Seznam 50 najboljših podjetij, ki uporabljajo tehnologijo Blockchain

S priljubljenostjo blockchaina so številna podjetja začela uporabljati blockchain tehnologijo. In zakaj ne bi? Blockchain lahko prinese veliko na mizo. Še več, blockchain lahko uporabljate v različnih primerih uporabe, kot so dobavna veriga, zdravstvo, vlada, zavarovalništvo, bančništvo, nepremičnine in še veliko več.

Čeprav je bila veriga blokov sprva primerna samo za bančni sektor, je začela motiti tudi druge panoge. Zdaj imamo na voljo veliko rešitev, ki so v pilotni fazi ali so že v uporabi v podjetju.

Vpišite se zdaj: Brezplačni tečaj Blockchain

Top 50 podjetij, ki uporabljajo tehnologijo Blockchain

Se sprašujete, katera podjetja uporabljajo blockchain? Ni vam treba iskati dlje, ker imamo seznam 50 podjetij, ki na več načinov uporabljajo verigo blokov. Torej, poglejmo, katera so ta podjetja!

podjetja, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov

Banka in finance

 • BBVA

BBVA je eno od podjetij s tehnologijo veriženja blokov, ki jo uporablja za bančni sektor. Red Electrica Corporation in BBVA sta pred kratkim zaključili sindicirano posojilo z uporabo te čudovite tehnologije. Očitno so MUFG, BNP Paribas in BBVA odobrili posel v višini 150 milijonov EUR. Še več, posojilo je doseglo rekordno hitrost s platforme blockchain BBVA.

Trenutno so v podjetju več kot optimistični glede uporabe tehnologije tudi za prihodnje projekte.

 • Intesa Sanpaolo

Banca Intesa Sanpaolo – italijanski bančni konglomerat za preverjanje trgovalnih podatkov uporablja tehnologijo blockchain. Deloitte, Eternity Wall in banka so tehnologijo začeli preizkušati pred kratkim. Še več, uporabljajo protokol OpenTimestamps, ki uporablja Bitcoin za napajanje sistema.

Kakor koli že, za tehnologijo stoji glavni sodelavec Bitcoin Peter Todd. V naslednjem delu pojdimo na podjetja s tehnologijo veriženja blokov.

 • Barclays

Druga največja banka v Združenem kraljestvu je Barclays in eno od podjetij s tehnologijo veriženja blokov. V resnici uporabljajo tehnologijo blockchain za racionalizacijo nakazil sredstev in postopke KYC (Know-Your-Customer). Še več, celo prijavili so patente za ti dve lastnosti, zato lahko rečemo, da zagotovo delajo na tehnologiji.

 • HSBC

Banka HSBC načrtuje platformo, ki temelji na verigi blokov, do konca marca 2020. Še več, s svojih tradicionalnih papirnatih zapisov bodo prešli na popolnoma digitalno in decentralizirano platformo Vault. Tako lahko njihovi vlagatelji zdaj končno sledijo svojemu denarju v realnem času. Še več, imel bo tudi zasebne funkcije.

V naslednjem delu pojdimo na podjetja s tehnologijo veriženja blokov.

 • Visa

Visa je eno od podjetij s tehnologijo veriženja blokov, ki je v tej niši precej napredovalo. Pred tem so leta 2016 uvedli blockchain platformo, ki bi se ukvarjala s plačilnimi storitvami med podjetji.

Vendar pa jim je vzel čas, da so projekt zaživeli. Do konca leta 2019 so želeli pokriti 90 trgov, na katere lahko podjetja plačujejo.

Se sprašujete, kako ta podjetja uporabljajo Blockchain? Pojdite skozi poslovno strategijo Blockchain in se pripravite na začetek uporabe Blockchain.

Oskrbovalna veriga

 • De Beers

DE Beers je še eno od podjetij, ki uporabljajo verigo verig. Za pomoč pri regulaciji njihovega sistema upravljanja dobavne verige so pripravili platformo blockchain, imenovano Tracr. Še več, na tej platformi lahko sledite kakršni koli velikosti diamantov od mesta rudarjenja do trgovine na drobno.

