Blockchain v kmetijstvu: primeri in primeri

Vse večji izzivi v kmetijskem sektorju onemogočajo ohranjanje trajnosti. Po mnenju strokovnjakov pa lahko uporaba verige blokov v kmetijstvu ta scenarij za vedno spremeni. Razumejmo, zakaj je blockchain bistvenega pomena za to panogo?

Kmetijska industrija prispeva skoraj 1 bilijon dolarjev k BDP ZDA. Torej, to je eden najpomembnejših sektorjev na svetu. Še več, več kot 21,4 milijona ima zaposlitev v kmetijski industriji, zato je za ta sektor vložek razmeroma velik.

Čeprav je ta sektor izjemno velik, trajnost industrije še vedno pesti veliko izzivov. Od nečloveškega dela do konkurenčnega trga je treba vsako vprašanje obravnavati pravočasno. V nasprotnem primeru lahko celoten ekosistem razpade. Že zdaj vidimo, da nekatere infrastrukture na podeželju že propadajo. To je posledica malomarnosti tega sektorja.

Zato lahko veriga blokov temu sektorju pomaga pri spopadanju z doslednimi grožnjami in ohranjanju dostopnosti v celotnem ekosistemu. Vsak novinec lahko ta članek uporabi kot vodilo za uporabo verige blokov v kmetijski industriji.

Vpišite se zdaj:Brezplačni tečaj Blockchain

Blockchain v kmetijstvu: kako kmetijski sektor zaostaja?

Kmetijska industrija je divjala celo desetletje nazaj, a sčasoma se številna vprašanja nalagajo zaradi povečane zapletenosti postopka. Zaradi pomanjkanja ustrezne pozornosti zdaj upočasnjujejo kmetijsko dobavno verigo. Torej, blockchain je v tem sektorju potreben bolj kot kdaj koli prej. Poglejmo, katere so te težave – tehnologija veriženja blokov v kmetijstvu

Spreminjanje potrošniških trendov

Eno najpomembnejših vprašanj so potrošniški trendi, ki se nenehno spreminjajo. Zato se spreminja tudi povpraševanje po določenih materialih. To postane težava za kmeta, ker večina kmetov običajno dela ali se preživlja z enim pridelkom. V redkih primerih se odločijo za več vrst izdelkov. Vendar pa imajo lahko zaradi nihanj povpraševanja včasih veliko izplačilo ali zelo majhen donos od svoje naložbe. Na splošno so izkušnje precej stresne in mnogi kmetje se morajo spopasti s premiki naprej, če se spopadajo z izgubami. Ker jim ni mogoče napovedati spremembe trendov, postanejo žrtev tega vprašanja.

Konkurenčnost blaga

No, naše blago za vsakdanje življenje lahko prihaja iz različnih virov. Ker gre za najbolj zahtevano blago, je vložek vedno previsok. Zato mali kmetje težje tekmujejo na različnih trgih, kjer korporativni velikani igrajo monopol. To ustvarja velik razkorak med velikani in malimi kmetovalci, saj nimajo možnosti, da bi vstopili v ekosistem, ne da bi prevzeli breme neuspeha, tudi če je njihov pridelek boljši od vodilnih podjetij. Kot v mnogih primerih tudi ti kmetje ali majhna podjetja nimajo sredstev za trženje svojih pridelkov, zaradi česar tudi zaostajajo.

Slabo upravljanje zalog

Upravljanje zalog je v tem sektorju veliko vprašanje, saj je večina tukajšnjih pridelkov surovin. Zato ne izvaja nobenih postopkov za povečanje njihovega roka uporabnosti. Od poljščin do mesa je vse pokvarljivo. Torej morajo pred prodajo pravilno voditi zaloge. Vendar številna kmetijska podjetja niso opremljena za uporabo napredne tehnologije za upravljanje svojih zalog. To lahko privede do izgube pridelkov in virov. Da ne omenjam izgub, ki jih morajo kmetje zaradi tega nositi. V resnici trdo delajo za izdelavo predmetov, vendar je njihovo trdo delo zaman zaradi slabega upravljanja zalog.

