Blockchain Vendors: Ultimate Guide

Ali želite vedeti o najboljših prodajalcih blokov v industriji? Potem ste prišli na pravo mesto.

Ko gre za blockchain, imamo težave in rešitve.

V dobi štirih industrijskih revolucij smo v fazi, ko je blockchain ekosistem eksponentno.

Na splošno obstajajo tri glavne komponente ekosistema blockchain.

Vključuje platforme, prodajalce in resnične aplikacije. Vsak igralec ima v ekosistemu ključno vlogo.

Prodajalci blokov verig so podjetja, ki drugim podjetjem nudijo storitve za začetek poslovanja ali podjetja, katerih namen je uporaba verige blokov. Jasno je, da ne more vsako podjetje ustvariti celovite rešitve. Širok nabor primerov uporabe verige blokov pomeni drugačen pristop vsakič, ko je treba težavo rešiti.

Prodajalci blokov

Preberite več o tehnologiji porazdeljene knjige.

V tem članku bomo preučili prodajalce verig blokov. Pokrili bomo tudi ponudnike storitev blockchain-as-a-a-service (BaaS), saj spadajo v opredelitev prodajalca blockchain.

Torej, kaj prodaja blockchain? Raziskujmo.

Kaj je prodajalec blokov?

Prodajalci blokovnih verig so podjetja, zagonska podjetja ali podjetja, ki ponujajo storitve ali rešitve. Pokrajina prodajalcev blokov je velika in se hitro širi.

Dobavitelje lahko določimo tudi glede na to, kdo je kupec. Na primer proizvajalec, ki izdelke izdeluje iz surovin, je lahko prodajalec distributerju, prodajalec na drobno pa potrošniku..

Zato bomo razpravljali o majhnih in velikih igralcih, ki spreminjajo pokrajino blockchain z zagotavljanjem neprimerljivih in edinstvenih rešitev.

Poskusili jih bomo tudi razvrstiti v:

 • Ponudniki infrastrukture blokov, primer: Primechain, Bluzelle, IBM, Microsoft
 • Ponudniki aplikacij Blockchain, primer: Ripple, Factom, DigitalX
 • Ponudniki storitev Blockchain, primer: Infosys, Accenture, Wipro

Izbira pravega prodajalca za tehnologijo Blockchain

Prodajalci svetovanja za blockchain so del ekosistema. Storitveni model postaja vse bolj priljubljen zaradi nenadnega porasta sprejetja verige blokov ali DLT.

Kot podjetje morate izvesti ustrezne korake, preden izberete pravega prodajalca svetovalnih blokov.

Prav tako morate razumeti faze projekta blockchain, da boste dobro razumeli. Da se boste naučili na najboljši možen način, si najprej oglejmo ključne faze projekta veriženja blokov.

Preberite tudi naš Blockchain za trgovinsko financiranje

Faze projekta Blockchain

 1. Strateško svetovanje

V fazi mora podjetje opravljati strateško svetovanje. Ker je blockchain nov, je idealno strateško svetovanje, da bi se izognili kakršni koli prekinitvi razumevanja vpliva in obsega blockchaina v projektu. Obstaja več prodajalcev svetovalnih blokov, ki vam lahko pomagajo doseči želeni rezultat.

 1. Analiza primerov uporabe

Zdaj, ko poznate vlogo verige blokov in njen vpliv, je zdaj čas, da opravite analizo primerov uporabe. To je pomemben prvi korak za kateri koli projekt veriženja blokov. V tem koraku morate z analitično metodo določiti pravi primer uporabe za svoj projekt. Če se želite prepričati, da ste to storili pravilno, morate izpolniti sistemske zahteve, razumeti obseg in zbrati vse možne podrobnosti o tem, kako uporabniki komunicirajo s sistemom.

 1. Dokaz koncepta

Druga ključna faza je Proof-of-Concept. V tem koraku se naredijo študije izvedljivosti, da se zagotovi, ali je ideja o verižni verigi izvedljiva ali ne. Pri preizkusu izvedljivosti je poskrbljeno tako za finančne kot tehnične vidike. V tej fazi je enostavno najti oviro, ki se lahko zgodi med izvajanjem projekta.

Preberite tudi naš POC vodnik

 1. Pilotni projekt

V pilotnem projektu je izvedeno manjše izvajanje. To se naredi za oceno stroškov, izvedljivosti in praktičnosti projekta.

 1. Celoten projekt v živo

Če gre vse po načrtih, projekt začne delovati v polnem obsegu.

Preberite več o implementaciji Blockchain

Kaj lahko pričakujete od svetovalnih podjetij Blockchain?

