Najboljših 50 vprašanj in odgovorov na intervju za Blockchain 2021

Želite kariero v blockchainu? Oglejte si ta najboljša vprašanja v zvezi z blockchain intervjuji, da pridobite vse svoje intervjuje z blockchainom!

Blockchain je pritegnil našo pozornost. Nedvomno hitro raste, saj se več startupov in organizacij neumorno trudi izboljšati verigo blokov. Tehnologija je prelomna in spreminja vse sektorje.

Kot iskalec zaposlitve odpira veliko priložnosti. Najprej pa se morate dokazati startupom ali podjetjem, ki najemajo položaj. Intervjuji so najpogostejši načini za vstop v podjetja. Zato morate iti skozi najboljša vprašanja o blockchainu. Verjamemo tudi, da vam lahko pomaga tudi kviz blockchain. Torej, poskrbite, da boste kadar koli izvedli kviz blockchain.

Ta vprašanja o blockchain intervjuju vam bodo pomagala, da se z zaupanjem pripravite in počistite intervju. Kot kandidat morate prebrati kopico vprašanj o blockchainu. Tukaj vstopimo, ko bomo razpravljali o 50 vprašanjih in odgovorih na področju verige blokov.

Vsa ta vprašanja imajo različno težavnost. Da bi zagotovili, da jih lahko preberete brez kakršnih koli težav, bomo združili podobna vprašanja. Ta vprašanja vam bodo pomagala temeljito sodelovati z odgovori in se pripraviti v najboljši možni obliki. Torej, začnimo z 50 vprašanji za blockchain intervju.

Vpišite se zdaj:Kako zgraditi svojo kariero na tečaju za podjetniške blokovne verige

Contents

Najboljših 50 vprašanj in odgovorov na Blockchain Intervju

Vprašanja za Blockchain Intervju: Osnovna raven

 1. Je omrežje Blockchain zanesljivo? Če da, zakaj?

Blockchain je enakovredno omrežje, ki ima svoj algoritem soglasja. Glavni razlog za njegovo zanesljivost je, kako shranjuje podatke in kako ravna z njimi. Uporablja kriptografske algoritme za zagotovitev, da so podatki zaščiteni pred katerim koli tretjim zlonamernim akterjem. To pomeni, da bo do njih lahko dostopal samo subjekt, ki je lastnik podatkov.

Tudi shrambam podatkov v verigi blokov je mogoče kadar koli slediti, kar prinaša preglednost. Še ena stvar, zaradi katere je blockchain vreden zaupanja, je funkcija celovitosti podatkov. S to funkcijo podatkov po zapisu ni mogoče spremeniti.

Opomba: To je eno najpogostejših vprašanj o blockchainu.

 1. Kaj je Ethereum?

Ethereum je decentraliziran sistem, tako kot bitcoin. Popolnoma je decentraliziran, kar pomeni, da ni centraliziranega organa, ki bi ga nadziral.

Razvil ga je Vitalik Buterin in uporablja drugačen pristop v primerjavi z bitcoini. Tako kot bitcoin lahko tudi na platformi izvajate digitalna plačila. S pametnimi pogodbami avtomatizira pravne pogodbe znotraj dveh vrstnikov.

dApp (decentralizirane aplikacije) je aplikacija, ki deluje na Ethereumu in uporablja pametne pogodbe za upravljanje organizacije ali določenega dela projekta. To je res eno od pomembnih vprašanj o intervjuju o Ethereumu.

Preberi več: Enterprise Ethereum: zasebni blockchain za podjetja

 1. Kakšna je razlika med Ethereumom in Bitcoin Blockchainom?

Blockchain je porazdeljeno omrežje peer-to-peer. Vrstnikom ponuja snemanje nespremenljivih podatkov in preglednosti. Razlika med bitcoinom in Ethereumom je njihov pristop. Ethereum, ki je 2. generacija blockchain rešitve, izboljša bitcoin na skoraj vse možne načine.

