Top 10 Blockchain spretnosti, ki jih morate imeti

Želite graditi uspešno kariero v Blockchainu? Tu so vrhunske Blockchain veščine, ki vas bodo popeljale v svetlo prihodnost.

Nove tehnologije pomenijo nove priložnosti za kariero tehničnih strokovnjakov. Če poiščete nekatere naraščajoče delovne trende v tehnološkem svetu, boste našli obetavno povpraševanje po vlogah, kot so razvijalec programske opreme, skrbnik sistema, skrbnik zbirke podatkov, varnostni inženir, arhitekt rešitev in mnogi drugi. Vendar pa bi Blockchain opazili tudi kot eno vidnejših zahtevnih spretnosti za profesionalce v teh vlogah.

Trenutno sektor razvoja Blockchain hitro raste. Povpraševanje po vrhunskih spretnostih Blockchain se je torej v zadnjem času povečalo. Ekosistem blockchain je očitno nov in dinamičen repozitorij priložnosti. Vlagatelji, podjetniki in razvijalci so zmedeni pri ugotavljanju pravil poslovanja. Ker je Blockchain nova tehnologija, ni nobenega posameznika, ki bi lahko zahteval strokovno znanje o vsaki spretnosti Blockchain.

Vpišite se zdaj: Brezplačni tečaj Osnove blokchaina

Začetniki so lahko preobremenjeni z uvajanjem digitalnih denarnic, kriptografije, podpisov, rudarjenja in številnih drugih izrazov, povezanih z Blockchainom. Pomembno je torej ostati miren in razmisliti o osnovnih veščinah, ki bi jih potrebovali za okrepitev možnosti zaposlitve v Blockchainu. Naslednja razprava izpostavlja nekatere pomembne spretnosti Blockchain, ki jih morate pridobiti za Blockchain kariero.

Vrhunske Blockchain veščine za boljšo kariero

Preden se potopite naravnost v vrhunske Blockchain veščine, je pomembno, da razmislite o povpraševanju v karieri Blockchain. Vloga razvijalca Blockchain je med številnimi priljubljenimi strokovnjaki na zahtevo, povezanimi s pokrajino Blockchain. Razlika v spretnostih za razvijalce Blockchain v industriji je velika, saj je na voljo le en usposobljen strokovnjak za pet prostih delovnih mest razvijalcev Blockchain.

vrhunske blockchain veščine

Najpomembneje pa je, da številna podjetja Fortune 500 lovijo primerne in kompetentne strokovnjake za Blockchain. Nekatera pomembna imena med njimi bi bila IBM, Capgemini in Accenture. Zato je za nadobudne strokovnjake nujno, da se naučijo osredotočanja na cilje podjetja poleg tehničnih veščin, ki so potrebna za delovna mesta, ki temeljijo na Blockchainu..

1. Kriptografija

Eno najpomembnejših omemb med osnovnimi spretnostmi inženirjev Blockchain se nanaša na kriptografijo. V bistvu gre za študij protokolov, ki nepooblaščenim stranem ne omogočajo dostopa do podatkov. V kriptografiji lahko najdete različne bistvene koncepte, ki so ključnega pomena za različna delovna mesta, povezana z Blockchainom. V tem primeru bi se ena najpomembnejših tem nanašala neposredno na kriptografijo z javnimi ključi.

Kriptografija z javnimi ključi lahko zagotovi podlago za transakcije, izvedene prek kriptovalut. Uporabniki potrebujejo denarnico in ključ zadevne denarnice za zagotovitev transakcij s kriptovalutami. Ključ so pomembni dokazi o lastništvu posameznika nad denarnico.

Običajno najdemo transakcije s kriptovalutami, povezane s šifriranjem & dešifriranje javnih in zasebnih ključev. Kriptografski koncepti vključujejo tudi osredotočenost na ključno prednost kriptografskega razprševanja. Razpršitev je postopek, ki vključuje proizvodnjo proizvodnje v skladu z določeno dolžino na podlagi vložkov spremenljive dolžine.


