Blockchain za vodstvo

Če ste izvršni direktor, potem morate vedeti, kako pomembno je, da se naučite o blockchainu.

V tem članku boste izvedeli več o verigi blokov. Gre za uvodni tečaj, namenjen vodstvenim delavcem, “blockchain za vodstvo”.

Na trenutnem konkurenčnem trgu je pomembno, da se naučite več o verigi blokov. Da vam bomo pomagali pri iskanju, pojdimo skozi naš program usposabljanja za blockchain za vodstvo.

Zakaj se morate naučiti o blockchainu?

Blockchain govori o mestu. Če ste na višjem vodstvenem položaju, boste o temi blockchain razpravljali zelo pogosto.

Kot izvršni direktor morate biti dobro seznanjeni z osnovnimi koncepti verige blokov. Tako boste prepričani v svoje pogovore in boste lažje sprejemali odločitve, ki temeljijo na njih. To je glavni cilj tečaja za blockchain.

Če ste že član najvišjega vodstva blockchaina, vam osvežitev vaših osnov lahko da samozavest, da sprejmete težke odločitve, ki zahtevajo znanje in znanje.

Katere teme bi morali zajeti v tečaju usposabljanja za blockchain za vodstvo? In zakaj?

Pojdimo skozi teme, o katerih bomo razpravljali v našem blockchainu za izobraževanje vodstvenih delavcev.

 1. Uvod v blockchain – Da bi pravilno razumeli blockchain
 2. Vpliv Blockchaina je podoben internetu – Če želite vedeti, kako je veriga verig po vplivu in funkcionalnosti enaka internetu
 3. Vpliv blockchaina na različne panoge – Spoznavanje trenutnih primerov uporabe
 1. Bančništvo in finance
 2. Oskrbovalna veriga
 3. Avtomobili
 4. Vladne službe
 • Digitalno zaupanje: največja korist Razumevanje pomena digitalnega zaupanja in kako blockchain izboljšuje digitalno zaupanje med uporabniki
 • Kako deluje blockchain? – Spoznavanje delovanja verige blokov
  1. Knjiga po meri
  2. Sposobnost shranjevanja česar koli
  3. Spoznavanje kriptovalut: Kriptoekonomija 101 – Naučite se, kako kripto delujejo tako, da vam omogočajo ekonomijo okoli verige blokov
  4. Upravljanje s tveganji – Naučite se upravljati s tveganji v blockchainu
  5. Okviri za podjetja, ki jih morate poznati – Spoznajte okvire podjetja, da jih boste lahko uporabili v svoji organizaciji
  6. Zaključek
  7. Zakaj so teme izbrane za verigo blokov za tečaj vodstva?

   Blockchain za usposabljanje voditeljev je namenjen vodjem, ki blockchaina ne poznajo. Teme so izbrane tako, da se osnove pravilno prilagodijo, tako da lahko obiskujete intenzivnejše tečaje za blockchain.

   Uvodni tečaj vas bo seznanil z idejo blockchain, njegovimi primeri uporabe in drugimi pomembnimi stvarmi. Po koncu tečaja boste lahko naredili naslednje stvari:

   • Pojasnite verigo blokov
   • Pojasnite vpliv verige blokov na naše trenutne panoge
   • Razumevanje primerov uporabe, povezanih z dobavno verigo, bančništvom in financami, vladnimi storitvami in avtomobili
   • Razumeti pomen digitalnega zaupanja in kako ga blockchain lahko zagotovi.
   • Spoznajte, kako blockchain deluje interno
   • Spoznajte gospodarstvo okoli verige blokov, to je kriptovalut in žetonov
   • Razumevanje obvladovanja tveganj blockchain

   Naš priporočeni tečaj za usposabljanje za blockchain za vodstvo

   Uvod: Blockchain


   Blockchain je spremenil svet. Njegov decentraliziran pristop ni nič drugega. Z njim lahko vrstniki prenašajo informacije po omrežju brez potrebe po osrednjem organu.

   Tehnično lahko blockchain predstavljate kot verigo blokov. Vsak blok vsebuje informacije o transakcijah, ki so shranjene in zaščitene z močnimi kriptografskimi metodami. Torej, če se vrstnik odloči, da bo informacije poslal drugemu vrstniku, jih lahko odda vsem vrstnikom. To je treba vključiti v blok in nato preveriti s konsenzno metodo.

