Top 20+ podjetij, ki izvajajo tehnologijo Blockchain

Korporacije, organizacije, podjetja in posamezniki vedno bolj uporabljajo tehnologijo veriženja blokov, saj želijo izkoristiti njene zmogljivosti. V tem priročniku se bomo osredotočili na podjetja, ki izvajajo blockchain rešitve.

Tehnologija blockchain ni vse v kriptovalutah. V resnici osnovna tehnologija decentralizirane knjige še vedno najde aplikacije v različnih panogah, vse v prizadevanjih, da bi spremenila način dela in izboljšala življenje ljudi.

Poleg izboljšanja sistemov za obdelavo plačil se izvajanje verig blokov še naprej znajde v različnih panogah, od dobavne verige do vlade. Nekateri ljudje in subjekti tehnologijo uporabljajo tudi za pogon maloprodajnih programov in programov nagrajevanja zvestobe ter digitalnih ID-jev in za nespremenljivo varnostno kopiranje podatkov.

Zato je tehnologija veriženja blokov s seboj prinesla nov nabor poslovnih idej, pa tudi modelov, ki jih podjetja vse bolj izkoriščajo. Podjetja uporabljajo tehnologijo za lansiranje novih izdelkov, pa tudi za povečanje učinkovitosti svojih obstoječih izdelkov in zagotavljanja storitev.

Torej, v tem priročniku si bomo ogledali vodilna podjetja, ki uporabljajo blockchain za lastno izboljšanje.

Vpišite se zdaj:Brezplačni tečaj Blockchain

Top 20 podjetij, ki izvajajo tehnologijo Blockchain

Podjetja, ki izvajajo tehnologijo veriženja blokov

 1. Walmart: Sledenje izdelkov

Maloprodajni velikan Walmart je ena izmed multinacionalk, ki je prevzela vodilno vlogo pri izvajanju Blockchaina. Podjetje uporablja tehnologijo digitalne knjige za izboljšanje postopka sledenja in upravljanja podatkov pri vsakodnevnem poslovanju. Še več, Walmart sodeluje z IBM-om, kar je videti kot odličen primer implementacije verige blokov v poslu sledenja mesnih in perutninskih izdelkov, ki se prodajajo v njegovih prodajnih mestih.

To je popoln primer odmevnih podjetij, ki uporabljajo verigo blokov.

Še več, podjetje je že uvedlo sistem veriženja blokov, ki lahko sledi informacijam od kmeta do posrednika, distributerja in prodajalca..

Zaposleni in potrošniki Walmarta lahko po zaslugi integracije blockchain tehnologije zdaj izdelke spremljajo nazaj do njihovih korenin.

 1. British Airways: Nadzorni sistem Blockchain

Največja britanska letalska družba British Airways je še en primer podjetij, ki uporabljajo blockchain. V resnici je uvedel tudi tehnologijo blockchain za upravljanje informacij o podatkovnih letih med ključnimi letališči v Londonu, Ženevi in ​​Miamiju. Še več, letalska družba preizkuša tudi novo storitev verifikacije VChain, ki jo poganja blockchain, ki bi lahko revolucionirala postopek prijave.

Z novim sistemom bodo letalske družbe in letališke oblasti lahko preverjale identiteto ljudi, ki potujejo, v zbirki podatkov, ki je na blokovni verigi. Sistem bo preveril veljavnost potnih listin, ne da bi osebne podatke delil s tretjimi osebami.

 1. Maersk: Blockchain Shipping Platform

Maersk, še en primer podjetij, ki uporabljajo verigo blokov, se je združil s tehnološkim gigantom IBM in ustanovil platformo za spremljanje pošiljanja tovora. TradeLens je torej implementirana blockchain platforma, ki naj bi se uporabljala za sledenje pošiljkam med selitvijo iz enega v drugo pristanišče.

Platforma ima že več kot 175 udeležencev. Poleg tega je digitalna elektronska knjiga pošiljanja zasnovana tako, da beleži podrobnosti o pošiljki tovora, ko zapustijo ladjedelnice, dokler ne prispejo na končni cilj.

