Blockchain Skills: Poiščite kariero v podjetjih

Blockchain se dviguje na vrh hitreje kot katera koli druga tehnologija trenutno. Naši tipični tržni standardi bodo kmalu moteni in bi jih nadomestili z decentraliziranimi modeli. V resnici številna podjetja zdaj iščejo način, kako si zagotoviti svoje mesto na trgu. Tako še vedno prevladuje iskanje blockchain veščin.

Vprašanje je, da čeprav obstaja veliko povpraševanje po blockchain veščinah, še ni dovolj ljudi z zahtevanimi veščinami. Vendar pa morajo industrije za množično sprejemanje verig blokov takoj najeti pravo ekipo, ne da bi zapravljale več časa.

Tako je lahko odlična priložnost, da se dvignete ob tej priložnosti in si zagotovite modno kariero v teh podjetjih. Če ste na tej sceni še vedno novi, si oglejte ta vodnik. Danes vam bom dovolil, katere spretnosti in navade v blockchainu potrebujete, da postanete talent blockchain.

POVPRAŠEVANJE PO SPRETNOSTIH BLOCKCHAIN

 

Torej, začnimo!

 

Katere veščine blockchaina morate razviti?

Povpraševanje po blockchain veščinah hitro narašča. Zato si oglejte naš seznam najboljših spretnosti tehnologij blockchain, da ugotovite, kaj podjetja zdaj potrebujejo. Poglejmo, kaj so –

 • Posedujejo poslovno in tehnično spretnost

Začnimo z eno najbolj iskanih veščin tehnologije blockchain zdaj. V resnici se osnovne spretnosti bolj kot poslovna perspektiva osredotočajo predvsem na arhitekturo blockchain tehnologije. Vendar pa morajo imeti podjetja tudi poslovno vodeno arhitekturo. Morate razumeti, kakšen bi bil poslovni izid, ko ste v okolju blockchain podjetja.

Še več, vedeti morate tudi, kako vzpostaviti povezave in raziskati različne pretoke podatkov znotraj trgovinskih partnerjev ali strank in izdelkov. Zato bi morala biti vaša prva prioriteta racionalizacija poslovne arhitekture, ki je usmerjena v jedro ekosistema ali vrednostne verige.

Najboljši način je, da ugotovimo popolno ravnovesje med tehnologijo in poslovnimi rezultati. Poleg tega bi morali tehnologijo uporabljati le v določenih delih, kadar je to smiselno, ne samo zato, ker to počnejo druga podjetja.

Kot strokovnjak morate vedeti tudi o razliki med protokoli, omrežji, tehnologijami, API-ji in mnogimi drugimi.


V resnici vam bo sporočil, kako bi morali oblikovati rešitve blockchain in kako bi to vplivalo tudi na podjetja. Zato si številna podjetja zdaj želijo razvijalce verig blokov s spretnostmi poslovne spretnosti.

 

 • Imeti tehnično znanje o interoperabilnosti

Interoperabilnost bo naslednja velika stvar v svetu verig blokov. Trenutno tehnologija veriženja blokov še vedno raste, vendar ji primanjkuje določenega udarca – nobene izvedljive interoperabilnosti. Brez ustrezne interoperabilnosti številne platforme ne morejo komunicirati med seboj in postanejo bolj zamišljena rešitev.

Na primer, zavarovalnica, ki ponuja rešitev, ki temelji na nekaterih standardih blockchain, ne more neposredno dostopati do drugega okolja blockchain, ki uporablja drug niz standardov, ali delati z njim. Ko poskušate med seboj povezati te različne platforme, ostanejo varnostne vrzeli.

Zato je to ena izmed spretnosti blockchain.

Zato morate imeti tehnično znanje o interoperabilnosti. To je ena izmed blockchain veščin, ki bi vam zagotovo pomagala do trdne kariere v tej niši.

Še več, bodite pozorni na odprtokodne platforme, saj v glavnem uporabljajo skupne standarde. Razen tega morajo podjetja zmanjšati težave z zakasnitvijo in ko bodo to storila, bodo začela voditi več poslov. Poskusite torej poglobiti se v jedro interoperabilnosti in pridobiti znanje o tehnologiji veriženja blokov.

