Primeri uporabe blokchainov v resničnem svetu – 46 aplikacij Blockchain

Blockchain je popolnoma spremenil svet okoli nas. Z Bitcoinom se je začelo leta 2009, ko je Satoshi Nakatomi izumil blockchain, in Bitcoin je bil prva kriptovaluta, ki ga je uporabila.

Presenečeni boste, če bomo videli trenutno uporabo verige blokov. Trenutno obstaja na stotine primerov uporabe blockchain, ki se izvajajo v resničnem svetu. In zakaj ne? Motil je skoraj vsako panogo, od umetne inteligence do proizvodnje.

Tudi številke so naklonjene blockchainu. Svetovni gospodarski forum je napovedal, da bo do leta 2025, 10% BDP bo prizadeta ali shranjena v verigi blokov. To je veliko za novo tehnologijo, ki še vedno ni desetletje stara. Voditelji pa morajo hitro preusmeriti svoj poudarek in zagotoviti, da se njihovo podjetje lahko prilagodi preoblikovanju blockchain-a.

V tem članku se bomo osredotočili na resnične primere uporabe Blockchain in aplikacije blockchain. Vsi primeri uporabe v resničnem svetu, ki jih bomo našteli, se obetajo izpolniti. Vendar je težko reči, kateri bo uspel ali propadel.

Contents

Realgraphic Blockchain Applications Infographic

Primere uporabe verig blokov smo razvrstili v posebne kategorije. V času pisanja smo julija 2018 našteli 46 aplikacij ali storitev veriženja blokov. Ti primeri verige blokov so izbrani glede na njihov vpliv v njihovi kategoriji. Na seznam lahko gledamo tudi kot na najbolj obetavne primere uporabe TOP blockchain v resničnem svetu. Naštejmo spodnje kategorije.

 

 1. Upravljanje / distribucija vsebine: PeerNova, pogumen.
 2. Upravljanje s podatki: Factom, Essentia.one.
 3. Spletna varnost: GuardTime, Remme, Blockverify, PeerNova.
 4. Platforma: Dragulj.
 5. Skrb za zdravje: SimplyVital Health, MedRec.
 6. Finančne storitve: Abra, Barclays, Aeternity.
 7. Proizvodnja in industrija: Maersk, Provenienca, SKUChain, LO3 Energy.
 8. Skladiščenje: STORJ.io
 9. Vlada: Projekt SouthKorea, Govcoin, Democracy.earth, FollowMyVote.
 10. Trgovina na drobno: OpenBazaar, Loyyal.
 11. Blockchain platforma: Rešitve IBM Blockchain, dostojno.
 12. Promet in turizem: Arcade City.
 13. Mediji: KodakOne, Ujomusic, Civil.
 14. Nepremičnina: Vseprisotnost, Propy.
 15. Zemljiška knjiga: Javni register.
 16. Identifikacija: Uport.
 17. Zavarovanje: AIG.
 18. Podjetje: Azure.
 19. Oglaševanje: NYIAX.
 20. Avtorstvo in lastništvo: Zaslepljeni, Stampery, Veisart, Po.et.
 21. Socialno omrežje: AKASHA, vaš.
 22. Diamanti: Debeers.

Začnimo.

Kategorija aplikacij Blockchain: Upravljanje / distribucija vsebine

1. Pogumen

Primer uporabe: Potreba po brskalniku, ki lahko z blokiranjem sledilcev in oglasov zniža stroške prenosa podatkov. Uporabnike varuje z zasebnostjo le z izmenjavo potrebnih informacij, s čimer prihrani čas in trud.

Rešitev:  Brave je sodoben brskalnik, ki ponuja varen, hiter in zaseben brskalnik. To počne s pomočjo verige blokov. V ta namen blokira vse oglase z vgrajenim blokatorjem oglasov. Zasebnost uporabnika se je ohranila tudi zaradi blokiranja sledilca. Zaradi blokiranja oglasov in sledilcev pogumni brskalnik deluje hitreje kot drugi priljubljeni brskalniki, vključno s Chromom in Mozillo. Prav tako so v postopku monetizacije blokiranja oglasov z uporabo svojih žetonov. Prav tako preizkušajo oglaševanje z uporabo tehnologije veriženja blokov.

Stanje: Na voljo

Spletna stran: https://brave.com/

Spletni dnevnik: https://brave.com/blog/

Kategorija: Upravljanje / distribucija vsebine

Vir slike: Pogumen

2. Paperchain

Primer uporabe: Potreba po podjetjih, ustvarjalcih glasbe, organizacijah novic itd., Da imajo ustrezen decentraliziran trg, kamor lahko potiskajo svoja sredstva in jih monetizirajo, tako da zaobidejo trenutne dolge plačne cikle v industriji..

Rešitev: Rešitev: Paperchain ponuja decentralizirano tržnico, kjer lahko katero koli medijsko podjetje monetizira svojo vsebino in jo omogoči globalni naložbeni mreži z uporabo decentraliziranega trga. Rešuje največji industrijski problem dolgih plačilnih ciklov in tako malim kot velikim igralcem pomaga izkoristiti likvidnost. Kritične značilnosti Paperchaina vključujejo zagotavljanje decentraliziranega omrežja za naložbe v medije, vgrajene vpoglede in trdno plast finančne infrastrukture, ki jo lahko tretja oseba uporabi za oblikovanje finančnih sporazumov.

Stanje: V delu

Spletna stran: https://www.paperchain.io/

Spletni dnevnik: https://blog.paperchain.io/

Kategorija: Upravljanje / distribucija vsebine

Vir slike: Paperchain

Kategorija aplikacij Blockchain: Upravljanje podatkov

3. Factom

Primer uporabe: Potreba po zaščiti kritičnih komercialnih, državnih in nepridobitnih sistemov pred krajo podatkov in tudi spodbujanje poštenosti na vseh platformah in sistemih.

