Betydelsen av Blockchain i verktyg för ren energi

Eftersom ekonomin projicerar mer efterfrågan inom elindustrin blir den också plågad av många frågor. Den här guiden kommer att ta itu med alla problemen och skapa en länk mellan blockchain och verktygshantering för att förstå hur denna teknik kan lösa alla problem.

Verktyget är ett stort spektrum att arbeta med. Den täcker alla element som vi behöver för att fungera dagligen – gas, el och vatten. Dessa är några av de grundläggande elementen i nyttan, men spektrumet för dessa är väldigt omfattande.

Frågan är att vår förbrukning av dessa verktyg eller energier inte är tillräckligt effektiv. Som ett resultat brinner vi långsamt genom vår reserv och släpper också ut mycket kol i vår atmosfär. På grund av olika felhantering och korruption möter företagen i denna bransch också stora förluster varje år.

Att använda blockchain i verktyget kan ändra scenariot. Även om blockchain inte är det enda botemedlet för alla problem i denna sektor. Men det har förmågan att minska en stor del av det. Så vi kommer att se hur denna teknik kan påverka denna bransch och vårt dagliga liv.

Anmäl dig nu: Gratis Blockchain-kurs

Blockchain In Utility: Vilka är problemen med denna sektor?

I verkligheten kommer denna sektor med många frågor, och de flesta av dem behöver en omedelbar lösning. Därför kommer blockchain inom verktygsindustrin att hjälpa till när det gäller att ta itu med och minska alla problem.

Lågt kundnöjdhet

En av de viktigaste frågorna i denna bransch är minskad kundnöjdhet. I själva verket går infrastrukturen för denna industri fortfarande på en mycket gammal modell. Som ett resultat kan det inte hålla jämna steg med kundernas förändrade beteende. Således är konsumenterna inte nöjda med vad de får.

Till exempel verkar en fjärdedel av befolkningen i USA inte dricka kranvatten. Men varför dock? Detta beror strängt på dålig lukt, vilket beror på rädslan för vattensäkerhet. Så om befolkningen inte känner sig säker att dricka det, har allvarssektorn misslyckats i detta avseende.

Ökande underhållskostnader

Underhållskostnaderna för dessa sektorer är extremt höga. Enligt experter var distributions- och överföringsinfrastrukturerna inte upp till varumärket och hade mycket små investeringar. Å andra sidan, på grund av bristen på otillräckliga investeringar, ökar sektorns underhållskostnader. Som ett resultat är tjänstens prestanda inte upp till märket, vilket minskar infrastrukturens tillförlitlighet.

Vet du vad det betyder? Det betyder mindre tillförlitlig infrastruktur resulterar i mer underhållskostnader, och återigen minskar kvaliteten. Det är ett oändligt kryphål där både kostnaden fortsätter att stiga och kvaliteten fortsätter att minska.


Ineffektiv kapitalförvaltning

Tillgångar är basen för el- och kraftindustrin. I praktiken är det rörledningar, transformatorer, elektriska kablar och många fler. Men i själva verket har organisationerna inte en ordentlig heltäckande bild av sina tillgångar på ett ställe. Som ett resultat har de svårt att hålla reda på alla tillgångar och hantera dem därefter. Men utan korrekt hantering kommer prestandan att minska drastiskt och det kommer att öka kostnaden för att underhålla dem. Eftersom de flesta av dessa företag fortfarande använder pappersbaserade dokument, blir det ännu hårdare arbete för dem på lång sikt. Så kapitalförvaltning är en väldigt viktig faktor när det gäller verktyg.

Koordinering inom distribuerad kraftproduktion

Kraftproduktion är strikt centraliserad, och det har varit så länge. Men på grund av framväxten av ny och bättre teknik står modellen nu inför utmaningar mer än någonsin tidigare. Problemet med den distribuerade kraftmodellen är att det inte finns tillräcklig infrastruktur för att samordna dem emellan.

Nu ber regeringen eller andra myndigheter elindustrin att ta emot både centraliserade och distribuerade kraftkällor. Det innebär att företagen måste erbjuda säkerhet och tillförlitlighet i båda riktningar och kunden. Men det här är inte en enkel uppgift och industrin är inte fullt utrustad för att hantera problemen.