Vaša naloga je, da svetovalnim podjetjem ponudite informacije in podporo. Če želite razumeti, kaj lahko pričakujete ali zahtevate od svetovalne družbe, si oglejmo spodnje točke.

Prepoznavanje možnosti veriženja blokov: Svetovalna podjetja dobro poznajo verigo blokov in primere uporabe. Razumejo, kako in kdaj uporabljati verigo blokov, kar lahko privede do večje učinkovitosti. Torej, če poslujete, bi morali pričakovati, da vam bo svetovalno podjetje, ki ga izberete, pomagalo najti prave priložnosti za uporabo blockchaina. Poleg tega bi morali imeti tudi polno sposobnost za njegovo izvajanje.

Izdelava študij poslovnih primerov: Študije primerov so bistveno orodje za razumevanje posla. Vaše svetovalno podjetje bi moralo biti sposobno izdelati prepričljive študije primerov za kupca ali z njim.

Predstavite ideje za dokaz koncepta: Svetovalno podjetje bi moralo imeti dobre rezultate, ko gre za ideje o dokazovanju koncepta. Morali bi jih lahko predstaviti. Prav tako vsi projekti, ki kažejo njihov postopek izvedbe ali rezultate. Vsak dokaz koncepta ali projekt, ki vam lahko pomaga, da primerjate svoje zahteve, vam lahko daje določeno prednost.

Izdelava poslovnih načrtov in okvirov: Pričakujete lahko, da bo svetovalno podjetje lahko ustvarilo jasne načrte in okvire. Ti okviri in načrti bi morali biti nagnjeni k uporabi blockchain tehnologije z upoštevanjem dejavnikov, kot so zahteve in cilji.

Partnerstvo: Prodajalci, ki imajo partnerske odnose, so lahko odlični, saj odpirajo nove možnosti.

Razumevanje in strokovno znanje: Morali bi popolnoma razumeti poslovanje kupca podjetja in kako ga je mogoče uporabiti za koristi.

Kaj mora imeti podjetje v mislih?

Uporaba verige blokov je zapletena. Zato bi moralo tudi podjetje zagotoviti, da potrošnikom nudi najboljše storitve.

 • Raziskovanje vseh možnosti: Kot podjetje bi morali raziskati vse možnosti. To lahko storite tako, da preberete primere uporabe blockchain. Upoštevati morate tudi spretnosti, ki jih potrebujete, da izkoristite priložnosti.
 • Zainteresirane strani v sinhronizaciji: Poskrbite, da boste med postopkom uporabe verige blokov obveščali vse zainteresirane strani.
 • Omejite stroške: Kot podjetje morate vedno poskušati omejiti stroške. Za to je treba načrtovati stroške.
 • Ponujajo odlične tehnične veščine: To vam bo pomagalo hitreje rešiti strankin problem.
 • Ponudite nasvet glede tveganja: Tveganja so sestavni del vsakega projekta in ga morate kot prodajalec vedno zagotoviti.
 • Ponudite odlično strategijo: Zagotovite si pravilno strategijo, ki jo boste lahko uporabili v resničnih scenarijih.

Kako izbrati prodajalca verig blokov

Zdaj je čas, da naštejemo, kako izbrati pravega prodajalca verig blokov za svoje podjetje. Navsezadnje izbira določa, ali bo vaša veriga blokov uspela ali ne.

Izbira pravega prodajalca ali blockchain podjetja ni tako enostavna, kot si morda mislite. Ustvariti morate kontrolni seznam in zagotoviti, da bo prodajalec verig blokov, ki ste ga izbrali, označil večino.

Kontrolni seznam lahko vsebuje nekaj nujnih vidikov, ki jih preprosto ne smete prezreti. Obstajalo bo tudi nekaj vidikov, na katere boste morda želeli biti lahki. Ni mogoče imeti vsega od prodajalca verig blokov po vaši izbiri. Na koncu bi morali izbrati prodajalca blokov, ki lahko razume vaše bolečine in vam ponudi rešitve.

 1. Razumevanje meril

Blockchain razvoj, storitve ali rešitve so že postali zapleteni. To pomeni, da morate merila določiti vnaprej.

Na primer, vedeti bi morali, na katerih tehnologijah boste delali in ali jih prodajalec blokov, ki ste jih izbrali, podpira. Obstajajo tudi druga merila, ki jih morate upoštevati, vključno s pogoji storitve, plačilnimi pogoji, kakršnimi koli vračili, integracijo z drugimi sistemi itd. Če to storite pravilno, ste pripravljeni za preostanek poti.

 1. Določite postopek

Iskanje pravega prodajalca ni enostavno. Določiti morate postopek, ki vam lahko pri tem pomaga. Postopek mora vključevati korake za izločitev vaših zahtev. Morda boste želeli stopiti tudi v stik z nekaj prodajalci verig blokov, ki menijo, da ustrezajo vašim merilom.