Rešitev: Factom govori o zaupanju, poštenosti in nespremenljivosti. Zavarujejo svetovni sistem s tehnologijo, ki lahko pomaga zaščititi sisteme in zagotavlja, da se ljudje rešijo revščine. Z uporabo verige blokov sistemi pridobijo preglednost, poštenost, integriteto in varnost. Potreba po zanesljivem okviru, ki bi lahko iz poštenosti naredil zabavo večje pokrajine. Skratka, s Factomom bo lažje graditi podatkovne izdelke in na podlagi njih sprejemati odločitve. Programsko opremo Factom je mogoče priključiti tudi na obstoječi sistem, zato ni treba ustvarjati ali obnavljati sistemov iz nič..

Stanje: V delu

Spletna stran: https://www.factom.com/

Spletni dnevnik: https://www.factom.com/blog

Kategorija: Upravljanje s podatki

Vir slike: Factom

4. Essentia.one

Primer uporabe: Potreba po okviru za upravljanje podatkov, ki bo uporabnikom pomagal varno dostopati do podatkov in jih shraniti od koder koli.

Rešitev: Essesntia.one je okvir za upravljanje podatkov, zgrajen na vrhu verige blokov, in zagotavlja modularno decentralizirano in interoperabilnost. Sestavljen je iz dveh pomembnih komponent: sinergije in esence. Essences imajo v lasti svoje podatke in so med seboj povezane z več storitvami, sinergije pa delujejo kot vezivno tkivo operacij, kot so povezovanje platform, virov itd. Razvijalci lahko izkoristijo to arhitekturo, ki je zgrajena na njeni površini in zagotavlja dostopnost vsem po vsem svetu.

Stanje: V delu

Spletna stran: https://essentia.one/

Spletni dnevnik: https://medium.com/@matteozago

Kategorija: Upravljanje s podatki

Vir slike: Essentia

Blockchain Applications Kategorija: kibernetska varnost

5. GuardTime

Primer uporabe: Potreba po bolj preverljivem varnostnem dokazilu, ki deluje na verigo blokov in veliko bolje ščiti uporabniške podatke kot tradicionalna rešitev veriženja blokov.

Rešitev: GuardTime je projekt blok-verige kibernetske varnosti, katerega namen je uporabiti lastno Guartimejevo tehnologijo KSI. Tehnologija je zasnovana posebej za poslovne rešitve. Tudi predstava je nedotaknjena.

Zgradili so na vrhu tistega, kar do zdaj ponuja Bitcoin, to je preglednosti, nespremenljivosti in varnosti. Leta 2003 so izdali prvi uradni varnostni dokaz, ki gradi preverljiv varnostni dokaz v celotnem omrežju. Trenutno sodelujejo z veliko podjetji, ki izkoriščajo svojo tehnologijo KSI.

Sprva so začeli z estonsko vlado in jim pomagali pri zavarovanju zdravstvenih kartotek estonskih državljanov. Trenutno sodelujejo z Verizon Enterprise Solutions in celo obrambnimi in Aerospace.

Več o njihovem tehnološkem skladu lahko preberete tukaj.

Stanje: Na voljo

Spletna stran: https://guardtime.com

Spletni dnevnik: https://guardtime.com/blog

Kategorija: Spletna varnost

Vir slike: GuardTime

6. Remme

Primer uporabe: Preverjanje pristnosti, ki varuje podatke uporabnika in podjetja pred kibernetskimi napadi.

Rešitev: Remme je projekt blockchain kibernetske varnosti, katerega namen je izboljšati trenutne varnostne standarde tako za uporabnike kot za podjetja, ki skušajo svoje podatke zaščititi pred nepooblaščeno uporabo. Zgrajen je tudi za obvladovanje kibernetskih napadov. V ta namen pomaga organizacijam s kritično infrastrukturo, medtech, kripto izmenjavami in še veliko več. Prav tako popolnoma odvzame človeški vidik z avtomatizacijo vsega. Pogosti napadi, ki jih Remme ščiti, vključujejo Brute Force, lažno predstavljanje, beleženje ključev, napade za ponovno uporabo gesel in še veliko več.

Stanje: Izvajanje pilotnih projektov za Infopulse in druge.

Spletna stran: https://remme.io/

Spletni dnevnik: https://medium.com/remme

Kategorija: Spletna varnost

Vir slike: Remme

7. Blockverify

Primer uporabe: Potrebna je preglednost oskrbovalnih verig, ki uporabljajo verigo blokov, ki ne samo prepozna ponaredke, temveč ponuja tudi globalno rešitev. Dobaviteljske verige, kot so farmacevtski izdelki, elektronika, diamanti in luksuzni predmeti, potrebujejo preglednost za pravilno delovanje.

Rešitev: Blockverify je “rešitev za ponarejanje na osnovi verige blokov.” Njegova naloga je prepoznavanje ponaredkov in ponuja okolje, ki se ne podvaja. Prav tako je popolnoma prilagodljiv za podjetja in lahko upravljajo svojo dobavno verigo med registracijo novih izdelkov. Obstaja veliko primerov uporabe Blockverify. Nekateri vidni primeri uporabe vključujejo elektroniko, farmacevtske izdelke, elektroniko in luksuzne izdelke.

Deluje tako, da vsak izdelek označi z edinstveno oznako Block Verify. Dobava se preverja tudi z vidika potrošnika in maloprodaje. Ponuja tudi sredstvo za preprečevanje pokvarljivosti in tako zagotavlja integriteto, potrebno za vodenje dobavnih verig s 100-odstotno preglednostjo.

Stanje: V delu.

