Ultimate Blockchain Training Free Guide

Ne veste o tehnologiji veriženja blokov? V pomoč vam ponujamo naš brezplačni tečaj za usposabljanje Blockchain, kjer se boste naučili vsega, kar boste kdaj morali vedeti.

Mnoge od vas zanima tehnologija veriženja blokov, vendar v resnici nimate pojma ali zelo malo ideje o temi. Praktično je biti radoveden, ko vsi okoli vas govorijo o tem. Poleg tega se podjetjem tudi hitro pridružujejo podjetja. V tem primeru boste morda zaostali, če se ne boste izobraževali ali se ne boste pravilno usposabljali za blockchain.

Torej, zdaj si oglejte celoten tečaj usposabljanja za blockchain za začetnike!

Vpišite se zdaj: Brezplačni tečaj Blockchain

Končni brezplačni tečaj Blockchain

Celoten brezplačni tečaj za usposabljanje blockchain za začetnike sem razdelil na sedem preprostih korakov. Za popolno razumevanje tehnologije Blockchain bi morali preveriti vse korake enega za drugim.

Začnite z osnovami tehnologije Blockchain

Preden skočite v podjetniške verige verig, morate vedno vedeti o osnovni strukturi same tehnologije veriženja blokov. Če pa sploh ne veste, kako deluje omrežje, bi težko nadaljevali. Torej, ne preskočite korakov in začnite z osnovami veriženja blokov.

Blockchain tehnologija je decentraliziran sistem glavne knjige, ki ponuja visoko raven preglednosti, nespremenljivosti, varnosti in še veliko več. Poleg tega se znebi tipične centralizirane strukture in ponudi novo strukturo, kjer je vse pošteno. Oglejte si tudi nekaj naših najboljših tečajev veriženja blokov, da obvladate vse veščine in pridobite certifikat za veriženje blokov.

Oglejte si priročnik Blockchain Definition, če želite izvedeti več o našem tečaju za razvijalce brezplačnega usposabljanja za tehnologijo veriženja blokov!

Kako pa je nastal blockchain?

Če želite zaključiti spletni tečaj blockchain, si oglejte zgodovino tehnologije blockchain. (Namig: Bitcoin ni bil prva tehnologija veriženja blokov!)

Značilnosti Blockchaina


Običajno vsaka blockchain platforma ponuja vsaj šest funkcij. To so –

 • Ni mogoče poškodovati
 • Decentralizirana tehnologija
 • Izboljšana varnost
 • Porazdeljene knjige
 • Konsenz
 • Hitrejša poravnava

Preberi več: 6 ključnih funkcij blockchaina, o katerih morate vedeti

Nato, če se želite brezplačno učiti blockchain, bi morali vedeti o različnih vrstah blockchain omrežij. Da, obstaja več vrst in vsaka ima svoj nabor funkcij. Če pa ne poznate razlik med platformami, ne boste popolnoma razumeli, za katero platformo se odločite.

Običajno obstajajo tri splošne vrste verig blokov, ki jih lahko uporabite pri digitalni preobrazbi, kot so javna, zasebna in zvezna omrežja. Poleg tega dve vrsti dovoljenj – Permissioned in Permissionless. Oglejte si tudi nekaj naših najboljših tečajev veriženja blokov, da obvladate vse veščine in pridobite certifikat za veriženje blokov.

Preberi več: Katere so različne vrste tehnologije veriženja blokov?

Pojdimo na naslednji korak v našem brezplačnem tečaju za blockchain.

Vedeti o pametnih pogodbah in soglasnih algoritmih

Blockchain tehnologija ima veliko preobratov in zagotovo ste že slišali za pametne pogodbe in soglasne algoritme. Poleg tega sta oba enako pomembni komponenti ekosistema blockchain.

Pametne pogodbe so oblika digitalnih pogodb, pri katerih lahko stranke sklenejo pogodbo z vnaprej določenimi pravili, po izvedbi teh pravil pa vsaka stranka dobi pravičen delež plačila. Pomislite na to kot na avtomatiziran postopek. Če izpolnjujete določena pravila pametne pogodbe, se postopek plačila začne samodejno.

