Kaj je vodja projekta Blockchain in kako to postati?

Vodja projekta Blockchain je trenutno ena donosnih kariernih odločitev. Da bi vam pomagali na vaši karierni poti, se bomo poglobili v razčlenjevanje, katere veščine boste morali postati. Torej, vzemite skodelico kave in berite naprej!

Tehnologija Blockchain moti vse panoge in ustvarja nove priložnosti za vključevanje ljudi, izpolnjevanje nalog in poslovanje. Vendar ni vseeno, koliko ta tehnologija avtomatizira procese, ker bodo ljudje vedno sprejeli iniciacijo za poslovne ali osebne potrebe ob koncu dneva..

Zato je ena najpomembnejših faz življenjskega cikla razvoja verige blokov faza začetka projekta, ki bo vedno imela vodje projektov, stranke in zainteresirane strani. Odgovorni so za določanje ciljev, namena, načrta in končnih rezultatov. Torej, potreba po vodji blockchain projekta ne bo nikoli več obstajala.

To priložnost lahko izkoristite in si zagotovite varno kariero na tem področju. Vendar pa boste morali obvladati posebne veščine, da boste postali vodja projekta. Ta priročnik bo zajemal, katere spretnosti ali izobrazbo boste potrebovali, da se zaposlite kot vodja projekta blockchain.

Vpišite se zdaj: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

Kdo je vodja projekta Blockchain?

Vodje projektov so na čelu vsakega projekta decentralizirane knjige, ki deluje kot vez med razvijalci in strankami. V bistvu boste poskrbeli, da bodo razvijalci natančno določili obseg posameznega projekta, in zagotovili, da boste lahko izpolnili pričakovanja stranke.

V resnici je vodja projekta blockchain odgovoren za upravljanje ekipe. Skupaj z ekipo boste večinoma delali na sistemu baz podatkov, sistemih obdelave in ekonomiji žetonov projekta. Če projekt ne temelji na simbolični ekonomiji, boste nadzirali celoten postopek infrastrukture blockchain.

Opis delovnih mest vodje projekta blockchain vključuje spremljanje virov in poročanje, spregled varnostnih protokolov, sistemov za upravljanje transakcij in razvoj katere koli posebne funkcije.

Dejansko lahko upravitelj reši celo težavo, ki izhaja iz blockchain procesov.

Kot veste, je sistem glavne knjige in procesne enote v središču vseh projektov, ki temeljijo na tehnologiji veriženja blokov. Zato je zelo pomembno zagotoviti, da imajo ti sistemi najvišjo zmogljivost in zanesljivost. Zato boste morali zagotoviti, da bodo te dejavnosti obdelave vedno na vrhuncu učinkovitosti in zanesljivosti.

V resnici upravljanje projektnih blokov zajema vse, od razvoja časovnih načrtov do uvajanja rešitve. In vodja projekta blockchain je v središču tega. Ne glede na to, v kateri panogi delate, ste edini, ki zagotavlja uspeh projekta.

Torej, vidite, ta kariera ima veliko pomena in odgovornosti. Zato se to delo splača.


Preberite tudi:Začetniški vodnik po Blockchainu

Katere veščine potrebujete, da postanete vodja projekta Blockchain?

Da bi se zaposlili kot vodja projekta, boste morali obvladati določene veščine. Še več, podjetje danes išče samo strokovnjake. Torej, poskrbite, da bo vaš življenjepis dovolj obogaten za to.

spretnosti projektnega vodje blockchain

Pridobite temeljito znanje o Blockchain Essentials

Za delovna mesta vodje projekta Blockchain boste morali vedeti o tehnologiji blockchain. To lahko vključuje bazo znanja o temi na splošni ali strokovni ravni. Torej, preden se potopite v tehnični del blockchaina, morate najprej razumeti, kako tehnologija dejansko deluje.

Ponavadi osnove vsebujejo predstavo o tem, kakšna je tehnologija, kako deluje, kako deluje vsak od osnovnih elementov itd. Začnite z učenjem definicije verige blokov in nato počasi preidite do zapletenih tem, kot so pametne pogodbe.

Na splošno je dobro začeti s tečajem vodje blockchain projekta, če želite o tehnologiji spoznati poklicnega trenerja. Tako boste zagotovo v kratkem spretnosti.