Spletna stran: http://www.blockverify.io/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Spletna varnost

Vir slike: Blockverify

8. PeerNova

Primer uporabe: Potreba po celovitosti podatkov v finančni industriji, ki jo potrebujejo tako zainteresirane strani kot regulatorji.

Rešitev: PeerNova izboljšuje delovanje finančnega sveta z zagotavljanjem najboljšega iz tehnologij Blockchain, BigData in Cloud. Njegov namen je finančnim inštitutom zagotoviti način za preverjanje in zaščito njihovih podatkov. To jim omogoča tudi, da se lotijo ​​revizije, usklajevanja in skladnosti. Tri glavne značilnosti tehnologije PeerNova Blockchain vključujejo nespremenljivost, urejanje in predvajanje logike. To pomeni, da so podatki varni, preverljivi in ​​jih je mogoče kadar koli povleči.

Stanje: Ukvarja se z več projekti, vključno s knjigo Post-Trade Ledger, Lineage of Capital in tehnologijo Cuneiform.

Spletna stran: http://peernova.com/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Spletna varnost

Vir slike: Peer Nova

Blockchain Applications Kategorija: Platforma

9. Gem

Primer uporabe: Potreba po operacijskem sistemu, ki lahko prepozna težavo silosa in poveže vse različne silose v en prihranek časa, truda in stroškov za različne poslovne vertikale, kot so zdravje, mediji, banke in še veliko več.

Rešitev: Gem je operacijski sistem blockchain, ki povezuje podatke, povezane s sredstvom ali osebo, z ustvarjanjem globalnih identifikatorjev. To odpravlja porabo časa in potrebo po uskladitvi. Zagotavlja tudi preglednost in ponuja boljše rezultate z manjšimi tveganji. Skratka, gre za prepoznavanje globalnih entitet in jim nato dati platformo za izmenjavo in komunikacijo z izmenjavo podatkov. Ne samo, da je vse mogoče avtomatizirati s poteki dela.

Ta preprosta rešitev se lahko uporablja v številnih različnih panogah, vključno Oskrbovalna veriga, Skrb za zdravje, in veliko več.

Stanje: V teku z več partnerji, vključno s Philipsom in Xpansivom.

Spletna stran: https://enterprise.gem.co/

Spletni dnevnik: http://blog.gem.co/

Kategorija: Platforma

Vir slike: GEM

Blockchain Applications Kategorija: HealthCare

10. SimplyVital Health

Primer uporabe: Potreba po ustrezni zdravstveni rešitvi, ki bi lahko zagotovila platformo za ponudnike, stranke in zdravstvene strokovnjake.

Rešitev: SimplyVital Health je blockchain rešitev, ki povezuje bolnike in ponudnike pod eno streho. Je rešitev za upravljanje zdravstvenih podatkov, za najboljšo možno rešitev pa uporablja tudi strojno učenje in napovedi algoritmov. Analitični vpogled je na voljo za izkušnje bolnika. Enako deluje tudi za zasebne ponudnike, bolnišnice in zdravstvene sisteme. Ena njegovih glavnih sestavin je Health Nexus. Gre za protokol, združljiv s HIPAA, ki je sprejet po vsem svetu. Protokol, ki se lahko uporablja za povezovanje zdravstvenih podatkov in nadzora pacientov.

Stanje: V delu

Spletna stran: https://www.simplyvitalhealth.com/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Skrb za zdravje

Vir slike: SimplyVital

11. MedRec

Primer uporabe: Potreba po pacientih, da imajo svoje zdravstvene podatke na enem mestu in bi morali biti dostopni od koder koli.

Rešitev: MedRec je blockchain platforma, ki rešuje problem elektronskih zdravstvenih evidenc (EHR) z zagotavljanjem rešitve blockchain, kjer lahko podatke o pacientih shranjujejo in dostopajo do njih v različnih organizacijah, posameznikih in zdravstvenih strokovnjakih. Tako se ustvari ekosistem, ki deluje za bolnike in jim omogoča, da imajo zdravniška poročila na dosegu roke. Uporaba verige blokov ponuja tudi preglednost in ustvarjanje edinstvenega individualnega odtisa. To vodi do nižjih stroškov in lažje zdravstvene podpore pacientu.

Stanje: V delu

Spletna stran: https://medrec.media.mit.edu/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Skrb za zdravje

Vir slike: Medrec

Blockchain Applications Kategorija: Finančne storitve

12. Abra

Primer uporabe: Potreba po mobilni aplikaciji, ki lahko vsem omogoči, da ne le vlagajo v kriptovalute, temveč jih tudi brez skrbi skrbijo za shranjevanje in premoženje..

Rešitev: Abra je mobilna aplikacija za kriptovalute, ki uporabnikom omogoča shranjevanje, vlaganje in nakup kriptovalut. Je tudi varen in zagotavlja, da ga lahko kdorkoli uporablja. V času pisanja podpira 25 kriptovalut, vključno s priljubljenimi kriptovalutami, kot so bitcoin, litecoin, pomišljaj itd. Z uporabo aplikacije lahko kdor koli trguje ali kupuje kripto. Je tudi varen in zagotavlja mobilnost.

Stanje: Na voljo

Spletna stran: https://www.abra.com/

Spletni dnevnik: https://www.abra.com/blog/

Kategory: Finančne storitve

Vir slike: Abra

13. Barclays

Primer uporabe: Banke, ki uporabljajo tehnologijo blockchain za izboljšanje notranjega bančnega procesa in tudi za izboljšanje uporabniške izkušnje.

