Blockchain za nepremičnine: kako to moti trg

Glede na to, kako blockchain močno moti bančni in finančni sektor, je težko najti katero koli panogo, ki jo ta tehnologija še vedno ne dotika. Pravzaprav se tudi nepremičnine niso mogle izogniti motnjam. Torej, podrobneje bomo preučili, kako in zakaj lahko blockchain za nepremičnine postane prelomnica tega sektorja.

V resnici imajo komercialne nepremičnine pomembno vlogo v celotnem svetovnem gospodarstvu. Po poročanju MSCI se je svetovni nepremičninski trg povečal z 8,9 bilijona dolarjev leta 2018 na 9,6 bilijona dolarjev leta 2019. Čeprav se zdi, da industriji gre kar dobro, je dejansko sestavljen iz številnih trenj in likvidnostnih težav.

Trg je zdaj preveč nestabilen za vlaganje in na voljo samo visokemu razredu. Zanimivo je, da se je v preteklih letih pojavilo več nepremičninskih družb, ki temeljijo na verigah blokov, zdaj pa nameravajo porušiti način delovanja te industrije.

Nevarnost je resnična in vpliva na tradicionalne načine nepremičnin, ki bodo kmalu zastarele. Zato je edina pot, s katero lahko ta industrija preživi, ​​integracija verige blokov v njihove poslovne modele.

Zato bom v tem priročniku nadaljeval, kako ta tehnologija moti nepremičnine in kako je blockchain za nepremičninske pobude trenutno najboljši pristop.

Vpišite se zdaj:Brezplačni tečaj osnove blokchain

Blockchain za nepremičnine: Katere so največje težave z nepremičninami?

Ni odprto za vse

No, iskreno, nepremičninska industrija je bila vedno naložbena izbira samo za bogate. Prej pa bi lahko srednji razred to poskusil uporabiti kot možnost, vendar je to zunaj njihovega dosega. Premoženja, ki bi lahko delovalo kot alternativa nepremičninam za srednji sloj, ni veliko. Toda zakaj so razmere zdaj tako ostre?

V resnici je postavljenih veliko ovir, ki večini prebivalstva preprečujejo dostop do nepremičnin. Na primer, kreditne ocene, mednarodni bančni računi, akreditacija, državljanstvo, financiranje, dostop do pravega sponzorja, denarne potrebe in upravljavci skladov so nekatere glavne ovire.

Tudi ta panoga se ukvarja z veliko posredniki, kar dviguje stopnjo težavnosti za splošno prebivalstvo.

Pomanjkanje preglednosti

Stopnja nepoštenosti in korupcije močno pesti ta sektor. Ker v poslovnem procesu ni koncepta preglednosti, gre za utajo davkov, prevare, pranje denarja itd..

V svetovnem merilu se vsako leto opere od 800 do 2 bilijona dolarjev. In velik del tega je prek nepremičninskih shem. Še več, ocena pranja denarja na področju nepremičnin znaša približno 1,6 bilijona dolarjev.


Očitno gre za ogromno vprašanje, s katerim ima vlada težave. Če torej poslovni model začne vključevati preglednost, se lahko bori proti korupciji.

Zelo visoke pristojbine

To predvsem skrbi vlagatelje, ki jih zanima naložba v mednarodne nepremičnine. Toda za to morajo v različnih fazah plačati ogromno pristojbin. Na primer, obstajajo posredniške provizije, menjalne provizije, davki, odvetniški stroški, honorarji za nakazila, naložbeni stroški itd.

Ker je število posrednikov v tem sektorju precej ogromno, si vsi sami zmanjšajo stroške in zvišajo celotni proračun za naložbo. Še več, upoštevati morate tudi, da boste morali uporabljati računovodje in se posvetovati z odvetniki, da bodo tudi vaše davčne evidence čiste.

Tako na splošno postane draga naložbena možnost.

Nizke ravni likvidnosti

No, mislim, da vsi vedo, kako težko je likvidirati nepremičninsko premoženje. To je eden glavnih razlogov, zakaj se mora ta sektor res spremeniti. Tukaj pod likvidnostjo mislim, kako hitro lahko svoje nepremičninsko sredstvo pretvorite v denar. Zaradi visokih provizij in cenovne vrednosti nepremičnin ni veliko kupcev, ki bi vam pomagali prodati vaše premoženje, ko ga potrebujete.

Torej je iskanje kupca zanjo veliko težje kot pri drugih vrstah sredstev. Težave so vstopne ovire, nizka razpoložljivost, preveč predpisov, dolgotrajni postopki itd.

Vse te težave potencialne kupce odvračajo od naložb v nepremičnine.