Naučite se povezovati poslovanje z Blockchainom

Kot vodja projekta je za vas nujno, da veste, kako lahko blockchain povežete s poslom. Na primer, vaše podjetje bo morda želelo integrirati blockchain rešitev v svoj obstoječi sistem (v večini primerov za povečanje učinkovitosti procesov). Če pa ne veste, kako je blockchain združljiv s poslovnim modelom vašega podjetja, ga nikoli ne morete izpeljati.

V resnici je to ena ključnih nalog, ki jo morate zagotovo obvladati. Torej, predlagam vam, da začnete tako, da poskusite povezati verigo blokov z obstoječimi poslovnimi modeli. Ko ste sposobni to izpeljati, se lahko premaknete in ustvarite nove poslovne modele na vrhu verige blokov.

V resnici vam ta veščina lahko prinese zelo plačana delovna mesta, saj večina podjetij v podjetjih ne ve, kako lahko tehnologija sodeluje z njihovim poslovanjem.

Naučite se razvijati strategijo izvajanja Blockchain

Seveda boste morali biti strokovnjak za razvoj strategij implementacije blockchain. Če od samega začetka nimate v mislih jasne strategije, bo ustvarjanje rešitve težko. Kakor koli, če nimate predhodnega strokovnega znanja ali znanja o tej temi, potem je najbolje, da preučite že uspešno izvedene blockchain.

Kaj bo koristilo? No, za začetek vam bo pomagal analizirati, kako so druga podjetja oblikovala strategije za svoje blockchain rešitve. Ko začnete opazovati njihovo stališče do zadeve, boste kmalu ujeli posebne taktike.

Še več, lahko se pridružite konzorciju ali skupnosti, da boste bolje razumeli, kako delujejo drugi. V resnici je blockchain skupnost velika in podpira. Tako lahko dobite dobre izkušnje iz teh skupnosti.

Izpopolnite svoje vodstvene in vodstvene veščine

Od te spretnosti bo močno odvisna vaša delovna odgovornost. Zato se morate prepričati, da lahko postanete mojster te veščine. V resnici moraš biti človeška oseba. Delovna mesta vodje Blockchain projektov bodo vključevala vodenje ekipe strokovnjakov skozi celoten cikel razvoja blockchain projekta. Brez vašega vodstva ga vaša ekipa ne more izpeljati.

Torej, to je nuja za vas. Zato poskrbite, da boste izostrili svoje vodstvene sposobnosti. Brez vašega vodstva je zagotovitev, da je uspeh rešitve izziv.

Kot vodja se morate usklajevati tudi s člani svoje ekipe. Pameten vodja bo vedno ugotovil njihove prednosti in slabosti in na podlagi tega določil naloge. Še več, ravnotežje morate imeti tudi med palico in prijazno osebnostjo.

Pretiravate s čimer koli in vaša ekipa lahko razpade.

Spoznajte orodja za upravljanje projektov Blockchain

Obstaja veliko orodij za upravljanje projektov, ki temeljijo na tehnologiji veriženja blokov. V resnici lahko ta orodja uporabite za pospešitev razvojnega procesa vašega projekta. Še več, ti učinkovito prihranijo vaš čas in sredstva. Tudi testiranje je pri njih enostavno. Ali niso super!

Da, morate jih znati uporabljati in ta orodja vključiti v svoj razvojni proces. V tem trenutku si številna podjetniška podjetja želijo strokovnjakov, ki jim je všeč uporaba teh orodij in lahko stvari opravijo hitreje.

Torej je za vaš postopek upravljanja pravzaprav nuja. Torej, se prepričajte, da poznate ta orodja za upravljanje blockchain projektov in jih pravilno uporabljate.

Razvijalci uporabljajo veliko orodij za veriženje blokov, da prihranijo čas in vire. Oglejte si najboljša orodja za veriženje blokov, ki jih imajo radi razvijalci!

Bodite učinkoviti pri obvladovanju tveganj Blockchain

Še ena izmed veščin blockchain projektnega vodje, ki jo potrebujete, je biti učinkovit pri obvladovanju tveganj. S projektom veriženja blokov prinaša ogromno tveganja. V resnici vložki niso omejeni le na tehnični vidik, temveč tudi na poslovne rezultate.

