Kako postati strokovnjak za blockchain

Kot poklicni strokovnjak za blockchain je odlična izbira. Vendar pa je za gradnjo kariere strokovnjak za blockchain lahko zahteven. Če ne boste pravilno razumeli, katere veščine imajo, bi to težko postali. Obstaja veliko programov profesionalnega certificiranja blockchain, ki vam pomagajo, vendar ali so zakoniti?

To je res težko ugotoviti. A brez skrbi, tu smo, da vam pomagamo.

Blockchain industrija je polna priložnosti, manjka pa ji inovacij in kreativnih ljudi, ki bi spodbujali oprijem. Torej, kaj to pomeni za vas? To pomeni, da se lahko z malo smernic in zanimanjem za verigo blokov oblikujete, da zapolnite nekatere pomembne položaje na trgu.

Torej, ne zapravljajmo več časa. V tem priročniku boste dobili temeljito znanje o tem, kakšne veščine morate zgraditi in kakšne bi bile vaše odgovornosti za poklicno mesto v blockchainu.

Kakorkoli že, upam, da lahko uporabite te nasvete in temu primerno načrtujete svoje prihodnje načrte.

Torej, začnimo!

 

Kdo je strokovnjak za blockchain?

Najprej začnimo z osnovami. Kdo je sploh profesionalec, kajne? No, tehnično je strokovnjak za blockchain tisti, ki je izjemno vešč na določenem področju blockchaina. V resnici je strokovnjak za veriženje verig tisti, ki se lahko osredotoči na določeno področje, vendar bi delal v podjetniškem okolju.

Če še ne veste, so strokovna delovna mesta v blockchainu v glavnem zahtevala, da se osredotočite na en sam vidik rešitve, kot je oblikovanje ali poslovni rezultati. Torej, če se želite poklicati kot strokovnjak za veriženje blokov, morate biti zelo dobro poučeni v eni sami niši. Še več, imeti morate tudi praktično bazo znanja.

Zato se je treba osredotočiti na veliko posebnih veščin, vendar lahko na podlagi svojih prihodnjih načrtov eno ali dve bolj ali manj preskočite.

Po drugi strani pa bi za profesionalna delovna mesta v blockchainu od vas morali biti izjemno strokovni. Torej v zgodnjih dneh svoje kariere ne morete dobiti profesionalnih zaposlitev v blockchainu. Za pridobitev nagrade morate imeti vsaj izkušnje ali biti izjemno strokovni.

Kakšne tehnične spretnosti bi moral imeti strokovnjak za blockchain?

Če želite postati certificirani strokovnjak za blockchain in si priskrbeti profesionalna delovna mesta za blockchain, se morate zelo potruditi, da pridobite te tehnične veščine. Razen poznavanja tehnologije veriženja blokov morate izstopati tudi v podjetniškem poslovnem pogledu.

Brez tega se boste v takem okolju srečevali s težavami. Torej, preverimo, kakšne tehnične veščine potrebujete za strokovnjaka za veriženje blokov.

 

Strokovnjak za priljubljene programske jezike

Prvi je očitno strokovnjak za različne priljubljene programske jezike. Za vaše strokovno usposabljanje v blockchainu morate biti strokovnjak za kodiranje. Brez tega bi se pri nadaljevanju te kariere srečevali s težavami.

Še več, tudi če se odločite za drugačno poklicno področje, morate te jezike še vedno obvladati. Ker obstaja veliko različic tehnologije veriženja blokov, ne boste vedeli, katero bi potrebovali za svojo določeno rešitev veriženja blokov.

Na primer, Python, JavaScript, Java ali Solidity je nekaj jezikov, ki so primerni za blockchain platforme. Če torej nimate strokovnega znanja zanje, bi težko postali strokovnjak v verigi blokov.

 

Bodite sposobni razviti rešitve, ki temeljijo na verigah blokov

Ko pridobite strokovno spričevalo za blockchain, bi morali imeti znanje za načrtovanje ali razvoj kakršne koli rešitve, ki temelji na blockchainu. Strokovnjaki na tem področju se morajo naučiti razvoja programske opreme, saj boste za svoje podjetje razvili veliko izdelkov.

Podjetje ga lahko uporablja za svoj notranji namen, lahko pa ga tudi trži.

Kakorkoli že, priporočam, da se dobro poznate Node.js ali integracijo storitve ali JVM za programiranje prošenj. Še en odličen nasvet za vas – poskusite zajeti tudi konfiguracijo baz podatkov.

