Blockchain Kariera: Kolo priložnosti -> Kateri je pravi za vas?

Blockchain kariera narašča tako kot priljubljenost tehnologije blockchain. Počasi se začenja premikati na različna področja in čas je, da sprejmete to nišo.

Vsaka panoga, od financ do zdravstva in celo izobraževanja, začenja izkoristiti to čudovito tehnologijo. Negovanje blockchain kariere še ni lahka stvar. Zakaj? Ker sta sprejem in integracija tehnologije še vedno v začetni fazi.

Vendar je le nekaj ustanov, ki zagotavljajo potrebno količino usposabljanja za tovrstna delovna mesta. A to organizacijam, ustanovam in podjetjem ni preprečilo, da bi z določenim naborom veščin tehnologije blockchain objavljali delovna mesta.

Povpraševanje po ljudeh s spretnostmi veriženja blokov je večje od celotne ponudbe. In na ta način delovna mesta v Blockchainu še naprej rastejo iz dneva v dan. Številna običajna podjetja, pa tudi zagonska podjetja, raziskujejo tehnologijo. Zato bi morali pričakovati, da bo vztrajal še vrsto let.

Glede na to, kakšne priložnosti lahko dobite na tem področju? Raziščimo nekatere zahteve po spretnostih blockchain že zdaj!

 

Blockchain karierne možnosti

Povpraševanje po ljudeh s strokovnim znanjem na področju varnostnih protokolov in podatkovnih struktur narašča. Večina kariere blockchain je bila doslej osredotočena na ljudi, ki lahko pripravijo finančne vloge. A pokrajina se počasi spreminja.

S sprejetjem te tehnologije se po svetu spreminjajo vse te nove spremembe. Za začetek je povpraševanje po ljudeh, ki lahko izkoristijo tehnologijo veriženja blokov in pripravijo aplikacije za varno shranjevanje občutljivih podatkov v zdravstvenem sektorju..

Podjetja iščejo tudi ljudi, ki lahko uporabljajo blockchain tehnologije za upravljanje dobavne verige in logistike.

Nekaj ​​”specifičnih” kariernih blokov že deluje in deluje z veliko hitrostjo.

Blockchain Kariere Infographic

Blockchain Generalist

To je bolj nekakšna niša “naredi sam”. Če preživite pravo količino časa v spletu in se naučite ustreznega gradiva, lahko bolje razumete tehnologijo. To očitno vključuje osnovne koncepte in aplikacije. S tem bi morali razumeti različne primere uporabe in aplikacije v več ekosistemih.

 

Razvijalec pametne pogodbe

Pametne pogodbe so ena od koristnih lastnosti verige blokov. Mnoga podjetja so nora na to in iščejo razvijalce pametnih pogodb. Obstaja veliko načinov, kako se lahko naučite o vseh osnovnih veščinah, potrebnih za razvoj blockchain, ki temelji na pametnih pogodbah.

Pametne pogodbe so bistveni vidik nastajajoče tehnologije. Če ste tu pameten razvijalec pogodb, bi zagotovo v kratkem času postali superzvezda.

 

Razvijalec blokov

To je nedvomno ena izmed najboljših karier blockchain glede na število veščin, ki so sploh potrebne. Toda do te niše bomo prišli kasneje v članku.

 

Blockchain Expert

Če želite razviti blockchain kariero, morate poznati kodni jezik tehnologij, kot sta Bitcoin in Ethereum. To je začetek. Lahko pa vam pomaga, da negujete bistvene veščine kodiranja. Ena od zanimivosti je tudi zmožnost razvijanja protokolov.

 

Kako začeti kariero Blockchain

Ko gre za blockchain kariero, obstajajo tri ključna področja priložnosti.

 

Razvoj programske opreme

Tehnologija Blockchain zahteva osnovna znanja programiranja programske opreme. Torej je razvijalec programske opreme pogoj za kariero te tehnologije. Za začetek morate osnovno razumeti, kako delujejo verige blokov. Prav tako boste morali uporabljati različne programske jezike.

