvecklar nya lösningar baserade på blockchain. Det kommer att digitalisera ekosystemet bättre och se till att vi har en fungerande infrastruktur i den stora industrin som är direkt kopplad till vårt dagliga liv. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur en bransch förvandlas. Vi kommer också att lägga till några exempel tillsammans med det.

För att uppnå en blockchain-transformation måste vi motverka de hot som stoppar dess tillväxt. Automation är nyckeln till den andra digitala transformationen. Inte bara det, men vi måste också lösa säkerhetsfrågor och se till att tekniken växer utan att hindras.

Blockchain kommer också att förvandla internet genom att tillhandahålla en mycket skalbar lösning baserad på olika blockchain-modeller.

Innan vi börjar, låt oss försöka förstå mer om blockchain dess inverkan på världen omkring oss.

Hur vi löste problem innan blockchain?

Blockchain är en relativt ny teknik. Det är bara ett decennium gammalt och vi måste gå långt innan vi kan göra något väsentligt med det. För att verkligen förstå dess kapacitet måste vi veta hur vår värld fungerade innan blockchain digital transformation startade.

Innan blockchain introducerades var vår värld effektiv men utnyttjade inte det decentraliserade nätverket. Vid den tiden var det nödvändigt att ha en central myndighet för att kunna driva smidigt. Utan dem är det inte möjligt.

Automatisering var också begränsad och kunde inte blomstra eftersom det alltid fanns ett behov av en central myndighet för att uppfylla kraven från ett nätverk. Innan blockchain var vi alltid tvungna att använda banker för att göra transaktioner eller handla också.

Det ekonomiska landskapet styrdes alla av en central myndighet, och det fanns inget annat sätt att göra transaktioner utan att bankerna fick veta om det.

Hur förändras det nu?

Den första förändringen i blockchain-omvandlingen som du omedelbart kommer att se är frånvaron av centraliserad auktoritet. Det förändrar hur vi interagerar med varandra. Företag och organisationer kommer också att dra nytta av det genom att optimera sitt nätverk och automatisera det utan behov av mänsklig inblandning. Nästan alla branscher kommer att förändras med hjälp av blockchain inklusive bank. 

Blockchain Digital Transformation Infographic

9 vertikaler av Blockchain Transformation

1. Teknik

Blockchain har helt förändrat hur tekniken fungerar i olika sektorer. För att förstå det bättre har vi beslutat att underkategorisera dem enligt nedan.

 1. Molnlagring
 2. Sakernas internet
 3. Energihantering
 4. Cybersäkerhet

Molnlagring

Hittills fungerade molnlagring i en central miljö. Det var effektivt, men det är också sårbart för säkerhetshot och hackare. Med blockchain kan konsumenterna lita på molnlagringen mer eftersom det kommer att flytta till ett decentraliserat system där det är mindre benägna att utnyttjas och skyddar data från att gå förlorade.

Storj är det främsta exemplet när det gäller decentraliserad molnlagring. Det förändrar framtiden för molnlagring genom att använda blockchain och gör det möjligt för användare att ha kontroll över sina data. Den är för närvarande under utveckling och kommer snart att släppas i alfastadiet. Tanken är att använda den utnyttjade bandbredden runt om i världen och skapa ett datacenter där prestanda, tillförlitlighet och transparens är de viktigaste faktorerna för tillväxt.

Blockchain-baserad lagring är alltid bättre än traditionell lagring eftersom den löser många utmaningar i samband med traditionellt molnlagringssystem. Andra projekt som är värda att nämna inkluderar Siacoin, Filecoin, och MaidSafe. Molnlagring är ett utmärkt exempel på blockchain-transformation.

Sakernas internet

Internet of Things (IoT) är en banbrytande teknik. Med distribuerad storboksteknik kommer den att förändras helt eftersom den kommer att ge mer säkerhet, transparens och möjligheter som aldrig utforskats tidigare. Nyckelrollen för blockchain här är att säkerställa att enheterna kommunicerar med varandra utan problem. Blockchain kommer också att kunna lagra mer information om enheterna, hur de interagerar och bygger ett nätverk av förtroende bland enheterna.

