Zgodovina Hyperledgerja: Vse, kar morate vedeti

Bi radi izvedeli več o zgodovini Hyperledgerja? Če se, potem ste prišli na pravo mesto. V tem članku se bomo osredotočili le na zgodovino Hyperledgerja.

Hyperledger je od svoje ustanovitve leta 2016 prišel daleč daleč. V tem članku si bomo ogledali zgodovino Hyperledgerja in videli, kaj ponuja časovna premica Hyperledger.

Preden skočimo v glavno temo, si oglejmo kratek uvod o samem Hyperledgerju.

Zgodovina Hyperledger: Uvod

Hyperledger je odprtokodno sodelovanje za izboljšanje tehnologij veriženja blokov. Linux Foundation to upravlja. Del sodelovanja je že več kot 100 podjetij, vključno z velikimi. Z lahkoto je zamenjati z blockchain tehnologijami, kot je Bitcoin. Gre predvsem za tehnologije, ki decentralizirano knjigo uresničujejo.

Osnovni cilji Hyperledgerja vključujejo

 • Zagotovite podporo za poslovne transakcije z uporabo rešitve DLT, ki je pripravljena za podjetja, z uporabo okvirov
 • Podpirajte tehnične skupnosti
 • Izobraževanje javnosti o tehnologiji veriženja blokov in tržnih priložnostih
 • Zagotovite orodja za promocijo skupnosti
 • Odprta infrastruktura, ki jo vodi skupnost  

Hyperledger smo že pokrili na 101 Blockchains. Oglejte si, če želite izvedeti več o tem tukaj.

Hiperledger Izvor

Hyperledger je bil prvič predstavljen 9. februarja 2016 v San Franciscu v Kaliforniji. Uvedla jo je fundacija Linux, ki je takrat štela 30 ustanovnih članov. Od teh 30 ustanovnih članov je bilo velikih imen, med njimi Guartime, SWIFT, R3, ConsenSys, VMware, Blockchain, IBM in druga. Ustanovljen je bil s ciljem izboljšati tehnologijo veriženja blokov. Prav tako želijo blockchain narediti bolj dostopen vsem tam zunaj.

Z odprto tehnično strukturo upravljanja je cilj ustvariti skupnost, ki bo sledila standardnim orodjem, okvirom in smernicam, ko gre za implementacijo verige blokov. Pristop je zelo učinkovit, saj sodelujoče pozdravlja, da predlagajo izboljšave kode in smernic.

Zdaj ima več kot 100+ članov, ki si nenehno prizadevajo za izboljšanje tehnologije veriženja blokov in njeno dostopnost vsem ostalim.

Digital Asset podarja ime Hyperledger Linux Foundation za izboljšanje tehnologije veriženja blokov. To tudi pomeni, da ga upravni odbor projekta Hyperledger lahko uporablja, vendar bo pred uporabo vedno potreboval odobritev Linuxa Foundation..

Ustanovni člani in tehnični usmerjevalni odbor (TSC)


Brez osrednjih članov ni projekta Hyperledger. Člani so tisti, ki mu uspevajo. Od februarja 2020 ima zdaj več kot 100+ članov.

Članstvo pa je razdeljeno na več vrst. Vključuje

 • Premier člani
 • Splošni člani
 • Pridruženi člani
 • Sodelavci: Academia

Če želite poznati celoten seznam, predlagamo, da obiščete stran njihovega člana, kjer najdete celoten seznam: https://www.hyperledger.org/members

Vendar je vedno dobro, da poznate premier člane. Trenutno je 14 premiernih članov, med njimi Accenture, Airbus, American Express, Change Healthcare, Consensys, DTCC, DAIMLER, Fujitsu, Hitachi, IBM, Intel, JP Morgan, SAP in NEC.

Brian Behlendorf: izvršni direktor Hyperldgerja

Naslednji največji dogodek v Hyperledgerju je imenovanje izvršnega direktorja Hyperledgerja – Brian Behlendorf. Je dobro znan subjekt v tehnološkem svetu. Imenovanje je potekalo 19. maja 2015.

Po imenovanju se je oglasil z jasno strategijo, kako se bo projekt iztekel. Bil je tudi vnaprej in zanikal, da bi imel Hyperledger svojo kriptovaluto. Poudarek je bil vedno na izboljšanju tehnologije.

Septembra 2016 je napisal objavo v blogu, kjer je opisal cilj Hyperledgerja, vključno z njegovim modelom. Razpravljal je tudi o tem, kako bi Hyperledger deloval kot krovni projekt.

Zgodovina Hyperledger: Projekti Hyperledger

Za boljše razumevanje časovne osi zgodovine Hyperledger si moramo na kratko ogledati vsak projekt in pomembne dogodke v njih. Številni projekti so trenutno v inkubacijski dobi, kar pomeni, da niso sproščeni. Njihov temeljni projekt Hyperledger pa je že izdal različico 2.0.

Projekte bomo distribuirali tudi pod razdeljenimi knjigami, knjižnicami, orodji in domenami. Začnimo z razdeljenimi knjigami.