Druga zahteva je dobro razumevanje delovanja decentraliziranih sistemov in omrežij enakovrednih računalnikov. Če ste visoko usposobljen razvijalec programske opreme, vam lahko pomaga pri samostojnem delovanju. Na ta način lahko pridete do različnih aplikacij, ki jih poganja tehnologija veriženja blokov.

 

Upravljanje izdelkov

Kariero blokchainov glede upravljanja izdelkov je težko dobiti, ker je večina podjetij na tem področju zagonska podjetja z enim samim izdelkom. Vendar pa bi zato morali začeti lastno podjetje z verigami verig, če želite biti vodja izdelkov.

Če imate poklic vodje izdelkov, poiščite nekoga, ki ima enake veščine. Združevanje prizadevanj z razvijalcem programske opreme bi moralo biti tu daleč daleč. Lahko boste prišli do izvedljivega blockchain izdelka.

 

Podjetništvo

Tako kot katera koli druga nova tehnologija tudi Blockchain predstavlja novo tržno priložnost. Primerjalno je, da je zelo enostavno najti podjetja, ki temeljijo na verigah blokov, v nasprotju s prijavo na delovna mesta v verigi blokov.

Če se odločite za spodbujanje blockchain kariere kot podjetnika, morate biti malo kreativni. Tu bomo pomagali, če se bolj osredotočimo na težave in potrebe blockchain skupnosti.

Za začetek se lahko odločite, da boste kot podjetnik povečali uporabnost decentraliziranih aplikacij.

Zdaj pa poglejmo nekaj donosnih karier blockchain, ki počasi zavzemajo prostor.

 

13 Blockchain Kariera, v katero bi morali pogledati

Spodaj je nekaj najbolj vročih položajev in idealna kariera blockchain za vas.

 

Razvijalec blokov

Razvijalci blokovnih verig so verjetno najbolj zahtevni strokovnjaki v novi zaposlitveni niši. Torej, večina delovnih mest v blockchainu zahteva ljudi, ki lahko pripravijo aplikacije za izboljšanje zagotavljanja storitev v različnih sektorjih.

Razvijalec blockchain-a bo verjetno imel solidno priložnost za kariero. Zakaj? Ker lahko dela v različnih panogah, od financ do predelovalnih dejavnosti in tudi v zdravstvenem sektorju.

Podobno se industrijski voditelji navdušujejo nad vsemi tehnološkimi priložnostmi blockchain. To pa pomeni, da bo v prihodnje več delovnih mest za razvijalce verig blokov.

Razvoj verige blokov bi moral še naprej ponujati trdno kariero, da bi postala bolj donosna. Vendar boste v zelo tehničnem položaju. Torej bi bilo potrebno izjemno pozornost in spretnost, če želite tu zasijati.

Za povečanje povpraševanja boste potrebovali nekaj tehničnih veščin. Spretnosti, kot so razumevanje strežnika Microsoft SQL Server, Visual Studio, pa tudi JavaScripta, nevronskih mrež, agilnih omrežij in mnogih drugih.

 

Blockchain inženir

Blockchain inženirji so zdaj drugi cenjeni položaj na trgu. Številne organizacije iščejo ljudi, ki jim bodo pomagali, da začnejo uporabljati tehnologijo. Uporaba veščin kot blockchain inženir je zanesljiv način za ustvarjanje kariere iz te tehnologije.

Blockchain inženirji so tu, da ustvarijo in uvedejo različne digitalne rešitve za podjetja, odvisno od potreb. Preučiti morate tehnološke potrebe podjetja, v katerem delate, in razviti ustrezne aplikacije.

Če želite pridobiti kariero blockchain-a na tem področju, potrebujete visoko raven spretnosti v Java, Solidity, C #, APL, Python itd. Znanje iz drugih tehnologij blockchain je lahko tukaj plus. Lahko boste inovirali nove blockchain aplikacije, ki bodo ustrezale potrebam organizacije.

 

Blockchain analitik za varnost informacij

Da bi bil razvoj uspešen, je varnost ena od osnovnih zahtev. Kot rečeno, imajo ljudje s spretnostmi in izkušnjami na področju informacijske varnosti svojo vlogo v sektorju blockchain.

