Projekt Hyperledger: 15 projektov, ki bi jih morali poznati

Trenutno je v niši blockchain toliko priljubljenih projektov podjetniških verig blokov, Hyperledger pa se zdi eden izmed njih. Vendar Hyperledger ni en sam okvir, temveč krovni projekt, v okviru katerega obstajajo tudi drugi Hyperledgerjevi projekti.

V resnici je Hyperledger lahko odlična izbira, če želite uporabiti rešitev, ki temelji na verigi blokov.

Zato bom danes govoril o projektih Hyperledger, da vam pomagam, da se odločite, kateri je primeren za vašo rešitev. Vendar bomo najprej na hitro pogledali osnove Hyperledgerja, preden se bomo poglobili globlje.

Torej, poglejmo jih!

 

Contents

Kaj je Hyperledger?

Hyperledger je pravzaprav odprtokodni projekt, ki ga podpira Linux Foundation. Še več, na voljo je širok izbor okvirov, knjižnic, orodij in še veliko več. V bistvu mu lahko rečete rastlinjak verige blokov.

Člani projekta Hyperledger pomoč podjetjem najti edinstvene blockchain rešitve in jim pomagati tudi pri prilagajanju rešitvam.

Hyperledger se je začel že leta 2015 zaradi napredka verige blokov za podjetja. Da pa je to storilo, je podjetje ustanovilo konzorcij številnih vrhunskih podjetij.

 

Zakaj je odprtokodna?

Morda razmišljate, zakaj je projekt Hyperledger odprtokoden. V bistvu ima tipična programska oprema z licenco proizvajalca veliko omejitev. No, najprej je opremljen z zaklepanji prodajalcev in še več, ne bo vam omogočil, da spremenite katero koli osnovno kodo.

Vendar pa imate v odprtokodni večji svobodi spreminjanja in prenosa kode.

Odprtokodne platforme rastejo tudi eksponentno, kar je smiselno za poslovno okolje.

Nazadnje, ker projekt Hyperledger resnično želi pomagati pri napredovanju implementacije blockchain v podjetju, je najbolje, da je odprt za uporabo vseh.

Kakšne so prednosti projekta Hyperledger?

 • Bodite v koraku z razvojem

Zelo zahtevno je slediti razvoju odprtokodnih platform. Zato se ga marsikatero podjetje morda želi odreči. Toda s člani projekta Hyperledger boste dobili okolje za sodelovanje.

Tako boste na koncu dobili popolno podporo pri oblikovanju rešitve od članov projekta Hyperledger.

 

 • Povečana produktivnost

Po wiki projektu Hyperledger wiki boste med delom s člani projekta opazili, da ne dovolijo vsem, da delajo, kot jim je volja. Še več, ponavadi sledijo specializaciji, ko se ukvarjajo z delom. Pri tem člani projekta Hyperledger vzamejo le tisto, v čemer so najboljši, in na tem delajo.

Posledično boste med delom na svojem projektu dobili učinkovito, produktivno smer.

 

 • Pristop sodelovanja

To je ena najboljših prednosti projektov Hyperledger. V resnici vsi člani projekta Hyperledger delujejo v sodelovalnem okolju. Običajno podjetja, ko se pojavi nova tehnologija, ponavadi podvajajo razvoj drug drugega.

Ampak ne v Hyperledgerju. Tu bodo vsi skupaj prišli do edinstvene rešitve in poenostavili celoten razvoj.

 

 • Koda visoke kakovosti

Projekti Hyperledger imajo na vseh svojih platformah visokokakovostno kodo. V bistvu po wiki Hyperledger project wiki člani projekta natančno opazujejo vsako posamezno kodno bazo, preden jih lansirajo na trg.

Poleg tega je tehnična skupnost tega podjetja zelo profesionalna, saj pregleda vsako linijo in jo močno preizkusi, preden jo zažene.

