Najboljši okviri podjetniških blokov, ki bi jih morali poznati

Ko gre za ogrodje blockchain za podjetja, obstaja veliko odličnih okvirov. Če želite zgraditi svojo poslovno rešitev, ste prišli na pravo mesto, saj bomo šli skozi najboljše okvire podjetniškega veriženja blokov.

Blockchain je spremenil način delovanja podjetij. Izboljšal je preglednost, nespremenljivost in učinkovitost omrežja, kar prinaša koristi podjetniškim postavitvam. Zato je vedno več podjetniških podjetij pripravljenih preizkusiti tehnologijo, da bi o njej izvedeli več. Obstaja tudi veliko podjetniških podjetij, ki se že uspešno ukvarjajo s tehnologijo.

Kot podjetje je vaš cilj imeti mrežo, ki lahko zadovolji potrebe vašega podjetja. Ne samo to, ampak mora biti tudi odporno na prihodnost in mora biti usklajeno s poslovnim ciljem podjetja. Ta vodnik bo ponudil kratek seznam ogrodja verig blokov, ki si ga lahko ogledate.

Vpišite se zdaj:Brezplačni tečaj Blockchain

Zakaj uporabljati ogrodja Blockchain Enterprise?

Torej, morda razmišljate o tem, kakšne so prednosti podjetniške verige blokov? Če poznate blockchain, potem morate vedeti, da je blockchain predvsem preglednost in decentralizacija. Vendar pa podjetje zahteva popolnoma nasprotno od tega, kar ponuja tradicionalna javna veriga blokov.

Za podjetja je dovoljenje nujno. Zanje mora veriga blokov zagotoviti, da dovoljenje deluje prek sistema in ves čas ščiti podatke in intelektualno lastnino. Dovoljeni blockchains so tam ključ. Ne samo, da ponujajo ustrezne ravni varnosti, ampak so tudi hitri v primerjavi z javnim blockchainom.

Javne verige verig niso prijazne do podjetij. Po definiciji se lahko vsakdo pridruži odprtemu omrežju – česar si ne bi želela vsa podjetja – dokler in če ne ustvari javnega omrežja za del svoje storitve.

Torej, kakšni dejavniki naredijo blockchain podjetja tako donosen? Oglejmo si prednosti spodaj:

 • Podjetniški blockchain lahko pomeni manj stroškov. Izboljša tudi hitro obdelavo in zagotavlja nizke stroške. Uporaba pametnih pogodb avtomatizira velik del omrežnih transakcij, vključno s potrditvijo poravnave itd.
 • Odprava centraliziranega omrežja prav tako zagotavlja, da v njem ni človeško možnih prevar.
 • Iz sistema se odstranijo tudi napake, ki jih povzroči človek, s čimer prihranite čas, trud in stroške.
 • Ponuja večjo preglednost in zagotavlja odgovornost.
 • Pridobite dostop do podatkov v realnem času
 • Enterprise blockchain je odličen za nastavitev pooblaščenega dostopa na različnih ravneh varnosti organizacije.
 • Nazadnje pomaga zmanjševanju presežka in izboljšuje kakovost zbiranja in prenosa podatkov.

Preberi več: 6 ključnih funkcij blockchaina, o katerih morate vedeti

Zakaj potrebujemo podjetniške blokchain okvire?

Zdaj, ko smo razumeli potrebo po podjetniški verigi blokov, razumemo, zakaj podjetje potrebuje okvire.

Okviri ponujajo strukturo, ki razvijalcem omogoča hitro izdelavo aplikacij. To velja za vsak ekosistem, saj ogrodja skrbijo za razdrobljene funkcionalnosti ekosistema.

Če na primer za izdelavo spleta uporabljate ogrodje Django, vam ni treba skrbeti za osnovne funkcije, vključno z preverjanjem pristnosti, povezavo z bazo podatkov itd. Okviri zagotavljajo module za izvajanje nalog. Z ogrodji prav tako ni treba graditi ničesar iz nič ali, preprosteje rečeno, “znova izumiti kolo”.

