Blockchain za zavarovanje: primeri uporabe in aplikacije

Ta članek ponuja podroben pregled primerov uporabe in aplikacij blockchain za zavarovanje ter kako lahko zavarovalnice izkoristijo tehnologijo blockchain.

Zavarovanje je eden od sektorjev, ki lahko koristi od uporabe verige blokov. V tem članku bomo raziskali, kaj nam mora zagotoviti blockchain zavarovanje. Zavarovanje je bilo vedno velika naloga za vsakogar, ki ima težave, in upamo, da lahko blockchain zavarovanje spremeni celotno pokrajino. Številna zagonska podjetja z blockchain-om si prizadevajo za boljšo zavarovalno izkušnjo za končnega uporabnika in podjetja, ki urejajo zavarovanje za ljudi.

Nekaj ​​zagonskih podjetij v blockchain se osredotoča na povsem nov pristop, drugi pa poskušajo povečati že obstoječe zavarovalne procese in jih izboljšati v celotnem procesu.

Da bi bolje razumeli zavarovalno polico blockchain, moramo preučiti primere uporabe blockchain zavarovanja. Če preberete te primere uporabe blockchain zavarovanja, boste dobili boljšo predstavo o tem, kako startup podjetja z blockchain zavarovanjem poskušajo rešiti problem industrije blockchain zavarovanja.

Vpišite se zdaj: Tečaj osnove podjetniških blokov

Blockchain za zavarovanje: trenutni pogoji in kako lahko blockchain pomaga

Razširjenost zavarovanja v našem življenju ni nič novega. Poteka že tisoče let. Trenutno živimo v zavarovalniški panogi, ki je močno odvisna od posrednikov. Posredniki običajno pokličejo ljudi in jih prepričajo, naj sprejmejo politiko.

Pristop je sklenitev papirne pogodbe, kar pomeni vključitev človeških napak med osnutkom ali pri uveljavljanju zavarovanja. Vse skupaj zaplete vse strani v pripravi, vključno z zavarovalnicami, posredniki in potrošniki. Upoštevati moramo tudi tveganje, povezano s celotnim postopkom.

Kako lahko blockchain koristi zavarovalniškemu sektorju?

Blockchain je tehnologija, ki lahko spremeni industrijo. Vendar trenutno ni tako vpliven, vendar kaže obljube. Da bi bolje razumeli, moramo najprej razumeti, kako blockchain vpliva ali spreminja zavarovalništvo?

Vedeti moramo tudi, kateri primeri uporabe bodo dolgoročno pomembno vplivali. Za zavarovalnice je blockchain zavarovanje najnovejši izraz, s katerim se morajo spoprijeti. To bo povzročilo blockchain zavarovalnice, ki bodo kar najbolje izkoristile, kar blockchain ponuja.

Trenutno lahko rečemo, da imamo veliko dokazov o konceptualnih projektih, pri katerih so ideje bolj koncept kot resničnost. Prav tako morajo zavarovalnice ponoviti vse, vključno s spreminjanjem svojega zavarovalnega poslovnega modela. Za to bodo potrebni čas in ustrezna testiranja, preden bodo na trgu opazne bistvene spremembe.

Vendar pa bi obstajali zgodnji posvojitelji, ki bi imeli prednost prvih gibanj. Štirje primeri in aplikacije blockchain vključujejo naslednje.

 1. Odkrivanje prevar in preprečevanje tveganj
 2. Preprečevanje in upravljanje terjatev
 3. Zdravstveno zavarovanje
 4. Pozavarovanje
 5. Lastnina in nezgoda (str&C) Zavarovanje

Da bi razumeli potencialne rezultate, si oglejmo spodnje primere in primere uporabe blockchain zavarovanja.

Primeri uporabe zavarovanja Blockchain in aplikacije zavarovanja Blockchain

Odkrivanje prevar in preprečevanje tveganj: aktualne težave in težave

Prevare v zavarovanju so velik problem, ki ga želijo rešiti tako organizacije kot končni uporabniki. Z zavarovalnicami, ki resnično niso vlagale v reševanje vprašanja goljufij. Njihov pristop k reševanju goljufij je bil vedno manjši od zahtevanega. Vendar pa je uporaba tehnologije proti goljufijam med zavarovalnicami precej pogosta, saj jo uporablja kar 95%.

