Blockchain Digital Transformation – predstavitev PowerPointa

V tem članku bomo preučili našo vizijo in analizo sprejemanja blockchains v podjetjih in kako bomo do leta 2030 dosegli 3 bilijone USD dodane vrednosti s pomočjo naše predstavitve blockchain PowerPoint.

101 Blockchains je podjetje za raziskave in strateško svetovanje. Osredotočeni smo na izobraževanje o blockchain tehnologiji in premikanju mej javnega dojemanja in razumevanja blockchain tehnologije.

Svetovna trgovinska organizacija je objavila a poročajo o učinku tehnologije veriženja blokov o mednarodni trgovini. Po poročilu bi lahko gospodarska dodana vrednost Blockchains v svetovnem merilu do leta 2030 dosegla skoraj tri bilijone dolarjev.

Ta predstavitev blockchain vam bo dala jasno predstavo o izvoru Blockchain in kam se usmerjamo. Če želite članek prebrati, predlagamo, da ga tudi prenesete blockchain PowerPoint ppt /blockchain pptx in ga delite s prijatelji. To lahko uporabite tudi kot brezplačno blockchain PowerPoint predlogo v drugih projektih, povezanih z blockchain, ali predstavitev predstavitve blockchain (glede na pogoje uporabe).

Vpišite se zdaj: Tečaj osnove podjetniških blokov

Začeli bomo z nekaj diapozitivov osnov blockchain, da se prepričamo, ali smo vsi usklajeni s poslovnim blockchainom:

Povezave za prenos: Blockchain pptx | Blockchain pdf | Blockchain Powerpoint

Diapozitiv-2: Javno in zasebno omrežje

Do zdaj se je v industriji osredotočalo predvsem na javna omrežja blockchain. Zahvaljujoč bitcoinu, kriptovaluti prve generacije, ki nam je kupila idejo o Blockchainu. Nato ga izboljša druga generacija Ethereum, ki je predstavil pametne pogodbe in dApps. Kasneje so tudi druga javna omrežja, kot so EOS, NEO itd., Na trg prišla z izboljšano izvedbo in včasih različnimi pristopi.

Na drugi strani imamo zasebno strukturo verig blokov. V zadnjih nekaj letih je na stotine podjetij gradilo zasebna omrežja ali dovoljena omrežja, kjer je vsak uporabnik identificiran, preverjen in prejema podatke v skladu z določenimi dovoljenji. Tako podjetja sprejemajo tehnologijo veriženja blokov. Eden vodilnih okvirov, ki ponuja dovoljeno omrežje, vključuje Hyperledger Blockchain. O tem bomo govorili kasneje.

Toda, ali moramo sprejeti tehnologijo veriženja blokov? Raziščimo ga v naši predstavitvi tehnologije blockchain.

Preberite tudi: Javno vs zasebno Blockchain

Slide-3: Ključne značilnosti Blockchaina

Torej, zakaj je tehnologija veriženja blokov tako edinstvena? Zakaj toliko podjetij trenutno razvija lastne aplikacije, ki temeljijo na verigi verig?

Če preučimo podjetja in kako uporabljajo tehnologijo blockchain, lahko vidimo naslednje funkcije blockchain, ki jih uporabljajo.

 • Decentralizirano in porazdeljeno: Blockchain je decentraliziran, distribuiran digitalni zapis transakcij (Ledger), ki je zavarovan z različnimi kriptografskimi tehnikami.
 • Izboljšana varnost in nespremenljivost: Vsaka transakcija se najprej preveri, preden se doda v verigo blokov. Ko jih dodate, jih ni več mogoče spremeniti. Prav tako je enostavno slediti transakcijam in jih preverjati z algoritmom soglasja med peer-to-peer.
 • Porazdeljene knjige: Vsi člani omrežja imajo dostop do iste »različice resnice«, vendar je noben uporabnik ne more nadzorovati.
 • Na podlagi soglasja: Če želimo dodati novo transakcijo, moramo doseči omrežno soglasje. To ustvarja nezaupljivo okolje. Brez učinkovitega mehanizma soglasja bi imeli počasno in drago bazo podatkov.
 • Hitreje: Zahvaljujoč mehanizmu soglasja imamo zaupanje in lahko transakcije odobrimo veliko hitreje.

Opomba: Če gradite lastno predstavitev podjetniških blokov, priporočamo, da vključite ključne značilnosti Blockchaina, saj lahko bralcem omogoči dobro osnovno razumevanje, kaj Blockchain ponuja.

Ljubite to, kar berete? Če je odgovor da, delite to najboljšo blockchain predstavitev (prenesite blockchain pptx) s svojimi vrstniki!

Diapozitiv-4: Zgodovina tehnologije Blockchain

Je Blockchain pretiran? Odgovor je pritrdilen. Čeprav se Blockchain morda sliši pretirano pretirano, se je Blockchain v resnici v zadnjih nekaj letih zelo izboljšal. Oglejmo si zgodovino tehnologije veriženja blokov.