Podobno si podjetje ne more privoščiti gradnje celovite rešitve blockchain od konca do konca. Okviri pomagajo poenostaviti postopek in zagotavljajo tudi, da ima podjetje svobodo prilagajanja omrežja verig blokov, ki ga gradi zase. Okviri ponujajo gradnike, ki delujejo kot pospeševalnik za podjetja, in se lahko osredotočijo na izvajanje svojih zahtev namesto na ponovno izumljanje idej.

Enako lahko velja za spletni razvoj. Najdete ogrodja za razvoj verig blokov, ki razvijalcem spletnih strani omogočajo učinkovito ustvarjanje spletnih mest. V nadaljevanju tega vodnika bomo z vami delili najboljši seznam ogrodja verig blokov.

podjetniške blockchain platforme

Tržni delež

Tehnologija porazdeljene knjige bo spremenila svet okoli nas. Prvi razlog za njegov vpliv so prednosti, ki jih ponuja. Organizacije lahko v celoti izkoristijo zaupanje, ki ga zagotavlja blockchain. Spodbuja zaupanje v katero koli organizacijo – izboljšuje procese in izvaja tudi najbolj zapletene organizacijske vidike.

Druga velika prednost uporabe verige blokov je njena poceni implementacija, upravljanje in izvajanje – vse to predstavlja njen tržni delež, ki lahko doseže Do leta 2030 3,1 bilijona dolarjev.

Ta presenetljiva rast je mogoča le, če organizacije uporabljajo verigo blokov za pogon svojih poslovnih procesov. Po poročanju časopisa bo imela umetna inteligenca tudi ključno vlogo pri njeni rasti.

Bi radi izvedeli več o tehnologiji porazdeljene knjige? Oglejte si naš vodnik o tem, kaj je DLT trenutno!

Kateri so elementi okvirov za razvoj blokov?

Že samo izvajanje blockchaina vam ne bo prineslo uspeha. Kot organizacija ali podjetje morate zagotoviti, da nekateri elementi delujejo, kot je predvideno. Pogovorimo se o spodnjih elementih, da dobimo boljšo sliko.

Visoka zaupnost

Kot podjetje morate zagotoviti, da razumete pomen zaupnosti. Blockchain je opredeljen kot pregledno, decentralizirano omrežje, ki ponuja zasebnost in zaupanje.

Za podjetje je nemogoče ponuditi univerzalni dostop, saj obstaja veliko pomembnih podatkov ali informacij, ki morajo ostati zasebni za uspeh organizacije. Če informacije pridejo do informacij, lahko organizacija povzroči velike izgube. Zato sta zaupnost in varnost elementa, ki morata biti na prvem mestu v podjetju, kjer lahko izgubljene informacije stanejo milijone izgubljenih prihodkov..

Za začetek morajo organizacije vzpostaviti ustrezen nadzor dostopa do vseh podatkov, shranjenih na platformi. Ne samo to, morali bi se tudi držati zakonskih in regulativnih zahtev.

Enterprise blockchain ogrodja imajo vedno funkcijo za zagotavljanje potrebne varnosti. Hyperledger Fabric, na primer, uporablja tristopenjsko strukturo podatkovnega toka, da zagotovi, da podatki podjetja ostanejo varni za vsako ceno.

Tristopenjska struktura pretoka podatkov je videti spodaj:

 • Zagotavljanje pooblaščenega dostopa do uporabnikov z združevanjem informacij v ločenih knjigah ali kanalih.
 • Transakcije med strankama ostanejo zaupne s pomočjo boljše zasebnosti in zaupnosti podatkov. Tako nobena tretja oseba ne more dostopati do informacij o transakciji.
 • Nazadnje, ponujanje preverjanja ničelnega znanja zagotavlja, da je mogoče zajete podatke preveriti brez razkritja podatkov.

Preberite tudi: Kako deluje Blockchain?

Popolna preglednost

Če želi organizacija podjetja rasti, je potrebna preglednost. Zagotoviti morajo ustrezen pretok informacij med stranmi. Dobavna veriga zahteva največ preglednosti, saj lahko ustrezne informacije delujejo optimalno. Vsako pomanjkanje informacij pomeni prekinitev storitve – kar povzroči izgubo.

