Contour Blockchain (Voltron): mejnik za trgovinske finance

Industrija trgovinskega financiranja je na robu, da postane zastarel model, ki deluje s sistemi IT, ki se hitro starajo. Še več, ti sistemi povzročajo več stroškov, neučinkovitosti in tveganja za svetovno trgovino. Rezultat tega so slabe izkušnje s strankami, drago vkrcanje strank in neučinkovito usklajevanje. Kako pa se lahko spremeni scenarij? Vnesite Contour blockchain.

Blok veriga Project Contour je drugačen pogled na svetovno trgovino, ki temelji na najnovejših tehnologijah, ki so na voljo pred nami. Ker zapuščeni modeli zdaj niso dovolj, je čas, da blockchain za podjetja moti tudi ta sektor.

Tako imamo zdaj platformo Contour blockchain za dobro upravljanje naših globalnih trgovinskih vprašanj. Torej, če ste tudi vi radovedni glede tega novega projekta, ste prišli na pravo mesto.

Danes bom delil vpogled v projekt Contour blockchain in vas obvestil, kako lahko resnično koristi svetovnim trgovinskim trgom. Torej, začnimo!

 

Kaj je Contour Blockchain Platform?

Contour blockchain je odprta industrijska platforma, ki jo podpira Corda za ustvarjanje, izmenjavo, odobritev in izdajo akreditiva. Vendar je to le prvi izdelek na platformi. Prej je bil znan kot blockchain Voltron. Toda kasneje so ga preimenovali v Contour Blockchain.

V bistvu gre za konzorcij s skupino bank in finančnih družb, ki je vodila projekt. R3 in CryptoBLK podpirata projekt s svojim tehnološkim znanjem. Še več, kot osnovno tehnologijo za pogon rešitve uporablja drugo platformo Corda.

Začeli so z dvanajstimi udeleženci, zdaj pa platformo uporabljajo več kot 50 podjetij in bank. V resnici je platforma Contour blockchain na voljo samo strankam bank članic.

Tako bodo stranke s tem dosegle hitro raven storitev, nižje cene, finančne odločitve in še veliko več.

Poleg tega lahko v zunanjih omrežjih ustvarite tudi trgovinske dokumente in jih pošljete, obdelate in preverite v omrežju. Resnično lahko spremeni način trgovanja podjetja v tem trenutku. Še več, projekt Contour blockchain je že preizkusil integracijo elektronskih tovornih listov z drugih platform, kot je EssDOCS in Bolero.

Skozi leta je Contour blockchain opravil 25 uspešnih transakcij s podatki v živo in ima zdaj veliko znanih udeležencev za druge storitve financiranja trgovine.

Med njimi je ReChainMe iz ZAE zaključil svojo prvo transakcijo v živo z nekdanjo verigo Voltron junija 2019.

Kdo so člani konzorcija Contour Blockchain?

Trenutno vemo le, da je v projektu več kot 50 udeležencev; vendar še vedno ne poznamo vseh imen podjetij. Kakorkoli že, začetni člani projekta Contour blockchain so –

BBVA, Bangkok Bank, HSBC, Natwest, ING, SEB, Scotiabank, ZDA Bancorp, Intesa Sanpaolo, Mizuho, ​​BNP Paribas in CTBC.

Pozneje druga podjetja, kot so Alfa-Bank, podružnica Kitajske Everbright Bank, Hong Kong, Ekman & Co, MUFG, Natixis, National Bank of Egypt, Standard Bank, Scylla, Banco de Crédito del Perú-BCP, Banorte, CIB, ABN Amro, Commerzbank, SABB, LH Trading, Bci, Commercial Bank of Qatar, Societe Generale, RBI, in Savdska britanska banka je sodelovala v šesttedenskem poskusnem projektu platforme.

Sprva so svojo globalno transakcijo prvič zaključili aprila 2018, kar je bil velik uspeh. Po tem je septembra 2019 HSBC izjavil, da je na platformi Contour obdelal akreditiv, denominiran v juanih.

Kakorkoli že, kasneje so svojo beta mrežo zagnali že decembra 2019. Toda to so storili, v živo so preizkusili platformo Contour blockchain v 15 različnih državah.

V resnici se je preimenovanje zgodilo dokaj nedavno. Na zadnjem, CordaCon, septembra 2019, so izjavili, da bodo komercializirali projekt verige blokov Voltron in preimenovali blagovno znamko pred uvedbo.

 

Zgodovina konzorcija Contour Blockchain

Leta 2016 je bil ustanovljen konzorcij blockchain Contour, ki ga je podprlo dvanajst bank. Sprva so bile njihove ciljne stranke veliki uvozniki in izvozniki, skupaj z bankami, ki se ukvarjajo z naraščajočim številom trgovinske menjave.

Kasneje, leta 2017, so zaključili svojo drugo verigo Voltron A.K.A. Prototip konturne verige blokov. Praktično so leta 2018 zaključili svoj prvi projekt v živo.

Kakor koli že, načrtovali so, da bodo oktobra 2019 ustanovili vodstvo za konzorcij blockchain Contour, leta 2020 pa načrtujejo, da bo platforma postala vredna proizvodnje.

