Hyperledger vs Corda vs Ethereum: Končna primerjava

Hyperledger, Ethereum in Corda so trenutno nekatere izmed najbolj priljubljenih blokchain platform. Vzemimo si trenutek in analiziramo primerjavo Hyperledgerja in Corde proti Ethereumu, da vidimo, kako uspešna je vsaka od teh platform.

Medtem ko trije okviri prikazujejo prednosti in uporabe tehnologij porazdeljene knjige, se med seboj zelo razlikujejo tako glede vizije kot tudi možnega področja uporabe..

Hyperledger in Ethereum sta opremljena z različnimi konkretnimi primeri uporabe, medtem ko Corda R3 večino svojih aplikacij uporablja v industriji finančnih storitev. Ta kratka analiza bo poskušala demistificirati tri blockchain aplikacije, saj še naprej jemljejo različne sektorje, glede na njihove različne aplikacije.

Hyperledger vs Corda vs Ethereum je primerjava, ki opisuje obseg in znanje tehnologij porazdeljene knjige.

Vpišite se zdaj: Tečaj osnove podjetniških blokov

Hyperledger Vs Corda Vs Ethereum: Uvod v poslovne platforme

Hyperledger vs Ethereum vs Corda R3Kaj je Ethereum?

Preden demistificirate tisto, kar izstopa v bitki za prevlado Hyperledger proti Ethereumu, bi bilo bolje poskusiti razumeti, kaj pomenijo tri tehnologije porazdeljene knjige.

Ideja Vitalika Buterina, Ethereum, je odprta programska aplikacija, ki temelji na tehnologiji veriženja blokov, s katero želi razvijalcem zagotoviti okvir za decentralizirane aplikacije. Ethereum blockchain poganja programsko kodo, na kateri se ustvarjajo decentralizirane aplikacije “.

Decentralizirana aplikacija je posebna vrsta aplikacije, ki deluje v omrežju enakovrednih računalnikov in ne v enem samem računalniku, kot je to pri mnogih aplikacijah. Poleg tega gre za edinstven nabor programskih aplikacij, ki so zasnovane tako, da obstajajo na internetu in jih ne nadzoruje en subjekt.

Ethereum se lahko pohvali z drugo največjo tržno kapitalizacijo v svetu kriptovalut, kar pojasnjuje njegovo prednost v bitki Hyperledger proti Ethereumu. Projekt blockchain še naprej vzbuja močno zanimanje vlagateljev, delno zaradi njegove uporabe pri poganjanju decentraliziranih aplikacij.

Ethereum želi ljudem omogočiti, da sklepajo varne digitalne sporazume in imajo popoln nadzor nad svojim denarjem, hkrati pa izkoriščajo vse prednosti kriptografije. Projekt blockchain bi moral spremeniti način, kako ljudje gradijo stvari v prihodnosti, pa tudi komuniciranje in izvajanje različnih funkcij in nalog v spletu. Enterprise Ethereum je še ena različica te platforme, ki se osredotoča na poslovne rešitve. Kakor koli že, poglejmo več platform v tem vodiču Hyperledger vs Corda vs Ethereum.

Prihaja kmalu: Začetniški vodnik po tečaju za razvoj Ethereuma

Prednosti platforme Ethereum

Blockchain aplikacije, zgrajene na vrhu Ethereum blockchain, ponujajo naslednje sinergije

 1. Nespremenljivost: Nihče ne more spreminjati podatkov, vstavljenih v blokovne programe Ethereum, kot so decentralizirane aplikacije.
 2. Dokazilo o posegih: Aplikacije v omrežju Ethereum so oblikovane po načelu konsenza, kar onemogoča cenzuro.
 3. Varnost: Nobena osrednja točka ne kliče posnetkov. Aplikacije, zgrajene na vrhu verige Ethereum, so dobro zaščitene pred vdorom ali drugimi goljufivimi dejavnostmi
 4. Nič izpadov: Aplikacije nikoli ne morejo izkusiti izpada v spletu, saj jih noben osrednji strežnik ne gosti

Kaj je Hyperledger?

Preden bi se poglobili v bitko Hyperledger proti Ethereumu, bi bilo pametno najprej imeti osnovno idejo o tem, kaj sploh predstavlja blok veriga Hyperledger.