Glavna razlika je v tem, kako poskušajo rešiti industrijski problem. Konceptualno je bitcoin digitalna valuta, medtem ko gre za Ethereum pametne pogodbe. Ethereum je tudi energetsko učinkovit, saj uporablja algoritem soglasja Proof-of-Stake (PoS) v primerjavi z Bitcoin-ovim Proof-of-Work (PoW). Zaradi tega je Ethereum tudi bolj prilagodljiv v primerjavi z bitcoini. To je še eno izmed pomembnih vprašanj o intervjuju o Ethereumu.

 1. Kaj je javni ključ?

V kriptografskem algoritmu se uporablja javni ključ, ki vrstnikom v verigi blokov omogoča, da prejemajo sredstva v svojo denarnico. Javni ključ je pritrjen na zasebni ključ in ustvari par ključev. Oba para zasebno-javnih ključev se uporabljata za zagotovitev varnosti blokovne verige. Javni ključ je alfanumerični niz, ki je edinstven za določeno vozlišče ali naslov.

 1. Kaj je zasebni ključ?

Zasebni ključ je alfanumerični stavek, ki se uporablja v paru z javnim ključem za zagotavljanje šifriranja in dešifriranja. Je del kriptografskih algoritmov, ki se uporabljajo v blockchain varnosti. Ključ je dodeljen generatorju ključev in mora ostati samo z njim. Če tega ne stori, lahko vsakdo dostopa do podrobnosti ali podatkov v denarnici ali naslova, za katerega je dodeljen zasebni ključ. Soočili se boste s tovrstnimi vprašanji za razgovore za delovno mesto arhitekta blockchain.

Bi radi izvedeli več o razliki med javnim in zasebnim ključem? Oglejte si naš vodnik o javnem ključu in zasebnem ključu!

 1. Katere so komponente ekosistema Blockchain? Pojasnite.

Blockchain ekosistem ima štiri glavne komponente. Ti so naslednji.

 • Uporaba vozlišča
 • Skupna knjiga
 • Soglasni algoritem
 • Navidezni stroj

Vsak igra ključno vlogo pri zagotavljanju, da ekosistem blockchain deluje, kot je predvideno.

Blockchain Technology Stack

Opomba: To je eno najpomembnejših vprašanj o tehnologiji veriženja blokov. Predlagamo, da preberete več o blockchain ekosistemu, saj lahko intervju enostavno postavi nadaljnja vprašanja, odvisno od vašega odgovora..

 1. Katere so različne vrste tehnologije veriženja blokov?

Obstaja veliko različnih vrst blockchain tehnologije (knjiga). Prva vrsta knjige, ki jo poznamo iz bitcoinov, je javni blockchain. V naravi so resnično decentralizirani. Druge vrste blokov / knjig so navedene spodaj.

 • Javni blockchain
 • Zasebni blockchain
 • Konzorcij ali zvezni blockchain
 • Hibridna veriga blokov
 1. Ali se Blockchain popolnoma razlikuje od tradicionalne bančne knjige?

Knjigovodske knjige se uporabljajo za zagotovitev, da lahko transakcije potekajo pravilno. Zato sledijo in časovnim žigom transakcij. Pomembna razlika med bančno knjigo in verigo blokov je v tem, kako se z njimi upravlja. Blockchain je po naravi decentraliziran; vendar so bančne knjige popolnoma centralizirane, ko banke upravljajo z njimi.

Blockchain je popolnoma pregleden in vreden zaupanja v primerjavi z bančnimi knjigami. Banke želijo tehnologijo veriženja blokov, da avtomatizirajo večino svojih bančnih funkcij in zagotovijo zaupanja vreden pristop. Vendar pa je bolj verjetno, da bodo uporabili zvezni blockchain ali zasebni blockchain, da bodo zagotovili, da še vedno nadzorujejo svoje poslovanje.

Opomba: To vprašanje je pogosto tudi pri vprašanjih izpitov blockchain, če nastopate v pisni obliki.