 

 • Razumevanje decentraliziranih in porazdeljenih knjig

 

Kot eno izmed veščin tehnologije veriženja blokov je razvijanje strokovnih knjig nujno, če ste razvijalec. Obstaja veliko okvirov blockchain, ki ponujajo različne rezultate. Če ste strokovnjak vsaj za tiste, ki so priljubljeni, bi vam zagotovo zagotovili kariero v podjetjih.

Še več, številna podjetja že iščejo razvijalce, ki imajo razširjeno znanje o tem, kako razviti porazdeljeno knjigo. V mnogih primerih boste morda morali sami ustvariti svoj lasten okvir verige blokov.

Torej, začnite več o osnovnih API-jih, protokolih in omrežnem sistemu znotraj sistema. Še več, naučite se, kako razviti pametne pogodbe ali dodati več funkcij brez kakršnih koli varnostnih vrzeli.

Ko postanete strokovnjak, lahko pričakujete lepo plačo, ko delate v podjetjih.

 

 • Razviti meddisciplinarne široke spretnosti

Dandanes številna blockchain podjetja iščejo osebo z meddisciplinarnimi širokimi znanji. Torej, če mislite, da je samo znanje, kako razviti verigo blokov, vse, kar potrebujete, potem premislite znova.

V resnici se vedno ceni, da mora izvajalec blockchaina imeti druge veščine, kot so kritično mišljenje, DevOps, biti okreten, oblikovati razmišljanje, samoupravljanje, prilagodljivost, sposobnosti analiziranja in še veliko več.

Poleg tega bi vam te spretnosti, skupaj s spretnostmi tehnologije blockchain, pomagale razširiti vaše stališče in videli rešitev pod drugačnim kotom.

Mislim, tako se sploh začnejo inovacije. Samo imeti tehnologijo ali poslovne izkušnje ni več dovolj. Tudi povpraševanje po blockchain spretnostih, ki so večje od teh, narašča. Tako bodo izkušnje na koncu življenjskega cikla za razvoj, načrtovanje, testiranje ali uvajanje prinesle tudi svoje prednosti.

Zato bi morali vsekakor delati tudi na svojih veščinah meddisciplinarnih desk, skupaj s spretnostmi blockchain.

 

 • Globoko razumevanje različnih blokchain platform

Ko podjetja začnejo delati na svojih blockchain projektih, morajo za svojo rešitev izbrati popolno blockchain platformo. Morda se ne zdi veliko, vendar je za podjetje velik izziv, da je rešitev uspešna.

V resnici je zaradi številnih različnih okvirov ta postopek precej zapleten. Poglobljeno razumevanje, kako delujejo različne platforme, kot so Ethereum, Hyperledger, Corda, Ripple, Quorum itd., Je lahko za vas velika prednost.

Tako lahko izberete, katera platforma bi bila najboljša za rešitev vašega podjetja in kako jo lahko uporabite v svojo korist.

Prav tako morate prepoznati kritične razlike med vsemi temi platformami. Druga odlična stvar bi bila izbira platform glede na njihove vrste. Jasno je, da zasebna platforma v javno usmerjeni rešitvi ne bi bila najboljša izbira.

Ker se večina teh podjetij pogosto odloča za zasebna ali federativna podjetja, bi bilo bolje, če bi imeli spretnosti blockchain v teh dveh vrstah blockchain.

 

 • Bodite vešči poslovnih poslovnih procesov v podjetju

Če želite delati v poslovnem okolju, se morate seznaniti z različnimi poslovnimi procesi. Je pomemben dejavnik, saj vam bodo te veščine pomagale razviti ali oblikovati strategijo, kako lahko podjetje integrira verigo blokov in izkoristi prednosti.

Brez ustreznega poznavanja poslovnih procesov bi težko našli privlačen poslovni primer.

Povpraševanje po blockchain spretnostih je v tej niši precej veliko in podjetja so zanj pripravljena plačati zajeten znesek plače.

Torej, to je lahko pomembna priložnost, da zasijemo. Zato morate bolje razumeti nabavo, logistiko, distribucijo, poslovanje zakladnice itd. V resnici bi vam te veščine pomagale, da “govorite isti jezik” poslovnežev.