To je pravzaprav odličen način, da dokažemo, da so diamanti, ki prihajajo iz DeBeersa, 100% resnični.

 • Unilever

Unilever je tudi v podjetjih, ki uporabljajo blockchain na seznamu dobavne verige. V resnici Unilever trenutno uporablja tehnologijo za upravljanje svoje čajne industrije. S pomočjo tehnologije bodo spremljali vse svoje transakcije v dobavni verigi.

Še več, lahko tudi spremljajo dobavitelje, da ohranijo kakovost na vsakem koraku.

 • Walmart

Walmart je zelo dolgo navdušenec nad blockchainom. V resnici podjetje uporablja IBM-ovo tehnologijo dobavne verige – platformo Hyperledger Fabric za varnostno kopiranje procesa dobavne verige. Poleg tega načrtujejo tudi, da bodo svojo hrano spremljali kar od svojih kmetov in strankam ponudili, da preverijo izvor, preden kupijo izdelek.

 • Anheuser Busch InBev

Anheuser Busch InBev je eno največjih pivovarskih podjetij, ki uporabljajo verigo blokov v verigi. Skupaj z BanQu želijo povečati splošno preglednost svojih sistemov. Kakorkoli, dejansko bo izsledila in povečala preglednost njihove pridelave verige Cassava. Tako bo opolnomočil tudi več kot 2000 kmetov v Zambiji.

 • Ford

Ford je še eno priljubljeno podjetje, ki uporablja edinstveno tehnologijo. V resnici IBM sodeluje z njimi in skupaj nameravajo dobaviteljem slediti njegovim surovinam, kot je kobalt. Želijo se prepričati, da dobijo pristen izdelek, da ohranijo svojo kakovost. Takoj ko bodo izkopali kobalt, bodo prišli na knjigo in Ford lahko od tam sledi, kam gre.

Preberite tudi: Zasebni vs javni blokchain: Kateri je boljši?

Skrb za zdravje

 • Spremenite zdravstveno varstvo

Change Healthcare je eno večjih podjetij, ki uporablja tehnologijo veriženja blokov. V resnici delajo na Intelligent Healthcare Network ™, ki za pogon uporablja Hyperledger Fabric. Kakor koli že, platforma jim bo pomagala v realnem času upravljati zahtevke pacientov in njihov status. Tako lahko sistem enostavno revidira, razvije in spodbuja zaupanje med uporabniki.

 • FDA

FDA se ukvarja tudi z zdravstvenimi rešitvami z uporabo tehnologije veriženja blokov. Kot rezultat, trenutno uporabljajo Hyperledger za pogon platforme, ki bi varovala zdravstvene podatke. Zakaj pa? No, pacienti imajo zelo malo nadzora nad svojimi zaupnimi informacijami. Toda s to platformo lahko varujejo klinična preskušanja, genomske podatke in celo elektronske medicinske evidence (EMR).

Preberite tudi: Uporaba primerov in aplikacij Blockchain za zdravstveno varstvo

 • DHL

DHL je še eno večje podjetje, ki uporablja tehnologijo veriženja blokov. Skupaj z Accenture pripravljajo dokaz o konceptu, ki bi farmacevtske izdelke izsledil od izvora do potrošnika. Posledično se lahko podjetja končno rešijo kakršnih koli nedovoljenih posegov ali ponarejenih drog, s katerimi se srečujejo vsak dan.

 • Centri za nadzor in preprečevanje bolezni

Podjetje Centres for Disease Control and Prevention je tu, da izkoristi nove tehnologije za izboljšanje splošnega zdravja ameriških državljanov. Zato z IBMom sodelujejo pri razvoju šifriranega sistema glavne knjige, ki bi jim pomagal evidentirati vse elektronske zdravstvene evidence (EHR), ne da bi kdaj ogrozili varnost.

 • Pfizer

Pfizer je še eno veliko podjetje, ki uporablja tehnologijo veriženja blokov. Organizacija Clinical Supply Blockchain Working Group (CSBWG) pod vodstvom organizacije Biogen in Pfizer je pravkar izpolnila koncept za sledenje evidencam in upravljanje digitalnega inventarja farmacevtskih izdelkov.

