Blockchain orodja, ki so všeč razvijalcem

Pri razvoju rešitev blockchain so orodja blockchain blagoslov. Trenutno priljubljenost verige blokov drastično narašča. Torej, povsod je hitenje razvojnih blokov. Nobenega dvoma ni, da bi skoraj vsa podjetja želela v celoti izkoristiti to priložnost.

In ravno tu padete. Če ste razvijalec verig blokov, imate zdaj najvišjo vrednost na trgu. Ker pa je tehnologija povsem nova in ima še vedno več funkcij, morate ostati relevantni. Tako vam lahko uporaba orodij blockchain zagotovo olajša življenje.

Blockchain orodja, ki so všeč razvijalcem

Blockchain orodja

Obstaja veliko blockchain orodij za razvijalce, vendar morate vedeti, katera so najboljša orodja blockchain, ki so všeč vsem razvijalcem. Oglejmo si seznam, kajne?

18 Blockchain razvojnih orodij, ki jih imajo radi razvijalci

Geth

Začnimo z Geth. Geth je orodje ukazne vrstice, ki deluje tudi v celoti Ethereum vozlišče v programskem jeziku Go. V bistvu ima tri vmesnike –

 • Interaktivna konzola
 • Strežnik JSON-RPC
 • Možnosti vrstice ukaza in podkande

Geth lahko uporabite za veliko stvari v verigi blokov. Ta orodja za razvoj verig blokov lahko –

 • Prenos žetonov med dvema naslovoma.
 • Mine Ether žeton v omrežju.
 • Raziščite različno zgodovino blokov v knjigi.
 • Ustvarite pametne pogodbe in jih pozneje lahko zaženite na navideznem računalniku Ethereum.

Kakšni sistemi bi podpirali Geth?

Pri delu s temi orodji za razvoj blockchaina v podjetju lahko uporabljate različne operacijske sisteme, kot so Windows, Linux in Mac. Vsi podpirajo to orodje ukazne vrstice. Poleg tega Binary in Scripted podpirata tudi njegovo namestitev.

Prvič, ko ga zaženete, ga lahko povežete z aktivnim blockchain omrežjem ali pa ustvarite novega in se nato povežete s tem. Ne pozabite pa, da bi bila druga možnost v celoti odvisna od njenih nastavitev.

Če niste uporabili nobenih privzetih vrednosti, vas bo to orodje samodejno povezalo z glavnim omrežjem Ethereum.

Poleg tega lahko s pomočjo teh orodij blockchain za razvijalce omogočite, da deluje kot konzola, naloži določene ukaze in izvrši različne cilje.

Kakor koli že, ne pozabite, da bo, ko zaženete Geth, samodejno prenesel razdeljeno knjigo Ethereum in obdelava lahko traja dolgo. Torej boste morda morali počakati nekaj ur ali dni. Zato je za shranjevanje vseh informacij najbolje uporabiti zunanji trdi disk.

Rosenje

Pojdimo na naslednjo v našem vodniku po orodjih za veriženje blokov. Drizzle poenostavi pisanje front-end decentralizirane aplikacije s ponudbo zbirke front-end knjižnic. Ponuja tudi knjižnico Redux za povezavo čelnega dela z verigo blokov. Tako boste dobili sveže podatke o verigi za razvoj aplikacij na čelni strani.

Značilnosti kapljic

 • Shranjevanje podatkov o reaktivnem Ethereumu

Knjižnica Redux je pravzaprav jedro Drizzlea. S tem lahko sinhronizirate podatke o transakcijah, podatke o pogodbah in še veliko več.

 • Ustvarite shranjevanje ali uporabo obstoječih

V resnici lahko ta orodja za veriženje blokov uporabite za razvijalce, da ustvarite trgovino, lahko pa tudi katero koli obstoječo lastno trgovino. Vse, kar morate storiti, je uvoziti sage in reduktorje in že ste pripravljeni!

 • Ponuja osnovne funkcije

Najboljše pri tem orodju je, da podaljša pogodbe za web3 1.0. Tako boste dobili dostop do vseh metod in lastnosti web3.

 • Knjižnica komponent

V resnici ponujajo knjižnico komponent React, ki jo običajno uporabljate v funkcijah dApp. Torej so naloge, kot je ustvarjanje obrazcev za vnos pametnih pogodb, lahka naloga.

 • Modularna arhitektura

Celotna arhitektura tega orodja je modularna. Torej lahko dodate katero koli funkcijo ali se znebite katere koli funkcije, kot želite. Poleg tega vključuje dva paketa za uporabo React-a; ključne funkcije pa so znotraj modula Drizzle. Še več, če znate delati z Reduxom, lahko hitro razvijete Angular knjižnico.