 1. Kaj je javni blokchain? Navedite primere.

Javni blockchain je javne narave. So popolnoma decentralizirani, kjer lahko vsakdo bere, piše in se pridruži. Noben osrednji organ ne nadzoruje verige blokov. Prav tako je mogoče vse podatke potrditi, saj se podatki, ko so zapisani, ne morejo spremeniti. Ključna primera javnih verig blokov sta Bitcoin in Ethereum.

 1. Kaj je zasebni blockchain? Navedite primere.

Zasebni blockchain je zasebne narave. Delujejo s centralnim organom, ki ima nadzor. Na ta način omogočajo dostop do verige blokov samo izbranim uporabnikom. Ni dostopen vsem, zaradi česar je idealen za banke in druge centralizirane organizacije. Na primer Hyperledger.

 1. Kaj je zvezni blokchain? Navedite primere

Federated blockchain je blockchain, ki ga vodi skupina. To jih naredi hitrejše in razširljivejše, saj skupina posveti preverjanju veljavnosti transakcij. Za začetek voditelji izdelajo vnaprej izbrana vozlišča. Ta vozlišča narekujejo tako transakcije kot tudi osebe, ki lahko sodelujejo v verigi blokov. Primeri vključujejo EWF, R3 itd.

 1. Katere so ključne lastnosti / lastnosti Blockchaina?

Obstaja veliko ključnih značilnosti verige blokov. Vključujejo naslednje.

 • Blockchain kot podatkovna struktura: Blockchain lahko deluje kot podatkovna struktura in shranjuje različne vrste podatkov, vključno z osebnimi podatki, zavarovanjem, zdravstvom itd..
 • Nespremenljivost: Ko so podatki enkrat shranjeni v verigi blokov, so nespremenljivi. To daje tudi lastnost zaznavanja nedovoljenega blokade verige.
 • Zaščita podatkov: Ker je lastnik podatkov sam vir, je varstvo podatkov popolnoma odvisno od vira. Odsotnost tretjih udeležencev pomeni tudi, da je varna in ponuja najboljšo zaščito podatkov
 • Decentralizirana knjiga: tehnologija decentralizirane knjige je najpomembnejša značilnost verige blokov. Zasebna organizacija ali javnost ga lahko uporablja v različnih primerih uporabe.
 • Boljša anonimnost uporabnikov: Uporabniki so v primerjavi z drugimi tradicionalnimi omrežji relativno skriti.
 • Dvojna poraba: Blockchain rešuje težave z dvojno porabo z uporabo soglasnih algoritmov in tehnologije porazdeljene knjige.

Funkcije tehnologije Blockchain

Opomba: To vprašanje je pogosto tudi pri vprašanjih izpitov blockchain, če nastopate v pisni obliki.

Zdaj preberite več o različnih značilnostih tehnologije veriženja blokov!

Vprašanja za intervju z Blockchainom: vrsta lista

 1. Kako lahko Blockchain zagotovi ustrezno varnost?

Obstaja šest ključnih načel, ki lahko zagotovijo ustrezno varnost in organizacijam omogočijo, da ustvarijo ustrezne evidence transakcij. Vse to zagotavlja ustrezno varnost vseh podatkov.

 • Revizija
 • Zaščita aplikacij
 • Varnost zbirke podatkov
 • Digitalno usposabljanje delovne sile
 • Pravilne metode preskušanja
 • Načrtovanje kontinuitete.

Soočili se boste s tovrstnimi vprašanji za razgovore za delovno mesto arhitekta blockchain.

 1. Katere so slabosti Blockchaina?

Blockchain ni brez pomanjkljivosti ali pomanjkljivosti. Proti so navedeni spodaj.

 • Kompleksno tehnologijo je težko izvajati in vzdrževati
 • Prilagodljive težave so še vedno prisotne
 • Hitrost omrežja in transakcijski stroški se razlikujejo
 • Človeška napaka še vedno ni odpravljena
 1. Katere so prednosti Blockchaina?

Glavne prednosti blockchaina vključujejo naslednje –

 • Izboljšana preglednost
 • Povečana varnost
 • Boljša sledljivost
 • Povečana hitrost in učinkovitost
 • Zmanjšani stroški
 1. Kaj imajo podjetja pri uporabi verige blokov?

