Kako postati strokovnjak za blockchain

Želite postati strokovnjak za blockchain v podjetju? Da vam bomo pomagali, bomo razčlenili veščine, potrebne za vzpostavitev dobre kariere kot strokovnjak za blockchain.

Povpraševanje po blockchain strokovnjakih danes narašča. Če poskušate zgraditi blockchain kariero, ste morali videti delovna mesta, ki iščejo strokovnjake za blockchain. V bistvu so samo velika podjetja, kot so IBM, Accenture, Amazon ali celo Facebook, zdaj na lovu za kvalificiranim strokovnjakom za veriženje blokov..

Vendar moramo dodati, da je le peščica ljudi v niši blockchain usposobljena za strokovnjake za blockchain. Potrebno je ogromno strokovnega znanja, da dosežemo potencial, da to postanemo.

Torej, če želite postati strokovnjak za blockchain, se morate potruditi in pripraviti na prihodnjo pot. Da vam bomo pomagali pri tem, bomo obravnavali, kakšna znanja podjetja iščejo pri strokovnjaku za veriženje blokov.

Zagotovo vam bo pomagal ustrezno načrtovati vaše prihodnje načrte in si zagotovil mesto v podjetjih.

Torej, ne zapravljajmo več časa in nadaljujmo z vodnikom!

Vpišite se zdaj: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

Kdo je strokovnjak za blockchain?

V bistvu je strokovnjak za blockchain oseba, ki je visoko usposobljena za tehnologijo blockchain in lahko razvije poslovne rešitve, ki temeljijo na blockchainu. V resnici se lahko ta oseba osredotoči tudi na določena polja verige blokov.

Na primer, lahko se osredotoči na oblikovanje izdelkov na osnovi verige blokov, tehnične vidike, poslovne rezultate ali preprosto na njegovo izboljšanje. Torej vam ni treba poznati tudi vseh vidikov verige blokov.

Lahko se odločite za strokovnjaka za kakršne koli elemente v niši blockchain. Da pa bi to dosegli, se boste morda morali osredotočiti tudi na druge veščine, ki temeljijo na podjetju.

Kakorkoli že, za delovna mesta specialistov za blockchain boste morali uporabiti svoje široko strokovno znanje na tem področju in podjetju pomagati pri rasti. Kot že veste, ni veliko usposobljenih blockchain ljudi. In zato je povpraševanje na trgu precej veliko.

Zato se lahko z ustreznim strokovnim usposabljanjem za blockchain zlahka znajdete v odličnem položaju.

Zakaj se odločiti za strokovnjake za Blockchain?

Obstaja veliko razlogov, da razmislite o delovnih mestih za blockchain. V resnici je plačilo za tovrstno delovno mesto izjemno. Sodeč po vseh delovnih mestih velikih podjetij, lahko pričakujete, da boste vsako leto dobili 70 tisoč do 150 tisoč ameriških dolarjev. Torej, to je dejansko eno najbolje plačanih delovnih mest na trgu.

To je velika številka, kajne? Glede na vaše izkušnje se lahko tudi število razlikuje.

Drugič, prostor strokovnjaka za blockchain še ni nasičen. Je dokaj nov in v bližini ni veliko tekmovalcev, za katere bi se lahko potegovali. Če lahko s svojim znanjem navdušite anketarja, obstaja večja možnost, da se zaposlite.

Druga prednost te vrste blockchain kariere je, da lahko raziskujete popolnoma novo tehnologijo. Če želite navdušenec nad blockchainom želeti nadaljevati raziskovalno kariero, nič ne more biti boljše od tega.

Tudi podjetja imajo vedno veliko donosnih lastnosti. Pravzaprav boste dobili dostop do številnih objektov ter vrhunskih tehnologij in orodij za uporabo.

In zato bi morali vsekakor poskušati čim prej pristal na delovnih mestih za blockchain.

Kakorkoli že, poglejmo naslednji segment v tem, kako postati strokovnjak za blockchain.

Kakšne spretnosti si želijo podjetja v strokovnjaku za blockchain?

V resnici je kar nekaj spretnosti, ki jih morate obvladati, da vas bodo zaposlili na tem položaju. V bistvu podjetja želijo določena znanja strokovnjaka za veriženje blokov, ki jih morate izpolniti, da se lahko prijavijo.

Uspelo nam je zbrati seznam veščin, ki jih želijo. Torej, poglejmo, kako postati strokovnjak za blockchain, in kariero lahko začnete v blockchainu čim prej.

