Vprašanja in odgovori za 20+ intervjujev Hyperledger

Se pripravljate na intervju s Hyperledgerjem? No, niste sami. Povpraševanje po Hyperledgerju v zadnjih nekaj letih narašča. Njeno povpraševanje je povezano z blockchain povpraševanjem po talentih.

Velika podjetja, vključno s Facebookom, Twitterjem, Microsoftom in drugimi, vedo, kako pomembni so talenti in ko gre za nove tehnologije, kot je Blockchain.

Trenutno je ena največjih ovir za industrijo prizadevanje za doseganje standarda za verigo blokov.

Hyperledger, krovni projekt, ki ga vodi fundacija Linux, si prizadeva prav to. Gre za odprtokodno tehnologijo veriženja blokov, katere cilj je pospeševanje sprejemanja verig blokov prek globalnega sodelovanja.

Sprejeta je bila v številnih projektih iz resničnega sveta in organizacije imajo koristi, če se držijo ekosistema, ki se hitro razvija. Trenutno je na stotine članov, ki so trenutno del ekosistema Hyperledger, vključno s podobnimi IBM, AirBus, Accenture in drugimi.

Contents

Kako se pripraviti na intervju Blockchain

Preden se lotimo vprašanj, se moramo naučiti, kako se pripraviti na razgovor. Kot učenec morate vedno izhajati iz osnov in biti pri tem močni. S tem se odpirate naprednejšim konceptom.

Poleg tega bi morali pridobiti meddisciplinarne široke veščine, osnovno razumevanje različnih blockchain platform, sposobnost upravljanja poslovanja s tehnologijo, razumevanje poslovnega procesa podjetja in še veliko več!

Pokrili smo vse točke v temi Kako se pripraviti na Blockchain Intervju. Te točke veljajo tudi za vas za Hyperledger Intervju, saj temelji na verigi blokov. Vse, kar morate storiti, je, da uporabite točke po navedbah podjetja, ki vas poskuša najeti za Hyperledger. Kakorkoli že, intervju bi moral pomagati, zato ga morate prebrati, preden nadaljujete spodaj.

Iščete vprašanja za intervju za blockchain? Potem bi morali preveriti Top 50 vprašanj in odgovorov na intervju za Blockchain 2019!

Zahteva po blockchainu in Hyperledgerju

Nobenega dvoma ni, da je povpraševanje po blockchainu. Navsezadnje se spreminja način delovanja in delovanja naše industrije. Zaradi sposobnosti reševanja problemov, za katere so prej menili, da jih je nemogoče, je tako neverjetna!

Poleg tega boste našli veliko programov certificiranja okoli verige blokov.

101 Blockchains razume povpraševanje na trgu in ponuja tudi lastno množico tečajev, povezanih z blockchain. Oglejte si akademijo 101 Blockchains, če želite izvedeti več!

Hyperledger Linux’s Foundation je odličen poskus zagotoviti orodja za učinkovito uporabo verige blokov. Pravzaprav številne vrhunske šole, vključno z MIT in Berkey, že vključujejo svoje učence, tako da ponujajo tečaje kriptovalut in blockchain.

Na splošno lahko opazimo ogromno povpraševanje tako v blockchainu kot Hyperledgerju na splošno. Poroča tudi CNBC da je blockchain po Linkedinu leta 2020 najbolj zahtevna delovna znanja

Na splošno lahko rečemo, da ste izbrali pravo pot, če poskušate priti v panogo.

Zahtevane spretnosti

Kot lahko vidite, obstaja veliko zahtev za blockchain in Hyperledger. Lahko je reči, da boste dobili službo, če imate znanje in zmožnost za razgovore. Največkrat gre za nezmožnost kandidata, da bi poznal delovne zahteve, preden bi ga poskušal dobiti.

Poleg tega, da bi Hyperledgerjevo službo dobili prek Hyperledgerjevega intervjuja, želimo iti skozi spretnosti, ki so potrebne, da postanemo strokovnjak za blockchain in arhitekt blockchain.

Specialist za blockchain: Specialist za blockchain je tisti, ki želi imeti znanje za razvoj rešitev, ki temeljijo na blockchainu. Ima spretnosti, kot so tehnična vest, strokovnjak za programski jezik, načrtuje in razvija rešitev blockchain, konfigurira blockchain infrastrukturo itd.!