Med postopkom pošiljanja bodo lahko stranke, ki sodelujejo v dobavni verigi, spremljale podatke, kot so čas prihoda pošiljke, in dokumente, kot so carinska sporočila in trgovinski računi. Po mnenju ladijskega giganta lahko izvajanje veriženja blokov poenostavi in ​​izboljša varnost, ko gre za mednarodni ladijski promet.

Želite vedeti, kako lahko veriga verig spremeni sektor dobavne verige? Oglejte si naš vodnik po verigi blokov v dobavni verigi!

 1. UPS Blockchain: Logistični sistem

United Parcel Services se je pridružil Blockchain in Trucking Alliance za izvajanje blokchain rešitev za večmilijardno tovorno industrijo. Zavezništvo načrtuje spodbujanje razvoja standardov za pomorsko industrijo z uvedbo varnega sistema veriženja blokov.

V okviru zavezništva načrtujejo razvoj novih inovacij, ki lahko ponudijo učinkovit in cenejši sistem vodenja logistike. Veliko število posrednikov, pa tudi skrite informacije v zapletenih oskrbovalnih verigah, so nekateri izzivi, ki jih bo tehnologija blockchain rešila v industriji kot del najnovejšega pritiska.

 1. FedEx: Blockchain za reševanje sporov

FedEx je še en velikanski ladijski gigant, ki je sprožil dober primer implementacije verige blokov. Izvajanje blokčeinov je podjetju omogočilo, da izboljša postopek reševanja sporov, ki vključujejo stranke

Podjetje izvaja rešitve blockchain za prepoznavanje vrste podatkov, ki jih je treba shraniti v blockchain, idealne za reševanje težav s strankami. Še več, tehnologijo naj bi uporabljali tudi za shranjevanje zapisov za poznejšo uporabo.

 1. BHP Billiton: Blockchain za upravljanje dobavne verige

Rudarski velikan BHP Billiton uvaja tudi tehnologijo veriženja blokov, saj želi izboljšati svoje procese dobavne verige. Podjetje namerava uporabiti tehnologijo porazdeljene knjige za beleženje in sledenje premikov vzorcev kamnin in tekočin v vrtini. Z izkoriščanjem tehnoloških zmogljivosti bi moralo podjetje zagotoviti podatke v realnem času, ki nastanejo med dostavo.

Blockchain sistem bi moral podjetju omogočiti, da poveča notranjo učinkovitost in mu tako omogočiti tesno sodelovanje s partnerji. Podjetje od prodajalcev zahteva tudi uporabo tehnologije veriženja blokov prek rešitev, ki jih ponujajo BlockApps in ConsenSys za zbiranje podatkov v živo..

Poleg tega podjetje poganja vozlišča v medplanetarnem datotečnem sistemu, ki deluje kot protokol za izmenjavo datotek med enakovrednimi računalniki v povezavi s sistemi veriženja blokov..

 1. Alibaba: Sledenje luksuznemu blagu

Kljub temu, da je eden največjih kritikov kriptovalut, je soustanovitelj Alibabe Jack Ma še vedno vznemirjen glede tehnologije veriženja blokov. Podjetje gosti največ patentov blockchain na svetu in poudarja, kako osredotočeno je na njegovo uporabo za izboljšanje poslovanja.

Na prvi strani aplikacije je predstavil velikan e-trgovine, rešitev, ki temelji na verigi blokov, ki omogoča sledenje luksuznega blaga, ki se prodaja na spletnih mestih za e-poslovanje, kot je Tmall. Izboljšanje čezmejnih oskrbovalnih verig je še en primer implementacije verige blokov v elektronskem poslovanju.

Avstralska enota podjetja je razvila tudi blockchain platformo za sledenje gibanju hrane s partnerji.

 1. Tencent: Blockchain za zakonite račune in obdavčitev

Tencent v kitajskem mestu Shenzhen uvaja tehnologijo blockchain za izboljšanje zakonitega zaračunavanja in obdavčenja. V resnici multinacionalka raziskuje verigo blokov za poslovne aplikacije, pri čemer uporablja tehnologijo za boj proti ponarejenim računom in za zmanjšanje primerov podjetij v mestu, ki izkoriščajo davčne olajšave.