Trije glavni sestavni deli Drizzle so –

Rosenje – To je jedrna knjižnica za spletno stran 3, pogodbe in instanciranje računa. Prav tako lahko poveže potrebne sinhronizacije in ponuja dodatne pogodbene funkcije.

Drizzle-odziv – Ta komponenta ponuja pomočnika DrizzleConnect in komponento DrizzleProvider za povezavo z Drizzle z aplikacijo React.

Komponente, ki reagirajo na kapljice – Poleg tega boste dobili knjižnico, polno številnih uporabnih komponent, ki bi delovale kot funkcija dApp. Vključuje predvsem ContractForm, ContractData in LoadingContainer.

Solc

Ko gre za razvoj na Ethereumu, se vsi razvijalci odločijo za stabilnost. V resnici bi se morali razvijalci zanj vedno odločiti, zlasti ko gre za integracijo pametnih pogodb. Trdnost je jedro vsake pametne pogodbe na Ethereumu.

Solidnost je v bistvu urejen in objektno usmerjen jezik in uporablja sintakso, ki je večinoma podobna ECMAScript. V zvezi s tem lahko orodje Solc pretvori v strojno berljivo obliko, tako da ga lahko EVM prebere in izvede. Lahko bi ga imeli za solidnega prevajalnika, ki se vrti okoli dveh glavnih načel –

 • C ++ kodirano solc.
 • Solc-js, ki uporabljajo Emscripten za navzkrižno sestavljanje solc C ++ naravnost v JavaScript.

Čeprav sta dve vrsti prevajalnikov trdnosti izvirali iz iste izvorne datoteke, lahko oba oba ustvarita drugačen rezultat. Poleg tega se oba vmesnika ukazne vrstice med seboj razlikujeta. V primerjavi s tem pa je solc-js nekoliko počasnejši od solca.

Najboljši del je, da vozlišča Ethereum ponavadi prihajajo z implementacijo solc. Paket solc je pravzaprav samostojni modul in ga lahko uporabljate tudi brez povezave. Poleg tega lahko uporabite tudi solc.compile (), ker ta ne potrebuje nobenega zunanjega vozlišča za pravilno delovanje.

Remix

To je Solidity IDE. Z njim lahko pišete kode in preverjate napake iz brskalnika. V resnici gre za eno izmed orodij za razvoj verig blokov, napisano v JavaScript. Še več, to orodje lahko uporabljate kot prevajalnik, predvsem za majhne pametne pogodbe. Če ste šele začeli spoznavati Solidity, morate to orodje zagotovo poskusiti.

Ko odprete privzeto stran spletnega mesta, boste dobili stranski zaslon, ki bi vam omogočal, da v brskalnik napišete kodo! Na drugem zaslonu lahko svojo kodo enostavno namestite na platformo blockchain.

Poleg tega vam bo drugi zaslon pomagal pri interakciji s katero koli funkcijo, ki ste jo napisali. Podpira tudi, da se obdelava izvaja lokalno ali v brskalniku. Kakor koli že, lahko izvajate tudi testiranja, odpravljanje napak, distribucijo pametnih pogodb itd.

Analizator kode vam bo pomagal tudi izpopolniti kode in se znebiti morebitnih napak. Torej, to je lahko eno največjih orodij blockchain za razvijalce, saj je on / ona začetnik.

Ganache CLI

Pravzaprav gre za izjemno hiter odjemalec Ethereum RPC za razvoj in testiranje. Moram reči, da je to še eno dobro orodje za razvoj verig blokov. Prej je bil znan kot Testrpc, kasneje pa je postal GanacheCLI. V resnici gre za paket NodeJS, ki ga lahko tudi prilagodite.

V bistvu lahko v vašem računalniku ponovi celotno omrežje Ethereum. Funkcijo lahko iz verige blokov pokličete tudi brez vozlišč Ethereum, ki se izvajajo v računalniku.

Poleg tega ponuja te funkcije, da jih lahko preizkusite –

 • Skoraj takojšnje rudarjenje transakcij.
 • Brez provizij za transakcije.
 • Prilagodite hitrost rudarjenja ali cene plina, kot želite in kolikokrat želite.
 • Recikliranje, instanciranje ali ponastavitev vseh računov v testni mreži za določeno količino etra.
 • Zelo enostaven in preprost grafični uporabniški vmesnik, iz katerega lahko pregledate vse dogodke v testni verigi.