V nasprotju z dojemanjem Hyperledger ni niti podjetje niti kriptovaluta niti veriga blokov. Namesto tega je odprtokodno vozlišče, ki želi podpirati razvoj industrijske verige blokov. Lahko si ga omislimo kot odprtokodno kolektivno prizadevanje blockchain, ki se je začelo pospeševati razvoj medpanožnih blockchain tehnologij.

Hyperledger je integrirati neodvisne odprte protokole in standarde za uporabniško določene module. Ekipa projekta je jasno povedala, da za projekt ne bo zgradila izvorne kriptovalute. Projekt je začel sprejemati predloge za inkubacijo ter druge tehnologije in ključne elemente leta 2016.

Namesto da bi podprl en standard blockchain, Linux Foundation spodbuja bolj skupen pristop k razvoju tehnologij blockchain kot del Hyperledgerja.

Projekt Hyperledger Fabric 2.0 je preprosto ustanovitev za ustvarjanje aplikacij za diseminirano razširjanje blokov. Tako kot druge tehnologije veriženja blokov ima tudi knjigo in uporablja pametne pogodbe, ki ji omogočajo, da deluje kot sistem, v katerem lahko ljudje upravljajo transakcije.

Napoved proizvodne knjige Hyperledger Fabric julija 2017 je pomenila pomemben mejnik kot enega najbolj kritičnih projektov Hyperledger.

Hyperledger Fabric ima tudi več vtičnih možnosti. Omogoča na primer shranjevanje podatkov iz knjige v več formatih. Ustvarjanje kanalov udeležencem omogoča tudi, da ustvarijo ločeno knjigo transakcij.

Hyperledger Indy, Sawtooth, And Iroha in Burrow so poleg Fabric tudi drugi najbolj odmevni projekti Hyperledgerja. Oglejmo si Hyperledger in Ethereum v tem primerjalnem priročniku Hyperledger vs Corda vs Ethereum.

Prihaja kmalu: Začetniški vodnik po tečaju za razvoj hiperledgerjev

Hyperledger proti Ethereumu

Namen platform

Razprava o Hyperledgerju proti Ethereumu postane veliko jasnejša, če podrobneje pogledamo namen obeh projektov. Ethereum skuša razvijalcem olajšati pametne pogodbe za izvajanje različnih nalog. Hyperledger pa je odprtokodni skupni projekt, ki izkorišča tehnologijo veriženja blokov, da podpira več izvedb komponent.

Ethereum blockchain deluje s splošnim protokolom, ki omogoča, da se vse izvaja v omrežju. Hyperledger po drugi strani deluje kot programska oprema, s katero lahko ljudje razvijejo prilagojene verige blokov za različne potrebe.

Stopnja zaupnosti

Hyperledger v primerjavi z Ethereumom ne bo popoln, ne da bi najprej natančno pregledali stopnjo zaupnosti obeh projektov. Hyperledger dvigne zasebnost in zaupnost na drugo raven, saj lahko samo ljudje, ki sodelujejo v določenem projektu, dostopajo do podatkov v omrežju.

Hyperledger Fabric tako podjetjem in posameznikom omogoča prožnost, da s pomočjo šifrirnih ključev omogoči, da so transakcije vidne samo izbrani podskupini..

Po drugi strani je Ethereum pregleden projekt veriženja blokov, pri katerem se vsaka transakcija ali podrobnosti projekta hranijo v javni domeni, da jih lahko vsi vidijo v omrežju. Vse transakcije, izvedene v verigi Ethereum, so vidne vsem.

Udeležba vrstnikov

Ethereum je lahko zaseben in javni, pri čemer lahko vsakdo kadar koli sodeluje v mreži. Hyperledger pa prihaja z vnaprej določeno skupnostjo udeležencev, ki jim je omogočen dostop do omrežja. To pomeni, da za dostop do podatkov v omrežju potrebujete dovoljenje, ki je lahko v obliki šifrirnih ključev.

Hyperledger Sawtooth je edini projekt, ki ga lahko uporabite tako v zasebnih kot javnih rešitvah.

