Kdo je Elizabeth Stark? Izvršni direktor podjetja Lightning Labs

Vse od začetka kriptovalut je večina aktivnih meja na področju inovacij moška, ​​vendar se je v zadnjih dveh letih, ne da bi spodkopavala prispevek drugih, Elizabeth Stark izkazala kot velikanka, ki s svojim prispevkom računa tako kot strelovodno omrežje do bitcoin skupnosti. Torej, lahko nekdo vpraša, kdo je Elizabeth Stark? Od kod prihaja ona? Kakšen je njen portfelj? Zdaj pa do podrobnosti.

Elizabeth Stark je diplomirala na univerzi Harvard, kjer je doktorirala iz prava. Rodila se je v Brooklynu v New Yorku, trenutno prebiva v San Franciscu v Združenih državah Amerike, je soustanoviteljica in izvršna direktorica podjetja Lightning Labs. Lightning labs je podjetje, ki “prilagaja verige blokov”. (Kaj pomeni razširiti verigo blokov? Ugotovite kasneje.) Kot navdušenka nad kriptovalutami je sodelavka v Coin Center. Coin Center je raziskovalno središče (neprofitno), ki se zavzema za izvajanje dobrih vladnih politik do kriptovalut, tj. Bitcoin, Ethereum, Litecoin itd. In druge decentralizirane tehnologije. Čeprav ni preveč vključena v akademski svet, kot se zdi kripto skupnosti, vendar z akademijo ni prekinila vezi. Je gostujoča sodelavka pri projektu informacijske družbe Yale, poučuje pa tudi na univerzi Yale. Na obeh univerzah je predavala o tehnologiji P2P, odprtokodnem protokolu in drugih tehnologijah. Kot mentorica Thiel Fellowship deluje z namenom, da študentom, mlajšim od 23 let, nudi podporo, tj. Zanima vas, da Stark ni razvijalec; njeno zanimanje za tehnologijo pa je izjemno.

LIGHTNING LABS: KAKO DELUJE MUNSKO MREŽO

Laboratorije za strele je tehnološki zagon, ki razvija plast odprtega protokola, ki izkorišča razpoložljivost funkcij verige blokov in pametnih pogodb za poceni in hitro transakcije s komer koli po vsem svetu. Zasnovan je tako, da pomaga pri razširljivosti verige blokov. To je razvidno iz bitcoin blokovne verige z aktiviranjem mreže Lightning leta 2018. Ta protokol po prilagodljivosti, ne pa po običajnem postopku, pri katerem se informacije obdelujejo do vseh vozlišč za potrditev transakcij, racionalizira število vozlišč, vključenih v posamezne transakcije. Tako bi bil čas, ki je potreben za transakcije, hitrejši kot ponavadi, kar bi povzročilo tudi razumne provizije. Pari vozlišč vodijo te transakcije. Ta vozlišča povezujejo pošiljatelja v transakciji s prejemnikom in so povezana s plačilnimi kanali, ki obstajajo v prvotni verigi blokov. Ko se kanal ustvari, dve strani, ki sodelujeta v transakciji, vstavita sredstva na verigo blokov v vnos, ko se obe strani odjavita za izvedbo transakcij..

Elizabeth Stark, izvršna direktorica podjetja Lightning Labs

Zasluge za slike: Lightning Labs

Vendar pa imajo te vrste transakcij prednosti in slabosti. Ker je za transakcijo potrebno soglasje obeh strank, da odjavita transakcije, lahko njena nerazpoložljivost povzroči preklic transakcije ali pa nerazpoložljiva stranka izgubi svoja sredstva. Pomembno je omeniti, da ta učinek strele ne deluje samo pri Bitcoinih, temveč tudi pri drugih verigah blokov. Dejansko lahko pride do vsaditve navzkrižnih blokov z uporabo strele, tako da lahko kadar koli zamenjate žetone. Nazadnje, glede na izjavo o poslanstvu laboratorijev Lightning so na misiji, vendar odporni, decentralizirani naslednji generaciji & finančni sistem.

“Verjamemo, da bodo sistemi, ki temeljijo na kriptografiji, verigi blokov in pametnih pogodbah, okrepili finančno sodelovanje po vsem svetu na velike in majhne načine brez primere.”

Glejte jo, kako tukaj govori o pomembnosti drugega sloja.

ELIZABETH STARK PRISPEVEK ZA SKUPNOST KRIPTO

Glede na dejansko zgodovino se kriptovalute niso začele leta 2008. V devetdesetih letih 20. stoletja so ljudje, imenovani cypherpunk, ki so gledali svoj prispevek prek svojih spisov, našli presenetljivo podobnost med njimi in Bitcoinom. Tako lahko rečemo, da njihova kriptoskupnost najde mesto v sedanji dobi. Leta 2008 je Bitcoin z uradno objavo januarja 2009 izumil moški (ali skupina, identiteta neznana), imenovan Satoshi Nakamoto.