Rešitev: Barclays banka razume blockchain in njegov vpliv. In zato gradijo svoje sisteme za podporo verigi blokov. Uporabnikom bo odprl nova vrata, saj lahko z bančnimi sistemi komunicirajo kjer koli želijo. Okolje z omogočeno verigo blokov pomeni tudi, da je mogoče preverjanje pristnosti opraviti čim hitreje. Prav tako je mogoče goljufije v celoti odstraniti iz sistema zaradi preglednosti in integritete, ki jo zagotavlja rešitev blockchain. Prizadevajo si tudi za trgovinsko revolucijo, kjer se spremlja vse, da se zagotovi preglednost.

Stanje: V delu

Spletna stran: https://www.barclayscorporate.com

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Finančne storitve

14. Vztrajnost

Primer uporabe: Potreba po hitrih, pametnih pogodbah, ki bodo organizacijam omogočile globalno razširitev s prednostjo verige blokov.

Rešitev:  Aeternity je prilagodljiv vmesnik pametne pogodbe, ki vsaki organizaciji pomaga pri delu s podatki iz resničnega sveta. Zasnovan je tako, da lahko zagotavlja neprimerljivo in neprimerljivo globalno razširljivost, neprimerljivo učinkovitost in pregledno upravljanje. Inovacijski vidik prihaja iz pametnih pogodb, saj so Turingove popolne. Ne samo, da je konsenz dosežen z novim algoritmom konsenza, ki izkorišča prednosti Proof-of-Work (PoW) in Proof-of-Stake (PoS). Obstaja še en koncept, zaradi katerega je Aeternity edinstven, državni kanali. Omogoča izvajanje pametnih pogodb zunaj verige. Oracles se uporabljajo za povezovanje pametnih pogodb z resničnimi podatki in interakcijo z njimi kot resnično prvovrstne predmete.

Stanje: V delu

Spletna stran:  https://www.aeternity.com/

Spletni dnevnik: https://blog.aeternity.com/

Kategorija: Finančne storitve

Vir slike: Aeternity

Blockchain Applications Kategorija: Proizvodnja in industrija

15. Maersk

Primer uporabe: Premikanje tovora, ki mu je mogoče učinkovito in uspešno slediti.

Rešitev: Maersk je že uveljavljeno prevozniško podjetje, ki upravlja s tovorom po vsem svetu. Zdaj počasi prehajajo na blockchain rešitev, da lahko izkoristijo preglednost, celovitost in varnost, ki je z njo zagotovljena. S tem bodo imela podjetja ali transportna pristanišča boljši nadzor nad blagom. To pomeni tudi, da bo nezakonit prevoz popolnoma ustavljen, saj podatkov, ki jih shranite, ni mogoče spremeniti.

Stanje: V delu

Spletna stran: https://www.maerskline.com/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija:  Predelovalne in industrijske

Vir slike: Maeslk

16. Provenienca

Primer uporabe: Dobavna veriga, ki zagotavlja zaupanje in opolnomoči tako uporabnike kot podjetja.

Rešitev: Provenance je blockchain platforma, ki poganja dobavno verigo in podjetjem omogoča graditi zaupanje. Kupcem pomaga tudi pri izbiri izdelkov. Skratka, spodbuja celotno dobavno verigo, vključno s trgovci na drobno, proizvajalci, kupci in partnerji. Njegov namen je zagotoviti pregledno okolje, v katerem lahko kupci pred nakupom najdejo poreklo izdelkov in druge ključne informacije. Maloprodaja lahko tudi izkoristi spremembo in zagotovi, da stranke prejmejo vse informacije pred nakupom.

Stanje: V delu

Spletna stran: https://www.provenance.org/

Spletni dnevnik: https://www.provenance.org/case-studies

Kategorija: Predelovalne in industrijske

Vir slike: Provenienca

17. SKUChain

Primer uporabe: Blockchain rešitev, ki lahko poganja celotne oskrbovalne verige podjetij in nudi vrednost industriji, kjer lahko podjetja delajo in rastejo skupaj.

Rešitev: SKUChain želi spremeniti način delovanja dobaviteljske verige podjetja z opolnomočenjem vsakega udeleženca in oblikovanjem globalne vrednostne verige. Vsako podjetje ima lahko dostop do dobavne verige, ki jo lahko uporabi za odklepanje dobička na več načinov. Skratka, gre za povezovanje podjetij in ustvarjanje okolja za sodelovanje. To podjetju olajša sprejemanje odločitev in boljši nadzor nad oskrbovalnimi verigami.

Stanje: V delu

Spletna stran: http://www.skuchain.com/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Predelovalne in industrijske

Vir slike: SKUCHAIN

18. LO3 energija

Primer uporabe: Potreba po platformi, kjer lahko uporabniki upravljajo energijo, ki jo proizvajajo, in opravljajo tržne operacije, vključno z nakupom, prodajo, skladiščenjem itd. Na lokalni in svetovni ravni.

Rešitev: LO3 Energy je blockchain platforma, ki uporabnikom omogoča nadzor nad njihovo porabo energije in proizvodnjo, tako da jim zagotavlja možnost proizvodnje, shranjevanja, nakupa, prodaje in energije na lokalni ravni. Za to bodo uporabljali Smart meter, Blockchain, API in Grid. Pametni števec je del LO3 Energy, ki skrbi za porabo energije in zagotavlja dobro komunikacijo z omrežjem. API in Grid sta tam, da zagotovita sodelovanje in povezljivost s starejšimi omrežnimi sistemi. Vsem prinaša izmenjavo energije med enakovrednimi.

Stanje: V delu

Spletna stran: https://lo3energy.com/

Spletni dnevnik: https://lo3energy.com/news/

Kategorija: Predelovalne in industrijske

Vir slike: LO3Energy

Blockchain Applications Kategorija: Shramba

19. STORJ.io

Primer uporabe: Potreba po porazdeljenem pomnilniku v oblaku, kjer imajo lahko uporabniki dostop do svojih podatkov v šifrirani obliki.