Funkcija razpršitve lahko sprejme informacije z 20 ali 200 znaki kot vhod za upodabljanje izhoda glede na dolžino, ki ste jo določili. Kriptografija ni le ena izmed najboljših Blockchain veščin, ki se jih morate naučiti, ampak tudi bistveni sestavni del Blockchain krajine.

Oglejte si knjige o Blockchainu in kriptovalutah, da pridobite praktična znanja in veščine v kriptografiji, da pridobite boljše pristope za varnost podatkov Blockchain.

2. Arhitektura blokov

Ena izmed očitnih spretnosti Blockchain v življenjepisu, ki bi pritegnila pozornost, se nanaša na Blockchain arhitekturo. Blockchain arhitektura je temeljni koncept Blockchaina, ki je obvezen za vse strokovnjake. Pomembno je razumeti pomen glavne knjige v Blockchainu, pomen soglasja in delovanje pametnih pogodb..

Razviti morate tekoče znanje treh vrst arhitekture Blockchain, kot so zasebna arhitektura, konzorcijska arhitektura in javna arhitektura. Zasebna Blockchain arhitektura je primerna za primere, ki vključujejo omejene udeležence v sistemu, in je priljubljena izbira med podjetji. Osupljiv poudarek zasebne arhitekture Blockchain se nanaša na pomanjkanje decentralizacije.

Konzorcijska arhitektura pa ni povsem decentralizirana in vsi člani mreže imajo popolno pristojnost. Konzorcijska arhitektura je torej uporabna za primere uporabe, ki vključujejo skupine, ki sestavljajo več organizacij. Arhitektura Public Blockchain ima najvišjo stopnjo decentralizacije, ki omogoča sodelovanje v omrežju z izvajanjem transakcij ali rudarjenja.

Podrobno razumevanje Blockchain arhitekture je ena najboljših Blockchain veščin, ki prikazuje širino temeljnega razumevanja posameznika glede Blockchaina. Zato je nedvomno pomembna osnovna veščina za izboljšanje razumevanja naprednih konceptov v tehnologiji Blockchain.

3. Podatkovne strukture

Naslednja pomembna omemba med znanji za razvijalce Blockchain se nanaša na podatkovne strukture. Strokovnjaki za blockchain se morajo redno ukvarjati s podatkovnimi strukturami za razvoj in izvajanje omrežij. Celotno omrežje Blockchain je sestavljeno iz podatkovnih struktur, v najosnovnejšem smislu pa blok služi tudi kot podatkovna struktura. Bloki služijo kot grozdi transakcij, povezanih z javno knjigo, zaradi svoje strukture podatkov vsebnikov in javne knjige, ki služi kot blokchain.

Podatkovne strukture so ena glavnih Blockchain veščin, saj pomagajo razumeti osnovno funkcionalnost najbolj temeljne komponente v Blockchainu, to je bloka. Bloki vsebujejo glavo, ki je skoraj 10.000-krat manjša od samega bloka. Učenje o podatkovnih strukturah bi pomagalo razviti trdne temelje za hitrejše in boljše razumevanje naprednih konceptov.

Preberite tudi: Razlogi, da postanete razvijalec blokov

4. Pametne pogodbe

Pametne pogodbe so tudi močan vstop med vrhunske Blockchain veščine za vse ambiciozne strokovnjake. Začetniki v Blockchainu morajo razumeti, da so pametne pogodbe pogost izraz v panogi že od uvedbe Ethereuma. Pravzaprav v bistvu vse rešitve Blockchain želijo izkoristiti pametne pogodbe v svojo korist.

Pametne pogodbe pomagajo pri opravljanju transakcij z blagom ali storitvami brez kakršnega koli posrednika. Pametne pogodbe se izvršijo šele, ko stranke, ki sodelujejo v transakciji, izpolnijo svoje pogoje transakcije. Učinkovitost pametnih pogodb je predvsem posledica decentralizirane narave Blockchaina.

