Hyperledger Cactus: nov okvir Hyperledger

Pred kratkim je Hyperledger na svojem blogu objavil nove informacije o svojem novem prihajajočem projektu Hyperledger Cactus.

Tehnični usmerjevalni odbor (TSC) je končno odobril projekt Hyperledger Cactus, potem ko je ostal v službi zadnjih šest mesecev. Sprva je bil imenovan kot Blockchain Integration Framework, kasneje pa se je spremenil v Hyperledger Cactus.

Kot morda že veste, je Hyperledger Cactus odprtokodni projekt. Najboljši izrazi, ki opisujejo projekt, je prejšnje ime projekta, tj. Blockchain Integration Framework. Projekt prispevata Fujitsu in Accenture. Z vključitvijo v ekosistem Hyperledger bo projekt zdaj voden v skladu s standardi Hyperledger. Zaradi vključitve je TSC spremenil svoje ime, da bi izpolnil druge projekte Hyperledger, in ga zato poimenoval kot “Hyperledger Cactus”

Opomba: To ni vadnica Hyperledger Cactus

Preberite tudi o drugih okvirih v ekosistemu Hyperledger.

  • Hyperledger Fabric 2.0: Blockchain naslednje generacije
  • Vadnica za Hyperledger: Končni vodnik

Kaj je Hyperledger Cactus in zakaj ga potrebujemo?

Projekt Hyperledger prinaša nov poudarek na približevanju tehnologije veriženja blokov vsem. Trenutno obstaja več projektov, ki si prizadevajo za izboljšanje tehnologije veriženja blokov. Vendar so razdrobljeni in lahko dejansko upočasnijo množično sprejemanje verig blokov med podjetji in končnimi uporabniki.

Hyperledger Cactus, znan tudi kot Blockchain Integration Framework, je protokol, katerega namen je rešiti problem razdrobljenosti ali ga vsaj rešiti s pomočjo heterogene sistemske arhitekture.

V podjetniških verigah verig in v podjetjih, ki jih sprejemajo, je naraslo. To pomeni, da obstaja potreba po interoperabilnosti med različnimi izvedbami. Interakcija je lahko med različnimi panogami, ki uporabljajo tehnologijo blockchain podjetja ali platformami, optimiziranimi za njihove potrebe.

Njihov problem je rešiti problem interoperabilnosti, Hyperledger Cactus pa je mogoče uporabiti za rešitev problema. Na ta način lahko podatke delimo med različnimi sistemi, ne da bi bilo treba ustvariti rešitve po meri za vsako vrsto infrastrukture.

Dober primer je dobavna veriga. V dobavni verigi obstaja potreba po premikanju blaga po različnih omrežjih verig blokov. To pomeni, da je treba podatke prenašati iz enega omrežja v drugega, tako da informacije ostanejo nedotaknjene. Drug primer uporabe je prenos tokeniziranega digitalnega denarja iz enega omrežja v drugo.

Za boljše razumevanje si oglejte spodnje primere uporabe Hyperledger Cactus.

Primeri uporabe kaktusa Hyperledger

Najboljši možni način za razumevanje Hyperledger Cactusa je, da si ogledate primere uporabe.

Prenos sredstev Ethereum v Quorum

Eden najboljših primerov uporabe Hyperledger Cactus je ponuditi prenos vrednosti med dvema različnima tehnologijama knjigovodskih blokov. Uporabnik ima lahko na primer sredstva, shranjena v knjigi Ethereum. Zdaj pa jo želi zamenjati za premoženje v knjigi zbora. V splošnih okoliščinah mora uporabnik brez rešitve izmenjevalnika prodati svoja sredstva Ethereum in nato z denarjem kupiti sredstva Quoruma. Vendar to ni mogoče za vse vrste sredstev.

Za rešitev te posebne težave lahko Hyperledger Cactus ponudi socialno interakcijo Escrowed Asset Transfer. Ta interakcija je pomembna, saj bo uporabniku omogočila, da sam izbere knjigo blockchain po svoji izbiri.