 

 • Ravnanje z intelektualno lastnino

Hyperledger zagotavlja, da je poskrbljeno za intelektualno lastnino v njihovem sistemu. Privzeto imajo vse vsebine v njihovem sistemu licencirane lastnosti. Posledično je kakršna koli intelektualna lastnina v sistemu varna.

 

Projekti Hyperledger: 15 projektov za ogled

Hyperledger ima trenutno pod svojim okriljem 15 projektov. Vsi ti projekti so posebej zasnovani tako, da ustrezajo zahtevam podjetij. Kakorkoli že, preverimo jih enega za drugim in poglejmo, kaj ponuja vsak od njih.

 

Porazdeljene knjige

Hiperledger Burrow

Status: Inkubacija

Hyperledger Burrow je ogrodje, ki je primerno predvsem za razvijalce. V resnici je v glavnem optimiziran za javno dovoljeno verigo blokov; lahko pa ga uporabite tudi kot zasebne ali konzorcijske blokovne verige.

Poleg tega podpira EVM in pametne pogodbe.

 

Pomembne komponente jame Hyperledger

Motor za soglasje

Po wiki projektu Hyperledger projekt Burrow prihaja z bizantinskim protokolom Tendermint, ki prenaša napak. V resnici gre za novo vrsto protokola, ki ponuja večjo stopnjo transakcij. Vendar tega okvira ne morete razbiti.

Binarni vmesnik aplikacije (ABI)

Na voljo je s številnimi izjemnimi orodji, ki vam omogočajo razmestitev, prevajanje in celo povezovanje z drugimi pametnimi pogodbami v omrežju, ki temeljijo na trdnosti..

Navidezni stroj Ethereum (dovoljeno)

Po wiki projektu Hyperledger wiki uporablja pooblaščeni EVM, da ugotovi, ali ima omrežje pravo raven dovoljenja. Torej nekako razlikuje med različnimi plastmi dovoljenja.

Aplikacije pametne pogodbe

V Hyperledger Burrow lahko med postopkom transakcije pokličete pametno pogodbo. V bistvu bo navidezni stroj izvršil pametne pogodbe, ki so bile pozvane znotraj transakcije.

Aplikacijski blokovni vmesnik (ABCI)

ABCI je odgovoren za povezavo mehanizma soglasja s plastjo aplikacij za pametne pogodbe. Tako zagotavlja, da je mehanizem soglasja agnostičen v smislu uporabe pametnih pogodb.

 

Tkanina Hyperledger

Stanje: aktivno

Projekt Hyperledger Fabric je eden najbolj priljubljenih modularnih projektov v okviru Hyperledgerja. V resnici je platforma popolnoma optimizirana. Tako ga lahko uporabite za kakršen koli primer uporabe. Poleg tega boste s projektom Hyperledger Fabric dobili zaupnost, prilagodljivost, prožnost, razširljivost in še veliko več.

Kakorkoli, projekt Hyperledger Fabric deluje v programskem jeziku za splošno uporabo. Kot rezultat, za to ni nobenega izvornega žetona.

 

Značilnosti projekta Hyperledger Fabric

Modularnost

Na voljo je z modularno zasnovo. Torej lahko katero koli funkcijo preprosto priključite in jo začnete uporabljati. Obstaja nekaj modulov, ki so že na voljo za uporabo, na primer storitve naročanja, ponudniki članstva, tračarske storitve, pametne pogodbe itd.

Pametne pogodbe

V projektu Hyperledger Fabric se pametne pogodbe imenujejo verižna koda. V resnici se nekoliko razlikuje od običajnih pametnih pogodb, saj lahko dobi vse funkcije, ki jih potrebuje, iz omrežja blockchain. Še več, sledi v treh korakih – izvedbi, naročanju in potrjevanju.

Konsenzni protokoli o vtičnih tkaninah Hyperledger

To je daleč najboljša lastnost tkanine. Ves mehanizem soglasja v sistemu je popolnoma vstavljiv. Torej, kadar koli želite, lahko uporabite široko soglasje. V tem ni nobenih omejitev.