Analitiki informacijske varnosti lahko tu zaslužijo ogromno denarja. Kot dokaz zaščitnega blockchain omrežja kot tudi aplikacije je povpraševanje po tem delovnem mestu ogromno.

 

Vodje projektov Blockchain

Mnoga podjetja iščejo vodje projektov blockchain za pretvorbo potreb podjetja v tehnični jezik. V niši blockchain bi morali razumeti koncept in ga nato poenostaviti za potrošnike.

Strokovnjaki načrtujejo in nadzirajo celoten postopek blockchain projektov po zaključku vseh začetnih sprememb.

Blockchain kariera na tem področju zahteva ljudi, ki imajo tradicionalno znanje pri delu v drugih panogah. Izkušnje so ključne, saj lahko le tako izdelek premaknete od razvijalcev do strank in tako dosežete želeni učinek.

 

Blockchain inženir kakovosti

Blockchain Quality Engineers delajo ali dopolnjujejo dela blockchain inženirjev. Torej, to je idealna kariera blockchain za kakovostne inženirje. Programi bi potrebovali certifikat, da se zagotovi pravilno delovanje.

Kakovostni inženirji so potrebni za testiranje različnih okvirov verige blokov, preden jih začnejo uporabljati v organizaciji. Prav tako vodijo postopek testiranja za razvoj verige blokov in ohranjajo vrhunske standarde kakovosti.

Kakovostno delo inženirja bo zahtevalo raziskovanje in svetovanje o novih orodjih za veriženje verig in avtomatizacijo preskusov. Morda boste morali razviti, uporabiti in vzdrževati standarde za avtomatsko preskušanje kakovosti. Druge dodane naloge vključujejo ponujanje tehničnega vodenja in mentorstva za mlajše inženirje testiranja.

 

Blockchain odvetnik ali pravni svetovalec

Blockchain kot nova tehnologija s seboj prinaša veliko pravnih težav. Zato si številne organizacije želijo pravnega svetovalca v svoji ekipi. Pred uvedbo nove tehnologije morate preučiti številne pravne postopke. Zato podjetja vedno bolj iščejo ljudi s pravnim znanjem, ko gre za tehnologijo digitalne knjige.

Morali bi obvladati vse osnove in pravne politike za tehnologijo. Le tako bi lahko svetovali podjetju blockchain pred zagonom nove aplikacije. Vendar je najbolje, da se predhodno lotevate, kaj zmorejo in česa ne.

Odvetniki prejemajo klice iz različnih podjetij in prihajajočih podjetij, ki iščejo nasvet o verigi blokov. Predvsem o tem, kako strukturirati in upravljati začetne ponudbe kovancev, da bi izpolnili določene predpise. Če se lahko seznanite z vsemi zahtevami po blockchainu, je za vas lahko vse večja karierna priložnost.

 

Oblikovalec blokov

Nova blockchain zagonska podjetja, pa tudi podjetja, ki želijo uporabljati kriptovalute, želijo vlagati v spletna mesta. Odlična strategija je, da kupci vedo, kaj nameravajo. To zagotavlja dobro povpraševanje po oblikovalcih, ki lahko izdelujejo spletna mesta in izdelke, osredotočene na verigo verig.

To je odličen način za doseganje maše z glamurozno spletno stranjo.

Vendar je pri tem ključna preprostost. Večina podjetij si želi elegantne, a vpadljive spletne prisotnosti. Strani morajo stranke in stranke obveščati, kaj podjetje ponuja v niši blockchain.

V tem primeru bo potreben oblikovalec uporabniškega vmesnika. Ustvarili bodo zasnovo uporabniškega vmesnika (UX / UI) s Sketch, PS in Figma, ki deluje tudi v mobilnih napravah. Ta delovna mesta zahtevajo tudi razvijalce z odličnimi komunikacijskimi sposobnostmi. Zahteva tudi sposobnost učinkovitega povezovanja z marketinškimi skupinami pri vsebinskih operacijah.

 

Strokovnjaki za trženje blokov

Startupi in podjetja, ki že imajo blockchain aplikacije, začenjajo v svoje poslovanje vključevati tržne procese. Takšna delovna mesta v blockchainu zahtevajo ljudi, ki lahko ustvarijo tržne načrte za doseganje želene publike.