V resnici skupina prihaja tudi z drugimi igralci, kot so GlaxoSmithKline, Merck, AstraZeneca in Deloitte.

Preberite zdaj: Kakšna je razlika med Blockchain in Distributed Ledger?

Zavarovanje

 • Skupina AIA

Skupina AIA je tudi ena večjih družb, ki uporabljajo blockchain za zavarovalne namene. Podjetje je v resnici z drugimi partnerskimi bankami začelo projekt bančnih zavarovalnih rešitev. Ta platforma bo izkoristila moč verige blokov in pomagala v realnem času deliti dokumentacijo in podatke o politikah v varnem kanalu.

Po njihovem mnenju je to edinstvena rešitev na trgu.

 • MetLife

Še eno veliko podjetje, ki uporablja tehnologijo veriženja blokov, je MetLife. Pravzaprav je LumenLab inkubatorsko podjetje s sedežem v Singapurju in sodeluje z NTUC Income in Singapore Press Holdings (SPH) pri ustvarjanju Lifechain.

S to platformo lahko svojim najbližjim pomagate ugotoviti, ali je pokojnik imel zavarovanje ali ne, in ko bo v stiski, bo samodejno vložil zahtevek za zavarovanje.

 • Preudarni finančni

Prudential Financial je eno od javnih podjetij, ki uporablja tehnologijo blockchain za zavarovanje. Podjetje načrtuje uporabo tehnologije za zagotovitev, da pri zavarovalnicah ne bo sleparskih dejavnosti, vse stranke pa dobijo boljšo storitev in lahko brez težav dokažejo svoje dokumente.

Kakor koli že, družba bo sodelovala tudi z drugimi zavarovalnicami, da bi razvila rešitev. Kakor koli že, dela tudi na platformi, ki lahko ponuja nakup in prodajo blaga, sledenje skupaj z vložitvijo zavarovanja na isti platformi.

 • AIG

Podjetje American International Group ali AIG je eno od javnih podjetij, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov. Trenutno so partnerji pri International Business Machines Corp za razvoj pametne zavarovalne platforme. S pomočjo platforme lahko končno pokrijejo vse zapletene mednarodne zavarovalne probleme.

 • Aegon

Aegon je tudi na seznamu javnih podjetij, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov. Pravzaprav so del pobude B3i, ki uporablja R3Corda platforma za varnostno kopiranje njihove zavarovalne platforme. Poleg tega je v skupini tudi štirinajst zavarovalnic in pozavarovalnic.

Kakorkoli že, rešitev je sposobna na enem mestu obvladati vse obremenitve zavarovalnih ali pozavarovalnih procesov.

Preberite naš prejšnji spletni dnevnik, če želite izvedeti, kako uvesti Blockchain.

Energija

 • Školjka

Shell je eno od energetskih podjetij, ki uporablja tehnologijo blockchain za energetski sektor. Skupaj s Sinochem Energy Technology Co Ltd in Macquarie Shell načrtuje uporabo verige blokov za trgovanje s surovo nafto.

Še več, tehnologijo so že raziskovali za naftno industrijo. Kakorkoli že, s pomočjo platforme je izdelkom enostavno slediti, hkrati pa spodbujati preglednost in preprečevati goljufije.

 • Siemens

Siemens je tudi drugo podjetje, ki vlaga v verigo blokov za energijo. Še več, družba je pred kratkim izjavila, da želi prinesti inovacije v energetski sektor. Kakorkoli že, načrtujejo tudi razširitev rešitve na storitve za proizvodnjo električne energije.

S tem nameravajo narediti bolj trajnostne energetske sisteme.

 • TenneT

Povpraševanje po električni energiji se povečuje, vendar je ponudba še vedno zelo nizka. Posledično je težko neprekinjeno napajati potrošnike. TenneT je eno izmed energetskih podjetij, ki uporablja tehnologijo veriženja blokov. Podjetje namerava uporabiti Tkanina Hyperledger za sledenje porabi električne energije.

Ponuja tudi rešitev z uporabo shranjene energije za nadomestitev pomanjkanja povpraševanja.