Druge lastnosti

 • Ogledate si lahko stanje vseh računov, vključno z njihovimi zasebnimi ključi, naslovi, stanji in transakcijami.
 • Nadzirajte dnevniške izhode verige blokov Ganache skupaj z odgovori in informacijami o odpravljanju napak.
 • Z enim klikom spremenite uro rudarjenja.
 • Pridobite raziskovalec blokov, ki vam bo dal več jasnosti o delovanju vašega sistema.

Tartuf

Še eno od orodij blockchain za razvijalce je razvojno okolje, kjer lahko preizkusite ogrodje in cevovod sredstev za Ethereum – Tartuf. Očitno je to orodje med razvijalci zelo priljubljeno, saj lahko razvoj okvira Ethereum naredi preprosto.

Lastnosti

 • Upravljanje življenjskih ciklov pametnih pogodb

Očitno lahko to orodje upravlja vaše pogodbene artefakte in vključuje tudi podporo za kakršne koli razmestitve po meri, zapletene aplikacije Ethereum in povezovanje knjižnic.

 • Testiranje po pogodbi

Naročila lahko samodejno preizkusite in zagotovite, da se hitro razvijejo.

 • Migracije in razmestitev, ki jih je mogoče zapisati

To orodje blockchain lahko uporabite za pisanje poenostavljenih in obvladljivih uvajalnih skriptov, s katerimi predvidevate spremembe pogodb s časom. Vaša aplikacija bo omogočila, da se bo razvijala in bo pomembna tudi v prihodnosti.

 • Upravljanje omrežja

Ko začnete uporabljati tartufe, vam ni treba upravljati nobenih artefaktov v omrežju. Poleg tega bo poskrbel za tiste, medtem ko se boste osredotočili na razvoj dApp.

 • Zelo zmogljiva interaktivna konzola

No, interakcija s pogodbami še nikoli ni bila lažja. V resnici bi vam Truffle omogočil preprost vmesnik, ki vam bo omogočil čas in omogočil interakcijo s pogodbami.

 • Zunanji izvajalec skriptov

To orodje blockchain lahko uporabite za zagon vseh svojih pogodb in zagon v omrežju brez kakršnih koli težav.

EtherScripter

Če ste novinec v niši za razvoj verige blokov, je lahko skript Ether za vas težka naloga. Toda s to vrsto orodij za analizo verig blokov lahko zelo enostavno kodirate osnovne pogodbe. V resnici bi vam to orodje blockchain ponudilo zelo interaktiven in zabaven vmesnik za pisanje vseh kod.

Poleg tega lahko preprosto povlečete in spustite vse funkcije, da boste pametno pametnejši. Uporaba je povsem enostavna. V tem trenutku lahko programski jezik Serpent uporabljate samo v tovrstnih orodjih za analizo blokov.

MetaMask

Še eno od odličnih orodij za upravljanje verig blokov je MetaMask. Z MetaMaskom lahko v omrežju ne le strežete Ether ali katere koli druge žetone ERC-20, temveč lahko komunicirate tudi s svojimi decentraliziranimi aplikacijami. Še več, omogoča vam tudi zagon iz brskalnika!

Poleg tega je MetaMask izjemno enostavno dodati kot dodatek za Firefox ali Google Chrome in ga začeti uporabljati neposredno iz brskalnika. Po namestitvi aplikacije boste v brskalnik dodali denarnico Ethereum. V vas bo shranil vse žetone ERC-20.

Za razvijalce ta vrsta orodij za analizo verig blokov ne bo potrebovala nobenega aktivnega vozlišča Ethereum za zagon. Torej je interakcija z omrežnim prostorom Ethereum preprosta naloga.

Stopite

Če želite blockchain razvojni okvir za svoje decentralizirane aplikacije, vam lahko Embark resnično pomaga. V resnici vam bodo tovrstna orodja za upravljanje verig blokov omogočala upravljanje vaših aplikacij dApps, skupaj z vsemi potrebnimi orodji za ustvarjanje in uvajanje novega.

Poleg tega lahko ustvarite neodvisno aplikacijo html5, ki bi uporabljala decentralizirane funkcije. Poleg tega lahko tukaj ustvarite tudi nove pametne pogodbe in jih zaženete v kodi JS. Najboljši del te vrste orodij za upravljanje verig blokov je, da iščejo kakršne koli spremembe, ki jih naredite v pogodbah. V tem primeru bo samodejno spremenil pogodbe in nato posodobil decentralizirane aplikacije, povezane z njimi.