Zato pametne pogodbe najdejo uporabo v številnih panogah, vključno z gradbeništvom, pravom in drugimi sektorji. Osnovni razlog za osredotočanje na pametne pogodbe kot eno najboljših spretnosti Blockchaina je njihova sposobnost odstranjevanja posrednikov, s čimer zagotavljajo stroškovno učinkovitost in učinkovitost virov.

5. Poznavanje poslovnih gonilnikov in pričakovanih rezultatov

Začetniki se morajo poleg tehničnih spretnosti Blockchain osredotočiti tudi na podjetniške vidike implementacije Blockchain. Pomembno je pridobiti temeljit vtis o poslovnih gonilnikih za sprejetje Blockchaina. Poleg tega morajo začetniki pridobiti celovit pregled pričakovanj podjetij od rešitev Blockchain. Razumevanje različnih dejavnikov, ki motivirajo podjetja, da sprejmejo Blockchain, bi lahko pomagalo pri izboljšanju vaših strategij.

Poleg tega lahko novinci z rešitvami Blockchain pridobijo ekskluziven vpogled v najboljše prakse za doseganje želenih poslovnih rezultatov. V bistvu morate na Blockchain gledati onkraj njegove identitete kot na zanesljivo tehnološko naložbeno priložnost. Poznavanje poslovnih gonilnikov in rezultatov lahko začetnikom pomaga najti idealne poti za nadaljnje izboljšanje svojih sposobnosti in učinkovitosti.

Če želite postati strokovnjak za Blockchain, morate svoje znanje razširiti z ustreznim poznavanjem funkcij Blockchain. Oglejte si najboljše funkcije Blockchain, ki jih morate poznati.

6. Spretnosti interoperabilnosti

Z naraščanjem številnih alternativ kriptovalut in porazdeljenih aplikacij je smiselno pričakovati rast zapletenosti komunikacije. Zato bi se podjetja osredotočila predvsem na interoperabilnost med različnimi verigami blokov. Posledično je tudi interoperabilnost ena izmed osnovnih vrhunskih Blockchain veščin in pomemben del ekosistema Blockchain. Lastniki podjetij se veselijo razvoja sistemov z odprtokodnimi modeli, spretnosti interoperabilnosti pa vam lahko pomagajo pri podpori teh poslovnih ciljev.

Najboljši vidik interoperabilnosti učenja je izboljšanje vsestranskosti vaših veščin. Najpomembneje pa je, da spretnosti in praktične izkušnje lahko pomagajo začetnikom, da se specializirajo za integracijo obstoječih sistemov z aplikacijami Blockchain. Zato lahko veščine interoperabilnosti ustrezno povečajo vaše možnosti zaposlitve za vloge, ki temeljijo na Blockchainu, v velikih podjetjih.

7. Meddisciplinarno strokovno znanje

Najučinkovitejši pristop za začetnike pri doseganju obetavnega strokovnega znanja na področju Blockchain je pristop v obliki črke T. Začetniki se morajo za doseganje zagona v industriji Blockchain naučiti vrhunskih Blockchain veščin vodoravno in navpično. Meddisciplinarne spretnosti so obvezne za reševanje različnih problemov s porazdeljenimi aplikacijami, ki uporabljajo Blockchain.

Na primer, morda boste našli primere uporabe, ki zahtevajo integracijo umetne inteligence ali interneta stvari z Blockchainom za razvoj rešitve. Po drugi strani pa se lahko soočite tudi s primeri uporabe, ki zahtevajo razvoj proizvodnih aplikacij, ki temeljijo na Blockchainu. Zato strokovnjaki za Blockchain potrebujejo širši spekter znanja in strokovnega znanja, da bi dosegli uspeh.

Najpomembneje pa je, da je bistvenega pomena razviti vsako veščino Blockchain, ki se zahteva od začetka aplikacije do njene uvedbe. V tem primeru bi bilo pomembno upoštevati univerzalno naravo Blockchaina. Blockchain sam po sebi ni nič. Vendar pa lahko z njim dosežete čudeže s kombiniranjem z drugo tehnologijo in reševanjem poslovnih ciljev, da dosežete vrednost.

