Hvem er Hal Finney? Var han den virkelige mannen bak Bitcoin?

I den moderne verden beveger alt seg raskt ettersom teknologien rundt oss utvikler seg i raskt tempo. Et perfekt eksempel på moderne teknologi og dens innvirkning er Bitcoin. Det revolusjonerte konseptet med valutaer for hele verden. Men vet du hvem menneskene bak dette revolusjonerende konseptet er? Vet du hvem som er Hal Finney? Han er en av mennene som forandret verden for oss alle.

La oss se på hans liv og bidrag til kryptovalutaindustrien i denne detaljerte artikkelen.

Hvem er Hal Finney?

Hans komplette navn er Harold Thomas Finney II. Så hvem er han? Han anses å være pioner og utvikler av Bitcoin-valuta.

Historien om Bitcoins ville faktisk være ufullstendig uten å nevne Hal Finney og hans enorme bidrag til utviklingen og verdensomspennende anerkjennelse og aksept.

Det er til og med allment antatt at han selv er Satoshi Nakamoto som introduserer Bitcoin-transaksjoner som bare kan finne sted mellom to personer. Folk trodde at han gjemte seg bak det sminke navnet. Han kan være bekymret for tilbakeslaget i etableringen. Dette er fordi konseptet var en utfordring for den amerikanske dollaren.

For mer informasjon kan du sjekke ut denne artikkelen om Satoshi Nakamoto her.

Finney’s Struggles

Imidlertid er det mye mer i Hal Finneys liv enn hans øyeblikkelige anerkjennelse som en pioner for Bitcoin. Spesielt hans heroiske kamp med sykdommen. Hans mot til syke, og å opprettholde fokuset på arbeidet, er en inspirasjon for mange av oss.

Denne enestående prestasjonen alene, med å forbli fokusert og kranglet i møte med krypende funksjonshemming og sikker død er ikke det vi kommer over i hverdagen. For å få et glimt av hvordan tankene hans bokstavelig talt forvandles til ord, må du lese hans siste ‘post‘. Selve innlegget er en kilde til inspirasjon for mange.

For å være ærlig, hvis noen spør meg hvem er Hal Finney? Fremfor alle hans bidrag til kryptokurver er han mannen som kjempet med dødelige sykdommer med mot, og fortsatte å jobbe med lidenskapen sin til den siste dagen..

Tidlig liv & Karriere

Født i Coalinga, Ca. i 1956 tilegnet Hal Finney seg sin profesjonelle utdannelse fra ‘California Institute of Technology. Han fullførte sin B.S. i ingeniørfag i 1979 fra universitetet. For mer informasjon om hans tidlige utdannelse, vær så snill sjekk her.

Et år før han ble uteksaminert, ble Hal ansatt av ‘APh Technology Consultants’ (ansatt av ‘Mattel’). Han ble opprinnelig tildelt å jobbe med deres kasseapparatprogramvare.

hvem er hal finney

Bildekreditter: Wikipedia

Hal Finney jobbet deretter med lydeffektene av videospillene som ble utviklet av selskapet. Han gjorde det med suksess og var til og med i stand til å komme med noen nye effekter. Snart nok utviklet han videospill uavhengig. Bortsett fra spill, utviklet han også en rekke annen programvare.

Spesielt designet han & utviklet et spektrometer for Bausch & Lomb. Han utviklet også noen nyskapende kamerastyringsprogramvare for et spesialeffekthus i Hollywood. Hal fortsatte å jobbe for APh helt til 1986.

På grunn av sin intuisjon for kryptering begynte Hal å samarbeide med Phil Zimmermann om utvikling av PGP (Pretty Good Privacy). Deretter da Phil opprettet PGP Corporation i 1996, sluttet han seg umiddelbart til ham. Han forble i den organisasjonen helt opp til pensjonen i 2011.

Profesjonell utvikling

Hvis du ser deg rundt, vil du bare finne noen få fagpersoner som utvikler en lidenskap for sin ekspertise. Dermed vendte han tilbake til spørsmålet om hvem som er Hal Finney, han var en av slike individer. Mens han var hos PGP Corporation, fortsatte han å finpusse sine ferdigheter i programvarekryptering og eksperimentere med innovative ideer, uansett hvem som startet dem.

Det var slik han ble kjent med Cypherpunks og til og med utviklet den første såkalte ‘anonym remailer’ (en kryptografisk basert remailer) som han drev i noen tid. Han opprettet også gjenbrukbare bevis på arbeid RPOW i 2004.

Han ble også øyeblikkelig interessert da Satoshi fremmet begrepet kryptovaluta i 2008. Les mer om hva som er kryptovaluta og hvordan det kan brukes i vårt forrige blogginnlegg..