Pomanjkanje avtomatizacije in uporabe tehnologije

Druga težava tega sektorja je pomanjkanje avtomatizacije in uporabe tehnologije. V resnici večina kmetov nima proračuna za nakup drage kmetijske opreme ali strojev. Ker se svet hitro spreminja in tehnologija cveti, obstajajo številne kmetijske tehnologije za pomoč kmetom. Toda pomanjkanje znanja o tej tehnologiji ali skladu, da bi si privoščili te rezultate, je kmetom zaostalo v konkurenci. V resnici velika kmetijska podjetja običajno uporabljajo vso sodobno tehnologijo za povečanje svoje učinkovitosti. Toda mala ali srednje velika podjetja ne morejo slediti tej poti.

Preberi več:Blockchain v predelovalnih dejavnostih: vodnik za industrijsko krepitev moči

Prisilni vladni predpisi

Tu so vladni predpisi, ki skrbijo za ravnovesje v vseh delih sveta. Toda narava vladnih predpisov bi morala ovirati proizvodnjo kmetijstva v državi. V mnogih primerih prisilna narava nekaterih vladnih zakonov in naraščajoče obdavčevanje na vseh stopnjah prisilijo številna podjetja v stečaj. Še več, v mnogih primerih prevelika ureditev ovira proces skaliranja v kmetijski industriji. Ne mislimo, da vlada ne bi smela uvesti nobene uredbe za ta sektor. Toda pretiravanje bo samo razbilo potencial vidnega sektorja.

Visoke cene zemljišč za širitev

Cena zemljišč za kmetijske namene se vedno spreminja. V mnogih primerih se zdi, da se cene zelo razlikujejo, saj je likvidnost zemljišč res nizka. Zato razširitev v mnogih primerih zaradi izjemno visokih cen zemljišč ni mogoča. Ne samo to, tudi razpoložljivost zemljišč je v mnogih primerih precej majhna. Še več, dodana obdavčitev, ki nastane z nakupom dovolj zemlje, lahko za mnoge družbe in kmete postane breme. Torej, četudi kmetu ali podjetju resnično uspeva, ko povpraševanje naraste, jih je težko prilagoditi in ne morejo slediti zahtevam potrošnikov.

Povečanje propada infrastrukture

Kmetijska infrastruktura na podeželju zaradi številnih razlogov počasi propada. To je lahko posledica naravnih nesreč, izgube plodnosti zemljišč ali množičnih urbanizacij. Zato je težko ohraniti trajnost, kadar drugi elementi niso v sinhronizaciji z infrastrukturo. Pomanjkanje ustrezne posodobitve tega sektorja povzroča tudi izgube in tudi to povzroča propad infrastrukture. Tudi v velikih podjetjih se lahko soočajo s podobnimi težavami, saj sistem podpore ni vzpostavljen. Vsako podjetje potrebuje elemente, kot so ceste, posojila, zemljišča itd., Da zagotovi, da sistem deluje. Toda pomanjkanje teh elementov lahko močno ovira njihovo poslovanje.

Varnost na kmetijah

Varnost je veliko vprašanje na kmetijah. Na vsaki kmetiji je dragocena živina, oprema ali vozila za prevoz vaših pridelkov. Toda v mnogih primerih, če lahko tatovi dobijo dostop do vaše zemlje, potem lahko dobijo tudi dostop do vaše živine ali opreme. To je pogost pojav v kmetovanju in glavobol za kmete, saj nimajo sredstev za tovrstno krajo. Torej, tudi če jim uspe vlagati v drago opremo, je njihovo varstvo potrebno več vlagati v postopek. In trenutno ni veliko tehnologij, ki bi kmetijam nudile ustrezno varnost.

Vpišite se zdaj: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

Prednosti blockchaina v kmetijstvu

Kmetijstvo je tudi še en odličen sektor, ki lahko uporablja funkcije blockchaina in ima od njega velike koristi. Preverimo, katere so glavne koristi za ta sektor.

Boljše upravljanje zalog kmetij

V resnici številna kmetijska podjetja niso opremljena za uporabo napredne tehnologije za upravljanje svojih zalog. To lahko privede do izgube pridelkov in virov. Da ne omenjam izgub, ki jih morajo kmetje zaradi tega nositi. Torej je to za kmete velika obremenitev, saj nimajo potrebnih orodij za reševanje problema. Toda s tehnologijo veriženja blokov v kmetijstvu lahko ta scenarij za vedno spremenijo. Blockchain je popolnoma primeren za upravljanje zalog. Torej lahko kmetom resnično pomaga, da brez težav popolnoma vzdržujejo svoje zaloge. Resnica je, da lahko blockchain spremlja okolje shranjevanja in vas obvesti, kdaj bo izdelek potekel. Torej lahko za to sprejmete ustrezne ukrepe.

