AI Blockchain: En titt in i framtiden

Numera brusar två nya tekniker i teknikvärlden – Artificiell intelligens och Blockchain. Båda dessa tekniker har potential att revolutionera världen. Men det mest diskuterade ämnet hittills är att huruvida dessa två verkligen kan vara till nytta för varandra.

Vi vet redan att blockchain har förmågan att erbjuda ett decentraliserat huvudbokssystem och många använder redan tekniken. Å andra sidan började artificiell intelligens också att effektivisera processer till vår fördel.

Men kan blockchain-baserad AI vara nästa tekniska milstolpe? Låt oss se om blockchain verkligen kan driva AI eller inte.

Introduktion till Blockchain + AI Infographic

Innehållsförteckning

Kapitel-1: AI Blockchain – En titt inuti artificiell intelligens
Kapitel 2: Vad är det nuvarande landskapet för AI?
Kapitel-3: Blockchains roll i AI-teknik
Kapitel-4: Anmärkningsvärd Blockchain AI PAAS
Kapitel 5: Att sammanfatta det

 

Kapitel-1: AI Blockchain – En titt inuti artificiell intelligens

Artificiell intelligent är simuleringen av människoliknande intelligens genom datorsystem. Vanligtvis är dessa datorsystem programmerade på ett sätt att efterlikna mänskliga handlingar. Tydligen är processen helt komplicerad eftersom mänskliga aktiviteter är komplicerade att simulera.

Men den artificiella intelligensens primära förmåga skulle vara för rationaliserad som människor och vidta åtgärder baserade på intellektuellt tänkande. De kör inte bara program utan skulle också förstå konceptet bakom det.

AI når denna nivå av intelligens genom djupinlärningsmetod. Vad är djupinlärning? Låt oss ta reda på!

 

Deep Learning: Pathway to Human Intelligence

Denna nya inlärningsteknik är faktiskt en form av maskininlärning. Här är algoritmmodellen faktiskt inspirerad av den mänskliga hjärnan. Så här kommer maskinen att lära av en stor mängd data. Det liknar vår inlärningsmetod från erfarenheter.

I den här metoden skulle AI utföra alla uppgifter upprepade gånger och se resultatet. Varje gång ändras uppgiften något för att förbättra prestandan. Utvecklare föredrar faktiskt denna metod framför alla typiska maskininlärningar.

Djupinlärning kan hjälpa AI att lära sig att tänka eller utföra uppgifter som kräver tanke i förväg. Processen är faktiskt väldigt cool.


 

AI som en tjänst (AIaaS)

Artificiell intelligens som en tjänst avser alla AI-tjänster som kommer från tredjepartsvy. Vanligtvis, om du vill göra något som en tjänst, skulle det behöva möjlighet att ringas från ett nätverk som använder molnet.

Därför kommer programvaran eller tekniken i många fall vanligtvis att finnas tillgänglig från en tredjepartsleverantör. Du kommer att kunna göra vissa ändringar och sedan använda funktionerna efter det. Ibland kan dessa produkter anpassas helt efter dina behov.

Detta kan vara en utmärkt lösning för dem som inte har råd att utveckla AI-tekniken på egen hand eller inte vill slösa bort sina resurser för det. Att utveckla en AI skulle kräva mycket finansiering och sedan testa dem kräver mycket tid.

Så dessa företag kan sedan använda AI som en tjänst för att integrera tekniken med deras. Vanligtvis erbjuder denna tjänst:

 • Ett alternativ att fortsätta använda resurser för sin kärnteknik och använda modellen för separata medel.
 • En transparent kostnadsbesparingslösning.
 • Sänker risken för investeringar om saker inte fungerar.
 • Ökar fördelarna med att använda massiva mängder data.
 • Säkerställer flexibilitet i sin verksamhet som AI som en tjänstelösning är alltid flexibel.

För närvarande under 2018 är marknadsvärdet för AIaaS över $ 1,52 miljarder. Men experter tror att hela marknaden skulle växa till 10,88 miljarder dollar år 2023.