Temo smo že podrobno obdelali v zvezi s Blockchain Specialist. Več o tem preberite tukaj: Kako postati strokovnjak za blockchain. To vam bo zagotovo pomagalo pri intervjuju s Hyperledgerjem

Blockchain Architect: Arhitekt blockchain ima v celoti drugačno vlogo. Je oseba, ki oblikuje blockchain rešitev za podjetje ali organizacijo. Tesno sodeluje z R&D ekipe, da se to zgodi! Ključne spretnosti, ki bi jih moral imeti arhitekt blockchain, vključujejo osnove blockchaina, vodstvene sposobnosti, znanje o strukturi podatkov, poznavanje kriptovalut itd.!

Članek o arhitektu blockchain smo že pokrili. Če se želite naučiti, si oglejte tukaj: Kako postati arhitekt blokov. Razumevanje razlike vam lahko pomaga, da svoje veščine ustrezno predstavite in prilagodite v intervjuju s Hyperledgerjem.

35+ vprašanj za intervju z Hyperledgerjem, o katerih bi morali vedeti

V: Kaj je Hyperledger?

O: Hyperledger je krovni odprtokodni projekt sodelovanja, ki ga upravlja The Linux Foundation. Ponuja ekosistem toplogrednih rastlin Hyperledger, ki ga sestavljajo številni projekti, od orodij, okvirov in knjižnic.

Ker je odprtokodna, se aktivno razvija in na stotine razvijalcev po vsem svetu sodeluje pri njeni izboljšavi. Predstavljen je bil februarja 2016 v čudovitem mestu San Francisco v Kaliforniji. Takrat ima 30 ustanovnih članov, med njimi IBM, VMWare, SWIFT, R3 in drugi.

Več si preberite spodaj.

 • Vadnica za Hyperledger: Končni vodnik

V: Kateri so temeljni cilji Hyperledgerja?

O: Temeljni cilji Hyperledgerja so naslednji.

 • Ustvarite zbirke kod in distribuirane ogrodje glavne knjige, ki so za podjetja in odprtokodne. Ti naj bi pomagali podpirati poslovne transakcije.
 • Zgradite tehnične skupnosti, da bodo lahko delale v smeri gradnje in razvoja skupnih knjig POC, verige blokov, terenskih poskusov in še veliko več!
 • Izobraževanje javnosti o priložnostih na področju tehnologije blockchain.
 • Poiščite odprto in nevtralno arhitekturo, ki jo vodi skupnost. Podpirati bi ga moralo poslovno in tehnično upravljanje.
 • Nazadnje želijo promovirati skupnost, da bo lahko dosegla čim več okvirov in platform.

V: Kaj je tkanina Hyperledger?

O: Hyperledger Fabric je priljubljen projekt Hyperledger. Uporablja se za razvoj rešitev in aplikacij z modularno arhitekturo. Nekatere ključne funkcije vključujejo članstvo v plug-and-play, soglasje in druge funkcije. To daje industriji veliko možnosti za delo s tehnologijo veriženja blokov in se lahko uporablja v številnih primerih uporabe v industriji. Njegov poudarek je tudi zagotoviti večjo prilagodljivost, ne da bi se bilo treba žrtvovati zasebnosti.

Trenutno je Hyperledger Fabric izdal 2.0.

Več virov za učenje:

 • Hyperledger Fabric 2.0: Blockchain naslednje generacije

V: Katere so glavne komponente modela tkanine Hyperledger? Opišite jih na kratko.

O: V bistvu želi Hyperledger Fabric zagotoviti prilagojeno, a hkrati zmogljivo in celovito rešitev za blockchain podjetja. Model tkanine Hyperledger sestavlja šest ključnih oblikovnih značilnosti.

 • Sredstva: sredstva se uporabljajo za določanje postavk, ki ponujajo vrednost in jih je mogoče zamenjati po omrežju. Lahko je hrana, zdravilo ali kriptovaluta.
 • Lastnosti Ledger: Ledger ponuja številne funkcije, vključno z možnostjo kodiranja zgodovine transakcij vsakega kanala. Prav tako je nespremenljiva in skupna. Podpira poizvedbo, podobno SQL.
 • Zasebnost: funkcija zasebnosti zagotavlja zasebno in kanalsko zbiranje podatkov. 
 • Verižna koda: Verižna koda je jedro tkanine. Zagotavlja več vidikov, vključno z zmogljivostjo, razširljivostjo, različnimi vrstami vozlišč, preverjanjem in zaupanjem. 
 • Konsenz: mrežno soglasje obravnava s prilagodljivostjo in varnostjo.
 • Varnost & Članstvene storitve: ponujajo možnost ustvarjanja pooblaščenih omrežij

Opomba: To je pomembno vprašanje v intervjuju Hyperledger.