Pametne migracije pogodb so tudi pozitivna točka tega orodja blockchain. V resnici lahko za delo na platformi uporabite kateri koli tradicionalni jezik, kot so Meteor, Angular, React in še veliko več.

Gorli Testnet

Veste, da bi bil najboljši način za popolno preizkušanje omrežja, ne da bi se začelo delovati, izkoriščanje testnih mrež. In tu nastopi ta vrsta orodij za analizo blokov. Gorli Testnet je ena izmed najbolj priljubljenih. Tu lahko namestite svoje aplikacije dApps in preizkusite pametne pogodbe.

Še več, lahko ga uporabljate v vseh izvedbah odjemalskih blokov in dobite visoko zanesljivost in razpoložljivost. Kakor koli že, Gorli je pravzaprav preizkusna mreža za odjemalce, ki deluje s pooblastili Parity, Pantheon, Geth, EthereumJS in Nethermind..

Je pa odprtokoden in je projekt, ki temelji na skupnosti.

Parnost

Parity je še eno izmed orodij za upravljanje verig blokov, ki je zgrajeno za kritično uporabo. Je odjemalec za Ethereum, ki uporablja programski jezik Rust. Še več, to orodje blockchain ponuja osnovno infrastrukturo, potrebno za zanesljive in hitre storitve.

Lahko ustvarite svoje lastne prilagodljive verige blokov za podjetja, zasebno uporabo ali za raziskovalne namene. Dobili boste –

 • Modularna in čista osnova kode ter prilagajanje
 • Minimalni odtis pomnilnika
 • Za sinhronizacijo v urah uporabite Warp Sync
 • Zelo napreden odjemalec, ki temelji na CLI
 • Različni in vstavljivi protokoli konsenza
 • Visoka raven nadzora dostopa in zasebnosti
 • Hitre transakcije

Najboljše pri tem orodju blockchain je, da je 100% pregledano, razvijalci pa redno pregledujejo kodno bazo, da se znebijo morebitnih napak ali težav.

Hyperledger čeljust

To je orodje primerjalne analize blokov. Omogoča vam primerjavo vaše rešitve blockchain z uporabo vnaprej določenih standardov. V resnici lahko s tovrstnimi orodji za analizo blockchain-a resnično enostavno ugotovite, ali so vaše platforme blockchain v skladu s standardi ali ne.

Ko vnaprej določite svoje primere uporabe, lahko začne delati svojo čarovnijo. V resnici boste prejeli tudi poročila o zakasnitvi transakcij, transakcijah na sekundo, porabi virov in še veliko več.

Vendar morate vedeti za Čeljust da vam pomagam; svojo rešitev blockchain morate zgraditi na Hyperledgerju.

A kot vidite, nima nobenih privzetih standardov. Zakaj pa to? No, tehnologija veriženja blokov je precej raznolika in vsaka posamezna platforma je drugačna. Zelo težko je analizirati vse platforme v istem vnaprej določenem nizu.

Namesto tega lahko nastavite standarde glede na svojo panogo in nato zaženete orodje, da vidite, kako deluje. Zato je eno najbolj priročnih orodij za upravljanje verig blokov za razvijalce.

Tierion

Ponuja okolje, v katerem lahko svojo verigo blokov spremenite v globalno platformo in preverite datoteke, podatke in poslovne procese. Tovrstna orodja za verigo blokov vam bodo pomagala zgraditi veljavno bazo podatkov in vam pomagala distribuirati te podatke v knjigo.

Poleg tega to orodje blockchain ponuja tudi ChainPoint, ki lahko ustvarja potrdila in zapisuje podatke. In zato za preverjanje informacij ne potrebujete vmesnih izdelkov. Kakor koli že, s pomočjo tega orodja za veriženje verig lahko kombinirate Tierion API in ChainPoint, da časovne žigove označite za dokončanje postopka preverjanja..

Vsako sekundo je sposoben proizvesti milijone dokazov. Poleg tega ta vrsta tehnoloških orodij blockchain ponuja natančnost –

 • Pridobivanje vseh podatkov s strežnikov Network Time Protocol
 • Uporaba razpoložljivih podatkov Nacionalnega inštituta za standarde in tehnologijo
 • Povezovanje sidrnih vozlišč z Ethereum ali Bitcoin blockchain

EthFiddle

Če ste razvijalec, ki je začel s Solidity, morda veste, da za delo s tem jezikom ni veliko orodij tehnologije veriženja blokov. Da pa vam pomaga in vam ponudi podobna orodja, kot sta JSFiddle ali Go Playground, je mreža Loom predstavila EthFiddle.