Podjetja lahko izkoristijo veliko koristi od uporabe verige blokov. So

 • Slišnost
 • Učinkovitost
 • Preglednost
 • Sledljivost
 • Povratne informacije
 • Varnost

Preberi več:Kako uporabiti verigo blokov za opolnomočenje vašega podjetja?

Vprašanja za Blockchain Intervju: Srednja težavnost

 1. Kaj so bloki?

Blok je del Bitcoin omrežja. Transakcijski podatki so trajno shranjeni v bloku. Bloki so tudi vedno zaporedni, v zadnji blok pa se dodajo novi podatki. Z enostavnimi besedami gre za knjigo rekordov s fiksno velikostjo. Ko je blok dokončan, se ustvari nov blok, ki je nato pritrjen na verigo blokov. Tu je prišlo ime verige “blok”. Vse informacije v bloku so šifrirane in do njih lahko dostopata le prejemnik in pošiljatelj.

 1. Kako Blockchain ustvarja bloke?

Blockchain samodejno ustvari blockchain, ko je dosežena velikost bloka. Ker je blok datoteka, se transakcije hranijo v datoteki, dokler se ne zapolni. Navedeni so linearno in so povezani tako, da je zadnji blok povezan s prejšnjim. Za identifikacijo bloka se z uporabo matematične funkcije generira zgoščena vrednost. Označuje tudi vse spremembe bloka.

 1. Ali lahko kdo odstrani bloke iz verige blokov?

Odstranjevanje blokov iz verige blokov je v celoti odvisno od tega, kako se z njo ravna. Bloka ni mogoče ročno odstraniti. Če pa se izgubi, veriga blokov na splošno poskuša obnoviti bazo podatkov z uporabo drugih vrstnikov.

Ko so preverjeni, jih lahko izbrišete, da zmanjšate velikost verige blokov, saj nihče ne zahteva običajnega delovanja. Po potrebi ga lahko znova naložite. Ta postopek je znan kot obrezovanje.

Bi radi izvedeli več o delovanju blockchaina? Preberite naš prejšnji članek, da boste razumeli, kako deluje veriga blokov.

 1. Kako so bloki v verigi?

Vrednost zgoščene vrednosti, dodeljena bloku, se uporablja za njihovo povezovanje. Če se vrednost zgoščene vrednosti spremeni, to pomeni, da nekdo poskuša ponarediti podatke, shranjene v zgoščeni obliki. Povezava med bloki se izvede s shranjevanjem zgoščene vrednosti prejšnjega bloka. Na primer, v bloku 3 bo shranjena zgoščena vrednost bloka 2 itd.

 1. Ali Blockchain dovoli, da kdo spremeni podatke, ko se shranijo? Če ne, zakaj?

Podatki, shranjeni v verigi blokov, so zaščiteni z ustreznim šifriranjem z uporabo digitalnega podpisa. Tako so podatki, zapisani v bloku, samo enkratni postopek. Ni ga mogoče spremeniti na noben način.

 1. Kakšno vrsto zapisov lahko hranite v verigi blokov?

Blockchain deluje kot podatkovna struktura, kar pomeni, da se lahko uporablja za shranjevanje kakršne koli oblike podatkov. Industrije lahko pravilno uporabljajo vrste zapisov blockchain, saj lahko v celoti izkoristijo, kar ponuja. Najpogostejše vrste zapisov / podatkov, ki jih je mogoče hraniti v verigi blokov, so naslednje.

 • Upravljanje identitete
 • Obdelava transakcij
 • Dokumentacija
 • Zdravstvene kartoteke
 • Dejavnosti upravljanja
 • Poslovne transakcije
 1. V čem se distribuirana baza podatkov Blockchain razlikuje od tradicionalnih baz podatkov?