Mehanizem soglasja

Ethereum, ki je pregleden projekt veriženja blokov, v bistvu pomeni, da vsi v projektu sodelujejo pri odločanju. Da je transakcija v omrežju popolna, morajo vsi ljudje v verigi blokov doseči konsenz, ne glede na to, ali je vozlišče del transakcije.

Ethereum doseže soglasje z algoritmom Proof of Stake, pri katerem se morajo vsa vozlišča strinjati in vsa imeti dostop do zabeleženih vnosov.

Hyperledger prihaja z drugačno vrsto soglasja, pri čemer vozlišča lahko izbirajo med soglasnimi algoritmi in protokolom dogovora. V tem primeru se lahko dve ali več strank strinjata in pomembno vplivata na rezultat. Na primer Hyperledger Fabric uporablja PBFT. Več o različnih algoritmih soglasja preberite tukaj.

Programski jezik

Druga kritična razlika v bitki za prevlado Hyperledger proti Ethereumu se nanaša na programski jezik, ki ga uporabljata oba okvira.

Pametne pogodbe Ethereum temeljijo na visoko usmerjenem programskem jeziku, imenovanem Solidity. Hyperledger se pri svojem delu zanaša na „verižno kodo“, ki je sinonim za inteligentno pogodbo in obravnava poslovno logiko, o kateri se dogovorijo člani mreže. Verižne kode so napisane v programskem jeziku, ki ga je razvil Google in se imenuje Golang.

Kriptovalute

Fundacija Linux je že jasno povedala in ni odprta za zamisel o razvoju kriptovalute za napajanje omrežja, zato ni nobene zahteve za rudarstvo. Pomanjkanje domače valute omogoča tudi razširljiv soglasni algoritem, pri katerem lahko omrežje obdeluje po visokih transakcijskih stopnjah.

Po drugi strani eter digitalna valuta poganja verigo Ethereum, ki se uporablja za financiranje transakcij v omrežju.

Bi radi izvedeli več o različnih blockchain platformah? Oglejte si našo široko zbirko tečajev blockchain že zdaj!

Primerjalna tabela Hyperledger in Ethereum

ZnačilnostiEthereumHyperledger
Primer uporabe Priljubljeno med splošnimi aplikacijami in se večinoma uporablja med podjetji in potrošniki Prednostna platforma za poslovanje 2, ki se večinoma uporablja v podjetjih
Zaupno Pregleden Zelo zasebne in tako zaupne transakcije
Način medsebojne udeležbe Lahko je zasebno in javno, zato omrežje brez dovoljenj Za dostop do omrežne vsebine potrebujete dovoljenje za zasebno omrežje
Mehanizem soglasja Dokaz o delu algoritem kot konsenz dosežemo z rudarjenjem Zanaša se na vtični algoritem soglasja o pomanjkanju rudarjenja
Programski jezik Pametne pogodbe, ki jih poganja programski jezik Solidity Zanaša se na Googlov programski jezik Golang
Kriptovaluta Poganja Ether domača valuta. Nima vgrajene izvorne kriptovalute

Hyperledger vs. Ethereum: Bottom Line

Ethereum je edinstven blockchain projekt za ljudi, ki želijo pripraviti decentralizirane aplikacije in pametne pogodbe za izvajanje različnih nalog. Je torej generična platforma za kakršno koli uporabo. Vendar se projekt še naprej spopada z vprašanji razširljivosti in zasebnosti glede na osnovno dovoljenje in manj način delovanja.

Hyperledger pa je idealen projekt za organizacije in podjetja, ki se želijo izogniti težavam glede razširljivosti in zasebnosti v prostoru verige blokov. Dovoljeni način delovanja v bistvu prinaša visoko raven zasebnosti zaradi natančnega nadzora dostopa.

Kaj je Corda?

Hyperledger proti Cordi je še ena bitka, ki se oblikuje, saj oba projekta dobro uporabljata tehnologijo veriženja blokov v poskusu revolucije v različnih panogah.

Corda blockchain je odprtokodna platforma, ki omogoča enostavno upravljanje pravnih pogodb in drugih skupnih podatkov med organizacijami, ki si zaupajo. Platforma omogoča, da različni programi delujejo v enem omrežju.