V sodelovanju z mestno državno upravo za obdavčenje v Shenzhenu podjetje upa, da bo s pomočjo nastajajoče tehnologije preverilo pristnost računov. Predlagana rešitev veriženja blokov naj bi bila vključena v medijsko aplikacijo WeChat podjetja v obliki sporočil.

Preberi več:6 ključnih funkcij blockchaina, o katerih morate vedeti

 1. Baidu: Upravljanje intelektualnih pravic

Baidu je še ena kitajska multinacionalka, ki je zagotovila dober primer implementacije verige blokov. Iskalni gigant je lansiral sistem za upravljanje pravic do slik, ki ga poganja tehnologija veriženja blokov.

V resnici sistem fotografom in fotografskim agencijam omogoča način, da ustvarijo profile in lahko zahtevajo avtorske pravice za svoje slike. Zdi se, da si je comptECH izposodil list iz Kodakovega sistema za sledenje fotografij KodakOne.

Podjetje je razkrilo tudi dober primer implementacije verige blokov v igralniškem sektorju. Leci Gou je nova družinska igra za vzrejo hišnih ljubljenčkov, ki jo poganja blockchain in je nekako podobna CryptoKitties. Igra služi kot program trženja in zvestobe, saj lahko igralci zaslužijo kripto kužke in dobropise pri nakupu izdelkov Baidu..

Poleg tega je Baidu uvedel odprto platformo, ki podjetjem omogoča, da razvijalcem podjetij izdelajo aplikacije, ki temeljijo na verigah blokov, in se osredotočijo na področja digitalnega zaračunavanja in upravljanja kreditov bank.

 1. Skupina AIA: Bancassurance z omogočeno verigo blokov

Eno od finančnih podjetij, ki uporabljajo blockchain, je skupina AIA. V resnici je uvedel tehnologijo veriženja blokov in v tem procesu začel prvo Bancassurance z omogočeno verigo blokov. Rešitev bo podjetju in njegovim bančnim partnerjem olajšala izmenjavo podatkov o politikah in dokumentacije v realnem času. Rešitev naj bi privedla tudi do večje preglednosti in krajšega časa obdelave

Integracija informacijskih sistemov zavarovalnic in starejših bančnih sistemov je bila vedno velik problem. Vendar bi morale banke z digitalizacijo bančno-zavarovalnega kanala imeti možnost izbirati in uporabljati svojo programsko opremo, ki jo izberejo.

Izvedeno bančno zavarovanje, ki ga poganja blockchain, bi moralo prinašati pomembne prihodke za življenjske zavarovalnice. Prav tako bi moralo pomagati zavarovalnicam, da se učinkoviteje povežejo s potrošniki, hkrati pa izboljša čas obnove.

Preverite pomen blockchaina v zavarovalniški industriji zdaj!

 1. Metlife: avtomatizirana rešitev za zavarovanje, ki jo poganja Blockchain

Še eno od finančnih podjetij, ki uporabljajo blockchain, je Metlife. Vendar ga uporabljajo prek svojega inovacijskega centra Lumen Lab s sedežem v Singapurju. V resnici je odkril primer implementacije verige blokov v zdravstveni industriji.

Zato podjetje trenutno preizkuša prvo avtomatizirano zavarovalno rešitev na blok-verigi, ki ženskam, ki se spopadajo z gestacijskim diabetesom, ponuja finančno zaščito..

Vitana je primer platforme za izvajanje blockchain-a, ki skuša zadovoljiti potrebe ene od petih bodočih žensk v Singapurju. Z uvedbo rešitve blockchain bo lahko Metlife v realnem času povezal elektronsko zdravstveno dokumentacijo stranke in v nekaj minutah izdal pravilnike.

Rešitev bo izdala tudi samodejno izplačilo ob diagnozi, ne da bi morali ljudje vložiti zahtevke.

 1. Facebook: Blockchain za digitalna plačila

Facebook je moral kot odziv na škandal s Cambridge Analytica najti nove načine za zagotavljanje boljše zaščite podatkov ljudi. Zdi se, da je uvedba tehnologije veriženja blokov, ki skrbi za ogromno podatkovno zbirko, zadnja potiska podjetja.