Kot je bilo že rečeno, da je Elizabeth Stark izvršna direktorica in soustanoviteljica Lightning Labs, je prispevala k skupnosti na področju verig blokov. Prvič, kaj je blockchain? Blockchain je knjiga v digitalnem omrežju, v kateri se kronološko in javno beležijo transakcije v bitcoinih ali drugi kriptovaluti. Pri strelovodnih laboratorijih je možno skaliranje verig blokov. Kaj pomeni prilagajanje verig blokov? Ta postopek obravnava število možnih transakcij na verigi blokov na enoto časa. Blockchain beleži transakcije od začetka in to deluje tako, da informacije prehajajo iz enega vozlišča v drugo. Blockchain je sestavljen iz vozlišč, ki potrjujejo transakcije v verigi. Kot pri ustvarjanju Bitcoina je dobil omejitev velikosti bloka 1 MB, zato se pri izvajanju transakcij informacije shranijo v blok, potem ko so vozlišča to potrdila in ko je presežena 1 MB, se ustvari nov blok . Torej, po statističnih podatkih je opaziti, da je število transakcij, obdelanih na sekundo, v povprečju med 3,3 do 7. To torej opredeljuje razširljivost verige blokov kot rezultat prometa z obdelavo informacij. Da bi to težavo razrešila za prihodnje sprejetje, je predstavila koncept z oznako »Drugi sloj«. To je splošno znano kot mreža Lightning, za katero so se razvijalci Bitcoin Core zavzemali, ko so ljudje leta 2017 pozvali k aktivaciji SEGWIT.

KLJUČNI IZZIVI BITKOINOV IN NJEGOVEGA BLOCKCHAINA

  • Čas: Prej je bilo omenjeno, da ko je blok napolnjen, se ustvari nov blok, tako da se v povprečju vsakih deset minut ustvari nov blok. To zamuja s postopki transakcij, saj bi transakcije, ki so v čakalni vrsti po polnjenju bloka, čakale na potrditev s strani rudarjev. Te transakcije, ki so v čakalni vrsti po prelivanju, so v tem, kar imenujemo “bitcoin mempool”. Zaradi tega strogega postopka, medtem ko so nekatere transakcije še vedno v čakalni vrsti, druge transakcije pridejo v čakalno vrsto. Tako je razumljivo, da večji kot so transakcije v čakalni vrsti, večji odstotek se jih zatakne v mempoolu. Od januarja 2018 je povprečni čas potrditve dosegel rekordnih 190 ur 53 minut ali približno osem dni. Ta časovna zakasnitev obdelave skupaj s povečanimi provizijami za transakcije je mnoge vlagatelje spravila v živce, kjer je bil načrt za aktiviranje SEGWIT 24 na verigi blokov, kar bi povečalo omejitev velikosti bloka in dalo prostor za vilice na verigi blokov. Posledica te odločitve je povzročila dve pomembni trdi vilici z valuto, imenovano Bitcoin Cash oziroma Bitcoin Gold.
  • Provizije za transakcije: V kriptovalutah, saj so omenjena vozlišča veljavne številke v verigi blokov in niso privatizirane, je univerzalno soglasje, ki odloča, kaj se bo zgodilo na verigah blokov. Ljudje, ki upravljajo s temi vozlišči, se imenujejo rudarji. Pridobivanje kriptovalut je donosen del kriptovalut. Bitcoin je valuta Proof of Work, zato rudarji dobivajo plačilo z reševanjem zapletenih kriptografskih ugank. Njihovo delo je obdelati vsako transakcijo in nato dodati svoj transakcijski pomnilnik v verigo blokov. Kot nagrada za njihovo delo pri vzdrževanju verige blokov so plačani v bitcoinih; te nagrade izvirajo iz provizij za transakcije in izplačil za vzdrževanje verige blokov. Torej, čeprav so visoke pristojbine za TX koristne za rudarje, je udeležencem v transakcijah na verigi blokov nedonosno. Poleg tega visoke pristojbine za TX ne bi podprle mikroplačil. Torej, pri reševanju teh vprašanj je Elizabeth začela Lightning Labs in predlagala odprtokodni protokol Layer two na prvotni verigi blokov, tako da je problem, da transakcije v Bitcoin mempoolu povzročajo časovne zamude v transakciji in visoke provizije odrezan..

Ta video Manuela Stagesa z naslovom “Blockchain and us” vsebuje tudi Elizabethin intervju.

LIGHTN LABS: PAMETNI POGODBI

Učinek strele prinaša pogodbeni vpliv na verigo bitcoinov. Lahko rečemo, da gre za sistem pametnega naročanja. V tej strukturi pa blockchain služi kot sodišče, ki ga ni mogoče podkupiti. Ne pozabite, da je vsaka transakcija v verigi blokov izbrisljiva in je ni mogoče urejati. Torej, ko je pametna pogodba pripravljena in so vse podrobnosti pogodbe vnaprej določene. Lightning skrbi za pravilno izvedbo pogodbe.