Så du ser att AIaaS skulle vara en av de ledande teknikerna inom en snar framtid, så varför inte börja investera i det? Utvecklingen av AI saknar dock fortfarande på många sätt. För att hantera det kan Blockchain hjälpa till och tillsammans kan AI-blockchainföretag vara bränslet för nästa generations teknik.

 

Kapitel 2: Vad är det nuvarande landskapet för AI?

Problemet är att AI-teknik skulle växa när den kan använda ett stort antal data. Ju mer data det kommer att få för inlärning, desto bättre blir resultatet. Detta kommer dock att kräva en hel del dyra resurser, och det är uppenbart att små företag inte kommer att kunna hålla jämna steg med det.

Stora företag har ledningen nu. De har budgeten eller resurserna för att utveckla de utbildningsprocedurer som behövs för deras AI. Dessutom kan de också anställa toppexperter för att ytterligare hjälpa till med att skapa ny teknik.

Från och med idag har stora företag som Amazon, Google, Facebook toppositionerna. Så alla nya företag som vill spela i fältet måste åtminstone toppa dessa kraftfulla konkurrenter. Denna situation är inte så lätt.

Modellen skulle kräva en enorm databas, och viktigast av allt har den varit kostnadseffektiv.

Det andra problemet med dagens AI-teknik är att de alla är centraliserade. Alla företag har informationen och skyddar sina algoritmer snarare än att göra då öppen källkod.

 

Är centraliserad AI pålitlig?

Användningen av en central databas för undervisning i AI är mycket tveksam. Många experter antar nu om dessa tekniker eller enheter kan vara pålitliga eller inte. Eftersom AI ska vara en opartisk informationskälla där den skulle kunna bestämma utan en sida.

Men många av dagens AI verkar vara lite partiska mot sina utvecklare. Låt oss till exempel anta att ett företag “X” skapade en ny AI-teknik. Men när AI förväntas fatta beslut till det bästa, verkar det gå för den som gynnar “X” -företaget mest.

Vi har redan sett många studier för att bevisa detta faktum, och om detta fortsätter då skulle vi aldrig kunna uppnå den perfekta AI som vi behöver.

Inom ett centraliserat område ger de ledande företagen oss inte tillgång till att se hur de utbildar sina AI, så vi kan inte helt lita på dem.

Detta väcker också ett säkerhetshot. Algoritmer handlas också i hemlighet, så man vet exakt vilken AI som tränas för. Du vet aldrig hur en AI kan påverka systemet och om andra tävlingar skulle betala för det eller inte.

Det är därför att bli av med dessa brister och att råda rättvisa på marknaden AI blockchain-företag kan vara den enda lösningen. Så ett decentraliserat nätverk kan verkligen förändra scenariot, och med AI-blockchainföretag kan många investera i AI.

 

Kostnaderna är för höga

AI-teknik är super fascinerande och kan öppna många dörrar för oss. Men efter en tid inser alla företag eller individer som vill bedriva denna teknik att de behöver en enorm mängd datorkraft för att göra det.

Och det är här hårdvaruspecifikationerna kommer in. Att bygga vilken teknik som helst med djupinlärning skulle kräva att du spenderade mycket pengar. Du måste ta itu med många faktorer här. Först kommer den supersnabba och kraftfulla CPU, GPU, SSD och det kraftfulla moderkortet. Det verkar kanske inte mycket i början, men för att bygga så mycket högteknologiskt måste du få tag på det bästa av den bästa hårdvaran på marknaden.

Naturligtvis är dessa inte billiga. Men AI-teknik handlar inte bara om hårdvaruutrustning. Du måste också överväga de enorma energiförsörjnings-, underhålls- och luftkonditioneringsräkningarna som kommer att följa med det.

Du måste också överväga att skada komponenterna eftersom inte alla utrustningar kan ta så mycket belastning för länge. Men det är inte det värsta.

Varje teknik fortsätter att utvecklas med tiden. Så om du vill vara med på tävlingen måste du hålla dig uppdaterad med de senaste hårdvaruspecifikationerna. Det är därför AI-teknik blir en riktigt kostnadskrävande industri genom tiderna.