V tem primeru uporabe Hyperledger Cactus uporabnik, ko prenese sredstva iz Ethereuma, od tam izgubi. Vendar bo sredstvo zdaj na voljo v knjigi zbora. Da bi to delovalo, je treba rezervirati knjige in zamenjati identiteto izmenjevalca, preden se zamenja.

Deponirana prodaja podatkov za kovance

Hyperledger Cactus lahko olajša tudi hrambeno prodajo podatkov za kovance. S tem pomeni, da lahko ponudi medsebojno izmenjavo med dvema uporabnikoma z uporabo depozitnega poslovanja med dvema različnima sistemoma izmenjave ali knjige.

Podatki, ki si jih uporabniki delijo, so lahko kar koli, vključno z bazo podatkov o tehnologijah, modelom strojnega učenja, digitalizirano umetnostjo itd.!  

En uporabnik, ki ima podatke, sproži transakcije. Tako podatki kot sredstva gredo skozi transakcijo Hyperledger Cactus s pomočjo hrambe. Transakcija se opravi z atomsko zamenjavo, ki zagotavlja, da so interesi obeh strani ves čas zaščiteni. 

Da bi vse to delovalo, si morata obe strani izmenjati ključne informacije, vključno z naslovi za dostavo, skrbniškimi ponudniki, ki jim zaupajo, in trenutno vrsto.

Izmenjava denarja

Hyperledger Cactus je učinkovit tudi pri vezavi stabilnih kovancev na druge kriptovalute. V tem primeru lahko en uporabnik dejansko implementira in uporablja Hyperledger Cactus za nastavitev okolja in uporabo potrebnih vtičnikov, da bo knjiga delovala za kovanje žetonov, transakcije in zapisovanje. 

Ta primer uporabe je najbolje opisati kot projekt implementacije programske opreme, kjer lahko uveljavljeni kovanec uporabi vezanje na stabilen kovanec kot način, kako pridobiti zaupanje uporabnika. Uporabniki običajno ne zaupajo kovancem, ki nimajo podpore. Izvedba lahko pomaga tem uporabnikom, da kupijo kovanec, ko je vezan na Bitcoin ali USD.

Skupna raba zdravstvenih podatkov s kontrolo dostopa

Drug priljubljen primer uporabe Hyperledger Cactus je zdravstveno varstvo. Zdravstvena industrija se bori z izmenjavo podatkov. Uporaba tehnologije veriženja blokov pa jim omogoča skupno rabo podatkov. Vendar uporaba različne tehnologije veriženja blokov pomeni potrebo po ustrezni izmenjavi podatkov in interoperabilnosti.

Hyperledger Cactus lahko pomaga rešiti težavo s pomočjo medsebojne izmenjave podatkov o družbeni interakciji. Tudi bolnik ima korist od te interakcije. Odločijo se lahko, ali želijo, da zdravstveni delavec shrani podatke o pacientih, vključno z njihovo zdravstveno zgodovino. Izvajalec zdravstvenih storitev lahko od pacienta zaprosi za dovoljenje in po odobritvi se podatki o bolniku zdaj shranijo na podlagi funkcij zasebnosti / nadzora dostopa, ki jih nastavi uporabnik.

To tudi pomeni, da uporabnik nadzoruje podatke, ki jih delijo različni izvajalci zdravstvenih storitev, saj so sami določili nadzor dostopa. Uspeh primera je odvisen od tega, kako deluje tehnologija veriženja blokov. Kriptografski dokaz bo zagotovil, da noben ponudnik zdravstvenih storitev ne bo kršil shranjevanja in izmenjave bolnikovih podatkov.

Vključevanje sledljivosti hrane

Blockchain tehnologija je napredovala pri integraciji hrane. IBM Food Trust je eden tistih projektov, ki želijo spremeniti živilski ekosistem z zagotavljanjem pametnejšega, varnejšega in trajnostnejšega okolja.