Obveze glede visokih cen

To je še eno vprašanje, ki srednjemu razredu preprečuje, da bi nepremičnine kdaj obravnaval kot dobro možnost. V resnici tovrstna naložba vnaprej potrebuje veliko kapitala. Tega si ne more privoščiti veliko ljudi. Še več, le peščica višjih razredov lahko vnaprej pokaže toliko kapitala.

V mnogih primerih morajo vlagatelji poiskati druge drage alternative, da bi dosegli zaveze glede cen. Ker je trg nestanoviten, lahko veliko denarja stavimo na sredstvo. Čeprav imate v svoji državi odlično kreditno oceno, je ne morete uporabiti za mednarodne trge.

Počasna hitrost transakcije

Groza nakupa nepremičnin se začne z noro počasnimi transakcijskimi procesi. Ne samo, da je ta sektor večino časa v veliki meri neučinkovit, ampak tudi v procesu naredi veliko napak. Tudi iskanje prave nepremičnine traja veliko časa.

Očitno traja v povprečju približno 6 mesecev, da najdete nepremičnino in nato še 6 mesecev, da opravite vse postopke za njeno pridobitev. To je ogromno časa, ki bi ga zapravili v naložbenih shemah.

Če boste vse to imeli v mislih, boste videli, zakaj ta sektor trenutno potrebuje motečo silo.

Vpišite se zdaj: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

Kakšne so prednosti blockchaina pri nepremičninah?blockchain za nepremičnine infographic

Uporaba verige blokov v nepremičninskem sektorju ima nekaj koristi. Poglejmo, kaj so to –

Večja preglednost

Brez dvoma je, da je veriga blokov popolnoma sposobna ponuditi preglednost, ki jo nepremičninski sektor tako zelo potrebuje. Kot že veste, se nepremičninski sektor spopada z veliko korupcije. A s pomočjo preglednih sistemov se to lahko končno ustavi. Če nepremičninska podjetja začnejo uporabljati verigo blokov za svoje rešitve, lahko stranke vidijo, kam gre denar.

Ker bo glavna baza podatkov ostala javna, nihče ne bo mogel spremeniti ali celo odstraniti nobenih transakcij, ko pride v verigo blokov.

Menimo, da je to trenutno najboljša rešitev.

Brez podatkovnih silosov

Podatki so razpršeni po nepremičninskih agencijah. Zato nikoli ne boste našli nobenega vira točke, kjer bi lahko dobili dostop do vseh informacij, potrebnih za vaš nakup. Še bolj pomembno je za podjetja. Če obstaja samo ena baza podatkov, ki vsebuje vse informacije različnih zainteresiranih strani, se bo učinkovitost podjetja močno povečala.

Blockchain lahko to ponudi. V resnici lahko blockchain ponuja dnevnike v skupni rabi, zaščitene pred nedovoljenimi spremembami, ki lahko sestavijo vse posamezne informacije o lastnosti. Torej lahko uporaba verige blokov v nepremičninah hitro reši veliko težavo in poveča tudi skupne prihodke.

Učinkoviti transakcijski procesi

V resnici se transakcije, ki se dnevno dogajajo z nepremičninami, opravijo z bančnimi nakazili in potrebujejo veliko časa. Še več, v mnogih primerih preverjanje KYC ali druga dokumentacija zahteva veliko denarja. Toda pri blockchainu se lahko transakcije zgodijo v nekaj minutah.

Tudi v najslabšem primeru lahko postopek zaključi v enem dnevu, prej pa so trajali dnevi. Tako bodo vlagatelji ali kupci postali bolj pripravljeni vlagati in se jih ne bodo izogibali.

Vendar morate zagotoviti, da bo vaša rešitev veriženja blokov ustrezala dnevnim potrebam vašega podjetja. Če ne more, boste na koncu imeli počasen sistem.

Omejeni posredniki

Najboljša korist uporabe blockchaina v nepremičninah je zmanjšanje ogromnih posrednikov. V resnici preveč posrednikov povzroča zapletenost in dodane stroške. Blockchain je učinkovit pri odstranjevanju posrednikov iz enačbe. Torej vam s popolno digitalnostjo ne bo treba reševati nepotrebnih posredniških rezov.

Prav tako bodo vsi novi oglasi na platformi temeljito preverjeni. Torej v tem sektorju ni prostora za prevare ali goljufive dejavnosti. Ne samo, da je učinkovitejši za vlagatelje, ampak tudi za velike nepremičninske družbe.

Bi radi izvedeli več o prednostih tehnologije blockchain? Zakaj ne preverite našega vodnika o prednostih tehnologije veriženja blokov?