Drug priljubljen projekt, na katerem delajo, je projekt kriptovalut Libra. Prej je bil bolj osredotočen na podporo samo žetonu tehtnice. Zdaj pa bo na platformi vključeval tudi obstoječe valute, ki jih podpira vlada.

V resnici lahko ta projekt dejansko postane prva platforma za uvedbo digitalnega dolarja. Torej je to velik korak naprej za mednarodno skupnost.

 1. Walt Disney: Blockchain za sledenje zalog

Oblikuje se tudi izvedba blokov v velikanu tematskih parkov Walt Disney. Najbolj očiten primer uporabe tehnologije v poslovanju podjetja je sledenje zalog ter prodaje in pošiljk v parkih.

Podjetje raziskuje tudi uporabo tehnologije, da bi lahko ljudje lažje vedeli, ali je transakcija odobrena ali zavrnjena. Dragonchain je predlagana rešitev veriženja blokov, s katero se podjetje ukvarja, saj se pridružuje drugim podjetjem pri uveljavljanju svojih zmogljivosti.

 1. Ford: Blockchain za podporo tehnologijam mobilnosti

Ford se je pridružil vedno večjemu številu avtomobilskih podjetij, ki v industriji uvajajo tehnologijo veriženja blokov. Podjetje načrtuje uvedbo tehnologije veriženja blokov, da bo tehnologija mobilnosti omogočila podporo svojim rešitvam pametne mobilnosti.

Novo podeljeni patent nakazuje, da bi lahko podjetje kmalu izkoristilo tehnologijo veriženja blokov, da bi avtomobili med seboj lažje komunicirali kot način za zmanjšanje prometa. Patent od vozila do vozila podrobno opisuje sistem, ki bo poskušal ublažiti prometne zastoje z usklajevanjem hitrosti avtomobilov na cesti..

Vpišite se zdaj: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

 1. Preudarno: Blockchain Trade Platform

Singapurski zavarovalniški gigant Prudential se je pri izvajanju verig blokov povezal s podjetjem Starhub. Oba skupaj sodelujeta na digitalni trgovinski platformi, namenjeni malim in srednje velikim podjetjem.

Fast-track Trade je platforma, ki jo poganja blockchain in si bo prizadevala podjetjem olajšati iskanje partnerjev in distributerjev ter plačevanje in sledenje blaga. Prudential je tudi uporaba platforme za ponujanje zavarovalnih produktov.

 1. Nestle: Blockchain v upravljanju oskrbe

Nestle uvaja tehnologijo veriženja blokov v sledenje živilskim izdelkom, zlasti tistim, ki jih otroci uporabljajo s kmetij. Podjetje v svojo dobavno verigo uvaja tehnologijo veriženja blokov v skladu z dogajanjem v pomorski industriji.

Dejstvo, da je otroška hrana ponavadi zelo občutljiva, zahteva uporabo tehnologije za spopadanje s hrano. Eksperimentalni projekt, ki bo usmerjen v otroško hrano Gerber, je del stalnega partnerstva, ki vključuje Unilever Walmart in IBM.

 1. Toyota: Blockchain za izboljšanje tehnologije avtonomne vožnje

Japonski avtomobilski gigant Toyota razmišlja o uvedbi tehnologije veriženja blokov za pospešitev tehnologije avtonomne vožnje. Raziskovalna enota podjetja je skupaj z MIT Media Lab pospešila digitalno okolje, v katerem bodo ljudje in podjetja lahko delili avtonomne podatke o vozilih ter upravljali transakcije vožnje in skupne rabe avtomobilov

Oba sodelujeta z drugimi partnerji pri razvoju aplikacij in dokazovanju konceptov za povečanje mobilnosti v avtomobilski industriji. Po navedbah podjetja bo izvajanje verige blokov pomagalo ljudem, da bodo lažje razumeli avtonomne tehnologije..

 1. UnitedHealthcare: Blockchain za izboljšanje imenikov zdravnikov

UnitedHealthcare, Humana, Optum in Quest Diagnostics so se združili, da bi raziskali, kako v poslovanje uvesti tehnologijo veriženja blokov. V resnici ga želijo uporabiti za zdravstveno dejavnost, ki se bo osredotočila na zdravniške imenike. Zato bodo zdravstvena podjetja tehnologijo uporabljala za varovanje zdravstvenih podatkov in njihovo varno distribucijo.