   Blockchain je tehnologija porazdeljene knjige (DLT), kar pomeni, da vsak vrstnik shrani kopijo knjige ali baze podatkov. S tem se popolnoma odstrani potreba po centralizaciji.

   Ta pristop DLT podjetjem odpira nove možnosti za raziskovanje. Zdaj lahko svoje sisteme utrdijo bolj kot kdaj koli prej – z uvedbo varnejšega in zasebnejšega decentraliziranega sistema. Vgrajuje tudi preglednost, nespremenljivost in razširljivost celotne platforme.

   To je dober začetek za blockchain za usposabljanje vodstvenih delavcev.

   Vpliv Blockchaina je podoben internetu

   Da bi bolje razumeli verigo blokov, razumimo neverjetno podobnost med verigo verig in internetom

   Internet je bil revolucionarna tehnologija. Spremenilo je naše življenje. Prinesel je toliko novosti in tudi zdaj še vedno vpliva na naše življenje. Z blockchainom bo naša digitalizacija postala bolj običajna.

   Prednosti blockchaina so številne. Če si želite ogledati pogled, si oglejmo spodnje prednosti:

   • Informacije lahko zdaj postanejo dostopnejše kot prej. Z verigo blokov ne bi bilo potrebe po centraliziranem organu za shranjevanje, izmenjavo in distribucijo zapisov.
   • Stroški upravljanja celotne rešitve blockchain bodo boljši v primerjavi s centralizirano oblastjo. Vendar izbira konsenzne metode določa stroške. V večini primerov je uporaba blockchaina koristna, ko gre za stroške.
   • Tudi panoge, ki jih internet ne moti, se bodo začele spreminjati. To je posledica tega, kako je mogoče podatke ustvariti, shraniti in pridobiti.
   • Storitve, ki so bile v obdobju interneta ranljive, se bodo spremenile. Na primer, izmenjava glasbe lahko postane bolj pregledna kot kdaj koli prej z odstranitvijo centraliziranih platform. Novi glasbeniki bodo imeli boljše možnosti, da pridejo do poslušalcev kot kdaj koli prej.
   • Potrebe po silosih na medicinskem področju bodo počasi odstranjene – izboljšan način shranjevanja bolnikovih zdravstvenih podatkov. Izboljšalo bo delovanje zdravnikov in spremenilo izvajanje raziskav z uporabo javno shranjenih zdravstvenih podatkov.

   Web 3.0 preprosto razloženo

   Vpliv Blockchaina na različne panoge

   Obstaja veliko primerov uporabe blockchain. Blockchain za usposabljanje vodstvenih delavcev bo zajemal tudi majhen vpogled v primere uporabe, tako da boste lahko dobili idejo o resničnem vplivu blockchaina. Omenimo jih nekaj:

   Bančništvo in finance: Od samega začetka bo največji sektor, na katerega boste videli vpliv, bančništvo in finance. Na voljo je že veliko okvirov, povezanih s podjetji, vključno s Quorumom. Ta okvir ponuja orodja, funkcije in funkcije za preoblikovanje bančnih in finančnih storitev za uporabo verige blokov.

   Številni veliki igralci, vključno z Visa, JPMorgan, American Express itd., So že začeli svojo osvajanje, da bi uvedli verigo blokov. Številni med njimi imajo dokaz o konceptu (POC), nekateri pa izvajajo pilotske programe.

   Oskrbovalna veriga: Dobavna veriga je še eno področje, kjer bo veriga verig najbolj vplivala. Zagotovil bo, da bo oskrbovalna veriga postala bolj racionalizirana – z manj goljufijami ali brez njih. Podjetja v dobavni verigi lahko zdaj spremljajo vsako sredstvo, ki se prenaša prek njega. Skoraj vsem informacijam je mogoče slediti, kar zagotavlja, da ne pride do prevar. Zagotavlja tudi, da lahko slabe izdelke ali predmete, ki so zamudili rok uporabnosti, zavržemo.

   Implementacija verige verig dobavne verige prihrani tudi stroške in čas. IBM je sodeloval z Walmartom za proizvodnjo verige preskrbe s hrano.

   Avtomobili: Od verige blokov lahko koristi tudi avtomobilska industrija. Za zdaj večina igralcev trenutno preizkuša blockchain in je v fazi PoC. Igralci, kot sta Volkswagen Financial Services in Renault, so ključni akterji. Ford in Tesla razvijata tudi lastno verigo blokov, ki jim bo pomagala pri testiranju telematičnega sledenja.

