NEO vs Ethereum: Kaj je boljša naložba?

Zdaj je skoraj sredina leta 2018 in morda bi bil skrajni čas, da vložite v kriptovaluto. Vsi vemo o kripto Ethereumu z 2. najvišjim tržnim kapitalom, ki nam je prinesel pametne pogodbe. No, NEO je v bistvu enak. Ljudje ga imenujejo celo “kitajski ethereum” ali “eter vzhoda”.

Torej, ali gre za isto tehnologijo? Ne, v filozofskem in tehničnem POV imajo veliko razlik. Torej, preverimo to dvoje in se odločimo, kateri kovanec kaže več potenciala. Kdo je boljši kandidat? To je NEO proti Ethereumu. Naj se bitka začne!

NEO proti Ethereumu: Bitka za izkušnje in mladost

Ethereum ima privilegij, da je prvi gibalec, kar pomeni, da ima več priznanja kot novorojena kitajska različica.

Toda NEO je pametnejši, mlajši in hitrejši. Za njimi so velika imena. Kitajska vlada to podpira, pa tudi država in nacionalne banke. Tudi tehnološki velikani, kot sta Alibaba in Microsoft, stojijo za meteorskim vzponom tega altcoina konec leta 2017.

Filozofsko gledano imata oba enako vizualizacijo trga. Tako Ethereum kot NEO sta neprofitni blockchain skupnosti, ki se osredotoča na pametne pogodbe ali pametno ekonomijo.

Denarnica Ethereum ima valuto z imenom Eter, NEO pa NEO in Gas. Kot že rečeno, je Ethereum starejši, zato ima drugi naslov v kripto svetu s tržno kapitalizacijo 57 milijard dolarjev.

NEO je precej mlad, ki verjame v isto ideologijo, vendar je na 11. mestu s tržno kapitalizacijo 3,4 milijarde dolarjev. Vendar kriptovaluta NEO kaže velik potencial, saj je cena kriptovalute NEO poskočila na 52 dolarjev.

NEO ima Tech!

Ethereum si samo želi, da bi se spet mlajši. Vendar so globoko zakoreninjeni na trgu in zdaj ne morejo izboljšati tehnologije. Na primer, NEO lahko obdela 10.000 transakcij na sekundo, Ethereum pa le 15.

NEO uporablja naprednejši soglasni algoritem za potrjevanje, imenovan dBFT, medtem ko se Ethereum še vedno drži starejšega algoritma Proof-of-Stake. Proof-of-Stake (POS) velja za bolj potratno in težjo.


NEO podpira bolj pogosta C # in Java. Kot dodaten jezik nameravajo dodati še Python in Go. Torej, vedno več programerjev lahko sodeluje v tehnologiji veriženja blokov.

Ethereum pa uporablja malce neobičajni programski jezik z imenom Solidity. Ne najdete ustreznega števila programerjev, ki bi znali jezik. To je še en minus za starejšega brata.

NEO ima tudi boljšo tehnologijo za obdelavo vdorov in kibernetskih napadov kot Ethereum. Kako? Za izboljšanje teh napadov imajo antikvantni mehanizem NeoQS. Ker Ethereum nima tovrstnih meritev zaščite, so nekoliko nazaj.

Toda med naravo teh dveh ekosistemov je velika razlika. Ethereum je mogoče obdelovati, NEO pa ne. Poleg tega NEO ne dovoljuje ulomkov, imajo samo celoštevilčne številke. Medtem ko je Ethereum mogoče kupiti ali prodati v delcih.

V tej bitki NEO proti Ethereumu ima NEO jasne prednosti.

Kdo ima boljše varnostno kopiranje in podporo?

NEO je bankom prijazna kriptovaluta, ki je v bistvu v nasprotju s splošno zamislijo o decentralizaciji. Kripto je očitno vpleten v kitajsko vlado. Kot smo že videli v preteklosti, je Kitajska velik trg in so sposobni premagati zahodna podjetja glede uporabnikov. To smo videli že pri Alibabi, spet smo bili priča temu za WeChat. Za zahodni tehnološki trg lahko predstavljajo resen izziv.

Ethereum je skoraj nasprotje NEO. Nasprotujejo centralizaciji in vpletenosti vlade. Torej imajo ogromno splošnih oboževalcev, da stojijo za resnični namen kriptovalut.

Oglejte si še druge primerjave:

  • Bitcoin vs Ethereum? Kaj je razlika?

  • Ethereum vs Litecoin: Zakaj je LTC za transakcije in ETH za pametne pogodbe?

  • EOS vs Ethereum: Potencial Ethereum Killer!

  • Ardor vs Ethereum: kakšne so prednosti in slabosti?

  • Ethereum vs Ripple: Primerjava po globini

Končne misli

Od zdaj naprej se morate v tej bitki NEO proti Ethereumu še vedno držati Ethereuma, saj mu že nekaj časa bolj zaupate in v glavnem toku in počasi začeti zapolnjevati vrzel z dedkom Bitcoinom. Morali bi spremljati novice o Ethereumu.

Potem pa bi morali pozorno spremljati novice o kriptovalutah NEO in biti na tekočem z napovedmi in cenami kriptovalut neo. Kdo bo postal novi Bitcoin? NEO s svojo pametno ekonomijo ali Ethereum s pionirsko vizijo. Izbira je odvisna samo od vas!

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si Stellar vs Ripple in Ethereum vs Ripple.

Novo na tem svetu? Oglejte si vodnik za začetnike, kako vlagati v kripto.

* Omejitev odgovornosti: članka ne smemo jemati kot namen in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in jih ne bi smeli jemati kot take. Naredite svoje raziskave in se prepričajte, da ste prebrali celotno izjavo o omejitvi odgovornosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map