Top 20 vprašanj in odgovorov za intervju z arhitektom Blockchain

Se pripravljate na intervju z arhitektom blockchain? Tukaj prinašamo strokovni vodnik, ki bo zajemal najboljša vprašanja za intervju z arhitektom blockchain za vašo pripravo!

Hrup okoli tehnologije veriženja blokov se počasi umirja, kriptovalute pa so povezane s padcem cen. Vendar delovna mesta v blockchainu še naprej dobivajo radikalen zagon v različnih sektorjih, pri čemer podjetja zavedajo poslovno vrednost blockchaina. Tako mnogi kandidati pogosto iščejo vprašanja za intervju z arhitektom blockchain, da se pripravijo na profesionalne vloge na podlagi blockchain.

Vloga delovnega mesta arhitekta blockchain je ena najbolj iskanih vlog delovnih mest v okolju blockchain. Ker delovna vloga arhitekta blockchain vključuje temeljne odgovornosti, bi se vprašanja intervjujev z arhitekti blockchain osredotočila na tehnično tekočnost kandidatov. Torej, kje lahko najdete najnovejša vprašanja za intervju z arhitektom blockchain, s katerimi si povečate možnosti za donosno kariero s tehnologijo blockchain? Tukaj je naš izčrpen vodnik, ki vam bo pomagal.

Vpišite se zdaj: Tečaj certificiranega podjetniškega arhitekta blokov (CEBA)

Najpogostejša vprašanja o intervjujih za arhitekte Blockchain

Eden najpomembnejših pomislekov katerega koli kandidata za intervju z arhitektom blockchain se nanaša na zapletenost vprašanj. Kandidati pa morajo vedeti, da se osnovna vprašanja za razgovore z arhitekti blockchain začnejo s temeljnimi koncepti. Anketarji praviloma postavljajo vprašanja, s katerimi preizkušajo kandidatovo osnovno znanje o verigi blokov. Tu je nekaj najbolj priljubljenih vprašanj o intervjujih z arhitekti blockchain, s katerimi se lahko srečate v začetnih fazah.

1. Kakšna je razlika med Hyperledgerjem in Blockchainom?

Blockchain je opredeljen kot decentralizirana tehnologija z različnimi nespremenljivimi zapisi, znanimi kot bloki. Po drugi strani pa Hyperledger služi kot platforma, ki ljudem omogoča, da razvijejo svoje zasebne verige blokov. Hyperledger je primeren samo za podjetniško usmerjene rešitve. Po drugi strani je blockchain uporaben v različnih sektorjih, razen v poslu, vključno z zdravstvom in upravljanjem. Hyperledger omogoča uporabnikom, da gradijo samo zasebne verige blokov, veriga blokov pa ponuja prilagodljivost izbire med zasebnimi in javnimi verigami blokov.

2. Kaj je drevo Merkel?

Merkelovo drevo je eden pomembnih elementov tehnologije veriženja blokov za preverjanje bloka. V bistvu gre za podatkovno strukturo z videzom binarnega drevesa, ki v vsakem bloku hrani kriptografske razpršilce. Binarna drevesna struktura v drevesih Merkel predstavlja razpršitev bloka transakcijskih podatkov kot listno vozlišče. Po drugi strani pa nelistna vozlišča služijo kot zgoščevanje listnega vozlišča. Nato koren Merkela ali hash root predstavlja končni hash root za vsa zgoščevalna mesta transakcij, vključno z vsemi transakcijami v ne-listnih vozliščih.

3. Določite pomen kriptografije v verigi blokov

Kriptografija bi bila ena najboljših vnosov med vprašanji o intervjujih z arhitekti blockchain. Razpršitev v kriptografiji lahko pomaga pri podpiranju varnosti identitet uporabnikov. Zagotavlja tudi varno izvajanje transakcij s pomočjo zgoščevalne funkcije. Blockchain uporablja protokol za kriptografijo SHA-256 z možnostjo edinstvenega izhodiščnega izhoda za vse vhode. Algoritem SHA-256 zagotavlja standardni alfanumerični izhod, ki obsega 64 znakov, ne glede na vhod.

4. Določite blok Genesis


Genesis block je tudi ena od pomembnih tem za temeljna vprašanja intervjujev z arhitekti blockchain. Še več, blok geneze, kot že ime pove, je prvi blok v verigi blokov in se imenuje tudi blok 0. Genesis blok je edini blok v verigi blokov, ki se ne nanaša na prejšnji blok. Nato lahko genezični blok pomaga tudi pri določanju različnih parametrov verige blokov, kot so soglasni algoritmi in težavnostna stopnja..