Torej, če nimate veščin upravljanja s tveganji, ne morete predvideti, s čim se bo morala stranka ali podjetje ukvarjati v prihodnosti. Še več, večino časa se boste morali potruditi za edinstvena prizadevanja, ki bodo prišla z neznanimi ozemlji.

Če lahko nadzorujete tveganja, ne glede na to, kako edinstvena so, to kaže, da ste na vrhu igre. To je odlična priložnost, da dobite bonuse in se hitro povzpnete na vrh.

Imeti znanje o delovanju standardov in ekosistemov

Izobraževanje vodje projektov Blockchain vam lahko pomaga pridobiti znanje o razumevanju delovanja ekosistema in standardov. Trenutno so razlike med standardi vsakega ekosistema velike in zato je med njimi povsem nemogoče doseči interoperabilnost.

Ker pa se standardi zdijo različni, se morate naučiti, kako delujejo in po kateri poti morate slediti. Na primer, Hyperledger in Ethereum sta opremljena s spremenljivimi standardi. Še več, Hyperledger se osredotoča na dovoljeni dostop in javni dostop do Ethereuma.

Torej, morate biti kompetentni, da izberete, kateri najbolje ustreza vašemu projektu. Predlagam vam, da si ogledate Cordo, Hyperledger, Quorum in Ethereum, če želite izvedeti več o njih.

Imeti strateške spretnosti za hitrejše reševanje problemov

Vodja projekta blockchain mora biti strateški. Strateške sposobnosti so izjemno ključne, da postanete vodja projektov. Dejansko lahko delo na novem projektu v podjetniškem okolju povzroči veliko težav.

Zato boste morali prevzeti odgovornost za njihovo reševanje in to čim prej. Pazite, da pri tem ne boste delali napak, ker lahko to povzroči izgube. Torej, svoje strateške veščine morate izpopolniti do popolnosti, še preden se sploh lahko prijavite za službo.

Mislim, da vam pri tem zelo pomaga preverjanje študij primerov o sistematičnih vprašanjih. Ne pozabite pa, da se boste večino časa srečevali z edinstvenimi težavami. Torej, za njihovo rešitev morate najti edinstvene rešitve.

Bodite strokovnjak za upravljanje proračuna

Upravljanje proračuna je eden ključnih delov vodje blockchain projekta. No, ne bo vam treba biti matematik, toda dober občutek za proračun vas lahko pripelje daleč. Ena od vaših bistvenih nalog bo vključevala čim bolj učinkovito uporabo proračuna projekta.

V redu je, če včasih greste le malo čez, vendar morate poskrbeti, da bo večina vaših projektov narejena v okviru proračuna.

Če ste strokovnjak za upravljanje stroškov, lahko izpeljete kateri koli projekt, tudi če je proračun pretesen. Druga pomembna stvar, ki jo je treba upoštevati, so različne strategije, ki jih lahko uporabite za zmanjšanje stroškov brez ogrožanja kakovosti.

Novice o tem, kako deluje arhitektura blokov

To je še en tehnični vidik delovnega mesta, v katerem se morate odlikovati. Spretnosti vodje projekta Blockchain zajemajo znanje o delovanju arhitekture blockchain. V tej niši morate biti na tekočem z vsemi najnovejšimi arhitekturnimi odkritji.

Še enkrat več je razumevanje, kako delujejo zgoščene funkcije ali konsenz.

Nasvet za profesionalce: Pojdite skozi vsa navodila za priljubljene poslovne blockchain platforme. Pomagal vam bo razumeti, kako deluje infrastruktura blockchain.

V resnici je tudi odlična praksa, da povečate svoje inovacijske sposobnosti. Toda za izkoriščanje te veščine morate nameniti veliko časa. Prav tako lahko pridobite certifikat vodje projekta blockchain, da se usposobite inštruktorja ustrezno usposobijo.

Vpišite se zdaj:Tečaj certificiranega podjetniškega arhitekta blokov (CEBA)

Poglobljeno razumevanje različnih blokchain platform

Veste, da obstajajo različne vrste blockchain platform in vsaka od njih ni primerna za vse vrste projektov. Torej, morate se naučiti, kako te različne vrste platform delujejo, da razvijete POC za projekt.

V bistvu obstajajo tri vrste verig blokov – zasebni, javni in zvezni. Morda boste videli tudi hibridne verige blokov. V resnici imajo vsi ti različne značilnosti, prednosti in slabosti.