Povečanje učinkovitosti kmetijske dobavne verige

Še en velik primer uporabe tehnologije veriženja blokov v kmetijstvu je povečana učinkovitost celotne industrije. Zaradi pomanjkanja avtomatizacije in uporabe tehnologije učinkovitost te panoge ni na višini. V resnici je bolj pomembno, da mali do srednji kmetje nimajo dostopa do cenovno ugodnih tehnologij za povečanje splošne učinkovitosti proizvodnje. Zato vam lahko blockchain zagotovo pomaga. Z uporabo nespremenljivega sistema knjig blockchain lahko hitro obravnava vse elemente in zmanjša stroške kmetovanja ter poveča splošno učinkovitost proizvodnje.

Posodobitev programske opreme za upravljanje kmetij (FMS)

Še ena od prednosti blockchaina v kmetijstvu je proces posodobitve programske opreme za upravljanje kmetij. V resnici bo programska oprema za upravljanje kmetij kmalu postala glavna. Vendar ta programska oprema za delovanje še vedno uporablja tipični model odjemalec-strežnik. Zato še vedno ne morejo ponuditi največje moči, kot bi jo lahko pri verigi blokov. Torej lahko uporaba verige blokov v tem primeru pomaga FMS na povsem novo raven. Še več, ta programska oprema bo imela varnost, ki jo potrebujejo z zaščito verig blokov. Kmetom torej ne bo več treba skrbeti za kibernetske vdore.

Varnost za optimizacijo IoT v kmetijstvu

Kmetijska industrija potrebuje naprave IoT, da lahko spremlja njihovo proizvodnjo. Še več, te naprave lahko celo nudijo varnost in zaščito tudi svoji opremi. S pomočjo strojev lahko zabeležijo vreme in zemljo ter ga ustrezno prilagodijo. Še več, nekatere naprave lahko celo vnaprej predvidijo naravne nesreče. Toda te naprave so trenutno precej ranljive. V mnogih primerih so storitve v oblaku, ki jih uporabljajo za shranjevanje informacij, šibke za kibernetske napade. Torej, varnost se zelo razlikuje. Toda blockchain vam lahko tukaj pomaga. Prednosti blockchain-a v kmetijstvu bodo tukaj zaščita teh naprav IoT in njihov boljši mrežni sistem za delo..

Blockchain lahko ponudi veliko koristi tudi za druge sektorje. Oglejte si naš vodnik o prednostih tehnologije veriženja blokov, če želite izvedeti več o njej.

Zagotavljanje poštenih cen

Da, številna kmetijska podjetja ne dobijo poštenih cen, ki si jih zaslužijo za svoje pridelke. Čeprav si prizadevajo za pridelavo pridelkov in živine, številni trgovci na debelo še vedno ne ponujajo vrednosti, ki bi si jo zaslužili za vse delo. V resnici mnogi kmetje dobijo najmanjši minimum, ki ga potrebujejo za preživetje. Torej, z uporabo verige blokov na kmetijskem trgu se lahko scenarij spremeni. Z uporabo tržnice, ki temelji na blockchainu, lahko vidijo, da prodajajo svoje izdelke poštenim kupcem in lahko celo dosežejo več kupcev, kot bi jih lahko prej. Tako se bodo lažje pogajali o cenah. Kmetje lahko torej dobijo tisto, kar si resnično zaslužijo.

Preglednost kmetijskih subvencij

No, mi smo tisti, ki dejansko plačujemo subvencije za kmetijstvo. Čeprav ga vlada plačuje, proračun za ta denar še vedno izvira iz naših davkov. A preglednosti, ki se vrti okoli subvencij, ni. V mnogih primerih lahko vidimo tudi favoriziranje, saj večje skupine dobijo več, kot jih potrebujejo, manjše kmetije pa premalo. Zato lahko veriga blokov na kmetijskem trgu pomaga pri večji preglednosti za to glavno vprašanje. Vlada lahko z javno verigo blokov odda subvencije upravičenim kmetijam, javnost pa lahko preveri, ali gre denar, kamor bi moral ali ne..

