Primeri uporabe Hyperledger in študije primerov

Iščete najboljše primere uporabe Hyperledgerja? Če se, potem ste prišli na pravo mesto. V tem članku bomo raziskovali Hyperledger s pomočjo primerov uporabe. 

Hyperledger upravlja Linux Foundation. Njihov cilj je izboljšati sprejemanje poslovnih blokov z odprtokodnim sodelovanjem po vsem svetu.

Hyperledger je krovni projekt. To pomeni, da je sestavljen iz več projektov, vključno s knjižnicami, orodji in ogrodji za uvedbe blockchain v podjetju.

Nekateri izmed najbolj priljubljenih projektov znotraj dežnika Hyperledger vključujejo naslednje.

 • Hyperledger-Fabric
 • Hyperledger-Indy
 • Hyperledger-čeljust

In tako naprej.

To tudi pomeni, da bomo navedli primere uporabe Hyperledger Fabric, primere uporabe Hyperledger Iroha, primere uporabe Hyperledger Indy itd.!

Očitno je, da je Hypereledger primeren za uporabo v podjetjih, kar vključuje ustvarjanje in upravljanje pooblaščenih omrežij. Dovoljeno omrežje ponuja boljšo razširljivost, ravni zaupanja in zmogljivost.

Poleg tega lahko pooblaščeno omrežje učinkovito uporabimo za ustvarjanje digitalne identitete, ki bo zagotovila, da se za vse, ki se pridružijo mreži, naredi ustrezen KYC. 

Preberite tudi,

 • Hyperledger Cactus: nov okvir Hyperledger
 • Zgodovina Hyperledgerja: Vse, kar morate vedeti

V vsakem primeru uporabe bomo omenili projekt, za katerega velja. Začnimo.

Primeri uporabe Hyperledger

Dobavna veriga za farmacevtske izdelke

Eden najočitnejših in najvidnejših primerov uporabe Hyperledgerja je dobavna veriga. Farmacevtski izdelki lahko na primer uporabljajo Hyperledger za ustvarjanje verige blokov, ki lahko prevzame popoln nadzor nad dobavno verigo.


Vsako zdravilo, ki zapusti proizvajalca, je registrirano v dobavni verigi v skladu z določenimi standardi, informacije pa se delijo med zainteresiranimi stranmi in končnimi uporabniki, da lahko spremljajo vsak njegov korak. To seveda iz verige odstrani ponarejena zdravila.

IBM je eno prvih tehnoloških podjetij, ki gradi več novih blokchain sistemov za podjetja. Za ta namen uporabljajo tkanino Hyperledger.

Za zdaj sodelujejo s kitajskim konglomeratom Sichuan Hejia za gradnjo platform dobavnih verig, ki temeljijo na verigah verig. S tem bodo različno veliki trgovci na Kitajskem lahko dobili dostop do ustreznega kreditnega sistema, namesto da bi se zanašali na manj uveljavljen sistem bonitetnih ocen, poln tveganj.

Z uporabo omrežja DLT bodo lahko hitreje prejeli plačilo, ne da bi morali plačati dva ali tri mesece.

Blok veriga Hyperledger bo lahko šifriral zapise o trgovanju in tudi sledil drogam. Zagotovil bo tudi preglednost, ki je potrebna za zagotovitev zaupanja med uporabniki. 

Trgovinske finance

Trgovinsko financiranje je še en sektor, na katerega bo ekosistem Hyperledger resnično vplival. Očitno je, da ima uporaba DLT v trgovinskem financiranju veliko koristi. Ena največjih prednosti je skrajšani čas obdelave.

IBM je tudi v ospredju uporabe Hyperledgerja za ustvarjanje platforme, ki temelji na verigi financiranja trgovine.

IBM je sodeloval z Mizuho Bank in japonsko finančno skupino Mizuho. Osredotočajo se na ustvarjanje platforme, ki bo opolnomočila različne finančne subjekte in po potrebi odstranila posrednike. Končni rezultat bi pomenil večjo preglednost, manj časa za obdelavo poslov in digitalizacijo dokumentov.

Načrtujejo uporabo tkanine Hyperledger, da bodo na njej možne vse trgovinske transakcije. IBM-ovo uradno sporočilo za javnost tudi potrjuje, da bo uporaba DLT izboljšala čas transakcij in zmanjšala operativne stroške.