Kort sagt kommer blockchain att fungera som en bas för de interaktioner och transaktioner som sker i nätverket. Smarta kontrakt kommer också att göra det enkelt för ingenjörerna att automatisera hela nätverket. De viktigaste fördelarna med att använda blockchain i IoT inkluderar förtroendeskapande, implementering av låga kostnader och snabbare transaktioner.

Många IoT-blockchain-applikationer fångade vår uppmärksamhet. Men den som vi vill diskutera är IBM spotlight blockchains som för närvarande låser upp hur företag kan använda IoT med användning av blockchain. Ett annat exempel inkluderar Hyundai Digital Asset Currency (HDAC), ett IoT-blockchain-nätverk som för närvarande bygger den privata IoT-blockchainen. Filamentstart arbetar också hårt för att utveckla IoT-industrin genom att producera ett chip som kommer att dra nytta av blockchain-tekniken.

Kraft / energihantering

Energihantering är nödvändig för en bättre framtid. Vi lever i en värld där vi behöver kraften att göra nästan allt. Vi saknar också metoder för att uppfylla framtidens energibehov. Det är här blockchain-transformation kommer in.

Blockchain kommer att förändra hur vi lagrar, distribuerar och producerar energi i första hand. För närvarande finns det många mellanprodukter när det gäller energiförsörjning. Dessa företag tar en stor del av vinsten för att säkerställa att de levererar sina tjänster. Med dem borta blir energi billigare. För att få idéerna till liv arbetar många nystartade inom energihanteringssektorn. Nystartade energiblockchain-uppstart 324 miljoner dollar det senaste året. Hittills finns det mer än 100 energistarter som deltar i blockchain-omvandlingen.

Vårt val inkluderar Conjoule och Drift. Conjoule bygger ett peer-to-peer-nätverk där var och en kommer att finnas PV-ägare, företagsköpare och offentlig sektor. Drift, å andra sidan, kommer att utnyttja DLT, handel och maskininlärning för att erbjuda en ny energileverantör i detaljhandeln.

Cybersäkerhet

Cybersäkerhet är en kritisk aspekt av den nuvarande tekniken. Företag spenderar mycket resurser på att skydda sina konfidentiella uppgifter. De vill också skydda sin infrastruktur från att utnyttjas inklusive routrar och andra viktiga enheter. Inte bara att annan kritisk infrastruktur som transport, kraftverk etc. också behöver skydd mot hack

Blockchains kommer att förändra hur cybersäkerhet implementeras i första hand. För det första kommer det att förändra hur organisationen håller data decentraliserad. På så sätt kan de neka hackare en plats att hacka. Det kommer också att introducera ett peer-to-peer-nätverk som ytterligare förbättrar nätverkets säkerhet. Datastöld och bedrägeri kommer att höra till det förflutna tack vare det skydd som blockchain erbjuder. Det kommer också att förhindra Distribuerad förnekelse av tjänst (DDoS). Blockchain-transformation kan bara hjälpa om vi har en säker miljö.

Startups eller företag som fångade vår uppmärksamhet inom cybersäkerhet inkluderar Medborgerlig, Cambridge Blockchain, Gladius, Ledger och mycket mer. Vi vill nämna vad Gladius gör. De är den start som för närvarande använder blockchain-teknik för att bekämpa DDoS-attacker och minska belastningstiderna. Detta hjälper företaget att skydda sina onlinetjänster från att bli hämmade.

2. Media

Media är en bransch med flera dollar som utvecklas med varje år. Det är dock för närvarande inte konsument- eller skaparvänligt på grund av mellanprodukter som utnyttjar och gör massor av intäkter i processen. Med blockchain kan hela markytan förändras och bli mer tillgänglig för både konsumenter och innehållsskapare. Vi tror att det kommer att påverka följande två stora underindustrier.

