STO marketinška strategija: Kako učinkovito promovirati svojo varnost Toekn

Leto 2018 je bilo nedvomno največje za trg začetne ponudbe kovancev (ICO). V samo prvem četrtletju leta 2018 so organizacije ICO zbrale več denarja kot v celotnem letu 2017. V letu 2017 so organizacije ICO zbrale skupaj 5,6 milijarde USD, povprečna ICO pa 12,7 milijona USD. Če te podatke primerjate z IPO (ki je zbral 188,8 milijarde USD), so precej skromni. Jasno, pred nami je še dolga pot.

ICO stopnja uspešnosti tudi ni tako super. Leta 2017 je bilo le 48% teh dovolj uspešnih. Vendar se zdaj dogaja premik, novi igralec pa je STO ali Security Token Offering. Odkar je bilo lažje dobiti financiranje iz netradicionalnih virov, se je pojavilo veliko dvomljivih ICO, ki so na koncu očrnile podobo industrije. Takrat je stopila Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC).

Ponudbe varnostnih žetonov, splošno znane kot STO, veljajo za eno najboljših alternativ ICO, ki bolj ustrezajo varnostnim predpisom. Ko mnogi mednarodni organi ICO ne dobijo odobritve ameriške komisije za varnost in izmenjave (SEC), STO to zlahka storijo.

STO naj bi bil naslednja največja stvar v svetu kriptovalut. Nekateri celo napovedujejo prevlado STO na Do leta 2020 samo 10 bilijonov dolarjev. STO se precej razlikujejo od ICO. Ne glede na to, ali se peljete po ICO ali STO, je trden načrt edina pot do uspeha.

Če nameravate uvesti STO, potrebujete trdno strategijo STO, ki jo bomo opisali v tem članku. V tem podrobnem članku boste izvedeli, kako lansirati uspešnega STO in kako pravilno tržiti STO, ne da bi uporabljali drage tržne storitve STO..

Strategija trženja varnostnih žetonov

Kakšna je razlika med ICO in STO?

Glavna razlika med ICO in STO je v predpisih in ciljni publiki. ICO običajno financirajo množice prek malih vlagateljev. Mali vlagatelj je lahko skoraj vsak. Običajno jih sestavljajo posamezniki z nizkimi dohodki, ki nimajo veliko finančnega znanja ali skrbi za predpise ali poslovni načrt.

STO ni nujno, da sodelujejo z majhnimi vlagatelji. To je predvsem zaradi regulativnih omejitev. Če na primer svoj STO uvajate v ZDA, lahko sodelujejo samo pooblaščeni vlagatelji. To učinkovito spremeni celotno strategijo varnostnih žetonov od strategije ICO. Trženjska strategija STO bi bila usmerjena k bolj dovršenim vlagateljem.

Kdo vlaga v varnostne žetone? Običajno gre za tiste, ki imajo stalno visok dohodek ali veliko kapitala. Takšni vlagatelji so veliko bolj prebrisani in marljivi. Ne bodo se pomaknili do bleščečega spletnega mesta ali velike prisotnosti v družabnih medijih. Vaš tržni načrt STO bo treba oblikovati glede na njihovo osebnost.

Načrt trženja STO: Kako tržiti svojega STO?

Kot pri vsakem marketinškem ali PR načrtu morate tudi vi jasno opredeliti svoje tržne cilje. To se začne mesece preden začnejo veljati tržne prakse in se začne izvajati STO. Če začnete brez jasne, z raziskavami usmerjene strategije, boste metali denar v trženje STO, ne da bi dosegli dejanski temeljni cilj.

Obstajajo vprašanja, na katera je treba odgovoriti in sprejeti pravne korake, nato pride čas za dejansko oblikovanje tržnega načrta. Skratka, morali bi imeti od štiri do pet jasno opredeljenih ciljev, ki zajemajo vse, kar želite doseči s ponudbo varnostnih žetonov.


Veliko vprašanje je, na koga natančno želite ciljati. V primeru STO ne bi smelo biti preveč težko postaviti se v vrsto vlagateljev, ki kupujejo varnostne žetone. Vse, kar počnete od tega trenutka naprej, se mora vrteti okoli njihove osebnosti. Na primer, geografska lokacija je ena stvar, na katero se boste morda morali osredotočiti. Odnos vlagateljev je lahko različen v različnih krajih.