Läs också: Blockchain Definition: Den verkliga innebörden av Blockchain Technology

Dålig cybersäkerhet

Det kan verka som att den här branschen inte hanterar cyberattacker, men i verkligheten måste denna industri också hantera denna typ av attacker. I verkligheten, oavsett om det var av ekonomisk eller någon form av politisk anledning, men verktygssektorn är starkt riktad av dåliga aktörer. Mer så, försöken att bryta mot systemet växer bara, och infrastrukturen är definitivt inte lämpad för att hantera det.

Eftersom dessa system har en enda felpunkt kan de dåliga aktörerna använda den sårbarheten och starta en attack. Så det är därför som denna sektor behöver ett starkt nätverkssystem som kan skydda all data från de dåliga spelarna.

Miljöansvar

I alla branscher inom energisektorn kommer investeringen i miljöansvar att öka i framtiden ännu mer. För närvarande har ingen av dessa sektorer förmågan att erbjuda ren energi på något sätt. Mer än så kommer el- och gasbaserade verktyg att ha störst påverkan i detta avseende. I själva verket är frågan att denna sektor släpper ut en stor mängd kol i miljön. Så att minska dem är en stor utmaning.

Eftersom de inte har något sätt att spåra sina utsläpp kan de inte implementera vissa protokoll för att underhålla eller minska dem på något sätt.

Dynamisk prissättning

Den förändrade prissättningen på verktyg är en stor oro för konsumenterna. I verkligheten kan priserna i hög grad bero på ekonomin i ett land eller världen. Så varje förändring i den globala ekonomin kan förändra prissättningen. Men frågan kommer när konsumenterna måste hålla jämna steg med prisförskjutningen.

Mer än så är det ett ännu större problem för kommersiella och industriella kunder eftersom de måste betala upp en stor skala av avgifter när det gäller att få tjänsterna. Även i detta ögonblick har dessa företag inte en viss stationär app eller mobilapp för att informera kunderna om förändringen. Därför minskar det verkligen kundnöjdheten och ökar spänningen i branschen.

Vill du veta hur blockchain kan påverka betalningsbranschen? Kolla in vår omfattande guide om blockchain i betalningsindustrin just nu!

Ineffektiv energilagring

En annan stor fråga är energilagringsproblemet. Inte bara energi utan alla typer av verktyg har inte tillräcklig lagringshantering som den behöver. På grund av bristen på korrekt hantering, uppfyller inte företagen kundernas krav i detta fall.

Till exempel har många företag inte ett bra och säkert lagringsalternativ för el. Således går den producerade elen i flera steg förlorad och världen står inför allvarliga blackouts.

I en värld där människor mest förlitar sig på elektronik och olika produkter som behöver elektricitet, kan en blackout lätt störa den livsstilen.

Bedräglig fakturering

Det största problemet är den ökande mängden korruption i denna sektor. Till exempel måste många konsumenter möta falska eller dokumenterade elräkningar, även om de tydligt vet att de inte förbrukade så mycket energi. Men på grund av bristen på korrekt säkerhet på plats utnyttjar dålig spelare inom systemet det.

I vissa fall är kontaktpersoner med hög myndighet till och med med i bedräglig fakturering. Så att klaga eller ta något steg mot dessa räkningar ger inga resultat. Situationen är massivt utom kontroll just nu, och det är konsumenterna som lider på grund av det.

Brist på öppenhet

Alla processer i verktygsbranschen har ingen öppenhet. Således kan många utnyttja det för sin personliga vinst. Det kan vara att exploatera företaget själv eller till och med utnyttja kunderna. På grund av denna fråga manipuleras många av dokumenten och företaget måste ta itu med situationen när det är för sent.

Mer, detta skadar också företagens anseende om företaget låter situationen eskalera.

Läs liknande ämnen: Blockchain för logistik: revolutionerar industrin

Fördelar med Blockchain i verktygssektorn

Nu när du känner till den här sektorns troliga fråga bör du också lära dig hur blockchain kan erbjuda fördelar för denna sektor.