 1. Reklam
 2. Marknadsutvärdering
 3. Spel

Reklam

Annonsering är kärnverksamhetsmodellen för många stora företag. Till exempel använder Google och Facebook modellen för att få intäkter samtidigt som de tillhandahåller de flesta av sina tjänster utan kostnad. Internet är en plats där annonsörer kan placera sina annonser och tjäna intäkter i miljoner dollar. Det är inte allt eftersom mobilekosystem också underlättar reklam i appar.

Så, hur kan blockchain-transformation förändra reklam? Det kan ses från två perspektiv. Det första perspektivet är hur användare kommer att påverkas. Med nya blockchain-driven webbläsare är det nu möjligt för konsumenter att stänga av reklamen och skydda deras integritet samtidigt.

Det andra sättet att titta på det är att ta bort mellanhänder. Brave kommer också att släppa sin token som kallas Basic Attention Token (BAT) som kommer att förändra hur användare och annonsörer kan interagera direkt med varandra, ta bort mellanhänder som Facebook, Google osv. hjälp av blockchain.

En annan anmärkningsvärd blockchain-start som vi vill nämna är AdEx. Det är ett decentraliserat annonsnätverk som visar annonser med hjälp av smarta kontrakt och blockchain.

Marknadsutvärdering / prognoser

Prognoser är framtiden. Eftersom saker och ting utvecklas i komplexitet över tiden är det inte möjligt för människor att förstå den underliggande komplexiteten och fatta beslut. Med verktyg för prognoser eller marknadsutvärdering blir det lätt för marknadsförare och chefer att fatta ett bättre beslut.

Blockchain-transformation kan påskynda prognosen till en helt ny nivå. Den helhetssyn kan också påverka analys, forskning och andra marknadssektorer. Eftersom blockchain kan innehålla en enorm mängd data kan den användas tillsammans med maskininlärning eller artificiell intelligens.

Augur, gör till exempel just det. De använder Ethereum blockchain för att driva sitt förutsägelseprotokoll som drivs och ägs av folket snarare än någon centraliserad organisation. Det belönar människor om de förutsäger det korrekt. Just nu är de i beta och går långsamt till sin huvudversion. Ett annat fantastiskt exempel skulle vara Gnosis. De omfördelar framtiden genom att tillhandahålla en förutsägelsemarknadsplattform där resurser fördelas i enlighet med detta.

Spel

Du skulle bli förvånad över att veta att spel påverkas av blockchain-transformation. Spel tills nu styrs av företag eftersom de släpper spel som kostar miljontals dollar att skapa. Dessutom styrs även spelekonomin av spelföretaget. Nu kommer allt detta att förändras tack vare decentraliserade spelplattformar. Det kommer också att hjälpa oberoende spelutvecklare att släppa sina spel till världen utan att oroa sig för tillstånd eller avgiftsrelaterade problem. Esports kommer också att blomstra på grund av blockchain.

Decentraliserat spel har också fått uppmärksamhet från spelare och såväl företag som befinner sig inom detta område.

Bountie är en singaporiansk esports som löser eSports-problem med hjälp av kryptovaluta och blockchain. De förenklar transaktionsfrågorna och gör den transparent och snabb. Ett annat exempel skulle vara Drömlag som löser interna eSport-problem genom att lösa organisations-, betalnings- och sponsorproblem.

3. Lag och brott

Vårt samhälle behöver alltid en lösning för de brott som äger rum. Lagen tillämpar de strikta riktlinjerna och säkerställer att brottsligheten upprätthålls som en lägsta nivå. Du kommer att bli förvånad över att se att lagen också påverkas av blockchain-transformation. Vi har beslutat att kategorisera det i följande.

 1. Polis / lag
 2. Pistolsäkerhet

Polis / lag

Blockchain bibehåller dataintegriteten och ger därmed en utmärkt plats att lagra alla bevis. Det kan också distribueras utan att oroa sig för temperering och lägger till det nödvändiga säkerhetsskiktet som ger mening och förtroende för brottsbekämpning.