Številne organizacije lahko s to funkcijo olajšajo dogovore z drugimi podjetji. Ethereum je bil prvi, ki je razvil mehanizem pametnih pogodb v blockchain infrastrukturi.

Oglejte si več o pametnih pogodbah za tečaj Blockchain!

Soglasni algoritem

Nato bomo v našem brezplačnem vodniku za usposabljanje v blockchainu govorili o soglasnih algoritmih. Soglasni algoritmi so temelj tehnologije veriženja blokov. Brez tega se preglednost ali sistem brez napak nikoli ne bi zgodil. Ti algoritmi v glavnem pomagajo uporabnikom na platformi, da dosežejo dogovor o potrditvi transakcij.

Obstaja veliko priljubljenih soglasnih algoritmov. Če želite opraviti tečaj spletnega razvijalca za blockchain, morate zagotovo vedeti o teh različnih algoritmih. To so –

 • Dokaz o delu
 • Proof-of-Stake
 • Zakupljeni dokaz o vlogi
 • Delegirani dokaz o vložku
 • Usmerjeni aciklični grafi
 • Delegirana bizantinska toleranca napak
 • Poenostavljena bizantinska toleranca napak
 • Praktična bizantinska toleranca napak
 • Dokazilo o pretečenem času
 • Dokaz teže
 • Proof-of-Burn
 • Dokaz o zmogljivosti
 • Dokaz o pomembnosti
 • Dokaz o dejavnosti

Bi radi vedeli o soglasnih algoritmih? Preberite celoten priročnik o soglasnih algoritmih, da dokončate brezplačno usposabljanje za tehnologijo blockchain!

Pojdimo na naslednji korak našega brezplačnega vodiča za usposabljanje v blockchainu.

Oglejte si Enterprise Blockchains: dobavitelji in platforme BAAS

Zdaj bomo v našem brezplačnem tečaju za usposabljanje za blockchain govorili o podjetniškem blockchainu. Torej, kaj so verige podjetij?

To so oblika posebnih blokovnih omrežij, ki so optimizirana samo za rešitve za podjetja. Podjetniške tehnologije veriženja blokov so posebej zasnovane tako, da prevzamejo veliko breme velike organizacije, kjer morajo vsak dan izpolniti težke zahteve.

Podjetniške blockchain platforme so ključne za sprejemanje blockchain-ov. Zdaj preberite več o platformah Blockchain Enterprise!

Nato morate za tekmovanje v brezplačnem tečaju usposabljanja za blockchain vedeti o priljubljenih blockchain platformah za podjetja. Poleg tega te platforme ponujajo blockchain rešitve in razvijajo projekte iz nič. V glavnem je pet glavnih igralcev –

Hiperledger

Hyperledger je ena izmed priznanih podjetniških blockchain platform na trgu. Pod svojimi krili imajo veliko blockchain projektov. Poleg tega številna podjetja tožijo Hyperledgerjevo rešitev za izvajanje svoje tehnologije veriženja blokov v podjetju.

Bistveno je, da veste vse o Hyperledgerju, da opravite brezplačno usposabljanje za tehnologijo veriženja blokov

Hyperledger je eden vidnejših blockchain igralcev na trgu. Preberite več o tem v našem Hyperledger vodniku zdaj!

Ethereum Enterprise Alliance

EEA ali Ethereum Enterprise Alliance je še en priljubljen omrežni sistem blockchain. Poleg tega ponujajo več funkcionalnosti in uporabnosti. Trenutno imajo več kot 250+ članov, ki sodelujejo.

Corda

Blok veriga Corda R3 je nujna za kateri koli spletni tečaj, ki je brezplačen. Poleg tega je tehnologija veriženja blokov popolnoma primerna za finančni sektor.

 Valovanje

Ripple je še ena čudovita poslovna blockchain platforma z dvema močnima značilnostma – varnostnimi protokoli in varnostnimi težavami. Poleg tega lahko njihova mreža RippleNet ponuja skoraj brezplačne transakcije.

Sklepčnost

Kvorum je nekoliko podoben Ethereumu; edina razlika je v tem, da je Ethereum javen, Quorum pa zaseben. Poleg tega je bolj primeren za integracijo podjetij.