Hal Finney ble den første personen som kjøpte den aller første utgivelsen av kryptovaluta-programvare. Han ble også den første mottakeren av Bitcoins. Fra da av ble han så oppslukt av utviklingen og spredningen av Bitcoins at mange fortsatt tror at det var han selv, og ikke Satoshi Nakamoto som faktisk sto bak det hele tiden.

Dette er mer siden Satoshis sanne identitet har gått i glemmeboken, og dermed løftet spørsmålet om hvem som er Hal Finney?

I løpet av de neste årene sørget han for at utviklingen, så vel som spredningen, av Bitcoins var oppe & løpende fokuserte han mer mot programvareoppgraderingen, som det ser ut til ikke å kunne følge med på hans umettelige behov for å jobbe langt inn i fremtiden. Han forbedret Bitcoin-programvaren betydelig og fungerte også som en av de første gruvearbeiderne i Bitcoins-nettverket.

Så i år 2010, da Bitcoins allerede hadde blitt et moteord i pressen og media, utviklet han et ‘off-line’ lommeboksystem for å lagre Bitcoins. Også dette konseptet fikk øyeblikkelig anerkjennelse.

Problemer med personlig helse

Helt opp i begynnelsen av femtiårene forble Hal Finney superpass fysisk. Han løp til og med maraton og hadde til hensikt å gjennomføre lengre løp gradvis.

Men så ble han plutselig diagnostisert med ALS-syndrom (Amyotrophic Lateral Sclerosis). Styrken hans ga seg gradvis, muskelbevegelsene hans ble skjelvende og til og med stemmen slurret. I det avgjørende øyeblikket bestemte Hal seg for å møte det hele med frimodighet og tilpasse seg sine forverrede fysiske begrensninger.

Han fortsatte å jobbe uopphørlig, tilpasse seg sin stadig forverrede fysiske tilstand og likevel forbli munter. Hans mentale evner fungerte fremdeles, og det samme var hans stadig nysgjerrige hjerne som fortsatte å utforske og eksperimentere med nye ideer.

Til tross for at han var på en rullestol med kraft og matet og pustet gjennom rør, fortsatte Hal med arbeidet sitt. Han utviklet til og med et middel for å justere rullestolen bare ved å bruke øyebevegelsene ved å grensesnittet med en arduino for dette formålet. På samme måte brukte han et kommersielt øye-trackersystem for å betjene datamaskinen.

Ingenting kunne hindre hans bemerkelsesverdige motstandskraft og lengsel etter å fortsette å jobbe med det som har vært hans livs lidenskap. Helt til det siste fortsatte han med å programmere og skrive koder og oppnå sine selvfordelte mål.

Nekrolog

Hal Finney pustet ut 28. august 2014. I samsvar med hans ønske & planer, har kroppen hans blitt kryonisk frossen og bevart på et spesialanlegg administrert av Alcor Life Extension Foundation. Klikk her for flere detaljer.

Dette er i tråd med hans egen futuristiske trend og syn som har vært kjennetegnet på hans livslange innsats gjennom hele tiden.

Et år før han døde, skrev han sin selvbiografi med passende tekster “Bitcoin and me”. Denne enkle ensidige personen virker mer fokusert på hans arbeid og spenning for å gjøre mer enn hans egne alvorlige helseproblemer som hadde overskygget hans fysiske evner, men ikke hans sterke besluttsomhet og vilje.

Hvis i det hele tatt nevnte han bare helsen sin, som om han var i forbifarten, og aldri ønsket å glide fra sin lidenskapelige fortelling om arbeid i hånd. Den selvbiografien som så ut til å “flyte rett fra hjertet hans” har blitt lest over hundrevis og tusenvis av ganger med et utrolig stort antall kommentarer og velfortjent ros fra sine utallige fans fra hele verden.

Helt siden hans død blir Hal Kenney behørig husket av det stadig voksende ‘Bitcoin-samfunnet’ som husker og hyller ham hvert år på årlig jubileum av Bitcoins.

NEKROLOG

Hal Finney hadde en unik personlighet. Og for dette forble han fornøyd, takknemlig og optimistisk helt til han døde. Selv i sin sykdomstilstand, der han kunne se sin hurtige nærhet, forble han munter og stadig tilpasningsdyktig til sin forverrede fysiske tilstand.

Få i hans sted ville ha vært så modige, realistiske og kunne forbli fokuserte på deres ‘arbeid-i-hånd’ som Hal gjorde. Den eneste andre personen som kommer til å tenke på seg å ha hatt en like sterk vilje og bemerkelsesverdig lik vekst, er Stephan Hawkins. Hans liv og prestasjoner skal forbli en kilde til inspirasjon for de kommende generasjonene.

Hal Finney & Bitcoins

Konseptet og selve ordet ‘Bitcoin’ skal alltid være synonymt med Hals navn. Faktisk, når du leser om Bitcoins, vil du kanskje også vite hvem som er Hal Finney? For å være ærlig er han den mest mystiske personligheten i kryptovalutaverdenen.