5. Kateri so nekateri izmed priljubljenih kriptografskih algoritmov?

Nekateri najbolj opazni kriptografski algoritmi vključujejo SHA-256, Blowfish, RSA, Ethash in Triple DES.

6. Katere so priljubljene odprtokodne platforme za razvoj aplikacij Blockchain?

Med najpomembnejše odprtokodne platforme, ki lahko pomagajo pri razvoju blockchain aplikacij, so Ethereum, Hyperledger, Eris, Open chain in Multichain.

Ethereum je trenutno najbolj priljubljena alternativa za razvoj blockchain aplikacij. Enterprise Ethereum je med podjetji priljubljen tudi za razvoj poslovnih rešitev blockchain.

Po drugi strani pa je Eris priljubljena izbira za razvoj podjetniških rešitev veriženja blokov.

7. Zakaj ste izbrali Blockchain za razvoj aplikacij?

Razlogi za uporabo blockchaina bodo tudi eno izmed pomembnejših vprašanj o intervjuju z arhitekti blockchain. Pravzaprav je blockchain zanesljiv pristop do razlogov iz različnih razlogov. Prvič, blockchain je zelo združljiv z različnimi poslovnimi aplikacijami na podlagi svoje odprtokodne narave. Blockchain poslovni modeli ponujajo tudi celovito varnost, da olajšajo varno izmenjavo informacij in transakcije. Poleg tega je veriga blokov primerna za podjetja vseh velikosti z zagotavljanjem razširljivosti na zahtevo.

8. Katere so ključne značilnosti tehnologije Blockchain?

Najpomembnejše funkcije verig blokov vključujejo naslednje,

  • Decentralizirana narava
  • Razdeljena knjiga
  • Varen ekosistem z boljšim zagotavljanjem celovitosti

9. Kakšna je vloga blokov v verigi blokov?

Najverjetneje boste brez dvoma naleteli na ta vnos med vprašanji za intervju z arhitektom blockchain. Blockchain je v bistvu veriga “blokov” ali zbirka zapisov. Bloki so nato med seboj povezani in tako tvorijo verigo, ki smo jo poznali kot verigo blokov. Uporabniki lahko prepoznajo blok v spletni knjigi prek kazalnika zgoščevanja. Kazalec zgoščevanja služi kot povezava do bloka pred zadevnim blokom. Poleg tega blok poleg časovnega žiga vsebuje tudi podatke o transakcijah. Prav tako je odgovoren za določanje velikosti verige blokov.

10. Ali veste kaj o identifikatorjih blokov?

Identifikatorji blokov v verigi blokov vključujejo višino bloka in razpršeno glavo glave bloka, ki pomagata pri prepoznavanju bloka.

Želite povišati svojo kariero z enim najboljših blockchain certifikatov? Preverite, kako lahko postanete Certified Enterprise Blockchain Architect.

11. Poimenujte vrsto zapisov za shranjevanje zapisov na verigi blokov

Blockchain ne nalaga nobenih omejitev glede vrste zapisov, primernih za shranjevanje. Podjetja iz različnih panog trenutno uporabljajo blockchain za varnost različnih vrst evidenc. Na splošno blockchain pomaga pri shranjevanju zapisov, kot so obdelava transakcij, upravljanje dejavnosti, upravljanje identitet, dokumentacija in medicinski zapisi.

12. Pojasnite o razdeljevanju v Blockchainu

Forking je pogosta tema najpogostejših vprašanj za strokovnjake z arhitekti blockchain. V bistvu je forking postopek posodabljanja kode ali protokola kriptovalut. Med postopkom je veriga blokov razdeljena na dve veji. Forking je praviloma neizogiben, kadar se udeleženci omrežja ne morejo dogovoriti o novih pravilih in soglasnih algoritmih za potrjevanje transakcij. Uporabniki lahko najdejo tri običajne različice vilic, kot so mehke vilice, trde vilice in naključne vilice.

13. Opredelite Nonce in njegovo uporabo v rudarstvu

Nonce je tudi ena najpogostejših tem, na katere lahko naletite pri vprašanjih za intervju z arhitektom blockchain. Rudarstvo je bistvena zahteva za dokazovanje transakcij z ločitvijo matematične sestavljanke, znane kot dokaz dela. Blockchain dokaz dela pomaga pri določanju nonce ali števila poleg algoritma kriptografskega razpršitve. Tako algoritem nonce kot zgoščevanje ustvarjata nižjo vrednost zgoščevanja od vnaprej določenega cilja. Nonce je v bistvu naključna vrednost, ki pomaga pri prilagajanju razpršene vrednosti za ohranjanje podobnosti med razpršenimi pogoji in končno razpršeno vrednostjo.