Blockchain erbjuder några grundläggande funktioner som kan vara till nytta i detta avseende. Till exempel erbjuder blockchain transparens, och det kan hjälpa denna sektor att bekämpa korruption. Så att använda blockchain i verktygssektorn för att öka transparensen i varje steg är ett massivt pluspunkt.

Återigen är mängden säkerhet du får med blockchain i verktygsbranschen förvånande. Det finns redan många populära applikationer på marknaden som erbjuder säkerhet, men ingen av dem är ens nära blockchain.

I verkligheten kommer användningen av kryptografi och andra protokoll för att skydda och verifiera varje enskild information att säkerställa integriteten i denna sektor. Så oavsett hur mycket dåliga spelare försöker infiltrera i nätverket kan de inte göra det.

Den fördelade karaktären hos tekniken hjälper dig också att bevara konsumenternas förtroende. Som du redan vet tappar konsumenter långsamt sitt förtroende på grund av centraliserade myndigheters ökande inflytande. Men eftersom blockchain kan hjälpa till att upprätthålla ett decentraliserat tillvägagångssätt blir det lättare att lita på systemet eftersom den centraliserade myndigheten har väldigt lite makt över nätverket.

Det är därför du definitivt bör använda blockchain i verktyget för att få det bästa alternativet för ditt företag.

Blockchain är perfekt för att öka effektiviteten för ditt företag. Lär dig mer om strategin för implementering av blockchain nu!

Använd fall av Blockchain i verktyg

Det finns många populära användningsfall i denna sektor. Här kommer vi att gå igenom några av de mest effektiva som för närvarande används på marknaden. Så, låt oss se vad de är –

Tokenizing Utilities

En av de första användningarna av blockchain i kraftsektorn är tokenisering av verktyg. I verkligheten slösar det mesta av landet mer eller mindre energi. Men USA verkar vara på plats 1. Visste du att nästan 71% av energin går förlorad vid transport?

Mer än så används över 20% av nyttan i tillverkningssektorn inte ens! Detta är säkert inte ett effektivt sätt att hantera alla våra användningsbehov när vi har mycket begränsade resurser när det gäller verktyg.

Att använda blockchain för att tokenisera dessa verktyg hjälper dock till att minska en stor mängd slöseri. Mer så, att tokenisera dessa verktyg hjälper till att hålla reda på energin dagligen.

Korrekt Microgrid-underhåll

Ett annat populärt användningsfall för blockchain i verktygshandel är underhåll av mikronät. Tidigare ansågs det centraliserade kraftnätet vara en bra energikälla, men med tiden resulterade det i mer energiförluster och ineffektivt. För att hjälpa till med att hantera detta introduceras mikronät. Det lokaliserar faktiskt elnäten och hjälper till att hålla strömmen igång.

Men de behöver också ett ordentligt övervakningsnätverkssystem. Här kan blockchain komma in och hjälpa till att övervaka alla energitransaktioner. Mer, det kan också hjälpa till att övervaka strömförbrukningen för att förutsäga kraven från förväg.

Peer to Peer Energy Trading

En annan bra användning av blockchain i kraftsektorn är peer-to-peer-energihandel. I själva verket är ett av våra grundläggande verktyg el. Användningsindustrin är dock för ineffektiv för att möta alla konsumenters krav. Som ett resultat har många länder inte en konstant ström av energi varje dag.

Men med blockchain kan konsumenterna använda sin outnyttjade energikälla. De kan till exempel sälja smörlagring eller någon form av solenergi direkt till en annan kollega som behöver det. Därför kommer det inte bara att lösa problemet utan det kommer också att skapa en ny typ av affärsmöjligheter för individer.

Automatiserad incitament för förnybar adoption

Populariteten för förnybara verktyg ökar. I själva verket skadar processen med att extrahera många användningselement miljön på olika sätt. Så trycket för företag att anta nya och förbättrade energikällor är på en högsta nivå. Men många företag är fortfarande inte angelägna om att börja implementera den nödvändiga infrastrukturen för det.