Hyperledger Cactus lahko dopolni IBM-ovo zaupanje v prehrano z zagotavljanjem sredstev za projekt implementacije programske opreme. V tem primeru je najbolj koristen končni uporabnik potrošnik, saj lahko živilo v fizični trgovini oceni tako, da poizveduje o aplikaciji, ki hrani sledi. Ko se prepriča o hrani in njenem poreklu, lahko nakup opravi s popolnim mirnim duhom.

Organizacije, ki se ukvarjajo s hrano, lahko medsebojno bolje komunicirajo, tako da zagotovijo, da lahko ločene storitve / izdelki še vedno sinhronizirajo in preverijo poreklo živilskih izdelkov, ki se prodajajo na prodajnih mestih. To pomeni, da lahko proizvajalec hrane deli informacije z drugimi akterji v prehranjevalni verigi, ne da bi jim bilo treba ustvariti ločeno rešitev, saj jo lahko reši Cactus. Trgovec mora Cactus vključiti kot arhitekturno komponento in potrošniku zagotoviti vmesnik za sledenje hrane med dobavno verigo.

Upravljanje identitete: Pooblastitev in overjanje denarnice za končnega uporabnika

Zadnji primer uporabe kaktusa Hyperledger, o katerem bomo razpravljali, je avtorizacija in overjanje denarnice. 

Ta poseben primer uporabe je namenjen temu, da uporabniku omogočimo upravljanje in interakcijo z denarnicami na različnih knjigah brez dovoljenj in dovoljenj. Z enostavnimi besedami se bo končni uporabnik po enem vmesniku lahko povezal z različnimi omrežji brez dovoljenj ali dovoljenj.

Hyperledger Cactus vs Fabric

Če sledite ekosistemu Hyperledger, potem bi vedeli o tkanini Hyperledger. Je eden izmed najbolj priljubljenih ogrodjev Hyperledger. Nobenega dvoma ni, da je Cactus nov, vendar ni namenjen spreminjanju okolja tehnologije veriženja blokov, temveč boljšemu oblikovanju za trenutno obstoječe rešitve, kot je Fabric.

Hyperledger Fabric je polnopravni okvir, ki razvijalcem omogoča ustvarjanje rešitev ali aplikacij s pomočjo modularne arhitekture.

V bistvu je Hyperdeger Fabric okvir, Cactus pa protokol, ki različnim sistemom knjig omogoča boljšo povezavo in izmenjavo informacij.

Bi radi izvedeli več o njih? Nato si oglejte Vadnico za Hyperledger: Končni vodnik. Kmalu bomo obravnavali vadnico Hyperledger Cactus.

Načela kaktusa Hyperledger

V tem poglavju smo osrednja načela Hyperledger Cactus. Ta načela urejajo projekt Hyperledger Cactus.

Široka podpora

Projekt želi med seboj povezati različne ekosisteme, ne glede na omejitve, ki jih ima tehnologija.

Arhitektura vtičnikov

Cactus zagotavlja nemoteno integracijo storitev okoli sebe. Na ta način želi zagotoviti, da resnično zagotavlja interoperabilnost in zmanjšuje samozavestno integracijo. Poleg tega bodo sodelovali tudi s PR-ji in povratnimi informacijami, da bodo zagotovili, da se koda Hyperledger Cactus prenese v vtičnike. Na koncu želijo zagotoviti tudi čim bolj brezhibno dodajanje prihodnjih protokolov in primerov uporabe.

Brez dvojne porabe

Drugo načelo Hyperledger Cactus je preprečiti dvojno porabo v različnih ekosistemih kadar koli.

DLT Feature Inclusivity

Tehnologije porazdeljene knjige imajo svojo arhitekturo. To pomeni, da ima vsak DLT funkcije, ki delno ali v celoti niso na voljo pri drugih DLT-jih. 