Imeti tehnično vest za določitev prave rešitve blokchain

To je ena glavnih veščin, ki jo potrebujete za položaj. V bistvu podjetja želijo najeti osebo s tehnično vestjo, ki jim pomaga določiti prave parametre rešitve blockchain.

V resnici ne moreš kar tako sestaviti vsega, kar najdeš, ne da bi o tem kaj vedel. Na primer, morda razvijate rešitev, ki bi služila podjetju kot notranji mrežni sistem.

Torej, če za izdelavo platforme uporabite javni blockchain, to ne bo delovalo, kajne? Če lahko kdo dobi vstop v sistem notranjega omrežja podjetja, bi bila to velika kršitev varnosti. Tako morate natančno vedeti, katere funkcije in parametre boste uporabili za pravilno določitev določene rešitve.

Strokovnjak za sodobne programske jezike

To bi morali vsekakor dodati na svojem strokovnem usposabljanju za blockchain, ker je eno ključnih. V vsakem primeru morate obvladati vse sodobne programske jezike za blockchain platforme.

Značilno je, da obstaja veliko različic verige blokov in vsaka od njih za izdelavo ne uporablja istih programskih jezikov. Torej, da bo bolj raznolik in da bo vaš življenjepis še bolj privlačen, poskusite zajeti vse priljubljene.

Na primer, Java, JavaScript, Python in Solidity so večinoma glavni jeziki, ki jih mnogi uporabljajo za razvoj rešitev, ki temeljijo na verigah blokov..

Tako je pravično, da si podjetja želijo tudi to kakovost.

Vsekakor pa vam ni treba obvladati vseh hkrati. Samo počasi in to po enega. Zagotovo boste v kratkem prišli tja. Več izkušenj s programskimi jeziki imate, večjo plačo lahko pričakujete.

Bodite sposobni razvijati in oblikovati programske sisteme, ki temeljijo na verigah blokov

Bolj je namenjen strokovnjaku za varnost blokov. V bistvu morajo ti strokovnjaki vedeti vse o razvoju programske opreme. Najbolje bi bilo, če bi obvladali tudi razvoj programske opreme na osnovi verige blokov.

Na primer, okvir Node.js ali JVM za vmesnik za programiranje prošenj in integracijo storitev je za vas nujen. Prav tako bi se morali naučiti načrtovanja in konfiguriranja baz podatkov za delo na izdelku, ki temelji na verigi blokov.

Še več, rešitev morate dostaviti in vključiti tudi v stara omrežja. Čeprav vam tega morda ne bo treba storiti, bi morali vedeti, kako to storiti.

Redno testiranje enot je tudi ena od vaših nalog.

Bodite sposobni razviti in preizkusiti pametne pogodbe

Kot strokovnjak za varnost veriženja blokov bi morali vedeti, kako razviti ali celo preizkusiti pametne pogodbe. Pametne pogodbe so izjemno potrebne za razvoj blockchain izdelkov. V bistvu gre za poslovno logiko, ki podjetjem pomaga digitalno podpisati pogodbo in avtomatizirati celoten postopek v varnem okolju.

Torej, vidite, za podjetja je zelo koristno, da imajo med svojimi rešitvami pametno pogodbo. Ne samo to, tudi njihovi potrošniki bodo od njih imeli veliko koristi. Toda samo razvijanje pametne pogodbe vam tega ne bo rešilo.

Vedeti jih morate tudi, kako se prepričati, da nimajo nobenih varnostnih vrzeli.

Mojster za konfiguracijo in razvoj infrastrukture Blockchain

Druga veščina, ki jo morate obvladati pri svojem strokovnem usposabljanju za blockchain, je sposobnost razvijanja in konfiguriranja infrastruktur blockchain. V resnici je obvladovanje blockchain infrastrukture eden ključnih korakov, da postanete strokovnjak.

Potrebno je ogromno izkušenj in znanja, da se razume, kako delujejo infrastrukture, in jih nato začnemo izvajati.

Naredil bo, da vam bo pomagal, da se posvetujete z ekipo, kako naj jo konfigurirajo. V vsakem primeru boste morda morali to storiti tudi sami.

Diploma ali enakovredne delovne izkušnje

No, najboljša možnost je, da se odločite za diplomo iz ustreznega področja. Poskusite na primer diplomirati iz računalništva. Običajno je brez diplome z določenega področja v vašem življenjepisu zelo malo vrednosti.