Preberi več: Enterprise Ethereum: zasebni blockchain za podjetja

Ponudniki BAAS za podjetja

Zdaj je na trgu nekaj priljubljenih ponudnikov BAAS. Poleg tega ta podjetja ponujajo blockchain kot storitev in pokrivajo predvsem priljubljene poslovne platforme.

Poleg tega bi bilo lahko od takrat pridobiti svojo rešitev blockchain veliko, saj te ponavadi ponujajo stroškovno učinkovite rešitve. Ponujajo tudi nabore orodij in rešitve lahko uporabijo v nekaj minutah! Oglejte si ponudnike BAAS na našem brezplačnem tečaju blockchain –

 1. Oracle
 2. IBM
 3. Amazonka
 4. Microsoft
 5. Alibaba
 6. Baidu
 7. Huawei
 8. Naglas

Spoznajte različne podjetniške projekte v nefinančnih podjetjih

Zdaj bomo govorili o različnih panogah, ki izvajajo tehnologijo blockchain v našem brezplačnem tečaju za blockchain. Poleg tega gre predvsem za nefinančne inštitute. Oglejte si teh 20 primerov podjetij –

 1. Walmart: Sledita izdelkom, ki sodelujejo z IBM-om.
 2. Metlife: Želijo avtomatizirati zavarovalno rešitev v smislu zdravstvenega varstva z uporabo podjetniških rešitev veriženja blokov.
 3. UPS: Podjetje uporablja blockchain za napajanje logističnih sistemov.
 4. Toyota: Ponuja svojo programsko opremo za avtonomno vožnjo z uporabo verige blokov.
 5. Skupina AIA: Ponujajo storitve Bancassurance z uporabo blockchain rešitev.
 6. BHP Billiton: Uporablja blockchain za upravljanje njihove dobavne verige.
 7. Alibaba: Uporaba sprejetja blockchain za izsleditev luksuznih izdelkov.
 8. Tencent: Blockchain uporabljajo za zakonite račune in obdavčitev.
 9. Baidu: Podjetje uporablja blockchain za upravljanje intelektualnih pravic.
 10. Ford: Uporablja verigo blokov za podporo tehnologij mobilnosti.
 11. British Airways: Blockchain tehnologija v nadzornem sistemu.
 12. Facebook: Za upravljanje in zaščito podatkov uporabljajo blockchain.
 13. Walt Disney: Podjetje uporablja blockchain za sledenje zalog.
 14. Maersk: Uporablja blockchain za platformo za pošiljanje.
 15. Preudarno: Blockchain tehnologija za trgovinsko platformo.
 16. Apple: Za časovni žig podatkov uporabljajo blockchain.
 17. Nestle: Podjetje uporablja blockchain za upravljanje svojih dobavnih verig.
 18. UnitedHealthcare / Quest Diagnostics / Optum / Humana: Blockchain tehnologija za izboljšanje zdravniških imenikov med bolnišnicami.
 19. Samsung: Uporablja blockchain za upravljanje dobavne verige.
 20. FedEx: Za reševanje sporov uporabljajo verigo blokov.

Preberi več: Uporaba Blockchain: Seznam 20+ primerov uporabe tehnologije Blockchain 

Uporabi primere Vs. izzivi izvajanja

Naš brezplačni vodnik za usposabljanje blockchain ne bo popoln, če zdaj preskočimo primere uporabe, kajne? Vendar je ocena vrednosti, ki nam jo bo prinesel blockchain, dokaj težka. Poleg tega si morda mislite, da blockchain ne bo toliko uporaben, saj bo v breme, a je to res resnica?

V preteklih letih je veliko podjetij že izvajalo podjetniške blockchain projekte. Poleg tega boste presenečeni, ko boste vedeli, da obstaja veliko primerov uporabe tehnologije veriženja blokov samo za podjetja.

