Vem är Charlie Lee? Litecoin Light

Om du vill lära dig mer om kryptovalutan, hur den utvecklats under de senaste åren, och vem som är människorna bakom uppkomsten av kryptovalutor, är en av de första frågorna du behöver ställa vem som är Charlie Lee?

Charlie Lee är mannen bakom ett av de tidigaste derivaten av Bitcoin, Litecoin. Han var en av de många datavetare som hoppade på kryptovalutan i början av 2010-talet. Vid den tiden visste inte många eller förväntade sig att kryptovalutor skulle vara så värdefulla men han trodde på konceptet. Därför fortsatte han att arbeta med något som senare framkom som Litecoin, en populär kryptovaluta.

Så det enkla svaret på frågan, vem är Charlie Lee är – han är grundare och själva sinnet bakom sjätte största kryptovaluta genom marknadsvärde, Litecoin.

Lee har kändisstatus i världen av kryptovaluta och blockchain-teknik. Ändå undrar många vem som är Charlie Lee? Hans resa mot att skapa Litecoin är inspirerande eftersom han misslyckades en gång men inte gav upp.

Idag, även när Litecoin kanske inte är så stor som Bitcoin eller Ethereum, men den har fortfarande en mycket lojal grupp supportrar och klättrar snabbt uppför stegen i kryptovalutans ständigt föränderliga värld.

Charlie Lees tidiga liv

Charlie Lee föddes till kinesiska invandrarföräldrar i den västafrikanska nationen Elfenbenskusten. Hans föräldrar flyttade dit på 60-talet när Afrika blev av med kolonialstyret och ekonomierna öppnade sig för världen. Men han tillbringade bara sin tidiga barndom i Afrika.

När han var 13 år flyttade hans föräldrar till USA.

Utbildning: Han gick till Lawrenceville High School i Lawrenceville, Illinois. 1995 tog han examen från gymnasiet och gick vidare på det prestigefyllda college Massachusetts Institute of Technology (MIT). På college var hans huvud datavetenskap, och han tjänade rygg-och-rygg-examen. Han avslutade sin magisterexamen i datavetenskap 2000.

Tidigt yrkesliv

En ljus student som Lee kunde bara hamna hos några av de bästa tekniska företagen i landet, och det var precis vad som hände. Efter examen från MIT hittade Lee ett jobb som programvaruingenjör på Kana Communications. Han arbetade där i tre år tills han gick med i Guidewire Software. På det företaget arbetade han i fyra år och lämnade i mitten av 2007.

Arbetar på Google

2007 började Lee arbeta på Google som programvaruingenjör. Han arbetade med ett antal viktiga Google-projekt som Chrome OS och YouTube Mobile. Det var vid denna tidpunkt att han först kom över Bitcoin och blev intresserad av tanken på kryptovaluta.

Innan han deltog i kryptovaluta var han intresserad av guldhandeln. Det är mycket tydligt nu att så mycket som han var intresserad av datavetenskap, var han också lika intresserad av handel och ekonomi. Han arbetade på Google i fem fem år varefter han lämnade företaget för att fortsätta sin karriär inom blockchain och kryptovaluta på heltid.


Början i Cryptocurrency World

Lee har upprepade gånger avslöjat att han engagerade sig i Bitcoin och kryptovaluta medan han var på Google. Inledningsvis började han bryta Bitcoin ungefär som andra utvecklare som stötte på denna nya digitala valuta. Han köpte sin första Bitcoin efter korrespondens med Mike Hearn, en av utvecklarna bakom blockchain för Bitcoin.

Eftersom Charlie Lee själv var en erfaren mjukvaruutvecklare bestämde han sig för att skapa sin egen kryptovaluta. Han var inte ensam men så många utvecklare försökte kopiera tanken på Bitcoin, men han lyckades när många misslyckades. Men han upplevde också sin egen del av misslyckanden innan han hittade framgången i form av Litecoin.

Vem är Charlie Lee? Grundare av Fairbix

Du kanske känner till Charlie Lee från Litecoin men det var inte hans första cryptocurrency-skapelse. Hans första projekt hette Fairbix. När Bitcoin först kom ut var det ilska bland utvecklare runt om i världen. De försökte producera nästa blockchain-baserade betalningssystem.

Fairbix klonades från Tenebix – en kryptovaluta som släpptes ett år före Fairbix. Lee och flera andra utvecklare klonade källkoden och gjorde få ändringar för Fairbix.

Det enda som är vanligt mellan Fairbix och Litecoin är proof of work-konsensusprotokollet. Fairbix gick inte så bra från början. Cirka 8 miljoner Fairbix förminerades initialt. Detta följde en hel del dålig press. Det tankade inom några veckor efter släpp. Cryptocurrency-communityn och entusiasten köpte inte idén bakom Fairbix.