Zagotavljanje mikroposojil za male do srednje velike kmete

Druga odlična uporaba tehnologije veriženja blokov v kmetijstvu je možnost, da dobite mikroposojila. V resnici majhne do srednje velike kmetije občasno potrebujejo posojila, da lahko poslujejo. Vendar ima posojilna politika v bankah višje obrestne politike. Podjetja so torej v stresnem položaju, saj jih obrestne mere lahko obremenijo z več posojili. Zato lahko uporaba tehnologije blockchain tukaj reši težavo za vedno. Blockchain jim lahko pomaga do mikroposojil v omrežju od posojilodajalcev po vsem svetu. Z majhno vsoto posojila lahko prevzamejo breme majhnih obrestnih mer in jim pomagajo pri dolgotrajnem poslovanju.

Preberite tudi:Pojasnjena tehnologija veriženja blokov: Decentralizirani ekosistem

Bonusno plačilo od potrošnika kmetom

Še en zelo pomemben primer uporabe verige blokov je možnost, da kmetje napotijo ​​neposredno. Ker lahko blockchain ponuja izvor in zgodovino predelanega izdelka ali pridelka, lahko potrošniki vidijo, kdo je bil sploh odgovoren za pridelek. Če so potrošniki zadovoljni s pridelki, se lahko preprosto prijavijo v platformo blockchain, da kmetom neposredno dajo napitnino. Tu bodo denarnice kmetov ostale povezane s sistemom, da bodo dobile nasvete strank. V kmetijstvu že obstaja veliko aplikacij tehnologije veriženja blokov, ki se ukvarjajo s tovrstnimi lastnostmi.

Spodbujanje trajnostnih praks

Mnoge prakse v kmetijski industriji niso trajnostne, vendar še vedno obstajajo. V resnici gre za prekomerno uporabo pesticidov, ki končno onesnažujejo vodo za kopanje, pitje in kuhanje. To je resno vprašanje, saj lahko ljudem na različne načine škodi. Brez spodbujanja trajnostnih praks bo tovrstna slaba praksa še naprej obstajala. Zato lahko veriga blokov na kmetijskem trgu ponudi spodbude kmetom, ki so pripravljeni uporabljati trajnostne metode in ne kemikalij, ki škodijo potrošnikom in okolju. Običajno jih lahko ta spodbujevalna funkcija v revnih državah spodbudi, da uporabljajo manj kemikalij in se osredotočijo na več ekoloških pridelkov.

Boljša odgovornost za podjetja

No, večnacionalna podjetja običajno uporabljajo veliko nečloveških metod za povečanje svoje učinkovitosti, od nezakonitega dela do uporabe škodljivih kemikalij za konzerviranje pridelkov. V mnogih primerih lahko velike korporacije z živino ravnajo tudi na zelo nečloveški način, kar je precej šokantno. Ker potrošnik nikakor ne more vedeti, kako podjetja ravnajo z izdelki, jim izgublja zaupanje. Zato lahko aplikacije tehnologije veriženja blokov v kmetijstvu pripomorejo k večji preglednosti v zvezi z večnacionalnimi podjetji. Potrošnik lahko vidi, kako podjetja ravnajo s proizvodi in ali je postopek sprejemljiv.

Želite preveriti več primerov uporabe blockchain? Oglejte si trenutno najboljših 20 primerov uporabe blockchain-a!

Različna podjetja, ki uporabljajo tehnologijo Blockchain v kmetijstvu

Yara International

Yara International uporablja blockchain za sledenje kave svojim kmetom. Prav tako pomagajo potrošnikom, da vidijo kakovost in izvor kave, in celo omogočajo podporo kmetom z neposrednimi nasveti. Trenutno uvajajo aplikacijo “Hvala moj kmet”, ki bo strankam omogočala pomoč kmetom.

CNH Industrial NV

CNH Industrial NV uporablja verigo verig v kmetijski dobavni verigi za povečanje upravljanja zalog. To podjetje proizvaja, oblikuje in prodaja kmetijsko opremo ter želi kmetom zagotoviti večje storitve z upravljanjem njihovega inventarja. Trenutno sodelujejo z IBMom, da bi se lotili rešitve.

