SAP Blockchain: Vadnica za aplikacije in storitve

Ali želite izvedeti več o verigi blokov SAP? Če se, potem ste prišli na pravo mesto.

SAP je eden izmed velikanov v tej panogi. Ponujajo eno najboljših rešitev za načrtovanje virov za podjetja v tej panogi. Ustanovljeno je bilo leta 1972, do zdaj pa je izjemno zraslo in postalo tudi rešitev za poslovno upravljanje.

Trenutno je na prvem mestu na trgu ERP. Kot vodja ERP bodo v Blockchain vstopili kot trg storitev.

Blockchain tehnologija pa je bila obravnavana kot orodje sprememb. Samostojno je spremenil način reševanja organizacij.

Preden se poglobimo v aplikacije in storitve SAP Blockchain, si oglejmo Blockchain z vidika podjetja.

Vpišite se zdaj: Tečaj osnove podjetniških blokov

Kaj je Blockchain kot storitev?

Preden se poglobimo v SAP Blockchain kot storitev, poskusimo razumeti sam BaaS.

Blockchain as a Service je platforma kot storitev, kjer ponudnik skrbi za vse, vključno z infrastrukturo in programsko opremo. Tako lahko na primer odjemalec enostavno dostopa do tehnologije veriženja blokov v oblačni infrastrukturi SAP. Ni jim treba trošiti za infrastrukturo ali talent, ki je potreben za njeno upravljanje ali vzdrževanje. Vendar pa je s samo storitvijo povezana pristojbina.

Obstaja veliko priljubljenih platform blockchain-as-a-a-service, kot so IBM blockchain platforma, Amazon Blockchain Templates, DragonChain in seveda SAP Blockchain kot storitev.

Želite dobiti dostop do poslovnih blockchain predlog? Vpišite se v naš tečaj za predloge za poslovne verige blokov zdaj!

SAP Blockchain aplikacije in storitve

Ekosistem SAP Blockchain Applications and Services je sestavljen iz dveh glavnih komponent. Vključujejo naslednje:


 • SAP-Cloud-Platform-Blockchain
 • SAP-HANA-Blockchain-Service.

Storitev blokovne verige SAP Cloud Platform (SCP)

sap blockchain

SAP je velik. Ponujajo številne storitve, od analitike, upravljanja podatkov do mobilnih naprav, uporabniške izkušnje itd. Njihova storitev Blockchain je prvič nastopila 17. maja 2017. Uvedli so jo na letnem dogodku Sapphire in so se odvijali v Orlandu v ZDA..

SAP Blockchain kot storitev je opisan kot pripravljen za uporabo. To pomeni, da stranki ni treba imeti v lasti svoje infrastrukture ali rešitve za gostovanje svojega Blockchaina. Implementacija verige blokov je draga in tu nastopi SAP blockchain.

Po uradni arhitekturi SAP blockchain opisujejo, da je to najlažji način, da DLT prenesete v oblak. Je tudi prehod z najmanjšim tveganjem, ki strankam omogoča eksperimentiranje na tehnologiji porazdeljene knjige.

Prednosti so očitne, saj odjemalcu ni treba sodelovati pri začetni namestitvi infrastrukture.

Storitev je izboljšana zaradi njene integracije s sistemom SAP Leonardo. Blockchain storitve spadajo pod SAP Leonardo. Prav tehnologija SAP združuje inteligentne tehnologije, strokovno znanje in storitve v industriji. Z enostavnimi besedami SAP Leonardo strankam omogoča praktično uporabo tehnologije. Strankam omogoča razširitev rešitev za uporabo digitalnih dobavnih verig in obsežnih programov interneta stvari.

Uvod v storitev SAP Cloud Platform Blockchain Service (SCP) in Cloud Foundry

Ker je SAP Cloud Platform Blockchain Service del Cloud Foundry, boste lahko Hyperledger Fabric uporabljali za uvajanje.

Cloud Foundry je odprtokodna platforma za aplikacijo v oblaku, za katero stojijo vrhunska tehnološka podjetja, kot so IBM, Google, SAP, Microsoft in druga. Omogoča vsakomur, da zlahka gradi, preizkuša, uvaja in spreminja blockchain aplikacije. Pri izbiri aplikacijskih storitev, okvirov za razvijalce in oblakov imate popolno svobodo. Ker je odprtokodna, jo lahko najdete tudi v nekaterih zasebnih primerkih in distribucijah v oblaku.

Poslovni proces z uporabo tehnologije veriženja blokov je mogoče implementirati v Hyperledger Fabric. Poleg tega je zaradi Fabric-a plug-and-play narava idealna rešitev za uporabo s SAP Cloud. Tudi tkanina Hyperledger je zelo razširljiva. Uporablja se lahko za ustvarjanje blockchain aplikacij z ustreznimi dovoljenji in razširljivostjo. Z lahkoto lahko doseže 1.000 transakcij na sekundo.

Začnite z Cloud Foundry in SAP takoj zdaj!

Platforma SAP Cloud: Začnite

Koraki za začetek vaje za blok verige SAP so naslednji.