 

Hiperledger Indy

Stanje: aktivno

Projekt Hyperledger Indy je še en priljubljen projekt Hyperledger. V bistvu gre za okvir, ki je izrecno narejen za decentralizirane identitete. Še več, na voljo je veliko komponent, naborov orodij in knjižnic, ki jih lahko uporabite.

Najboljše je, da uporabnike pooblasti, saj bodo uporabniki dobili izključno lastništvo lastne identitete.

 

Glavne značilnosti projekta Hyperledger Indy

Samo suverenost

V projektu Hyperledger Indy lahko v omrežje shranite vso dokumentacijo, ki temelji na identiteti.

V bistvu bodo vse vsebine imele kriptografske šifriranja, dokazila o obstoju, zasebni ključ in javni ključ ter še veliko več. Samo vi lahko spremenite ali spremenite te dokumente.

Zasebnost

No, projekt Hyperledger Indy ima zavarovano plast zaupnosti za zaščito vseh vaših dragocenih dokumentov. Vse bo ostalo samo v knjigi in nihče ne more izslediti vaše identitete iz druge povezave ali knjige.

Preverljive trditve

V mnogih primerih boste morda morali dokazati neko obliko osebne dokumentacije, na primer rojstni list ali vozniško dovoljenje. Toda v mnogih primerih lahko ljudje tudi te dokumente zlorabijo. Tako lahko izberete le razkritje izbranih delov dokumenta, ki dokazujejo vašo identiteto.

 

Hiperledger Iroha

Stanje: aktivno

Hyperledger Iroha je še en trden okvir verige blokov. S tem ogrodjem je zelo enostavno vključiti se v katera koli obstoječa omrežja podjetja. Projekt je nastal po Fabric and Sawtooth. Kakor koli že, to platformo lahko uporabljate za zdravstveno varstvo, izobraževanje, čezmejna plačila, finančne storitve, DID in še veliko več.

 

Ključne značilnosti Hyperledger Irohe

 • Uvajanje platforme je zelo enostavno in enostavno. Ni zapletenih možnosti ali zmedenih lastnosti. Prav tako lahko z malo treninga opravite interno vzdrževanje.
 • Dobili boste tudi dostop do številnih knjižnic, ki so v osnovi primerne za razvijalce.
 • Nadzor dostopa na tej platformi temelji na vlogah.
 • Še več, oblikovalska struktura Hyperledger Irohe je modularna kot drugi Hyperledgerjevi projekti.
 • Na voljo je tudi z ukaznimi poizvedbami.
 • Poleg tega boste dobili tudi upravljanje premoženja in identitete.

 

Kakor koli že, imajo tudi nadzorni model, kjer skrbno delajo na naslednjih modelih –

 • Izvedba: Tu Hyperledger Iroha dela na njihovem času in izkoriščanju virov, kar vam omogoča najhitrejši izhod.
 • Zanesljivost: V resnici ponujajo tudi odpornost na napake in obnovo v primeru kakršne koli nesrečne situacije.
 • Uporabnost: Tu lahko Hyperledger Iroha odvrne napake uporabnikov in se od njega uči, ko se platforma razvija in se izboljšuje, da je boljša.

 

Hyperledger Sawtooth

Stanje: aktivno

Hyperledger Sawtooth je pravzaprav blockchain obleka za uvajanje, zagon in gradnjo porazdeljenih knjig. Mnoga podjetja težko delajo s kompleksno naravo tehnologije veriženja blokov. Zato Sawtooth ponuja popolno rešitev, saj omogoča izvajanje blokchain rešitev enostavna naloga.

 

Značilnosti žage Hyperledger

Dinamično soglasje

Tu lahko vsakdo spremeni soglasje v omrežju blockchain v živo. Še več, to lahko storite celo v postopku transakcije. Toda za to morate izbrati razpoložljive vtičnike za soglasje.

Dokaz o pretečenem času (PoET)

To je nov tip soglasnega algoritma. V glavnem je privzeto vklopljen, vendar ga lahko spremenite, če ga potrebujete. V resnici je delovni proces precej edinstven in porabi zelo manj energije.