Fairbix skulle vara ett ganska fördelat alternativ till den valuta den klonades från. Det baserades också på samma proof-of-work-algoritm som var fallet i Tenebix. Men Tenebix började med endast 100 förbrukade block innan det släpptes för allmänheten. Eftersom Fairbix hade nästan 8 miljoner förutgrävda mynt, skulle det misslyckas.

Fairbix misslyckande blev ännu mer permanent när en okänd angripare utförde en 51% attack på sitt nätverk. Angriparen stal 1500 block. Detta förstörde i princip värdet på Fairbix och avslutade sin lilla resa.

Vem är Charlie Lee? Grundare av Litecoin

Fairbix var ett misslyckande, men det hindrade inte Lee. Han lärde sig av de misstag han gjorde med Fairbix och bestämde sig för att förbättra sin strategi. Han var inte redo att överge sin roll i skapandet av kryptovalutaekonomi.

Bildkrediter: Litecoin

Strax under en månad från Fairbix släppte Lee ytterligare en kryptovaluta Litecoin. Han klonade Bitcoin-källkoden och gjorde justeringar för att förbättra systemet. Bitcoin var inte utan sina fel, och Lee försökte bli av med dem med Litecoin. Han ändrade hashing-protokollet, GUI, den genomsnittliga blocktransaktionstiden och det totala maximala tillgångsvärdet. Han lyckades skapa en verkligt effektiv alt-mynt.

Bitcoin använder SHA256-algoritmen för hashing-protokoll. Litecoin använder dock den Scrypt-baserade algoritmen. Denna förändring påverkade också transaktionstiden och minskade den med 75 procent. Nu var blocktransaktionstiden i genomsnitt bara två och en halv minut. Den maximala tillgången på Litecoin är 84 miljoner, vilket var mycket högre än Bitcoin.

Charlie Lee: En visionär

Det var under hans dagar på Google att Lee förlorade förtroendet för Federal Reserve och hur pengar handlades i världen. Det var bara naturligt för honom att hoppa in i kryptovaluta och skapa Litecoin, även efter att ha misslyckats en gång. Han sa en gång:

“Jag tror att kryptovaluta kommer att ta över fiatvaluta och bli reservvaluta.”

Så svaret på vem som är Charlie Lee är att han är en visionär, en man som vägrar att acceptera misslyckande. Även när han mötte misslyckande i form av Fairbix, böjde han sig aldrig för svårigheter han mötte.

Lee menar att Litecoin inte är en konkurrent till Bitcoin. Hans vision om Litecoin är en slags digital valuta som passar bäst för små transaktioner som online-shopping. Du kan använda den här valutan för att köpa kaffe eller beställa en ny skjorta. Bitcoin, som du vet, är bättre för internationell handel och betalningar. Han sa i en intervju en gång:

 “Jag ville skapa något som är typ av silver till Bitcoins guld”

Han fyrdubblade utbudet från 21 miljoner till 84 miljoner för att göra Litecoin mer tillgänglig. GUI såg också betydande förbättringar för att göra systemet mer användarvänligt.

Han skapade Litecoin medan han fortfarande var på Google. Två år efter lanseringen av Litecoin lämnade han äntligen Google. Hans nya kryptovaluta tog lite tid men började få lite dragkraft i kryptovalutaindustrin.

Litecoin framgång

Litecoin lyckades eftersom det baserades på idén om rättvisa. Endast Genesis-blocket och två kvarter därefter förminerades. Det var uppenbart från början av Litecoin att Lee äntligen hade knäckt koden för en framgångsrik kryptovaluta.

När det släpptes 2013 växte användarbasen tusentals. Uppenbarligen ledde detta till en ökning av värdet och ett över marknadsvärde. Det var bara en tidsfråga att börsvärdet ökade och var i miljarder dollar.

Jobba på Coinbase

Lee gick med i Coinbase 2013 i egenskap av ingenjörschef. Coinbase är det mest populära digitala valutaväxlingen där ute. Han arbetade på Coinbase när det var väldigt få människor. Hans position ändrades till teknisk ingenjör under hans tid på Coinbase. I denna egenskap var han ansvarig för säkerhets- och sekretessverksamhet. Han lämnade företaget sommaren 2017. Nu är Litecoin hans enda fokus.

Litecoin är ett pågående heltidsjobb för Lee som för närvarande fungerar som VD på Litecoin Foundation. Hans primära jobb är att övervaka utvecklingen av Litecoin. Vi har redan sett många förbättringar sedan starten.

Vem är Charlie Lee? En social media influencer

Charlie Lee Twitter kontot har över en halv miljon följare och antalet fortsätter att växa när fler blir bekanta med honom och hans kryptovaluta. Eftersom han har en ivrig följd på sociala medier anklagas han ibland för att leda marknaden på grund av sina tweets och kommentarer.