I detta avseende är det bara avancerade företag som Google eller Facebook som kan tänka på att fortsätta sitt AI-projekt under lång tid. Men vad kommer att hända med små eller medelstora företag? Finns det inget sätt att sänka kostnaden?

Det är här Blockchain spelar in.

 

Blockchain kan optimera GPU för bättre AI-tjänster

Vi vet alla att AI kräver mycket datorkraft. Detta blir ett problem eftersom datakrafter blir en knapphet nu. Å andra sidan kan blockchain använda GPU-användning på olika sätt. Utanför gruvdrift är dessa två en bra kopplingsresurs.

Om någon utvecklare kan utnyttja denna datorkraft kan de göra superdatorer väldigt enkelt. Vissa företag erbjuder också GPU som en tjänst, men de är mestadels centraliserade, så det hjälper inte i slutändan.

Google Cloud eller Amazon erbjuder GPU-tjänster, men de är också centraliserade. Så i det här fallet försöker många AI-blockchainföretag att ändra scenen. De vill introducera den decentraliserade modellen och använda blockchain tillsammans med AI. Eftersom blockchain redan utnyttjar sina användares datorkraft kan det verkligen vara kostnadseffektivt på lång sikt.

Vi kommer att täcka dessa företag inom kort.

Som du kan se kommer blockchain-tekniken med en annan teknik. Den distribuerade huvudboken för denna nya teknik kan verkligen hjälpa till att bygga en superdator till billigare priser. Introduktion av AI blockchain kan sänka kostnaderna upp till 10 faktorer! Med blockchain kommer du att kunna lösa alla tekniska problem med stor effektivitet.

Låt oss först se hur konvergensen mellan blockchain och AI kan hjälpa varandra att nå AI-blockchain-spektrumet.

 

Kapitel-3: Blockchains roll i AI-teknik

Nu när du vet hur AI kommer att påverka den blockchain-baserade AI-tekniken är det dags att undersöka blockchain-rollen i detta. Låt oss se hur blockchain kan förbättra AI och säkerställa en bättre AI blockchain-lösning för dig.

 • Hjälp oss att bygga en distribuerad superdator:

AI-tekniken lider av en enorm mängd oförklarliga datavärden. Varför? Det beror för det mesta på att vi inte alltid kan förstå varje AIs kommunikation med oss. AI kommunicerar eller ger utdata i värden eller dataströmmar.

Felsökning av dessa dataströmmar tar mycket tid, och många gånger blir processen alldeles för komplex för att vi ska förstå och kräver för mycket kraft. Vad AI blockchain kan göra här är att hjälpa dig att bygga en distribuerad superdator.

Användare i nätverket kan låna ut sin datorkraft, och genom att ansluta dem kan det bli en superdator på nolltid.

Med den distribuerade naturen kommer du att kunna spåra maskininlärningsprocessen eftersom varje data i blockchain läggs till efter varandra. Så de skulle kunna komma med en tydlig väg om hur AI lär sig ny information.

AI och blockchain tillsammans som en modell skulle kunna öka den totala upplevelsen av AI. Du skulle kunna få bättre lösningar, bättre åtgärder, mer kreativa resultat och smartare artificiell intelligens. Att ha utsikt över nätverket skulle hjälpa AI att lära sig snabbare än tidigare, och därför skulle utvecklingen av AI bli mycket mer strömlinjeformad.

 

 • Anslut olika marknadsplatser:

Inte bara blockchain skulle kunna ansluta alla marknadsplatser samtidigt, men det kommer också att ge upphov till nya företag. Jag menar, du kan lagra all din information säkert i nätverket, och jag sa tidigare, du skulle kunna sälja den också.

Detta startar en ny marknadsplats för data. Att lagra information på blockchain skulle också göra utvecklingen av all AI decentraliserad. Så tystnaden om all AI-operation skulle tas bort och vem som helst skulle kunna dra nytta av den.

Det kommer också att ge upphov till AI-marknadsplats där du kommer att kunna få AI-utvecklingsverktyg från andra företag som säljer den.