Izvajanje blockchain bi moralo podjetjem omogočiti, da poleg zmanjšanja administrativnih stroškov izboljšajo kakovost podatkov, ki se predajo zavarovalnicam. Uporaba tehnologije digitalne knjige bi morala odpraviti vse preveč pogoste težave, ki izhajajo iz zahtevkov zavarovalnic, hkrati pa neustrezno usklajevati informacije, ki jih nudijo izvajalci zdravstvenih storitev.

Preberite tudi: Kako lahko Blockchain moti zdravstvo?

 1. Samsung: Blockchain za upravljanje dobavne verige

Gigant strojne opreme Samsung je uvedel tudi tehnologijo veriženja blokov, saj želi izboljšati upravljanje dobavne verige in logistiko. Kot eno največjih svetovnih proizvajalcev električnih aparatov podjetje močno potrebuje sistem, ki bi lahko upravljal svojo široko dobavno verigo.

Podjetje načrtuje uporabo tehnologije za sledenje nešteto pošiljk, sestavljenih iz elektronskih naprav in naprav vseh velikosti. Podjetje pričakuje, da bo izvajanje blockchain spodbudilo digitalne transformacije s povečanjem operativne učinkovitosti.

 1. Apple: Podatki o časovnem žigu v obliki verige blokov

Apple se že najdlje mamica sprašuje, ali vidi potencial tehnologije veriženja blokov kot del njegovega velikega imperija. Izpolnitev novega patenta je vendarle ustavila razpravo, ko se je pojavilo, da bi podjetje lahko načrtovalo uporabo tehnologije digitalne knjige za ustvarjanje in preverjanje časovnih žigov.

Torej trenutno še vedno raziskujejo, kako uvesti blockchain v poslovanje.

 1. HSBC: Decentralizirana platforma trezorja

HSBC že uporablja platformo, ki temelji na verigi blokov. V resnici uvajajo verigo blokov za digitalizacijo svojega trezorja. Da bi bila banka bolj zavarovana in zasebna, se banka oddaljuje od vodenja evidenc na papirju. Njihovi vlagatelji lahko zdaj spremljajo ves svoj denar s platforme.

 1. Anheuser Busch InBev: Blockchain za oskrbovalno verigo

To je trenutno eno največjih svetovnih podjetij za pivovarstvo. Trenutno uporabljajo verigo blokov za svojo dobavno verigo. Skupaj z BanQu želijo povečati splošno preglednost svojih sistemov. Še več, dejansko bo izsledila in povečala preglednost njihove pridelave verige Cassava. Tako bo opolnomočil tudi več kot 2000 kmetov v Zambiji.

 1. Pfizer: Upravljanje farmacevtske zaloge

Pfizer izvaja tudi tehnologijo veriženja blokov. Biogen in Pfizer sta pravkar izpolnila dokazilo o konceptu projekta. Ta projekt je namenjen sledenju evidenc in upravljanju digitalnega inventarja farmacevtskih izdelkov.

V resnici skupina prihaja tudi z drugimi igralci, kot so GlaxoSmithKline, Merck, AstraZeneca in Deloitte.

 1. Shell: Blockchain za trgovanje s surovo nafto

Shell je eno izmed energetskih podjetij, ki izvaja blockchain za energetski sektor. Shell z uporabo tehnologije, ki jo to podjetje uporablja skupaj s Sinochem Energy Technology Co Ltd in Macquarie, načrtuje uporabo verige blokov za trgovanje s surovo nafto.

Tehnologijo raziskujejo tudi za druge namene v naftni industriji. Kakor koli že, platformo nameravajo uporabiti za spodbujanje preglednosti in odpravo korupcije.

 1. JLL: Špansko vrednotenje komercialnih nepremičnin

JLL je drugo podjetje, ki vsadi tehnologijo veriženja blokov. Trenutno to tehnologijo uporabljajo za postopek vrednotenja španskih poslovnih nepremičnin. Še več, to tehnologijo nameravajo uporabiti za gradnjo nepremičninskega sektorja. Z uporabo aplikacije lahko najamete ali celo prodate nepremičnine. Ta pobuda je osredotočena predvsem na JLL Japonska.

