Vem är Vitalik Buterin? Ethereum grundare

Är du ny på kryptovaluta? Har du precis börjat läsa om kryptovalutan och hur olika kryptovalutor uppstod? Om ja, det finns ett namn som är svårt att ignorera – Vitalik Buterin. Så vem är Vitalik Buterin?

De flesta av oss känner honom som grundare av Ethereum och medgrundare av Bitcoin Magazine. Från utseendet på det och hans prestationer hittills är han en begåvad årtusende som är utmärkt i matte, som har lärt sig mandarin på några veckor, hoppat av universitetet och blev ett betydande inflytande i kryptoindustrin på nolltid.

Ser ut som ett geni, eller hur?

Vem är Vitalik Buterin?

Vitalik Buterin är en rysk-kanadensisk programmerare som utformat och grundat Ethereum. Han föddes den 31 januari 1994 i Kolomna, Ryssland. När han bara var sex år invandrade hans föräldrar till Kanada.

Här är ett intresserat faktum från sin barndom, när han precis gick i tredje klass – han placerades i en klass för begåvade barn i sin grundskola. Du kan säga att Vitalik Buterin var avsedd för något stort från början.

Han var bra på matematik och kunde lägga till tre siffror i huvudet snabbare än en genomsnittlig människa. Han var också intresserad av datorprogrammering från en mycket tidig ålder. Hans far, Dmitry Buterin, var själv en datavetare.

När han var 17 år spelade han World of Warcraft, precis som alla andra 17 år. Men han blev också intresserad av något annat – Bitcoin.

Bildkrediter: Techcrunch

Inledningsvis var han inte mycket investerad i tanken på kryptovaluta, men hans far var det. Under en kort period växte den nya tekniken på honom. Tänk på att även de mest erfarna finansiella experterna vid den tiden inte visste vad Bitcoin var och vad det skulle bli.

Han gick på Abelard School i Toronto och fortsatte med att registrera sig vid University of Waterloo. Det var då han blev ännu mer involverad i Bitcoin.

Han började skriva foruminlägg om kryptovaluta med en hastighet av 5 Bitcoins. Det var ungefär vid den här tiden som det magra och nördiga college-barnet bestämde sig för att bedriva detta fält på heltid. Han blev så intresserad av kryptovalutan att han till och med lämnade universitetet för att investera all sin tid för sin nyfunnna passion.

Medgrundande Bitcoin Magazine

Det var under hans universitetsdagar att hans inlägg om Bitcoin tog fart och hans åsikter om denna nybörjarteknologi ansågs insiktsfulla. Eftersom han sågs som auktoritet i ämnet, för att få ut det mesta av sin nyligen funnna berömmelse, grundade han Bitcoin-tidningen tillsammans med en annan Bitcoin-entusiast, Mihai Alisie 2012.

Bitcoin-tidningen grundades när han fortfarande var på universitetet. Det var en hektisk tid för honom när han tog kurser vid universitetet och fungerade som huvudförfattare för tidningen samtidigt. Bitcoin Magazine kan betraktas som Buterins första framgång eftersom tidningen visade sig vara en stor påverkare för Bitcoin.

Lite mer om Bitcoin Magazine

BTC Media från Nashville, Tennessee, förvärvade Bitcoin Magazine 2015. BTC Media publicerar också Distribuerad, yBitcoin och Let’s Talk Bitcoin. När Bitcoin Magazine startade trycktes och distribuerades det på Barnes & Ädel. Prenumeranter fick också tryckta utgåvor. Men nu är det bara tillgängligt online.

Bitcoin Magazine var säkert en startpunkt för Vitalik Buterin, men det var Ethereum som etablerade honom som en kraft att räkna med i kryptovalutavärlden.

Så det frågar någon dig, vem är Vitalik Buterin, du kan börja med, han är medgrundare av en av de mest populära kryptovalutatidningarna – Bitcoin Magazine.

Ethereum grundare

När du söker ”Vem är Vitalik Buterin” är svaret Ethereums grundare oftast. Det var Ethereum som gjorde Vitalik Buterin till vad han är idag. Det roliga är när han skrev Ethereum-vitboken han inte förväntade sig att det skulle göra så bra.

Buterin trodde nästan att det skulle kasseras av kryptoanalytiker och skulle debunkas ganska tidigare. Till sin förvåning fick hans idé erkännande och beröm istället för att bli rostad. Det var punkten då allt började, och Buterin blev desto mer säker på att det här är vägen att gå.