På detta sätt skulle AI-marknaden vara mer flytande. Så AI och blockchain tillsammans skulle kunna lysa på alla sätt.

 

 • Lös förtroendeproblemet:

Som du redan vet kan centraliserad AI-teknik inte vara helt pålitlig. Så när allt skulle lagras i en decentraliserad databas, skulle du få ett tydligt spår av vad AI gör och hur det kommunicerar med andra instanser.

Det kommer att bygga upp ditt förtroende för AI, och du skulle kunna lita på det säkert. Maskin-till-maskin-interaktioner registreras också, och du förstår bättre deras kommunikationssätt. Således, genom att kombinera blockchain och AI, skulle det lätt kunna bryta barriärerna.

 

 • Öka den totala AI-användarupplevelsen:

Med AI blockchain kommer användaren att kunna få den bästa AI-upplevelsen under sin livstid. Blockchain fokuserar redan på användarupplevelse och säkerhet mer än någonting. Men när blockchain driver AI, är möjligheterna med nyare applikationer enorma.

Denna nya AI Blockchain-teknik kan användas för att bygga innovativa smarta applikationer som huvudsakligen fokuserar på användare. Inte bara detta utan med blockchain på mixen kommer det äntligen att vara en möjlighet att lösa silos med dataproblem.

 

Kapitel-4: Anmärkningsvärda Blockchain AI PAAS-leverantörer

 • A TILL Z

Detta företag förenar och bygger den högsta AI-plattformen genom tiderna. ATOZ är en distribuerad storboksteknik som använder kraften i AI. Det primära målet för ATOZ är att revolutionera molndatorbranschen och säkerställa en bättre teknisk produktion för AI.

ATOZ erbjuder ett systematiskt ramverk för ditt energikrävande djupinlärningsprojekt där de kopplar samman datacenter på affärsnivå och ger dig den kraft du vill ha. För att hjälpa dig att utveckla bättre AI-teknik erbjuder ATOZ dig den mest använda utrustningen i AI-industrin med ramar som Keras, Tourch, Caffe och Tensorflow.

Det tar ingen installationstid att starta ditt nya projekt på ATOZ: s arbetsplats. Att starta en GPU-baserad virtuell maskin tar bara några sekunder och du kan arbeta parallellt på olika maskiner.

Det bästa med ATOZ är att detta företag ägnar alla sina resurser åt en kostnadseffektiv lösning. De vet hur ekosystemet för AI kräver kostnadskrävande hårdvaruspecifikationer. För detta kan många små till medelstora företag inte konkurrera med de redan etablerade företagen. Med ATOZ kommer du att kunna minska den totala kostnaden för djupinlärning med x5-faktorer!

Så för dina AI-utvecklingsbehov kan ATOZ ta med hela paketet på ett ställe.

 

 • DeepBrain-kedja

Det här är en annan organisation som förde AI och Blockchain på samma plattform. De erbjuder en DeepToken Exchange lösning för att utveckla alla decentraliserade AI-blockchain-neurala nätverksapplikationer. Huvudsyftet med DeepBrain Chain är att tillhandahålla en marknadsplats för utvecklarna. Här skulle vem som helst kunna få åtkomst till den datorkraft som behövs för AI.

Men här kommer alla att delas in i kategorier baserat på deras datorkraft. Gruvarbetare kommer att bilda de stora noder och kan hyra sin datorkraft till företag. Mycket enklare datorhårdvara kommer att vara medelstora till små noder.

Varje företag kommer då att kunna komma åt det efter behov. Alla personer som hyr beräkningskraften får DBC-token som en betalning. Denna token kommer att handlas via det smarta kontraktet från NEO. Utöver detta bibehåller nätverket all integritet med hjälp av Delegated Proof of Stake och Proof of Importance.

För närvarande vill DeepBrain-kedjan förse utvecklare med billig, låg kostnadskalkyl. Men de vill utöka det till fler alternativ som en handelsplattform för AI-algoritmer, modeller, data osv.