Rešitev: STORJ.io je porazdeljena platforma za shranjevanje v oblaku, ki se osredotoča na zagotavljanje nadzora uporabnikom z zagotavljanjem šifriranega pomnilnika od konca do konca. Dostop do svojih podatkov imajo lahko le uporabniki, plačila z blockchainom pa jih poganjajo. Torej, kako deluje? Deluje tako, da uporabnikom omogoča, da omrežje najemajo prostor. S tem lahko uporabnik zasluži z deljenjem HD prostora. Je tudi odprtokodna in brezplačna, pri razvoju rešitve pa lahko pomaga vsak.

Stanje: V zgodnjem dostopu

Spletna stran: https://storj.io/

Spletni dnevnik: https://medium.com/@storjproject

Kategorija: Predelovalne in industrijske

Vir slike: Storj

Blockchain Applications Kategorija: Vlada

20. Samsung SDS

Primer uporabe: Potreba po izboljšanju preglednosti vladnih služb, vključno z javno varnostjo, blaginjo in prevozom.

Rešitev: Samsung SDS je v sodelovanju z južnokorejsko vlado ustvaril preglednejše vladne službe, ki lahko pomagajo izboljšati tri glavne sestavine družbe, vključno z javno varnostjo, blaginjo in prevozom. Trenutno je v nastajajoči fazi in bo predvidoma končan do leta 2020.

Stanje: V delu

Spletna stran: https://www.samsungsds.com/us/en/index.html

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Vlada

Vir slike: Samsung SDS

21. Govcoin

Primer uporabe: Državni kovanec, ki lahko uporabnikom pomaga pri varčevanju, preprečuje zamude pri plačilih in jim omogoča takojšen dostop ter izboljšuje sistem blaginje.

Rešitev: Londonski zagon želi rešiti uporabo tradicionalnega okolja tako, da vsakomur dovoli prenos aplikacije in ustvarjanje navideznih kozarcev z marmelado. S tem lahko vsakdo najame in kupi storitve prek enotne platforme. Prav tako bo pomagal ljudem, ki potrebujejo finančno pomoč, in jim zagotovil koristi hitreje kot kdaj koli prej. V rešitev je vgrajen sistem socialnega varstva.

Stanje: V delu

Spletna stran: Nobenega

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Vlada

22. Demokracija.zemlja

Primer uporabe: Potreba po demokratični verigi blokov, kjer lahko vsakdo odda svoj glas in zgradi zgradbo suverenega demokratičnega vladnega protokola.

Rešitev: Spoznajte demokracijo Zemljo, edinstven projekt, katerega namen je zgraditi suvereni protokol demokratične vlade, ki je odprtokoden in temelji na ideji medsebojnih omrežij. Protokol se lahko uporablja v kateri koli organizaciji, ki lahko izkoristi njegove prednosti. Democracy Earth ima veliko prednosti, vključno z likvidno demokracijo, lastništvom podatkov in upravljanjem brez meja.

Stanje: V delu

Spletna stran: https://www.democracy.earth/

Spletni dnevnik: http://words.democracy.earth/

Kategorija: Vlada

Vir slike: Democracy Earth

23. Sledite myvote.com

Primer uporabe: Potreba po volilni platformi za volitve, ki ponuja popolno preglednost.

Rešitev: Follow My Vote je platforma za enakovredno glasovanje, ki uporablja verigo blokov in zagotavlja preglednost celotnega volilnega procesa. To bo privedlo do 100% natančnih rezultatov volitev, saj so podatki pregledni in jih je mogoče izslediti po potrebi. Je odprtokoden, stroškovno učinkovit, priročen in 100% varen način vodenja volitev.

Stanje: V delu

Spletna stran: https://followmyvote.com/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Vlada

Vir slike: FollowMyVote

Blockchain Applications Kategorija: trgovina na drobno

24. OpenBazaar

Primer uporabe: Spletna tržnica, kjer ni centralizacije in ne ponuja nobenih omejitev ali pristojbin za platformo.

Rešitev: OpenBazaar je brezplačna spletna tržnica, ki svojim uporabnikom ponuja brez omejitev brez provizije na platformi, hkrati pa zasluži kriptovaluto. Uporabniki lahko ustvarijo svojo trgovino, prodajo svoje izdelke in dosežejo novo občinstvo. Platforme kriptovaluto uporabljajo kot gotovinsko sredstvo. To pomeni, da ni potrebe po bankah ali kreditnih karticah. Platforma ponuja tudi popolno prilagoditev in omrežje peer-to-peer. To je eno najboljših spletnih trgov, ki ga poganja blockchain.

Stanje: Na voljo

Spletna stran: https://www.openbazaar.org/

Spletni dnevnik: https://www.openbazaar.org/blog/

Kategorija: Trgovina na drobno

Vir slike: OpenBazaar

25. Lojalen

Primer uporabe: Tehnološka platforma, ki nagrajuje zvestobo.

Rešitev: Loyyal je univerzalna platforma za nagrajevanje in zvestobo, ki uporablja sodobne tehnologije, kot so pametne pogodbe in blockchain. Z uporabo tega lahko več panog, blagovnih znamk in druga oblika organizacije ustvari edinstven odnos s strankami in ustvari sistem zvestobe in nagrajevanja.

Stanje: V delu

Spletna stran: https://www.loyyal.com/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Trgovina na drobno

Vir slike: Loyall

Kategorija aplikacij Blockchain: Blockchain platforma

26. Rešitve IBM Blockchain

Primer uporabe: Potreba po blockchain aplikacijah, ki delujejo na ravni podjetja.