Izobraževanje in usposabljanje

Daleč med zanimivimi primeri uporabe Hyperledgerja je izobraževanje in usposabljanje. Izobraževanje se v zadnjih nekaj desetletjih ni veliko spremenilo. Njegova integracija s tehnologijo je delovala kot katalizator, kjer so zdaj izobraževalni zavodi bolj pripravljeni spremeniti svoj sistem.

Tudi s pandemijo, ki teče po vsem svetu, je zdaj čas, da se učenci zdaj udeležujejo pouka na spletu.

Poleg izboljšanja različnih vidikov izobraževalnega sistema, kot je zagotavljanje digitaliziranih potrdil, ki so globalno dostopna in preverljiva, obstajajo tudi drugi primeri uporabe Hyperledgerja.

Leta 2018 je bila izvedba izvedena za lažje izobraževanje študentov. IBM je bil kos temu izzivu in je sodeloval z Singapursko nacionalno univerzo. Oba delata na ustvarjanju modula finančne tehnologije, ki bo neposredno pomagal študentom v izobraževalnem sektorju. 

Študenti bodo zdaj lahko spoznali več najnovejših tehnologij, vključno s tehnologijami porazdeljene knjige in osnovami veriženja blokov. NUS bo odgovoren za razvoj učnega načrta.

Drug vidik, pri katerem je mogoče uporabiti Hyperledger, je ustvariti platformo za usposabljanje. Podjetja in organizacije lahko platformo uporabljajo za digitalno distribucijo video posnetkov o usposabljanju in potrdil.

Poenostavljena dobavna veriga

Oskrbovalna veriga je jedro svetovne industrije. Brez ustrezne dobavne verige se bodo podjetja borila za izpolnitev zahtev in s tem utrpela izgubo prihodkov.

Tudi e-trgovina hitro narašča, kar posledično zahteva večjo učinkovitost same dobavne verige. Industrija e-trgovine hitro raste, kjer se prodaja po vsem svetu poveča za 246,15%.

Za izboljšanje splošne uspešnosti dobavne verige je pomembno zagotoviti sledenje in preglednost dobavne verige v realnem času.

IBM in Walmart sodelovali pri iskanju hrane. Z izsleditvijo hrane želijo zmanjšati število bolezni, ki se prenašajo s hrano, podjetjem in kmetom pa tudi dati informacije, da lahko hitro ukrepajo v nujnih primerih ali v sporu. 

IBM je z Hyperledger Fabric ustvaril platformo, ki naj bi jo različni prodajalci hrane po vsem svetu uporabljali. Trenutno so v fazi testiranja, kjer jim je uspelo izslediti 5 živil od njihovega izvora do 25 dobaviteljev po vsem svetu.

Začetni uspeh pomeni, da si vedno več trgovcev na tem področju želi sodelovati, vključno s podobnimi podjetji Kroger, McLane Company, Dole itd..

Pametno upravljanje z energijo

Energija poganja vse v našem življenju. Brez tega ne bomo nikoli napredovali tako kot zdaj. Vendar je sedanji energetski trg v marsičem omejen. Kadarkoli ciklon zadene območje, bo zaradi izruvanega drevja zagotovo izgubil elektriko. Za rešitev tega je odgovoren ponudnik električne energije s tega območja.

Čeprav težavo rešijo, si pa rešijo čas. Centraliziran pristop upočasni celoten postopek obnove in zaustavi postopek popravila.

Da ne omenjam, energija je vedno centralizirana, kar pomeni, da ne more vsak proizvajati lastne energije ali imeti svojega omrežja. In tudi če to storijo, nimajo ustreznega dostopa do rešitev za priključitev na centralno omrežje, da bi delili svojo energijo z drugimi. 

Rešitev za vse to je pametno upravljanje z energijo. IBM je maja 2017 problem razumel in se odločil, da bo ustvaril projekt pametnega upravljanja z energijo s platformo Hyperledger blockchain.

IBM sodeluje z družbami Vandebron, Sonnen in TenneT pri ustvarjanju porazdeljene baze podatkov, ki bo pomagala upravljati električni pas v Nemčiji in na Nizozemskem.