Blockchain kariera tržnega strokovnjaka bi zahtevala, da raziščete potencialne trge za prihajajoče blockchain projekte ali izdelke. Prav tako bi potrebovali spretnost za razvoj in ohranjanje družbene prisotnosti na trgu. Brez socialne in ustrezne tržne strategije nobeno podjetje ne more pričakovati, da bo uspešno.

 

Blockchain Intern

Blockchain delovna mesta za pripravnike se počasi pojavljajo in dobro plačujejo. Naloge pripravnikov se zelo razlikujejo. Prihajajoči strokovnjaki naj bi dopolnjevali dela blockchain inženirjev in razvijalcev.

Blockchain pripravniki lahko glede na organizacijo oblikujejo in razvijajo knjige blockchain na odprtokodnih platformah, kot je Linux. Priprava na potencialne ideje in dokazovanje koncepta je tu druga zgodba. Predvsem bi se učili od strokovnjakov in se potem morda pridružili ekipi.

Če želite začeti kariero blockchain kot pripravnik, morate osnovno razumeti tehnologijo digitalne knjige. Tehnične veščine v različnih programskih jezikih, kot so C ++, Java in Nodes, bi bile pozitivna točka.

 

Blockchain tehnični rekruter

Povpraševanje po rekruterjih, ki lahko odkrijejo vrhunske talente s prepotrebnimi blockchain spretnostmi, je zahteven položaj. Poleg tega je trg zdaj velik, ker številna podjetja danes potrebujejo veliko širitve. Trenutno je relativno pomanjkanje usposobljenih delavcev tudi ob pojavu več delovnih mest v blockchainu.

Vendar se bodo razmere spremenile, ko bodo ljudje upoštevali dejstvo, da bo tehnologija veriženja blokov ostala. Prizadevanje za blockchain kariero je glavna prednostna naloga večine ljudi, ki se želijo preživljati s to vrsto spretnosti.

Kot rečeno, številne organizacije iščejo tehnične kadre, ki lahko odkrijejo najboljše zaposlovanje v blockchainu. Vključujejo lahko razvijalce verig blokov, inženirje in oblikovalce z višjo stopnjo znanja.

Iskalce zaposlitve bi morali privabiti z ustreznimi znanji. V tem primeru je ključnega pomena, da izveste blockchain kariero kot tehničnega rekruterja. Torej, tehnični rekruter mora biti eden najlažjih v karieri veriženja blokov. Toda morali bi se naučiti o tehniki za igranje kadrovskih vlog.

 

Predstavnik za poslovni razvoj

Blockchain, ki je rastoče področje, je zaznamovalo pojavljanje novih poslovnih priložnosti v različnih panogah. Še bolj narašča potreba po ljudeh, ki lahko blockchain projekte ali izdelke potisnejo na trg. In jih tudi spremenili v večje podjetje.

Kariera blockchaina kot poslovnega zastopnika bi prav tako zahtevala, da se zavzamete za partnerstva z izdelki. Po drugi strani pa bodo sklepanje poslov pomagalo pri nadaljnjem razvoju osnovnega projekta. Morali bi jasno razumeti cilj podjetja, da bi delo dobro zaključili. Uporaba aplikacij za krepitev podjetja je še ena vloga tega dela.

Morali bi imeti tudi nekaj prodajnih izkušenj. In odlične komunikacijske veščine, da lahko dosežete ciljno publiko. Mogoče bo treba dobiti diplomo iz finančnega podjetja in komunikacij, odvisno od zahteve organizacije.

 

Blockchain Data Scientist

Blockchain kot knjiga je sinonim za ogromno podatkov. Tako je delo znanstvenikov podatkovnih blokov za zbiranje, interpretacijo, analizo in upravljanje podatkov z uporabo statističnih podatkov. Podatkovni znanstveniki postajajo sestavni del razvoja tehnologije.

V tem primeru morajo podatkovni znanstveniki analizirati ogromno podatkov o transakcijah. Prav tako morajo pomagati inženirjem, razvijalcem, da pripravijo končni blockchain izdelek. In celo izvajanje nadgradenj in posodobitev.