Torej, delajte na teh, saj bi vam povpraševanje po blockchain spretnosti zagotovo prineslo dobro službo.

 

 • Znanje za poenostavitev

Čeprav se blockchain znebi zapletenosti starih omrežij, je sam še vedno precej zapleten. No, to zagotovo ni sistem ERP ali nadomestno orodje, lahko pa ga uporabite za poenostavitev poslovanja.

Vendar morate vedeti, kako poenostaviti uporabo te tehnologije. V resnici lahko številne funkcije preprosto zapletejo vašo rešitev. Toda po enem od pravil dokazovanja koncepta je poenostavitev ključna. Namesto da samo dodajate nove funkcije v rešitvi, se raje odločite za poenostavljeno metodologijo oblikovanja, ki vam lahko pomaga tudi pri inovacijah.

Če imate predhodne izkušnje z drugimi podjetniškimi verigami verig ali verigami blokov kot ponudnik storitev, lahko povečate svojo kandidaturo na podjetniškem trgu.

Številna podjetja zdaj ponujajo posebna izobraževanja, ki vam bodo pomagala razviti te spretnosti blockchain. Torej, lahko se vpišete v katerega od teh in obogatite svoj življenjepis.

 

 • Bodite sposobni secirati vzorce arhitekture blokov

Razčlenjevanje blockchain arhitektur pred načrtovanjem rešitve je za začetek izjemna veščina. V resnici brez ustrezne študije primera ne morete sestaviti samo svoje lastne rešitve blockchain.

Poleg tega si podjetja želijo talentov, ki ne morejo le razviti ali oblikovati rešitve, ampak lahko tudi secirajo osnovno tehnologijo katere koli vrste arhitekture.

Moral bi reči, da bi morali za to natančno preučiti že obstoječe arhitekture blokov. Trenutno je na trgu veliko odprtokodnih tehnologij in njihovo izvorno kodo lahko zagotovo dobite v GitHubu.

Ko enkrat veste, kako vsako podjetje ponuja svojo rešitev, lahko primerjate tudi tisto, ki ste jo zasnovali, da bo stroškovno učinkovitejša in učinkovitejša.

V resnici ni veliko razvijalcev ali inženirjev blockchainov, ki prihajajo s to veščino. Tako povpraševanje po blockchain veščinah na trgu narašča.

 • Tehnično znanje o ekosistemu in standardih Blockchain

Pri spretnostih blockchain je nujno. V resnici bi morali imeti tehnično znanje o različnih ekosistemih in standardih blockchain. Za izboljšanje te spretnosti lahko sodelujete v številnih delovnih skupinah, ki se osredotočajo na koncepte in razvijajo standarde.

Lahko se povežete s konzorciji blockchain in se celo vpišete v akademske institucije, ki vam pomagajo temeljiteje spoznati ekosistem.

Poleg tega blockchain ni le baza podatkov, pri razvoju svojih veščin boste potrebovali veliko več globine. Če želite biti uspešni, morate razumeti, kako načela veriženja blokov delujejo v različnih okoljih in kako jih lahko uporabite tudi v okolju svojega podjetja.

 

 • Vedeti, kako sporočiti vrednost

To se morda zdi malo namišljeno. Toda številna podjetja si želijo teh spretnosti veriženja blokov, ko zaposlujejo zaposlene. Če ste podjetje na področju razvoja verige blokov, morate vedeti, kako sporočiti vrednost.

V tem primeru se komunikacija nanaša na spretnost reševanja vprašanja in pomaga vašim kolegom, da cenijo, kar predlagate. Pri delu v sodelovalnem okolju lahko stranke predstavijo težavo. Zato bi morali imeti spretnost premišljevanja in reševanje problema, ko se težava pojavi.

Kar vam omogoča, je, da vam omogoča, da težave rešite v kratkem času.

Vendar moram dodati, da je to razmeroma nov dodatek k povpraševanju podjetij po seznamu spretnosti blockchain. Še bolj, donosna delovna mesta, kot so razvijalec verig, inženir, oblikovalec, pravno svetovanje, prihajajo z njihovim dobrim deležem veščin, vendar jim vsem primanjkuje spretnosti, da bi strankam pomagali razumeti prednosti, ki jih predlagate.