Zamisel podjetja R3, družbe za distribucijo baz podatkov, je Corda začela kot platforma za omogočanje storitev v finančnem sektorju. Zaradi nadgradenj in razvoja platforme so njene zmogljivosti in funkcije postale zelo pomembne v različnih panogah.

Vendar pa se platforma še naprej uveljavlja v finančnem sektorju, delno zato, ker zajema prednosti blockchain sistemov. Ko gre za uporabo v finančni industriji, ima Corda prednost pred Hyperledgerjem v razpravi Hyperledger vs. Corda

Corda je večinoma usmerjena v obdelavo zapletenih transakcij, poleg tega pa omejuje dostop do zelo občutljivih podatkov. Kakorkoli že, poglejmo več platforme v tem vodiču Hyperledger vs Corda vs Ethereum.

Bi radi pripravili svoj intervju z blockchainom? Tukaj je vodnik do vprašanj in odgovorov na intervju za Corda, ki vam bodo v kratkem pomagali pri intervjuju!

Primer uporabe Corda

Za boljše razumevanje Hyperledgerja in Corde R3 bi bilo nujno opozoriti na primer uporabe slednjega.

Glavni cilj Corde je zagotoviti ljudem platformo s skupnimi storitvami, hkrati pa zagotoviti, da je katera koli storitev, zgrajena na vrhu, združljiva z udeleženci omrežja.

Corda si prizadeva izkoreniniti številna vprašanja, ki zavirajo transakcije med podjetji, tako da podjetjem omogočajo, da poslujejo prek pametnih pogodb..

Tudi primeri uporabe Corde upoštevajo najvišje standarde zasebnosti in varnosti, kar pojasnjuje, zakaj se še naprej uveljavlja v finančni industriji. V dobi, ko je potreba po zaščiti podatkov ljudi ključnega pomena, uporaba blockchain rešitev, kot je Corda, še naprej narašča.

Podjetje R3, platforma Corda, je že predstavilo Corda Enterprise komercialno distribucijsko različico Corde, ki ustreza vsem zahtevam sodobnih podjetij, ko gre za transakcije.

Poleg tega, da podjetjem olajša dokončanje transakcij, ima komercialna distribucijska platforma tudi edinstvene funkcije, kot so požarni zidovi podjetja, in funkcije za podporo 24 ur na dan. Uporabniki lahko izkoristijo tudi predvidljive urnike izdaj in funkcije upravljanja izdelkov.

R3 Corda Osnove

Da bi razumeli, kako se Hyperledger proti Cordi razlikujeta, bi bilo bistveno razumeti Cordine osnove.

Programski jezik

Ko gre za programski jezik, bi bilo treba omeniti, da se Hyperledger proti Cordi zelo razlikuje. Medtem ko se Hyperledger zanaša na Googlov jezik Golang, pa platforma Corda temelji na Kotlinu, programskem jeziku, ki cilja na JavaScript in JVM. Z uporabo Kotlina Corda uživa visoko stopnjo integracije kot katera koli druga paradigma programiranja. Več o programskem vidiku lahko izveste z dobro vadnico Corde in pravilno sledenjem korakom.

Arhitektura

Corda arhitektura je tista, ki si prizadeva ustvariti globalno logično knjigo, v kateri lahko vsi gospodarski akterji sodelujejo in upravljajo sporazume.

Arhitektura vključuje tri glavne vizije:

Do zapisov na platformi Corda lahko dostopajo samo akterji z legitimnimi interesi

Vedenje sporazumov, ki jih upravlja sistem, je opisano z računalniško kodo, ki omogoča legitimnost.

Za široko uporabo v različnih panogah naj bi bili deli sistema odprtokodni.

Prihaja kmalu: Začetniški vodnik po razvojnem tečaju Corda

Ključne značilnosti Corde

 • Corda preprečuje kakršno koli nepotrebno skupno rabo podatkov na verigi blokov, saj imajo dostop do omrežja samo ljudje z zakonitimi potrebami in dostopom.
 • Platforma Corda omogoča skupno rabo podatkov v omrežju brez potrebe po centralnem krmilniku.
 • Konsenz je dosežen na ravni posameznikov, ki poslujejo, in ne na celotnem sistemu
 • Zasnova Corde je opremljena z regulativnimi in nadzornimi vozlišči za opazovanje.
 • Platforme Corda blockchain podpirajo najrazličnejše mehanizme soglasja.
 • Zgrajeno na industrijsko standardnih orodjih
 • Nima domače valute.