Če pa lahko dokažete, da imate predhodne izkušnje (6–12 let) v tej niši, in dokažete svojo vrednost, bodo sprejeli izjeme.

Kot lahko vidite, se bo na koncu vse znižalo na raven vašega strokovnega znanja. Torej, bolj ko boste v svojem delu odlični, bo možnost, da dobite mesto v podjetjih, naraščala.

Izkušnje s platformami Blockchain

Podjetja vedno iščejo usposobljene osebe, ki imajo predhodne praktične izkušnje z blockchain platformami. Torej, samo branje o tem vam ne bo pomagalo do te veščine. Naučiti se morate delati s blockchain platformami in natančno vedeti, kako delujejo.

Na primer, izkušnje s podjetji Enterprise Ethereum, Hyperledger Fabric, R3 Corda, DAML itd. So izredno pomembne. V resnici so te platforme najbolj primerne za primere uporabe v podjetju.

Torej, natančno morate vedeti, kaj so in kako jih uporabljati. Če imate predhodne izkušnje z njimi, lahko pričakujete visoko plačo specialista za blockchain.

Najboljši način, da se o njih naučite, je, da najprej preberete njihove beleže in jih nato začnete raziskovati sami. Prav tako lahko vstopite na tečaj za certificiranje blockchain, da boste bolje razumeli te platforme.

Začnite zdaj z brezplačnim osnovnim tečajem Blockchain!

Mojster Blockchain vozlišč

Obvladovanje vozlišč blockchain je težka naloga. Praktično so vozlišča v središču celotne funkcionalnosti tehnologije veriženja blokov. Ne da bi vedeli, kako delujejo ali kakšne značilnosti želite, da imajo, bi blokchain platforma na koncu propadla.

Če že poznate druge blockchain platforme, boste videli, da vozlišča v vsakem primeru igrajo različne vloge glede na platformo. Tako se morate naučiti konfigurirati vozlišča in jih tudi narediti varna.

Upravljanje ključev je še en vidik vozlišč. Vsako vozlišče lahko generira pare ključev in tudi to funkcijo morate pravilno vzdrževati. Že majhna napaka v konfiguraciji lahko na koncu uniči celotno podjetje.

 Izkušen z Blockchain podatkovnimi strukturami

Sledijo podatkovne strukture blockchain. Blockchain ima v primerjavi z drugimi tehnologijami precej edinstveno in zapleteno podatkovno strukturo. Zato lahko včasih postane precej težavno za razvoj. Če ne razumete, kako delujejo podatkovne strukture, potem ne morete postati strokovnjak za blockchain.

Stvari, kot so Patricia Tree ali Merkle Tree, ali Merkle-Patricia Tree so nekatere osnove, ki jih morate razčistiti. Kakorkoli, poskusite eksperimentirati s temi, da dobite več izkušenj. Kot veste, je posebna struktura podatkov odgovorna za posebne značilnosti v verigi blokov.

Torej ga morate obvladati za gradnjo verige blokov. Prav tako lahko pričakujete visoko plačo specialista za blockchain, če imate s tem predhodne izkušnje.

Bodite vešči kriptografije

Kot strokovnjak za varnost veriženja blokov bi morala biti kriptografija na dlani. Če o kriptografiji ne veste ničesar, se jo začnite učiti zdaj. To je eden ključnih elementov blockchaina. Brez tega nikoli ne morete ohraniti varnostnih značilnosti tehnologije.

Poleg tega kriptografija pomaga, da je platforma nespremenljiva in šifrira vse informacije znotraj blokov. Še več, če naredite celo majhno napako v kriptografiji, se hekerji zlahka dokopljejo do vaše platforme.

Zato bodite zelo previdni med eksperimentiranjem s kriptografijo.

Izkušen z življenjskim ciklom razvoja programske opreme

Življenjski cikel razvoja programske opreme je ogromna faza, s katero običajno nima veliko izkušenj. Kot strokovnjak za tehnologijo veriženja blokov morate imeti predhodne izkušnje z življenjskim ciklom razvoja programske opreme.

V bistvu obstaja 5-7 faz razvoja programske opreme. To je podobno tudi pri razvoju programske opreme, ki temelji na blockchainu. Ugotoviti morate težave, načrtovati, načrtovati, izdelati, preizkusiti, uvesti in vzdrževati.