Vem är Charlie Lee? En Litecoin-grundare utan litecoins

Litecoin gick mainstream och priset ökade när Litecoin äntligen tilläts i Coinbase 2017. Lee bestämde sig dock för att sälja alla hans Litecoins och donera pengarna till hans stiftelse. Han ville inte ha någon intressekonflikt. Han skriver efter att folk anklagat honom för att använda sitt sociala medieinflytande för att leda marknaden till förmån för Litecoin:

Detta drag möttes också med kritik och vissa hävdade att detta steg faktiskt var i hans personliga intresse. En utredare på Twitter-kryptokurrency stod bakom dessa anklagelser, Bitfenex’ed. Detsamma använde sitt lämnande av Coinbase som ett bevis på att han verkligen dumpade alla sina mynt för att tjäna pengar.

Men Lee debunked teorierna i serien förklarande tweets senare.

Det finns också anhängare som tror att hans beslut var adekvat och etiskt. De tror att det var det som var bäst för Litecoin. Om du tittar på Litecoins ställning idag verkar det som om det bara fungerade bra. Nu kan Lee uttrycka sina åsikter och erbjuda stöd till samhället utan att bli utsatt för skott. Litecoin-användare lyssnar nu mer på honom än någonsin.

Han fortsätter fortfarande att ha inflytande och hans tweets går ut till tiotusentals kryptovalutaentusiaster. Han har till och med utsatts för att marknadsföra andra kryptovalutor, särskilt när han erbjöd stöd till Nano.

Som svar hävdade han att han tror att det finns plats i kryptovärlden för mer än en valuta.

Charlie Lee närvarande & Framtida strävanden

Efter Coinbase fokuserar Lee enbart på Litecoin och åstadkommer några positiva förändringar. Litecoin blev den första valutan någonsin som har segregerat vittne. Det är en mjuk gaffel som i slutändan minskar transaktionsstorleken och därmed ökar transaktionskapaciteten. För att förstå detta bättre bör du först studera vad gaffel är.

Segwit implementerades i maj 2017 under en konferens som heter Litecoin Global Roundtable Resolution.

Lee tjänar idag vid Litecoin Foundation som arbetar för att främja Litecoin för att förbättra samhället. De syftar till att använda toppmodern teknik för denna kryptovaluta och ge användarna vad de vill ha. De arbetar också med att göra koncepten lätta att förstå så att fler kan intressera sig för kryptovaluta.

Så om du tittar på det fokuserar han inte bara på sin egen kryptovaluta, han satsar på att skapa en värld som är mer öppen mot kryptovalutorna och är mer bekant med konceptet.

Stiftelsen har också en aktiv hand i utvecklingen av Litecoin. De bidrar också med pengar med Lees egna donationer och från andra källor. Eftersom Lee själv är mjukvaruutvecklare bidrar han fortfarande till kärnutvecklargruppen. Hans huvuduppdrag inom en snar framtid är att arbeta med Lightning Networks och Confidential Transactions.

Han twittrade om detta och hävdade att han är upphetsad över de förväntade framstegen med konfidentiella transaktioner. Han visade också sin iver att lägga till fungibilitet som en funktion för Litecoin, och hävdar att det är en möjlighet särskilt med användning av mjuk gaffel.

Hans vision att göra Litecoin till silver till Bitcoins guld verkar bli verklighet. Nu, med valutan som är oberoende av honom och endast lämnas under påverkan av användare, är den verkligen decentraliserad.

Vem är Charlie Lee – The Final Words

Han är styrkan bakom Litecoin.

Han är en anhängare av rättvis kryptovaluta och har ett stort intresse för ekonomi.

Charlie Less är en erfaren mjukvaruutvecklare och han är en mycket smart tänkare oavsett vilken sida du svänger till om kontroversen med att han säljer sina Litecoins.

Han är en social media influencer.

Han är ett geni, en visionär och någon som satsar genuint på att förändra världen.

Lees framtidsplan handlar om att göra Litecoin ännu större och se till att människor snart använder det för att köpa saker online.

Enkelt uttryckt, om du har intresse för kryptovaluta eller Litecoin, behöver du råd från branschledare och experter, följ Charlie Lee på sociala medier och nyheter.

 

Referenser

  • https://en.wikipedia.org/wiki/Coinbase
  • medium.com/the-mission/
  • https://www.cnbc.com/2017/12/20/litecoin-founder-charlie-lee-sells-his-holdings-in-the-cryptocurrency.html
  • http://www.businessinsider.com/litecoin-creator-charlie-lee-sells-entire-ltc-holding-2017-12
  • https://ambcrypto.com/litecoins-ltc-charlie-lee-says-most-excited-about-lightning-network/
  • https://www.cnbc.com/2017/12/14/litecoin-founder-charlie-lee-talks-bitcoin-cryptocurrency.html
  • https://cointelegraph.com/news/charlie-lee-to-make-litecoin-more-decentralized-eventually-i-would-step-away
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map