Kljub vsem previdnostnim ukrepom in uporabi tehnologije za boj proti goljufijam morajo zavarovalnice še vedno trpeti zaradi velikega števila prevar. Po poročilih zavarovalništvo letno trpi 80 milijard dolarjev. Tako zavarovalnice kot končni uporabniki trpijo zaradi prevare. Družina lahko v povprečju izgubi od 400 do 700 dolarjev na leto.

Skratka, standardna metoda ne preprečuje goljufij glede na veliko zapletenost, ki jo ponuja zavarovalništvo. V večini primerov pride do težave z vidljivostjo, ko se informacije pošiljajo med enakovrednimi podjetji, vključno z zavarovalnicami, pozavarovalnicami in vlagatelji. Papirji omogočajo tudi storilcem kaznivih dejanj ali goljufov spreminjanje informacij in s tem prevaro.

Kako lahko Blockchain pomaga pri odkrivanju prevar in preprečevanju tveganj?

Blockchain lahko reši problem prevare zaradi preglednosti, ki jo ponuja. Boljše usklajevanje med zavarovalnicami pomeni, da se je proti goljufijam mogoče pravilno boriti. Tehnologija porazdeljene knjige zagotavlja, da so transakcije v verigi blokov trajne.

To pomeni, da nobenega podatka ni mogoče spremeniti, ko je zapisan, kar je osnova za varnost podatkov. Zahtevki se lahko zdaj nahajajo v razdeljeni knjigi, kar zavarovalnicam olajša preverjanje informacij, ko pride čas.

Za izboljšanje odkrivanja goljufij pomembne zavarovalnice javno zbirajo podatke in nato napovedujejo goljufive dejavnosti. S podatki se razkrijejo vzorci, ki v zameno pripomorejo k boljšemu prepoznavanju. Izziv pa je deliti občutljive podatke med organizacijami, ki so že od nekdaj, zaradi česar je celoten postopek zapleten.

Cilj je zgraditi platformo za odkrivanje goljufij, ki bo delovala v celotnem omrežju, hkrati pa bo nadzorovala zasebnost. Blockchain omogoča zavarovalnicam, da storijo prav to. Omogoča ustavitev goljufij in večjo usklajenost zavarovalnic, ki lahko koristijo v nedogled.

Torej, katere prevare je mogoče ustaviti z uporabo verige blokov? Naštejmo jih spodaj.

 1. Zaustavitev ali zmanjšanje ponaredkov je prednost številka ena s pomočjo digitalnih potrdil.
 2. Dvojna poraba ali rezervacija se lahko odpravi, kadar stranke ne morejo dvakrat zahtevati nesreče.
 3. Odstranjevanje neregistriranih prodajalcev in znižanje premije.

Preprečevanje in upravljanje terjatev: aktualne težave in težave

Če ne upoštevamo goljufij, je še eno veliko vprašanje, s katerim zavarovalništvo trpi zaradi preprečevanja in upravljanja škod. Zavarovalnice potrebujejo čas, da zberejo vse zahtevane podatke med preverjanjem ali poravnavo zavarovalnega zahtevka. To lahko privede do težav glede na resnost zahtevka.

Drug izziv je ugotoviti pravilno polnost zahtevkov. Tožniki običajno ponarejajo lažne dokumente, kar lahko privede do trditev, ki se nikoli niso zgodile.

Kako lahko Blockchain pomaga pri preprečevanju in upravljanju zahtevkov?

Blockchain v kombinaciji s sodobnimi tehnologijami lahko zavarovalnicam omogoči, da ustvarijo pregleden, a sposoben model zahtevkov, usmerjen v stranke. Model bi moral biti močno odvisen od zaupanja, kar pomeni, da mora biti v veliki meri pregleden.

Zaščitni vidik zavarovanja lahko v veliki meri izkoristi informacije o lokaciji dogodka, analitiki in zunanjih tveganjih, povezanih z dogodkom.

Distribuirana narava Blockchaina omogoča način izvedbe, ki tako zavarovalnico kot tožnika postavi v isto omrežje. Zavarovalnice ali druge tretje osebe lahko zlahka zajamejo informacije v zvezi z obrazci, policijskimi poročili, dokazi in kmalu. Drugi ključni vidiki tehnologije, ki lahko pomagajo pri tem procesu, so lahko mobilni telefoni ali senzorji, pritrjeni na druge naprave, pritrjene na entiteto ali okoli območja, kjer se dogodek odvija..