Transakcijske družine

Pametne pogodbe lahko pišete v katerem koli jeziku, pri tem ne bo nobenih omejitev.

Združljivost pogodb Ethereum

Druga najboljša lastnost Hyperledger Sawtooth je, da je 100% združljiv s pametnimi pogodbami Ethereum. Torej, če želite to uporabiti, lahko to storite tako, da priključite EVM.

Izvajanje vzporedne transakcije

Na voljo je tudi z vzporednim izvajanjem transakcij, ki vam prihrani veliko časa.

Zasebne transakcije

Ustvarite lahko posamezne verige, kjer lahko enostavno hranite vse svoje zaupne transakcije.

 

Hiperledger Besu

Status: Inkubacija

Hyperledger Besu je pravzaprav odprtokodna Ethereum stranka. V resnici je projekt napisan v Javi in ​​uporablja licenco Apache 2.0. Zaženete ga lahko na kateri koli zasebni pooblaščeni platformi ali v javnem omrežju Ethereum.

 

Značilnosti Besu

Navidezni stroj Ethereum (EVM)

Uporaba sistema EVM v sistemu mu omogoča izvajanje pametnih pogodb, ki temeljijo na Ethereumu, in številne druge funkcije.

Soglasni algoritmi

Hyperledger Besu ima široko paleto soglasnih algoritmov za preverjanje blokov. To so –

 • Dokazilo o pooblastilu je primerno, če se vrstniki v sistemu med seboj poznajo in si zaupajo. To je odličen protokol, ki uporablja zelo majhno moč.
 • V IBFT 2.0 potrjevalci odobrijo bloke in transakcije. Gre za protokol soglasja, ki dopušča napake.
 • Clique je edinstven soglasni algoritem, saj je dvakrat odporen na napake kot IBF 2.0.
 • Dokaz o delu ni primarno soglasje, ampak se uporablja samo v glavnem omrežju Ethereum.

Odkritje

Dobili boste protokol, ki temelji na UDP, da najdete katerega koli enakovrednega uporabnika v omrežju.

Uporabniški API-ji

Z Besu boste namesto protokolov HTTP, mainnet Ethereum, GraphQL API in WebSocket dobili API-je EEA JSON-RPC.

Spremljanje

Okvir spremlja delovanje omrežja in vozlišč. Zagotavlja tudi zasebnost in dovoljen dostop.

 

Orodja

Hyperledger čeljust

Status: Inkubacija

Hyperledger Caliper je edinstven projekt. V resnici gre za primerjalno orodje za druge platforme, ki temeljijo na verigah blokov. Pravzaprav med razvojem rešitev podjetja v resnici nimajo idealnega modela, s katerim bi ga lahko primerjala. Posledično večina podjetij ne ve, ali je rešitev dovolj ali ne.

Zato lahko v Caliperju vnaprej določite primere uporabe, Caliper pa vam lahko pove, ali je na to pripravljen ali ne.

Še več, najboljši del je, da ne vsebuje nobenega vnaprej določenega standarda. Zakaj? No, to je zato, ker so vse izvedbe blockchaina različne. Torej, če jih sodimo po enakih merilih, ne bomo dobili pravega rezultata.

Zato lahko podjetja opišejo svojo potrebno proizvodnjo in na podlagi tega preizkusijo svojo rešitev. V bistvu je čudovito orodje za razvijalce in podjetja.

 

Hiperledger violončelo

Status: Inkubacija

Hyperledger violončelo je še en odličen komplet orodij za Blockchain kot storitev. S tem lahko enostavno ustvarite, zaključite ali celo upravljate vse svoje storitve veriženja blokov. V bistvu je glavni cilj ustvariti inovativen pristop k ekosistemu blockchain. Zdi se, da so podjetja bolj pripravljena na BAAS, saj jim prihrani čas in denar.