Ustvarjanje popolne spletne strani

Najbolj temeljni del vaše strategije trženja varnostnih žetonov je spletno mesto. Ne glede na to, od kod prihaja vlagatelj običajnega varnostnega žetona, bo spletno mesto prva interakcija z njimi. Dolgoročno lahko strategijo varnostnih žetonov spremenite marsikaj, a če zmedete prvi vtis, ste neuspešni.

Domača stran je ključnega pomena. Služi kot obraz STO. Pomislite na to kot povzetek poslovnega načrta. Ustvarjanje visoko strokovne in informativne domače strani in spletnega mesta je prvi korak k doseganju zaupanja vaših potencialnih vlagateljev.

Tu je nekaj smernic za spletno mesto:

 • Spletno mesto mora na jasen način odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih imajo vlagatelji
 • Dokler je to pomembno, mora biti bogat z mediji (infografike, video posnetki itd.)
 • Biti mora čist in dobro strukturiran
 • Podroben, tehničen in pregleden bel dokument, ki je lahko dostopen
 • V rubriki Sporočilo za javnost lahko pokažete, da projekt zanimajo novinarji in širša javnost
 • Spletno mesto mora vsebovati veliko informacij o ljudeh, vključenih v STO (tudi o tem, kako z njimi stopiti v stik)

Pravilno oblikovanje spletnega mesta je samo osnova. Kot je običajno pri vsem, kar zgradite, ima močna podlaga boljše možnosti za preživetje.

Izpolnite vse pravne skladnosti

To ni pomembno samo za same STO, ampak tudi s tržnega vidika. Kot smo že omenili, to področje razlikuje STO od ICO. Pred zagonom STO morate nujno izpolniti vse zahteve glede skladnosti. Gledate institucionalizirane vlagatelje. Seznanili se bodo z vsemi pravnimi podrobnostmi STO in imeli trdno finančno znanje za razčlenitev vsega. Za razliko od malih vlagateljev, ki jim takšno znanje manjka, bi te vlagatelje zanimalo, ali spoštujete vsa pravila, določena v vaši jurisdikciji.

Ko ste prepričani, da svoje žetone ponujate kot varnostne žetone in spoštujete vsa določena pravila, lahko to uporabite kot tržno taktiko. Vsi pravni dokumenti bi morali biti na voljo potencialnim vlagateljem. V vseh drugih tržnih praksah se lahko nekako pohvalite s to skladnostjo.

Posvetovati se boste morali z odvetniki, ki imajo izkušnje s podjetji z varnostnimi žetoni. Vodili vas bodo skozi vse zahteve, ki jih morate izpolniti. Na svojem spletnem mestu lahko omenite celo odvetniške družbe, s katerimi ste sodelovali. Vse bi moralo biti na prostem glede skladnosti in pravnih struktur, ki obdajajo STO.

Kako začeti uspešen STO: Strategija vsebine STO

Vsebina je pomembna in dejstvo ostaja enako pri trženju STO. Vaša marketinška vsebina bo delovala kot vaš glas, vi pa želite, da vas slišijo, kajne? Vsebinsko trženje bo iz dveh razlogov služilo kot steber vaše celotne strategije.

Najprej vam daje priložnost, da se predstavite in delite svoje znanje in zgodbo. Drugič, vrsta občinstva, na katerega ciljate, želi vedeti več o vas, vašem poslovnem ozadju in načrtu STO. To počnejo prek vsebine, ki jo objavite.

 • Ustvari spletni dnevnik

Spletno mesto mora imeti aktiven spletni dnevnik. Pogosto potrebujete poglobljene članke z infografikami in statističnimi podatki, ki bodo pokazali, zakaj se splača vlagati v vaš varnostni žeton. Je eden najučinkovitejših tržnih nasvetov STO. Ljudje bodo morda potrebovali nekaj prepričljivih besed in vaš blog je vaša najboljša priložnost, da to uresničite.

Blog vam omogoča tudi, da se razvijete kot avtoriteta v panogi, tako da objavljate poglobljene visokokakovostne objave v blogu o ustreznih temah.

Ustanovitev spletnega dnevnika bo trajala le nekaj minut, zahvaljujoč današnjim orodjem. Vendar se boste na začetku borili. Morda bo trajalo nekaj časa, da pritegnete nekaj prometa na blog. Ne pozabite, da bo vaš spletni dnevnik deloval skupaj z drugimi marketinškimi platformami.

Čeprav tu ni pravila o palcih, je objava dveh do treh podrobnih člankov o različnih temah dober začetek. Morda boste želeli objavljati tudi v drugih uveljavljenih spletnih dnevnikih.