 • Nacionalna naftna družba Abu Dhabi

ADNOC ali Abu Dhabi National Oil Company je še en dodatek energetskim podjetjem, ki uporabljajo seznam tehnologij blockchain. V resnici tehnologijo uporabljajo za povečanje preglednosti v svojih podjetjih, sčasoma pa se bodo razširili tudi na upravljanje dobavne verige.

 • Čilska nacionalna komisija za energijo

Čilska nacionalna komisija za energijo bo uporabila omrežje, ki temelji na Ethereumu, za beleženje vseh podatkov o njihovih energetskih sektorjih. Ker je v energetskem sektorju veliko neskladij, bi bilo pametneje imeti nespremenljiv zapis, ki ga nihče ne more spremeniti.

Vendar pa več kot nestrpno uporabljajo javno platformo Ethereum za to.

Trgovina

 • Mizuho

Mizuho je med velikimi podjetji, ki uporabljajo tehnološki seznam blockchain za trgovinski sektor. V resnici je banka svojo prvo transakcijo financiranja trgovine zaključila z večjo natančnostjo. Po njihovem mnenju se niso srečali z nobenimi težavami pri izmenjavi zaupnih podatkov in dokumentov na platformi z drugimi stranmi.

Kakor koli že nameravajo platformo uporabljati tudi v prihodnje.

 • ANZ

ANZ je eno največjih podjetij, ki uporabljajo tudi tehnologijo veriženja blokov. Družba je skupaj s preostalimi 6 člani ustanovila konzorcij za trgovinske sektorje. Kakor koli že, projekt doslej vodi hongkonška monetarna uprava, cilj pa je obdelati vsak posamezen dokument in ga narediti digitalnega. Še več, platforma se namerava tudi znebiti vseh podvojenih podatkov in za kateri koli dokument zagotoviti le ene resnične podatke.

 • Scotiabank

Scotiabank uporablja platformo Alphapoint za trgovinski sektor. Čeprav že pošiljajo poskusne trgovinske dokumente, da preizkusijo delovanje platforme. Trenutno še vedno nadaljujejo, zato lahko varno rečemo, da je projekt dobro opravil svoje delo. Projekt vam bo pomagal digitalizirati vaše premoženje, voditi trgovanje s papirji in še veliko več.

 • SEB

SEB je tudi v trgovalni niši z verigo blokov. Še več, za obdelavo vseh svojih predpisov in transakcij uporabljajo platformo CGI Trade360. Najboljše je, da je platforma popolnoma sposobna obvladovati finančne vidike trgovanja in ponuja tudi trdno arhitekturo.

 • Kitajska ljudska banka

Kitajska ljudska banka išče trgovinske rešitve zaradi trgovinskega posla. Kakor koli že, platforma, na kateri delajo, bo imela ekosistem, v katerem se bodo podjetja lahko ukvarjala s čezmejnim trgovanjem v Hong Kongu, na območju zaliva Macau in Guangdongu..

IoT

 • Maersk

Skupaj z IBMom Maersk sodeluje s tehnologijo veriženja blokov za poenostavitev upravljanja njihove dobavne verige. Toda za to uporabljajo sisteme IoT, ki temeljijo na blockchainu, da bi dobili preglednost na platformi. Z uporabo naprav IoT bo vsak posamezen postopek povezan in povezan s platformo. Tako bo enostavno slediti njihovim razmeram.

 • Commonwealth Bank

Še en kul primer v blokovnem verigi IoT je skupna banka. Uporabljajo razdeljeno knjigo, da se rešijo dveh glavnih vprašanj svetovne trgovine in delitve premoženja. Kakor koli, IoT, ki se integrira v sistem veriženja blokov, jim pomaga slediti vsem procesom globalnega trgovanja v realnem času.

Preverimo, kdo uporablja blockchain v naslednjem delu!

 • Van Dorp

Van Dorp tehnologijo uporablja tudi za sektor IoT. V resnici sodelujejo s Timeseries, da začnejo projekt pametnega doma, kjer bo vsaka naprava pametnega doma povezana s platformo blockchain.

Ker je veriga blokov zaščitena, bi imele pametne domače naprave popolno varnost med medsebojno komunikacijo.

