Kako cveti trg zaposlitev v Blockchainu!

Že marca 2010 je bila vrednost Bitcoina celo manj kot peni. Hitro naprej deset let, vrednost Bitcoina v letu 2020 narasla na 20.000 dolarjev, ljudje, ki so zgodaj vlagali, pa so se vozili z luksuznimi avtomobili. Nori, ki obkrožajo Bitcoin, bodo vedno povezani s svojo ceno; univerzalnost je trg delovnih mest Blockchain usmerila v središče pozornosti.

Med letoma 2017 in 2020 se je povpraševanje po Blockchainu povečalo za skoraj 2000 odstotkov in postalo eno najbolj cenjenih veščin v tej panogi. Do leta 2024 je neto vrednost trga Blockchain naj bi znašal okoli 20 milijard dolarjev. Danes 69% banke sprejemajo tehnologijo Blockchain dodati dodatne plasti varnosti in narediti njihove storitve brez težav.

Trenutno stanje trga delovnih mest v Blockchainu

Po podatkih, zbranih s strani LinkedIn, Blockchain zaseda prvo mesto na seznamu veščin, ki imajo veliko povpraševanje v letu 2020. Spletno mesto je to lestvico ustvarilo z upoštevanjem tistih veščin, ki glede na ponudbo predstavljajo veliko povpraševanje. Nabor spretnosti posameznikov, ki se najpogosteje zaposlujejo, je jasen dokaz vse večjega povpraševanja po Blockchainu.

  • Podjetja zahtevajo več talentov za blockchain

Visoka uvrstitev delovnih mest v Blockchainu je jasen pokazatelj, kako močno je prodrl v poslovni svet. Samo leto prej Blockchain ni bil na seznamu najbolj iskanih veščin. Blockchain je trenutno najbolj povpraševana veščina v Avstraliji, Nemčiji, Franciji in Veliki Britaniji. Premaga druge priljubljene tehnologije, kot sta umetna inteligenca in računalništvo v oblaku.

Blockchain je bil nekoč skrit v senčnih globinah kriptovalute. Toda zdaj se je izkazala kot izvedljiva poslovna rešitev za številne težave. Tako zaposlovalcem ni treba biti pri finančnih storitvah, da bi poiskali nove nabornike za delovna mesta v Blockchainu.

Blockchain zaposlitvene možnosti

S preusmeritvijo na dajanje izdelkov na trg in donosnostjo se je povečalo število prodajnih, marketinških in oblikovalskih vlog Blockchain. Borze kriptovalut so glavni delodajalci v tem sektorju. Približno 42% zaposlenih v industriji Blockchain dela za te borze, medtem ko 10% dela za proizvajalce rudarstva in strojne opreme.

Vsa velika imena v korporacijskem svetu, kot so American Express, Amazon, Microsoft, JP Morgan Chase, Oracle in IBM, so Blockchain sprejeli kot poslovno področje. Trg dela Blockchain se zdaj razteza v več panogah, od zdravstva do ladijskega prometa, od iger na srečo in zabave do varnosti hrane in kmetovanja.

Po poročilu Linkedin je Blockchain vrhunsko znanje v letu 2020.

  • Visoka plača za strokovnjake v blockchainu

Številne organizacije zdaj Blockchain uporabljajo za reševanje zapletenih vprašanj, kar tudi ustvarja velik razcvet na trgu dela Blockchain. Obstaja dovolj podatkov, ki služijo kot dokaz za naraščajoče povpraševanje in visoke plače programerjev Blockchain. Leta 2019 je število delovna mesta, povezana z Blockchainom glede na leto 2018 povečala za 300 odstotkov.

Največ odprtj so doživeli San Jose, San Francisco in New York. To povečanje povpraševanja po delovnih mestih v domeni Blockchain je povzročilo tudi rast plač v Blockchainu. Po navedbah spletnega mesta za zaposlitev Hired povprečna plača za razvijalca Blockchain znaša nekje med 150.000 in 175.000 USD. To je bistveno višje v primerjavi s zaslužkom povprečnega inženirja programske opreme.

Razpon plač zaposlitve Blockchain za razvijalce Blockchain ni del tistih, ki delajo z drugo zahtevano tehnologijo, umetno inteligenco. Blockchain je bogata kombinacija programskih konceptov in tehnologij, kot sta ekonomija knjige in objektno usmerjeno programiranje, s trdno podlago kriptografije. To pomeni, da je v panogi veliko povpraševanje po strokovnjakih za zahteve in vodjih izdelkov.

Preberite tudi: Kako postati Blockchain Engineer?

  • Več podjetij sprejema tehnologijo Blockchain

Ker je ponudba za razvijalce Blockchain precej nizka, je tudi povpraševanje precej veliko in to je razlog za rast trga dela Blockchain. Medtem ko so prednosti Blockchaina še vedno pod drobnogledom, danes vsi poznajo tehnologijo zaradi obširne medijske pokritosti.