Tradicionalne zbirke podatkov delujejo v obliki odnosa med odjemalcem in strežnikom. Naročnik lahko spreminja podatke in uporablja centraliziran strežnik za shranjevanje vseh informacij. Za dostop do podatkov je potrebna overitev, zaradi česar je skrbnik baze podatkov močna entiteta v celotni namestitvi.

Baza podatkov blockchain je popolnoma decentralizirana in je sestavljena iz več vozlišč. Vozlišča sodelujejo pri soglasju, ko se dodajo novi podatki. Zagotavlja popolno decentralizirano rešitev. Baza podatkov Blockchain ponuja boljšo preglednost in celovitost. Še ena razlika med tema dvema vrstama baz podatkov je, kako berejo in zapisujejo podatke. Tradicionalna baza podatkov uporablja CRUD, medtem ko blockchain uporablja zaporedno zapisovanje podatkov.

Blockchain vs Database

Če želite izvedeti več o razliki, priporočamo, da preberete članek Blockchain vs. Database.

 1. Kaj je identifikator bloka?

Vsak blok v verigi blokov ima edinstven identifikator. Vrednost zgoščene vrednosti je tista, ki deluje kot enolični identifikator. To pomeni, da ne bosta identifikatorja blokov enaka.

 1. Kako blok vzdržuje varnost?

Varnost blokov ohranjamo tako, da vsak blok povežemo s prejšnjim z uporabo razprševalnih identifikatorjev. To pomeni, da podatkov bloka ni mogoče spremeniti ali spremeniti, saj se bo spremenila vrednost zgoščene vrednosti. Poleg tega so vsi podatki, shranjeni v bloku, zaščiteni tudi s kriptografijo.

Podatke lahko odklene udeleženec omrežja, ki jih je sploh ustvaril. Za dostop do podatkov je potreben zasebni ključ. Transakcije, shranjene v bloku, so digitalno podpisane in jih zato ni mogoče spreminjati, kar daje bloku zahtevano celovitost in preglednost, kadar je to potrebno.

 1. Kaj je dvojna poraba?

Dvojna poraba je postopek porabe iste digitalne valute dvakrat brez omrežne varnosti, ki jo opazite. Dvojna poraba je ena največjih težav na trgu, finančna institucija pa je še posebej previdna, da za vsako ceno prepreči dvojno porabo. To se večinoma naredi tako, da se omrežje podvaja, da se misli, da prvotni znesek ni nikoli porabljen, zaradi česar je na voljo za druge transakcije.

 1. Kako lahko ustavite dvojno zapravljanje?

Dvojno porabo preprečuje blockchain s pomočjo soglasnega algoritma. Soglasni algoritem zagotavlja, da je transakcija pristna, in jo zabeleži v blok. Tako ga preveri več vozlišč, kar omogoča dvojno porabo.

Vendar lahko 51% omrežnih napadov naredi kateri koli blockchain ranljiv za dvojno porabo, saj več kot 50% omrežja nadzoruje en subjekt.

Oglejte si 50 najboljših podjetij, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov, če želite izvedeti več o tem.

Vprašanja za Blockchain Intervju: Tema – soglasni algoritmi

 1. Kaj je soglasni algoritem?

Soglasni algoritem je metoda doseganja soglasja o spremembi podatkov v sistemu ali porazdeljenem omrežju. Soglasni algoritmi se pogosto uporabljajo v verigah blokov, saj omogočajo, da mreža neznanih vozlišč doseže soglasje o podatkih, ki se shranjujejo ali delijo prek verige blokov. Nekateri izmed najbolj priljubljenih soglasnih algoritmov vključujejo Proof-of-Stake (PoS) in Proof-of-Work (PoW).

Infografski algoritmi soglasja

 1. Katere so vrste soglasnih algoritmov?

Obstaja veliko vrst soglasnih algoritmov ali tehnik. Najbolj priljubljen soglasni algoritem vključuje

 • Proof-of-Work (PoW)
 • Proof-of-Stake (PoS)
 • Delegirani dokaz o vložku (DPoS)
 • Dokaz o pooblastilu (PoA)
 • Preverjeni čas (PoET)
 • Bizantinska toleranca do napak

Več o teh algoritmih lahko preberete v našem priročniku o soglasnih algoritmih.