Magistrski študij podatkov in računalništva bi imel prednost pri prijavi na ta delovna mesta.

 

Raziskovalni analitik

Raziskovalni analitiki lahko svoje sposobnosti na tem področju izkoristijo tudi tako, da nadomestijo dela razvijalcev in blockchain inženirjev. Podobno lahko profesionalni raziskovalni analitik izvede poglobljeno analizo potencialnih področij uporabe. Tako lahko pomagajo pri razvoju novih tehnologij.

Njihova dela in operacije poenostavljajo delo razvijalcem in inženirjem. Zagotavlja tudi ustvarjalnost.

Za raziskovalnega analitika morate imeti poglobljene veščine analize podatkov. Če razmišljate strateško, bi lahko sistem knjig uporabljali brez težav.

Raziskovalni analitiki, ki spremljajo kariero blockchain, bi morali tudi globoko razumeti tehnologijo blockchain in industrijo kriptovalut.

 

Primerjava vseh karier Blockchain

 

Blockchain Kariera  Opis dela Zaželene spretnosti
Razvijalec blokov
 • Raziskovalno oblikovanje razvija Blockchain Technologies
 • Razvija decentralizirane aplikacije in pametne pogodbe

 

 • Diplomiral iz računalništva ali matematike
 • Znanje različnih programskih jezikov, tj. Java, Node JS in Python
Blockchain inženir

 

Odgovoren za oblikovanje rešitev Blockchain

 

Ozadje računalništva ali programskega inženirstva
Inženir kakovosti
 • Nadzira in upravlja omrežja Blockchain
 • Potrdi omrežje pred zagonom
 • Izvaja nadgradnje in posodobitve omrežja
 • Diploma iz programskega inženiringa ali katerega koli sorodnega področja.
 • Sposobnost uporabe, dokumentiranja in potrjevanja politik, standardov in postopkov.
Blockchain analitik za varnost informacij
 • Raziskovanje in načrtovanje omrežnih varnostnih ukrepov
 • Namestitev požarnega zidu za zaščito računalniških omrežij
 • Diploma iz računalništva
 • Diploma iz informacijskih sistemov in informacijske tehnologije.
Vodje projektov Blockchain
 • Odgovoren za organizacijo in upravljanje več projektov in končnih rezultatov
 • Zadolžen za izdelavo delovnega načrta za dokončanje projektov
 • Diploma iz poslovne administracije ali sorodnih področij.
 • Izkušnje s tehnologijo blockchain.
Odvetnik za blockchain / Pravni svetovalec

 

 • Priprava in pregled pravnih vidikov ICO dokumentacije
 • Izpolnjevanje nekaterih zakonskih predpisov pred izstrelitvijo.

 

 • Diploma iz prava.
 • Sprejem v državno odvetniško zbornico.
 • Izkušnje v blockchainu.

 

Oblikovalec blokov
 • Oblikujte, izvedite in podprite spletna mesta, osredotočena na verigo blokov.
 • Oblikovanje uporabniškega vmesnika Blockchain okoli določenih poslovnih modelov
 • Močno ozadje za razvoj programske opreme.
 • Diplomirani inženir računalništva.
 • Kodiranje in izkušnje.
 • Izkušnje v mnogih programskih jezikih.
 • Seznanjeni z omrežji P2P
Strokovnjaki za trženje blokov

 

 • Nadzor in razvoj trženjskih kampanj
 • Raziskovanje za prepoznavanje ciljne publike
 • Oblikovanje idej in strategij
 • Diploma iz prodaje in trženja
 • Vrhunske veščine pisnega in ustnega komuniciranja
 • Poznavanje izdelkov Blockchain
Blockchain tehnični rekruter
 • Ugotovite in preverite potencialne kandidate za projekt blockchain
 • Preglejte prijavitelje, da se prepričate, da izpolnjujejo minimalne zahteve za projekt Blockchain
 • Raziskovanje novih tehnologij

 

 • Diploma iz človeških virov
 • Sposobnost učenja tehničnih informacij
 • Sposobnost gradnje močnih odnosov
 • Veliko kadrovske prakse in razumevanja delovne zakonodaje.
Blockchain Intern

 