Ti bodo poenostavili celoten postopek in zagotovili pravilno predložitev zahtevkov. V zameno bo to izboljšalo zadovoljstvo strank in izboljšalo usklajevanje med vsemi stranmi, ki sodelujejo v postopku vložitve zahtevka.

Torej, kako bi zavarovalnica vedela, kdaj se dogodek zgodi? Dovoljenje senzorja za posredovanje informacij lahko opozori zahtevane stranke, ko se zgodi nenačrtovan dogodek.

Skratka, zavarovalnice lahko v kombinaciji z verigo blokov in drugimi tehnologijami, kot so sateliti, podatki senzorjev, mobilna tehnologija in druge, pomagajo rešiti problem zaupanja v sistem. Blockchain deluje kot hrbtenica, saj ponuja preglednost od samega začetka. Poleg tega se blockchain lahko uporablja tudi za olajšanje plačil, če so izpolnjena določena merila, s čimer se izboljša čas, potreben za obravnavo zahtevka.

Premoženjsko in nezgodno zavarovanje: aktualna vprašanja in težave

Premoženjsko in nezgodno zavarovanje je eden najpomembnejših segmentov zavarovanja, saj ga v veliki meri uporabljajo posamezniki, zagonska podjetja ali celo podjetja. Ta vrsta zavarovanja predstavlja 48% vseh ameriških premij in po vsem svetu velja za pomembno. Vendar pa se mučijo tudi težave, kot so ocena podatkov za obdelavo zahtevkov, ročni vnos podatkov, usklajevanje med stranmi itd. Ročni vnos podatkov vodi tudi do napak, ki kasneje povzročijo izgubo katere koli stranke, odvisno od vrste napake, ki se je zgodila.

Pomanjkanje ustreznega okvira za obdelavo zahtevkov škoduje končnemu uporabniku. Če je na primer vaša hiša poškodovana zaradi malomarnosti, morate izpolniti papirje za zahtevke in nato zahtevati zahtevke pri svojem zavarovalcu. Po zaključku bo zavarovalnica nadaljevala s škodnimi zahtevki in jih preverila.

Vendar pa se lahko odloži ali ustavi, odvisno od tega, kako kršiteljeva zavarovalnica obravnava škodo. Do te težave prihaja zaradi neusklajenosti med tem, kako zavarovalnice obravnavajo zahtevke svojih strank.

Kako lahko Blockchain pomaga pri odškodninskih zavarovanjih?

Blockchain lahko pomaga rešiti trenutne probleme premoženjskega in nezgodnega zavarovanja. Pristop je upravljanje fizičnega premoženja digitalno. Kot že vemo, da lahko blockchain uporabljamo za pisanje pametnih pogodb v kodo.

To pomeni tudi, da se poslovna pravila lahko izvajajo in izvajajo samodejno. Skratka, zahtevke je mogoče samodejno obdelati s pomočjo pametnih pogodb. Prav tako lahko vse spremembe izsledimo zaradi njihove pristnosti, zaradi česar jih je mogoče preveriti.

Pri tem so ključne pametne pogodbe, saj ponujajo zahtevano funkcionalnost spreminjanja papirnih pogodb v programsko kodo. Pametne pogodbe pa lahko nato samodejno izvršite tako, da vnesete vse informacije in jih nato ustrezno izvedete. Obveznosti lahko izračunamo tudi s pametnimi pogodbami, ki jih nato lahko izplačamo vsem udeležencem.

Avto zavarovanje lahko izkoristi splošno tehnološko rast, saj se lahko senzorji na vozilu samodejno pošljejo, če pride do nesreče. Pametna pogodba bo samodejno izvedla naslednje korake, kot so vleka ali zdravstvene storitve.

Nato bo poskušal oceniti škodo na vozilu s pomočjo senzorjev, nameščenih na vozilu, in tudi z ročnim pregledom. Pametne pogodbe bodo nato zabeležile, ko bodo prispela nova poročila. Po pridobitvi vseh zahtevanih informacij bo pametna pogodba zahtevek poravnala. Vse to je mogoče storiti z minimalnim človeškim posegom ali brez njega.

Zdravstveno zavarovanje: aktualna vprašanja in težave

Eno glavnih vprašanj je dostop do pacientovih podatkov zaradi zaupnosti. To vodi do pomanjkanja informacij / podatkov, potrebnih za zavarovanje škod, ki stane tako bolnišnice kot pacienta.