Verjetni primeri uporabe blockchaina v nepremičninah

Povečanje likvidnosti

Eden najboljših primerov uporabe blockchaina v tej panogi je povečana likvidnost. V resnici lahko uporaba verige blokov ustvari platformo, kjer lahko nepremičninska podjetja ponujajo svoje storitve in nepremičnine za nakup in prodajo.

Še več, posamezniki, ki vlagajo v nepremičnine, lahko svoje nepremičnine tudi navedejo za boljši doseg. Javne platforme blockchain lahko pozdravijo vsakogar, da navede svoje premoženje. Vendar bodo morali opraviti postopek preverjanja pristnosti, da preverijo svoje ozadje in odpravijo morebitne prevare.

Toda platforma za nakup in prodajo nepremičnin bo pomagala učinkoviteje povezati potencialne kupce s prodajalci.

Boljši postopek iskanja nepremičnin

Iskanje popolne nepremičnine je prava nadloga, ker ni veliko platform, ki ponujajo zakonite možnosti. Danes ljudi bolj zanima iskanje po spletu, kot da bi se tja odpravili osebno. Zato je zdrava pamet iskati platforme, ki ponujajo to funkcijo.

Toda v večini primerov te platforme ponujajo minimalen dostop do lastnosti. Še več, v mnogih primerih imajo drage naročnine. Druga težava te vrste platforme je tudi pomanjkanje posodobljene vsebine. V večini primerov niti ne posodobijo, ali je nepremičnina že prodana ali ne.

Zato lahko uporaba verige blokov izjemno pomaga, saj lahko posredniki neposredno nadzorujejo podatke, potrošnikom pa ne bo treba imeti opravka s tretjimi osebami. Zato blockchain za nepremičnine ponuja boljše možnosti iskanja nepremičnin.

Popolna preglednost pri prenosu naslovov

Tako veliko grozljivih zgodb se vrti okoli nakupa domov. Od zgodovine nepremičnin do zasegov je na vseh korakih preveč napak. Zaradi vsega tega se lahko nakup stanovanja vrne in novemu lastniku stanovanja povzroči veliko težav. V resnici se mnogi brez popolne preglednosti v postopku prenosa lastništva soočajo s celo pravnimi težavami, ko kupijo novo hišo.

Tu lahko blockchain resnično pride prav. Z uporabo pametnih pogodb v nepremičninah lahko poenostavijo postopek prenosa lastništva. Tako kupec kot prodajalec se lahko sami prepričata, kdo je trenutni lastnik nepremičnine, bodoči kupci pa si lahko ogledajo tudi, kdo je lastnik nepremičnine v preteklih letih!

Avtomatizirano nakup in prodaja nepremičnin

Tudi postopek nakupa in prodaje nepremičnin traja veliko časa. V tem času se lahko spremenijo cene, skupaj s provizijo posrednikov. Ob vseh vprašanjih sektor drastično zaostaja. Tako lahko uporaba pametnih pogodb v nepremičninah olajša postopek nakupa in prodaje nepremičnin.

V resnici lahko blockchain avtomatizira celoten postopek nakupa hiše. Potrošniki se lahko odpravijo na platformo, kjer bodo potencialni prodajalci razstavili svoja sredstva. Ko ga izberejo, se lahko fizično ogledajo ali si ogledajo virtualno. Po tem morajo samo nastaviti parametre in obdelati plačilo, in to so storili.

Vse to lahko traja le nekaj dni.

Preprečevanje goljufij v zvezi z lastništvom in dejanji

Še en primer uporabe blockchain nepremičnin je preprečevanje goljufij z dejanji in lastništvom. Ne boste verjeli, koliko težav povzroča goljufija v zadnjem desetletju. V resnici se tovrstne goljufive dejavnosti hitro povečujejo, zlasti pri prodaji nepremičnin na internetu.

Še več, ljudje lahko prodajo svoja sredstva drugi stranki brez vaše vednosti, kar je za začetek precej strašljivo. Ker pa blockchain lahko na knjigi shrani vse podatke o nepremičninah in podatke o lastnikih ter pravne dokumente, nobena tretja oseba nikakor ne more prevzeti nadzora nad vašimi sredstvi.

Boj proti goljufijam z žico in elektronsko pošto

Ste vedeli, da se goljufije z žicami in elektronsko pošto, povezane z nepremičninami, vsako leto povečajo na 480%? To je vsako leto preveč žrtev z večjimi izgubami. Še več, ta sektor je za začetek precej draga možnost, nato pa ljudje zaradi te vrste kaznivih dejanj neradi vlagajo vanj. V resnici se zločinci lahko predstavljajo kot agenti ali podjetja, da bi ljudi prevarali, da bi jim dali denar.