V resnici so dobavitelji, banke članice in zunanji vlagatelji lastniki platforme.

Primeri zaključenih transakcij

Banka izdajateljica

HSBC, Bangkok Bank, ING, BNP Paribas in Standard Chartered.

Svetovalna banka

ING, HSBC, Standard Chartered in Bangkok Bank.

Uvoznik

Bukitmega Masabadi, Tricon, Cargill, Babyshop, Landmark Group, PTT Group in China SDIC Int’l Trade Nanjing.

Izvoznik

GC Marketing Solutions, Bee Dee Industries, Cargill, RioTinto, Reliance, Fox in Lille ter IRPC.

Njihova prva tradicija podatkov v živo na platformi je vključevala Cargill, ING in HSBC. Poleg tega so tu izdali digitalni akreditiv za izvoženo sojo iz Argentine v Malezijo. Najboljše je, da jim je v tej transakciji v živo uspelo skrajšati čas z 10 dni na 24 ur!

 

Zakaj Contour uporablja Cordo?

Contour blockchain poganja R3‘S blockchain podjetja Corda platformo. Zakaj pa Cordo uporabljajo za financiranje trgovine? Ali ga res lahko potegne? Poglejmo nekaj prednosti uporabe Corde kot osnovne tehnologije.

 

 • Nespremenljivost

Na platformi Corda nihče ne more posegati v knjigo. Ko podatki enkrat vstopijo v sistem, jih nihče ne more več spreminjati ali spreminjati. Torej je popolnoma zaščiten pred posegi.

 • Popolno preverjanje

Vse informacije na knjigi gredo skozi postopek preverjanja, da se preveri, ali so verodostojne ali ne.

 • Interoperabilnost

Corda sicer ohranja zasebnost, vendar vozliščem pomaga tudi pri poslovanju brez likvidnostnih težav ali ustvarjanja otokov premoženja.

 • Zasebnost in varnost

Na platformi jih lahko vidijo samo vozlišča, ki jim je dovoljeno videti določene informacije. Druga vozlišča, ki nimajo dostopa do njih, ne morejo videti informacij in tako ohranjajo zasebnost.

 • Enostavna integracija

Vključitev v obstoječi bančni sistem je s Cordo zelo enostavna. Še več, za kodiranje pogodb lahko uporabite celo standardni jezik, kot je Java.

 • Preglednost

Na voljo je s široko paleto soglasnih algoritmov. Torej lahko dosežete soglasje o vsakem posameznem poslu in ne na sistemski ravni.

 • Dosledni podatki

Vsi podatki v več knjigah v sistemu so dosledni. Torej ne bi bilo težav z neujemanjem informacij.

 • Pametne pogodbe

V sistemu lahko uporabite tudi funkcije pametne pogodbe, ki vam bodo prihranile čas in sredstva.

 

Pregled poslovanja akreditiva Contour Blockchain

Obdelava dokumentov za akreditiv na verigi blokov bo pomagala povečati obratni kapital, izboljšati njihovo obvladovanje tveganj, digitalizirati celoten postopek in zagotoviti hitrejšo poravnavo.

Z ustvarjanjem mreže omrežij s pomočjo essDocs, Bolero in drugih ekosistemov bo platforma postala ena največjih mrež korporacij, bank, špediterjev, prevoznikov in drugih olajševalcev trgovine.

Ker je odprta platforma, omogoča drugim ponudnikom trgovinskih rešitev ponuditi dokumente za trgovinske rešitve v poslovni mreži Contour, kar povečuje obseg in prilagodljivost.

 

Misija Contour Blockchain Trade Finance

Financiranje trgovine Contour blockchain ima svoje naloge misij za svoje projekte. V resnici imajo različni izidi za banke in podjetja, ki uporabljajo platformo. Poglejmo, kaj so to –

Za banke

Z uporabo odprtega in decentraliziranega sistema financiranja trgovine Contour blockchain se banke zlahka povežejo z izvozniki, uvozniki in drugimi udeleženci v trgovini v ekosistemu. Še več, njihovo poslanstvo je ponuditi celovite trgovinske rešitve, da bi se rešili vseh vprašanj, s katerimi se sooča današnje trgovinsko financiranje.

Poleg tega nameravajo razširiti in služiti strankam po vsem svetu. Torej, ne bo pomembno, kje je vaše podjetje. Njihov ekosistem lahko enostavno uporabite za svoje trgovinske finance.

Za podjetja

Za podjetja nameravajo ponuditi hitrejše transakcije kot trgovanje, kar bo močno povečalo njihovo učinkovitost. Še več, lahko tudi zmanjšajo tveganje za večbančne banke. Platforma financiranja trgovine Contour blockchain ponuja tudi potrebe po obratnem kapitalu in financiranje za izvoznike in uvoznike.

Z uporabo omrežnih podjetij lahko enostavno vzdržujete vse svetovne standarde in pravila.