Zakaj pa? No, naši poslovni modeli so pravzaprav precej zastareli. Torej, ko uporabljate novo tehnologijo, jo morate vključiti v stari model in omogočiti, da podpira tudi novi model.

Predvsem je za veliko bolj gladek prehod.

 

Mojster za konfiguracijo in razvoj infrastrukture Blockchain

Druga odlična veščina, ki jo morate imeti, je, da je pred sprejetjem vašega blockchain profesionalnega certifikata popolna baza znanja o infrastrukturah. Vem, da je lahko v nekaterih primerih nekoliko težko. Ampak to je eden ključnih vidikov vseh časov.

V resnici so blockchain infrastrukture precej zapletene in malo ljudi tam zunaj ne more razumeti, kako deluje. Torej, ko vodite ekipo za projekt rešitve blockchain, morate vedeti, kako lahko oblikujete infrastrukturo. Toda kako lahko to storite, ne da bi vedeli kaj o priljubljenih blockchain platformah?

Zato se najprej seznanite s temi infrastrukturami in secirajte, kako jih uporabljajo, nato pa poskusite implementirati svojo rešitev veriženja blokov.

 

Izkušen s platformami Blockchain

V svojem strokovnem usposabljanju za blockchain morate dodati tudi platforme blockchain. Eden glavnih razlogov, da postanete mojster v blockchain platformah, je ta, da vas lahko seznani z različnimi vidiki blockchaina.

V resnici vsa priljubljena tehnologija veriženja blokov uporablja različne tehnike, s katerimi jo distribuira in decentralizira. Zato je tudi rezultat drugačen. Kakorkoli že, priporočam, da si za zaključek treninga ogledate tabele Hyperledger Fabric, DAML, R3 Corda, Enterprise Ethereum itd..

Prav tako lahko pričakujete visoko plačo, če jo lahko izvlečete ali imate dokazilo, da imate izkušnje s temi platformami.

 

Bodite sposobni razvijati pametne pogodbe

Pametne pogodbe so izjemno priljubljene med podjetji. Zakaj? No, z njihovo pomočjo lahko enostavno obdelajo pogodbo, ne da bi potrebovali veliko papirjev.

Ko mreža preveri, ali so dokumenti zakoniti ali ne, je to popoln dokaz. V mednarodnem trgovanju ne morete nasesti goljufijam ali drugim težavam.

Kot strokovnjak za tehnologijo veriženja blokov morate vedeti, kako razviti pametne pogodbe. Čeprav v fazi kodiranja morda ne boste sodelovali, se bodo soigralci morda še vedno obrnili na vas po možne nasvete.

Druga stvar je, da boste morda morali preveriti kakovost, preden boste s pametno pogodbo uvedli rešitev. Če pride tudi do najmanjše napake, se lahko konča katastrofalno.

 

Strokovnjak za Blockchain vozlišča

Blockchain vozlišča so bistvenega pomena za rešitev blockchain. V resnici so vozlišča dejansko odgovorna za to, da platforma postane poštena platforma. Torej, za vaše strokovno usposabljanje v blockchainu se morate naučiti o vozliščih tez.

Kakor koli že, skoraj vse platforme vozlišča dejansko uporabljajo na drugačen način. Na primer, v Hyperledgerju boste videli različne družine transakcij. V bistvu imajo tam vozlišča različne naloge, da vam ponudijo takšno funkcijo.

Torej boste morda morali najti svojo različico uporabe, ko gre za vozlišča blockchain. Če torej ne veste, kako delujejo, bi težko razvili rešitev.

 

Razumevanje podatkovnih struktur Blockchain

Blockchain podatkovne strukture se med seboj običajno razlikujejo. Ampak zakaj? No, pravzaprav je tehnologija veriženja blokov precej zapletena in v mnogih njenih ponovitvah so jo razvijalci uporabljali z različnimi tehnikami. Brez razumevanja podatkovnih struktur ne morete popolnoma izpeljati rešitve.

Na primer, Merkle Tree ali Merkle-Patricia Tree sta izjemno priljubljena v verigi blokov. Da bi bile vaše rešitve uspešne, morate zagotoviti, da lahko z njimi eksperimentirate. Če veste, kako deluje, vam lahko na vsak način pomaga.

Ker so posebne podatkovne strukture odgovorne za določene funkcije, je očitno, da te veščine nikakor ne morete preskočiti.

Torej poskrbite, da boste za vsako ceno obvladali podatkovne strukture.