Poskusite torej razviti tudi to veščino.

 

 • Trdno znanje o razvojnih orodjih

Na trgu je zdaj veliko razvojnih orodij samo za verigo blokov. Ko delate v poslovnem okolju, morate biti vsestranski na katerem koli področju, na katerem delate. Recimo, da ste razvijalec ali inženir. No, v tem primeru bi bili zagotovo aktivni član ekipe med delom na novi rešitvi.

V tem primeru bi morali vedeti, kako s temi orodji ustvariti svoj projekt v kratkem času in za to bolj učinkovito..

 

Kako podjetja razvijajo svojo osnovo za talente Blockchain?

Po navedbah a nedavna raziskava leta 2019, 1386 udeležencev podjetja uporabljajo različne metode za razvoj lastne ekipe za veriženje blokov. Poglejmo, katere metode uporabljajo ta podjetja. Vendar moram dodati, da se dejanske številke lahko razlikujejo, ker se ni odzval vsak udeleženec.

Programi

Odstotek podjetij, ki uporabljajo to metodo

Interni tečaji

54%

Nabor

52%

Spletni treningi

51%

Zunanje izobraževanje

49%

Pridobitev

39%

Mentorstvo

34%

Laboratorij

20%

Drugo

3%

 

Torej, vidite, podjetja ponujajo tudi številne programe, v katerih lahko enostavno razvijete svoje sposobnosti inženirjev blockchain. Če imate torej izvedljiv talent, ga lahko izpopolnite tako, da se zaposlite v teh podjetjih, ki ponujajo te programe.

 

Katera so trenutno priljubljena delovna mesta na trgu?

Na trgu je nekaj priljubljenih delovnih mest, ki jih lahko dobite s svojimi veščinami za delo v blockchainu. Poglejmo, kaj so to –

 

 • Razvijalec blokov

Zdi se, da je razvijalec blokov trenutno najbolj iskana delovna mesta v niši blokov. V blockchainu lahko enostavno dosežete kariero razvijalca celotnega sklada. Če imate spretnosti inženirja blockchain, kot je programiranje na strežniški strani z analitičnimi vidiki, potem je delo lahko vaše.

Za to kariero pa boste morali bolje razumeti, kako delujejo sistemi od konca do konca. Še več, transakcijski procesi, nastavitev vozlišč ali sprožitev pametnih pogodb bi bile vaše delovne naloge.

Poleg tega bi potrebovali znanje iz JQuery, strežnikov SQL, AJAX, MVC, .NET, SDL, C ++, C, JavaScript, REST, XCOD, XML, FTP, SOAP in mnogih drugih.

V resnici je to lahko odlična priložnost, saj lahko delate v kateri koli panogi.

 

 • Blockchain inženir

Spretnosti inženirjev blokchainov so trenutno druga najpogostejša delovna mesta v blockchainu. S tem si zagotovo zagotovite dobro plačilo z veliko dela. Kakorkoli, vaše delovne odgovornosti bi vključevale izvajanje blockchaina in razvoj rešitev za podjetja, ki uporabljajo blockchain.

Torej, za to bi morali preučiti veščine inženirjev blockchain, ki jih išče vaše podjetje, in razvijati aplikacije, kot želijo. Poleg tega bi morali delati tudi na pospeševalnikih ali sredstvih in nastaviti infrastrukturo podjetja, ki temelji na modelih porazdeljene knjige.

Še več, spretnosti Pythona, Oracle, Java, Ripple, Ethereum, Hyperledger itd. Bi vam vsekakor pomagale.

 

 • Blockchain Advisor

Številna podjetja, ki se selijo v nišo blockchain, zdaj potrebujejo strokovnjake, ki lahko ocenijo svoje cilje in prikažejo uporabnost blockchains.

Če iščete kariero svetovalca za veriženje blokov, morate vedeti, kako analizirati profil podjetja in pripraviti popolne strategije, ki jim lahko pomagajo pri rasti. V bistvu bi morali določiti, kako lahko podjetje s pomočjo verige blokov doda vrednost in ustvari poslovni primer.