 • Uporabite druge platforme za objavljanje vsebine, kot je Medium

V svetu kriptovalut je Medium prva izbira za to. Je precej profesionalen in ima raznolike privržence. Na področju blockchain je še posebej priljubljen Steemit. Še enkrat, tudi ta odločitev je odvisna od tega, na koga ciljate.

Dolgo smo govorili o člankih, a veste, kateri medij je najbolj angažiran? Video zdaj velja za najbolj privlačen in najhitreje rastoč medij na internetu.

Morda boste želeli poleg članka v blogu predstaviti tudi izvirne video vsebine. Lahko pa zaženete YouTube kanal z mesečnimi objavami videoposnetkov. To je lahko način, kako doseči mlajše vlagatelje, ki imajo raje interaktivne medije kot ostale.

Obrnite se na strokovnjake STO ali najemite marketinške storitve STO

Tudi če sebe in svojega STO doživljate kot izhodišče, je toliko ovir, s katerimi se boste morali soočiti. Strokovnjaki STO vam lahko zelo pomagajo pri izogibanju takšnim oviram. Še ena stvar, ki jo morate upoštevati, je konkurenca. To bi morala biti vaša lekcija iz nekdanjih ICO-jev. Preveč jih je bilo. Kdo bi rekel, da to ne bi veljalo za poslovanje z varnostnimi žetoni?

Na treh področjih potrebujete pomoč strokovnjakov: pravno, tehnično in tržno. Vsak svetovalec z močnim poznavanjem trga in njegovih izzivov bo na mizo prinesel veliko novega, česar sicer morda nikoli ne boste mogli dobiti.

Najboljši del pa so povezave. Takšni posamezniki vam lahko omogočijo prave povezave v panogi za vzpostavitev vašega omrežja. To je ključnega pomena za trženje STO, morebitni zagon in seveda njegov uspeh.

Iskanje podpore pri strokovnjakih STO ne bo enostavno. Najprej boste morali loviti, kdo so. Poiskati morate vplivneže, urednike in aktiviste. Twitter in LinkedIn se lahko izkažeta za koristno, če vzpostaviš stik z njimi in pritegneš njihovo pozornost. Razmislite tudi o udeležbi na dogodkih varnostnih žetonov. Tam jih lahko osebno spoznate in si izberete možgane o vašem podjetju.

Začnite glasilo

Na tej točki poznate svojo tržno strategijo STO. V večini primerov se ljudje osredotočajo na trženje kot način za privabljanje vlagateljev v okviru STO. Vendar se tržna faza ponavlja in vključuje ohranitev potencialnih vlagateljev. Zagotoviti morate, da tisti vlagatelji, ki so pokazali zanimanje, ostanejo zasvojeni.

Ko gre za ohranjanje trenutnih ali potencialnih strank, trženje po e-pošti velja za močno orodje. Začeti morate tedensko ali mesečno glasilo, da bodo potencialni vlagatelji v toku. To se bo izkazalo za ključnega pomena pri ohranjanju vlagateljev in razširitvi vaše mreže.

Gotovo ste že slišali, da je e-poštno trženje propad z visoko stopnjo obiskov ene strani. To ne bo veljalo za glasilo. Razlog za to je, da je nekako osebno, ker se je bralec odločil za prijavo in ga zanima branje gradiva.

Glasila lahko uporabite za obveščanje potencialnih vlagateljev o tem, kaj ste dosegli do zdaj. To je lahko način, kako jih pravočasno obvestiti o časovnem načrtu. Poudarja tudi vašo preglednost, zaradi česar je STO bolj obetaven.

Katere koli članke, ki jih objavite v blogu, lahko predstavite v glasilih. Svoje znanje lahko delite z bralci, da jih boste navdihnili, da bodo del tega. Če se imate za močnega voditelja z mnenjem, lahko z glasom komentirate nedavne industrijske dogodke in tržne trende.

Uporabite socialne medije v polno korist

Socialni mediji so zdaj bistvena platforma za vsako podjetje in STO ne bi bil nobena izjema. Videli smo, da organizacije ICO v celoti izkoristijo socialne medije. Glede na to, da se STO razlikuje od običajne ICO, bi bila tudi uporaba družbenih medijev nekoliko drugačna.

Najprej morate biti prisotni v vseh poklicnih družabnih medijih. Sem spadajo predvsem LinkedIn in Twitter. Želeli bi tudi zaslužiti na največjih platformah socialnih medijev, kot sta Facebook in YouTube. Slednje je seveda rezervirano za vse vaše video vsebine, vključno z vsemi intervjuji, ki jih dajete.