Preberite več o podjetniških blokovnih platformah, da boste razumeli, kako deluje vsaka od njih.

Seznam podjetij, ki izvajajo verigo blokov

CompanySectorBlockchain Solution
Walmart Trgovina na drobno Uporaba tehnologije veriženja blokov za sledenje gibanja izdelkov od kmetov do trgovin
British Airways Potovalna industrija Vpeljava verige blokov za upravljanje podatkov o letih in preverjanje identitete potnika
Maersk Dostava Blockchain sistem za sledenje gibanju pošiljk med pristanišči
BHP Billiton Rudarstvo Izkoriščanje tehnologije veriženja blokov za upravljanje dobavne verige
Tencent e-poslovanje / trgovina na drobno Rešitev za preverjanje pristnosti računa in za zagotavljanje skladnosti z davki
Toyota Avtomobilska industrija Načrtovanje uporabe tehnologije veriženja blokov za izboljšanje tehnologije avtonomne vožnje
UnitedHealthcare Skrb za zdravje Uporaba tehnologije veriženja blokov za izboljšanje zdravniških imenikov, ki omogočajo natančno izpolnjevanje zavarovalnih zahtevkov
UPS Dostava Rešitev za nadzor in upravljanje logistike, ki jo poganja Blockchain
Baidu Iskalni velikan Uporaba verige blokov za izboljšanje upravljanja intelektualnih pravic
Samsung Tech Namenjen je uporabi tehnologije blockchain za izboljšanje upravljanja dobavne verige, ko gre za pošiljke elektronike
FedEx Dostava Delo na rešitvi blockchain za reševanje sporov strank
Alibaba e-poslovanje Uporaba tehnologije veriženja blokov za sledenje luksuznih izdelkov na svojih platformah za e-poslovanje
Skupina AIA Zavarovanje Uvedla prvo tovrstno bančno zavarovanje za izmenjavo podatkov o politikah
Metlife Skrb za zdravje Uporaba tehnologije veriženja blokov za shranjevanje zdravstvenih kartotek bolnikov za namene zavarovanja
Facebook Tech Raziskovanje uporabe verige blokov za povečanje varnosti podatkov in zasebnosti uporabnikov
Ford Samodejno Izkoriščanje tehnologije veriženja blokov za izboljšanje tehnologij mobilnosti
Preudarno Zavarovanje Predstavlja trgovinsko platformo, ki jo poganja blockchain, za mala in srednje velika podjetja
Apple Tech Patentirana tehnologija veriženja blokov za podatke o časovnem žigosanju
Nestle Trgovina na drobno Uporaba tehnologije veriženja blokov pri upravljanju ponudbe za sledenje izdelkov za otroško hrano
Google Tech Raziskovanje uporabe tehnologije veriženja blokov za povečanje varnosti storitev v oblaku in za zaščito podatkov
HSBC Banka Uporaba tehnologije veriženja blokov za popolno digitalizacijo njihovega vodenja evidenc in povečanje varnosti trezorja
Anheuser Busch InBev Pijača Uporaba verige blokov za njihovo dobavno verigo pijač in večja preglednost
Pfizer Farmacevtska Sledenje evidencam in upravljanje digitalnega inventarja farmacevtskih izdelkov
Školjka Olje Načrtovanje uporabe verige blokov za trgovanje s surovo nafto, da se znebite korupcije
JLL Nepremičnina Raziskovanje verige blokov za špansko vrednotenje komercialnih nepremičnin

Na koncu

Zajeli smo 20+ podjetij, ki izvajajo tehnologije veriženja blokov, da bi izboljšali izvajanje storitev in izboljšali operativno učinkovitost. Povečanje naložb v sektor bi moralo privesti do boljših inovacij, usmerjenih k izboljšanju načina življenja ljudi. Če vas zanima implementacija verige blokov za vašo panogo, že imate nekaj vpogleda v to, kako to počnejo drugi.

Če pa želite tehnologijo spoznati od začetka, si oglejte naš brezplačni tečaj blockchain zdaj!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map