Vsak pacient, ki se ukvarja z zdravstvenimi težavami, mora v svojem življenju obiskati več zdravnikov. To vodi do težav pri izmenjavi informacij med zdravniki. Na splošno vsi v ekosistemu zdravstvene industrije, vključno z zavarovalnicami, ponudniki in pacienti, trpijo zaradi očitnih težav.

Večinoma bo zdravstvena organizacija podatke shranila v lastne silose, namesto da bi jih delila z drugimi ponudniki storitev. Obstaja tudi vprašanje podvojenih informacij ali informacij o napakah, ki se shranijo brez kakršne koli oblike postopka popravljanja. Neuporaba veznega okvira pomeni tudi več administrativnih stroškov in celo glavobol za paciente.

Skratka, pri zdravstvu obstajata dve pomembni težavi, ki neposredno ali posredno vplivata na zdravstveno zavarovanje. Togi zakoni o zasebnosti pomenijo, da informacij med zdravstvenimi zavodi ni mogoče brez težav deliti.

Blockchain v zdravstvenem zavarovanju: rešitve

Blockchain je kriptografsko varno omrežje, ki zdravstvenemu varstvu zagotavlja potrebno infrastrukturo za pravilno delovanje. Uporablja se lahko za ustvarjanje zasebnosti v omrežju in v zameno pomaga zdravstveni industriji prihraniti milijarde dolarjev.

Glavni cilj blockchaina je ustvariti mrežo, ki zagotavlja, da imajo pacienti vedno nadzor nad svojimi zdravstvenimi podatki. S tem lahko pacientom omogočijo, da se odločijo, kdaj in kako se njihovi podatki delijo z zdravniki ali medicinskimi inštituti.

Splošni vpliv verige blokov na zdravstveno varstvo pomeni, da lahko tudi zavarovanje deluje, kot bi moralo. Omrežje blockchain lahko uporabljajo za zdravstveno dokumentacijo bolnikov in zagotavljajo, da so pravilne. Ker blockchain uporablja kriptografski podpis, zagotavlja, da s podatki ni mogoče manipulirati na noben način.

Blockchain ščiti podatke z uporabo časovnih žigov. Tudi dokument, shranjen v verigi blokov, se lahko redno posodablja, da odraža spremembe. Tako zavarovalnice kot ponudniki lahko kadar koli dostopajo do podatkov in poskrbijo, da se revizijske informacije izvajajo brez težav. Pacienti lahko med postopkom revizije dodajo tudi več informacij in dodajo vrednost svojim zavarovalnim zahtevkom.

Preberi več: Blockchain za zdravstveno varstvo: uporabite primere in aplikacije

Pozavarovanje: aktualna vprašanja in težave

Pozavarovanje je tudi velik del zavarovalne industrije. Zavarujejo zavarovalnice in zaščitijo njihove interese ob naravnih nesrečah. Tako kot zavarovanje ljudem pomaga ublažiti tveganja in obvladovati nepričakovane življenjske dogodke, tudi pozavarovanje naredi enako za zavarovalnice.

Pozavarovanje je pri zavarovalnicah namenjeno ublažitvi tveganj, če so verjetnosti v nasprotju z njimi. Na primer, v primeru naravnih nesreč in množičnih zdravstvenih epidemij lahko pozavarovanje pomaga zavarovalništvu obvladati vse zahtevke in zahteve.

Trenutna rešitev, ki jo uporablja pozavarovanje, je v najboljšem primeru neučinkovita. Ročno se obdela in določi z enkratnimi pogodbami. Trenutne razmere povzročajo zaplete, saj je vsaka pogodba izrecno napisana, ki zajema delno tveganje ali določen dogodek. Prava težava se zgodi, ko se dogodek zgodi. Odločitev o pogodbi lahko traja do 3 mesece, kar obe stranki otežuje celoten postopek.

Prav tako se zavarovalnica ne pogaja le z eno pozavarovalnico, temveč z več, kar zaplete celoten postopek. Skratka, ni treba upoštevati nobenega standarda, ki vodi do različnih podatkovnih standardov med institucijami.

Kako lahko Blockchain pomaga pri pozavarovanju?

Kot smo že omenili, pozavarovanje močno trpi zaradi pomanjkanja pretoka informacij med organizacijami. Tehnologija Blockchain lahko pomaga rešiti težavo z zagotavljanjem poenostavljene mreže za izmenjavo informacij med stranmi.