Torej, predstavljajte si, kaj lahko naredi v smislu globalnih vsaditev! Obstaja veliko priljubljenih primerov uporabe; poglejmo, kaj so –

Globalne transakcije

 • Hitrejša obdelava čezmejnih plačil
 • Zmanjšani stroški
 • Večja učinkovitost pri transakcijah

 Trgovanje

 • Izboljšana preglednost in zaupanje v trgovinsko financiranje
 • Več nadzora za proizvajalce
 • Zmanjšani papirji in stroški

Preberite o tem, kako lahko Blockchain zdaj spremeni trgovinske finance!

 Varnost hrane

 • Odgovornost za varnost hrane
 • Zmanjšajte zapravljanje hrane
 • Znebi se goljufij s hrano

 Oskrbovalna veriga

 • Zaščiten sistem knjige z vidljivostjo za dobavno verigo
 • Sledi vsem izdelkom
 • Hitro zazna poškodovane osebne podatke z akutnimi informacijami

 Trgovina na drobno

 • Pomaga v boju proti ponarejenim izdelkom
 • Spremlja vse luksuzno blago
 • Ukvarja se s težavami s krajo

Vas zanima vpliv verige blokov na trgovino na drobno? Oglejte si naš vodnik po blockchainu v maloprodaji že zdaj!

Vladne službe

 • Varna pot za ohranitev vseh pravic državljanov
 • Ponuja eksponentno rast gospodarstva
 • Digitalizacija identifikacije državljanov

Vas zanima vpliv verige blokov na vlade? Oglejte si naš vodnik po blockchainu za vlado zdaj!

Intelektualna lastnina

 • Zagotavlja zaščito blagovnih znamk in patentiranje intelektualnih lastnosti
 • Ponuja plačilo za patentirano delo
 • Zmanjšana zloraba intelektualne lastnine

 Skrb za zdravje

 • Znebi se ponaredkov mamil
 • Sledi informacijam o pacientu
 • Racionalizira več rezultatov preskusov hkrati

Vas zanima vpliv blockchaina na zdravstveno varstvo? Oglejte si naš vodnik o blockchainu v zdravstvu zdaj!

Nafta in plin

 • Zaščiteno plačilo in revizija tovora.
 • Izboljša učinkovitost z izračunom odpremnih poti
 • Z natančnostjo prihranite 5% prihodka

 Nepremičnina

 • Zmanjša stroške nepremičnine
 • Spodbuja delno lastništvo
 • Poveča razširljivost

Vas zanima vpliv blockchaina na nepremičnine? Oglejte si naš vodnik po blockchainu za nepremičnine zdaj!

 Humanitarnost

 • Zagotavlja, da gre donacija na pravo mesto
 • Ponuja preglednost za darovalce
 • Spodbujajte pravičnost in zaupanje

 Zavarovanje

 • Zmanjša število sledi papirja
 • Hitrejše zavarovalne škode
 • Nič več izkoriščanja potrošnikov

 Mediji in zabava

 • Boljša vrednost umetnika
 • Izvajalca poveže z boljšo plačo
 • Učinkovito trženje na družbenih omrežjih

 Potovanje

 • Poenostavitev obdelave potnikov
 • Spodbuja čezmejno identifikacijo
 • Vse lete načrtuje z večjo natančnostjo

Oglejte si 50 najboljših podjetij, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov, če želite izvedeti več o tem.

Izzivi pri izvajanju

Oglejmo si izzive implementacije v našem brezplačnem tečaju usposabljanja za veriženje blokov. Poleg tega vam bo to pomagalo razumeti, ali so izzivi za primere uporabe pretežki. Najboljši blockchain certifikati vam lahko pomagajo še bolj razumeti in razumeti koncept.

 • Interoperabilnost: Sedanjim podjetniškim tehnologijam blockchain primanjkuje vedno potrebne interoperabilnosti med vsemi omrežji.
 • Podedovana omrežja: V resnici lahko preoblikovanje vseh starejših omrežij z verigo verig zahteva veliko časa in denarja.
 • Znanja in spretnosti: Skupina veščin nima ustrezne delovne sile za razvoj nove tehnologije za podjetja.
 • Metodologija: Zaradi pomanjkanja ustrezne metodologije so nove inovacije polne napak.
 • Množično posvojitev: V resnici množično sprejemanje še ni mogoče, saj se mreža ukvarja s počasnejšim izhodom.
 • Izzivi stroškov: Vzdrževanje okvira in njegov razvoj bi zahteval veliko denarja.