Razdeljene knjige

Hyperledger je sodeloval pri številnih projektih porazdeljene knjige. Pojdimo na kratko skozi vsakega od njih in spoznajmo njihovo zgodovino in trenutni načrt.

Hiperledger Besu

Status: Inkubacija

Hyperledger Besu je namenjen izgradnji zasebnega in javnega omrežja za podjetja. Tehnično lahko deluje v testnih omrežjih, vključno z Gorli, Ropsten in Rinkeby. Ko gre za soglasne algoritme, podpira IBFT, IBFT2.0, Clique, Etherhash in PoW. Ponuja tudi celovit sistem dovoljenj.

Načrt Hyperledger Besu je trenutno nastavljen na različico 1.3. Trenutno se osredotočajo na naslednje.

 • Osredotočanje na to, da Beus postane prvovrstna stranka.
 • Podpora v Istanbulu
 • Obnovitev po nesreči
 • Obrezovanje države

V naslednji različici 1.4 želijo predstaviti nove funkcije, kot so API za sledenje, orodja za selitev, izboljšanje upravljanja s ključi in Ethereum 1.x

Trenutno odjemalec Besu Ethereum prehaja in ga lahko prenesete z njegovega Skladišče GitHub.

Preberite več o Hyperledger Besu tukaj: 

Hiperledger Burrow

Status: Inkubacija

Hyperledger Burrow je tudi projekt razdeljene knjige, ki je trenutno v inkubacijskem obdobju. Podpira pametne pogodbe, ki temeljijo na WASM, skupaj s pametnimi stiki EVM. Namen Hyperledger Burrow je zagotoviti eno-binarno distribucijo verig blokov, ki uporabniku zagotavlja hitrost, preprostost in ergonomijo razvijalca. 

 • Predlog je bil prvič predložen 28. marca 2017. Tehnični usmerjevalni odbor Hyperledger ga zdaj sprejema. Predlagali so ga Casey Kuhlman, Benjamin Bollen, Silas Davis in Dan Middleton.
 • The sprejetje je bilo opravljeno 6. aprila 2017.

Načrt Hyperledger Burrow se zdi zanimiv. Skupnost ga aktivno razvija, trenutno pa se osredotoča na pridobitev značke KII. Na njih lahko najdete vse informacije o njihovem načrtu, četrtletnih posodobitvah in zgodovini wiki stran.

Tkanina Hyperledger

Stanje: aktivno

Hyperledger Fabric je nedvomno eden največjih projektov porazdeljene knjige pod okriljem Hyperledger. To je okvir za porazdeljeno knjigo, pripravljen za podjetja, namenjen izdelavi dovoljenih aplikacij in rešitev.

Njegov namen je biti razvijajoči se temelj aplikacij z modularno arhitekturo. Z uporabo pristopa lahko stvari, kot so članske storitve, konsenz in druge funkcije, vtaknemo in igramo. Ta pristop je koristen za različne primere uporabe v celotni panogi.

 • The Predlog projekta Hyperledger Fabric je bilo izvedeno 29. marca 2016. Predlagala sta ga Tamas Blummer (DAH) in Christopher Ferris (IBM).
 • Iz predloga je 31. marca 2016 šel v inkubacijo.
 • Projekt je bil prvič preseljen iz inkubacije in aktiven 2. marca 2017.

Če vas zanima spoznavanje načrta, si oglejte Armaturna plošča JIRA. Oglejte si tudi naš pregled o Hyperledger Fabric 2.0.

Hiperledger Indy

Stanje: aktivno

Hyperledger Indy je tudi aktiven projekt pod okriljem Hyperledger. Glavni cilj projekta je zagotoviti komponente za večkratno uporabo, knjižnice in orodja za digitalno identiteto na porazdeljenih knjigah in verigah blokov. Indy lahko deluje s katero koli rešitev blockchain in deluje tudi kot samostojna rešitev za zagotavljanje decentralizirane identitete.

 • Projekt je bil prvi predlagano avtor Phil Windley, Steve Fulling iz fundacije Sovrin ter Jason Law in Nathan George iz Evernima.
 • TSC je predlog odobril 3. marca 2017.
 • Po dveh letih inkubacije se 28. marca 2019 premakne v aktivni status

Oglejte si načrt projekta tukaj

Hiperledger IROHA

Stanje: aktivno

Hyperledger IROHA je zasnovan za IoT in infrastrukturne projekte, ki potrebujejo tehnologijo porazdeljene knjige. Je preprost in tudi enostaven za vključitev. Ponuja preprosto konstrukcijo, pogon domene, oblikovanje C ++, modularno in tako naprej!

 • Projekt je predlagano 26. septembra 2016 Makoto Takemiya, Toshiya Cho, Takahiro Inaba in Mark Smargon.
 • Predlog je bil odobren 13. oktobra 2016
 • Iz inkubacije je bil 18. maja 2017 prestavljen v aktiven

Hyperledger Sawtooth

Stanje: aktivno

Zadnji projekt razdeljene knjige, ki ga bomo našteli, je Hyperledger Sawtooth. Tako kot Fabric ponuja tudi modularno in prilagodljivo arhitekturo. Podjetjem pomaga ločiti aplikacijsko domeno od osnovnega sistema. S pametnimi pogodbami lahko določite poslovna pravila aplikacij. Podpira različne soglasne algoritme, vključno z dokazom o pretečenem času (PoET) in praktično bizantinsko toleranco napak (PBFT).