Za vašo kariero bi bilo super, če se lahko pridružite konzorciju in pridobite izkušnje v življenjskem ciklu uvajanja blockchain projekta. Za čim bolj enostaven postopek lahko uporabite katero koli orodje.

Toda vedeti morate, kako ti procesi sploh delujejo.

Sposobnost oblikovanja novih poslovnih modelov na podlagi verige blokov

Kot strokovnjak bi morali imeti možnost razvijati nove poslovne modele, ki vključujejo verigo blokov. Tehnično blockchain moti vse obstoječe poslovne modele. In pošteno je reči, da bodo ti modeli v kratkem času zastareli.

Torej, kako bo potem raslo gospodarstvo? No, tu vam bo strokovno znanje prišlo prav. Vaša naloga je, da s pomočjo verige blokov oblikujete nove poslovne modele, ki bodo zagotovili prihodnost vašega podjetja. Če lahko postanete strokovnjak za blockchain, potem je vaša kariera postavljena za življenje.

Strokovnjak za integracijo blockchain-a v poslovna omrežja

Sprva se morda zdi precej enostavno, vendar je povezovanje ali povezovanje z obstoječimi omrežji zapleten postopek. Najprej ne gresta drug z drugim. Torej sila ne bo veliko pomagala. Toda kako ga lahko potem integrirate?

No, svojo rešitev morate narediti tako, da lahko zlahka upoštevate tudi stara omrežja. Če lahko to storite, za to pričakujte dobro plačo specialista za blockchain.

Imeti tehnično znanje o interoperabilnosti

Interoperabilnost je stvar prihodnosti. Tudi zdaj ne more veliko platform ponuditi interoperabilnosti, saj skoraj vsaka izmed njih uporablja različne vrste standardov. Torej se bodo ujemali in se ne bodo mogli podpirati.

A kot predvidevajo strokovnjaki, je interoperabilnost odlična lastnost in najpomembnejša za prihodnost. Kot strokovnjak bi morali imeti tudi tehnično znanje s tega vidika. To je zato, ker obstaja velika verjetnost, da ga morate izvesti.

Vedno se lahko vpišete na tečaj za blockchain, če želite izvedeti več o njem.

Razumevanje decentraliziranih in porazdeljenih knjig

Strokovnjaki morajo biti strokovnjak za vsak posamezen vidik tehnologije veriženja blokov. Torej, povsem očitno je, da morate vedeti tudi o porazdeljenih in decentraliziranih knjigah. Kot bi to že morali vedeti, obstajajo tudi druge tehnologije, ki so podobne blockchainu.

Če se lahko naučite zanje, bi vam to pomagalo, da svoje ustvarjalne okvire blockchain razvijete bolj kreativno.

Imajo meddisciplinarne široke spretnosti

Meddisciplinarna široka znanja so nujna, ko gre za službo specialista. V resnici so te veščine nujno potrebne za delo v podjetniškem okolju. Še več, vaš anketar bo vedno vedel, če imate sposobnosti kritičnega mišljenja in se lahko enostavno prilagodite novemu okolju.

Agilen ali analiziranje nekaterih vidikov blockchaina je tudi pozitivna točka. Specializirani tečaj vam lahko zagotovo pomaga hitro zgraditi svojo kariero v blockchainu.

Bodite vešči poslovnih poslovnih procesov v podjetju

Če želite biti certificirani strokovnjak za veriženje blokov, morate biti usposobljeni za poslovne procese v podjetju. V resnici podjetja dejansko ne raziskujejo verige blokov samo zaradi razvoja nove tehnologije. To počnejo tudi zaradi svojega posla.

Torej, v tem okolju morate vedeti, kako delujejo njihovi poslovni procesi in kako lahko blockchain izboljša stanje.

Poenostavite blokchain rešitve

No, blockchain je v določenih časih lahko zapleten. Natančneje, če sploh ne razumete, kako deluje osnovna arhitektura. Torej, tudi če se znebi zapuščenosti zapletenosti omrežja, lahko postane težko obvladovati, če dodate preveč funkcij.

Očitno ne bo delovalo podobno kot sistem ERP, lahko pa postopek poenostavite s svojo intuicijo.

Torej, poskrbite, da boste vedno znali poenostaviti zasnovo, da bo okolju prijaznejša in dolgoročno bolj uporabna.