Vi är fascinerade av två nystartade företag som gör tunga lyft i denna sektor. Dom är Kroniserad och Elliptisk. Chronicled fokuserar på ger en smart leveranskedjelösning. Det utvecklar också kommunikationschips nära fält och manipuleringssäkra behållare där innehåll kan registreras och lagras, vilket är perfekt för brottsbekämpande myndigheter och myndigheter. Elliptic, å andra sidan, handlar om att förhindra brott i kryptovaluta genom att förstå mönster inom nätverket och ändra myndigheter om något misstänkt kommer upp.

Vi vill också nämna Neutrino. Det erbjuder en lösning för brottsbekämpning som ger bättre spårnings- och analysverktyg över flera blockkedjor.

Gun Tracking

Olagligt ägande och användning av vapen ökar i många stater över hela världen. Med blockchain kan vi ha ett system där varje pistol kan redovisas. Infrastrukturen spårar varje vapen som lämnar fabriken och hjälper till att stoppa olaglig pistolanvändning och export. Informationen som väl har lagrats kan också hämtas när det behövs. Detta innebär att om en pistol används i ett brott, kan den spåras tillbaka till dess ursprungliga ägare eller dess ursprung kan kännas omedelbart.

Blocksafe är en start som faktiskt bygger en vapenspårningslösning som kommer att ta ansvar i systemet.

4. Transport

Transport är en viktig del av vårt dagliga liv. Det är också en viktig aspekt av nuvarande affärer eftersom de behöver hantera sin försörjningskedja och också se till att de gör det effektivt. Just nu förändras transportindustrin för närvarande genom blockchain-transformation. Det gör det genom att sänka processkostnader och administrativa kostnader, sänka tvister, förbättra den totala transporthastigheten och mycket mer! För att få en bättre inblick kommer vi att distribuera den i följande kategorier.

 1. Affärs transport
 2. Bil
 3. Kollektivtrafik

Affärs transport

Blockchain gör affärstransporter säkrare, kostnadsbesparande och hjälper logistikföretag att vara toppen av sitt spel. Det gör det genom att tillåta enkel datakoordinering med DLT. De kan också använda smarta kontrakt för att automatisera större delen av sin transportrörledning eller skapa en anpassad lösning för att enkelt möjliggöra transport för ömtåliga och känsliga produkter. De åtnjuter också den säkerhet som äktheten som blockchain har att erbjuda. För att inte tala om, hela nätverket kan skala till att omfatta fler transportfordon, produkter och information.

Ett sådant exempel som vi skulle vilja dela är SkyCell som för närvarande bygger en kylbehållare som är blockkedjedriven och säkerställer att temperaturen förblir stabil under transportprocessen.

BiTA (Blockchain i transportallians) arbetar för att skapa en standard för organisationer att följa så att de kan dra fördel av blockchain och arbeta med andra organisationer på ett mycket bättre sätt.

Bil

Fordonsindustrin växer snabbt under det senaste decenniet. Med självkörande bilar som redan är ute och levereras är det nu hög tid för bilindustrin att använda blockchain. Revolutionen har redan börjat när IOTA visade sitt proof-of-concept med Volkswagen och visade hur deras IOTA-trasselsystem kunde fungera för de autonoma bilarna.

Andra aktörer på fordonsmarknaden som BMW bygger också sin lösning som kommer att förbättra deras totala pipeline. Även Porsche har sina blockchain-appar.

Kollektivtrafik

Den sista aspekten av transport som vi vill diskutera är kollektivtrafiken. Kollektivtrafiken krävde alltid förbättringar av allmänheten och regeringen arbetar också för att förbättra den över tiden. Med blockchain-transformation kommer saker att förändras drastiskt. Maltas transportminister har redan tagit saker i handen genom att samarbeta med Omnitude, en start som använder blockchain som mellanprogramvara.