Ste novi v Blockchainu? Oglejte si predstavitev osnov Blockchaina in se naučite osnov Blockchaina.

8. Uporaba verige blokov kot instrumenta za poenostavitev

Splošne predpostavke vedno predstavljajo Blockchain kot zapleteno tehnologijo. Poleg tega širši spekter zahtev po spretnostih za učenje Blockchaina predstavlja tudi veljavne dokaze za isto. Torej, še ena izmed najboljših Blockchain veščin se nanaša na uporabo Blockchain za poenostavitev zapletenosti. Podrobno razumevanje tehnologije Blockchain vam lahko pomaga zaznati težave in uporabiti primere z različnih vidikov.

Na primer, porazdeljena narava Blockchaina lahko nudi podporo v zapletenih procesih. Podobno tudi Blockchain pomaga pri poenostavitvi čezmejnih transakcij. Hkrati se morajo začetniki seznaniti tudi z zastoji pri Blockchainu, kot je hitrost transakcij. Začenši s preprostimi rešitvami pa lahko ustvari temelje za uporabo Blockchaina za poenostavitev celo obsežnih, časovno kritičnih transakcij.

9. Praktične izkušnje pri oblikovanju blokchain rešitev

Zahtevna zahteva začetnika v Blockchainu je praktično znanje. Podjetja iščejo praktične izkušnje kot eno najboljših spretnosti Blockchaina za različne opise delovnih mest, ki temeljijo na Blockchainu. Industrija Blockchain trenutno agresivno raste s posamezniki, ki želijo uresničiti nove ideje.

Zato se morajo začetniki osredotočiti na inovacije novih idej, ki lahko prispevajo k razvoju novih rešitev Blockchain. Blockchain bi počasi napredoval do vrhunca le s prispevki novih idej. Začetniki lahko prepoznajo področja, ki so lahko osnova za razvoj dokazov o konceptu. Takšne ideje se dolgoročno lahko spremenijo v zanesljive in obetavne poslovne priložnosti v okolju Blockchain.

10. Blockchain standardi

Zadnja omemba vrhunskih spretnosti Blockchain mora vsebovati sklice na znanje standardov Blockchain. Sodelovanje v skupnosti Blockchain prek delovnih skupin Hyperledger in pobud ISO / TC 307 lahko pomaga pri spoznavanju standardov, ki se nanašajo na koncepte in terminologijo.

Poleg tega morajo začetniki tekoče spoznati standarde varnostnih tveganj in ranljivosti ter osebne podatke. Blockchain konzorciji in akademske ustanove lahko začetnikom nudijo ustrezne priložnosti za učenje o zagovarjanju načel in standardov Blockchain za spodbujanje progresivne krajine Blockchain.

Prihodnost Blockchaina se zdi odlična in izgleda kot tehnologija svetovnega spleta. Tu prinašamo vpoglede v prihodnost Blockchaina.

Pripravljeni pridobiti vrhunske blokchain spretnosti?

Jasno lahko opazite, da je seznam vrhunskih spretnosti Blockchain precej dolg in obsežen. Ker se razlikuje od tehnologije baz podatkov, Blockchain od vas zahteva širši in globlji doseg v smislu spretnosti. Zgoraj omenjene veščine krepijo vaš temelj za razumevanje vseh načel Blockchain in najboljših praks za tehnologijo Blockchain.

Poleg tega lahko s temi sposobnostmi razumete tudi pristope za uporabo načel in praks Blockchain v poslovnem okolju. Blockchain je tehnologija za dojenčke tudi po več kot desetletju uvedbe. Torej, specializirano za Blockchain veščine lahko dolgoročno zagotovi donosne zaposlitvene možnosti z obljubami o produktivnem razvoju kariere. Včlanite se v tečaj Free Enterprise Blockchain in začnite se učiti Blockchain veščine že zdaj!

Če ste pridobili pomembne Blockchain veščine, lahko svoje sposobnosti potrdite tudi z Blockchain usposabljanjem in certificiranjem. Oglejte si naš seznam Blockchain certifikatov in se pripravite, da postanete Blockchain certificirani.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map