Tehnično poznavanje standardov in ekosistemov

Kot strokovnjak za tehnologijo veriženja blokov morate imeti tehnično znanje o standardih in ekosistemih. Priporočamo, da se pridružite blockchain skupnosti, ki izvaja razvoj standardov. Skupnosti so lahko odličen način za povečanje vašega tehničnega znanja.

V bistvu si ljudje v skupnosti medsebojno pomagajo pri razvoju katere koli nove tehnologije. Še več, lahko se tudi pridružite konzorciju, ko se učite od najboljših najboljših razvijalcev.

Pridobite certifikat Enterprise Blockchain

Resnica je, da bi brez ustreznega certificiranja veriženja poslovnih blokov težko pokazali svoje sposobnosti ustreznemu anketarju. Specialistični tečaj za blockchain je odličen način, da dokažete, da ste dejansko spretni in lahko ponudite visoko raven strokovnega znanja pri sodelovanju s podjetjem.

Poleg tega vam tečaj za blockchain omogoča spoznavanje povezav med blockchainom in podjetji. Še več, dal vam bo dober pogled na to, kako lahko združite oba vidika in na koncu ustvarite prihodke.

V tem primeru toplo priporočamo naše podjetniške tečaje veriženja blokov. Trudimo se ponuditi najboljše možno znanje o verigi blokov, pokrivamo pa tudi dodatne niše.

Zaenkrat imamo temeljit postopek usposabljanja za blockchain in SCM. Še več, dobili boste tudi dostop do blockchain predlog in orodij, ki bi vas vodila k oblikovanju vaših inovativnih rešitev.

Če boste postali certificirani strokovnjak za veriženje blokov, vam bo obisk zelo koristil.

Kaj? Ste nekoliko dvomljivi glede tega? No, ne skrbite; si lahko ogledate brezplačni tečaj blockchain, da boste bolje razumeli, ali so ti tečaji za vas ali ne.

Vpišite se zdaj: Tečaj certificiranega strokovnjaka za varnost blokov (CBSE)

Sposoben sporočati vrednost

No, ni nenavadno ali nerealno zahtevati nekoga, ki lahko drugim zlahka sporoči primerno vrednost. V mnogih primerih morajo strokovnjaki v projektu delati kot svetovalci. Torej, če svojega znanja ne morete pravilno posredovati drugim, kako bi jim drugače pomagali, da se tega naučijo?.

Razumeti in pridobiti morajo dobro informirano vsebino. Če pa ne morete preprosto posredovati svojih podatkov, bi vsi ostali člani težko delovali pravilno.

Tudi poskus reševanja težave v kratkem času spada v kategorijo komunikacije.

Trdno znanje o orodjih Blokchain DevOps

Če se odpravljate na delovno mesto specialista za tehnologijo blockchain, morate dobro poznati različna orodja za razvoj blockchain. Orodja DevOps dejansko veliko pomagajo dolgoročno – s tem prihranite čas in sredstva. Še več, z njimi lahko tudi zlahka ugotovite napake v fazi testiranja.

V mnogih primerih pa ga strokovnjaku morda ne bo treba redno uporabljati. A vseeno jih morate znati uporabljati, ko jih potrebujete.

Sposoben secirati arhitekture blokov

Pooblaščeni strokovnjak za blockchain mora znati secirati različne arhitekture blockchain. No, če ne veste, kako deluje blockchain arhitektura, nikakor ne morete načrtovati nove. Podjetja želijo ljudi, ki lahko strokovno razstavijo kakršno koli omrežje brez dodatne pomoči.

Priporočamo vam, da natančno preučite vse obstoječe arhitekture. Izvorno datoteko lahko dobite tudi iz GitHub-a in preverite, kako so jo strukturirali.

Kot specialist je ključnega pomena, da veste zanje.

Kakorkoli že, prišli smo do končnega segmenta v tem, kako postati strokovnjak za blockchain.

Končna opomba

Na koncu lahko rečemo le, da morate biti strokovnjak za varnost blockchain ali strokovnjak za tehnologijo blockchain, ne glede na vaš cilj, biti certificirani specialist za blockchain. Brez ustreznega certificiranja bi podjetjem težko dokazali svojo vrednost.

Še več, specialist za veriženje blokov je ena izmed izjemnih kariernih odločitev od zdaj. Kot pa vidite, je znanje, potrebno za to delo, precej težko doseči. Torej, trdo delajte in preizkusite naš tečaj Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP), da pridobite večji vpogled v področje blockchain podjetij.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map