5. Statliga tjänster

Regeringen gillar inte bitcoin, men de älskar blockchain. Tanken bakom bitcoin är att ge vem som helst möjligheten att göra transaktioner utan inblandning, varken från regeringen eller bankerna. Men blockchain är tekniken som har fått regeringen uppmärksamhet eftersom den kan ändra hur de kan styra. Just nu förbättrar regeringarna olika aspekter av sin styrning och förbättrar också hur de tillhandahåller tjänster till den genomsnittliga befolkningen. De kan inte bara ignorera blockchain-transformation. För att bättre förstå deras ansträngningar kommer vi att lista deras inverkan på olika kategorier nedan.

 1. Styrning
 2. Reser
 3. Sjukvård
 4. Utbildning

Styrning

Det främsta målet för regeringen är att få rätt i deras styrning. Det inkluderar att ha ett ordentligt transparent röstsystem, ge medborgarnas rätt och minimera bedrägerier i systemet. Styrning inkluderar också beslutsprocessen och säkerställer att lag och ordning upprätthålls till varje pris. Med blockchain undersöker regeringarna mer automatisering genom smarta kontrakt och ger den välbehövliga förändringen i nätverk, projekt eller fondstyrning.

IBM har redan arbetat med en blockchain-transformation för regeringarna. Du kan kontrollera det här: https://www.ibm.com/blogs/blockchain/category/blockchain-for-government/ De tillhandahåller en lösning som gränsöverskridande transaktioner, datadelning och så vidare. Ett annat exempel som vi skulle vilja dela är den georgiska regeringen som arbetar med BitFury Group för att hjälpa dem att förbättra spårningen och säkerheten för sina regeringsregister. Läs mer i vår tidigare artikel: ”Blockchain Government Transformation: Vad betyder det? Och hur det kommer att förbättra vårt liv? ”

Reser

Resebranschen blomstrar nästan varje år. För regeringen betyder det att de behöver modernisera sina system så att de kan göra bättre passageraridentifiering, lagra bättre reseinformation och göra passinflygningsinformationen mer automatiserad. Regeringens använder redan sin väg för att göra resandet mer automatiserat. Identifiering, till exempel, kommer att automatiseras, allt tack vare digital identitet skapad för individer till blockchain. Det gör det enkelt att rensa tullen, gå ombord på en plan och utföra andra reseuppgifter.

Passagerarens data kan också lagras i blockchain, vilket gör dem enklare att spåra och hantera.

Sjukvård

För regeringar är det viktigare att tillhandahålla en vård som är hållbar, skalbar och säker. De gör allt tack vare blockchain-omvandlingen. Sjukhus eller yrkesverksamma kan kommunicera bättre med varandra och också ge effektiv behandling. Regeringen kan också föra register över patienterna och ta vårdtjänster till de behövande. Alla data förblir också säkra.

Få anmärkningsvärda blockchain-spelare inkluderar Pärla, Doc.AI, och Nebula Genomics. Gem tillhandahåller sitt eget Gem Health Network som gör det enkelt för vårdpersonal att lagra, säkra och dela hälso-relaterade data. Läs mer i vår tidigare artikel “5 Use cases of Blockchain Technology in Healthcare industry“.

Utbildning

Utbildning har också förändrats av blockchain. Inte bara statliga organisationer utan privata organisationer söker också blockchain-utbildningsappar. Det första steget är att göra akademiska uppgifter verifierbara genom blockchain. Detta ger säkerhet, öppenhet och frihet att kontrollera och hämta referenser som de vill. Det tar också bort dokumentationen.

Många startups arbetar för närvarande mot blockchain digital transformation inom utbildningssektorn. Till exempel skapar Odem en On-Demand Education Marketplace som underlättar direkt interaktion mellan studenter och yrkesverksamma och tar bort mellanhänder helt från systemet.

Regeringen kan använda samma applikation och utbilda de behövande på avlägsna platser när det behövs. Ett annat exempel är Edgecoin som bygger den första e-learning token med Ethereum blockchain. Det kommer att ge blockchain som en tjänst för utbildningssektorn.