 

Mojster kriptografije

Ali veste, kako blockchain arhivira svoj nespremenljiv status? To je s pomočjo kriptografije. Brez kriptografije ne bi bilo nespremenljivosti v verigi blokov. V resnici blockchain platforme poskrbijo, da ko blokchain pride v knjigo, ga nihče ne more spremeniti.

In to z drugačno obliko kriptografije. Kot strokovnjak za tehnologijo veriženja blokov vam kriptografija pomaga, da zaščitite svojo platformo pred zlonamernimi napadi. Ne glede na to, kako kdo poskuša vdreti bloke, tega ne more storiti.

Tudi v poslovnem okolju je izjemno nujno, da svoje rešitve naredite čim bolj varne. Torej, to je nujno za vas.

 

Imeti tehnično znanje o interoperabilnosti

Interoperabilnost je stvar prihodnosti. Čeprav ga skušajo izvajati številne platforme, ga lahko ponudi le peščica. Tudi ta ponudba je dokaj omejena. Če pa želimo, da bo blockchain v prihodnosti uspeval, ga mora ponuditi.

Najboljši primer je, da so vse platforme med seboj povezane prek zvezdišča in lahko ljudje do njega dostopajo, če imajo določeno verodostojnost. Torej, za vaše strokovno usposabljanje v blockchainu morate obvladati interoperabilnost, ker bi jo vaše podjetje v prihodnosti potrebovalo.

Kakorkoli že, ker lahko postane nekoliko zapletene narave, bi ga morali obvladati, ko pridobivate izkušnje v poslovnem okolju.

 

Razumevanje decentraliziranih in porazdeljenih knjig

Veste, da obstajajo tudi druge vrste distribuiranih platform, razen blockchaina. Čeprav se od vas pričakuje, da ste samo strokovnjak na področju veriženja blokov, je pridobivanje znanja o drugi tehnologiji porazdeljene knjige velik plus..

V bistvu lahko te platforme uporabite za izdelavo lastnih rešitev. Še več, če se ponavadi vrnete tudi iz verige blokov, bi vam to izjemno pomagalo.

Kakorkoli, podjetja bodo pričakovala, da poznate te platforme. Zato se prepričajte, da se naučite čim več.

 

Imajo meddisciplinarne široke spretnosti

Meddisciplinarne široke spretnosti morda ne bodo neposredno povezane z delovnimi mesti, ki temeljijo na verigah verig, vendar vam lahko pomagajo, da v podjetju dosežete daljšo pot. V bistvu si podjetja vedno želijo nekoga, ki je glasen in vsestranski. Torej, za takšen projekt morate imeti nekaj teh spretnosti, da boste lahko zablesteli v poslovnem okolju.

Spretnosti, kot so DevOps, okretnost, razmišljanje brez primere, analitični um so nekaj, kar trenutno iščejo vsa podjetja.

 

Blockchain Standards and Ecosystem Expert

Strokovne storitve Blockchain vas bodo vključile v razvoj ekosistemov in standardov. Brez tehničnega ozadja v tej temi ne morete videti, da bi postali profesionalec. Kakorkoli že, toplo priporočam, da se pridružite skupnosti, če želite izvedeti več o samem ekosistemu.

Prav tako se lahko vpišete na tečaj certificiranja blockchain, če želite izvedeti več tudi o standardih. Ti tečaji vam bodo v bistvu pomagali prepoznati različne vzorce in vam povedali, kako jih lahko uporabite v poslovne namene.

Torej, če želite postati profesionalec, je najbolje, da se vpišete na tečaj.

 

Pro v Blockchain DevOps Tools

Kot certificirani strokovnjak za veriženje blokov morate spoznati orodja DevOps. V resnici vam lahko ta orodja pomagajo razviti ali oblikovati in celo preizkusiti svoje rešitve, preden jih uvedete. Ne pozabite, da je kodiranje precej zapleteno in lahko povzroči veliko vrzeli, če tega ne storite pravilno.

Ker pa se ta orodja blockchain osredotočajo samo na to, da vam nekoliko olajšajo življenje, jih lahko preprosto uporabite in naredite svoje kodiranje popolno. S tem prihranite tudi veliko časa, skupaj z viri, ki jih podjetja ne bodo zapravila.

 

Razumevanje blokovnih arhitektur

Blockchain arhitekture se nekoliko razlikujejo od infrastruktur. Kot veste, že samo poznavanje infrastrukture ne bo koristilo. Kot strokovnjak za tehnologijo blockchain se morate naučiti, kako te arhitekture.