Na splošno se podjetja vedno bojijo, da se izmenjava informacij lahko poslabša, če njihovi konkurenti to spoznajo. Poleg tega so notranje cene pomemben del vsake organizacije – uhajanje teh informacij lahko privede do tržne prikrajšanosti, saj se konkurenti lahko naučijo svojih cen in ustvarijo strategije za izboljšanje tržnega deleža.

Vsak ogrodje blockchain podjetja mora razumeti prefinjeno razliko med kritičnimi informacijami in običajnimi informacijami, da bi to premagalo. S tem je mogoče ohraniti preglednost v katerem koli subjektu, ne da bi bilo treba izpostaviti bistvene ključne informacije.

Ko gre za javni blockchain, preglednost pomeni povsem drugo stvar. Niti javna veriga blokov ni popolnoma pregledna – le zahtevane informacije so lahko dostopne – medtem ko so bolj kritične informacije varno shranjene v omrežju.

Kar zadeva preglednost, ogrodja blockchain podjetja bolje opravljajo svoje delo z zagotavljanjem različnih ravni zasebnosti. Zato je najboljši pristop višja raven zasebnosti, pri kateri se informacije, potrebne za optimalno delovanje omrežja, delijo med vrstniki. Po drugi strani pa je treba zaupne podatke varno hraniti – ohraniti interes organizacije nedotaknjen.

Nizki operativni stroški

Pravilno pregledno omrežje lahko prinese boljše zmanjšanje operativnih stroškov. To lahko stori v obliki zmanjšanega ročnega posega, revizijskega preizkusa in delitve stroškov.

 • Odprava posrednikov: Vsako omrežje, ki uspe izmenjati informacije, ne da bi izpostavilo bolj kritične informacije, pomeni tudi odpravo posrednikov. S tem se popolnoma odstranijo stroški, potrebni za njihovo najem ali upravljanje. V nekaterih primerih se lahko število mediatorjev zmanjša na najmanjšo možno mero. Pametne pogodbe se večinoma uporabljajo za avtomatizacijo transakcij in izmenjavo podatkov.
 • Delitev stroškov: Drugo zmanjšanje operativnih stroškov izhaja iz uporabe tehnologij porazdeljene knjige. Velike organizacije zahtevajo, da podatke delijo kot del svojega poteka dela. Z uporabo tehnologije porazdeljene knjige si lahko velike organizacije delijo stroške, potrebne za gostovanje in vzdrževanje podatkov. To tudi pomeni, da ni potrebna nobena rešitev ali programska oprema drugih proizvajalcev – kar pomeni dodatne stroške in več varnostnih težav.
 • Revizijska sled: Ustrezno pregleden sistem pomeni tudi enostavno revizijsko preizkušanje, s čimer se zmanjšajo stroški in čas, povezan z njim.

Nizki stroški transakcije

Zadnja točka, o kateri bomo razpravljali, je znižanje transakcijskih stroškov. DLT podjetjem omogoča, da odstranijo elemente tretjih oseb ali vsaj zmanjšajo svojo udeležbo na minimum. To ima za posledico znižanje stroškov transakcije.

Bi radi izvedeli več o tehnologiji Blockchain? Oglejte si naš vodnik po definiciji blockchaina, če želite izvedeti več o njem.

Kako izbrati najboljši tehnološki okvir Blockchain?

Super, pokrivali smo že kar nekaj o okolju blockchain podjetja. Zdaj je čas, da preidemo skozi korake, ki jih morate izbrati, da izberemo pravi okvir podjetniškega veriženja blokov.

Seznam vam bo pomagal, da uvrstite na seznam številna ogrodja verig podjetij. Od tam se morate odločiti glede na svoje potrebe. Izbira poslovnega okolja verig blokov je zato lahko zapletena – zato je pomembno, da pred izbiro poiščete različne elemente.