V: Kateri projekti so navedeni med dežnikom Hyperledger?

O: Trenutno je v okviru toplogrednih rastlin Hyperledger 15 projektov. So kot spodaj.

 • Oven Hyperledger
 • Hiperledger Avalon
 • Hiperledger Besu
 • Hiperledger Burrow
 • Hyperledger čeljust
 • Raziskovalec Hyperledger
 • Tkanina Hyperledger
 • Mreža Hyperledger
 • Hiperledger Indy
 • Hiperledger Iroha
 • Odeja Hyperledger
 • Hyperledger Sawtooth
 • Hiper knjiga Transact
 • Hiperledger Urša

Več o njih lahko izveste tukaj: Hyperledger Project

Opomba: V intervjuju Hyperledger anketar pričakuje, da poznate vse projekte. Če pa ne morete odgovoriti na vse, potem ne skrbite, saj se bo anketar osredotočil tudi na vaše tehnično znanje.

V: Kaj je tehnični usmerjevalni odbor (TSC)?

O: Tehnični usmerjevalni odbor je odgovoren za usmerjanje vrednot in odgovornosti tehnične smeri Hyperledger. Odbor sestavlja 11 izvoljenih članov. Imajo zapleten nabor odgovornosti, ki so opredeljeni v Listini o hiperledgerjih.

V: Katere tri faze preživi projekt Hyperledger??

O: Projektni cikel Hyperledger lahko sestavlja pet možnih stanj

 • Predlog: Tu TSC prejme projektne predloge. 
 • Inkubacija: Projekt, ki ga odobri TSC, vstopi v Inkubacijo
 • Aktivno: Vsak projekt, ki je izstopil iz inkubacije, je nastavljen na Aktivno. 
 • Prva večja izdaja: Takrat projekt preide v prvo večjo izdajo. 
 • Zastarelo: V tej fazi se projekt ne razvija aktivno. Skupnost ga razvija in vzdržuje šest mesecev. Po tem ni več nobenih formalnih izdaj.
 • Konec življenjske dobe: Projekt ni vzdrževan niti razvit.

Opomba: Povedati intervju o petih možnih stanjih v intervjuju Hyperledger pomeni, da veste, kako se vodijo projekti.

V: Povejte nam prednost tkanine Hyperledger?

O: V podjetju ima Hyperledger Fabric veliko prednosti.

 • Dovoljena omrežja: S Hyperledger Fabric bo lahko katero koli podjetje ali organizacija ustvarila popolnoma pooblaščena omrežja. To pomeni, da lahko organizacije odločajo, kdo in kaj lahko kdo dostopa do omrežja. Identitete morajo najprej narediti KYC, preden lahko dostopajo do kakršnih koli omrežnih virov. Pomaga organizacijam, ki se močno zanašajo na varnost podatkov, vključno s finančnim sektorjem, zdravstvom in bančništvom.
 • Razširljivost in zmogljivost: Hyperledger s svojimi projekti Hyperledger ponuja zmogljivost in razširljivost. Hyperledger Fabric, na primer, ponuja možnost uporabe modularne zasnove, ki izboljša razširljivost brez žrtvovanja zasebnosti omrežja. To je tudi velika stopnja zaupanja.
 • Bogate poizvedbe: Tkanina Hyperledger ponuja prehod stanja na zaporeden način. To daje platformi možnost ustvarjanja parov ključ-vrednost.
 • Modularna zasnova: Fabric ponuja modularno zasnovo, kar podjetjem olajša njegovo vključitev v njihov sistem. Prav tako odpira veliko primerov uporabe v industriji, ki lahko uporabijo modularno zasnovo.
 • Funkcionalnost verižne kode: Druga prednost Hyperledger Fabric vključuje uporabo aplikacij z verižno kodo, ki posledično zagotavljajo, da za transakcije s prenosom lastništva veljajo enake zahteve in pravila.

V: Katere so komponente tkanine Hyperledger?

O: Ima dve komponenti, vključno z državnimi podatki in dnevnikom transakcij.

V: Kaj je Hyperledger Explorer?

Hyperledger Explorer je del projektov Hyperledger Umbrella. Razvijalcem omogoča ustvarjanje spletne aplikacije za ogled / poizvedbo blokov, povezanih podatkov in transakcij v Hyperledgerju. Omogoča vam tudi preverjanje družin transakcij in vseh drugih informacij, ki so na voljo v knjigi. 

