Blockchain v farmaciji: Ali se bo farmacevtska industrija razvijala?

Ali menite, ali bo blockchain v farmaciji deloval ali ne? Tu bomo razpravljali o verigi blokov v farmacevtskih izdelkih in njeni vlogi pri izboljšanju tehnologije, ki jo obdaja.

Ker je zdravstvo na prvem mestu po vsem svetu, ima farmacija ključno vlogo pri doseganju ciljev.

Blockchain je star skoraj desetletje. Prisotnost je bila zaznana v skoraj vseh sektorjih. Zelo se uporablja za različne primere uporabe, od finančnih storitev do nepremičnin. Tu so zmagala podjetja, ki jo uporabljajo za izboljšanje svojih procesov.

Vpliv verige blokov je mogoče oceniti, ker bo zdravstveni industriji pomagal prihraniti 100–150 milijard USD na leto. Te številke bi morale začeti veljati do leta 2025. Prihranek je razviden iz operativnih stroškov, stroškov osebja, stroškov podpornih funkcij, ponaredkov itd. Blockchain in pharma, tako skupaj, lahko precej prispevata!

Vpišite se zdaj: Brezplačni tečaj Blockchain

Blockchain v farmaciji: trenutno stanje farmacevtske industrije

Farmacevtska industrija je ključni del zdravstva. Gre za 482 milijard dolarjev vredne industrije. Brez tega ne bi prišlo do razvoja, distribucije ali odkritja zdravil. Ko govorimo o farmacevtskem sektorju, mislimo na te tri stvari: distribucijo, razvoj in postopek odkrivanja.

Trenutno farmacevtska industrija ni v dobrem stanju. Dejstvo, da 9 od 10 zdravil ne doseže faze kliničnega preskušanja, govori o njenem stanju. To tudi pomeni, da redko novo zdravilo redko doseže postopek odobritve FDA. Vse to se večinoma zgodi zaradi pomanjkanja podatkov o pacientih, na katerih farmacevtska podjetja temeljijo na svojih raziskavah in postopkih odobritve.

Za boljše razumevanje farmacevtske industrije si na hitro oglejmo izzive.

Razlika v farmacevtskih podatkih

V jedru farmacevtske industrije so podatki, saj jim omogočajo eksperimentiranje, razumevanje in uvajanje novih zdravil za različne bolezni. Farmacevtska podjetja se pri razreševanju določenih bolezni vedno zdijo neskladna s podatki velik problem. Ta neskladnost podatkov izhaja iz silosov, ki hranijo podatke. Silosi delujejo tako, da se povežejo z različnimi ploščadmi.

Zaradi odvisnosti od različnih virov in nezmožnosti preverjanja naloženih in skupnih podatkov je razlika v podatkih resnična težava. Razlika v podatkih je tudi posledica uporabe različnih podatkovnih struktur in modelov, ki jih uporabljajo viri podatkov in oddelki.

Generična zdravila povečajo konkurenco

Povečana je konkurenca generičnih zdravil. Razlog za odločitev FDA, da poceni generična zdravila na trg lažje in hitreje sprosti na trg.

Zaradi tega nova zdravila težko dobijo odobritev. Nova zdravila imajo na splošno 180-dnevno obdobje izključnosti. Toda splošnih zaostankov aplikacij je ogromno, zato je načelo ekskluzivnosti težko vzdrževati.

Preberite tudi: Opredelitev Blockchain: pravi pomen tehnologije Blockchain

Naraščajoča pričakovanja kupcev

Z vsakim dnem so stranke pametnejše in bolj razgledane. Njihove zahteve kot kupca postajajo vedno večje. S povečanim nadzorom morajo farmacevtske družbe sprejeti boljše ukrepe, tako v gospodarskem kot v kliničnem smislu, da zagotovijo svoje storitve, ki izpolnjujejo pričakovanja kupcev tako v revnih kot v bogatih državah..

Analiza podatkov, ki zahteva veliko časa in virov

Ko do podatkov dostopate iz različnih virov z različnimi modeli in strukturami, postane del analitike podatkov zelo dolgotrajen in zahteven za vire. Podjetja se morajo najprej prepričati, da so zbrani podatki sveži in vpogledni, preden lahko začnejo z njimi analizirati podatke.

Prav tako se morajo prepričati, da uporabljajo nova orodja za analizo podatkov, da bi ugotovili, kaj iščejo.

Oskrbovalna veriga

Eden največjih izzivov farmacevtske industrije je vzdrževanje dobavne verige. Farmacevtska dobavna veriga je zapletena in tvegana.