 1. Kako deluje algoritem soglasja Proof-of-Work (Pow)?

Proof-of-Work (PoW) deluje tako, da vozlišča prosijo, naj predložijo dokazila o svojem delu z zagotavljanjem potrebne računske moči za reševanje težkih matematičnih ugank. Transakcije so shranjene v blokih, kjer težavnost blokov določa težavo rudarjenja za rudarje. Rudarji so posebna vozlišča, ki sodelujejo pri zagotavljanju računske moči verigi blokov. Postopek je znan kot rudarstvo.

 1. Kako deluje algoritem soglasja Pro-of-Stake (Pos)??

Dokaz o deležu deluje z vložitvijo žetonov. Namesto da bi reševali težke matematične računske uganke, so žetoni ali kovanci postavljeni na vozlišča. Ta posebna vozlišča sodelujejo v postopku soglasja tako, da vložijo uporabnika. Vozlišča imajo vedno možnost, da jih izberejo za potrditev bloka transakcije. Ko uspešno potrdijo transakcije, dobijo nagrado.

 1. Kakšna je razlika med dokazom o vložku (poz) in dokazom o delu (pow)?

Razlika med dvema najbolj priljubljenima algoritmoma soglasja, PoW in PoS, je v tem, kako delujeta. PoW je energijsko lačen, PoS pa ne. Druge ključne razlike vključujejo potrebo po ogromni računski moči v PoW v primerjavi z nič ali manj računske moči v PoS. PoS je tudi stroškovno učinkovit in ponuja hitrejši čas zaključka v primerjavi s PoW.

Preberi več: PoW Vs. PoS: Primerjava med dvema algoritmoma soglasja za blockchain

Vprašanja za intervju z Blockchainom: dApps, pametne pogodbe, digitalne valute centralne banke, decentralizirane finance

 1. Kaj so digitalne valute centralne banke?

Digitalne valute centralnih bank so oblika digitalne valute. Gre predvsem za digitalno različico obstoječega fiat denarja. V resnici je bil za razvoj tega sistema navdih Bitcoin, vendar je osnovna arhitektura tega sistema precej drugačna, saj ga bodo vlade nadzorovale.

 1. Kaj je decentralizirana financirana tehnologija?

Decentralizirano financiranje je nova vrsta decentraliziranega denarnega sistema, ki kot osnovno tehnologijo uporablja javne verige blokov, kot je Ethereum. Ponavadi komponente decentraliziranega financiranja vključujejo digitalna sredstva, protokole, pametne pogodbe in dApps.

Preberi več: Decentralizirana finančna tehnologija: celovit vodnik

 1. Katere so priljubljene platforme za razvoj aplikacij Blockchain?

Najbolj priljubljene platforme za razvoj blockchain aplikacij vključujejo Hyperledger Fabric, Ethereum, R3 Cords, Quorum in Ripple.

 1. Kaj je Hyperledger?

Hyperledger je odprtokodno sodelovanje za izboljšanje verige blokov. Ponuja okvir podjetja. Orodja bodo pomagala okrepiti izvajanje blockchain-a v več sektorjih, vključno s proizvodnjo, dobavnimi verigami, financami itd. Linux Foundation to upravlja. Morda se boste soočili tudi z vprašanji za razgovore o Hyperledger Fabric in Hyperledger Sawtooth. Torej, ne pozabite si ogledati žage Hyperledger in Fabric, da boste našli vprašanja za intervju.

 1. Kaj je pametna pogodba?

Pametno pogodbo je najbolje opredeliti kot računalniško kodo, ki vam omogoča uveljavitev pravil in predpisov med dvema strankama, ki bosta sodelovali pri izvedbi posla. Ko je pogodba napisana, jo je mogoče samodejno izvesti poljubno številokrat. Pametne pogodbe so pravni sporazum, ki je napisan s pomočjo kode. Pogosto se uporablja v verigi blokov za avtomatizacijo nalog in tudi zagotavljanje preglednosti določenemu sistemu. Na primer, pametne pogodbe se lahko uporabljajo za prodajo ali lastništvo stvarnega premoženja.

