Hvem er Nick Szabo? Magikeren av smarte kontrakter

Hvis du er som meg, og med det, mener jeg en kryptoentusiast. Så har jeg rett i å hevde at du lever og puster krypto. Når det er tilfelle, må du ha kommunisert med Nick Szabo. Hvis du ikke har det, må du ikke bekymre deg i dag er din heldige dag. Du vil vite hvem som er Nick Szabo.

Han er kanskje ikke et kjent navn som Vitalik Buterin eller Satoshi Nakamoto. Men når det gjelder Crypto city er han så nær byens borgermester. Tror du ikke på meg? Vel, her er et faktum som vil blåse i hjernen din. Kjenner du til smarte kontrakter? Ja, de berømte smarte kontraktene som er et kjent navn. Han unnfanget dem. Det er hvor mye innflytelse han har i kryptobyen.

På den kontoen vil du vite mer om denne fyren Nick Szabo. Alt du vet ovenfra er et tips på isfjellet. Vent, så blir du overrasket.

Hvem er Nick Szabo?

Ikke mye av denne mannen er kjent. Fyren liker absolutt privatlivet sitt. Annet enn å spore røttene sine til Ungarn, er resten blank. Han vedlikeholder en blogg på hvis biografiseksjon er en samling anmeldelser om verkene hans.

Utdanning og interesser

Nick Szabo er en amerikaner. Han har en grad i informatikk fra University of Washington. Han har også en doktorgrad i rettsvitenskap fra George Washington University of Law. For sitt fortsatte arbeid i akademia tildelte Universidad Francisco Marroquín æresprofessorat.

Nick har interesser i historie, jus og forskning.

Nick Szabo Research.

Hans lidenskap for forskning har sett ham publisere mye litteratur. Hans papirer, essay og opplæringsprogrammer om en rekke emner er geniale, den mest bemerkelsesverdige av hans forskning er artikler om BitGold og smart kontrakt. Vi vil utforske de to senere.

Han takler alle temaene sine med autoritet. Men arbeidet hans med kryptografi, blockchain og Bitcoin er spennende lesninger. Han går inn i detaljer om funksjonaliteten til kryptoverdenen.

Nick Szabo går rundt i verden og holder foredrag om kryptovaluta.

Hva gir ham så mye relevans i Crypto City?

Lurer på hva som gir mannen så mye innflytelse? Hva med å fortelle deg at han la grunnlaget som Bitcoin ble bygget på. Bitcoin ble unnfanget i 2007 og gitt ut for publikum i 2009. Bitcoin utnyttet ideen om smarte kontrakter. Nick Szabo visualiserte ideen over et tiår før Bitcoin.

I tillegg gir Nicks skrifter i hans 2003-papir om Bit Gold ham en Edge. Noen mennesker tror at han er den mystiske skaperen av Bitcoin – Satoshi Nakamoto.

Det samme er Nick Szabo Satoshi Nakamoto?

Mysteriet om hvem som er Satoshi Nakamoto er uendelig. Den endeløse debatten ser ut til å være med oss ​​en stund til. Nick Szabo har blitt knyttet til å være Real Satoshi Nakamoto. Påstander han har kommet ut for å tilbakevise.

Hvorfor skjønner det imidlertid at Nick Szabo er Satoshi Nakamoto? Forskning fra et team av forskere fra Aston University i Birmingham, England har et ord. Senter for rettslingvistikk ved universitetet analyserte Nicks litteratur. De fant ut at hans skrivestil var slik i Bitcoin White paper.

Så, gjør det ham til Nakamoto? Vi vet ikke sikkert. Det vi imidlertid vet er at han er geni. Dessuten vet vi at han kan være den virkelige Nakamoto. Eller i det minste kan ha vært en del av et Bitcoin-opprettingsteam. Selv om mysteriet er en historie for en annen dag.

Nick Szabo om pålitelige parter

I sin avis, ‘Trusted Third Parties Are Security Holes’, gir han sine tanker. For ham forråder pålitelige partier det de er laget for å løse. Pålitelige parter er designet for å forbedre kommersiell sikkerhet. Kommersiell sikkerhet innebærer beskyttelse mot; brudd på data, personvern, integritet og eiendom. I Nicks argument er han mot pålitelige partier. Dessuten føler han at pålitelige partier er for kostbare og risikofylte.

Her er noen av grunnene hans. De begrenser fantasien. Det er enkelt å designe tredjepart som stoler på protokoller. Dermed begrenser det fantasien å komme opp med de som ikke gjør det. Stolte partier har skjult agenda og interesser. Dessuten er transaksjonskostnadene for høye.

“En pålitelig tredjepart er en som ikke eksisterer” – Nick Szabo.

Han er altså en stor anti-klarert tredjeparts korsfarer.