   S sledenjem lahko izboljšajo avtomobilsko oskrbo, lastnikom pomagajo pri zavarovanju škod in drugih ugodnosti, vključno z vzdrževanjem itd..

   Vladne službe: Primer uporabe vladnih storitev je poseben, saj prikazuje vpliv blockchaina in ne kriptovalut. Kriptovalute so med vladami po vsem svetu doživele divji uspeh – mnogi so to naravnost prepovedali. Blockchain pa je vladi omogočil učinkovitejše upravljanje z njihovimi sistemi.

   Uporaba verige blokov bo pomenila tudi večje zaupanje v sisteme. Vlada lahko blockchain uporabi pri gradnji pametnih mest, ustreznem izobraževanju, sledenju cepljenju, dajanju posojil in plačilnih seznamov. Možnosti je nešteto, veriga blokov pa lahko pomaga spremeniti način delovanja in delovanja vlade.

   Obstajajo tudi drugi sektorji in primeri uporabe, kjer blockchain zasije. Za boljšo perspektivo spodaj naštejmo še nekaj:

   • Varnost hrane
   • Trgovina na drobno
   • Skrb za zdravje
   • Zavarovanje
   • Nepremičnina
   • Mednarodna trgovina in surovine
   • Šport

   In veliko več!

   Digitalno zaupanje: največja korist

   Kot izvršni direktor morate razumeti pomen digitalnega zaupanja. Vse do zdaj izdane tehnologije niso mogle rešiti problema digitalnega zaupanja.

   Centralizacija je ključni koncept, ki ga uporabljajo organizacije tam zunaj. Vzemite katero koli družbo in ugotovili boste, da je to velik del tega, kako stvari delujejo. Centralizacija ni slaba, je pa neuspeh, ko gre za digitalno zaupanje.

   Trenutno je digitalno zaupanje trenutno najdražje sredstvo. Z verigo blokov lahko postane dostopnejša vsem. Brez osrednjega organa boste zagotovo pridobili boljše zaupanje vrstnikov, ki sodelujejo v mreži. Storitve in blago lahko zamenjate neposredno. Zaradi pomanjkanja ene nadzorne stranke ne more priti do informacij ali goljufij.

   Blockchains so znani tudi po odlični varnosti. Poleg tega bodo zapisi nespremenljivi, kar pomeni, da enkrat napisanih podatkov ni mogoče spreminjati. To odlično deluje pri sistemih, ki se zanašajo na dokazilo o transakciji med obema stranema.

   Tudi trenja pri transakcijah se bodo zmanjšala, s čimer se bo izboljšalo splošno financiranje trgovine.

   Kako deluje blockchain?

   Glavna ideja Blockchaina je decentralizacija.

   Za doseganje bistvene ideje uporablja bloke v verigi.

   Lahko si ga predstavljate kot vlak, ki ima vsak prekat blok. To je enosmerni seznam, zato lahko na konec seznama dodate samo nov blok.

   Blockchain ne uporablja tradicionalne baze podatkov, ampak se zanaša na decentralizirane podatkovne strukture. Podatke organizira v decentralizirano bazo podatkov. V primeru tradicionalne baze podatkov lahko vidite uporabo tabel. V tem primeru podatkovne strukture delujejo kot vir shranjevanja informacij. Da bi zagotovil svoje notranje delovanje, kriptovaluta doseže soglasno metodo.

   Metoda konsenza je tukaj najpomembnejši koncept.

   Konsenzna metoda pomaga doseči odločitev ali konsenz v omrežju. Če je na primer izvedena transakcija, bodo različni vrstniki v soglasje vključeni in jo nato potrdili v skladu z uporabljeno metodo. Obstaja veliko priljubljenih metod soglasja.

   Le malo jih vključuje

   • Proof-of-Work (PoW)
   • Proof-of-Stake (PoS)
   • Delegirani dokaz o vlogi (DPOS)
   • Dokaz o zmogljivosti

   Zaradi tega pristopa ni nobenega centraliziranega organa, ki bi nadzoroval sistem. Paypal na primer uporablja centraliziran pristop. Zaradi tega lahko pri prenosu omenjenega zneska izkoristijo dobro maržo. Za primerjavo, blockchain stane le delček.