 

 • SingularityNET

En annan decentraliserad marknadsplats för AI-baserade projekt är SingularityNET. De är främst för AI-algoritmer. Här skulle leverantörer kunna erbjuda programvara och hårdvarutjänster till kunderna i utbyte mot kryptovaluta eller någon AI-tjänst. Jag tror att du redan vet hur svårt det kan vara att hitta relevanta AI-tjänster på marknaden, för att inte tala om deras prissättning.

Med SingularityNET kan du använda den decentraliserade plattformen och få din AI-tjänst efter behov.

Varje utvecklare som lägger till en AI-tjänst i nätverket får betalt via smarta kontrakt och får betalt i tokens. Matchningsprocessen för att köpa och sälja anläggningar för smarta kontrakt. Det är en relativt enkel marknadsplats där de vill ta köpare och säljare på ett ställe.

För närvarande erbjuder detta företag en AGI-token, som är en ERC20-token. Alla i nätverket använder huvudsakligen agenter för att betala för AI-tjänsterna. Men dessa tokens ger också rösträtt för agenter i nätverket.

 

 • Golem

Detta är en ganska unik decentraliserad AI-blockchain-neuralnätverksplattform. De är ett decentraliserat nätverk där de tillhandahåller en datorkrafttjänst. Vem som helst kan vara en del av nätverket oavsett om det är en organisation eller en enskild enhet.

Systemet liknar Uber. Om du har den beräknade kraften att spara kan du sälja den här till andra organisationer. Nätverket är tillgängligt över hela världen, vilket innebär att alla kan använda dem och tjäna extra pengar.

Företag som arbetar med AI eller blockchain skulle behöva en enorm mängd datorkraft som de kan hyra härifrån.

Golem erbjuder ett brett spektrum av processorkraft från användarna; du kommer att kunna använda kraften från en persondator till stora datacenter. Det är därför den här plattformen kan vara det bästa exemplet eller AI-blockchain som helhet.

Men hur får de användare som hyr sin beräkningskraft betalt? Det är enkelt. Blockchain-nätverket är baserat på Ethereum så att de kan hjälpa till att avveckla alla typer av betalningar tillsammans med att tillhandahålla datorresurser.

Nätverkstoken GNT används för alla typer av betalningar. Om du vill köpa beräkningskraft måste du begära det och sedan ställer du automatiskt in ett smart kontrakt. Det smarta avtalet behandlar betalningen när du är klar med att hyra eller köpa beräkningskraften.

Så det är super lätt.

 

 • Bark

Cortex är en decentraliserad plattform med artificiell intelligens som driver nätverket. Varje AI-utvecklare skulle kunna ladda upp sin modell, och andra personer kan få tillgång till de betalande inbyggda Cortex-tokens.

De är öppna och erbjuder bara AI-modeller för tillfället. Till skillnad från andra företag tillhandahåller de inte någon form av beräkningskraft för att utveckla eller utbilda sin AI. Alla företag som köper modellen kommer att få en AI-applikation för maskininlärning och skulle behöva utveckla den vidare efter deras behov. Cortex är mer lämpad för artificiell intelligens decentraliserade applikationer.

En annan poäng är att detta företag kommer att tillåta användare att ladda upp sina decentraliserade AI-applikationer och sälja dem i nätverket.

 

 • SONM

Detta är en annan blockchain-baserad plattform som erbjuder decentraliserad dimma. Med SONM kommer du att kunna använda beräkningskraft som en dimliknande natur. Dimbildning skiljer sig faktiskt från molntjänster.

Huvudskillnaden är den decentraliserade naturen. I typiska molntjänster får du beräkningskraft från en central källa eller datacenter. Men i dimmedling kan du få samma fördelar men inte bara från en källa. Istället använder du enskilda enheter för att få tjänsten.

Denna struktur löser verkligen skalbarhetsproblemet och distribuerar systemet. Dimdatorer ger större effektivitet och prestanda jämfört med traditionell molnarkitektur.

Så huvudsyftet med SONM är att skapa en öppen marknadsplats för beräkningsresurser. SONM använder ERC20-token – en Ethereum-baserad token för att reglera betalningarna. Token SNM driver SONM-nätverket.