V: Kaj je Hyperledger Oven?

O: Hyperledger Aries omogoča interoperabilno, večkratno in skupno orodje, namenjeno digitalnim poverilnicam. Omogoča oblikovanje rešitev in pobud za prenos, ustvarjanje in shranjevanje preverljivih digitalnih poverilnic. Je knjižnica in deluje v povezavi s kriptografsko podporo Hyperledger Ursa.

Najbolj primeren je za medsebojne interakcije v okolju blockchain. 

V: Kaj je Hyperledger Avalon?

Hyperledger Avalon je orodje, ki je neodvisna izvedba knjige z uporabo Trusted Compute Specifications. Enterprise Ethereum Alliance ga objavi. Z njim lahko obdelavo blokov verige varno premaknete na namenske računalniške vire iz glavne verige. 

Q. Kaj je Hyperledger Besu?

O: Hyperledger Besu je odjemalec Ethereuma, ki je primeren za podjetja. Lahko je zasebno in javno dovoljeno. Na voljo je s številnimi podpornimi algoritmi za soglasje, vključno s PoA, PoW in drugimi. 

V: Kaj je Hyperleder Burrow?

O: Hyperledger Burrow je porazdeljena programska oprema, ki se osredotoča na hitrost, ergonomijo razvijalcev in preprostost. Lahko ga definiramo tudi kot popolno enojno binarno distribucijo verige blokov. Ponuja podporo za pametne pogodbe, ki temeljijo na WASM in EVM. Prav tako ima vgrajena dovoljenja in upravljanje ter lahko opravlja tudi transakcije s predlogi v verigi.

V: Kaj je Hyperledger Caliper?

Hyperledger Caliper je orodje znotraj ekosistema Hyperledger. Z njim lahko primerjate blockchain in njegovo učinkovitost z uporabo vnaprej določenih primerov uporabe. Ustvarja poročila, uporabnikom pa daje tudi reference na druge blockchain rešitve, vključno z Hyperledger Sawtooth, Ethereum, Hyperledger Besu, Hyperledger Burrow, FISCO BCOS, Hyperledger Fabric in Hyperledger Iroha.

Q. Kaj je Hyperledger Cello?

O: Je še eno orodje v rastlinjaku Hyperledger. Ponuja operacijsko nadzorno ploščo blockchain. Izboljšuje upravljanje, ustvarjanje in uporabo verig blokov. Prav tako naj podjetje ustvari Blockchain kot storitev. Nazadnje se lahko uporablja kot operativna konzola, ki vam omogoča učinkovito upravljanje verig blokov. Lahko deluje na različnih infrastrukturah, vključno z navideznimi stroji, golo kovino in drugimi platformami zabojnikov.

V: Kaj je Hyperledger Grid?

V: Hyperledger Grid je referenčna izvedbena rešitev, osredotočena na dobavno verigo. To je specifično za področje in bo zato sodelovalo s podjetjem, ki temelji na dobavni verigi. Z njo se podjetja lahko sklicujejo na izvajanje podatkovnih modelov, podatkovnih tipov, pametnih pogodb itd.! Upošteva tudi odprte standarde in najboljše industrijske prakse. 

V: Kaj je Hyperledger Sawtooth?

O: Sawtooth je porazdeljena programska oprema, ki ponuja modularno in prilagodljivo arhitekturo, tako kot Fabric. Podjetjem omogoča, da ločijo osnovni sistem od njegovega področja uporabe. To pomeni, da je mogoče pametne pogodbe konfigurirati, ne da bi morali poznati osnovno zasnovo sistema. Podpira tudi različne soglasne algoritme, vključno z dokazom o pretečenem času (PoET) in praktično toleranco bizantinske napake (PBFT).

V: Kaj je Hyperledger Indy?

O: Indy je programska oprema za porazdeljeno knjigo, ki ponuja komponente za večkratno uporabo, orodja in knjižnice za digitalne identitete na porazdeljenih knjigah in verigah blokov. Prav tako je interoperabilen in deluje z različnimi verigami blokov. 

Q. Kaj je Hyperledger Iroha??

O: Hyperledger Iroha je še ena programska oprema za porazdeljeno knjigo, ki dobro deluje z IoT in infrastrukturnimi projekti. Z njimi ga je mogoče enostavno integrirati, poleg tega pa je enostaven za uporabo. Njegove ključne značilnosti vključujejo modularno, preprosto konstrukcijo, oblikovanje C ++ in druge soglasne algoritme, odporne na napake.