Pri tem je ključna uporaba knjige v skupni rabi, kjer se potrebne informacije posodobijo takoj, ko postanejo na voljo. To pomeni, da se lahko stranke, zavarovalnice in pozavarovalnice povežejo in izmenjajo informacije za hitrejšo poravnavo škod.

Ta učinkovitost lahko industriji pomaga učinkoviteje delovati in s tem zmanjša operativne stroške, povezane z njo. Od tega imajo koristi tudi potrošniki, saj zmanjšuje skupne stroške, povezane z zahtevki.

Internet stvari (IoT)

Drug zanimiv primer uporabe blockchaina za zavarovanje vključuje blockchain in Internet of Things (IoT). V času povezanega sveta je običajno, da naprave ostanejo povezane in si izmenjujejo ogromno podatkov, ki jih je treba ustvariti in zbrati. Te iste podatke lahko uporabljajo zavarovalnice in izboljšajo svoje zavarovalne modele glede na uporabo.

Trg avtomobilskih zavarovanj lahko močno izkoristi te modele, ki temeljijo na uporabi in jim omogočajo zbiranje podatkov o zavarovanih vozilih. Torej, če se vozilo sreča z nesrečo, je mogoče podatke zbrati in nato poslati v zavarovalno mrežo, ki temelji na verigi blokov.

Preberi več: Pomen blockchaina v zavarovalniški industriji

Aplikacije, ki izboljšujejo verigo blokov za zavarovanje

Zavarovanje za blockchain je bilo vedno v fazi pri velikih podjetjih in organizacijah. Težave z zavarovanjem poskušajo rešiti z verigo blokov, številne aplikacije pa jo pravilno uporabljajo. Da bi dobili jasno sliko, bomo našteli nekatere posebne aplikacije, ki se osredotočajo na pravilno uporabo zavarovanja v verigi blokov. Začnimo.

Poseben primer uporabe: IBM Blockchain

IBM blockchain je eden tistih neverjetnih zavarovalniških projektov, ki s pomočjo IBM blockchain spreminja upravljanje zavarovalništva. IBM je tudi eno največjih podjetij, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov. Podjetjem omogoča, da zgradijo platformo z mislijo na preglednost.

Torej, kako to spremeni zavarovalništvo?

Prvič, poenostavlja celoten postopek podjetja, ki se ukvarja z zavarovalnimi posli. Prav tako jim olajša upravljanje več strank, saj nenehno komunicirajo z njimi. Na splošno lahko uporaba IBM-ove verige blokov v zavarovanju pomaga zmanjšati izzive, povezane z ravnanjem z več strankami.

Postopek preverjanja in posodabljanja poteka v skladu s tehnologijo porazdeljene knjige. To pomeni, da se na splošno zmanjšajo stroški, povezani z upravljanjem in razprševanjem politik. V zameno je podpora strankam poenostavljena in deluje brezhibno v celotni zavarovalniški industriji. Skratka, IBM-ova veriga blokov nam omogoča obvladovanje trenutnih izzivov pri upravljanju zavarovalništva.

Nekateri kritični načini, kako IBM blockchain izboljšuje upravljanje zavarovanja, so naslednji:

 • Popolno kritje tveganj
 • Subrogacija
 • Skupinske koristi
 • Pozavarovanje

In tako naprej. Obstajajo tudi drugi primeri uporabe, ko je IBM-ovo verigo blokov mogoče uporabiti za zmanjšanje stroškov, racionalizacijo operacij in v zameno za izboljšanje storitev za stranke. Prav tako gradi zaupanje med različnimi prodajalci, kupci in strankami, ki so neposredno ali posredno povezane z zavarovanjem.

Blockchain Marine Insurance

Večina igralcev si prizadeva za rešitev določenega problema. To velja tudi v primeru morske industrije, saj igralci, kot so Guardtime, EY in drugi zavarovalniški bloki, poskušajo rešiti problem morskega zavarovanja..

Drugi ključni akterji, ki aktivno sodelujejo v procesu, so Microsoft, A.P in drugi. Njihov cilj je izboljšati obvladovanje tveganj z uporabo avtomatiziranih transakcij glavne knjige.

Na začetku se bodo osredotočili le na obvladovanje tveganj za 1.000 komercialnih plovil. Ko so enkrat vzpostavljeni in imajo stopnjo uspešnosti; Nato bodo svojo platformo razširili na druga poslovna zavarovanja, vključno z letalskim, energetskim, pomorskim tovorom in drugimi sektorji.

