Vem är Alex Tapscott? Blockchain Revolutionary

I en bransch som inte har sträckt sig upp till tio år har många individer gjort sitt märke och tagit med idéer och innovation som har bidragit till att förbättra kryptovalutan och blockchain-samhället. En sådan personlighet är Alex Tapscott.

Alex Tapscott, en kanadensisk medborgare, föddes 1986 till familjen till Don Tapscott och fru Ana Paula Lopes, författare till den bästsäljande boken Wikinomics, The Digital Economy. Alex Tapscott är författare, rådgivare och riskkapitalist. De flesta av hans verk kretsar kring affärsstrategier, idéer och tekniska innovationer.

Han föddes i Toronto, Ontario, Kanada. Kryptovaluta kom i rampljuset år 2009, och Alex började läsa om det, började studera vad blockchain är, hur kryptovalutor används osv. Således kretsar det mesta av hans litterära arbete kring blockchain-teknik, kryptovalutor och dess tillämpning med särskilt intresse i Bitcoin är den första vanliga kryptovalutan.

Alex är en riskkapitalist efter val av karriär, med ett särskilt intresse för kryptovalutor och blockchain, grundade han ett företag som heter NextBlock Global. Precis som sin far har Alex en passion för affärer. Hans far, Don Tapscott, har skrivit flera böcker, publicerat flera artiklar inom områden som teknik, företag och samhälle. Och roligt nog har han varit medförfattare till en bok med sin son innan han heter “Blockchain Revolution: Hur tekniken bakom Bitcoin förändrar pengar, affärer och världen.

Blockchain Revolution Alex

Bildkrediter: @alextapscott

Dan Tapscott är också kansler för Trent University och professor vid Rotman School of Management. Med denna nivå av erfarenhet och miljöhjälp till Alexs förfogande har han vuxit till att bli en framstående person i blockchain-samhället så att han blir inbjuden till seminarier och konferenser för att tala om Blockchain och kryptovalutor precis som han gjorde nyligen den 21 juni 2018 när han deltog i @ ideacitys organiserade blockchain-konferens.

Han har en personlig webbplats där han lägger upp saker relaterade till honom som videor, intervjuer, publikationer etc. Hans webbplats är www.alextapscott.com. Han kan också kontaktas på Twitter med sitt handtag “@alextapscott.”Hans företag NextBlock Global är ett investeringsbolag med fokus på finansiella” tillgångar ”som Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor. Det är också involverat i att hjälpa Blockchain startups att göra det bra. Vid sidan av det faktum att Alex är VD och grundare av NextBlock Global är han också grundare av Blockchain Research Institute tillsammans med Don Tapscott.

VEM ÄR ALEX TAPSCOTT? FAMILJ, KARRIÄR OCH UTBILDNING

Född i en familj på fyra, familjen till Don Tapscott och Ana Paula Lopes, växte Alex upp med en familj som hade ett betydande inflytande på hans liv och karriär. Han har ett syskon med namnet Nicole Tapscott. Herr Dan Tapscott som var tolv år äldre än hans make fick år 1947, 1 juni för att vara exakt. Han är VD för Tapscott Group. Han har författat och medförfattat cirka femton böcker.

Han är involverad i branschgrupper som vill lägga fram lösningar på politiska frågor i blockchain- och kryptovalutorummet. Han deltar också i ett toppmöte med sin son Alex där de båda talar om blockchainrelaterade frågor. Don har en kandidatexamen i psykologi och statistik från University of Alberta. Han har också en magisterexamen i forskningsmetodik. Slutligen är han medlem i Canadas ordning.

Alexs mor, Ana Paula Lopes, en portugisisk av nationalitet, föddes 1959. Hon bor i Toronto, Kanada med sin man och hon är en social innovatör & entreprenör, talare. Hon har en kandidatexamen (B.Arts) från University of Toronto. Hon är erkänd i sitt land efter att Portugals president 2014 gav henne en Order of Merit Award. Och precis som sin man blev hon medlem i Kanadas ordning 2011 fyra år före sin man.

Alex är lyckligt gift med Amy Welsman.

Alex har via sin bok som han författat tillsammans med sin far fått mycket erkännande. Boken är en Toronto Star-bästsäljare, och den blev också en Globe and Mail. Financial Times bland andra anmärkningsvärda organisationer läste och granskade boken. Harvard Business recension rapporterade också i boken. I Financial Times recension sa de

“Tapscottarna i deras bok gav en grundlig, välskriven och balanserad guide till nästa stora sak inom teknik”.