EthFiddle je eno od orodij za razvoj verige blokov, ki ponuja hitro testiranje in izdelavo prototipov. To je pravzaprav Solidity IDE v vašem brskalniku. V resnici je to orodje blockchain sposobno testirati, ustvarjati in odpravljati napake Solidity kod za vaše pametne pogodbe.

Poleg tega lahko z enim klikom delite tudi stalno povezavo kode. Torej, če vidite, da v okolju Solidity še niste novi, poskusite EthFiddle.

Web3.js

Web3.js je eno od orodij za razvoj verige blokov, ki vam pomaga razviti stranke za interakcijo z verigo blokov Ethereum. V bistvu gre za knjižnico, ki je Ethereum združljiv JavaScript API. In izvaja generične specifikacije JSON RPC za interakcijo z oddaljenim ali lokalnim vozliščem Ethereum.

S tem lahko opravljate naloge, kot je pošiljanje etra med naslovom, pisanje in branje podatkov o pametnih pogodbah, razvoj pametnih pogodb in še veliko več.

Ker orodje blockchain deluje v jeziku JavaScript, ga lahko uporabljate v katerem koli spletnem brskalniku. Za uporabo te vrste orodij blockchain pa boste potrebovali vozlišče Ethereum, ki lahko prek omrežja HTTP dostopa do omrežja Ethereum. Predlagam uporabo razširitve MetaMask z Web3.js za povezavo z omrežjem Ethereum.

Stanje

To je še eno od orodij za razvoj verige blokov. V resnici gre za večnamensko komunikacijsko orodje, ki ima decentralizirano kripto-denarnico, peer-to-peer messenger in brskalnik Web3. V bistvu gre za mobilni odjemalec Ethereum, ki vam omogoča dostop do ekosistema od koder koli.

Kar zadeva sel, se lahko pridružite katerim koli javnim kanalom ter pošiljate in prejemate sporočila drugega uporabnika. Poleg tega visoka stopnja šifriranja onemogoča nikomur dostop do vaših sporočil.

Poleg tega lahko s pomočjo orodja blockchain komunicirate s svojimi decentraliziranimi aplikacijami in uporabljate integrirano denarnico.

Iz brskalnika lahko neposredno dostopate do omrežij, tržnic in mnogih drugih. Z orodjem za razširitev lahko temu mobilnemu odjemalcu dodate funkcije.

Infura

Infura je standardna, razširljiva, globalno porazdeljena grozd in končna točka API za IPFS, Ethereum in vse druge infrastrukture. V resnici so tovrstna orodja za razvoj verige blokov namenjena samo razvijalcem. Torej lahko s tem orodjem hitro povežete svojo aplikacijo z njihovimi API-ji za takojšen dostop.

Očitno to orodje blockchain podpira JSON-RPC prek vmesnikov WebSocket in HTTPS, ki ponuja povezave na podlagi naročnin in zahtev. Še več, z enim samim URL-jem lahko začnete uporabljati Infuro. Ekipa, ki stoji za orodjem, bi poskrbela za vse nadgradnje in spremembe omrežja, da se boste lahko osredotočili na svoje ustvarjanje.

Mythx

Veliko je povpraševanja po razvoju pametnih pogodb in decentraliziranih aplikacijah. Vendar pa ni veliko orodij za veriženje blokov, ki ponujajo celoten paket. Tu nastopi MythX. V bistvu gre za orodje za varnostno analizo pametnih pogodb, ki temeljijo na Ethereumu. Še več, s tem orodjem blockchain boste dobili dinamično in statično analizo v enem naboru orodij.

Obstaja veliko izdelkov, ki jih lahko preizkusite, na primer Tartufi, Amberdata, Alethio, Visual Studio Code, Remix in Embark. Torej lahko to orodje blockchain enostavno povežete z drugimi orodji.

Poleg tega lahko zelo učinkovito zazna varnostna vprašanja in je zelo razširljiv.

Zaključek

Blockchain tehnološka orodja vam lahko resnično prihranijo čas in olajšajo razvojni proces blockchain. Ker mora biti razvijalec učinkovit pri sprejemanju verig blokov, globoko razumevanje priljubljenih orodij za razvoj verig blokov lahko zelo pomaga.

V tem priročniku sem navedel vsa orodja, ki jih razvijalci danes ljubijo. Zdaj, ko veste, kaj so različna orodja za veriženje blokov, je čas, da se potopite in začnete razvijati.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map