Obstajajo še druge platforme, kot je Reddit. Vendar v resnici nimajo enakega vpliva kot drugi. Poleg tega vaša ciljna publika morda sploh ne bi obstajala na takih forumih za klepet ali pogovor. Torej to v bistvu zapusti Twitter, Facebook in LinkedIn.

Twitter in Facebook bosta služila kot sredstvo za komunikacijo s splošno javnostjo in potencialnimi vlagatelji. Te platforme lahko uporabite za skupno rabo vse vsebine, ki jo ustvarite za trženje STO. Veliko sledenja na takih platformah lahko tudi poveča vašo verodostojnost. Končno bo LinkedIn služil predvsem kot način povezovanja in ustvarjanja profesionalnih povezav z velikimi lasmi v industriji.

STO marketinški nasveti

Predpisi, ki obdajajo STO, prepovedujejo uporabo določenih medijev za neposredno trženje vrednostnih papirjev. Vendar to ne onemogoča neposrednega trženja. Pravzaprav bi se morala vaša strategija trženja varnostnih žetonov vrteti okoli medijev, ki jih lahko še vedno uporabljate zakonito.

Tu je nekaj koristnih STO marketinških nasvetov:

 1. Uporabite trženje proxy:

  Ker žetonov ne morete neposredno tržiti, morate najti različne medije, ki jih želite uporabiti za trženje posrednikov. Obstajajo spletne publikacije, revije in blogi, ki lahko to uresničijo namesto vas. Gre samo za njihovo identifikacijo.

 2. Analiza konkurenta:

  To bi moralo biti koristno na vsaki stopnji STO. Kot kažejo številke, bo STO v kratkem času prevzel ICO. To pomeni veliko konkurence, za katero je treba skrbeti. Pravilna analiza konkurentov bo pomagala tudi vašemu marketinškemu načrtu in vas pripravila na morebitne zaplete.

 3. Ustvarite knjižnico potencialnih vlagateljev:

  Ciljanje na pravo občinstvo je ključno za doseganje uspeha s STO. Upoštevati morate vsakega potencialnega vlagatelja in kupca. Uporaba teh podatkov ima lahko izjemno korist pri pošiljanju e-pošte, novic itd.

 4. Upoštevajte pravilo D:

  STO trženje je nekoliko zapleteno glede tega, kaj je dovoljeno. Če ste v ZDA, vam uredba D Sec 506 (c) prepoveduje oglaševanje na televiziji, časopisih, revijah, radiu, javnih seminarjih in internetu. V tej zgodnji fazi ne želite veliko pravnih težav.

 5. Udeležite se konferenc Blockchain in Cryptocurrency:

  Takšne konference vam lahko zagotovijo način osebnega srečanja z drugimi lastniki blockchain podjetij in navdušenci nad kriptovalutami. Pomislite na to kot na platformo za trženje STO in ustvarjanje mreže. Opravite nekaj raziskav o takšnih posameznikih, preden se odpravite na konferenco ali kongres.

STO marketinške storitve

Do zdaj ste že morali vedeti, da trženje STO ni služba za tiste, ki imajo slabe srce. Vzelo bo ogromno vašega časa in virov. Za to delo boste potrebovali absolutno najboljše ljudi. Vendar pa morda vsi ne bi mogli nadzorovati vsega tega. Tu boste morda potrebovali pomoč profesionalnih STO marketinških storitev.

Za vse bodo poskrbeli v vašem imenu. Vse informacije, ki ste jih pravkar prebrali v tem članku, vam lahko pomagajo izbrati pravo agencijo. Vsako podjetje, ki jamči za izvajanje močne tržne strategije, ki je opisana tukaj, bi moralo narediti rez.

Zaključek

Ta marketinški vodnik STO je namenjen tistim, ki razumejo pomen trženja za uspeh varnostnega žetona. To bo dolga vožnja, ena z veliko neravninami. Prednost trdne tržne strategije in načrta pa je v tem, da lahko ublažite vsa nepredvidena tveganja.

Vaš končni cilj je pritegniti pravo občinstvo, si prislužiti njihovo zaupanje in končno spreobrniti se. Če zagotovite, da bodo ti cilji obravnavani v vsem, kar se lotite kot del trženja vaših varnostnih žetonov, lahko nadaljujete s tem naslednjim velikim in donosnim trendom v svetu blockchaina in kriptovalut..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map