Kako se naučiti tehnologije veriženja blokov

Danes je tehnologija veriženja blokov ena najbolj pogovarjanih v tehnološkem svetu. Po izumu interneta velja za naslednjo veliko stvar.

No, ne bom lagal, vendar nam ponuja način, kako pridobiti digitalno zaupanje v spletu. Številna podjetja že sprejemajo verigo blokov v svoje okvire. Pravzaprav gre za veliko naložb v tehnologijo.

Torej, skrajni čas je, da začnete spoznavati tehnologijo veriženja blokov. V tem priročniku bom govoril o tem, kako se naučiti tehnologije veriženja blokov in zajeti vse, kar je povezano z njo. Začnimo torej, kako se naučiti tehnološkega vodnika po verigah verig.

 

Kako se naučiti tehnologije Blockchain

Začnite z učenjem o osnovnih osnovah blokchain-a

Preden začnete bolj poglobljeno, se morate naučiti osnovnih osnov blockchaina. Spoznavanje osnovnih konceptov vam bo pomagalo razumeti, kako tehnologija moti številne panoge.

1. Spoznajte definicijo tehnologije Blockchain

Učenje o definicijah tehnologije veriženja blokov je nujno. Blockchain tehnologija je distribuiran sistem glavne knjige, ki je decentraliziran. Ponuja tudi varnost, večjo preglednost, nespremenljivost in še veliko več. Popolnoma se razlikuje od katerega koli centraliziranega modela, ker v sistemu ni osrednje oblasti.

V resnici gre le za sistem glavne knjige, kjer obstajajo bloki. Vsi bloki so povezani v verižnem mehanizmu. Še več, ti bloki vsebujejo šifrirane informacije. S tem je vse v bloku kriptografsko zavarovano.

Poleg tega blok vsebuje tudi podatke o transakcijah, ID razpršitve in časovne žige. Blockchain boste morda zamenjali z bazo podatkov, vendar so v resnici zelo različni. Poleg tega je med podjetji zelo priljubljen in v rešitve veriženja blokov vlagajo do pet milijonov dolarjev ali več.

 

2. Spoznajte delovni proces tehnologije Blockchain

Nato se morate naučiti o delovnem procesu tehnologije veriženja blokov. Blockchain deluje na povsem drugačen način kot tipični centralizirani model. V resnici je edinstven delovni proces te tehnologije pravzaprav povsem edinstven in ponuja varnost, ki jo vsi potrebujemo.

Običajno bi uporabnik znotraj sistema zahteval transakcijo. Nato se v sistemu ustvari blok, ki predstavlja transakcijo. Po tem se blok predvaja drugim vozliščem v omrežju. Nato bodo vsa vozlišča preverila, ali je blok veljaven ali ne. In tu pod blokom mislim na vsebino bloka.


Če so vse informacije o transakciji veljavne, se blok preveri. V primeru napačnih informacij bo blok zavrnjen. Po postopku preverjanja blok dobi mesto v knjigi in transakcija se izvrši.

 

3. Spoznajte značilnosti Blockchaina

Kakor koli že, če želite izvedeti več o tehnologiji veriženja blokov, morate vedeti o šestih osnovnih značilnostih tehnologije. So –

 • Sistem porazdeljene knjige
 • Nespremenljivost
 • Večja raven varnosti
 • Decentralizacija
 • Mehanizem soglasja
 • Hitrejša poravnava

Spoznavanje teh funkcij je zelo nujno, ker vam bodo s temi funkcijami pomagali oceniti, kako lahko blockchain vnesete v svoje podjetje. Najbolje je, da veste, kje se lahko naučite blockchain tehnologije.

 

4. Preučite različne vrste tehnologije veriženja blokov za podjetja

Če želite izvedeti več o tehnologiji veriženja blokov, morate preučiti različne vrste tehnologije veriženja blokov za podjetja. Zakaj? To je zato, ker vsak posamezen razred ponuja različne vrste funkcij skupaj z vprašanji.

Tako morate razumeti, kako deluje vsak od njih, preden jih vključite v poslovno okolje.

V bistvu obstajajo tri vrste blockchain tehnologije –

 • Javno
 • Zasebno
 • Zvezno

Lahko pa jih razvrstimo tudi glede na vrsto dovoljenja. Ti so dovoljeni in brez dovoljenja.

 

5. Spoznajte pametne pogodbe in soglasne algoritme

Na koncu se morate naučiti še o pametnih pogodbah in soglasnih algoritmih. To sta dva najpomembnejša elementa tehnologije.