Rešitev: Rešitve IBM Blockchain, ki uporabljajo Hyperledger Composer in Hyperledger Fabric za zagotavljanje omrežja za ustvarjanje vrednosti, ki je odprtokodna in zelo varna. Uporablja se lahko z drugimi idejami za veriženje blokov in jim pomaga z lahkoto delovati. Te blockchain aplikacije bodo postale tudi veliko bolj udobne za upravljanje in razvoj. IBM-ova varnost v oblaku tudi zagotavlja, da je celotna veriga blokov varna in jo ščiti pred notranjimi napadi in zlonamerno programsko opremo.

Stanje: Na voljo

Spletna stran: https://www.ibm.com/blockchain/solutions

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Blockchain platforma

Vir slike: IBM Blockchain

Blockchain Applications Kategorija: Promet in turizem

27. Arcade City

Primer uporabe: Potreba po omrežju, ki lahko lokalno služi z decentraliziranimi lokalnimi gonilniki.

Rešitev: Arcade City je sistem, ki temelji na cehih blockchain, kjer lahko vozniki lokalna združenja in strežnike oblikujejo v lokalno skupnost. Zasnovan je na sodelovanju in služi na najboljši možen način. Tako najboljši vozniki zaslužijo največ in pomagajo tudi ostalim voznikom, da se učijo iz svojih izkušenj in napak. Vsak lahko ustvari ceh ali ustvari svojega. Arkadni žeton se uporablja za monetizacijo transakcij znotraj sistema.

Stanje: V delu

Spletna stran: https://arcade.city/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Promet in turizem

Vir slike: Arcade City

Blockchain Applications Kategorija: Mediji

28. KodakOne

Primer uporabe: Licenčna platforma, kjer je mogoče medije in ustvarjalna dela shraniti, zaščititi in deliti po vsem svetu.

Rešitev: KodakOne je platforma za upravljanje slik, ki deluje na vrhu verige blokov in za napajanje uporablja kriptovaluto KODAKCoin. Ustvarjalnim graditeljem omogoča varno in varno licenciranje njihovega dela. Tudi licenčnine so nizke in vodijo do večjega dohodka, če jih gostujemo na platformi Kodak One. Popolnoma spremeni ekonomijo slike in zagotavlja tudi ohranitev lastništva skozi življenjski cikel slik. KODAKCoin ustvarja tudi licenčno platformo, ki ščiti pravice ustvarjalcev slik in jim zagotavlja tudi tržnico.

Stanje: V delu

Spletna stran: https://kodakone.com/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Mediji

Vir slike: KodaKOne

29. Ujomusic

Primer uporabe: Potreba po platformi za pravice in lastništvo, kamor lahko ustvarjalci glasbe naložijo svojo glasbo in ohranijo popolne pravice do nje.

Rešitev: Ujomusic je blockchain platforma, ki daje moč glasbi. Ustvarjen je za ustvarjalce glasbe, da imajo lahko popolne pravice do glasbe, ki jo ustvarjajo. Tudi platforma je popolnoma decentralizirana in pregledna, kar pomeni, da lahko vidijo vse in tudi ni treba, da se zanašajo na centralizirano entiteto. Gre tudi za avtomatizacijo pametnih plačil licenčnin z uporabo kriptovalut in pametnih pogodb.

Stanje: Beta na voljo

Spletna stran: https://ujomusic.com/

Spletni dnevnik: https://medium.com/@UjoMusic

Kategorija: Mediji

Vir slike: UjoMusic

30. Civilna

Primer uporabe: Novinarji potrebujejo decentraliziran trg, da bo lahko novinarstvo uspevalo, ne da bi ga centralni subjekt nadzoroval.

Rešitev: Civil je blockchain projekt, ki je namenjen novinarjem. Je tržnica, kjer lahko novinarstvo vzdržuje in cveti v pravi smeri. Številni projekti se izvajajo na Civilu, vključno s Colorado Sun, FAQ NYC, Popula itd. Cilj projekta je odpraviti vrzeli v trenutni novinarski praksi in spodbuditi sodelovanje pri vedenju kot konkurenca.

Stanje: Na voljo

Spletna stran: https://civil.co/

Spletni dnevnik: https://blog.joincivil.com/

Kategorija: Mediji

Vir slike: Civil

Blockchain Applications Kategorija: Nepremičnine

31. Ubitquity

Primer uporabe: Potreba po pregledni, a varni platformi za vodenje evidence nepremičnin /

Rešitev: Edinstvenost je eden najboljših primerov uporabe verig blokov v nepremičninski industriji. Je ena prvih nepremičninskih platform, ki organizacijam nudi programsko opremo kot storitev in jim pomaga varno hraniti in slediti nepremičninam. Aplikacija SaaS se izvaja na vrhu verige blokov, kar pomeni, da ponuja preglednost, celovitost in varnost. Uporabniki imajo tudi popolno lastništvo podatkov brez kakršnega koli privoščenja osrednjega organa.

Stanje: Na voljo

Spletna stran: https://www.ubitquity.io/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Nepremičnina

Vir slike: Ubitquity

32. Propy

Primer uporabe: Transakcije z lastnino, ki so pregledne, varne in sledljive.

Rešitev: Meet Propy, popoln primer uporabe blockchain za transakcije z lastnino. Z uporabo Propyja lahko vsakdo kupi in proda nepremičnino ter uživa prednosti preglednosti in varnosti z uporabo verige blokov. Tako sta prodajalec in kupec varna, saj je s pomočjo Propyja skoraj nemogoče prevarati. Deluje tudi čezmejno in nudi čudovit način za iskanje nepremičnin.

Stanje: Na voljo

Spletna stran: https://propy.com/

Spletni dnevnik: https://blog.propy.com/

Kategorija: Nepremičnina

Vir slike: Propy

Blockchain Applications Kategorija: zemljiška knjiga

33. Javni register

Primer uporabe: Potreba po decentralizirani platformi, kjer je mogoče lastnosti in digitalna sredstva hraniti s popolnim uporabniškim nadzorom.