Mer i många fall vill konsumenterna inte följa vissa regler för hur de hanterar verktyget de får. Men med blockchain kan regeringar eller behöriga myndigheter erbjuda automatiserade incitament för de människor eller företag som antar förnybar infrastruktur.

Denna användning av blockchain inom elsektorn kommer långsamt att skapa intresse för återanvändning av verktyg.

Vill du kolla in fler blockchain-användningsfall? Kolla in de 20 bästa fallkedjorna för blockchain just nu!

Accelererande antagande av elfordon

Elbilar är mer än någonsin beroende av verktyg. Eftersom de går på el och behöver det för att fungera ordentligt är det ett annat viktigt element som förbrukar mycket energi.

Även om begreppet elbilar var ett utländskt koncept även under det senaste decenniet, är det helt riktigt just nu. Fler och fler företag rullar ut sin egen elfordonstyp för att effektivisera protokollet för ren energi.

Således är ett av de mest framträdande blockchain-användningsfallen i verktyg accelereringen av antagandet av elfordon. Med hjälp av blockchain kan företagen ha ett ordentligt nätverkssystem på plats och erbjuda ett handelssystem mellan förare.

Minska koldioxidutsläpp

En annan stor fråga i denna sektor är den ökade mängden koldioxidutsläpp som sker på grund av produktionen av dessa verktyg. Denna ökade mängd kol orsakar massiv skada på miljön. Eftersom dessa företag inte har ett korrekt spårningsalternativ kan de inte spåra dem och minska utsläppen strategiskt.

Men med fallkedjeanvändningsfall i verktyg är det möjligt att minska koldioxidutsläppen för gott. I verkligheten kommer blockchain inom verktygsindustrin att erbjuda en spårningsmetod. Denna metod kommer snabbt att peka på riskzonerna och bidra till att minska utsläppen mer strategiskt. Så, företagen kan äntligen spåra och eliminera detta problem för gott.

Lägre underhållskostnader

En annan av blockchain-användningsfall i verktyg är det minskade underhåll som kostar branschen. Som du redan vet är underhållskostnaderna för dessa sektorer extremt höga. Å andra sidan, på grund av bristen på otillräckliga investeringar, ökar sektorns underhållskostnader. Som ett resultat är tjänstens prestanda inte upp till märket och det minskar infrastrukturens tillförlitlighet.

Det är här blockchain kan spela in. I själva verket kan blockchain hjälpa till att effektivisera hela försörjningskedjan. På så sätt vet företagen vad som händer i vilket skede. Detta minskar underhållskostnaderna och hjälper till att undvika dåliga omständigheter.

Tillhandahåll grossistverktyg

En annan underbar användning av blockchain är inom handel med verktyg. Här kan företag fokusera på att distribuera grossistverktyg till slutanvändarna. Så genom att kombinera blockchain med IoT-enheter kan de enkelt spåra och handla användningen utan några problem. Mer på detta sätt kan konsumenterna köpa verktyget direkt från källan snarare än att gå igenom några återförsäljare. Fakturering och mätning av verktygen kan göras från en enda punkt. Så det är bekvämare för många människor. Offentliga blockchain-plattformar är också perfekta för denna typ av projekt.

Bättre datahantering

Blockchain inom verktygshandel kan erbjuda ett bättre datahanteringssystem. I själva verket har alla processer i verktygsbranschen ingen transparens. Således kan många utnyttja det för sin personliga vinst. Det kan vara att exploatera företaget själv eller till och med utnyttja kunderna. Utan korrekt datahantering och säkerhet på plats blir situationen alltså bara värre.

Men med blockchain i verktyg kommer branschen att få det genomskinliga systemet det behöver. Mer än så kan blockchain erbjuda manipuleringssäker datahantering, vilket inte bara hjälper till att sortera data utan också säkra dem.

Anmäl dig nu: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs

Företag som använder Blockchain inom verktygsindustrin

Enel Group

Enel Group använder blockchain i verktygssektorn för verktygshandel. Enligt företaget var processen supermjuk och det behövde ingen central mäklare för att göra det. Mer så, de var tvungna att investera mindre pengar i elupphandling eftersom det inte fanns någon mellanhand.