Če menite, da neposreden stik s prodajalci traja preveč časa, lahko svoje zahteve postavite na splet. Poskusite objaviti oglas ali bolje izkoristite svoje račune v družabnih omrežjih.

Ko začnete dobivati ​​igrišča, je zdaj čas, da določite ekipo, ki bo to reševala. Poskrbite tudi, da bodo to storili najboljši zaposleni, saj napačna odločitev tu ni možnost.

 1. Pridobite ponudbe

Z malo prodajalci verig blokov je zdaj čas, da dobimo ponudbe ali ponudbe. To je znano kot Zahteva za predlog (RFP). Ti predlogi morajo vsebovati vse informacije, ki jih boste potrebovali za lažjo odločitev. Ponudbe morajo vsebovati razčlenitev odhodkov z datumi dobave. Spoznate lahko tudi njihove standarde kakovosti.

 1. Postopek ocenjevanja

Z ponudbami v rokah je zdaj čas, da jih primerjate z vašimi merili. Za postopek ocenjevanja si vzemite pravi čas. Če želite vedeti več informacij o določenem merilu, se obrnite tudi na prodajalce.

Skratka, preden pritisnete sprožilec, morate razumeti celoten obseg.

 1. Začni delati

Zadnji korak je začetek dela na projektu. Vedno imejte ekipo, ki bo posvečena spregledu napredka.

Seznam prodajalcev blokov

Zdaj, ko popolnoma razumemo prodajalce za verigo blokov, naštejmo priljubljene prodajalce blokov. To vam bo dalo jasno predstavo o možnostih, ki so na voljo na trgu.

Spletne storitve Amazon

Spletne storitve Amazon so znane po svoji prevladujoči panogi. So vodilni ponudniki spletnih storitev, svoje storitve pa so začeli zagotavljati tudi v sektorju blockchain.

Njihova storitev Amazon Blockchain obdaja okrogle predloge AWS Blockchain, medtem ko izkorišča platformo v oblaku. Kot uporabnik lahko za uporabo njihove platforme uporabite Hyperledger Fabric, Ethereum.

Njihova veriga blokov kot servisna rešitev ponuja poslovnim podjetjem odlično priložnost, da uvedejo svojo rešitev veriženja blokov. Njihove ključne prednosti vključujejo hitrejši čas uvajanja, orodja, izbiro načrta in plačilo, ko porabite.

Skratka, zagotavljajo globalno infrastrukturo za izvajanje celovitih blockchain platform. Termične storitve so tudi stroškovno učinkovite.

Bi radi izvedeli več o Blockchainu kot storitvi? Oglejte si naš članek o BaaS za podjetniške stopnje

BigchainDB

BigchainDB je znan kot baza podatkov blockchain. Zagotavljajo tehnologijo baz podatkov, ki brezhibno deluje z rešitvijo blockchain. Ima majhno zakasnitev, zmogljivo poizvedbeno funkcionalnost in veliko pretočnost. Poleg tega se vam pri BigchainDB ni treba odpovedati decentraliziranemu nadzoru. Ponuja nespremenljivo shranjevanje podatkov.

BigchainDB je združljiv s priljubljenimi aplikacijami, platformami, z njim pa lahko uporabite tudi uvajanje dokazov o konceptu blockchain. Uporablja se lahko v različnih primerih uporabe in panogah.

Sodelujejo z več partnerji, med njimi Cognizant, Capgemini, Interledger in drugimi. Nenazadnje zagotavljajo tudi praktično proizvodnjo in svetovanje.

IBM Blockchain

IBM Blockchain se ukvarja z zagotavljanjem vrednosti s svojimi blockchain storitvami. Njihov IBM Food Trust govori o njihovi rešitvi blockchain.

Dobavno verigo so obvladali prek verige blokov. Njihova storitev veriženja blokov deluje v različnih primerih uporabe in panogah. Z več kot 500+ interakcijami z odjemalci blockchain se uvrščajo na prvo mesto, ko gre za poverilnice vodenja blockchain.

Z IBM-ovo verigo blokov lahko partnerji enostavno prilagajajo veliko varnost. IBM-ova infrastruktura pomaga vzdrževati blockchain omrežje. Imajo tudi tehnično znanje za nadaljevanje projekta.

Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard (HP) ponuja svoje uvedbe verig blokov v podjetjih. To so omogočili s pomočjo celovite dostave, namensko zasnovane arhitekture in močnega partnerskega ekosistema.