Zato se prepričajte, da se o njih temeljito naučite. Brez njihovega razumevanja se ne morete izobraževalno odločiti, katera platforma ustreza potrebam vaše stranke.

Naučite se oblikovati operativno dolgoročno strateško načrtovanje

Izvajanje operativnega dolgoročnega strateškega načrtovanja je nujno za vodje blockchain projektov. Torej, tudi v tem se morate odlikovati. V resnici lahko začnete z opredelitvijo in določitvijo obsega projekta in vaših ciljev. Nato morate predvideti, koliko virov boste potrebovali za dosego cilja in njihovo najučinkovitejše in najučinkovitejše upravljanje.

V resnici boste z urnikom za vsako nalogo in upravljanjem delovnega načrta stvari hitro opravili. Ko jih lahko določite, lahko dolgoročno načrtovanje zaklenete brez težav. Verjamem, da je to ena izmed lepih lastnosti, ki bi jih moral imeti vodja projekta.

Razvoj in upravljanje pametnih pogodb

Morda mislite, da vam te veščine ne bo treba obvladati, v resnici pa boste morali vzdrževati stike s strankami. In z blockchainom prihajajo pametne pogodbe, zato je treba vedeti, kako jih uporabljati.

Del vaših odgovornosti bo vključeval upravljanje dobaviteljev. A brez spretnosti v pametnih pogodbah tega ne morete storiti. Upravljanje pogodb se bo osredotočilo na upravljanje teh naročil.

Najboljši način za to je, da se udeležite usposabljanja vodje projektnih blokov, ki vključuje pametne pogodbe. V resnici lahko s to vrsto treninga spoznate razvojni proces in se usposobite za njegovo upravljanje.

Pametne pogodbe so eden temeljnih elementov blockchain projekta. Več o tem lahko preberete v našem vodniku za pametne pogodbe!

Pridobite izkušnje z življenjskim ciklom razvoja projekta Blockchain

V bistvu lahko življenjski cikel razvoja blockchain projekta vključuje 8-10 korakov. Ti se bodo začeli z opredelitvijo težave in ciljem merjenja POC in lansiranja izdelka. Vendar pa je najboljši način, da o tem spoznate aktivno sodelovanje.

Če ste šele začetnik, pojdite na pripravniška dela, ki se osredotočajo na razvoj. Kot pripravnik lahko vidite, kako upravitelj ravna z izdelkom in ga uspešno lansira. Poleg tega, če ste že strokovnjak, bi že morali imeti potencial za uspešno izvedbo celotnega projekta.

V vsakem primeru pa, če tega ne storite, potem za službo v podjetju za razvoj programske opreme blockchain in si naberite izkušnje. Izboljšala vam bo življenjepis in velika podjetja vas bodo želela najeti z dobro plačo.

Bodite strokovnjak za razvoj programske opreme na osnovi verig blokov

To je pozitivna točka, ko gre za projektne vodje. Ker boste delali samo na področju tehnologije in IT, ne morete voditi članov svoje ekipe v pravo smer brez ustreznega poznavanja razvoja programske opreme.

Na primer, v skupini boste imeli razvijalce in inženirje. Torej, ko pridejo do grobega popravka, jim morate pomagati pravilno rešiti težavo. Če pa ne veste, kako deluje razvoj programske opreme blockchain, ali ne znate programirati, jim nikakor ne morete pomagati.

Odkrito povedano, brez tega ne boste usposobljeni za to delo. Torej, poskrbite, da boste to veščino izpopolnili do popolnosti z vsakodnevnim vadbo.

Včlanite se v program certificiranja za podjetniške blokovne verige

Majhen skrivni nasvet za vas – certificiranje poslovnih blokov je resnično zelo daleč. To je pravzaprav eden najboljših načinov za začetek na vašem blockchain potovanju. Trenutno je na trgu veliko tečajev.

Paziti morate, da dobite najboljšega na trgu. V bistvu večina tečajev ne ponuja vrednosti, ki jo resnično potrebujete za denar, ki ga zanje porabite. Z uporabo teh tečajev lahko hitro razumete osnove blockchaina, kako delujejo različne arhitekture in glavna tveganja, povezana s tehnologijo.

Tečaj vodje projektov Blockchain vam lahko pomaga tudi pri spoznavanju priljubljenih platform, kot je Ethereum, Hiperledger, in Corda. Kot že veste, je učenje o njih ključnega pomena za vašo kariero.