Alexs första exponering för ett TEDx-samtal var i oktober 2016 i San Francisco. Han fungerar för närvarande som en rådgivare i den rådgivande nämnden för Kanadas oberoende byrå för att upprätthålla federala val, VAL KANADA. Han är också en rådgivande styrelseledamot för startups som Paycase och Nuco. Den 16 mars 2017 tillkännagav han lanseringen av International Blockchain Research Institute vid DC Blockchain Summit som var värd för Chamber of Digital Commerce.

INTERNATIONELL BLOCKCHAIN-FORSKNINGSINSTITUT

International Blockchain Research Institute är ett initiativ som samlar Kanadas regering, andra statliga organ och företag inom den privata sektorn för att samarbeta för att föra lysande sinnen i både offentlig och privat sektorforskning, hjälpa dem att bygga blockkedjebaserade ekonomier över hela världen . Finansieringen för detta institut skulle tas från en plånbok som finansieras av regeringar, offentliga och privata företag samt blockchain-startups.

Med detta initiativ på plats skulle en ny era inledas som skulle uppmuntra blockchain och kryptovaluta-samhället att utvecklas precis som internetteknikstartups utvecklades. De grundande medlemmarna av detta initiativ är IBM, Accenture, SAP, Digital Asset, NASDAQ, Centrica, PepsiCo, Liberty Global, Ontario Government, University Health Network och blockchain-företag som WISeKey, YouBase, Cosmos, Votem, Artlery, Paycase, Nuco, etc. Listan förväntas växa till att omfatta medlemmar av regeringar, privata företag när tiden går.

När Alex gjorde detta tillkännagivande noterade han fördelarna med ett sådant institut som anger förhållandet Kanada har med några av världens ledande blockchain-forskare och startups. Detta institut har ett ansvar för att arbeta med olika strategier med startups för att få en blockchain-ekonomi. Denna massiva roll är arbetet med experter inom blockchain där de också ger startups en fri hand när de föreslår nya idéer så att det verkar mer som ett samarbete..

Den första fasen av programmet började den 3 april 2017 och avslutas den 20 december 2017. ”Programleveranserna” består av rapporter och verktyg som projicerar programmets slutsatser bland medlemmarna i institutet, dvs..

ALEX TAPSCOTT & NEXTBLOCK GLOBAL

Detta företag grundades av Alex Tapscott och Charlie Morris år 2017 i Toronto, Ontario, Kanada är ett investeringsbolag för digitala tillgångar. NextBlock är en av världens ledande tekniska startups som stöder blockchain-teknikrörelsen. Det finns bara två medlemmar i detta företag, och de är de ovannämnda som Latter också fungerar som Chief Investment Officer. Samma år genomgick företaget en finansieringsprocess där de realiserade ungefär tjugo miljoner dollar ($ 20.000.000). Finansieringsprocessen avslutades den 31 juli 2017. Företagets officiella webbplats är www.nextblock.co, det finns liten eller ingen information tillgänglig där. Men för närvarande är webbplatsen tillfälligt tillgänglig.

Efter att det grundades år 2017 meddelade Alex att NextBlock skulle fokusera på att göra investeringar i rymden via ICO. Lite visste vi att dessa investeringar skulle dras av falska ICO: er.

Företaget har dragits av med flera kontroverser. Den 1 november 2017 rapporterade Forbes att företaget felaktigt utsåg fyra framstående blockchain-personligheter som medlemmar i dess rådgivande styrelse. Efter att detta anklagande drogs av och utredningar genomfördes upptäcktes det att anklagelsen var sant. Som en efterdyning avbryter företaget sin offentliga noteringsplan och skulle returnera pengarna till investerarna.

BLOCKCHAIN ​​REVOLUTION: HUR TEKNIKEN BAKOM BITCOIN ÄNDRAR PENGAR, AFFÄRSOMRÅDEN OCH VÄRLDEN.

Den här boken är den första publikationen som Alex skrev med sin pappa. Eftersom de delar liknande känslor för framtiden för blockchain och kryptovaluta. Boken lanserades den 5 maj 2016 på Rotman School of Management. Efter det började duon med en tio timmars stadsturné vid University of Toronto där de pratade om ämnena i sin bok. Längs linjen i sin resa hade de ett inomhusmöte med ett par affärs- och teknologiledare och argumenterade tydligt för hur blockchain-teknik skulle förändra hur företag drivs, hur internet används för att göra finansiella system bättre. Blockkedjan är känd som en offentlig huvudbok där transaktioner lagras, registreras, bekräftas och behandlas. Denna teknik fick framträdande via kryptovalutan Bitcoin och har varit en mall för andra kryptovalutaprojekt.