Omrežje bo lahko odpravilo pomanjkljivosti določenega območja in jim pomagalo zagotoviti prepotrebno energijo. Pomagali bodo tudi pri polnjenju drugih virov energije, vključno z baterijami, eklektičnimi avtomobili, ter izboljšali splošni razvoj energije in proces porabe energije.

To spada med primere uporabe Hyperledger Blockchain.

Študije primerov Hyperledger

Za boljše razumevanje si bomo ogledali študije primerov Hyperledger.

ChainYard in IBM zmanjšujeta proces vkrcanja

 • Uporabljena tehnologija: Tkanina Hyperledger
 • Industrija: Predelovalne dejavnosti

IBM in ChainYard si prizadevata ustvariti novo platformo, kjer si prizadevata poenostaviti postopek vključevanja dobaviteljev B2B, hkrati pa ohranjati nizko tveganje. Nova platforma bo postopek vkrcanja zmanjšala z dveh mesecev na samo tri dni.

Honeywell Aerospace ustvarja spletno tržnico delov

 • Uporabljena tehnologija: tkanina Hyperledger
 • Industrija: predelovalne dejavnosti

Še ena zanimiva študija primera je Honeywell Aerospace, saj želijo ustvariti platformo e-trgovine za dele letal. Platforma e-trgovine bo skrajšala čas, potreben za nakup novih delov, ki običajno poteka mesecev. Vključuje tudi vmesne izdelke, kar pomeni, da se več denarja porabi za letalska podjetja. Brez dvoma se izboljšuje še veliko drugih stvari, vključno z boljšo preglednostjo, razpoložljivostjo in pošiljanjem.

Change Healthcare uporablja Hyperledger Fabric za izboljšanje postopka vložitve zahtevkov

 • Uporabljena tehnologija: tkanina Hyperledger
 • Industrija: zdravstvo

Change Healthcare želi uporabiti Hyperledger za izboljšanje postopka vložitve zahtevkov in s tem izboljšanje preglednosti, povezane z njim. Njihov pristop je ustvariti boljši zdravstveni sistem z zagotavljanjem zdravstvenih mrež za izboljšanje zdravstvenih transakcij in zahtevkov.

Rezultati so bili tudi osupljivi, saj Hyperledger Fabric kaže veliko zmogljivost pri ravnanju s transakcijami. V letu 2018 je na testu uspel opraviti 50 milijonov transakcij na dan, kar pomeni 550 transakcij na sekundo.

Poenostavitev sprejetja blokchainov v podjetju BTP

 • Uporabljena tehnologija: Hyperledger Sawtooth
 • Industrija: računalništvo v oblaku, blockchain, IT storitve in tehnologija

Podjetje Blockchain Technology Partners (BTP) skuša zagotoviti, da lahko omrežja blockchain vzdržujejo dlje časa in ne odmrejo, ko so enkrat nameščena ali pripravljena za delovanje. Zato so za omrežje uporabili Hyperledger Sawtooth, za operativni sloj pa Kubernetes.

Projekt je pošteno deloval do konca leta 2018 in je že na voljo na trgu AWS. V zadnjem času podpira tudi jezik pametnih pogodb DAML, ki uporabnikom nudi vrednost.

Britanska Kolumbija je zmanjšala rdeči trak z uporabo Hyperledger Indy

 • Uporabljena tehnologija: Hyperledger Indy
 • Industrija: Tech, Blockchain, vlada, mala podjetja

Kanada, Ontario in Britanska Kolumbija so ustanovili preverljivo organizacijsko mrežo (VON), ki sponzorira projekt. Cilj projekta je izboljšati zaupanje med malim in srednje velikim podjetjem do vlade z zagotavljanjem odprtega sklopa programske opreme. Sklop bo poslovnežem pomagal ustvariti in upravljati digitalne odnose ter vladi pomagal zmanjšati ali zmanjšati birokracijo.

Projekt je našel dobro podporo in uspeh, saj je uspel vključiti 529000 podjetij z digitalnimi ID-ji in strežnikom za pomoč 1,4 milijona poverilnic.