V resnici lahko s pomočjo certificiranja vodje projekta blockchain obogatite svoj življenjepis in hitro dobite delovno mesto z visoko plačanimi plačami. Mislim, podjetja iščejo strokovnjake in pridobitev certifikata o tem resnično pokaže vašo vrednost.

Zakaj bi morali postati vodja projekta Blockchain?

Veliko povpraševanje in prihodnje možnosti

Povpraševanja po blockchain projektnih menedžerjih naraščajo. Zdaj, ko blockchain počasi postaja že uveljavljena niša, številna podjetja delajo na rešitvah. Torej, to povzroča povpraševanje, vendar ponudba usposobljenih ljudi še vedno ni dovolj.

To priložnost lahko preprosto izkoristite v lastno korist.

Privlačna plača

Plača vodje projekta Blockchain znaša od 60 do 136 tisoč dolarjev. Očitno je, da več izkušenj imate, več plač lahko zahtevate od podjetij. V resnici se zdi plača vodje projekta blockchain zaradi velikega povpraševanja vse bolj privlačna. Ne samo to, lahko pričakujete tudi delež projektov, na katerih boste delali. Tako je na koncu odlična priložnost za zagotovitev prihodnosti.

Bi radi izvedeli več o plačah drugih delovnih mest v blockchainu? Oglejte si naš vodnik po plačah za blockchain, če želite izvedeti več o tem.

Prilagodljiv delovni čas

Če ste preverili kakršno koli objavo delovnih mest, ki se nanaša na to delovno mesto, ste morda opazili prilagodljivo ugodnost delovnega časa. Skoraj vsi opisi delovnih mest vodje projekta blockchain vključujejo, da ponujajo prilagodljiv delovni čas.

To je zato, ker je vaše delo pretežno projektno in delo, ki ga boste morali opraviti, se bo glede na to bistveno razlikovalo. Toda podjetniška podjetja so vas pripravljena izpustiti in vam ni treba vzdrževati urnika 9-5.

Priložnost v različnih panogah

Zdaj, ko je blockchain uporaben v različnih panogah, je vaših možnosti nešteto. Če želite delati v dobavni verigi, lahko, lahko pa tudi v financah. Skoraj vse panoge lahko koristijo to tehnologijo, zato se večina teh podjetij osredotoča na razvoj rešitev zaradi njih.

Izobraževanje za CEO

Odgovornosti izvršnega direktorja se praktično ujemajo z vodji projektov. V resnici oba vodita ljudi in poslovne modele. Torej, razmislite o zasedbi tega delovnega mesta, če se želite izobraževati, kako postati izvršni direktor.

Poleg tega je to dobra priložnost, da se izenačite in spoznate visoke avtoritativne položaje.

Delo na edinstvenih projektih

Blockchain je dokaj nova tehnologija. Tako boste videli veliko edinstvenih projektov, ki si jih prej niste niti predstavljali. Z uporabo verige blokov lahko praktično avtomatizirate kar koli. Tu torej inovacij ni mogoče omejiti. Delovali boste celo kot agent sprememb, ki bo sodeloval v novi revoluciji.

Priložnost za učenje

Če želite biti na tekočem, vam to delo lahko pomaga pri tem. Vloga vodje projekta vam bo dala priložnost, da se vsak dan naučite novih stvari. Torej imate priložnost spoznati popolnoma novo tehnologijo, ki bo prihodnost našega poslovnega ekosistema.

Ali je lahko kaj boljšega od tega?

Vpišite se zdaj:Kako zgraditi svojo kariero na tečaju podjetniških blokov

Končna opomba

Nazadnje, kot ste opazili, potreba po vodji blockchain projekta ne bo nikoli več obstajala. Blockchain tehnologija je tu, da ostane in je dobra priložnost, da si ustvarite življenjsko kariero. Toda za to morate postati strokovnjak za vse službene obveznosti, ki jih morda imate.

Če želite na enostaven način izvedeti več o blockchainu, lahko naredite prvi korak skozi naš strokovni tečaj za blockchain v podjetju.

Še več, lahko si ogledate tudi naš brezplačni tečaj blockchain, če niste prepričani, da se odpravite na strokovni tečaj. Torej, ne izgubljajte časa in začnite svojo blockchain pot zdaj!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map