Tako je to orodje bolj primerno za prodajalce, ki želijo ponuditi BAAS za podjetja. Omogočil jim bo ustvarjanje platform precej učinkovito. Na nadzorni plošči tega orodja lahko preverite stanje svojega omrežja, si ogledate zmogljivosti verižne kode, dobite analitične podatke in še veliko več.

Trenutno podpira samo Hyperledger Fabric. A kmalu bo vključil tudi več okvirov. Kakorkoli že, tudi arhitektura je modularna, tako da lahko uživate tudi v priključljivih možnostih.

 

Raziskovalec Hyperledger

Status: Inkubacija

Hyperledger Explorer je še en čudovit projekt pod Hyperledgerjem. Predvsem ponuja splet prijazen pogled na verigo blokov. V resnici lahko s tem preverite vozlišča, transakcije, statistiko, bloke, pametne pogodbe in še veliko več.

Zakaj pa ga uporabljati? No, bolj priročno je, da lahko vse to preverite na enem mestu. Prav tako morajo razvijalci preveriti, kako deluje sistem, preden ga uvedejo na trg. Tako je Explorer za to odlična možnost.

Omogočila vam bo tudi spreminjanje kode, če najdete kakršne koli težave. Če imate notranjo varnostno ekipo za omrežje, uporabite to orodje za ohranjanje povsem enostavnega načina.

Kakor koli že, dejansko si prizadevamo, da bi bila rešitev blockchain veliko enostavnejša in dostopnejša vsem.

 

Hiperledger Avalon

Status: Inkubacija

Prej je bil Hyperledger Avalon Trusted Compute Framework. A v fazi sodelovanja so ga poimenovali Avalon. Je produkt sodelovanja med EEA, Hyperledger in ponudniki storitev v oblaku. V bistvu to orodje pomaga zagotoviti blokchain premike iz glavne verige, da ohrani računalniške vire.

Še več, vsem razvijalcem zagotavlja, da izkoristijo vse prednosti računalniškega zaupanja in omejijo vse pomanjkljivosti.

V vsakem primeru bo vzdrževal register zaupanja vrednih delavcev. Prav tako bo strankam ponudil postopek oddaje naročil delavcem.

V resnici bo Avalon ohranil tudi dnevnik za opravljena dela v knjigi.

 

Knjižnice

Odeja Hyperledger

Status: Inkubacija

V glavnem gre za poslovno orodje blockchain za razdeljene knjige. Toda z odejo dobite interoperabilnost med knjigami. V resnici je interoperabilnost le špekulacija in nobena druga blockchain platforma je ne bi mogla izpeljati. Toda v odeji Quilt to skušajo narediti.

S tem orodjem lahko brez težav komunicirate z drugimi sistemi glavne knjige. Najboljše je, da lahko denar pošljete iz druge države, ne da bi imeli isto platformo. V bistvu je tu transakcija paketna in jo usmerja do cilja.

Kakor koli že, dobili boste okvire za izvajanje te strukture in tudi niz pravil o interoperabilnosti, ki jih morate upoštevati.

Odeja še ni aktivna, trenutno je v inkubacijska faza in potrebuje več časa za dokončanje.

 

Hiperledger Urša

Status: Inkubacija

Hyperledger Ursa se je nedavno pridružila seznamu projektov. Pravzaprav je skupna kriptografska knjižnica. V tej sledi celotnemu kriptografskemu delu v okviru. Zakaj pa ga uporabljati? No, vsekakor nočete podvajati dela v knjigi, kajne? Z Urso se temu enostavno izognete.

Ker bo sledil vsem prejšnjim vnosom, bo kasneje v prihodnosti preprečil kakršno koli podvajanje. Najboljše je, da je popolnoma modularen in podpira tudi vse druge projekte, ki temeljijo na Hyperledgerju.

V resnici dobivate z Urso visoko raven varnosti. Gre tudi za odprt ekosistem, zato bodo strokovnjaki komentirali kriptografijo in pomagali novincem, da bodo bolje razvili svoje kriptografske modele.

Še več, ponuja tudi interoperabilnost. Vsekakor pa je tudi v fazi inkubacije in ne vemo natančno, kdaj bo na voljo.