 • Dokončanje ustreznih dodeljenih nalog, kot so kodiranje, trženje itd.
 • Možganska nevihta za nove ideje.
 • Osnovne spretnosti.
 • Razumevanje tehnologije digitalne knjige.
 • Diploma iz ustreznih področij
Predstavnik za poslovni razvoj

 

 • Potisnite določeno partnersko zvezo.
 • Zapiranje novih poslov.
 • Pogajanja in predstavitev podjetja.
 • Diplomiral iz trženja, poslovne administracije ali ustreznega področja.
 • Višja raven strokovnega znanja na področju pogajanj in komunikacije.
 • Zmožnost izvedbe privlačnih predstavitev.
Blockchain Data Scientist

 

Raziskujte in analizirajte podatke o Blockchainu Diplomirani inženirji statistike ali matematike
Raziskovalni analitiki
Uporabite tehnike rudarjenja podatkov pri statistični analizi

 

 • Odlično poznavanje tehnologije Blockchain
 • Kodiranje znanja

 

 

Kdo zaposluje?

Kariera blockchain-a ne bo popolna, ne da bi imeli jasno predstavo, kje iskati službe v velikem sektorju. Najpomembnejši akterji pri blockchain delovnih mestih so zagonska podjetja, tehnološka podjetja in vlada.

 

Zagon

Startupi počasi želijo izkoristiti področje blockchain in cryptocurrency. Ta podjetja, ki jih vodijo tako piflarji kot poslovneži, iščejo ljudi, ki lahko ustvarjajo platforme. Razvoj novih spletnih mest, digitalnih denarnic, Vlog-jev in izobraževalnih orodij je zdaj ena od osnovnih potreb.

V starih časih startupi niso mogli toliko plačati. Zdaj pa so prizori spremenjeni. Zdaj startupi plačujejo precej vsote za dobre spretnosti.

 

Ustanovljena podjetja

Blockchain tehnologija se uveljavlja v finančnem sektorju, kjer se banke skušajo prilagoditi tej novi tehnologiji za izboljšanje svojih lastnosti. Ni presenetljivo, da ta podjetja iščejo usposobljene ljudi, ki temeljijo na blockchainu. Razvijalci blokov ali inženirji so ena njihovih glavnih prioritet.

Večina zapuščin zaposluje blockchain ekipe, ki jih sestavljajo razvijalci, inženirji, odvetniki, analitiki podatkov in varnostni analitiki. To je odlična metoda za sledenje zahtevam tehnologije.

 

Tehnična podjetja

Tehnična podjetja zdaj vlagajo v to novo tehnologijo. Prizadevajo si za okrepitev portfelja izdelkov in zagotavljanja storitev. Facebook, Microsoft in IBM so že ustanovili blokovne oddelke. Vse bolj iščejo ljudi z obsežnimi blockchain spretnostmi za raziskovanje teh voda. Vedeti, kako tehnologijo vključiti v svoje delovanje, bi bil tukaj velik plus.

Razvoj blokovnih verig je od takrat postal glavna prednostna naloga za taka podjetja. To zagotavlja dejstvo, da bodo kariere blockchainov ostale na dolgi rok.

 

Vlade

Kitajska je ena izmed držav, ki se je močno zanimala za nastajajočo tehnologijo. Vlada vlaga milijone v inovacije, ki bodo pomagale povečati učinkovitost v različnih sektorjih.

Potencial za zmanjšanje stroškov tehnologije je eden izmed lastnosti, ki jih Kitajska izkorišča. Naložbe so v bistvu privedle do povečanja števila delovnih mest, ki jih lahko uporabljajo ljudje s pravimi znanji.

 

Spodnja črta

Blockchain tehnologija je znanost, ki se s časom spreminja. Veliko različnih ljudi se zaposli v različnih gospodarskih sektorjih. In tako gradite blockchain kariero, ko se tehnologija razvija.

Dejstvo, da tehnologija grozi z revolucijo v delovanju različnih panog, pomeni, da bodo vedno odprta delovna mesta za ljudi s pravimi znanji. Blockchain kariera je tu, da ostane. Torej lahko to nišo brez skrbi preučite kot kariero.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map