 • Smart Electric Power Alliance

Druga izjemna rešitev v IoT industriji je projekt, na katerem deluje SEPA. Z uporabo naprav IoT in verige blokov načrtujejo, da bodo zagotovili moči in ponudili čisto energijo za izobraževanje, raziskave in še veliko več. Naprave IoT so v bistvu ranljive, zato jo uporabljajo za zaščito.

 • McKesson

Ta projekt, ki temelji na IoT, je namenjen tudi zdravstvu. Rešitev MediLedger vključuje številna farmacevtska podjetja, skupaj z veletrgovci. Med njimi najbolj izstopajo McKesson, AmerisourceBergen in Pfizer. Ker bodo naprave IoT sledile izdelkom, jih povežejo z verigo blokov, da zagotovijo visoko varnost.

Preverimo, kdo uporablja blockchain v naslednjem delu!

Preverite tudi: Primeri praktične uporabe blockchaina

Potovanje

 • Singapore Airlines

Blockchain prevzema tudi potovalno industrijo. Singapore Airlines že uporablja tehnologijo, da svojim strankam ponuja ponudbe, ki temeljijo na zvestobi. Kakor koli že, s KrisPayom ponujajo promocije za svoje zveste stranke. Tako se lahko stranke prijavijo za program in prenesejo svojo aplikacijo iz trgovine z igrami.

 • Nacionalna letalska družba ZAE

Nacionalna letalska družba ZAE, Etihad Airways, je partner z družbo Winding Tree. Winding Tree je pravzaprav potovalna platforma, ki ponuja različne funkcije in za pogon sistema uporablja tehnologijo porazdeljene knjige.

Kakor koli že, letalski prevoznik želi s platformo raziskati priložnosti, ki lahko povečajo doseg njihovih strank in Abu Dabi postanejo eksotična destinacija.

 • Lufthansa

Lufthansa Industry Solutions je eden glavnih akterjev v potovalni industriji. Da bi izkoristili resnični potencial blockchaina, so začeli pobudo Blockchain for Aviation (BC4A). Tu nameravajo vključiti udeležence, kot so proizvajalci letal, ponudniki logistike, ponudniki storitev MRO, razvijalci programske opreme in mnogi drugi.

Premaknimo se na naslednje podjetje v tem, kar podjetja uporabljajo blockchain tehnološki vodnik.

 • Delta Airlines

Delta Airlines močno zaostaja v dirki blockchain. Pred kratkim so izjavili, da delajo na klepetalnicah, podprtih s tehnologijo veriženja blokov, ki lahko potrošnikom ponudijo želene ugodnosti. Še več, s tem chatbotom lahko podjetje osvobodi svoje agente za pomoč strankam in se bolj osredotoči na vrhunska vprašanja svojih strank.

 • British Airways

British Airways sodeluje z zagonskim podjetjem VChain za poenostavitev njihovih postopkov varnostnega preverjanja. V resnici postopki varnostnih pregledov zahtevajo veliko časa in sredstev. Včasih lahko celo odloži lete, kar je velika težava tako za letalske družbe kot za stranke.

Tako lahko z uporabo tehnologije zagotovijo hitrejši izhod.

Premaknimo se na naslednje podjetje v tem, kar podjetja uporabljajo blockchain tehnološki vodnik.

Preberite zdaj: Kaj je zasebni blockchain?

Nepremičnina

 • Brookfield upravljanje premoženja

To je eno največjih podjetij, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov. Brookfield Asset Management je eno izmed zelo znanih podjetij na svetu. V resnici jih bolj zanima veriga blokov in jo nameravajo vključiti kot del svojih sistemov. Z uporabo tehnologije nameravajo zmanjšati transakcijske stroške in avtomatizirati stike.

 • Povezava REIT, Hongkong

Allinfra in Link REIT, Hongkong, sodelujeta pri delu v projektu verige blokov za nepremičninske sektorje. V bistvu bodo delali na pilotnem projektu, da bi preverili, kako lahko veriga blokov pomaga nepremičninskemu sektorju. Kakorkoli že, nameravajo uvesti trajnostno infrastrukturo, podprto z verigo blokov.