Men Tapscott i sin bok hävdar att blockchain som revolutionerar världen skulle ha mycket mer inverkan än att användas för digitaliserad valuta. Eftersom blockchain är ett oredigerbart program och all information om det kan raderas, skapar det en känsla av säkerhet för finansiella tillgångar. Varje deltagare i blockchain tilldelas unika identiteter i form av blandningar av siffror och bokstäver så att när det finns en transaktion antas i kedjan kan källan och destinationen spåras.

Med denna typ av identifiering hävdar Tapscott’s att blockchain kan användas för saker som röstningsprocesser. Som känt i olika klimat görs omröstning av individer, och det finns många utmaningar knutna till det, vilket innebär riggning, dubbelröstning etc. Användningen av blockchain kan bidra till att minska och utrota sådana problem eftersom det finns en viss nyckel till en individ och om de enskilda rösterna registreras och görs tillgängliga i kedjan, oredigerbara eller raderbara.

Blockchain tar också bort felaktigheten för tredje part genom att göra transparenta, tillgängliga, billiga transaktioner tillgängliga. Även om internet har funnits i trettio år nu för att förändra hur vi relaterade till oss själva och vår sociala medvetenhet, sa han, hur vi handlade var samma gamla, ineffektiva process från tredje part. Att vara ett decentraliserat nätverk också, blockchain kan existera som en oberoende struktur för att driva företagens affärer.

Boken täcker många ämnen från vad som är bitcoin, blockchain, kryptotillgångar och användning av blockchain och så vidare. Det avmystifierar den förståelse som många har om blockchain. Prisstegringen på Bitcoin har över tid gjort att många förlorat sina investeringar och märkt branschen som en bluff.

Detta är dock inte så, och den här boken förklarar uttryckligen det. I boken lärde vi oss om vilka typer av kryptotillgångar som är sju i antal, dvs. kryptovalutor som Bitcoin, plattformar som Ethereum där deltagarna kan genomföra smarta kontrakt, den tredje är applikationer som körs på dessa nätverk. Dessa applikationer kallas Dapps, dvs. decentraliserade applikationer, och många av dem körs på Ethereum, NEO eller IOTA. Det finns också säkerhetstecken, och dessa tokens används för att representera eget kapital i ett företag. Den femte typen kallas naturliga tillgångstoken, dvs. dessa token är digitala tillgångar som har en motsvarande fysisk tillgång. Den sjätte kallas Crypto-samlarobjekt, t.ex. CryptoKitties. Och det sista är crypto fiat-valutor som USD Tether.

I granskningen av Harvards affärsöversyn som publicerades den 1 mars 2017 förklarades boken mot bakgrund av hur Blockchain förändrar global finansiering med kryptovalutor som Bitcoin som gränser.

Boken diskuterar också volatiliteten på kryptovalutamarknaden och hur man kan växa sin ekonomi. Den här boken är ett måste för alla kryptoentusiaster och alla som vill grunda en teknisk start.

Du kan läsa mer om boken här.

Referenser:

 1. http://www.goldmansachs.com/our-thinking/talks-at-gs/alex-tapscott.html
 2. https://www.thestar.com/news/gta/2016/05/05/don-and-alex-tapscott-predict-upcoming-digital-revolution.html
 3. https://m.nasdaq.com/article/don-tapscott-announces-international-blockchain-research-institute-cm762234
 4. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Alex_Tapscott
 5. https://www.forbes.com/sites/laurashin/2017/11/01/alex-tapscotts-crypto-vc-firm- going-public-with-100m-cad-falsely-touted-4-blockchain-stars- som rådgivare /
 6. https://blogs-images.forbes.com/laurashin/files/2017/11/AlexTapscott_c-Max-Power.jpg?width=960
 7. https://www.forbes.com/sites/laurashin/2017/11/05/alex-tapscotts-crypto-vc-firm-aborts-public-listing-will-return-money-after-falsehoods-revealed/
 8. https://www.trendingtopics.at/alex-tapscott-blockchain-revolution-ethereum-bitcoin-crypto-token-coins/
 9. https://www.crunchbase.com/organization/nextblock-global
 10. https://www.prnewswire.com/news-releases/new-digital-asset-investment-company-nextblock
 11. globalt-tillkännager-stängning-av-tecknat-20-miljoner-finansiering-637605983.html
 12. https://www.futuretechpodcast.com/podcasts/nextblock-global-investing-in-the-next-era-of-the-internet/
 13. https://hbr.org/2017/03/how-blockchain-is-changing-finance
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map