Nick Szabos Crypto Journey

Før oppfinnelsen av den første kryptovalutaen var Nick i kryptografi. Han har mye arbeid for å bevise dette. Dessuten opprettet han smarte kontrakter i 1996. Dermed, da Bitcoin ble utgitt i 2009, var han klar. Sammen med noen bemerkelsesverdige navn; Hal Finney og Craig Wright. Han var blant de første som kastet vekten bak Bitcoin blockchain. De tok opp ideen nesten umiddelbart.

Andre kryptovalutaer som Ethereum, EOS og mange andre fulgte Bitcoin. Med disse oppføringene fortsetter hans innflytelse bare å vokse. Hans smarte kontraktide kan ikke slutte å vokse. Så mye er hans engasjement i krypto at han er en enhet. 1 milliondel av en eter er 1 Szabo. Ether er Ethereum-symbolet.

Så langt har vi slått fast at Nick er en kraft i krypto. Videre er det tydelig at fyren er et geni. Imidlertid er det mye med denne fyren. Du vil ikke dra før du får resten av historien. Heng deg der og lær mer om hvem som er Nick Szabo.

Hvorfor er Nick Szabo så privat?

Temaet om at Nick er en så privat fyr er ukjent. Det er ingen klare bevis for hvorfor han holder så mye for seg selv. Imidlertid kan vi bare spekulere. Kan vi?

Den rimeligste forklaringen er at Nick elsker verkene hans for å snakke for ham. Som tidligere nevnt er hans biografiseksjon i bloggen hans anmeldelser av hans arbeid. Dessuten handler bloggen om litteratur han har forsket på, dette er en mann som er stolt av sitt arbeid enn det han gjør for seg selv.

Det kan imidlertid være andre grunner. Jeg har gitt deg min, vil du gi meg din? Vel, jeg venter.

Hvem er Nick Szabo: Prosjekter og ideer

Nick er en stille kryptografisk mester. Selv om han trekker i tråd bak kulissene, har Nick sine bidrag i blockchain.

Du kan lett si at det beste som kan skje med ham er å designe en mekanisme for en digital valuta. Mekanismen var inspirasjonen til Bitcoin blockchain.

Fra tilkoblingen av Bit Gold-mekanismen og Bitcoin er Nick ‘Satoshi Nakamoto.’ Også folk har gått lenger for å kalle ham ‘Nickimoto’. For innsats og første forhold til den første blockchain.

Nick er en av utviklerne og promoteren av blockchain. Nick har også laget ideer som er en del av blockchain-industrien i dag.

Topp på hans bidrag er smart kontraktidealisering og Bit Gold-design. Inkludert av dem er tanker han har delt for å fremme blockchain. Så utforsk hva og hvordan han har fått navnet sitt til å krysse av.

Smart kontrakt unnfangelse

En kontrakt er en juridisk avtale mellom partene som beskriver deres ansvar overfor hverandre. Nicks idé var å gjøre dette digitalt.

Hvis du tilfeldigvis leser om krypto og blockchain, vil du snuble på smarte kontrakter. Deres potensiale er utenkelig. Med smarte kontrakter vil hvordan en bransje fungerer endre seg.

Hørt om ICO og deres tokens? De er grunnlaget for den smarte kontraktoppfinnelsen.

Nick Szabo fikk smarte kontrakter i 1995. De beste nåværende implementeringene av den smarte kontrakten er Ethereum og EOS. Oppfyllelse av løfter med hensyn til andre løfter er grunnlaget for smarte kontrakter. Disse digitale kontraktene kjøres i datanettverk.

Tilhengerne av dette konseptet beundrer egenskapen til å gjøre unna tredjeparter.

Nick smarte kontraktsmynter refererer til tradisjonelle papirbaserte kontrakter som våt kode. Mynter går lenger for å erklære fordelene med smart kontrakt som en tørr kode. Også, presis og sikker i en blockchain. Den forskjellige tolkningen av Wet code miskrediterer den. I tillegg er det vanskelig å håndheve en papirbasert kontrakt.

I 1996 redegjorde Nick for fordelene i et papir. I avisen skisserer han andre tidligere former som vi smarte kontrakter. De inkluderer salgssteder og elektronisk datautveksling. Brukt av store selskaper og SWIFT brukt av banker.

I 1996-avisen må den smarte kontraktsdesignen omfatte kontraktsbestemmelsene. Klausulene er innebygd i maskinvare og programvare. Å gjøre kontraktsbrudd dyrt for bryteren.

De grunnleggende målene for smartkontraktskonseptet er verifiserbarhet, observerbarhet, privatliv og håndhevbarhet. Så med den smarte kontrakten kan du forvente et effektivt system.

Forløper for Bitcoin: Bit Gold

Bit Gold står for to nøkkelegenskaper ved online transaksjoner. Mens Bit står for å sende og motta informasjon. Gull står for at systemet ikke bruker tredjeparter.

Nick utviklet Bit gull mekanisme i 1998. Som kryptograf foreslo Nick et digitalt pengesystem. I arbeidet med å endre gullmarkedssystemet. Altfor mål hadde han til å eliminere tredjeparter som gjorde gullsystemet ineffektivt. Så han foreslo en sikker kryptografisk prosess.