6. Mänskliga rättigheter och bidrag

Även om vi går framåt i en fantastisk takt behöver vi fortfarande grundläggande mänskliga rättigheter. Vi som människor behöver också bidra till vårt samhälle på ett eller annat sätt. I båda fallen behöver vi blockchain för att förbättra hela landskapet. Blockchain digital transformation tar för närvarande över det också. För att förstå det ordentligt har vi underkategoriserat det i följande:

 • Bidrag
 • Frivillig organisation
 • Rätt till information

Bidrag

Det finns en blockchain-transformation i bidragssektorn. Det gör att donationer kan vara transparenta och uppmuntra fler att donera. Donationer kan också spåras till slutet, vilket gör det enkelt för donationer att veta vart deras pengar gick. Alice är en av de andra blockchain-plattformarna som ger transparens i den sociala finansieringen. Det bygger förtroende och säkerställer också att inga pengar slösas bort. Giventh,  en annan dApp byggd på Ethereum är en öppen källkodsplattform som driver välgörenhet.

Frivillig organisation

Den frivilliga organisationen liknar mycket bidrag som kan användas för att spåra alla donationer så att det finns förtroende för systemet. Integriteten upprätthålls också så att inga uppgifter ändras efter donationen. Den frivilliga organisationen kommer också att minska komplexiteten i hela donationsprocessen.

Rätt till information

Rätt till information är den grundläggande mänskliga rättigheten. Just nu vill vem som helst veta att något måste gå igenom en komplex process för att fylla i formulär och sedan vänta i flera dagar på att få svar. Olika länder fungerar annorlunda vilket gör det ännu svårare att utöva din rätt till information. Information som anställdas historia, identitetsverifiering, betalningsprocesser och andra faller alla under underkategorin. Blockchain-transformation kan underlätta en korrekt process genom att tillhandahålla korrekt datahantering och tillgång till information.

7. Fintech

Fintech är platsen där nya idéer odlas. Med blockchain kommer Fintech också att förändras och se ett paradigmskifte. Just nu arbetar massor av Fintech-startups med blockchain och syftar till att ge en bättre lösning. Medverkan av blockchain i Fintech kan förstås av det faktum att av Forbes topp 50 Fintech 2018 arbetar 11 i blockchain-rymden.

För att bättre förstå har vi underkategoriserat det nedan.

 1. Finansiera
 2. Ekonomiskt skydd
 3. Bankgränssnitt

Vi kommer inte att diskutera varje underkategori individuellt eftersom de är nära besläktade. Vi kommer dock att lista några av de fantastiska startups som arbetar inom blockchain Fintech-sektorn.

Ubiquicoin ekosystem är vårt första val. Det är ett unikt system som erbjuder förutsägelser för investerarna i den flyktiga blockchain-miljön. Den använder ett tvåmyntsystem som säkerställer att risken kan elimineras så mycket som möjligt. Den använder också en ny konsensusmekanism som kallas Proof of Majority.

Lendoit är en utlåningsplattform som erbjuder en decentraliserad peer-to-peer-utlåningsplattform. Och slutligen Kyber Network vilket ger en pålitlig, decentraliserad plattform för likvidering av kryptotillgångar. 

8. Kontrakt

Kontrakt behövs för att ställa upp krav för att ta ett jobb, för betalning och andra uppgifter som kräver två parter. Det kan vara musik, lagligt eller till och med mark eller egendom. För att förenkla det har vi delat in det i följande underkategorier. Läs mer om smarta kontrakt.

 1. Arv
 2. Juridiska kontrakt
 3. Fastigheter och mark

Arv

Smarta kontakter kan också ge arv och hjälpa blockchain-transformation. Det är mest känt som det digitala arvet vilket innebär att du överför dina digitala tillgångar till någon annan när du dör. Och du skulle bli förvånad över att det redan finns krypto-arvstjänster där ute. Digipulse en lettisk start gör just det genom att tillhandahålla ägaren för att skapa arv i situationer där hans digitala tillgångar kommer att överföras till någon annan.