 

Kako deluje tehnologija

V bistvu je v omrežju zdaj na voljo akreditiv blockchain Contour. Čeprav ga nameravajo razširiti na druge storitve. A trenutno prek sistema ponujajo obdelavo akreditiva. Torej, poglejmo, kaj počnejo –

V bistvu gre za dve fazi –

Nakup

 • Priprava digitalnega akreditiva

Najprej lahko kupec in prodajalec ustvarjata, urejata in se strinjata z osnutkom akreditiva med njima.

 • Bank Issues Digital LC

Nato bodo banke svetovale, izdale in potrdile akreditiv na platformi.

 • Postopek sledenja

Po potrditvi in ​​dogovoru obeh strani se začne postopek sledenja v realnem času.

Prodaja

 • Digitalne dokumentacije

Tu se lahko v sistem integrirate z essDocs in elektronsko tovorno listo podjetja Bolero.

 • Poudarja neskladja

Neposredno lahko dobite vsa neskladja, poudarjena v sistemu. Še več, tudi te napake je mogoče popraviti.

 • Direktive o bankah

Prodajalec bo od banke prejel vsa navodila, začenši s potrditvijo, prevzemom, računi in posojili neposredno na blok-verigi Voltron A.K.A. Contour blockchain.

 

Značilnosti platforme Contour Blockchain

 • Velika razpoložljivost vozlišč, zato ne bi prišlo do izgube sistema.
 • Podpira hibridno uvajanje.
 • Zagotavlja šifriranje podatkov v mirovanju zaradi varnosti.
 • Platforma podpira obnovo in preklic ključa v primeru kakršnih koli nesreč.
 • Ponuja boljšo povezljivost po vsem svetu.
 • Platforma je zelo razširljiva.
 • DLT Health Monitoring CryptoBLK pomaga spremljati stanje omrežja v realnem času.

 

Značilnosti, ki jih platforma nima

 • Prenos sredstev

Trenutno še vedno ne morete plačevati v Contourju. Torej, morate uporabiti SWIFT.

 • Samodejno ujemanje dokumentov

Ker večina panoge ne uporablja tehnologije veriženja blokov, morate nekatere dokumente preveriti ročno.

 • Kriptovalute ali žetoni

Platforma nima nobenega izvornega žetona ali kripto.

 

Kakšne so prednosti projekta?

V bistvu bodo tako banke kot podjetja s projektom prejele pravičen delež koristi. Poglejmo, kaj so –

Bančne ugodnosti

 • Večja izkušnja s strankami.
 • Povečajte vrednost blagovne znamke banke kot inovatorja za zaposlene, stranke in delničarje.
 • Zmanjšuje obvladovanje kreditnega tveganja.
 • Izboljša operativno upravljanje.
 • Z digitalizacijo in večjo produktivnostjo zniža stroške trgovinske obdelave.
 • Pridobite več strank, tako da ponudite različne možnosti financiranja in večje vodilne storitve.
 • Poveča delež denarnice za obstoječe stranke z rešitvijo obratnega kapitala in zmanjšanjem tveganja.
 • Omogoča revizijsko združljivost v realnem času.
 • Sledi premoženju in izboljša preglednost.

 

Koristi podjetja

 • Zmanjša papirje in čas za prehode. Dokumenti potrebujejo manj časa za tranzit in obdelavo po enem kanalu prek več trgovinskih partnerjev.
 • Hitre poravnave kreditov in skoraj takojšnje transakcije.
 • Znižuje stopnje financiranja obratnega kapitala.
 • Višja raven zaščite pred goljufijami.
 • Vsi digitalni dokumenti se podpišejo in izdelajo kriptografsko, kar se kasneje preveri za trditve o pristnosti.
 • Znebi se goljufivih zahtevkov in podvojenih BL-jev v rešitvi.
 • V veliki meri poveča operativno učinkovitost in za to v realnem času uporablja samodejno preverjanje veljavnosti in pametne kontaktne funkcije.
 • Sprotno e-predstavitev in izmenjava informacij o dokumentih in aplikacijah.
 • Ponuja tradicionalno trgovino z dokumenti z zanesljivimi in hitrejšimi pregledi za modularizacijo in zmanjševanje določenih dejavnikov tveganja.

Preberite več o tem, kako implementirati verigo blokov!

 

Končna opomba

Akreditiv Contour blockchain je čudovita platforma za sektor financiranja trgovine. Čeprav so bila številna podjetja skeptična glede uporabe tehnologije porazdeljene knjige za sektor financiranja trgovine, vendar res ponuja boljšo rešitev za vsa vprašanja, s katerimi se ukvarja ta industrija.

Po projektu v živo v 14 različnih državah, ki je vključeval več kot 50 podjetij in bank, gre v komercialni zagon. Po rezultatih lahko celoten postopek akreditiva izvede v 24 urah in ne v 10 dneh!

To je mejnik tudi za tehnologijo veriženja blokov. Trenutno se podjetje v Singapurju ustanavlja za zagon, po tem pa bomo dobili večji vpogled v to, česa je sistem sposoben.

 

Želite preveriti več panog?

Preberite, kako blockchain vpliva na zdravstveno varstvo in zavarovanje!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me