V: Kaj je Hyperledger odeja?

O: Odeja Hyperledger je implementacija Java protokola Interledger. Omogoča kripto in fiat plačila prek vseh plačilnih omrežij.

V: Kaj je Hyperledger Transact?

O: Hyperledger Transact je knjižnica, ki zmanjšuje razvoj programske opreme za porazdeljeno knjigo. Omogoča tudi ustvarjanje standardnega vmesnika za izvajanje pametnih pogodb. 

V: Povejte nam razliko med Ethereumom in Hyperledgerjem?

O: Med Ethereumom in Hyperledgerjem je veliko razlik. V bistvu imata Hyperledger in Ethereum različne namene. Hyperledger je na primer namenjen B2B podjetjem, Ethereum pa splošnim aplikacijam in B2C podjetjem. Tako Hyperledger kot Ethereum ponujata zasebna in dovoljena omrežja. Vendar Ethereum omogoča tudi ustvarjanje javnih blokovnih omrežij.

Ethereum uporablja konsenz algoritma PoW, ki zahteva rudarjenje, medtem ko Hyperledger ponuja soglasje, ki ga je mogoče priključiti, kadar rudarstvo ni potrebno. Zadnja razlika je v tem, da uporablja programski jezik Golang, medtem ko Ethereum uporablja Solidity.

Preberite več o: Ethereum vs Hyperledger: Kateri je idealen za pametne pogodbe in zasebnost?

Q. Kaj je datoteka YAML?

O: Datoteka YAML je razumljiv jezik za serializacijo podatkov. Uporablja se v projektu Hyperledger. Uporablja se za konfiguriranje različnih vidikov projekta. 

V: V katerem jeziku je napisana verižna koda?

O: Verižna koda je napisana v več jezikih, vključno z Java in GO.

V: Kaj je Golang?

O: Golang je programski jezik, ki se uporablja v projektu Hyperledger Fabric. Uporablja se za pisanje pametnih pogodb, z njim pa se piše tudi verižna koda. 

Q. Kaj je Genesis Block?

O: Genesis block je prvi blok, ki je ustvarjen v blockchain platformi. Je tudi prva veriga blokov, ki je ustvarjena v knjigi Hyperledger distribuiranih blokov verig. Transakcije, ki se ustvarijo pozneje, se dodajo kasnejšim blokom z ustreznim preverjanjem.

V: Kakšna so vozlišča v tkanini Hyperledger?

O: Komunikacijski vnosi v Hyperledgerju so znani kot vozlišča.

Q. Kaj je kanal v Hyperledger Fabric?

O: Podomrežje mreže Hyperledger je znano kot kanal. V omrežju verig blokov je lahko čim več kanalov.

Q. Povejte nam o različnih vrstah vozlišč v Hyperledger Fabric?

O: V Hyperledger Fabric obstajajo tri vrste vozlišč.

 • Voznikovo vozlišče
 • Vozniško vozlišče
 • Vozlišče naročila

Vsako vozlišče ima svojo funkcionalnost. Na primer, enakovredni uporabnik mora odobriti transakcijo, ki jo sproži odjemalsko vozlišče. Za garancijo dokončanja transakcije skrbi vozlišče naročila.

Q. Ali so pametne pogodbe in verižne kode podobne?

O: V resnici so enaki.

V: Kakšen je mehanizem soglasja?

O: Mehanizem soglasja se uporablja za preverjanje transakcij in drugih dejavnosti znotraj omrežja blockchain. Obstaja veliko priljubljenih mehanizmov soglasja, vključno z dokazom o delu (PoW) in dokazom o vložku (PoS). Hyperledger uporablja model PBFT (Praktična bizantinska toleranca napak).

Q. Kaj pomeni BaaS??

O: BaaS pomeni Blockchain kot storitev – ki jo zagotavljajo vrhunska podjetja, vključno z Microsoftom, Googlom itd., Da Blockchain zagotavlja kot popolno storitev. Tako podjetju ni treba zgraditi lastne blockchain rešitve in lahko gosti svojo blockchain aplikacijo na servisni Blockchain.

Zaključek

To nas vodi do konca intervjuja in vprašanj Hyperledger. Torej, kaj menite o vprašanjih za intervju za Hyperledger? Komentirajte spodaj in nam sporočite.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map