Ker ni vzpostavljenega ustreznega varnostnega protokola, mnogim agentom celo ukradejo identiteto in jih nato ujamejo v kazenske ovadbe. Toda blockchain lahko to število drastično zmanjša. Ne vemo, ali se lahko problema popolnoma reši, zagotovo pa se lahko močno bori proti njemu.

Preberi več:Seznam 20+ primerov uporabe tehnologije Blockchain

Decentralizacija storitev z več seznami

Še en največji primer uporabe blockchain nepremičnin je uporaba decentraliziranega MLS. Običajno se v MLS posredniki podjetij združujejo in tvorijo bazo podatkov o lastnostih. Tu lahko izmenjujejo informacije med seboj, da bi izvedli potencialno prodajo. Ko se nepremičnina proda, se provizija med posredniki razdeli.

To je zrel trg, toda brez ustrezne mrežne baze lahko kriminalci vdrejo tudi v ta sistem. Še več, uporaba verige blokov v MLS lahko decentralizira postopek in onemogoči manipulacijo.

Delno vlaganje ali lastništvo

To je še en kreativni pogled na primere uporabe blockchains. Z uporabo tehnologije veriženja blokov lahko nepremičninska podjetja ponujajo delne možnosti naložb. Običajno to pomeni, da si lahko več lastnikov lasti del nepremičnine, ki ni posamezno dostopna. Če torej srednji sloji želijo vlagati v nepremičnine z visoko ceno, si lahko lastništvo delijo z drugimi.

V resnici je to odlična rešitev za nakup in prodajo realnega državnega premoženja, saj lahko vključuje več ljudi kot običajno, kar poveča splošne likvidnostne možnosti.

S pametnimi pogodbami za nepremičnine lahko olajšate transakcije in prihranite čas.

Lastništvo na osnovi žetonov

To je eden od briljantnih primerov uporabe nepremičnin blockchain. V resnici gre za drugačen pogled na celotno nepremičninsko premoženje. Z žetoni lahko na primer vlagate v množico sredstev. Torej, tukaj bodo žetoni predstavljali vrednost za sredstva. Torej ni tako, da boste lastnik določene nepremičnine, kot pa da boste vlagali v žetone, ki bodo predstavljali skupino omenjene nepremičnine.

Tako je bolj podobno vlaganju v zlato, ki ima z njim zelo malo tveganja. Pravzaprav že obstaja več projektov za to vrsto prijave.

Preprečevanje hipotekarnih goljufij

Hipotekarne prevare so ena glavnih skrbi nepremičninske industrije. Dejansko povečanje vrednosti nepremičnine samo povečuje odstotek tovrstnih prevar. Torej, industrija bo še naprej imela izgube, ki se lahko povečajo na milijarde. Samo v ZDA ta prevara vsako leto povzroči izgubo v višini 2,5 milijarde dolarjev! Si predstavljate to?

Če pa začnete uporabljati verigo blokov za nepremičnine, lahko tovrstne prevare preprečite že na začetku. Ker se bo vse spremljalo prek spleta, se nihče ne more pretihotapiti skozi sistem brez zaznavanja.

Pregleden pregled lastnine

Pri pregledu nepremičnin je veliko težav. V resnici pregledi nepremičnin kupcem povzročajo več izgub kot prodajalcem. Mnoge prevare v nepremičninskih družbah na primer kupcu razkažejo ponarejeno lastnino. V mnogih primerih kupci vlagajo v nepremičnino samo zato, da bi jo uporabili, ampak prodali, ko se cena dvigne. Torej morda niti ne vedo, da nepremičnina, v katero so vlagali, sploh ne obstaja.

Ko pa se pretvorite v verigo blokov za nepremičnine, lahko dobite preglednost pri pregledu nepremičnin. Njihov sistem tukaj ni način, da bi prevarali sistem in videli boste pravo nepremičnino, v katero boste vlagali. Še več, v preteklosti si lahko ogledate tudi morebitne težave v nepremičnini samo s platforme.

Zmanjšanje stroškov nepremičnin

To je daleč najboljši primer uporabe blockchaina. Ko podjetja začnejo vključevati verigo blokov v svoj mrežni sistem, lahko celoten postopek avtomatizirajo in nato drastično zmanjšajo stroške. Še več, ne bo ostal omejen le na organizacijsko raven, ampak bo pomagal tudi potrošnikom.

Ko bo blockchain zamenjal posrednike, vam za nakup nepremičnin ne bo treba plačevati dodatnih stroškov. Drastična sprememba vmesnega modela bo zagotovila nižje reze, prihranila pa bo tudi veliko časa.