När allt kommer omkring hade han ägnat sitt liv åt kryptovaluta, och det var bara naturligt för honom att ta sina ansträngningar ett steg framåt.

Vad är Ethereum?

Ethereum är en öppen källkod, blockkedjebaserad och offentlig datorplattform som har skriptfunktionalitet. Ethereum genererar blockkedjan för Ether, kryptovalutan för Ethereum-plattformen.

Ethereum grundades för att övervinna en begränsning av Bitcoin-protokollet. Bitcoin grundare, Satoshi Nakamoto, förändrade hur globala transaktioner fungerade och tog bort tredje part från processen. Det födde ett system som registrerade transaktioner i en distribuerad offentlig reskontra som fungerar under bevis för arbetskonsensusalgoritmen. Du kan lära dig mer om detta och blockchain i allmänhet här.

Blockchain-tekniken som Nakamoto använde för Bitcoin hade sina begränsningar. Av säkerhetsskäl utformades protokollet för Bitcoin avsiktligt för att endast hantera icke-komplexa operationer. Därför kunde inte komplexa transaktioner mellan en betalare och betalningsmottagare utföras enligt detta protokoll trots att tanken på en sådan blockchain hade varit i bruk under en längre tid då.

Ethereum – En uppgraderad version av Bitcoin?

Buterin insåg detta problem och bestämde sig för att skriva Turing-komplett programmering för att skapa en sådan blockchain-teknik, som kan skapa alla typer av applikationer och smarta kontrakt. Buterin uttryckte sina åsikter om detta problem i en av sina intervjuer:

I Ethereums vitbok förklarade han vidare,

Ethereum födde en ny bransch, en där alla typer av kryptoprojekt kunde skapas med sina egna tokens.

Vitalic Buterin Political Views

Tillräckligt med hans tidiga liv, hans intresse för bitcoin och vad som får honom att skapa sin egen kryptovaluta, hur är det med hans politiska åsikter? Vem är Vitalic Buterin när det gäller politik?

Det är säkert att anta att Vitalik Buterin är en libertarian och en anhängare av fria marknader. Beviset på detta ligger i hans intresse för Friedmans, Mises, Sowells och Hayeks arbete. Du hittar tips om detta också i Vitalik Buterins blogg. Han har inte undvikit att uttrycka sina libertära åsikter i sina tweets, inlägg och intervjuer.

Buterins syn på fria marknader är lite annorlunda än de flesta. När vi talar om fri marknad och kapitalism är nästa tanke om vinst. Han är inte så mycket orolig för vinster när han talar om detta ämne. Hans syn på den fria marknaden är att ge företagare marken för att vara fria och kreativa.

Om och om igen har han insinuerat tanken att ett sådant system inte ska handla om att hugga pengar utan att låta innovation och kreativitet göra något värdefullt för samhället. Vitalic Buterin Twitter-konto har många tweets som avslöjar hans åsikter om kapitalismen.

Vitalic Buterin Twitter-handtag: @VitalikButerin

Han verkar väldigt medveten om hur system som kryptovaluta kan förvandlas till ett system med miljontals samlingar. Det är därför han varnar människor i den här branschen att gå försiktigt.

Hans åsikter är ganska hoppfulla och de i kryptovalutan bör lyssna på hans ord och andra som honom. När man tittar på hans resa kan man tydligt se att det är innovation som driver honom och inte pengar. Men det betyder inte att han inte är rik.

Enkelt uttryckt, om du gillar kryptovaluta rekommenderas att följa honom på twitter och andra sociala medieplattformar.

Vitalik Buterin nettovärde

Om du undrar att han måste ha gjort en förmögenhet från sin skapelse, har du inte helt fel. Ethereums marknadsvärde värderas till över 50 miljarder dollar och han är chef för den näst mest framgångsrika kryptovalutan i världen.

Hans rikedom och tillgångar är inte dolda, och hans transparens är det som gör honom ännu mer legitim. I februari 2016 avslöjade han hur mycket av sin egen ETH-kryptovaluta han har. Vid den tiden hade han 630 000 ETH. Efter några månader avvecklade han en fjärdedel av dem. Även efter detta drag har han gott om ETH kvar.