   Knjige po meri

   Kot izvršni direktor bi morali vedeti, da ni trdega pravila. Blockchain za vodstvo pomeni razumevanje, da je blokchain resnično mogoče prilagoditi glede na zahteve podjetja ali podjetja.

   Knjiga je sestavljena iz različnih elementov, ki jih je mogoče hkrati prilagoditi in biti enostavni. Kompleksni predmeti medsebojno sodelujejo – opredeljeni so glede na njihovo vedenje.

   V jedru so trije glavni sklopi. Vključujejo

   • Transakcije
   • Bloki
   • Pametne pogodbe

   Transakcije se zgodijo, ko vrstnik pošlje informacije ali dragoceno sredstvo drugemu vrstniku. To je najosnovnejša oblika izračuna, ki poteka v verigi blokov. Glavna knjiga, ki je sestavljena iz blokov, dobi informacije in jih doda. Vendar mora blok preučiti omrežje s konsenznimi metodami.

   Ko se transakcije predvajajo, se dodajo v bloke. Bloke lahko nato obravnavate s konsenzno metodo ali s pametnimi pogodbami, ki se uporabljajo v blokovnem omrežju.

   Torej, kaj so pametne pogodbe?

   Pametne pogodbe so pravna koda, ki se izvrši, če je izpolnjen določen pogoj. Kodirani so v skladu z zahtevami in delujejo kot način za avtomatizacijo stvari.

   Na primer, vzemimo dve stranki, ki se ukvarjata z nepremičninami.

   Ena stranka se strinja, da bo prodala svoje premoženje drugi. Za začetek postopka ena stranka pošlje določen znesek za knjigo nepremičnine. Pametna pogodba registrira zahteve in knjiži nepremičnino na ime kupca. Nato se dokumenti izdelajo s pametnimi pogodbami in podatki se zabeležijo v posebni rešitvi blockchain. S pripravljenimi dokumenti lahko pametna pogodba zdaj počaka na prenos preostalega zneska. Takoj, ko se nakaže preostali znesek, se pametne pogodbe ponovno izvršijo in dajo ustrezne pravice do nepremičnine.

   Na ta način pametne pogodbe avtomatizirajo več stvari, vključno z

   • Rezervacija nepremičnine
   • Priprava dokumentov, vključno s preverjanjem
   • Vpis nepremičnine
   • Dokončanje nepremičnine, vključno s preverjanjem

   Če ga primerjate s scenarijem iz resničnega sveta, lahko postopek traja mesece.

   Integriteta podatkov ima tudi ključno vlogo. Ker so podatki, shranjeni v verigi blokov, nespremenljivi, so jim že zaupali. Izboljša komunikacijo in soglasje.

   Za preverjanje informacij se izvedejo dvostopenjski koraki. Prva je komunikacija, kjer se nove informacije širijo od enega do drugega vrstnika. Drugi korak je potrditev omrežja s konsenzom.

   • 1. korak: Komunikacija med vrstniki
   • 2. korak: Potrditev omrežja s konsenzom

   Protokoli, ki se uporabljajo v blockchain omrežju, so lahko različni in lahko določijo čas, stroške in način transakcije. Prilagojena knjiga ponuja uporabo protokolov, ki so popolnoma odvisni od izvedbe.

   Sposobnost shranjevanja česar koli

   Blockchain ponuja zaloge vrednosti. V verigo blokov lahko shranite kar koli, kar vključuje identiteto, neobdelane informacije, vrednost transakcije itd. To tudi pomeni, da se lahko uporablja za potrdila, sodno hrambo, sledenje premoženju, identiteto oseb, sodišče, dobavno verigo, značke itd!

   Spoznavanje kriptovalut: Kriptoekonomija 101

   Kriptovalute so sestavni del ekosistema blockchain. Pomagal vam bo razumeti ekonomijo okoli verige blokov.

   Kriptovalute so decentralizirane valute, ki za vrednotenje ne zahtevajo nobenega osrednjega organa. Vsakdo lahko prosto uporablja kriptovalute ali trguje z njimi.

   Bitcoin je odličen primer kriptovalut. Kriptovaluta je tudi dejanski primer uporabe verige blokov. To je prvi primer uporabe verige blokov.