Juridiska avtal

Juridisk industri kommer att ändras med hjälp av blockchain och smarta kontrakt. Det kommer att ge upphov till juridiska kontrakt som utnyttjar smarta kontrakt och lever på blockchain. På så sätt kan immateriella rättigheter upprätthållas av ägaren utan att oroa sig för att den blir stulen. De lagliga avtalen måste följa blockchain-lagen och kan därför inte kodas utanför lagen.

Fastigheter och mark

De juridiska avtalen kan också påverka egendom och mark. Just nu handlar det om att ha rätt pappersarbete. Förr eller senare kommer allt att digitaliseras och blockchain kommer att ge ett lämpligt sätt att registrera handlingar, äganderätt och så vidare. Detta tar bort eventuella bedrägerier eller ändringar av handling utan meddelande från ägaren själv. Informationen kan också spåras tillbaka med full insyn och säkerhet.

Många startups arbetar mot idén att digitalisera hela fastighetshorisonten. Vi gillade hamn, ShelterZoom, och Otillbörlighet eftersom de alla erbjuder ett unikt sätt att lösa det aktuella problemet.

9. Underhållning

Vår sista kategori för blockchain digital transformation är underhållning. Blockchain-transformation förändrar också underhållning. För att göra det tydligare bestämde vi oss för att dela upp det i två underkategorier:

 1. Underhållningsindustri
 2. Musik industri

Underhållningsindustri

Framtiden för underhållning kommer att finnas i blockchainens händer. Blockchain kommer att förändra hur innehåll skapas eller konsumeras. Just nu kontrolleras underhållningsindustrin för närvarande av centraliserade enheter inklusive Twitch och Spotify eller till och med Apple Music.

Twitch, till exempel, är partisk mot populära streamers och det är svårt för nya streamers att komma igång på plattformen. Apple Music och Spotify verkar också sänka höga avgifter och ge bara innehållsskaparna marginella fördelar.

Aventus är ett av de öppna källkodsprojekten som syftar till att lösa biljettproblem. Det kommer att lösa problemen med dyra biljetter och eliminera falska biljetter från ekvationen. Andra viktiga aktörer som kan förändra framtiden för underhållning inkluderar MovieCoin, FlimChain Big Couch, StreamSpace, och andra.

Musik industri

Musikindustrin är en av de viktigaste branscherna i världen. Blockchain kan ändra underhållning. Det kommer att göra delning av innehåll mer tillgängligt och också använda smarta kontrakt för att göra. De smarta kontrakten kommer att säkerställa att intäkterna fördelas till parterna enligt avtalet. Denna enkla viktiga förändring gör det enkelt för innehållsskapare att få ut det mesta av sitt arbete. Det tar också bort mellanhänder.

Få anmärkningsvärda spelare inkluderar Opus. Det är ett open source-projekt som använder peer-to-peer IPFS-teknik ovanpå Ethereum-nätverket. Det kommer i princip att ge intäkterna direkt till innehållsskaparna och artisterna genom att ta bort mellanhänder. Voise är också en decentraliserad musikplattform som utnyttjar Ethereum-nätverket. En annan anmärkningsvärd start är UjoMusic, vilket gör det enkelt för skapare att ha rätt rättigheter till sitt arbete och automatisera royalty med smarta kontrakt.

Slutsats

Blockchain digital transformation har bara börjat. Vi bevittnar förändringar i nästan alla sektorer som vi kan tänka på – det kan vara utbildning, hälsa, fastigheter och mycket mer! Hittills har vi täckt totalt nio kategorier. Vi delade dem också upp för att ge en bättre inblick i blockchain-transformationen.

Så, vad har framtiden? Det är säkert ljust. Med företag och startups som arbetar parallellt med att introducera ny lösning och förbättrade redan befintliga, är det nu den bästa tiden att följa hela revolutionen framför dina ögon. Vi tror att det tar någon tid mellan 5-8 år för blockchain att bli mer allestädes närvarande. Så vad tycker du? Kommentera nedan och låt oss veta.

* Ansvarsfriskrivning: Artikeln ska inte tas som och är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Påståenden som görs i denna artikel utgör inte investeringsråd och bör inte tas som sådana. Gör din egen forskning!

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map