Rešitev: Javni register je ena od edinstvenih blockchain aplikacij, s katero lahko državljani registrirajo svojo lastnino in jo shranijo kot digitalno sredstvo. Podprta bo s kriptografskim dokazom in bo objavljena na verigi blokov, ki jo poganja Bitcoin. Cilj projekta Javni register je zgraditi platformo, ki je varna za varnost podatkov in zagotavlja preglednost in postopek, ki ga je mogoče preveriti.

Stanje: V delu

Spletna stran: https://exonum.com/napr

Spletni dnevnik: https://exonum.com/blog/

Kategorija: Zemljiška knjiga

Vir slike: Javni register

Blockchain Applications Kategorija: Identifikacija

34. Uport

Primer uporabe: Potreba po decentraliziranem sistemu identitete, ki deluje v spletu.

Rešitev: Uport gradi sistem odprtih identitet z verigo blokov, kjer lahko posamezniki prevzamejo popolno lastništvo nad svojo identiteto. Vsak posameznik lahko svojo identiteto shrani v verigo blokov. Trenutno deluje na blokovni verigi Ethereum, kar pomeni, da izkorišča tudi pametne pogodbe. Uporabniki lahko na blockchainu izvedejo številna dejanja, vključno z zahtevami in pošiljanjem poverilnic, varnih ključev, podatkov in tudi podpisujejo transakcije. Vsebuje protokol za sporočanje in identiteto, ki deluje z decentraliziranim spletom.

Stanje: Na voljo

Spletna stran: https://www.uport.me/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Identifikacija

Vir slike: Uport

Blockchain Applications Kategorija: zavarovanje

35. AIG

Primer uporabe: Potreba po “pametni” zavarovalni polici, ki izkorišča blockchain, ki ga lahko uporabljajo podjetja.

Rešitev: Tako IBM kot AIG sta zaključila pilotni program, kjer lahko z uporabo pametnih pogodb oblikujeta večnacionalno politiko. Ustvarjen je za Standard Chartered Bank PLC. To bo omogočilo hitrejše oblikovanje politik, ne da bi si morali biti blizu, kar bo olajšalo oblikovanje in izvajanje čezmejnih politik.

Stanje: V delu

Spletna stran: Nobenega

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Zavarovanje

Kategorija aplikacij Blockchain: Podjetje

36. Azure

Primer uporabe: Podjetja potrebujejo varnejša, razširljivejša in preglednejša orodja in ogrodje za razvoj aplikacij v oblaku.

Rešitev: Azure ponuja svojo delovno mizo Azure blockchain, ki vsakemu podjetju ali podjetju omogoča, da ustvari lastne blockchain aplikacije. Rešuje vprašanja, povezana z različnimi panogami, s pametnimi pogodbami pa se lahko uporablja tudi za avtomatizacijo večine nalog. Blockchain olajša vsako podjetje glede na njegove potrebe.

Stanje: Na voljo

Spletna stran: https://azure.microsoft.com/en-in/solutions/blockchain/

Spletni dnevnik: https://azure.microsoft.com/en-in/blog/

Kategorija: Enterprise

Vir slike: Azure

Blockchain Applications Kategorija: Oglaševanje

37. NYIAX

Primer uporabe: Potreba po oglaševalskem trgu, ki ga poganja blockchain, kjer lahko oglaševalci nadzorujejo, kaj kupujejo, prodajajo in oglašujejo.

Rešitev: NYIAX je tržnica s pogonom na verige blokov, ki oglaševalcem omogoča, da trgujejo z oglaševalskimi pogodbami s pomočjo patentiranega mehanizma za finančno usklajevanje. Uporablja se lahko za nakup, prodajo in najem oglasnih kontaktov z uporabo terminske / terminske metodologije. Celotna tržnica je zaupanja vredna in pregledna ter oglaševalcem zagotavlja boljšo donosnost naložbe z zmanjšanjem stroškov med življenjskim ciklom posla. Ima koristi tako za založnike kot oglaševalce.

Stanje: V delu

Spletna stran: https://www.nyiax.com/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Oglaševanje

Vir slike: nyiax

Kategorija aplikacij Blockchain: Avtorstvo in lastništvo

38. Vezani

Primer uporabe: Zaščita avtorskih pravic za slike je težka in tudi za reševanje težav z avtorskimi pravicami je treba vložiti veliko truda.

Rešitev: BInded je platforma za zaščito avtorskih pravic, kjer lahko fotografi zaščitijo svoje slike, ne da bi plačevali kakršne koli pristojbine. Orodja dobijo fotografi, ki lahko sami opravijo celoten postopek zaščite avtorskih pravic. Slike lahko naložite v spletni blok ali trezor in jih lahko tam shranite. Lahko se tudi spremlja delo. Poleg tega blockchain ustvari potrdilo o avtorskih pravicah in zagotovi, da imate dokaz, če gre za kršitev avtorskih pravic.

Stanje: Na voljo

Spletna stran: https://binded.com/

Spletni dnevnik: https://blog.binded.com/

Kategorija: Avtorstvo in lastništvo

Vir slike: vezano

39. Stampery

Primer uporabe: Potreba po platformi za potrjevanje podatkov, ki zagotavlja celovitost, obstoj in dodeljevanje podatkov, procesov ali komunikacij.