JD.com

JD.com je eden izmed kitajskih velikanov e-trgovine, ki uporablja tehnologijo veriženja blokov za sledenje svojih govejih izdelkov iz tujine. Trenutno sodeluje z avstralskim InterAgrijem, da bi od podjetja dobil goveje meso Angus. V resnici nameravajo s tehnologijo bolje upravljati postopek kmetovanja in revidirati informacije o ravnanju z živino.

Bayer AG

Bayer AG uporablja tehnologijo blockchain za spremljanje kmetijskih proizvodov. Trenutno pri dokončanju projekta sodeluje z Ant Financial. V resnici nameravajo s tehnologijo pomagati v procesu digitalizacije kmetijstva in ponujati visokokakovostne pridelke. Vendar trenutno še vedno ne vemo, koliko traja postopek projekta.

Lawson Grains

Lawson Grains uporablja tehnologijo blockchain za povečanje procesa gojenja žita. Trenutno sodeluje z AgriDigital za dokončanje projekta. Še več, tehnologijo nameravajo uporabiti za boljše storitve spravila. Spet uporabljajo platformo za upravljanje sistema zalog in dostave. To je odličen način za predstavitev in izboljšanje njihove učinkovitosti.

Preberi več: Top 50 podjetij, ki uporabljajo tehnologijo Blockchain

Hortobagy Angus

Hortobagy Angus uporablja blockchain v kmetijski industriji za izvajanje rešitve sledljivosti. Trenutno sodeluje s TE-FOOD za dokončanje projekta. Še več, s tehnologijo želijo kmetom pomagati, da informacije hitro vpišejo v sistem. Tako lahko njihovi potrošniki neposredno skenirajo kodo QR in si informacije ogledajo sami.

Unilever

Unilever uporablja verigo blokov v kmetijski industriji, da malim podjetjem nudi sredstva. Trenutno sodelujejo z veliko bankami, da bi obdelale politike mikrofinanciranja. Še več, imajo tudi druge akterje v ekosistemu, od nevladnih organizacij do trgovcev na drobno. V resnici je to odlična pobuda za pomoč majhnim kmetijam.

Napolina (skupina Princes)

Princes Group je pravzaprav eden največjih evropskih dobaviteljev živil. Napolina je ena izmed njihovih blagovnih znamk konzerv. Trenutno uporabljajo blockchain v kmetijski industriji za reševanje vprašanja nezakonite delovne sile v kmetijskem okolju. Z uporabo tehnologije nameravajo celoten postopek narediti pregleden in se znebiti vseh nezakonitih delovnih težav.

Bridgehead

Bridgehead uporablja verigo verig v kmetijski dobavni verigi za povečanje preglednosti svojih procesov. To podjetje sodeluje s številnimi majhnimi kmetovalci, da bi dobili ekološke pridelke, in želi kmetom ponuditi večje storitve s sledenjem kave. Njihovi potrošniki lahko preprosto optično preberejo kodo QR in spoznajo resnični postopek kmetovanja vsake proizvodnje.

Sidro

Sidro uporablja verigo verig v kmetijski dobavni verigi za zmanjšanje emisij ogljika iz svojih procesov. V resnici mlečna podjetja povečujejo število ogljikovih odtisov, kar za okolje ni trajnostno. To podjetje sodeluje z 10.500 kmetovalci, da bi pridobilo ekološke pridelke, in želi kmetom zagotoviti boljše storitve s svojim sidrnim mlekom.

Blockchain vam lahko pomaga pri pospeševanju poslovanja. Začnite svoj projekt veriženja blokov z uporabo naše končne strategije implementacije verige blokov zdaj!

Zaključek

Blockchain v kmetijstvu je pokazal, kako lahko tehnologija spremeni obstoječe procese, ki potekajo že več generacij. Še več, blockchain lahko ustvari trg za kmete, da bi dobili pravičen delež vrednosti, ki si jo zaslužijo. Biti na vrhu kmetijskih procesov je zapletena naloga, a vseeno je izjemno potrebna za celotno industrijo. Glede na hitro rast tehnologije morate biti tudi obveščeni o nedavnem razvoju, da ostanete v konkurenci. Priporočamo, da preverite naš brezplačni tečaj blockchain, saj vam lahko ponudi boljšo realizacijo spektra blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map