Obstajajo praktično tri različne vrste blockchain arhitekture, kot so združeni, zasebni in javni. Če ne razumete osnovne razlike med njimi, bo nekoliko težko oblikovati svojo lastno rešitev, kajne?

Torej, zelo pomembno je, da veste o tem.

 

Kaj počne strokovnjak za blockchain?

Nudi administrativno podporo projektni skupini

Strokovne storitve blockchain bi zahtevale, da postanete administrativno osebje v projektu. V glavnem boste vodili ekipo in jih podpirali na kakršen koli način. Sprejeti morate tudi določene odločitve, ki lahko spremenijo tudi potek projektov vaše ekipe.

V bistvu morate voditi člane svoje ekipe, da bo projekt izjemno uspešen.

 

Poenostavlja rešitve Blockchain

Potrjeni strokovnjak za blockchain v glavnem poenostavlja rešitve blockchain. Preprosto povedano, razumeti morate, kdaj bodo vaše rešitve preveč zapletene. V bistvu, manj funkcije uporabljate, tem bolje.

V nekaterih primerih pa boste morda morali uporabiti več funkcij, vendar poskrbite, da bodo okusne tudi za potrošnike.

 

Upravlja Blockchain projekte

V resnici boste morda morali upravljati tudi blockchain projekte. Zdi se, da številna podjetja na to odgovornost opozarjajo, ko govorijo o strokovnih storitvah blockchain. Vsekakor se boste brez ustreznih vodstvenih veščin pri tem soočili s težavami.

Kot upravitelj boste tudi opisali, kako bodo delali drugi člani in pri čem.

 

Pari Blockchain s poslovnimi poslovnimi procesi

Blockchain morate povezati tudi s poslovnimi procesi podjetja. Podjetja se za povečanje svojih prihodkov zanašajo na tehnologijo. Brez upoštevanja verige blokov torej ne morete povečati ali celo ohraniti dohodka.

V mnogih primerih so podjetja pripravljena vložiti zajeten znesek denarja, da to storijo od strokovnjaka.

 

Oblikuje poslovne modele, ki temeljijo na Blockchainu

Podjetja najemajo strokovnjake za oblikovanje poslovnih modulov na podlagi verige blokov. Kot že veste, blockchain moti veliko poslovnih modulov, ko že govorimo. Posledično se podjetja lovijo na profesionalne storitve blockchain, ki bodo zagotavljale njihove poslovne prihodke.

Toda za to morajo spremeniti celotne poslovne modele. Torej je tudi razvijanje novih modelov, ki temeljijo na zahtevah podjetja, ena od vaših odgovornosti.

 

Pregleduje kakovost arhitekture in zagotavlja zagotovilo

Še ena izmed najboljših profesionalnih storitev blockchain je pregled kakovosti arhitekture in zagotovitev vašega podjetja, da nima nobenih težav.

Strokovnjaki za blockchain vedo veliko o arhitekturi blockchain. Ko bodo razvijalci končali z izdelavo rešitve, jo boste pregledali in v nekaterih primerih odpravili kakršne koli težave v rešitvi.

 

Kako se lahko kvalificirate za poklic Blockchain?

Pridobite izkušnje v življenjskem ciklusu Blockchain Development

Druga pomembna kvalifikacija, ki jo morate pridobiti, je pridobivanje izkušenj v življenjskem ciklu razvoja programske opreme. Če vam uspe pridobiti izkušnje v življenjskem ciklu razvoja programske opreme, ki vam bodo tudi pomagale. Najboljše pa je, da je izkušnja z razvojnim ciklom blockchain za vas velika prednost.

To je zato, ker je le peščica ljudi dejansko lahko priča blockchain izdelku, ki pride od faze oblikovanja do faze trženja. Kot certificirani strokovnjak za veriženje blokov je torej najbolje, da pridobite čim več izkušenj s tem.

 

Pripravite diplomo ali enakovredne delovne izkušnje

Če želite postati strokovnjak za tehnologijo blockchain, morate pridobiti diplomo. Brez diplome podjetja ne bodo vedela, ali ste za to usposobljeni ali ne. Poleg tega vam lahko diploma pomaga spoznati osnove programiranja in vam pomaga postati razvijalec.

Vprašanje je, da je učenje samostojnega razvijanja verige blokov izjemno težka naloga. Zato je pridobitev diplome pred prijavo na službo velik plus.