Njihove rešitve blockchain ponujajo vrhunsko rešitev. Ponujajo HPE kritično pomembno tehnologijo porazdeljene knjige (DLT). V storitvah ponujajo HPE Pointnext, ki vključuje delavnice, izvedbene storitve, dokazila o vrednosti in druge storitve veriženja blokov.

Microsoft

Microsoftova veriga blokov Azure je znana veriga blokov kot servisna rešitev.

Zagotavljajo poenostavljen razvoj, enostavno uvajanje in orodja za dostopne inovacije. Številne stranke uporabljajo verigo blokov Azure, vključno z XBOX, Insurwave, Project Ubin in drugimi.

Microsoftova tržnica Azure ponuja dostop do blockchain platform, kot so Hyperledger Fabric, Ethereum in Corda. Ogledate si lahko tudi njihove arhitekture rešitev, ki zajemajo drugačen arhitekturni pristop do primerov široke uporabe.

Ključne značilnosti blokovske verige Azure vključujejo vgrajeno upravljanje konzorcijev, preprosto delovanje in uvajanje omrežja verig blokov, ekstenzivno in odprto zasnovo itd. Njihove cene so prav tako preproste, saj ponujajo cene na posamezna vozlišča.

Oracle

Oraclov pristop k veriženju verig je bil vedno edinstven. Ponujajo blockchain platformo, ki podjetjem omogoča zanesljivo in razširljivo B2B transakcijo. Z verižno verigo Oracle lahko začnete vnaprej sestavljeni z uporabo samodejno pripravljenih komponent Hyperledger Fabric.

Oracle brezhibno deluje z odprtokodno Hyperledger Fabric, ki zagotavlja enostavno integracijo plug-and-play, avtomatizirano delovanje, nastavitve na ravni podjetja in še veliko več!

Ključne funkcije, ki jih ponuja platforma Oracle Blockchain, vključujejo preprosto zagotavljanje, enostavno dodajanje partnerske organizacije, zmožnost gradnje celotne platforme blockchain in hibridna omrežja. Prav tako lahko avtomatizirate s pametnimi pogodbami in izvajate zasebne transakcije. Nenazadnje lahko transakcije veriženja blokov integrirate v aplikacije s pomočjo razvoja REST API, integracije plug-and-play, gradnje novih aplikacij itd.!

SAP

SAP je nedvomno v ospredju blockchain inovacij, storitev in orodij.

Ponujajo svojo storitev SAP Cloud Platform Blockchain in storitev SAP HANA Blockchain. Vsak objekt ponuja edinstveno vrednost za uporabnika. Storitev Cloud Platform omogoča enostavno uvajanje v oblak, možnost uporabe odprte platforme blockchain in razširitev obstoječih aplikacij z uporabo blockchain.

SAP HANA Blockchain Service pa zunanjim aplikacijam blockchain omogoča SAP HANA, podatkovno platformo v pomnilniku.

Uporabljeni blokchain

Applied Blockchain je podjetje za razvoj aplikacij in verig blokov, ki svoje storitve ponuja na pametnih pogodbah in tehnologiji porazdeljene knjige.

Uvrščeni so tudi v Gartnerjevih 20 najboljših svetovalnih podjetij za verige blokov v letih 2017 in 2018. V svojih storitvah ponujajo DLT aplikacije in gradnjo izdelkov. Njihove storitve se uporabljajo v različnih panogah, vključno z dobavno verigo, pravno, telekomunikacijsko, medicinsko in drugimi. Njihovi partnerji so Quorum, Parity, Hyperledger Fabric, Vodafone itd.

Kakšna je stopnja uspešnosti?

Čeprav smo šli skozi prodajalce verig blokov, je še vedno veliko dvomljivcev, ki dvomijo o resničnem uspehu implementacije blokov. Ena študija veriženja blokov, objavljena dne TheRegister govori celo o 0,00% stopnji uspešnosti tehnologije razdeljene knjige.

Pravzaprav nekateri prodajalci ne želijo znova stopiti v stik, če jih zaprosijo za poročila ali dokazila o izvajanju verige blokov. To je resna skrb za industrijo prodajalcev blokov in jo je treba rešiti.

Prepričani pa smo, da se bo stopnja uspešnosti prodajalcev blokov sčasoma povečala.

Zaključek

To nas vodi do konca naših prodajalcev za blockchain članek. Raziskovali smo definicijo prodajalca verig blokov, korake za izbiro prodajalca svetovanja, pričakovanja itd..

Trg hitro raste in edini čas bomo tam videli boljše prodajalce blokov. Vsako podjetje, ki ga zanima veriga blokov, mora sprejeti previdnostne ukrepe pri poslovanju s prodajalci.

Torej, kaj menite o prodajalcih za verigo blokov? Komentirajte spodaj in nam sporočite.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map