Da bi to bolje razumeli, recimo, da hočeta dve osebi opraviti transakcije z rižem in vodo kot plačilom za plačilo spletne storitve. Oba bi sklenila 2-od-2 večpodpisno pogodbo (to lahko primerjamo s skupnim hranilnim računom banke, kjer sta oba podpisa potrebna za izvedbo akcije dviga sklada) na prvotni verigi blokov. Nato to dejanje pripelje do drugega sloja, ki bere transakcijo med njima. Predstavljajte si, da sta riž in voda vložila 50 do 100 dolarjev in ustvarila 150 USD plačilnega kanala. Vsakokrat, ko sklenejo transakcije, si izmenjajo digitalni podpis, da posodobijo zgodovino transakcij svojega zunajveriškega kanala. Pomembno je omeniti, da je transakcija v odprtokodnem protokolu in kovanci ne zapustijo verige blokov, kar je zapisano, je transakcija. Kanal je odprt, ko poteka transakcija, in zaprt, ko je transakcija zaključena, tako da se v verigo blokov doda končna zgodovina transakcij. Ker torej veriga blokov varuje udeležence pred krajo kovancev, v primeru poskusa tatvine tat v postopku izgubi svoje žetone kot kazen in njegova sredstva se nakažejo udeležencu, katerega žetone je bilo treba ukrasti. Vendar je priporočljivo predvajati najnovejši zakoniti status kanala v vsakem primeru poskusa kraje, preden je končna transakcija poslana v verigo blokov.

Zgoraj razloženi primer je tisti, ki obstaja med dvema udeležencema, kaj pa omrežje med kanali, tako da Rice želi Danu poslati 25 USD, vendar nimajo odprtega kanala, Water pa ima odprtega kanala z Danom. Tako lahko Rice plačilo pošlje prek vode, namesto da Rice odpre novega kanala z Danom. Vendar v tem scenariju mreža Lightning deluje tako, da Water najprej pošlje denar Danu, preden od Ricea vzame svoj denar, čeprav je morda plačljiv, ker deluje kot strelovod. Ta struktura preprečuje, da bi voda krala sredstva. Pomembno je vedeti, da ta sistem ne obstaja na podlagi zaupanja. Tako je vse narejeno previdno in v redu.

NJENE KRITIKE

Ker je kriptoprostor tehnološko usmerjen prostor, je bilo do nje kar nekaj kritik zaradi njene domnevne nezmožnosti pojasnjevanja globokih tehničnih konceptov, ki stojijo za njenim projektom. Čeprav ima pravno ozadje, se njeno navdušenje opazi vsakič, ko govori, in na slikovit način s primeri pojasnjuje zapletena vprašanja v svojem projektu. Lahko pa rečemo, da je kritika na njen glas morda posledica glavnega razloga, zaradi katerega je bil opravljen intervju, ki ji omogoča, da govori več o svojem projektu, vendar si skupnost želi več, česar se nihče ni nikdar oglasil dokazila v podporo svojim trditvam.

Tako je tudi opaziti, da Lightning sicer olajša in hitreje mikroplačila & ceneje, tega ne moremo trditi za večjo transakcijo, saj sproža veliko vprašanj nezaupanja v sistem. Na primer, v okviru kazenske transakcije si predstavljajte, da bi bil nekdo s sredstvi v višini 10 dolarjev kaznovan zaradi domnevnega poskusa kraje, njegova sredstva pa bi se prenesla na drugega, čeprav so sredstva majhna, vendar bi kazenska transakcija dvignila veliko obrvi. Zdaj pa si predstavljajte nekoga, katerega sredstva znašajo 100.000 ameriških dolarjev, in mu poveste o kaznovalni transakciji, katere sredstva bi bila prenesena oškodovanemu bitcoinerju, ki se je pritožil zaradi kraje žetonov, če to ne bo dobro vodeno, pa lahko to samo odvrne uporabnike od nastavitve pametnih pogodbe o verigi bitcoinov z uporabo mreže Lighting. Medtem ko je mreža Lightning izpolnila obljubo, da bo transakcije z bitcoini olajšala, pocenila in hitreje, se mora izboljšati, ker veliki prodajalci učinkovito prispevajo v katerem koli gospodarstvu.

Reference:

https://cointelegraph.com/news/lightnings-elizabeth-stark-2017-will-be-the-year-of-smart-contracts

www.hackernoon.com/5-notable-women-in-the-blockchain-and-crypto-industry-6dd5981c0e7d

www.ccn.com/lightning-chief-its-a-bitcoin-not-blockchain-world/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map