Še več, dobre komunikacijske spretnosti ali meddisciplinarne široke spretnosti bi vam pomagale pri tej vrsti dela. Poleg tega vam lahko temeljito znanje o tem, kako blockchain v resnici deluje ali kako vpliva na različne panoge, pomaga, da zablestite pri tem delovnem mestu.

 

 • Strokovnjak za trženje

Številna podjetja, ki imajo blockchain aplikacije, zdaj iščejo strokovnjaka za trženje, ki bi obvladoval njihove tržne strategije. Sprva se morda ne zdi veliko. Čeprav je blockchain donosna tehnologija in se prodaja sam, večina potrošnikov v resnici nima pojma, kaj je blockchain.

Odgovornost marketinških strokovnjakov bi vključevala raziskave o potrošnikih, različne izdelke, njihovo učinkovito trženje in poučevanje potrošnikov, kaj je veriga blokov. Brez ustrezne izpostavljenosti, ne glede na to, kako donosna je rešitev, se ne bo prodala.

In tako lahko tržni strokovnjaki z zbirko znanja o blockchainu v teh podjetjih dobijo odlično plačano delo.

 

 • Vodja projekta

Že po naslovu veste, kaj lahko vodja projekta dejansko počne v podjetju. Upravitelj blockchain projektov mora veliko narediti, ko gre za upravljanje celokupne rešitve blockchain. Najpomembneje je, da ti posamezniki delujejo kot povezava med poslovno osebo in razvijalci verig blokov, poleg tega pa opisuje najboljšo strategijo z minimalnimi sredstvi..

Hakerska miselnost bi bila pri tej vrsti delovne vloge prav prišla. Kot delovne spretnosti v blockchainu bi morali igrati močno vodstveno vlogo in biti most med tehničnimi in poslovnimi perspektivami.

 

 • Blockchain inženir kakovosti

V bistvu kot inženirske spretnosti blockchain inženiring kakovosti spada v njegovo podkategorijo. V resnici ti inženirji delajo kot blockchain inženir ali dopolnjujejo njihovo delo. V vsakem primeru ga je treba pred zagonom temeljito preizkusiti.

In tu nastopijo spretnosti za blockchain. Če iščete kariero inženirja kakovosti, bi morali preizkusiti različne okvire, preden ga uporabite v organizaciji. Še več, po izdelavi celotnega izdelka se prepričate, da je izdelek v skladu s standardi.

V resnici lahko uporabite številna razvojna orodja za preizkušanje verig blokov. Tako bi tudi tu pomagalo znanje o razvojnih orodjih, kot so blokchain delovne veščine.

 

 • Pravni svetovalec za Blockchain

Še ena izmed zahtevanih veščin blockchaina bi vam prinesla službo pravnega svetovalca. V resnici je blockchain na robu razvoja še ni popoln. Številna podjetja se zaradi decentralizirane strukture soočajo s pravnimi težavami. Še več, kriptovalute so dobile pravičen delež slabih rezultatov.

Tako mnogi ne najdejo rešitve blockchain kot 100% zakonite. Večinoma v primeru ICO. Tako bi moral pravni svetovalec za blockchain zagotoviti, da se njihove rešitve ne bi neposredno dotikale obstoječih zakonov.

Trenutno so te spretnosti blockchain povpraševanja čez streho. Toda za izpolnitev pogojev morate imeti pravno podlago in globoko razumevanje same tehnologije veriženja blokov.

 

Na koncu

Na koncu bi morali vedeti, da je kariera v blockchainu za začetek donosna. Učite se lahko med najboljšimi profesionalci in delate v popolnoma novi vrsti tehnologije. V resnici je glavna atrakcija tudi plačilo za te veščine v blockchainu.

Še več, številna delovna mesta ponujajo celo 140.000 USD + kot mesečno plačo, kar bi zagotovo morali iskati. Kakorkoli že, opisal sem spretnosti zaposlitve v blockchainu, ki bi jih potrebovali za zagotovitev svoje kariere na tem trgu.

Torej, lahko sledite seznamu in delate na svojih blockchain veščinah, ki jih potrebujete, da sledite svojim sanjam in si zagotovite kariero v življenju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map