Alternativ till Blockchain-teknik ger ökad miljövänlig IOTA

Vi lever i en värld där ny teknik ständigt utvecklas i ett försök att hålla jämna steg med förändrade behov och krav. Praten om alternativ till Blockchain-teknologin får redan fart eftersom vissa människor försöker åtgärda brister som har lindrat antagandet.

Blockchain kraftintensiv hot

Blockchain-tekniken har fått fel många gånger på grund av den enorma mängden ström den förbrukar. Framväxten av stora gruvgårdar som löper kontinuerligt för att underhålla nätverk av olika blockchain-nätverk har på något sätt gjort det omöjligt för små gruvarbetare att delta i gruvverksamheten.

Blockchain-energiförbrukningsalternativ

Intensiv energiförbrukning är fortfarande den viktigaste motvinden som har utlöst krav på bättre alternativ till blockchain-teknik. Bitcoin blockchain, till exempel, förbrukar kraft som är mycket högre än vad som konsumeras av 159 länder.

Blockchain-teknik bygger på ett kraftintensivt protokoll som kallas Proof-of-work för konsensus i nätverket. Med denna mekanism löser gruvarbetare komplexa matematiska pussel för en belöning. För att lösa pussel krävs mycket datorkraft, vilket i sin tur leder till hög strömförbrukning.

När blockchain-tekniken först togs i bruk 2008 såg ingen det höga energiförbrukningsdebaklet. Blockchain-tekniken är inte hållbar genom att ta hänsyn till den höga energiförbrukningen.

Det är av denna anledning som IOTA har framträtt som ett alternativ till blockchain.

Vad är IOTA? Är det ett alternativ till Blockchain?

IOTA-alternativ till blockchain-teknik

Bildkrediter: IOTA

IOTA som ett alternativ till blockchain-teknik försöker lösa problemet med hög energiförbrukning med en ny och innovativ teknik som kallas Tangle. Till skillnad från blockchain-teknik är Tangle inte beroende av gruvarbetare för att upprätthålla nätverkssäkerhet.

IOTAs Tangle kräver att alla deltagare i en blockchain deltar i valideringsprocessen för transaktioner. Konsensus uppnås utan att behöva förlita sig på en utvald grupp gruvarbetare.

Innan någon får utföra en transaktion i IOTA-kedjan måste han eller hon bekräfta två tidigare slumpmässiga transaktioner i nätverket. Dessutom kräver valideringen inga tunga beräkningar, vilket gör att nätverket kan underhållas av relativt små enheter med begränsad strömförbrukning.


IOTA är inte bara ett alternativ till blockchain-teknik, men dess utvecklare planerar också att göra det användbart i det framväxande internet av saker. Men teknologin står inför en uppåtgående uppgift att ta sig an Blockchain-tekniken som fortfarande är en föredragen teknik för många. Dessutom kan många stora investerare bakom Bitcoin, som drivs av blockchain, göra vad som helst i deras makt för att säkerställa att IOTA inte lyckas.

Distribuerad Ledger-teknik

En distribuerad huvudbok är en databas som delas och synkroniseras över ett nätverk och tillåter transaktioner att ha ett offentligt vittne. Deltagare vid varje nod i ett nätverk kan få tillgång till de delade inspelningarna och kan äga en identisk kopia.

Blockchain är en daglig användning av Digital Ledger. Men andra DLT-produkter dyker upp som giltiga alternativ till blockchain när det gäller delning och lagring av data.

Corda är ett exempel på den digitala storboken som använder Corda-storbok som håller skalbarhet. Med Corda placeras aldrig transaktioner i ett block där alla andra kan komma åt dem. Istället är varje transaktion individuell och unik på sitt eget sätt.

Parter som är inblandade i en transaktion har i detta fall kontroll över om tredje part kan få tillgång till transaktioner för validering och registrering.

Skillnader mellan Blockchain och Distributed Ledger

Distribuerad huvudbok Blockchain
Fokuserar på att dela databasen mellan deltagare i ett nätverk Fokuserar på hur data lagras och kopplas på kronologiskt sätt i en blockchain
Kräver inte en kedja Består av en sekvens av block
Konsensusalgoritm krävs inte Konsensusalgoritm är ett måste
Har många skalningsalternativ Kvävd av skalbarhetsproblem

* Läs mer om skillnaderna mellan Blockchain och DLT.

Hashgraph är en annan typ av distribuerad storboksteknik som kan användas som ett alternativ till blockchain-teknik eftersom det är mycket snabbare och inte har skalbarhetsproblem.

Dom

Om inte en lösning hittas för att hantera hot mot energiförbrukningen står blockchain-tekniken inför risken att förlora sitt mantra och kant med framväxten av IOTA-teknik som visar sig vara effektiv och skalbar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map