 1. Prijavite se v platformo SAP Cloud.
 2. Zdaj pojdite na gumb Cloud Foundry Trial
 3. Pristali boste na začetnem zaslonu kokpita. Tam morate klikniti na poskusno povezavo.
 4. Ko končate, boste preusmerjeni na nadzorno ploščo Cloud Foundry.
 5. Zdaj morate ustvariti spomin in dodati nov prostor.
 6. Ko končate, pojdite na Market Marketplace in izberite Blockchain.
 7. Od tam ustvarite nove primerke Blockchain. Ker gre za poskusno različico, bo samodejno izbran načrt storitve.
 8. Po dokončanju načrta boste lahko izvedli štiri dejanja: ogled nadzorne plošče, povezavo aplikacije, ustvarjanje servisnega ključa ali uničenje primerka.

Ta primerek je osnovna nastavitev in zdaj se lahko kot odjemalec enostavno povežete s katero koli platformo ali storitvijo. Vse, kar zdaj počnete, je, da napišete kodo v skladu z vašimi poslovnimi zahtevami.

Drugi bistveni del storitve SAP-Cloud-Platform-Blockchain je SAP HANA Blockchain. Omogoča odjemalcem, da povežejo blokchain platforme podjetja s SAP-ovim okoljem baz podatkov HANA.

SAP HANA Blockchain Service

Zdaj, ko smo razumeli storitve SAP Cloud Blockchain Services, je čas, da preučimo verigo blokov SAP HANA. Šli bomo skozi osnovni uvod, tehnični pregled in navodila za njegovo nastavitev. Začnimo.

Do zdaj smo obravnavali SCP in kako strankam omogoča, da sodelujejo z Blockchain z gradnjo blockchain aplikacij na oblačni infrastrukturi. SAP Leonardo se tudi predstavi, saj SCP omogoča sodelovanje s priljubljenimi tehnologijami, kot so Internet stvari, umetna inteligenca itd..

Zadnji del arhitekture blokovne verige SAP je blokovna veriga SAP HANA. Priljubljenim podjetniškim blockchain platformam omogoča povezavo s priljubljeno bazo podatkov SAP HANA. Ta sposobnost povezave s SAP Hana odpira nove možnosti in zmožnosti, ki jih v drugih podobnih ekosistemih ni.

SAP ne gre za ustvarjanje lastne platforme. Želeli so ustvariti ekosistem, ki obdaja SAP, in pomagati pri integraciji obstoječih tehnologij SAP in druge poslovne verige blokov. Hyperledger Fabric je ena izmed priljubljenih podjetniških blokovnih platform, s katero lahko sodelujete tukaj.

Podpira tudi MultiChain in Quorum.

Kako deluje

Z enostavnimi besedami se veriga blokov SCP najprej poveže z omrežjem verig blokov. Za pridružitev uporabi storitev v oblaku s pomočjo platforme SAP v oblaku. Zdaj prihaja v poštev blok veriga SAP HANA, kjer poveže bazo podatkov SAP HANA s storitvijo v oblaku.

SAP HANA potrebuje dve komponenti, da se vse to zgodi. Zahteva storitev SAP HANA Blockchain in adapter SAP HANA Blockchain.

 • SAP HANA Blockchain Service – SAP Leonardo blockchain jo izvaja.
 • SAP HANA Blockchain Adapter – izvaja ga primerek SAP HANA z uporabo zagonske ploščice za podporo SAP ONE.

Naročnina deluje od adapterja SAP HANA Blockchain do storitve HANA Blockchain. Storitev HANA Blockchain zdaj komunicira s storitvijo SAP Blockchain – ustvarja povezavo. Ko transakcija poteka, jo SAP HANA ponovi. Replikacija deluje v obe smeri in zagotavlja, da lahko druge aplikacije, povezane s SAP HANA, shranjujejo podatke v verigo blokov.

Zgornja funkcionalnost tudi pomaga blockchain aplikacijam, da zlahka kombinirajo podatke zunaj in zunaj verige.

Želite vedeti o blockchain aplikacijah? Tukaj je vodnik po blockchain aplikacijah, ki si ga lahko ogledate, če želite izvedeti več o njih.

Zakaj uporabljati SAP za Blockchain?

SAP Blockchain kot storitev deluje drugače kot druge platforme blockchain. Njegov cilj ni postati platforma, ki poskuša implementirati Blockchain, ampak strankam zagotavlja odlično okolje za uporabo že uveljavljenih okvirov blockchain. Trije razlogi, zaradi katerih potrebujemo SAP za Blockchain, so spodaj.

 • Poslovni proces usmerjen: Vse storitve veriženja blokov, ki jih ponuja SAP, so poslovno usmerjene, kar pomeni, da se ohranjajo kritične vrednosti podjetja, vključno z vplivnimi postopki, primeri uporabe, celovitostjo podatkov in kakovostjo..
 • Izkušnje z omrežji: SAP zagotavlja, da omrežja delujejo, kot je predvideno, da se zagotovi uspeh veriženja blokov. So strokovnjaki v mreži in zagotavljajo, da okolje ostane varno in brezhibno.
 • Plast abstrakcije BaaS: Za zagotovitev, da ga je mogoče integrirati z drugimi sistemi, vsebuje abstrakcijski sloj BaaS. Plast podpira odprte standarde in zagotavlja pravilno integracijo s programi tretjih oseb in SAP.