Hyperledger Cactus želi zagotoviti zasnovo, ki omogoča dostop do teh edinstvenih funkcij, ko Cactus dostopa do DLT.

Nizek vpliv

Hyperledger Cactus ne želi redefinirati ekosistema, ampak želi zagotoviti, da med njimi obstaja interoperabilnost. Ta nizka razširjenost bo zagotovila, da se model zaupanja, upravljanje in delovni tokovi ohranijo v posameznem ekosistemu. Stiskanje protokola, ki poteka med ekosistemom, mora zagotoviti, da se nezdružljivosti vnaprej delijo, tako da lahko uporabnik o tem ve. Nato se lahko uporabnik odloči, ali želi nadaljevati s transakcijami.

Preglednost

Pri globalnih in lokalnih posledicah prenosa bo popolna preglednost. Hyperledger Cactus bo zagotovil tudi pravilno sporočanje napak udeležencem in tudi pravočasno. Komunikacijo je treba opraviti tudi z dokazi, ki jih lahko uporabimo za odpravo težave ali za obveščanje uporabnika.

Avtomatizirani poteki dela

Potek dela med ekosistemom je mogoče samodejno zasnovati tako, da deluje. Zagotovil bo hitro izvedbo.

Najvišja varnost

Hyperledger Cactus bo ponudil široko paleto varnih možnosti, za katere bo možno le strogo sodelovanje, brez možnosti zavrnitve.

Pogajanja o transakcijskem protokolu

Za udeležence bo na voljo mehanizem rokovanja. Mehanizem rokovanja mora imeti protokole, ki zagotavljajo pravilno izvajanje transakcije.

Zahteva glede lastnosti kaktusa Hyperledger

Hyperledger Cactus poleg načel ponuja tudi nekaj ključnih lastnosti, o katerih bomo razpravljali v nadaljevanju.

Nova integracija protokola: Cactus bo zagotovil, da vedno obstaja način za dodajanje novih protokolov v arhitekturo vtičnika. To bo omogočilo komunikacijo in jim omogočilo, da predlagajo, preizkušajo in razvijajo izvedbe brez kakršnih koli omejitev ali omejitev.

Združljivost NAT / požarni zid / proxy: Omogočil bo delo protokolov prek NAT-a, požarnih zidov in strežnikov proxy.

Dvosmerni komunikacijski sloj: Podpora za dvosmerni komunikacijski kanal z ali brez uporabe požarnih zidov, proxyja in NAT-a.

Upravljanje konzorcija: Cactus bo prišel s podporo za upravljanje konzorcija. To pomeni, da lahko sodelujoči subjekti ustvarjajo konzorcije in pomagajo delovanju grozda Cactus s prispevanjem omrežnih virov ali strojne opreme. Skupina Cactus je sestavljena iz strežnikov API, vozlišč validatorja itd.

Konzorcij je osredotočen na to, kako upravljati z grozdom in zagotoviti, da v njem ni napak.

Arhitektura kaktusa Hyperledger

Arhitektura Hyperledger Cactus je sestavljena iz ključnih komponent, kot je prikazano spodaj:

  • Medsebojni vzorci
  • Medsebojna arhitektura
  • Tehnična arhitektura
  • Specifikacija protokola transakcije
  • Arhitektura vtičnikov

Vse to presega obseg članka, zato jih bomo obravnavali v arhitekturi Hyperledger Cactus, ki jo bomo obravnavali kmalu! Vse te stvari bomo obravnavali tudi v vadnici Hyperledger Cactus v naših prihodnjih člankih.

Zaključek

To nas vodi do konca članka o kaktusu Hyperledger. Tu smo poskušali videti, kaj ponuja novi ogrodje Hyperledger. Primeri uporabe so dober način za razumevanje, kam se lahko prilega Cactus. 

Torej, kaj menite o Hyperledger Cactusu? Komentirajte spodaj in nam sporočite. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map