Preberite več o pametnih pogodbah zdaj!

 1. Kako je razvoj pametnih pogodb povezan s tehnologijo Blockchain?

Uvedene so pametne pogodbe za avtomatizacijo pravne pogodbe med dvema vrstnikoma. Da bi bil blockchain učinkovit, je potreben razvoj pametnih pogodb. Ethereum je to že od samega začetka zelo dobro obvladal in predstavil idejo. Bitcoin lahko uporablja tudi pametne pogodbe, vendar ne izvirno. Za izvajanje pametnih pogodb na bitcoinih morate uporabiti platformo pametnih pogodb RootStock. Razvoj je potreben, da se tehnologija veriženja blokov razvije in reši več težav.

kaj je pametna pogodba o vprašanjih za blockchain intervju

 1. Kaj je dApp?

dApp pomeni tudi “decentralizirana aplikacija”, ki deluje na verigi blokov. Pametne pogodbe se uporabljajo za avtomatizacijo različnih funkcij aplikacije dApp. Ker gre za prijavo, lahko sodeluje več kot enakovredna organizacija, ki je ne nadzoruje en subjekt. dApps običajno sledijo protokolu ali algoritmu in zahtevajo tudi spodbudo, povezano s svojo funkcionalnostjo. Nazadnje je popolnoma odprtokodna.

Bi radi izvedeli več o decentraliziranih aplikacijah? Oglejte si naš vodnik o decentralizirani aplikaciji zdaj!

 1. V čem se dApp razlikuje od običajne aplikacije?

dApps delujejo v decentraliziranem omrežju ali sistemu, medtem ko aplikacije na splošno niso zasnovane za delovanje v decentraliziranem ekosistemu. dApps so aplikacije naslednje generacije, ki izkoriščajo blockchain in delujejo na njem. Med priljubljene blockchain rešitve, ki podpirajo dApps, sta NEO in Ethereum.

 1. V čem se dApp razlikuje od pametne pogodbe?

dApps so decentralizirana aplikacija, ki izpolnjuje določeno dejanje ali funkcijo v verigi blokov. Vzdržuje ga organizacija, da lahko učinkovito avtomatizira nekatere ali dokonča procese. Po drugi strani pa so pametne pogodbe narejene tako, da delujejo kot enakovredne stranke v skladu z vnaprej določenimi pravili z uporabo kode. Za razliko od pametnih pogodb lahko do dApps v vsakem trenutku dostopa več vrstnikov.

 1. Kaj je trdnost?

Solidity je programski jezik na visoki ravni, ki ponuja programiranje na podlagi pogodb. Uporablja se za izboljšanje funkcionalnosti navideznega računalnika Ethereum in se aktivno uporablja tudi za programiranje pametnih pogodb Ethereum. Pri sintaksi je podoben JavaScriptu in je enostaven za uporabo.

 1. Kateri so glavni primeri trdnosti?

Glavni primer uporabe Solidity je gradnja pametnih pogodb in dApps na verigi Ethereum. Z njim lahko ustvarite odprtokodno različico pametnih pogodb. Pametne pogodbe, ustvarjene s pomočjo Solidity, se lahko uporabljajo za shranjevanje podatkov, izvedbo določenega dejanja, ko je pogoj izpolnjen, ali zgolj zaustavitev določenega dejanja. Pametne pogodbe morajo ljudje razviti, preden jih uporabimo na verigi blokov.

Vprašanja za Blockchain Intervju: Splošna vprašanja

 1. Lahko vdrete v mrežo Blockchain?

Blockchain je večinoma dokaj varen. Vendar ni popolnoma varno. Obstajajo številne različne vrste vdorov, ki jih lahko izvedejo hekerji. Na primer napad Sybil, usmerjevalni napad, neposredna zavrnitev storitve itd. 51-odstotni napad je tudi pomemben napad, ki ga hekerji lahko uporabijo za krajo informacij ali kovancev. Druge ranljivosti vključujejo način izvajanja sistemov ali platform, zaradi česar je ranljiv. Decentralizirana avtonomna organizacija (DAO) je ranljiva za napade.