Pametne pogodbe so v bistvu digitalne pogodbe. Ko nastavite pravila, se bodo samodejno izvajala na podlagi določenih vidikov.

Po drugi strani pa bodo soglasni algoritmi pomagali vsem vozliščem v sistemu, da se dogovorijo. V resnici blockchain potrebuje te soglasne algoritme, da bi ponudil popolnoma pregleden sistem.

Kakorkoli že, pojdimo na naslednji segment v tem, kako se naučiti tehnološkega vodnika po blockchainu.

 

Nato se naučite, kako delujejo platforme Enterprise Blockchain

Ko se zdaj naučite vsega o osnovah blockchain, se morate naučiti, kako delujejo platforme blockchain v podjetju. V bistvu so te platforme namenjene podjetjem in veliko jih uporablja te platforme za izdelavo svojih rešitev, ki temeljijo na verigah blokov.

 • Osnove Hyperledgerja

Medtem ko se poskušate naučiti tehnologije veriženja blokov na spletu, boste prej ali slej naleteli na Hyperledger. V resnici gre za odprtokodni projekt fundacije Linux, ki ponuja podporo na ravni podjetja. Vendar ne gre za en sam projekt kot za krovni projekt. V osnovi izvaja 15 projektov. Še več, zdaj ima 260 pomembnih organizacij, ki sodelujejo.

Skupnost je ogromna in vsi projekti ponujajo različne vrste funkcij za vsako panogo.

S Hiperledger, lahko sledite razvoju blockchain, izboljšate produktivnost, sodelujete pri projektih, dobite vrhunsko vrednost nadzora in učinkovito ravnate z intelektualno lastnino.

Pojdimo na naslednjo platformo podjetja v tem, kako se naučiti o tehnološkem vodniku za veriženje blokov.

 

 • Osnove Ethereuma

Še ena stvar, ki jo boste našli med poskusom učenja tehnologije veriženja blokov na spletu, je Ethereum. Ethereum je svojo pot začel kot javna platforma blockchain. Vendar pa zaradi podjetij zdaj ponujajo zasebno različico platforme Ethereum. V resnici gre dejansko za različico dovoljenj javne kode.

Številna podjetja so zdaj začela uporabljati Enterprise Ethereum kot osnovo njihove rešitve blockchain. Najboljše je, da podjetje Ethereum uporablja zasebne verige, ki so ločene od javnih. Kljub temu platforma ponuja vse funkcije javne platforme Ethereum.

Drug pomemben del podjetja Ethereum je, da vam ponujajo prilagojeno različico svoje platforme Ethereum. Torej, vedno dobite edinstveno rešitev veriženja blokov. Ali ni to super?

 

 • Osnove Corde

Corda je zadnja v našem vodniku »kako se naučiti o tehnologiji veriženja blokov«. Trenutno, Corda je trenutno ena izmed priljubljenih verig podjetij na trgu. Podjetje R3 za programsko opremo za verigo blokov je razvilo platformo Corda za podjetja.

Trenutno pa imajo dve vrsti platforme Corda. Ena je primarna programska oprema, druga pa njena komercialna različica.

Trenutno imajo v ekosistemu več kot 200 članov. Platforma ponuja nespremenljivost, verodostojen dostop, skupno logiko, zasebnost, pravno podlago in še veliko več.

Čeprav se vam morda zdi, da je ta platforma primerna samo za finančna podjetja, ponuja veliko primerov uporabe tudi v drugih sektorjih. Torej, zelo pomembno je, da se učite o tej podjetniški platformi, ko se učite tehnologije veriženja blokov.

 

Raziščite, kako Blockchain moti različne panoge po vsem svetu

Ko se blockchain naučite iz nič, morate odkriti, kako to moti različne panoge. No, to je povsem nov način shranjevanja informacij. Vprašanje je, da so naše panoge že zelo dolgo centralizirane.

Toda centraliziran način ne more ponuditi vseh ugodnosti ali spodbujati pravic uporabnikov do njihovih informacij. Posledično je veliko varnostnih vrzeli, tatvin in korupcije. Vendar rešitev blockchains zagotavlja izhod iz težav.

Ker pa je tehnologija dokaj nova, mnogi niso povsem prepričani, ali bi bila tehnologija najboljša pot. Kakorkoli že, glede na vse okoliščine še vedno moti vse panoge. Predvideva se, da se bodo do leta 2030 skoraj vsi sektorji soočali s tržnimi izzivi za verigo blokov. Torej, če si mesta ne začnete zagotavljati zdaj, bo v prihodnosti morda pretežko.