14. V čem se javni ključ razlikuje od zasebnega?

Zasebni ključ je primeren za šifriranje ali zaklepanje sporočila ali transakcije, poslane prek omrežja blockchain. V tem primeru bi pošiljatelj lahko pošiljal sporočila z uporabo javnega ključa sprejemnika. Nato bi lahko prejemnik dešifriral transakcijo ali sporočilo z uporabo zasebnega ključa. Posledično je komunikacija ali transakcija varna pred kakršnimi koli grožnjami poseganja.

Vas zanima razlika med javnim in zasebnim ključem? Tukaj je vodnik po zasebnem ključu in javnem ključu, ki si ga lahko ogledate.

15. Katere so nekatere najbolj priljubljene aplikacije pametnih pogodb?

Najpomembnejše aplikacije pametnih pogodb vključujejo sledenje pošiljk blaga, prijave za zavarovanje in zaščito lastninskih pravic. Pametne pogodbe so lahko tudi ugodni instrumenti za zagotavljanje izplačil plač.

16. Kakšen je postopek za generiranje podpisa bloka ali razprtega znaka?

Vprašanja za intervju z arhitektom Blockchain bi se osredotočila tudi na postopek ustvarjanja podpisa bloka. Proces se začne z vnosom podrobnosti o transakciji prek enosmerne zgoščevalne funkcije, kot je SHA-256. Nato morajo uporabniki zagnati izhodno vrednost tako, da izkoristijo algoritem podpisa, kot je ECDSA, z zasebnim ključem uporabnika. Zdaj lahko dobite šifrirano razpršitev in druge podatke, na primer algoritem razprševanja.

17. Kakšen je rezultat uvajanja datoteke z več pogodbami?

Uporabniki ne morejo uvesti datoteke z več pogodbami na verigi blokov. Prevajalnik upošteva samo zadnjo pogodbo iz naložene datoteke za razmestitev, hkrati pa zanemarja ostale stike.

18. Ali je mogoče odstraniti cel blok iz omrežja Blockchain?

Da, uporabniki lahko iz blokovnega omrežja odstranijo celoten blok. To velja v situacijah, ko se morate osredotočiti samo na določen vidik spletne knjige. Najpomembneje pa je, da lahko najdete različne privzete filtre in možnosti za odstranjevanje celotnega bloka.

19. Določite transakcijo Coinbase?

Transakcija Coinbase se nanaša na prvo transakcijo, ki se zgodi v bloku. Rudarji lahko ustvarijo to edinstveno različico Bitcoin transakcij za zbiranje blokovne nagrade za svoj prispevek. Rudarji lahko poberejo tudi druge transakcijske provizije, ki jih pobere rudar.

20. Katere so pomembne različice soglasnih algoritmov?

Najpogostejše različice soglasnih algoritmov vključujejo naslednje,

  • Dokazilo o delu
  • Dokaz o vložku
  • Bizantinska toleranca do napak
  • Dokazilo o pretečenem času
  • Dokazilo o pooblastilu
  • Delegirani dokaz o vložku

Pojdite skozi ta najpogostejša vprašanja in odgovore na blockchain intervjuje, da se pripravite na preizkus svojega blockchain intervjuja.

Zaključek

Na koncu lahko jasno opazite vrste vprašanj za intervju z arhitektom blockchain. Možnosti za uspeh kandidata pri vprašanjih za intervju z arhitektom blockchain so v veliki meri odvisne od njegovega strokovnega znanja. Poleg vašega znanja in spretnosti v blockchain arhitekturi bi za doseganje vrednosti potrebovali tudi poslovno usmerjene veščine.

Čeprav se intervjuji z blockchain arhitekti zdijo za usposobljene in certificirane kandidate enostavni, je za razgovore treba razmisliti še veliko več. Razviti morate pravo mero osredotočenosti in zbranosti, da boste vsa vprašanja samozavestno počistili. V roke lahko dobite tudi enega najboljših certifikatov blockchain, ki potrjuje vaše sposobnosti in strokovno znanje. Na razgovoru boste imeli dodatno prednost in med drugimi kandidati boste imeli večjo prednost.

Torej, zdaj je pravi čas, da izpopolnite svoje blockchain spretnosti in znanje z zanesljivimi platformami za izobraževanje in certificiranje blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map