Engie

Engie är ett annat företag som använder blockchain i verktygsindustrin för att effektivisera intern blockchain-implementering. I verkligheten testade de redan beviset på sitt projekt och rullade ut två produkter – Rockside och Dojo. Hittills använder de Ethereum som bas för projektet.

TEPCO

TEPCO använder också blockchain i sitt kraftföretag. Tillsammans med Itochu Corporation arbetar de på en plattform som ska handla överskottsel. Mer än så kommer företaget snart att starta ett proof-of-concept-projekt under första halvan av kommande 2021.

EON

E.ON använder också blockchain för kraftindustrin. I verkligheten har de redan utvecklat en plattform som hjälper sina kunder att få full transparens och kontroll över sin egen energiförbrukning. Mer så, de ansökte också om patent på denna nya systemform.

KEPCO

KEPCO eller Korea Electric Power Corporation använder också blockchain för kraftdistribution. För närvarande tecknade de ett avtal med två lokala leverantörer för transaktioner av förnybara energicertifikat (REC). De tror att blockchain kan öppna upp nya möjligheter för dem på lång sikt.

Iberdrola

Iberdrola är ett av de största spanska elföretagen. I verkligheten använder detta företag också blockchain i kraftdistribution. Mer än så slutförde de nyligen ett blockchain-baserat test för att se om den levererade kraften och den förbrukande kraften är helt förnybar. Och de är glada att meddela att projektet var en stor framgång. Nu kommer de att använda blockchain för att påskynda antagandet av förnybar energi.

Läs mer: Blockchain i jordbruket: användningsfall och exempel

Exelon

Exelon är också ett av de företag som använder blockchain i verktyget. Ja, faktiskt, ett av deras underföretag ComEd är det som använder tekniken i denna sektor för att öka effektiviteten på alla sätt. De planerar också att testa tekniken i över tre år för att fullt ut förstå konceptet.

Kansai elkraft

Kansai Electric Power använder blockchain i verktyg för verktygshandel. Mer planerar de att använda solenergi som handelsverktyg. De testar dock fortfarande tekniken och vi har ingen aning om någon definitiv plattform ännu.

Centrica

Centrica använder också blockchain i verktyg för peer-to-peer-handel. För närvarande arbetar de med Verv och är mitt i en prövning om hur samhällsenergi handlas P2P. Mer än så arbetar försöket med lokala samhällen för att se hur utbildningssystemet faktiskt kommer att gå.

TenneT

TenneT är ett annat stort företag som använder blockchain i verktyg för att erbjuda ett unikt sätt att distribuera el. Projektet omfattar främst att ta el från konsumentbatterier, solpaneler och elfordon för att upprätthålla elförsörjning och efterfrågan. Här kan blockchain erbjuda en perfekt blandning av utbud och kan effektivisera hela processen ordentligt.

Det finns så många företag runt om i världen som började använda blockchain-teknik för sin verksamhet. Kolla in de 50 bästa företagen som använder blockchain-teknik för att lära dig mer om hur de använder den.

Avslutande anmärkning

Verktygsbranschen är verkligen en stor bransch som behöver göra vissa förändringar i infrastrukturen för att hålla jämna steg med den snabba världen. Vi nämnde många frågor i denna sektor i den här guiden. Alla dessa frågor är extremt viktiga och måste lösas så snart som möjligt.

Det är därför som blockchain används i verktyg kan hjälpa branschen att falla sönder. Genom att använda denna teknik kommer konsumenterna att lita på företagen igen och det kommer också att bli av med korruption. Vi tror att detta är en möjlighet för livsmedelsindustrin en gång i livet att använda blockchain och uppgradera sina system till det bättre.

Så alla nybörjare som vill förstå den här tekniken lite bättre och vill genomföra blockchain-projekt i denna bransch bör börja med vår gratis blockchain-kurs. Du kan också anmäla dig till blockchain-kurser för att bli en skicklig professionell. Varför vänta? Ta det första steget mot ditt mål nu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map