   Ko gre za kriptovalute, se morate naučiti o naslednjem:

   • Podpisi se uporabljajo za identifikacijo sporočila pošiljatelja.
   • Hash se uporablja za sporočanje topološkega vrstnega reda
   • Protokol soglasja določa način preverjanja transakcij

   Ko gre za ekonomski vidik kriptografije, se morate naučiti o naslednjem:

   • Žetoni, ki se uporabljajo kot spodbuda za vrstnike, naj si prizadevajo za upravljanje verige blokov ali kriptovalut
   • Privilegiji, dodeljeni akterjem pri odločanju

   Upravljanje s tveganji

   Tveganja so del katere koli tehnologije. Blockchain ima lastno tveganje. Kot izvršni direktor morate spoznati tveganja, povezana z verigo blokov.

   Splošna tveganja, ki obkrožajo verigo blokov, vključujejo naslednje

   • Težko je integrirati blockchain protokole
   • Pomanjkanje standardizacije
   • Slabo vrednotenje kriptovalut

   Ta tveganja so pogosta pri skoraj vsakem projektu veriženja blokov. Z učenjem teh tveganj ste se zdaj pripravljeni spoprijeti z njimi.

   Če ste v razvojni skupini, obstajajo tudi druge vrste tveganj. Tveganja za razvoj verige blokov vključujejo naslednje

   • Nerazviti standardi
   • Veliko povpraševanje po energiji
   • Zakonodaja o zasebnosti podatkov
   • Zaupajte razvijalcem in upraviteljem blokov
   • Hitrosti transakcij
   • Vloga uporabnika
   • Zlonamerni uporabniki

   Če vas zanima več o Blockchain tveganjih, si oglejte podroben članek o Blockchain tveganjih

   Blockchain tveganja

   Okviri za podjetja, o katerih je treba vedeti

   Izdelava lastne verige blokov iz nič ni praktična. Zato morate uporabljati ogrodja blockchain podjetja.

   Uporaba blockchain platform ima veliko koristi. Za začetek boste dobili osnove že takoj. Na voljo bo že osnovna veriga blokov, ki jo lahko prilagodite svojim zahtevam.

   Druge prednosti vključujejo izboljšano učinkovitost, pametne pogodbe, preprečevanje goljufij, preglednost, pregled uspešnosti in slišnost.

   Spodaj si lahko ogledate priljubljene platforme blockchain:

   • Hyperledger – Najboljša platforma blockchain tam zunaj. Gre za krovni projekt, v okviru katerega se razvija več okvirnih projektov.
   • R3 Corda – R3 Corda je odprtokodna blockchain platforma, ki ima drugačen pristop pri reševanju problemov, povezanih z blockchain.
   • Ethereum – priljubljena odprtokodna veriga blokov, s katero lahko nastavite svojo verigo blokov
   • Enterprise Ethereum – veriga Enterprise Ethereum je rešitev za podjetja
   • Quorum – Quorum je rešitev podjetniške verige verig, osredotočena na finančne inštitute.

   Poleg tega obstajajo tudi blockchain platforme, s katerimi si lahko pomagate pri upravljanju blockchain-a. Ti so naslednji

   • IBM
   • AWS
   • Oracle

   Celoten priročnik o okolju podjetja si lahko preberete tukaj: https: //101blockchains.com/blockchain-platforms/

   Osebno usposabljanje in zakaj bi ga morali razmisliti

   Če resno razmišljate o učenju blockchaina, si lahko ogledate tudi osebni trening.

   Z osebnim treningom boste dobili priložnost, da boste blockchain razumeli veliko bolje. Poleg tega lahko tudi sami postavljate vprašanja in razrešite dvome v polnopravni verigi blokov za izobraževanje vodstvenih delavcev.

   Zaključek

   Blockchain za izobraževanje vodstvenih delavcev je vroča tema, in če ste si to doslej izmislili, si oglejte osebno izobraževanje, ki je na voljo na 101Blockchains.com. Oglejte si tudi Workshop Blockchain Workshop, kjer se lahko vi in ​​vaša ekipa udeležite in razširite svoje znanje o izvajanju blockchainov v resničnem svetu. Obstajal bo tudi osebni vodnik / inštruktor, da boste lahko razjasnili dvome in povečali svoje učenje.

   Torej, kaj menite o blockchainu za usposabljanje vodstvenih delavcev? Komentirajte spodaj in nam sporočite.

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map