 • The Žagast predlog predložila Mic Bowman iz podjetja Intel Corporation in Richard Gendal Brown iz podjetja R3cev. Predlagan je bil 14. aprila 2016.
 • TSC ga je odobril 14. aprila 2016.
 • Nato se 18. maja 2017 iz inkubacije premakne v aktivni status.
 • Sawtooth PBFT 1.0 je bil objavljen 31. oktobra 2019
 • Hyperledger Sawtooth 1.2 je izšel 17. oktobra 2019

Knjižnice

Obstaja veliko knjižnic, ki spadajo tudi pod dežnik Hyperledger. Pogovorimo se na kratko o vsaki od njih z njihovo zgodovino.

Oven Hyperledger

Status: Inkubacija

Knjižnica ponuja nabor orodij za ponovno uporabo, skupno rabo in interoperabilnost za prenos, shranjevanje in ustvarjanje preverljivih digitalnih poverilnic. Oven ponuja tudi infrastrukturo za enakovredne poverilnice in blockchain-root.

 • The snubitev je naredil Nathan George.
 • TSC ga je odobril 5. februarja 2019.

Odeja Hyperledger

Status: Inkubacija

Hyperledger Quilt je implementacija Java protokola Interledger. Plačila pomagajo pri prehodu prek plačilnih omrežij, vključno s kripto in fiatom. Deluje na agnostičen način in pomaga pri pisanju logike plačil aplikacij. 

 • Takahiro Inaba iz NTT Data je predlagal predlog odeje.
 • TSC ga je odobril oktobra 2017
 • Odeja v1.0 izšel novembra 2019.

Hyperledger Transact

Status: Inkubacija

Cilj knjižnice je izboljšati razvojna prizadevanja razvijalcev za pisanje programske opreme za porazdeljeno knjigo. Ponuja standardni vmesnik za upravljanje, pisanje in izvajanje pametnih pogodb. Izvajanje pametne pogodbe se razlikuje od izvajanja razdeljene knjige.

 • Shawn Amundson poda predlog za transakcijo aprila 2019
 • TSC ga je odobril maja 2019

Hiperledger Urša

Status: Inkubacija

Hyperledger Ursa omogoča boljšo uporabo kriptografije v tehnologiji porazdeljene knjige z izogibanjem podvojenim delom, povezanim s kriptografijo. Je skupna knjižnica, ki izboljšuje varnost.

 • The Predlog Ursa je predlagalo veliko ljudi
 • Odobren je bil novembra 2018.

Orodja

V zadnjem poglavju bomo razpravljali o orodjih Hyperledger.

Hiperledger Avalon

Status: Inkubacija

Orodje podjetjem pomaga, da svojo zunajverižno obdelavo verig blokov premaknejo na namenske računalniške vire. Razvijalcem pomaga ublažiti pomanjkljivosti in uporabiti računsko zaupanje v svojo korist. Je neodvisna od knjige in jo objavlja Enterprise Ethereum Alliance.

 • Njegov status inkubacije je bil ponujen junija 2018 kot Hyperledger Trusted Computer Framework
 • Oktobra 2018 se je preimenoval v Hyperledger Avalon

Hyperledger čeljust

Status: Inkubacija

Hyperledger Caliper razvijalcem in uporabnikom omogoča preverjanje uspešnosti implementacije verige blokov z uporabo vnaprej določenih primerov uporabe. To je primerjalno orodje blockchain.

 • Predlagata ga Victor HU in Haojun ZHOU, Huawei
 • Marca 2018 ga je odobril TSC

Hiperledger violončelo

Status: Inkubacija

Hyperledger Cello razvijalcem ponuja bolj nemoteno uvajanje verige blokov. Uporablja model “kot storitev” na zahtevo. Lahko ga označimo kot blockchain operacijski sistem.

 • Odbor je bil odobren in predlagan januarja 2017

Raziskovalec Hyperledger

Status: Inkubacija

Nazadnje imamo še Hyperledger Explorer, ki ponuja način za razmestitev, priklic, ogled ali poizvedbo, povezane podatke, transakcije, družine transakcij, verižne kode in še več!

 • Predlagali so ga Dan Middleton (Intel), Christopher Ferris (IBM) in Pardha Vishnumolakala (DTCC)
 • Avgust 2016 ga je odobril TSC.

Predlogi in posodobitve

Veliko predlogov je med letoma 2018 in 2019. Spodaj lahko preverite stran in izveste več o njih.

Hyperledger vzdržuje tudi posodobitve svojih projektov TSC. Lahko preverite vse posodobitve tukaj.

Zaključek

To nas vodi do konca zgodovine Hyperledgerja. Mislite, da smo pokrivali vse, kar je povezano z zgodovino Hyperledgerja? Če smo, potem ne pozabite komentirati spodaj in nas obvestiti! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map