 1. Skupnost: Uspešna skupnost vam lahko pomaga pri obvladovanju težav in rasti. Kot podjetje se morate vedno vprašati, kako velika in učinkovita je okvirna skupnost?
 2. Licenca: Kot podjetje morate dvakrat preveriti okvirno licenco. Zastavite si vprašanja, kakršna je brezplačna za uporabo? Če je odgovor pritrdilen, ali ima nekatere omejitve? Ta vprašanja vas bodo osposobila za pravilne odločitve. Uporaba okolja z omejeno uporabo ali napačnim licenčnim izrazom lahko zlahka ovira dolgoročno rast vaše organizacije
 3. Model podpore: Okviri zahtevajo stalno podporo. Če prejme podporo velike korporacije, boste morda želeli poskusiti, saj to pomeni, da ima dolgoročno boljšo stopnjo preživetja.
 4. Načrt: Ali ima okvir, ki ga izberete, jasno opredeljen načrt? Če se bo, preverite, kaj ponujajo v prihodnosti.
 5. Dejavnost: Kako aktiven je okvir, ko gre za posodobitve in popravke?
 6. Enostavnost uporabe: Nenazadnje poskusite razumeti tudi enostavnost uporabe, ki jo ponuja ogrodje.

Najboljši tehnološki okviri za podjetniške blokovne verige

Z vsemi zajetimi osnovami je zdaj čas, da naštejemo velike poslovne okvire verig blokov. Pojdimo skozi njih, da se naučimo zanje.

Tkanina Hyperledger

Fabric blockchain je eden izmed najbolj priljubljenih odprtokodnih ogrodja verig blokov iz Hyperledgerja. Okvir Hyperledger je prvič nastopil leta 2016. Je pooblaščeno omrežje, zaradi česar je idealna izbira za podjetja zunaj njega.

V resnici gre za odprtokodno poslovno verigo verig in ponuja vse ključne funkcije, ki bi jih pričakovali od verige podjetij – vključno s pametnimi pogodbami, protokoli, zasebnostjo, varnostjo itd.!

Prednosti uporabe Fabric so številne –

 • Odprtokodna in brezplačna za uporabo
 • Koda kakovosti
 • Modularna zasnova, odlična za integracijo in razširitev
 • Večja učinkovitost
 • Dovoljeno omrežje
 • Lahko se uporablja v številnih panogah

Zaradi vseh funkcij je modularna zasnova tisto, zaradi česar je ogrodje Hyperledger privlačno. Ponuja tudi ustrezno zaupnost in šifriranje transakcij – česar javni blockchain ne ponuja za potrebe podjetja.

Poleg tega modularna zasnova prinaša tudi manj stopenj preverjanja in izboljša zmogljivost programske opreme in omrežja. Nazadnje lahko uporabite projekt Fabric iz verige blokov Hyperledger in ga konfigurirate tako, da ščiti podatke podjetja, tako da je v skladu s predpisi in različnimi zakoni.

Bi radi izvedeli več o tkanini? Preberite več iz našega vodnika o tkanini Hyperledger.

Sklepčnost

Quorum je še eno priljubljeno poslovno odprtokodno ogrodje verig blokov, ki temelji na omrežju Ethereum. Prvič je izšel leta 2016. Še več, okvir je v glavnem osredotočen na finančni sektor in je zamisel JP Morgan.

Tako kot drugi ogrodje blockchain podjetja tudi Quorum ponuja dovoljena omrežja in organizacijam omogoča, da ga prilagodijo svojim zahtevam.

Ključne značilnosti Quoruma vključujejo naslednje –

 • Medsebojno upravljanje in upravljanje omrežij
 • Odprtokodni okvir verige blokov
 • Ki jih vodi skupnost
 • Zanesljiv in pripravljen za podjetje
 • Zrela
 • Pripravljen za podjetja
 • Ki jih vodi skupnost

Trije glavni sestavni deli arhitekture Quorum vključujejo naslednje-

 • Vozlišče sklepčnosti: orodje ukazne vrstice, ki ga poganja Geth
 • Upravitelj transakcij Constellation: Upravitelj transakcij, ki se osredotoča na skrb za podatke o transakcijah.
 • Enklava: Enklava obravnava občutljive podatke in upravlja šifriranje / dešifriranje

Sklepčnost se je aktivno razvijala in že je bila uspešno izvedena zunaj finančnih institucij. Ključna prodajna točka tukaj so hitrejše obdelave transakcij, enostavna integracija in dovoljeno omrežje

Bi radi izvedeli več o Quorumu? Preberite več iz našega vodnika po Quorumu.