 

Motnje v različnih sektorjih

Prva panoga, ki je bila motena, je bančni sektor. V resnici lahko blockchain ponuja varen način za shranjevanje vseh evidenc bank. Še bolj pa lahko ponudi tudi cenejši in hitrejši način za prenos vsega denarja brez kakršne koli pomoči centraliziranega organa.

V zdravstvu lahko izvajalcem zdravstvenih storitev in zdravnikom omogoči varen dostop do informacij o pacientih, ne da bi škodoval njihovi zasebnosti. Poleg tega lahko ustavi tudi vprašanje ponarejenih drog, ki pušča to industrijo od znotraj.

Za dobavno verigo lahko ponuja sprotno sledenje in spremljanje vseh proizvodnih linij in zalog. Ponuja lahko tudi učinkovitejši postopek trgovanja z drugim podjetjem.

S pomočjo blockchainov v politiki ne bi bilo več oblike korupcije. Vlade lahko varno shranjujejo zaupne informacije javnosti brez kraje.

Še več, tehnologija lahko poenostavi postopek nepremičnin in zavarovalnic. V resnici bi se s postopkom v sistemu rešili vse nepotrebne papirne obremenitve.

Po drugi strani pa lahko pravne družbe uporabljajo tehnologijo, da ponudijo izvor kakršnih koli dokazov o dokumentaciji. Svojo dediščino lahko enostavno dokažete tudi digitalno.

Za sektor IT lahko veriga blokov ponuja varen in nespremenljiv sistem, do katerega noben heker ne more dostopati. Poleg tega lahko zavaruje tudi ponudnike storitev v oblaku. Upravljanje pravic intelektualne lastnine je še ena prednost, ki umetnikom daje vrednost, ki si jo zaslužijo.

To je le nekaj panog, ki jih moti, in o njih morate izvedeti več, da zagotovite prihodnost svojega podjetja.

 

Pridružite se tečaju certificiranja Blockchain za poslovneže

Če se želite naučiti blockchain iz nič, se morate pridružiti tečaju certificiranja blockchain. S pomočjo teh tečajev lahko zlahka odkrijete prednosti veriženja blokov v vašem podjetju. Kakorkoli, najboljši del je ta, da se blockchaina lahko naučite tudi brezplačno.

Običajno tečaj certificiranja blockchain zajema vse prejšnje točke, ki sem jih vključil v vodnik. Tako se boste naučili osnov blockchaina, spoznali boste druge platforme blockchain za podjetja in še veliko več.

Zelo priporočljivo je, da se pridružite našemu Certified Enterprise Blockchain Professional Tečaju, da boste v celoti razumeli celoten koncept blockchaina. Tečaj ponuja izjemno vrednost vpogleda in je primeren za vse poslovne vodje ali strokovnjake v panogi. Torej, če razmišljate o tem, kje se naučiti tehnologije veriženja blokov, lahko začnete od tukaj.

 

Naučite se, kako lahko pristopite k implementaciji blockchaina v podjetjih

Če se želite naučiti tehnologije veriženja blokov na spletu, morate natančno raziskati, da boste vedeli, kako bi morali situaciji pristopiti v celoti. Torej, najbolje je, da se tudi v zvezi s tem pridružite spletnemu usposabljanju ali tečaju.

Brez ustreznega znanja o tem, kako se različna industrija spopada s tem vprašanjem, bi bilo težko pripraviti trdno strategijo. Še več, nikakor ne morete tvegati, da bi vskočili brez ustreznega načrta. Potrebujete ustrezna navodila in spletni tečaj vam lahko pri tem zagotovo pomaga. Obstajajo tudi tečaji, kjer se lahko blockchain naučite brezplačno.

 

Raziščite Blockchain Business Transformation

Nazadnje, ko se želite naučiti blockchain tehnologije na spletu, morate raziskati preoblikovanje poslovanja blockchain. V bistvu boste tukaj preverili vse druge rešitve blockchain, ki so trenutno na trgu v vašem sektorju.

Poleg tega lahko raziščete tudi druge industrijske rešitve, da izberete inovativno funkcijo, ki bo pomagala vaši rešitvi. Bolj ko je vaša rešitev edinstvena, boljše so vaše možnosti na trgu.

 

Končna opomba

Nazadnje je blockchain tu, da ostane, kmalu ne gre nikamor. Kot že vidite, je začel tradicionalni poslovni model počasi nadomeščati z novim. Torej, skrajni čas je, da začnete spoznavati tehnologijo veriženja blokov. Ta priročnik vam je dal jasen seznam opravil za učenje verige blokov.

Torej, sledite seznamu in v kratkem bi vedeli o verigi blokov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map