Walmart Izboljšanje preglednosti oskrbe s hrano

 • Uporabljena tehnologija: tkanina Hyperledger
 • Industrija: kmetijstvo, trgovci na drobno, oskrbovalna veriga, hrana

Eden izmed slavnih primerov uporabe Hyperledgerja je oskrba s hrano. Walmart uporablja Hyperledger Fabric za izboljšanje preglednosti v verigi preskrbe s hrano.

Njihov izziv je bil zmanjšati bolezni, ki se prenašajo s hrano, in eden najboljših načinov za to je ponuditi boljšo sledljivost verigi preskrbe s hrano. To bo podjetjem pomagalo, da bodo lahko ukrepale hitreje in tudi zaščitile preživljanje kmetov, saj bodo obveščene, če gre kaj narobe.

Pristop je uporaba Hyperleder Fabric, pooblaščene tehnologije porazdeljene knjige. Walmart je nato v sodelovanju z IBM-om ustvaril platformo, ki bo sledila hrani po celinah. Rezultati so bili tudi obetavni, saj jim je uspelo izslediti 25 izdelkov s poreklom med petimi različnimi dobavitelji – vse skozi sistem Hyperledger Fabric.

Circulor reši konflikte v rudarski industriji z zagotavljanjem sledljivosti

 • Uporabljena tehnologija: tkanina Hyperledger
 • Industrija: Rudarstvo

Pri rudarjenju se je vedno vodil močan boj. V tej študiji primera bomo izvedeli, kako se Ruanda, največji dobavitelj tantala, trudi pokazati sledljivost.

Da bi rešili težavo s sledenjem mineralom, so obdelali vsako vrečko iz tantala pod pogoji, ki jih je odobril OECD. To je izboljšalo splošno cirkulacijo in izboljšalo zaupanje med potrošniki ter ustavilo suženjsko ali otroško delo.

ScanTrust izboljšuje preglednost oskrbovalne verige s Sawtooth

 • Uporabljena tehnologija: Hyperledger Sawtooth
 • Industrija: trgovsko blago, dobavna veriga

ScanTrust bo izboljšal preglednost svoje dobavne verige, saj zagotavlja digitalno identiteto z uporabo tehnologije v oblaku.

Nacionalna združenja za izboljšanje storitev članov s tkanino

 • Uporabljena tehnologija: tkanina Hyperledger
 • Industrija: digitalna identiteta in nepremičnine

Nacionalna združenja uporabljajo Hyperledger Fabric za zagotavljanje boljših storitev za člane relatorjev. Trenutno zastopajo 1,3 milijona članov s 54 teritorialnimi združenji in 1200 lokalnimi združenji. 

Svoj etični kodeks želijo izboljšati s skupnim sodelovanjem. Za to bodo zgradili Blockchain združenj RETALOR, kjer bodo delili informacije o članih in izboljšali sodelovanje.

Sony Global Education Ustvarjanje platforme poverilnic naslednje generacije z uporabo tkanine

 • Uporabljena tehnologija: tkanina Hyperledger
 • Industrija: vlada, izobraževanje

Sony Global Education si s konzorcijem organizacij in vladnih agencij prizadeva ustvariti svojo naslednjo generacijo poverilnic.

Njihov pristop je ustvariti konzorcij sodelavca in nato ustvariti prototip rešitve blockchain. Ko bodo končali, bodo prototip preizkusili z 250.000 udeleženci. Če bo vse super delovalo, bodo platformo s poverilnicami objavili po vsem svetu.

 

Zaključek

To nas vodi do konca naših primerov uporabe Hyperledger. Pregledali smo nekaj zanimivih primerov uporabe Hyperledgerja in študij primerov.

Ena stvar, ki bi jo morali opaziti, je tudi, kako pogosto se Hyperledger Fabric uporablja za izvajanje v realnem svetu. Nedvomno je Fabric eden najpomembnejših okvirov, ki jih ponuja Hyperledger.

Vendar to ne pomeni, da je manj primerov uporabe ali izvajanja drugih projektov. Razlog je v tem, da drugi projekti Hyperledger ponujajo posebno uporabo, zaradi česar se uporabljajo manj pogosto.

Torej, kaj menite o primerih uporabe Hyperledgerja, o katerih smo razpravljali v prispevku? Ali menite, da bi morali na seznam dodati več primerov uporabe? Komentirajte spodaj in nam sporočite.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map