Enterprise Ethereum (EE)

Omrežje Ethereum je priljubljeno zaradi svoje sposobnosti ustvarjanja dApps in pametnih pogodb. Je pa odprta mreža, javnega značaja.

Enterprise Ethereum je dovoljen ali zaseben prevzem kode Ethereum. Podjetjem omogoča uporabo Ethereuma brez skrbi za zaupnost, varnost, preglednost in stroške.

EE ponuja vse funkcije, ki jih ponuja Ethereum. Edina razlika je vključitev upravljanja identitet, da postane dovoljeno omrežje. EE je odličen izdelek, saj želi uporabiti obstoječe standarde in se želi razvijati drug ob drugem. Trenutno je organizacija, ki jo vodijo člani (Enterprise Ethereum Alliance) z več kot 300+ člani podjetij, 45+ državami, 1400+ posameznimi člani in 19+ tehničnimi in pravnimi svetovalci..

Bi radi izvedeli več o Enterprise Ethereum? Zdaj preberite več iz našega vodnika o Enterprise Ethereum.

R3 Corda

R3 Corda je še ena izmed poslovnih blockchain platform, ki bi jo morali preveriti. V resnici ponuja dovoljeno okolje in trenutno ne ponuja okvirov brez dovoljenj. Čeprav je bil prej bolj primeren za finančne organizacije, je zdaj uporaben v številnih panogah.

Arhitekturni standardi Corde vključujejo naslednje:

 • Dolgoživost
 • Stabilno
 • Varno
 • Interoperabilna
 • Prilagodljivo

R3 Corda ima tudi določena lastna poslovna načela, ki podjetju pomagajo razumeti, kaj lahko ponudi.

 • Uporabniki lahko odkrivajo drug drugega
 • Ponuja zagotovljeno identiteto
 • Podpira skupno logiko
 • Zasebnost usmerjena
 • Nespremenljiv
 • Avtoritativni

Na splošno mora R3 Corda ponuditi vse, kar ponuja poslovna veriga blokov.

Bi radi izvedeli več o R3 Corda? Preberite več iz našega vodnika o R3 Corda.

Primerjava okvirov blokov

Spodaj boste videli popolno primerjavo štirih različnih okvirov verige blokov. V tej tabeli lahko primerjate okvire in sprejmete končno odločitev.

Hyperledger FabricQuorumR3 CordaEthereum
Vrsta knjige Dovoljeno Dovoljeno Dovoljeno Brez dovoljenja
Upravljanje Linux Foundation Razvijalci JP Morgan in Ethereum R3 Konzorcij Razvijalci Ethereuma
Osredotočenost na industrijo Medindustrijska Medindustrijska Finančna industrija Medindustrijska
Kriptovaluta Nobenega Nobenega Nobenega Eter (ETH)
Mehanizem soglasja Vtični mehanizem Protokol o glasovanju Vtični mehanizem Dokazilo o delu (PoW)
Pametna pogodba
Pametni pogodbeni jezik NodeJS ali Golang ali Java Trdnost Java ali Kotlin Trdnost
Vrsta aplikacije Širok razpon Širok razpon Finančne vloge Širok razpon
Pretočnost > 2000 žličk na uro 100 žličk ~ 170 žličk ~ 20 žličk

Zaključek

To nas pripelje do konca našega članka o podjetniških blokovnih verigah. Tu smo razpravljali o tem, kaj sestavljajo blockchain podjetja, potrebe, tržni delež, elementi in ogrodja blockchain podjetja, ki so priljubljena tam zunaj. Upajmo, da bo ta vodnik vsem novincem pomagal izvedeti več o okolju blockchain v podjetju.

Vendar je tema tehnologije veriženja blokov precej zapletena in jo je večino časa težko razumeti. Če vas zanima učenje od strokovnjaka, priporočamo, da si ogledate naš brezplačni tečaj blockchain. Zakaj čakati? Začnite svojo blockchain pot zdaj!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map