Selv om han ikke var den virkelige opphavsmannen og forfatteren av denne futuristiske valutaen (han aldri faktisk hevdet det), ville Bitcoins aldri blitt forvandlet til praktisk virkelighet hadde det ikke vært for Hal Finneys raske og proaktive tilnærming.

Hans revolusjonerende ideer sørget bokstavelig for at Bitcoins tok av og deres universelle aksept som sådan. Sitatene hans om effekten av kryptovaluta har vært medvirkende til å gi Bitcoins troverdighet. Du vil spesielt lese hans aktuelle kommentarer her.

Hal utførte den aller første Bitcoin-transaksjonen og formidlet dermed sin egen overbevisning om praktisk bruk og sanntidsverdi av denne unike kryptovalutaen. Han sørget dermed for å forvandle den til virkelighet. Opprinnelig skepsis avtok raskt da han selv ble den første kjøperen av Bitcoins. Han jobbet også med programvaren for å sikre at den var ekte og akseptabel.

Kjører bitcoin

– halfin (@halfin) 11. januar 2009

Allerede i 2009 trodde Hal på ideen om at til slutt hver Bitcoin vil nå USD 10 millioner i verdi.

Det var minst fem år før nevnte nettvaluta steg til ufattelige nivåer. For mer informasjon, klikk her. Resten er historie, og vi lever gjennom den.

Liv & Prestasjoner

Jeg finner Hal Finneys liv som et av konsistens, ekstrem lidenskap og enestående fokus på innovasjon og futuristisk tilnærming. Helt siden han forlot universitetet, hadde det ikke vært noen vei tilbake i livet hans.

Helt fra starten av sin profesjonelle karriere jobbet Hal med programmeringsprosjekter og utviklet programmer for forskjellige videospill. Kanskje var han heldig (eller kanskje det var omvendt!) At han snart kom i kontakt med Phil Zimmermann. Heldigvis delte begge de samme interessene og ble dermed et flott lag.

Hans tilslutning til Phil’s PGP Corporation var en logisk progresjon og kulminasjon av identiske ideer som også sikret den rungende suksessen til PGP Corporation selv. Selve det faktum at han oppnådde full profesjonell tilfredshet med å jobbe for PGP, er tydelig i hans beslutning om å fortsette med denne organisasjonen helt til han ble pensjonist som han tok på grunn av sin (da) forverrede fysiske helse..

Likevel ser vi gjennom hans relativt korte, men likevel bemerkelsesverdige karriere at hans hjerte var der lidenskapen hans lå. Dermed fortsatte han i PGP Corporation i arbeidet med å innovere for fremtiden.

Det var på grunn av denne lengselen at Hal ble involvert med ‘cypherpunks’ – noe frilansutviklere. De har fritt erkjent hans ubøyelige støtte og oppmuntring som de fikk i det avgjørende øyeblikket i deres tidlige liv; mange av dem ble senere forvandlet til eksperter ‘par excellence’ i sine respektive områder for programvareutvikling.

Enkelhet & Fokus

Flere av Hals intervjuer – gitt før så vel som i sykdomsperioden, avslører hans enkle natur, en åpenhjertig innrømmelse av feil sammen med suksesser, hans faste forpliktelse til fremtiden samt hans lengsel etter å se og snakke utover sin egen fysisk lammende tilstand og problemer.

Du kan gå gjennom hans en slik intervju for ytterligere kunnskap om emnet. Her er hans siste post nok en gang for å vise deg hvilken bemerkelsesverdig inspirasjon han var.

Familie liv

Sist, men ikke minst, hvem er Hal Finney for familien sin? Til tross for sin nærmest arbeidsnarkomane lidenskap for hans uendelige tørst etter utvikling, tilpasning, innovasjon, tilpasningsevne og resultatorientert tilnærming, var Hal Finney en enkel familiemann.

Han pleide barna sine, en sønn og en datter til å også bli teknisk kunnskapsrike, ikke av tvang, men av valg. Hans kjærlige kone forble ved ham til han pustet ut. Han døde en fredelig død, fullt fornøyd og komfortabel med arven sin.

Hvem er Hal Finney? De siste ordene

Hal Finney var kjent for sin varmhjertethet og gavmildhet av kollegene. Han blir ansett som et geni som bidro til kryptovaluta mens han kjempet med en dødelig sykdom.

Når Satoshi fremdeles er en mystisk figur, tror mange at Hal Finney faktisk var Satoshi.

Hvis det er sant, er svaret på spørsmålet Hvem er Hal Finney – han er grunnlegger av Bitcoin.

Men for å være ærlig er mange ting om ham fortsatt et mysterium. Er det virkelig Satoshi? Er han mannen bak Bitcoin? Det ser ut til at det vil forbli et mysterium med mindre Satoshi kommer frem eller Hals kone bryter sin stillhet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map