Upravljanje

Ko gre za blockchain za vlado, se Corda predstavlja kot dovoljeni blockchain, ki nadzoru upravljanja daje R3.

Podpora pametnih pogodb

Pametne pogodbe na platformi Corda so v bistvu dogovori, katerih izvajanje se izvaja z računalniškimi kodami, ki delujejo s človeškim vnosom. Pametne pogodbe povezujejo poslovno logiko in poslovne podatke s povezanim pravnim postopkom, da bi zagotovili trdno zakoreninjenje finančnih sporazumov..

Platforma Corda izvaja tudi poslovno logiko s pomočjo pametne pogodbene kode, ki je zasnovana kot čista funkcija za sprejemanje ali zavrnitev transakcij.

Konsenz

Corda ima dve vrsti soglasja:

Veljavnost transakcije. V tem primeru morajo stranke doseči gotovost, tako da najprej preverijo vse povezane pogodbene kode in dobijo vse zahtevane podpise.

Edinstvenost transakcije. Pogodbenici se morata prepričati, da je zadevna transakcija edinstveni potrošnik vseh navedenih vložkov. Ta postopek vključuje preverjanje, da nobena transakcija ne porabi nobene od dogovorjenih držav.

Kriptovaluta

Corda ne prihaja z nobeno domačo valuto, kot je Ethereum.

Želite postati strokovnjak za Cordo? Preberite naš vodnik za certificiranje R3 Corda, da boste razumeli, zakaj so certifikati Corda pomembni za vašo kariero.

Hyperledger proti Ethereumu proti Cordi: razlike

Uporabite zadeve

Tri tehnologije porazdeljene knjige se med seboj zelo razlikujejo tako glede uporabe ohišja kot tudi vida. Corda večino primerov uporabe izhaja iz industrije finančnih storitev, medtem ko skuša Hyperledger Fabric zagotoviti modularno, razširljivo arhitekturo v različnih panogah. Ethereum pa se postavlja neodvisno od katerega koli posebnega področja uporabe.

Oglejte si 50 najboljših podjetij, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov, če želite izvedeti več o tem.

Udeležba vrstnikov

Pri soglasju o sodelovanju pri treh tehnologijah digitalne knjige sta očitna dva načina delovanja. Če je komu dovoljen dostop do podatkov ali česar koli v omrežju, je v tem primeru sodelovanje med vrstniki predvideno kot brez dovoljenja. Ta način velja za verigo blokov Ethereum.

Če pa so udeleženci v mreži izbrani vnaprej, je vozlišče dovoljeno, kar velja za Corda in Hyperledger.

Konsenz

Ko gre za konsenz, se Ethereum razlikuje od ostalih dveh. V blokovni verigi Ethereum se morajo vsi udeleženci v omrežju dogovoriti, da transakcija poteka, ne glede na to, ali je udeleženec del transakcije ali ne.

Ko gre za Fabric in Cordo, je konsenz bolj izpopolnjen, saj v procesu konsenza ne smejo sodelovati vsa vozlišča v omrežju..

Vgrajena valuta

Ethereum je edina med nastajajočimi tehnologijami digitalne knjige, ki prihaja z naravnim eterom kriptovalut.

Fabric in Corda pa kriptovalute ne potrebujejo, ker soglasje ni doseženo z rudarjenjem. Vendar ima Fabric Hyperledger določitev osnovnega žetona s Chaincode. R3 pa je podcenil predlog, da bi lahko pripravil domačo valuto za platformo Corda.

Vpišite se zdaj: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

Spodnja črta

Hyperledger v primerjavi s Cordo v primerjavi z Ethereumom je primerjava, ki bi morala še naprej stopnjevati korak z razvojem tehnologije veriženja blokov in pojavom novih aplikacij za nastajajočo tehnologijo. Vendar je treba omeniti, da se tri tehnologije digitalnih knjig zelo razlikujejo, zlasti glede vida in primera uporabe.

Če ste le novinec in želite izvedeti več o teh podjetniških blockchain platformah, si oglejte naš brezplačni tečaj blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map