 • JLL

JLL je še eno največjih podjetij, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov. Trenutno ga uporabljajo pri španskem vrednotenju komercialnih nepremičnin. Po njihovem mnenju lahko to orodje uporabljajo pri gradnji in financiranju nepremičninskega sektorja ter celo prodajajo in oddajajo nepremičnine. Pobudo je v glavnem dala japonska JLL.

 • Westfield

Westfield uporablja blockchain za bančne garancije za nepremičnine. Predvsem za ljudi, ki so zakupniki na maloprodajnih trgih. Kakor koli že, Westfieldov projekt v živo bo trajal osem tednov in določili bodo, ali tehnologija zanje deluje ali ne. Vendar so več kot optimistični, da jim bo pomagalo pri lažjem sklepanju komercialnih najemov.

 • Coldwell Banker

Še eno največje podjetje, ki uporablja tehnologijo veriženja blokov, je Coldwell Banker. Trenutno so aktivna stranka podjetja Propy. V bistvu Coldwell uporablja platformo za seznam prodajalcev in agentov, hkrati pa ponuja tudi transakcije. Še več, s to platformo lahko brez težav zaščitijo vse svoje transakcije in pogodbe.

Ne poznate različnih vrst tehnologije Blockchain? Tu je popoln vodnik o vrstah blokovnih verig.

Vlada

 • Vlada Dubaja

Vlada Dubaja si prizadeva za prvo pametno mesto na svetu do leta 2021. Za to so ustanovili vladno pisarno Smart Dubai in v sodelovanju z vrsto tehnoloških podjetij poenostavili načrt prihodnosti svojega pametnega mesta. In za to uporabljajo tudi blockchain.

Še več, že imajo malo sektorjev, ki uporabljajo tehnologijo, in jo nameravajo vključiti tudi v druge sektorje.

 • Metropolitanska vlada v Seulu

Metropolitanska vlada v Seulu bo vzpostavila svoj upravni sistem, ki temelji na blockchainu. Še več, prebivalci mesta bodo skupaj s projektom imeli S-coin, ki ga bodo lahko uporabljali za javne storitve. Poleg tega lahko te kovance unovčijo tudi za nagrado. Prek platforme lahko plačujejo tudi davke in sodelujejo v javnih mnenjih.

 • Lantmäteriet

Lantmäteriet je švedska zemljiškoknjižna uprava in zdaj sodeluje z bankami in podjetji za pilotni projekt blockchain. Po njihovem mnenju je nakup nepremičnine zelo dolgotrajen, z verigo blokov pa lahko prihrani vire in čas. Še več, vsi dokumenti bi bili v digitalni obliki, brez papirnih sledi.

 • Ugandska nacionalna uprava za droge

Nacionalni organ za zdravila za zdravila v Ugandi sodeluje z MediConnectom za reševanje težav s ponarejenimi drogami v njihovi državi. Po njihovem mnenju bo projekt sledil vsem zdravilom farmacevtskih družb, da jih ne bo nihče ukradel ali nadomestil z lažnimi.

 • Monetarna uprava Singapurja

Monetary Authority of Singapore vodi projekt, ki temelji na blockchainu in ponuja plačila v različnih valutah v isti mreži. V sodelovanju s Temasekom in JP Morganom MAS načrtuje izboljšanje splošne stroškovne učinkovitosti poslovanja po vsej državi. Trenutno ga še vedno preizkušajo za industrijsko uporabo.

Preverite tudi predstavitev tehnologije Blockchain in si oglejte podroben pregled tehnologije Blockchain

Zapiranje

Blockchain je resnično motilna sila, ki je nihče ne more ukrotiti. To že moti veliko panog in kmalu bo zmotilo vsako posamezno tržnico na svetu. Trenutno podjetja, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov, dejansko zagotavljajo svoje mesto v spreminjajočem se ekosistemu.

V resnici je očitno, da se podjetja še vedno soočajo z večjo težavo, če se izogibajo vlaganju v tehnologijo. Torej, če do zdaj še niste sprejeli rešitve blockchain za svoje podjetje, je skrajni čas, da pogledate v blockchain.

Če ste začetnik in nameravate začeti kariero v blockchainu, je v tej panogi veliko priložnosti. Vpišite se na tečaj Free Enterprise Blockchain Fundamentals in postavite temelje za svetlo kariero!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map