Blockchain v življenjskem zavarovanju

Človeško življenje je verjetno najpomembnejše. Kar zadeva tehnologijo, lahko pomaga oblikovati življenje milijonov ljudi po vsem svetu. Življenjsko zavarovanje lahko veliko koristi z uporabo verige blokov, ki izboljšuje postopek registracije smrti in z njo povezane terjatve.

Ker se postopek življenjskega zavarovanja razlikuje od države do države, je pomembno poiskati enotno sredstvo za obravnavo vseh zahtevkov in z njim povezanih postopkov.

Obstoječi zahtevki za življenjsko zavarovanje niso učinkoviti, saj lahko traja do šest mesecev, da se zahtevki obdelajo. Pomeni, da mora tožnik pred končno obdelavo zahtevkov prestati veliko težav. Blockchain življenjsko zavarovanje lahko pomaga ublažiti vse težave.

Ustrezen model življenjskega zavarovanja, ki temelji na blockchainu, lahko deluje v povezavi z bolnišnico, zavarovalnico, obdeluje smrtno listino in dovoljenje za pokop, da zagotovi hitrejšo in boljšo obravnavo zahtevkov..

Zahtevani koraki za zorenje in posvojitev zavarovanja

Tako kot katera koli druga tehnologija bo minilo nekaj časa, preden bo blockchain mogoče pravilno implementirati v zavarovanje. Da pa bo uspelo, mora slediti tristezni rešitvi za pravilno zorenje in posvojitev.

Ti so naslednji:

Notranji dokaz koncepta

Prvi korak, ki ga morajo zavarovalnice izvesti, je uporaba notranje usmerjenih primerov uporabe. S tem lahko uporabljajo svoj nabor podatkov o strankah in izboljšajo notranje poslovanje s pametnimi pogodbami.

Eksperimentiranje je treba opraviti, da se naučite, kako ugodni so njihovi sistemi za verigo blokov.

Procesi, osredotočeni na kupca

Čeprav je običajno, da podjetja izboljšajo svojo splošno učinkovitost procesa, so pozabila uporabiti pristop, osredotočen na kupca. Idealno je zagotoviti, da se aplikacije, usmerjene k strankam, izvajajo pravilno z uporabo strategij, ki se prilegajo velikemu ekosistemu.

Ta pristop bo zagotovil, da bo posvojitev sprejeta na trgu in da bodo zavarovalnice postale tržne oblikovalke in ne sledilke. Prav tako morajo zavarovalnice upoštevati ustrezne regulativne, pravne in davčne okvire, da se zagotovi tehnologija, razvita za dolgoročno uporabo..

Omogočanje interneta stvari

Zavarovalnice se za natančnost in verodostojnost močno zanašajo na informacije in podatke, zajete prek različnih naprav. Najboljši pristop za zagotovitev pravilnosti zajetih podatkov je, da morajo zavarovalnice zagotoviti, da je veriga blokov integrirana v IoT.

Na ta način lahko interakcija med blockchainom, IoT in velikimi podatki spremeni način delovanja zavarovalnice. Tu je ključno avtomatizirati celoten postopek, vključno s premijami, zahtevki in drugimi vprašanji.

Če želite uvesti rešitve, ki temeljijo na tehnologiji blockchain, morate razumeti osnovne izzive. Izvedite več z našega seznama 10 najboljših izzivov za izvajanje blockchaina v podjetju.

Zaključek

Potreba po blockchainu je najpomembnejša v skoraj vsaki panogi. Zavarovanje ni drugačno in lahko ima veliko koristi od verige blokov. V tem članku smo razpravljali o pomembnih primerih uporabe, ki so povezani z verigo blokov za zavarovanje. Ključni primeri uporabe vključujejo preprečevanje odkrivanja goljufij, upravljanje ter preprečevanje škod itd. Prav tako bo potreben čas za uvedbo verige blokov v zavarovanje, zavarovalnice pa jo morajo najprej uvesti interno, preden jo lahko sprejmejo drugi. Pred začetkom resnične spremembe mora imeti prednost nekaj zavarovalnic in pozavarovalnic.

Če vas zanima več primerov in aplikacij za blockchain, si oglejte naš brezplačni tečaj blockchain zdaj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map