Vsaka ogrožena dobavna veriga pomeni, da farmacevtsko podjetje zaradi prevare in ponarejenih zdravil izgubi tone denarja. V svetovnem poročilu o zdravstvenem trgu naj bi farmacevtska podjetja zaradi ponarejenih zdravil vsako leto izgubila približno 200 milijard dolarjev.

Slaba znanstvena produktivnost

V zadnjem desetletju ali približno tako znanstvena skupnost v farmaciji ni storila nič izjemnega. Stopnja proizvodnje je ostala enaka, kar vodi v prepričanje, da je postopek odkrivanja in razvoja v osnovi pomanjkljiv.

Če ga primerjate z drugimi raziskovalnimi panogami, potem znanstvene raziskave farmacevtske industrije niso nikjer v primerjavi z njimi.

Stagnacija

Zadnji izziv farmacevtske industrije je stagnacija. To je zato, ker se ne spreminjajo strategije, kultura upravljanja in mentalni modeli. Vse je narejeno na tradicionalen način, kar ne izboljša nobene trenutne bolečine v farmacevtski industriji.

Skoraj vsaka tamkajšnja panoga se je spremenila v smislu kulture upravljanja in postopkov. Vendar pa se zdi, da zdravstveno varstvo in farmacevtski izdelki trpijo zaradi zmanjšane konkurence, ki je zunaj nadzora številnih farmacevtskih tekmovanj.

Preberite podobno temo: Kako lahko Blockchain moti zdravstvo?

Blockchain Reševanje skoraj vseh izzivov in težav v farmacevtski industriji

blockchain lekarna lahko preide na novo vrsto infrastrukture, če jo podjetja začnejo sprejemati.

Zdaj, ko smo razumeli izzive, povezane z farmacevtsko industrijo, raziščimo rešitev.

Blockchain je nova tehnologija, ki ima ključ do vseh teh izzivov. Nekateri izzivi presegajo zmožnosti blockchaina; nanje pa vpliva posredno.

Blockchain je enakovredna rešitev, ki za pravilno delovanje ne potrebuje centralizirane enote. Uporablja model konsenza, da doseže konsenz za transakcije in druge dejavnosti, ki se izvajajo v omrežju. Blockchain omrežja so tudi nespremenljiva, varna in pregledna.

Blockchain lahko posodobi farmacevtsko industrijo, saj v industrijo uvaja tri pomembne elemente: zasebnost, preglednost in sledljivost. Pomagal bo pri zakonih, praksah, zasebnosti in globalnih predpisih v tej panogi. Prav tako lahko farmacevtu pomaga pri sledenju in sledenju zdravil z uporabo verige blokov.

Na primer, klinična preskušanja bodo imela veliko koristi zaradi dostopa do večje preglednosti in pravilnih informacij. Obstajajo tudi drugi primeri uporabe, pri katerih blockchain zasije in za boljše razumevanje moramo preučiti ključne primere uporabe blockchain v farmaciji in kako lahko sledi in sledi.

Če želite prebrati več o tehnologiji veriženja blokov, priporočamo, da si ogledate naš vodnik po blockchainu za začetnike.

Primeri uporabe blockchainov v farmaciji: Blockchain za farmacijo

V farmaciji je veliko primerov uporabe blockchaina. Pojdimo skozi njih spodaj.

Vrnjena pristnost zdravil

Farmacevtska podjetja se morajo redno ukvarjati z vrnjenimi zdravili. To se zgodi zaradi prevelike zaloge trgovcev na debelo. Zato morajo neizrabljene zaloge vrniti proizvajalcem.

V danem trenutku se vrne 2-3% zdravil. Ko pa jo primerjate s količino denarja, lahko doseže od 7 do 10 milijard dolarjev.

Toda največja težava je v tem, da poročila sestavljajo ponarejena zdravila. Izziv farmacevtskih podjetij je, da jih identificirajo in nato ločijo, preden lahko vrnjena zdravila prodajo na trg.

Da bi se to zgodilo, je treba vsako zdravilo črtno kodirati in serializirati.

To počne centralizirana oblast (vsaj v EU). Toda to lahko pomeni vključitev drugega prodajalca, ki nadzoruje preverjanje pristnosti zdravil. V ZDA primanjkuje centraliziranega regulatorja baz podatkov.

Rešitev je v uporabi decentralizirane verige blokov. S tem lahko farmacevtski proizvajalci zlahka zabeležijo serijsko številko paketa na verigo blokov. To pomeni, da je zdravilo mogoče preveriti kjer koli. Blockchain lekarna je začetek nove dobe.

Kupcem in trgovcem na debelo omogoča preverjanje pristnosti, ne da bi morali biti odvisni od centraliziranega organa.

Aplikacija SAP Pharma Blockchain POC je eden od konceptov za rešitev problema. Zagotovili bodo decentralizirano verigo blokov, do katere bodo lahko dostopali tako kupci kot trgovci na debelo.