Nick’s papir som skisserte Bit Gold ble ikke implementert. Selv med det er papiret en direkte forløper for Bitcoin blockchain. Som et resultat kan du nyte fordelene med blockchain med Nicks ide.

Pålitelige tredjeparter er sikkerhetshull – Nick Szabo

Sitatet fra Nick miskrediterer tredjeparter. Selv om han nevner dem som pålitelige, ønsker Nick en protokoll der det er minimal innflytelse fra tredjeparter. Systemet skal overføres til ham, lagres og prøves.

Pålitelige tredjeparter er sårbare for angrep. Spesielt bare det sentraliserende faktum skaper sikkerhetshull på tredjeparter som er veldig kostbare. Verre er det at du må ta hensyn til merkostnadene som tredjepart. Vet du hvem som vil lide kostnadene? Sluttbrukerne av systemet.

Bit gulltrinn

Her er Nick’s Bit Gold-forslagstrinn:

  1. Oppretting av en offentlig streng kjent som utfordringsstreng
  2. Generering av proof-of-work-streng fra utfordringsstrengen av en av datamaskinene i nettverket
  3. Tidsstempling av proof-of-work-strengen på en distribuert måte
  4. Tillegg av utfordringsstrengen og tidsstemplet proof-of-work-streng i et distribuert tittelregister
  5. Den neste utfordringsstrengen er opprettet fra de forrige siste utfordringsbitene
  6. Uforglemmelig kjede av tittelen er sjekket for verifisering av eierskap
  7. Verifisering av utfordringsbiter, proof-of-work-streng og tidsstempelet for å fastslå verdien av en streng.

Trinnene fungerer i et distribuert system med forskjellige servere som gir samme tjenester som tidsstempling og tittelregistreringsoperasjoner. Tillit til systemet er avhengig av når sikkerheten til tidsstempling og tittelregistrering er sikret.

Blokkjedene du ser i dag startet som et resultat av dette konseptet og andre teknologier.

Takket være Bit Gold-konseptet. Nå vet du hvem som er Nick Szabo i start-blockchain.

Nick’s Tanker om valuta

Nick har god forståelse av historie, penger og kryptovaluta. Alt dette gjør hans skrifter godt informert mer med juridisk bakgrunn. Du kan ikke gå glipp av den uvurderlige ressursen fra hans skrifter.

Han har skrevet flere typer litteratur angående det han elsker best – blockchain og kryptografi. De strekker seg fra 1993 til dags dato. Noe litteratur kan virke irrelevant. Men de vil fortsatt være verdifulle i tankeprosessen hvordan blockchain fungerer.

I tillegg til å skrive verdifull litteratur om kryptografi, penger og eiendom, hilser Nick på mening om kryptovaluta og blockchain.

Bildekreditter: @ NickSzabo4

I en nylig tweet, Nick deler viktige forbedringsområder i kryptovaluta. Han sier de neste årene er sikker lagring enn før og det er viktig å ha desentraliserte børser. Med mer fokus på forbrukeren, understreker han viktigheten av brukervennlige systemer.

Når det gjelder sikkerhet, Nick kritisert EOS for sine sentraliseringsproblemer. Han uttalte at aspektet ved EOS-sentralisering gjør prosjektet sårbart for brudd og angrep. Enda verre for kontoinnehavere, EOS kan ta beslag og suspendere kontoer.

En annen god analyse av Nick er av historie med penger og dens utvikling. Innsikten fra denne analysen har gitt nyttig informasjon i kryptovaluta. I analysen sier han at vi eksisterer i flere valuta-status hentet fra bytteordningen. Men selv med teknologi vil du fremdeles se mange valutaer.

 Konklusjon

Mindre kan sies om Nick`s profil. Men hans kroppsarbeid snakker mye om at han er innen blockchain, lov, teknologi, historie, kryptografi og handel.

Selv om forvirringen i rollen som Satoshi Nakamoto, gir han verdifulle bidrag. Og for den saks skyld respektfulle og innflytelsesrike i kryptografiens verden.

Hvis du er en kryptoentusiast som meg, bør du ta deg tid til å vite hvem som er Nick Szabo.

Morre Resources

https://www.forbes.com/sites/forbestechc Council/2018/05/07/blockchain-as-an-application-platform/2/#788264649eb0

https://blogs.wsj.com/moneybeat/2014/04/16/bitcoin-creator-satoshi-nakamoto-unmasked-again/

http://no.businessinsider.com/nick-szabo-ethereum-bitcoin-blockchain-history-satoshi-nakamoto-2015-11?IR=T

https://en.bitcoinwiki.org/wiki/Nick_Szabo

https://coincentral.com/who-is-nick-szabo/

http://unenumerated.blogspot.com/

https://archive.is/H8UGk

https://www.entrepreneur.com/article/233143

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me