Vadnica za Sap Blockchain: Primeri uporabe SAP Blockchain

Integriranje verige blokov v aplikacije SAP zagotavlja, da posvojitev poteka hitreje kot običajno. SAP si močno prizadeva predstaviti nova orodja za veriženje blokov, ki lahko pomagajo pri integraciji različnih aplikacij SAP. Zdaj lahko Blockchain vključite v aplikacije SAP, kot so sledenje blaga v tranzitu, prevoz in upravljanje logistike, sledenje in sledenje farmacevtskim izdelkom itd..

Oglejmo si nekaj primerov uporabe, kjer ima lahko SAP pomembno vlogo. Nekateri projekti, ki jih bomo našteli, so bodisi dokončani bodisi v teku.

CAMELOT ITLab

CAMELOT ITLab uporablja Blockchain za zaščito mobilnih naprav pred grožnjami. Živimo v svetu, kjer so mobilni telefoni sestavni del delovne sile. Tudi podjetja vlagajo v svoje mobilne naprave – te naprave dodelijo, zaščitijo in vzdržujejo. Z Blockchainom lahko vsako napravo registrirajo v omrežje in naprave ustrezno preverijo. S pomočjo SAP Leonardo Blockchain lahko ustvarite tudi mednarodno identiteto mobilne opreme (IMEI). Projekt je izšel.

Dokaz o konceptu oceanskega ladijskega prometa, ki temelji na blokchainu

Mednarodne trgovine so velik del svetovnega gospodarstva. Za podjetja je nujno zagotoviti, da njihovi modeli dobavne verige delujejo po potrebi. Trenutni model ni idealen in ne zagotavlja ustrezne preglednosti ali dobavne verige pred goljufijami. Uporaba Blockchain lahko digitalizira trgovinski proces in zagotovi varnost in preglednost za vse strani. SAP Transport Management ga zagotavlja z uporabo verige blokov, ustrezne varnosti in integritete.

Varnostno omrežje brezžične naprave

Zaščita omrežja pred nepooblaščenim dostopom je pomembna in tu nastopi varnostno omrežje brezžične naprave. To dosežemo s črnim seznamom IEMI, ki ga upravlja Blockchain. Nato se naprave delijo z vsemi MNO, da se zagotovi, da okužene ali blokirane naprave ne morejo dostopati do zaščitenih omrežij. Različni prodajalci ga lahko uvedejo na črne sezname naprav. Projekt je trenutno v Proof-of-Concept.

Avtonomna pokrajina Južna Tirolska

Bolzano v Italiji uporablja Blockchain za izvajanje omrežja, ki deluje učinkovito in zagotavlja izboljšave v tehnologiji digitalne knjige.

SAP Blockchain Consortium

SAP poskuša preoblikovati svet in tu nastopi konzorcij blockchain. Prinaša enako misleča podjetja in voditelje v panogi, ki so pripravljeni sprejeti najvidnejše poslovne izzive. Poskušajo uporabiti Blockchain in zagotoviti najboljšo možno rešitev težav.

Podjetja, ki so del SAP High Tech Blockchain Industry Consortium, vključujejo Lenovo, T-Mobile, PPG in druga. Med ustanovnimi člani konzorcija za visokotehnološko industrijo blokov so verige Flex, A3 podjetja Airbus, HP Enterprise, Intel in UPS. Imajo tudi ustanovne člane za Life Science in Pharmaceutical Industries.

Zanima vas tehnologija veriženja blokov? Preden začnete potovanje s SAP, izpopolnite svoje znanje s pomočjo našega certificiranega tečaja za podjetniške blockchain (CEBP)!

Sklepne misli: Ali je SAP Cloud Platform pripravljen za uporabo?

Ekosistem SAP blockchain se zdi obetaven. Sposobnost uporabe blockchain rešitve brez potrebe po postavitvi infrastrukture je prelomna. Tudi kakovost rešitev SAP govori sama zase.

Toda to ni tisto, kar vsi mislijo. Kritiki poudarjajo, da je celotna ideja še vedno nepreizkušena, ko jo je treba uresničiti v velikem obsegu, zlasti na trgu podjetij / podjetij. Pomanjkanje oprijemljivih dokazov o tem, kako bo tehnologija porazdeljene knjige ustrezala velikemu podjetju, v katerem se uporabljajo večkrajevni sistemi, je ena največjih skrbi.

Poleg tega uvedba celovite rešitve veriženja blokov ne bi bila enostavna in razumevanje, katera podjetja so to pripravljena, je ključ do njenega sprejetja..

Za pospešitev sprejetja lahko igra SAP HANA ključno vlogo. Lahko deluje kot abstrakcija in zagotavlja enostavno izvedbo. Prav tako je ločena rešitev, ki zagotavlja, da lahko deluje skupaj s SAP.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map