Želite tehnologijo veriženja blokov uporabiti v nepremičninah? Začnite svoje potovanje z našo končno strategijo implementacije blockchain zdaj!

Kako organizacije uporabljajo Blockchain za nepremičnine

Lantmäteriet

Lantmäteriet je švedska vladna nepremičninska agencija, ki sodeluje s tehnologijo veriženja blokov. Trenutno se ukvarja z novo rešitvijo, ki bo olajšala njihov zemljiškoknjižni postopek. Še več, odpravil se bo tudi vsa neskladja in postopek naredil bolj brezhiben.

Brookfield upravljanje premoženja

No, Brookfield Asset Management je trenutno eno največjih nepremičninskih podjetij na svetu. Trenutno se močno zanimajo za verigo blokov in načrtujejo, da bodo poiskali rešitev, ki jo bo vključila v njihov notranji mrežni sistem. Verjamejo, da lahko z uporabo verige blokov za komercialne nepremičnine drastično zmanjšajo svoje stroške.

Povezava REIT, Hongkong

Link REIT v Hongkongu sodeluje z Allinfro pri blockchain projektu na področju nepremičnin. Vendar je to bolj pilotni projekt, kjer preverjajo, kako blockchain trenutno deluje v tem sektorju.

JLL

JLL dela tudi na blockchain nepremičninskih projektih. S pomočjo tehnologije se podajo na špansko vrednotenje komercialnih nepremičnin. Še več, verjamejo, da ga lahko uporabijo tudi za konstruiranje in financiranje projektov.

Westfields

Še en dober primer nepremičninskih projektov blockchain je Westfieldova rešitev. Delajo na rešitvi, ki je osredotočena na ponujanje bančnih garancij za nepremičnine. Prav tako bo predvsem uvedel zakupnike v maloprodajnem sektorju.

Coldwell Banker

Coldwell Banker je eden izmed nepremičninskih velikanov, ki dela na rešitvah, ki temeljijo na verigah blokov. V resnici uporabljajo verigo blokov za razvrščanje agentov, prodajalcev in ponujanje transakcijskih procesov. Prav tako želijo racionalizirati svoje transakcije in pogodbe z ene same platforme.

Nacionalna agencija za javni register

Nacionalna agencija za javni register v Gruziji je eden od primerov uporabe verige blokov za komercialne nepremičnine. V resnici Gruzija pripravlja rešitev, ki bo povečala njihovo nepremičninsko preglednost, zmanjšala stroške in povečala učinkovitost.

Prologis

Prologis se ukvarja z rešitvijo, osredotočeno na logistične nepremičnine. To je še en odličen dodatek na seznamu nepremičninskih projektov blockchain. Trenutno so združili moči z Blockchain in Transport Alliance (BiTA), da bi razvili standarde brezplačnih podatkov za logistična podjetja.

Mata Capital

Mata Capital je francoska družba za upravljanje nepremičninskih skladov. Trenutno delajo na blockchain rešitvah, ki se bodo osredotočile na optimizacijo in posodobitev procesa vzdrževanja in razdeljevanja sredstev njihovega registra vlagateljev.

Dubajski deželni oddelek

Dubai Land Department dela na blockchainu za komercialne nepremičninske možnosti. V resnici delajo na rešitvi, ki se bo osredotočila na beleženje vseh njihovih lokalnih nepremičninskih pogodb na knjigo. Še več, na njem nameravajo zavarovati tudi vse povezane vladne dokumente.

Blockchain ni omejen le na nepremičninska podjetja. Številni drugi sektorji za olajšanje svojih poslovnih procesov uporabljajo tudi verigo blokov. Izvedite več s seznama 50 najboljših podjetij, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov.

Zaključek

Blockchain za nepremičnine je področje, ki na svetu potrebuje večjo izpostavljenost. Ta sektor je poln korupcije in kriminalnih dejavnosti. Vendar je pomen tega sektorja zdaj zelo velik. Brez ustreznih smernic torej ta sektor nikakor ne more učinkovito cveteti in se za vedno znebiti korupcije.

Potrebuje spremembo, blockchain pa je vsekakor kos nalogi. Zato je samo vprašanje časa, kdaj bodo nepremičninska podjetja videla vrednost blockchaina in začela množično integrirati tehnologijo.

Če ste v nepremičninski industriji in želite podrobno raziskati blockchain, vam priporočamo, da preverite naš brezplačni tečaj blockchain.

Svet se spreminja. Zakaj bi torej zaostajal za dirko, kajne? Začnite svojo pot zdaj!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map