Ali je mogoče blockchain vdreti v vprašanja o intervjujih za blockchain

Preberite tudi:Lahko Blockchain Hacked?

 1. Kaj je rudarstvo kriptovalut?

Pridobivanje kriptovalut je postopek preverjanja veljavnosti transakcij v verigi blokov in zagotavljanja, da je potrjena in zapisana na bloku. Rudarjenje izvajajo rudarji, ki z drago računalniško opremo zagotavljajo soglasje verigi blokov. Rudarstvo večinoma uporablja algoritem soglasja Proof-of-Work (PoW), kjer mora rudar reševati zapletene matematične uganke. Za svoje delo so nagrajeni.

 1. Kako uporaben je blockchain za digitalno zaščito in kibernetsko varnost?

Blockchain je protivirusna rešitev, ki lahko pomaga zaščititi podatke, občutljive na podatke. To pomeni, da je veriga blokov lahko koristna tako za kibernetsko varnost kot tudi za digitalno zaščito. Druge ključne značilnosti verige blokov, ki ji pomagajo zagotoviti vrednost digitalni zaščiti in kibernetski varnosti, so preglednost, celovitost in decentraliziran pristop. V verigi blokov se uporablja tudi kriptografija, ki prav tako ščiti podatke in izboljšuje kibernetsko varnost.

 1. Kaj je metamaska?

Metamask je spletna aplikacija, ki vam omogoča neposredno povezavo z Ethereum dApps iz brskalnika. To pomeni, da vam za dostop do dApps in njegovih funkcij ni treba imeti celotnega vozlišča Ethereum.

 1. Kaj je Lightning Network?

Strelovodna mreža je izven verige in razširljiva rešitev za izboljšanje delovanja bitcoinov. Prinesla bo takojšnje transakcije z nizkimi stroški ali brez njih. Poleg tega bo Bitcoin bolj prilagodljiv, tako da bo večino trdega dela izvzel izven verige. Mreža strelov je v aktivnem razvoju in jo že uporabljajo številni prodajalci.

 1. Kaj menite o prihodnosti Blockchaina?

Prihodnost blockchaina je svetla. Trenutno je v fazi rasti, kjer raste tako tehnološko kot v sprejetju. Primeri uporabe v skoraj vseh različnih sektorjih govorijo o njegovi prihodnosti. Z vedno več vlagatelji, ki jih zanima tehnologija veriženja blokov, bomo videli velik vpliv na verigo blokov, tako v industriji kot v vsakdanjem življenju. Uporabljal se bo tudi v povezavi z drugimi tehnologijami, vključno z umetno inteligenco, velikimi podatki itd., Da bo bolj učinkovit in praktičen.

 1. Kaj je atomska zamenjava?

Atomska zamenjava omogoča hitrejše prenose zaradi uporabe pametnih pogodb. Gre za revolucionarno tehnologijo, ki vrstnikom omogoča izmenjavo ene kriptovalute z drugo brez posredniške izmenjave. To se izvaja zunaj verige in med dvema različnima verigama blokov.

Preberite več o zamenjavi Atomic zdaj!

Zaključek

To nas vodi do top 50 vprašanj in odgovorov na področje veriženja blokov. Vsa ta vprašanja o tehnologiji veriženja blokov vam bodo pomagala, da se pripravite na velik intervju. Vedno pa si zapomnite, da se morate obsežno pripraviti na intervju za blockchain. Torej, poskrbite, da boste prebrali vsa vprašanja in dobili osnovno trdnost.

Če ste le novinec in želite razumeti, kako lahko ustvarite blockchain kariero, priporočamo, da začnete z našim tečajem Kako zgraditi svojo kariero v podjetniškem tečaju blockchains!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map