V vsakem primeru pa bodo tudi vas najeli, če boste lahko dokazali, da imate izkušnje z delom na terenu in jih lahko izpeljete. Vendar morate za to pokazati predhodne certifikate o delovnih izkušnjah.

 

Pridobite certifikat Enterprise Blockchain

Če želite postati certificirani strokovnjak za blockchain, morate pridobiti certifikat za blockchain podjetja. Toda kako lahko to storite? Najboljši način za pridobitev certifikata na tem področju je vpis na tečaj certificiranja blockchain.

V resnici bodo za profesionalna delovna mesta v verigi blokov morali predložiti dokazilo o svoji certifikaciji, da se boste lahko uveljavili kot strokovnjak. Toda brez vpisa na tečaj za certificiranje blockchain je to dokaj težko narediti.

Zato priporočam, da preverite naš tečaj za certificiranje verig blokov. Ponavadi se osredotočamo na primere uporabe v podjetjih. Torej, dolgoročno vam bo pomagal. Še več, trenutno moramo opraviti šest glavnih tečajev.

Imamo tudi posebne vire za dobavno verigo in financiranje trgovine. Torej, s temi se lahko enostavno osredotočite na določeno polje v verigi blokov.

Naši tečaji certificiranja blockchain bodo zajemali priljubljene sekcije platforme, kot so Enterprise Ethereum, R3 Corda, Hiperledger, in še veliko več.

 

Bodite zakonsko pooblaščeni za delo

Podjetja želijo, da ste zakonsko pooblaščeni za delo v njihovih podjetjih? Kaj pa to pomeni? To pomeni, da če iščete službo v drugi državi, bi za to potrebovali posebno dovoljenje za izdajo vizuma.

Če torej nimate dovoljenja ustreznih organov, tam ne morete delati. Če lahko pogosto pokažete kaliber, lahko podjetja zaprosijo za delovno dovoljenje v vašem imenu. Toda to je precej redek scenarij. Ker je veriga blokov trenutno globalni pojav, morate pred prijavo na delovno mesto to upoštevati.

Ne bo pomembno, ali imate strokovno potrdilo blockchain ali ne, če niste pooblaščeni.

 

Pogovorite se s tehnološkimi podjetji

Mislim, da lahko ugotovite, da je to eden najboljših načinov, da si priskrbite profesionalni položaj v verigi blokov. Če vam bo uspelo pridobiti izkušnje s tehnološkimi podjetji z dolgoletnimi izkušnjami, vas bodo zagotovo najeli.

Saj konkurenca v verigi blokov ni tako velika. Če ste novinec, se boste soočili s težavami pri iskanju zaposlitve v velikih podjetjih, kot sta Amazon ali IBM.

Če pa ste prej delali v tehnološkem podjetju, to pomeni, da ste usposobljeni tudi za delo v podjetjih.

Na začetku kariere se torej zaposlite v tehnoloških podjetjih.

 

Pridobite dodatno strokovno znanje na ustreznem področju

Pri iskanju kvalifikacij za strokovno certificiranje blockchain morate postati strokovnjak na enem ali dveh ustreznih področjih. Kaj to pomeni? No, tehnično se strokovnjak ne bo osredotočil na vsak vidik blockchain projekta.

Namesto tega bo pomagal samo v določenih delih projekta. Torej boste morda morali platformo oblikovati ali razviti ali celo vključiti v nov poslovni model.

Izberete lahko, na katero polje se želite osredotočiti v ekosistemu blockchain. Toda to področje morate obvladati za vsako ceno.

Ker vas podjetja brez ustreznih kvalifikacij ne bodo zaposlila.

 

Končna opomba

Strokovnjak za tehnologijo Blockchain je edinstvena karierna izbira. Da pa to postaneš, moraš biti vešč. Najboljši kandidati za to so tisti, ki so že na terenu.

Torej, izkušeni razvijalci, inženirji, arhitekti, produktni menedžerji itd. So popolnoma sposobni za prehod v poklicne strokovnjake na področju blockchain. Kot že rečeno, brez ustreznega certificiranja ne morete postati strokovnjak za blockchain.

Zato se obvezno vpišite na certifikacijski tečaj in se na njem naučite vsega, kar lahko. Če želite, si lahko ogledate tudi naš brezplačni tečaj in preizkusite naše programe.

Nadaljujte s trdim delom in tudi vi lahko postanete strokovnjak za blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map