Osnovni protokol: odprtokodna in za podjetja pripravljena

Če želite izvedeti več o osnovnem protokolu, ste prišli na pravo mesto.

Blockchain industrija se hitro razvija. Vedno je potrebna boljša tehnologija ali boljši način za to. Zato imamo zdaj »osnovni protokol«.

V tem članku se bomo naučili o njem, da bomo razumeli, kaj ponuja.

osnovni protokol

Kaj je osnovni protokol?

EY je ena izmed mej, ko gre za razvoj tehnologije veriženja blokov. Skupaj z Microsoftom in ConsenSysom so 4. marca 2020 napovedali Baseline Protocol. To je orodje blockchain v javni domeni, s katerim podjetja uvajajo in gradijo varnost poslovnih procesov. Uporablja se lahko tudi za ustvarjanje postopkov javnih naročil in ima to možnost zasebno. Vse to je mogoče storiti v javni verigi Ethereum.

Trenutno EY razvija osnovni protokol v sodelovanju z Microsoftom in ConsenSys.

Prva pomembna stvar pri osnovnem protokolu je, da je odprtokoden. To pomeni, da je brezplačna in podjetjem ponuja poceni posvojitev. Tehnologija združuje najboljši napredek na področju veriženja blokov, sporočanja in kriptografije. Vse to storite prek javnega Ethereum Mainnet-a.

Unibright in njihova vloga

Še en igralec, ki igra ključno vlogo v osnovnem protokolu, je Unibright. Njegova vloga je podjetjem omogočiti, da prek Ethereum Mainnet povežejo svoje tradicionalne sisteme.

Zagotovili bodo okvir Unibright. Okvir bo “pripravljen na osnovno črto”, kar pomeni, da je popolnoma združljiv z osnovnim protokolom. Podjetju bo dala nabor orodij, potrebnih za ustvarjanje in vzpostavitev celotnega poslovnega življenjskega cikla.

Zagotavljajo naslednje


  • Unibright oblikovalec delovnega toka
  • Upravitelj življenjskega cikla Unibright
  • Konektor Unibright
  • Raziskovalec Unibright

Kaj to pomeni? Podpiral bo vizualno pametno pogodbo, generiranje, modeliranje, spremljanje in povezovanje temeljnih procesov.

Preprosto povedano, protokol bo omogočil zapleteno in zaupno sodelovanje med podjetji. Sodelovanje bo potekalo tudi tako, da v verigi ne bo prihajalo do uhajanja ali zapuščanja občutljivih podatkov. Za zagotovitev, da ustreza standardom, ki jih določa industrija, bo z njim upravljal projekt Ethereum-Oasis. Projekt financira Enterprise Ethereum Alliance, upravlja pa ga OASIS.

Preberite tudi o načelih podjetniških blokov

Unibright bo poskrbel tudi za pregled in dodajanje specifikacij in kode ter tesno sodeloval z EGP – Integration TaskForce.

Več o osnovnem protokolu

Za boljše razumevanje si oglejmo ključne funkcije, ki jih ponuja Baseline.

Zasebnost, dovoljenje in zmogljivost

V bistvu so trije elementi, ki so za vsako podjetje najpomembnejši, dovoljenje, zasebnost in dovoljenje. Osnovni protokol ga razume in z uporabo tehnologije veriženja blokov zagotavlja vse tri zahteve.

To pomeni, da lahko podjetja ustvarijo pooblaščeno omrežje in se odločijo, kdo, kdaj in kako lahko dostopa do virov v omrežju. Deluje tudi na zasebnost, ki ščiti vrednote uporabnikov. Nazadnje je poskrbljeno za uspešnost, pri čemer je poudarek hitrejše, učinkovitejše in uspešnejše zagotavljanje rezultatov.

S tem, ko poskrbijo za vse to, se lahko podjetja zdaj osredotočijo na izvajanje svojih poslov, namesto da bi določila ključne vidike katerega koli distribuiranega omrežja.

Ethereum Mainnet kot Middleware

Osnovni protokol bo spremenil način delovanja z Ethereum Mainnet (javni). Da bi zagotovili, da lahko podjetja delujejo bolj poenostavljeno. Preprosto povedano, Baseline Protocol razume Ethereum Mainnet kot Middleware. Vendar to ne pomeni, da so ključne značilnosti javnega Ethereum Mainnet spremenjene. Še vedno gre za razdeljeno javno knjigo, kjer mora uporabnik za svoja dejanja plačati prek plina. Ta preprosta sprememba lahko prinese veliko sprememb v načinu, kako podjetje uporablja tehnologijo veriženja blokov.

Vmesna programska oprema je neomejena in enostavna za uporabo. To pomeni, da lahko podjetja s protokolom gradijo svoj izdelek. Javno omrežje vsebuje lokalna omrežja (sisteme zapisov), kot so rešitve SAP, ki lahko delujejo same po sebi in nato kot skupni referenčni okvir sodelujejo z Mainnetom. To pomeni, da se lahko, če se spremeni stanje poslovnega procesa, poveže z Mainnetom in svoje stanje posodobi z javnim omrežjem.

Mikro storitve

Tehnično protokol Baseline sledi arhitekturi, ki temelji na mikro storitvah. To omogoča različnim podjetjem, da se med seboj povežejo z arhitekturo, ki temelji na mikro storitvah. Komunikacija poteka z uporabo osnovnega API-ja. Deluje kot privzeti prehod za sporočanje med različnimi mikro storitvami.

V verigi ni občutljivih podatkov

Druga ključna značilnost, ki jo ponuja izhodiščni protokol, je njegova sposobnost zagotavljanja sodelovanja in zaupnosti med podjetji brez nevarnosti zapuščanja občutljivih podatkov. Zaradi tega je osnovni protokol defacto rešitev za sodelovanje v celotnem ekosistemu, ne da bi bilo treba skrbeti za podjetja ali stranke.

Tokenizacija in DeFi

Na začetku bo Baseline Protocol podpiral DeFi in tokenizacijo. To daje spodbude podjetjem, ki želijo označiti svoj poslovni proces in njegove storitve.

Odprtokodno

Nenazadnje je Baseline Protocol odprtokodni projekt. To pomeni, da lahko podjetja ali kateri koli razvijalec, ki ga zanima rešitev, ohranjajo njeno rast in jo premikajo v pravo smer.

Tehnični napoved – osnovni protokol

V tem poglavju bomo poskušali pridobiti tehnični pogled na osnovni protokol. Do zdaj bi morali vedeti, da uporablja arhitekturo mikro storitve. Vsebnik mikrostoritev poslovnega procesa bo vseboval naslednje.

  • Osnovni API → API bo deloval kot prehod za storitve in Mainnet.
  • Sistem čakalnih vrst → Sistem čakalnih vrst bo zagotovil, da bodo storitve v zabojniku dobro organizirane, tako da bo ponudil pravilno upravljanje čakalnih vrst.
  • Storitev dokazovanja ničelnega znanja → Uporablja se za ustvarjanje dokazov o skladnosti in izvedbi zasebne logike.
  • Storitev varnih sporočil → Storitev zagotavlja varen prenos sporočil brez državljanstva.

Da bi posode delovale, so vsi povezani s »pametnimi pogodbami registrarja«. Delujejo kot skupni referenčni okvir in se nahajajo na omrežju Ethereum Mainnet.

Zaključek

To nas vodi do konca našega uvodnega članka o osnovnem protokolu. V prihodnosti ga bomo podrobneje obravnavali in vam zagotovili poglobljeno znanje o tem, kako ga uporabiti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map