Blockchain je kot nalašč za povečanje učinkovitosti vašega podjetja. Preberite več o strategiji izvajanja blockchaina zdaj!

Skladnost s farmacevtsko dobavno verigo

Uporaba verige verig v farmacevtski dobavni verigi prinaša veliko prednosti. Farmacevtska dobavna veriga je ena največjih skrbi farmacevtskih podjetij. Izziv ni le učinkovito upravljanje dobaviteljske verige, temveč tudi upoštevanje standarda. Lahko –

  • Zmanjšanje ponarejenih zdravil
  • Izboljšana vidljivost
  • Skladnost s predpisi
  • Boljši ladijski prevoz

Občutljiva zdravila

Droge vedno zahtevajo spremljanje več parametrov. To vključuje zajem informacij, kot so kakovost zraka, vlažnost, temperaturno območje itd. Če se eden od teh parametrov ne ohrani, se zdravilo lahko pokvari in morda ne bo koristno za končnega uporabnika. Eden najboljših primerov so cepiva. Za svoje potovanje v dobavni verigi potrebujejo skrbno upravljano okolje.

Blockchain lahko pomaga rešiti omenjeni problem z integracijo z dobavno verigo in IoT. Dobavna veriga je lahko opremljena z napravami, ki spremljajo vlago, temperaturo in druge vitalne dejavnike. Ko ga posnamete, ga lahko preprosto pošljete zadevnim stranem, da lahko po potrebi storijo vse potrebno. Reši problem upravljanja ločene knjige in nato poskušanje sinhronizacije.

Skladnost

Blockchain je enako koristen za dodajanje upravljanja in skladnosti z dobavno verigo. To je mogoče zaradi ključnih značilnosti blockchaina, vključno z nespremenljivostjo, porazdeljeno naravo in preglednostjo.

Avtomatizacija

Blockchain ponuja tudi pametne pogodbe. Pametne pogodbe ponujajo možnost avtomatizacije nalog v verigi blokov. To je zelo koristno, saj lahko pametne pogodbe izvajajo obvestila, če pogoji za skladnost niso izpolnjeni. Ko končate, bodo obveščene vse strani, pomembne za zdravilo.

Kot lahko vidite, so prednosti uporabe verige blokov v farmacevtski dobavni verigi velike.

Želite preveriti več primerov uporabe blockchain? Oglejte si trenutno najboljših 20 primerov uporabe blockchain-a!

Boljša klinična preskušanja

Ker lahko blockchain shranjuje informacije o pacientih, lahko nudi tudi načine za izboljšanje kliničnih preskušanj. Podjetja lahko blockchain uporabljajo kot način komunikacije s pacienti in jim pomagajo dobiti informacije o vseh korakih postopka kliničnega preskušanja. To zmanjša paniko med bolniki in jim pomaga bolje razumeti tveganja.

Protokoli kliničnega preskušanja so tudi bolj pregledni tako za zainteresirane strani kot za bolnike. To je ključni korak, saj je vedno težko zagotoviti zadovoljiv in strog način za izvedbo postopka informirane privolitve.

Po podatkih FDA 10% poskusov trpi zaradi vprašanja privolitve, vključno z neodobrenimi obrazci, brez podpisanih dokumentov o soglasju, manjkajočimi protokoli, neobveščanjem pacienta o popravljenem protokolu itd..

Vključitev Blockchaina izboljša splošna klinična preskušanja, saj ponuja boljšo preglednost in sledljivost privolitve. Obrazce za soglasje je mogoče preveriti z ustreznim časovnim žigom. Prav tako nihče ne more posegati v shranjene informacije.

Kakovost in zanesljivost podatkov iz kliničnih preskušanj

Zanesljivost in kakovost podatkov kliničnega preskušanja se bosta izboljšali tudi z integracijo verig blokov. Decentralizirana narava omogoča, da klinični laboratoriji uporabljajo pregleden, nespremenljiv vir podatkov, kadar podatkov ni mogoče ovirati.

Podatki kliničnega preskušanja so shranjeni v javni verigi blokov, kjer lahko podatke preverite, kadar koli je to potrebno. Je zaščiten pred posegi in klinični laboratoriji lahko popolnoma zaupajo podatkom za izvedbo rezultatov svojih preskušanj.

Farmacevtska podjetja lahko s sistemom prepričajo tudi več pacientov in jim pomagajo sodelovati v preskušanjih. Še več, farmacevtski izdelki lahko podatke tudi sledijo in jim sledijo s pomočjo tehnologije.

Upravljanje zalog

Zadnji primer uporabe, o katerem bomo razpravljali za verigo blokov v farmaciji, je upravljanje zalog.