Det intressanta är att eftersom Ethereum är en så transparent blockchain kan vem som helst hålla reda på hur mycket ETH han har när som helst. För att göra det enkelt för dig när det gäller ordinarie valuta sitter han på 175 miljoner dollar.

Det är hans öppenhet om systemet och hans egna tillgångar som gör Ethereum så pålitlig. Vi har sett tillräckligt med system och skandaler som kretsar kring kryptovalutor för att ha våra reservationer. Men Buterin har förtjänat trovärdighet rättvis och kvadratisk. Det skulle inte vara fel att säga att Vitalik Buterin representerar kryptovalutans sanna och positiva ansikte.

Vitalik Buterin, Influencer

Buterin har utan tvekan ett betydande inflytande på kryptovalutaentusiaster. Det han säger och skriver bär mycket vikt. Han var en influencer långt innan Ethereum uppstod. När han startade Bitcoin Magazine var hans ord ordet.

Hur kan en 24-åring ha så mycket inflytande? Det faktum att han kom fram till en sådan lysande blockchain-lösning med Ethereum kan vara orsaken. Kanske var det hans unika syn och öppenhet som fick människor att lyssna på honom eller kanske var det ren tur. Han närmar sig en miljon följare på Twitter och är mycket aktiv där.

Dödsbedrägeriet från juni 2017 är en tydlig demonstration av hans inflytande, om än sorgligt. Ryktet om att Buterin skulle dö i en bilkrasch spred sig som en löpeld. Nyhetswebbplatser och bloggar för kryptovaluta började sprida nyheterna. Priset på Ethereum gick från $ 300 till $ 230 efter detta rykte.

Vitalik har vunnit erkännande och priser för sina bidrag.

  • Han vann Thiel Fellowship Award 2014
  • Vitalik Buterin vann också ett World Technology Award samma år
  • Han utsågs till en av Fortune 40 under 40 år 2016
  • År 2018 tog han sig också till Forbes-listan med 30 under 30 år

Buterin själv tycker inte lika mycket om sin berömmelse. På frågan om hans berömmelse och inflytande i en intervju med Ekonomiska tider, han svarade:

“Förra året kom det till en punkt där [berömmelsen] blev mer irriterande än bra.”

Så vem är Vitalik Buterin? Förmodligen en introvert, ett geni som vill förändra världen, en görare med stora mål.

Vem är Vitalic Buterin? En ständig anhängare av decentralisering

Det säger sig självt att Buterin stöder decentraliseringsrörelsen. Det är bara i sina tidiga stadier och världen går gradvis mot det. Vi börjar bara se möjligheterna och det finns mycket mer att komma. Vitalik är en av hjärnorna bakom detta och i den meningen är han också en hjälte.

Delad ekonomi går hand i hand med decentralisering och stora företag kliver ombord och du vet att det är stort om företag som Microsoft tittar in i det. Kryptovalutor trivs främst på grund av decentralisering. Se hur decentraliserade appar förändrar vår värld.

Hans syn på decentralisering och blockchain är att makten går till den lilla killen, dvs. entreprenörerna. Han berättade för WIRED 2016:

Slutgiltiga tankar

Så vem är Vitalik Buterin?

Han är en entreprenör.

Definitivt ett tekniskt geni.

Han är en nummerknäppare.

Dessutom ett flerspråkigt geni.

Han är grundaren av Ethereum och en hjärna bakom framgången för den näst populäraste kryptovalutan i världen.

Han är vad världen behöver idag när vi strävar efter att förbättra våra ekonomier, skydda våra uppgifter och förbereda oss för framtiden.

Det finns många där ute som fortfarande tycker att kryptovaluta är ett lur, men sanningen är att människor som Buterin är väldigt verkliga och vad de producerar är långt ifrån ett lur. Även efter att ha uppnått en sådan framgång slutar han inte. Han besökte nyligen Ryssland och träffade president Putin. Resultatet? En annan kryptovaluta för den ryska marknaden är i samtal. Med sina idéer och hans etiska synvinkel verkar kryptovaluta och blockkedjor vara i goda händer.

 

Referenser:

https://github.com/ethereum/wiki/wiki/White-Paper

https://www.wired.com/2014/01/ethereum/

https://www.wired.com/2016/06/the-uncanny-mind-that-built-ethereum/

https://www.forbes.com/profile/vitalik-buterin/

https://vitalik.ca/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map