Pojdimo na naš naslednji korak v brezplačnem vodniku za usposabljanje v blockchainu.

 Vpišite se zdaj: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

Preberite več o decentraliziranem internetu in spletu 3.0

Blockchain ne spreminja le načinov poslovanja vašega podjetja, ampak vpliva tudi na strukturo interneta. Poleg tega je današnja notranja struktura daleč napredovala, preden je dobila dostop do vseh zmogljivosti sodobne tehnologije. Vse možnosti iskanja v družabnih omrežjih ali Googlu v starih časih niso bile na voljo.

Poleg tega je struktura spleta zdaj centralizirana, a z novim dodatkom decentralizacije so spremembe očitne.

Toda preden se potopite v področje spleta 3.0, si oglejte več informacij o centraliziranem in decentraliziranem internetu od tu.

Web 3.0: doda večjo vrednost za vas

Web 3.0 je nova generacija interneta. To je decentralizirana struktura. Tu ne boste mogli samo brati in pisati, ampak zdaj lahko še več. Poleg tega vam bo uporaba semantičnega iskanja omogočila natančnejše rezultate iskanja. Poleg tega je le nekaj potencialnih funkcij, ki bi jih za vas prinesel Web 3.0.

Spoznajte najboljše izzive pri sprejemanju blockchainov

Zdaj poznate skoraj vse vidike tehnologije veriženja blokov. Preden pa skočite in začnete delati na svoji podjetniški blockchain rešitvi, morate vedeti, da imate jasno predstavo o tem, s kakšnimi izzivi imate opravka. Vrhunski blockchain certifikati vam lahko pomagajo še bolj razumeti in razumeti koncept.

Poleg tega smo vam prej predstavili nekaj izzivov, s katerimi se lahko soočite v zvezi s podjetniškimi verigami verig. Zdaj pa morate vedeti o največjih izzivih za sprejemanje blockchain-ov za splošno tehnologijo blockchain. Poglejmo, kakšni so ti izzivi –

Človeški dejavniki:

 • Tehnološko oblikovanje
 • Znanja in spretnosti
 • Javno zaznavanje
 • Kriminalna zveza
 • Predpisi

Tehnološki dejavniki:

 • Izvedba
 • Poraba energije
 • Zasebnost
 • Varnost
 • Razširljivost

Več o teh točkah si lahko preberete v našem vodniku z vodilnimi izzivi pri sprejemanju verig blokov!

Preberite našo knjigo o transformaciji

Želite svoje preteklo omrežje preoblikovati v omrežje blockchain? Ali pa želite razviti lastno rešitev, ki temelji na blockchainu? No, mi smo vam dali kompaktno znanje o vsem, kar doslej potrebujete o tehnologiji. Vendar je čas, da oblikujete strategijo izvajanja.

Poleg tega je naša knjiga o transformacijah odlična rešitev za vas, če ne veste, kje začeti. Poleg tega v priročniku o preobrazbi govorimo predvsem o petih korakih –

 • Začnite z majhnimi projekti hkrati
 • Zgradite projektno skupino, ki bo lahko podprla vaše projekte
 • Vlak & Izobrazite svojo delovno skupino, da jih naredijo pro
 • Razvijte strategijo za uvedbo svoje rešitve
 • Komunicirajte z ustreznimi organi, da povečajo prodajo

Vse smo razložili v priročniku za transformacijo knjige Transformation, da boste lažje razumeli, kako implementirati verigo blokov.

Končne besede

Po poročanju Gartner Trend Insights bo tehnologija Blockchain ustvarila trg v višini 10 milijonov dolarjev v letu 2022. Poleg tega bi do leta 2030 trg znašal 3,1 bilijona dolarjev. Če želite v resnici uveljaviti svoje mesto na tem trgu, je zdaj čas, da se potopite v tehnologijo.

Upajmo, da bi vam v tem primeru pomagal naš brezplačni tečaj blockchain. Če ste le novinec in želite izvedeti več o tej tehnologiji, priporočamo uporabo našega brezplačnega tečaja veriženja blokov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map