På marknaden är individer uppdelade i grupper – leverantörer och kunder. Leverantörer kommer att tillhandahålla beräkningskraften och kunderna köper dem.

SONM använder Ethereums smarta kontraktsfunktioner för att skapa ett kontrakt mellan dessa två grupper.

 

 • Tatau

Detta är ett annat distribuerat datanätverk, men deras huvudfokus ligger på företagen. Tatau är blockchain-baserad plattform och använder AI för att få tag på de underutnyttjade beräkningsresurserna från världen.

Utvecklarna av Tatau tycker att det moderna CPU-baserade datacentret inte räcker för att främja framtida innovationer. Dessa centra kan inte tillhandahålla den säkerhetskopia som behövs för artificiell intelligens, strömmande analys och videogengivelse. Det är därför Tatau vill lösa problemet genom att fokusera på beräkningskraft som kan ta på sig den moderna komplexa arkitekturen.

Du kommer att kunna bearbeta tjänster via deras blockchain-baserade nätverk. Tatau designade sin plattform på ett annat sätt – bearbeta artificiell intelligens, videogengivande och utnyttja GPU-kraften. De vill också kombinera GPU med hållbara energikällor för ett brett spektrum av industriell backup.

Så stora företag kan använda sin plattform för att säkerhetskopiera sin högre beräkningsteknik utan problem.

För att få tag på beräkningskraften måste köparen köpa TATAU-token och sedan använda den för att betala leverantörerna.

 

 • iExec

Ett annat bra exempel på AI-blockchain är iExec – en blockchain-plattform med en marknadsplats för beräkningskraft. iExec vill skapa en ny arkitektur för cloud computing. För att arbeta i nätverket tillhandahåller detta företag sin egen kryptovaluta som heter “RLC.” RLC står för ”Runs on Lots of Computers” som praktiskt taget definierar hela deras schema.

Token är ERC20-token, så det är baserat på Ethreums blockchain-plattform. I nätverket delas alla användare upp i tre huvudtyper – utvecklare, leverantör och tokeninnehavare. Här är utvecklare kunder och kommer att hyra ut beräkningsstyrka från leverantörerna. Utvecklarna måste betala leverantören med RLC-token.

Å andra sidan skulle leverantörerna kunna hyra ut sin beräkningskraft till utvecklarna och få betalt i utbyte. Tokeninnehavare i nätverket skulle kunna använda iExecs betalningskanal för att skicka eller ta emot pengar.

Men det är lite skillnad med andra AI-blockchain-marknadsplatser. Här kan leverantören bli tre typer av olika powerrenters – applikation, data och server. Utöver detta kommer utvecklarna också att kunna utveckla CLI och JS i nätverket. Men för att se till att systemet inte har några skalbarhetsproblem görs varje utveckling off-chain på det decentraliserade molnet.

Ett annat roligt faktum är att utvecklare kan lägga till sin decentraliserade applikation i iExecs butik för att marknadsföra sina nya uppfinningar. Så du ser att denna plattform ger många möjligheter för både utvecklare och icke-utvecklare.

 

Kapitel 5: Att sammanfatta det,

Artificiell intelligens och blockchain är två av de ledande teknologierna hittills. Och så är AI Blockchain helt enkelt en kombination av Blockchain och AI.

Med så många hinder på vägen för AI-utveckling kan blockchain definitivt förbättra scenariot i stor utsträckning. Med blockchain skulle utvecklare kunna utföra djupinlärningsmekanismer utan att oroa sig för kostnaden.

AI blockchain kan påskynda utvecklingen av superdatorer. Med blockchain i mixen är innovationer säkert på väg.

AI blockchain kan vara nästa generations pionjär i teknikvärlden. Det är svårt att säga hur de faktiskt skulle bli, men låt oss nu hoppas på det bästa.

* Ansvarsfriskrivning: Artikeln ska inte tas som och är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Påståenden som görs i denna artikel utgör inte investeringsråd och bör inte tas som sådana. Gör din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map