 

Oven Hyperledger

Status: Inkubacija

Hyperledger Aries je pravzaprav infrastruktura za transakcije, ki temeljijo na enakovrednih blokovnih verigah. Vendar to ni okvir ali aplikacija. Kakorkoli, glavni cilj je ponuditi kodo za upravljanje s skrivnostmi, medsebojno interakcijo, varno sporočanje in preverljivo izmenjavo informacij za več decentraliziranih okolij..

V resnici bo razširil uporabnost v Indyju v prihodnosti, saj bo spodbudil podporo interoperabilnosti v vseh obstoječih standardih. Tako je učinkovita in enotna poslovna rešitev.

Blockchain vmesniki plast ali razreševalnik knjižnice podpisuje in ustvarja blockchain transakcije. Poleg tega bo kriptografska denarnica zavarovala vse tajne dokumente in sredstva uporabnika. Ponuja tudi sistem šifriranih sporočil, tako da lahko vrstniki komunicirajo brez skrbi za varnost.

Ker je priložen dokaz o ničelnem znanju, lahko transakcijo preverite, ne da bi razkrili njeno vsebino. Poleg tega obstaja mehanizem, ki bo pomagal pri ustvarjanju API-jev in protokolov za določene primere uporabe.

 

Hyperledger Transact

Status: Inkubacija

To je knjižnica za razvijalce. S kodiranjem Hyperledger Transact bi bilo razvijanje katere koli programske opreme za porazdeljeno knjigo enostavna naloga. V resnici lahko knjižnica obravnava vse, kar je povezano s pametnimi pogodbami, kot so odpošiljanje transakcij, razporejanje, upravljanje stanja in še veliko več.

Torej, če uporabljate ogrodje Hyperledger ali imate razdeljene knjige po meri, lahko dodate Transact-ovo upravljanje stanja in napredno izvajanje transakcij za poenostavitev postopka izvrševanja kod.

Kakor koli že, s to knjižnico lahko transakcije izvajate na več načinov, dobite lahko serijsko in vzporedno izvajanje, dobite podporo Merkle-Radix Tree itd. Še več, lahko tudi generirate dogodke iz pametnih pogodb in uporabljate jezike, kot je JavaScript , Python, Rust, Swift in še veliko več.

Podpira tudi EVM.

 

Specifično za domeno

Mreža Hyperledger

Status: Inkubacija

Grid je tu, da reši vsa vaša vprašanja v dobavni verigi. Pravzaprav gre za projekt, ki temelji na WebAssembly. Tako boste dobili dostop do številnih knjižnic, podatkovnih modelov, SDK-jev in mnogih drugih. Prav tako so vsi primerni za razvoj odjemalskih vmesnikov in pametnih pogodb.

Ne navaja neposredno omejitev pri uporabi drugih platform; vendar ponuja varnost, če jo uporabljate v kateri koli drugi niši kot v dobavni verigi. Knjižnice lahko delujejo tudi na drugih platformah.

Morda se zdi aplikacija, v resnici pa ni. Tako gre bolj za paket z dostopom do številnih okvirov in orodij.

Hyperledger Grid ne želi omejevati inovacij, ko gre za medpanožno upravljanje dobavne verige. Torej, če ste v tej niši, lahko poskusite.

 

Na koncu

Projekti Hyperledger so tu, da bi olajšali in enostavneje razvili blockchain. Vsak posamezen projekt Hyperledgerja je rezultat sodelovanja. Tu je več podjetij razvilo rešitev in jo odprlo za vsakogar, da jo preizkusi.

Čeprav imajo trenutno samo 4 projekte, ki so aktivni, pa se večina drugih projektov zdi dovolj obetavnih. Če iščete podjetniške verige verig, vam lahko pri tem zagotovo pomagajo projekti Hyperledger.

Prav tako se lahko pridružite njihovemu ekosistemu in prispevate k drugim kul rešitvam ter stopnjujete preoblikovanje verige blokov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me