S pravilno integracijo z dobavno verigo lahko farmacevtska podjetja bolje upravljajo svoje zaloge. Popis je mogoče tudi avtomatizirati, da ustvari sprožilce, kadar obstaja scenarij ponudbe ali povpraševanja.

Če na primer povpraševanje naraste, lahko preprosto opozori sistem na zahtevo in zahteva večjo proizvodnjo zdravil. Omogočil bo tudi ustrezno prepoznavnost trgovcev na debelo in uspešnosti njihove zaloge v različnih okoliščinah. Še več, farmacevtski izdelki lahko tudi s pomočjo tehnologije spremljajo in sledijo vsaki fazi.

Preberite tudi: Več kot 10 primerov, ki jih morate vedeti v primerih uporabe poslovnih blokov

Farmacevtske možnosti z Blockchainom

Sedanja farmacevtska industrija je osredotočena na paciente. Obstaja določena prednost sledenja vzorcu; ne ponuja potrebnih inovacij.

Če ste bolnik z osnovno boleznijo, ima zdravnik večje možnosti, da se osredotoči na pacienta..

Blockchain lahko pomaga pri pristopu, osredotočenem na paciente, in farmacevtskim podjetjem pomaga slediti bolnikom skozi blockchain.

Da bi pacienti dobili prave smernice, morajo farmacevtska podjetja vzpostaviti partnerstva z zdravstveno skupnostjo. S tem lahko neposredno prevzamejo povratne informacije od pacientov in nato s pomočjo teh podatkov in znanja ugotovijo sporočilno vrednost in utemeljijo ceno.

Blockchain ne more le pomagati skozi postopek, ampak tudi olajša postopek povezovanja s pacienti.

Vpišite se zdaj: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

Podjetja, ki uporabljajo rešitev Blockchain v zdravstvu in farmaciji

Številna podjetja uporabljajo tehnologijo veriženja blokov v farmacevtski in zdravstveni industriji. Nekateri pomembni so spodaj.

Pfizer

Pfizer aktivno sodeluje pri projektu verige blokov MedilLedger. Projekt je namenjen ustvarjanju zaprtega ekosistema, ki podjetjem omogoča sledenje drog do potankosti. Zagotavlja tudi, da ponarejanja ni mogoče. Še več, Pfizer je že prepričan o posledicah blockchaina in ga uporabljajo v svojo korist.

NMC Healthcare

NMC zdravstveno varstvo zelo proaktivno sodeluje s start-upi za izboljšanje farmacije in zdravstvene industrije. Je zasebni ponudnik zdravstvenih storitev s sedežem v ZAE, ki od leta 2017 sodeluje s start-upi.

Združeno zdravstveno varstvo

Skupaj z Optumom poskuša sodelovati tudi United Healthcare. Konzorcij farmacevtskih verig blokov, v katerem sodelujejo, vsebuje Multiplan, Humana in Quest Diagnostics.

V projektu farmacevtskega konzorcija blockchain je glavni cilj zmanjšati skupne stroške, povezane z administrativnimi nalogami. Uporaba verige blokov lahko poenostavi celoten postopek in pomaga posodobiti bazo podatkov pogosteje v primerjavi s tradicionalnimi sistemi.

Roche  

Roche je eden največjih velikanov v farmacevtski industriji. Trenutno sodelujejo z Abbvie in Pfizer, da bi preizkusili pilota dobavne verige prek oddelka Genentech.

Še več, delajo tudi na sistemu v realnem času, ki bo določil podatke o krvi in ​​srčnem bolniku. Delajo na ideji Dex in PwC Singapur.

Oglejte si 50 najboljših podjetij, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov, če želite izvedeti več o tem, kako jo uporabljajo.

Zaključek

To nas vodi do konca našega blockchaina v farmacevtskem članku. Farmacevtska industrija je ena najpočasneje razvijajočih se panog. Razpravljali smo o vseh težavah, s katerimi se sooča trenutna farmacevtska industrija.

Večino težav je mogoče rešiti z uporabo verige blokov. Nekatere največje uporabe blockchaina v farmaciji so izboljšanje pristnosti vrnjenih zdravil, boljša skladnost z občutljivimi zdravili, avtomatizacija in boljša klinična preskušanja. Zadnji dve izboljšavi bosta upravljanje zalog in podatki kliničnih preskušanj.

V industriji že obstajajo velika imena, ki uporabljajo blockchain za izboljšanje svojega delovnega procesa. Tu imajo farmacevtska podjetja dobro priložnost, da blockchain kar najbolje izkoristijo. V vsakem primeru, če ste le novinec in se želite poglobiti v tehnologijo blockchain, si oglejte naš brezplačni tečaj blockchain zdaj!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map