Rešitev: Stampery je platforma za potrjevanje podatkov blockchain, ki uporablja tehnologijo blockchain in zagotavlja celovitost, obstoj in dodeljevanje drugačne oblike podatkov in procesov. Zagotavlja vrhunsko varnost in odgovornost. Stampery je mogoče uporabiti za ustvarjanje preverljivih zapisov ničesar na blockchain.er

Stanje: Na voljo

Spletna stran: https://stampery.com/

Spletni dnevnik: https://blog.stampery.com/

Kategorija: Avtorstvo in lastništvo

Vir slike: Stampery

40. Veisart

Primer uporabe: Način za potrjevanje in preverjanje umetnin in zbirateljskih predmetov

Rešitev: Veisart je aplikacija za avtorstvo in lastništvo blokov. Uporabnikom omogoča, da svoje delo vežejo na zapise o digitalni izvornosti, kjer dobijo digitalna potrdila. Popolnoma je zavarovana s kriptografijo, kjer lahko vsakdo ustvari svoje evidence in pridobi lastništvo nad svojim delom. Vsak zapis je šifriran in časovno odtisnjen in ga lahko kdor koli preveri.

Stanje: Na voljo

Spletna stran: https://www.verisart.com/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Avtorstvo in lastništvo

Vir slike: Verisart

41. Po.et

Primer uporabe: Ustvarjalci vsebin, potrošniki in založniki se soočajo s težavami na trenutnem trgu, kjer so pogoste težave s krajo vsebine in licenciranjem.

Rešitev: Po.et je primer uporabe verige blokov, ki rešuje problem založnikov, potrošnikov in ustvarjalcev vsebin. Vsako delo je nespremenljivo, ko ga naložite v verigo blokov. Imajo tudi časovni žig, tako da jih je mogoče preveriti, kadar je to potrebno. Ustvarjalec vsebin mora svoje ustvarjalno delo prijaviti v omrežje in uživati ​​prednosti decentraliziranega omrežja, kjer so podatki nespremenljivi in ​​s tem varni.

Stanje: Na voljo

Spletna stran: https://www.po.et/

Spletni dnevnik: https://blog.po.et/

Kategorija: Avtorstvo in lastništvo

Vir slike: POET

Kategorija aplikacij Blockchain: Socialno omrežje

42. AKASHA

Primer uporabe: Potreba po decentraliziranem omrežju socialnih medijev, ki ponuja zasebnost, pravico do informacij in ščiti temeljne človekove pravice.

Rešitev: AKASHA je decentralizirano omrežje socialnih medijev, ki ščiti svobodo izražanja uporabnika z zagotavljanjem zasebnosti, dostopa do informacij in je zgrajeno na vrhu Ethereuma. To počne s pomočjo kode in zagotavlja, da se zasebnost ohranja na vse možne načine. Izpolnjuje človeško povezanost v najčistejši obliki.

Stanje: Na voljo

Spletna stran: https://akasha.world/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Socialno omrežje

Vir slike: Akasha

43. Vaš

Primer uporabe: Decentralizirano omrežje, kjer so ustvarjalci vsebin plačani za njihovo vsebino.

Rešitev: Vaše je družabno omrežje, kjer lahko člani objavljajo vsebine in dobijo plačilo v Bitcoin Cashu. Namenjen je ljudem, ki radi delijo svoje znanje in ideje, a še vedno želijo biti za to plačani.

Stanje: Na voljo

Spletna stran: https://www.yours.org/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Socialno omrežje

Vir slike: Vaš

Blockchain Applications Kategorija: Blockchain platforma

44. Dostojno

Primer uporabe: Potreba po ekosistemu, ki bi razvijalcem lahko pomagal zgraditi decentralizirane aplikacije.

Rešitev: Dostojna je napredna blockchain aplikacija, ki vsem omogoča, da gradijo blockchain decentralizirane aplikacije. Ponuja vse tehnologije in orodja, potrebna za razvoj decentraliziranih aplikacij. Najbolj primeren je za zabavo in digitalne medije ter je popolnoma prilagodljiv od samega jedra. Z uporabo dostojnega programa lahko organizacije zgradijo varnejšo in preglednejšo prihodnost.

Stanje: V delu

Spletna stran: https://decent.ch/

Spletni dnevnik: https://medium.com/@decentplatform

Kategorija: Blockchain platforma

Vir slike: dostojno

Blockchain Applications Kategorija: Diamanti

45. De Beers

Primer uporabe: Sledenje diamantom z uporabo dobavne verige, ki jo poganja blockchain.

Rešitev: De Beers je največji svetovni proizvajalec diamantov, ki uporablja verigo blokov za sledenje in preverjanje diamantov v dobavni verigi. To vodi do pristnosti diamantov, ko zapustijo rudnike diamantov. Prav tako ščiti konflikte in zagotavlja, da je vse mogoče preveriti že od samega začetka.

Stanje: Izvedeno

Spletna stran: https://www.debeers.co.uk/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Diamanti

Vir slike: Debbers

Kategorija aplikacij Blockchain: mobilna plačila

46. ​​Valovanje

Primer uporabe: Potreba po izboljšanju plačilnih sistemov tako na ravni uporabnikov kot na ravni podjetja.

Rešitev: Ripple je rešitev za blockchain na ravni podjetja, ki opolnomoči tako uporabnike kot banke z zagotavljanjem funkcij, kot so globalna plačila, hitrost prenosa, gotovost, sledenje v realnem času itd. Uporablja RippleNet, ki ga gradijo na funkcijah, ki jih na splošno ponuja blockchain. Ripple se širi z več kot 100 strankami in številnimi projekti, kjer se še vedno komercialno izvaja.

Stanje: Na voljo.

Spletna stran: https://ripple.com/

Spletni dnevnik: Nobenega

Kategorija: Mobilna plačila

Vir slike: Ripple

Zaključek

To nas vodi do konca primerov uporabe Blockchain v resničnem svetu. Zajeli smo skoraj vse možne primere verig blokov, ki smo jih našli. Blockchain tehnologija je tu, da ostane in bo spremenila naše dojemanje okolice in jo uporabila za gradnjo boljšega sveta. Torej, kateri projekt tukaj je vaš najljubši? Komentirajte spodaj in nam sporočite.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map