Več uveljavljenih organizacij je sprejelo Blockchain in celo prevzelo pobude, povezane izključno s to tehnologijo. Microsoft je ena takih organizacij, ki je to storila z Azurejem in v njem uvedla platformo Blockchain. IBM ima tudi namensko oddelek Blockchain, ki temelji na Hyperledgerju.

podjetja, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov

Velikani družabnih omrežij Facebook imajo posebno ekipo, ki ugotavlja, kako njihovo podjetje uporablja Blockchain. Podjetja sprejemajo več ukrepov za rešitev težave z oskrbo razvijalcev, ki delajo na trgu dela Blockchain. Sem spadajo programi nagrajevanja, pri katerih razvijalci vabijo, da prepoznajo napake v odjemalcih in protokolih, za katere dobijo nagrade.

Mnoge organizacije organizirajo zagonske tabore, da bi to novo tehnologijo predstavile nadobudnim programerjem. Na teren vstopajo tudi univerze in ustanavljajo spletne tečaje, povezane z Blockchainom.

Preverite tudi: Seznam podjetij, ki uporabljajo tehnologijo Blockchain

  • Rast trga Blockchain

Do leta 2025 bomo videli, da se bo vrednost mednarodnega trga Blockchain povečala s 3 milijard USD v letu 2020 na 39,7 milijard USD. To prinaša Sestavljena letna stopnja rasti na 67,3% v teh petih letih. Dejavniki, ki poganjajo globalni trg Blockchain, vključujejo potrebo po integraciji Blockchain v aplikacije za upravljanje dobavne verige in potrebo po tem, da bodo poslovni procesi brezhibni in enostavni.

Leta 2020 bomo videli zasebni Blockchain, ki ima največji delež na trgu. Zasebni Blockchain je skupna knjiga ali baza podatkov, ki uporablja tradicionalne varnostne tehnike, kot so uporabniške pravice. Organizacija ima ekskluziven dostop do nekaterih zasebnih ključev, ki jih uporabljajo za zaščito zasebnega Blockchaina.

Tu mora samo ena organizacija pisati dovoljenja na podlagi uporabnosti; lahko tudi omejijo dovoljenje za branje. Za primere uporabe B2B lahko podjetja z uporabo zasebnega Blockchaina enostavno izkoristijo tehnologijo Blockchain.

Organizacije si prizadevajo poenostaviti svoje poslovne procese na stroškovno učinkovit način z uporabo MSP. Tako lahko pričakujemo, da bo CAGR za segment MSP bistveno višji med letoma 2020 in 2025. Večina MSP je šele začela eksperimentirati z Blockchainom. Vendar pa bo v prihodnjih letih vedno več podjetij začelo sprejemati MSP. To bo vplivalo na trende zaposlovanja v Blockchainu. To je zato, ker ponujajo preglednost in nizke infrastrukturne stroške,

Kar zadeva področje uporabe, bodo leta 2020 največji delež zajele bančne in finančne storitve. Kot taka so podjetja nedavno spoznala, da lahko zavarujejo transakcije strank s tehnologijo Blockchain.

Trg zaposlitev Blockchain na tem posebnem področju uporabe bo hitro naraščal na mednarodni ravni. To bo posledica zmanjšanih stroškov lastništva, hitrih transakcij, začetnih ponudb kovancev in naraščajočih kriptovalut.

  • Blockchain Trends 2020

Vlade in vladne agencije bodo pozorno spremljale industrijo Blockchain v letu 2020. Blockchain transakcije so nadzorljive in pregledne. To je lahko ključnega pomena v boju proti korupciji, pranju denarja in čezmejnemu kriminalu. Tako bodo leta 2020 trendi zaposlovanja v Blockchainu vključevali vlade, ki bodo najemale strokovnjake s te domene.

Velika podjetja bodo nadaljevala s širitvijo dejavnosti, povezanih z Blockchainom. Finančni in storitveni sektor sta že vključena v Blockchain. Poleg tega bomo leta 2020 po svojih stopinjah videli velika logistična in transportna podjetja.

Leta 2020 bodo najučinkovitejša in najučinkovitejša zagonska podjetja na trgu dela Blockchain tista, ki so kripto recesijo preživela s pomočjo množičnega financiranja. Ta podjetja bodo začela ponujati dragocene storitve in začela upravičevati svoje naložbe.

Preberite tudi: Prihajajoči trendi Blockchain 2020

Trg zaposlitev v Blockchainu cveti

Potem ko je preživela več vdorov in napadov, bo industrija Blockchain leta 2020 dokazala svojo učinkovitost in morda celo presegla sektor tveganega kapitala v tem oddelku.

Blockchain je naslednja velika stvar, ki lahko spremeni ves svet, zanimivo pa bo videti, kaj bo prinesel v prihodnosti. Trenutno je internet poln iskanih oglasov za razvijalce Blockchain, in ta trend se bo nadaljeval še prihodnja leta.

Ali si želite svojo kariero graditi z najbolj zahtevno tehnologijo? Svoje potovanje po Blockchainu bi morali začeti zdaj z brezplačnim tečajem Blockchain. Naredite prvi korak zdaj, da postavite temelje svetle prihodnosti!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map