Morali bi biti seznanjeni tudi s Satoshi-jevim belim papirjem, ki je izšel pred 10 leti. Drugi velik dogodek je izdaja blokovne verige Ethereum, ki je predstavila dva pomembna koncepta, to sta pametne pogodbe in decentralizirane aplikacije (dApps). Vendar sta še dva večja dogodka vplivala na svet podjetniških verig verig. Ti so naslednji.

R3: Leta 2014 je bila ustanovljena Blockchain Technology R3. Ustanovljen je tudi Forms Consortium z več kot 40 podedovanimi finančnimi podjetji za izvajanje tehnologije veriženja blokov. Platforma R3 blockchain z imenom Corda je močno prisotna v finančnem sektorju, kar kaže na uspeh projekta.

Hiperledger: Leta 2015 je fundacija Linux predstavila krovni odprtokodni projekt veriženja blokov, imenovan Hyperledger. Pod vodstvom Briana Behlendorfa se Hyperledger uporablja skoraj v vseh podjetniških blockchains projektih.

Ta dva dogodka sta glavna dogodka, ki sta oblikovala trenutni ekosistem blockchain. Namesto enega velikega omrežja imamo veliko prilagojenih namenskih omrežij glede na potrebe vsake organizacije.

Nismo prepričani, kako bo Blockchain deloval v prihodnosti, toda 2019–2020 so kljubovalno leta poslovnih verig podjetja. Tu bomo priča vedno več namenskim omrežjem, ki bodo služila določenim primerom uporabe. Skratka, videli bomo več primerov tehnologije porazdeljene knjige (DLT), ki se uporablja v centraliziranih organizacijah.

Diapozitiv-5: Vrste blokovnih verig

V bistvu obstajajo tri vrste blockchain omrežij: javno, zasebno, zvezno

V javnem blockchain omrežju se lahko vsi pridružijo in sodelujejo. Ne samo to, ampak tudi vsi lahko gredo skozi knjigo in sodelujejo pri soglasju mreže.

V zasebnih verigah blokov bo ena sama organizacija pristojna za omrežje, kjer bo sama določala, kdo se lahko pridruži omrežju in dostopa do njega.

Pomislite na to kot na centralizirano-decentralizirano omrežje.

Toda z zveznim Blockchainom boste dobili decentralizirano zasebno okolje.

Zveni zmedeno? Ne skrbite, pokrili smo vas. V zvezni Blockchain bi namesto ene organizacije, ki bi vzdrževala omrežje, obstajalo več organizacij, ki bi prevzele vlogo odločanja.

Prisotnost več strani v omrežju vzpostavlja decentralizirano strukturo zveznega Blockchaina.

Obstajata tudi dve vrsti Blockchain brez dovoljenj.

Brez dovoljenja je na voljo vsem, da se pridružijo, si ogledajo in oborijo.

Po drugi strani pa dovoljeni podjetniški verigi blokov ni nujno, da ima za svojo platformo izvorni žeton ali sredstvo. Prav tako ne potrebujejo rudarjev in tudi žetone. Dovoljeni so, kar pomeni, da jih lastniki strogo nadzorujejo in prilagajajo svojim potrebam.

Bi radi izvedeli več o Blockchain Transformation? Vpišite se v naš tečaj Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP)!

Diapozitiv 6: Uporabi vrednost primerov > Izzivi pri izvajanju

Obstaja veliko različnih primerov uporabe poslovnih blokov. Vendar obstajajo izzivi pri izvedbi, pa tudi v zvezi z vsakim primerom uporabe. Zaupanje Blockchaina ustvarja povsem novo vrednost, saj organizacijam omogoča veliko boljše obvladovanje ponaredkov in korupcije. Izboljša tudi dobavno verigo, avtomatizira procese ter izboljša shranjevanje in dostop do podatkov.

Z uporabo tehnologije veriženja blokov lahko banke postavijo svoje uporabnike v središče njihove uporabniške izkušnje. Trenutno je večina večjih bank že v postopku preučevanja in sprejemanja tehnologije veriženja blokov, čeprav bitcoinov ne najdejo.

Kot smo že omenili, obstajajo izzivi pri sprejemanju verig blokov, saj gre še vedno za novo tehnologijo. Vendar vrednost še naprej raste, kot lahko vidimo iz trenutnega ekosistema blockchain okoli nas. Sčasoma bomo lahko rešili več izzivov in bolje vključili tehnologijo veriženja blokov.

Dva ključna primera uporabe tehnologije veriženja blokov vključujeta sledenje izdelkov in upravljanje dobavnih verig. Ena izmed vertikal, ki ima izjemno korist, je nafta & Navpični plin. Shell trenutno vlaga v Blockchain, saj poročila Accenture kažejo, da lahko Blockchain prihrani 5-odstotni prihodek samo z izboljšanjem natančnosti.

Večino časa, ko ljudje razmišljajo o Blockchainu, razmišljajo o bitcoinih. Bitcoin je kriptovaluta blockchain prve generacije, vendar je Blockchain več kot le kriptovaluta.

Diapozitiv 7: Nefinančna podjetja

Kot lahko vidite, obstaja 20 vodilnih podjetij, ki izvajajo tehnologijo veriženja blokov.

 • Avtomobilski velikani, kot je Ford & Toyota uvaja Blockchain v svoje pametne rešitve za mobilnost.
 • Maloprodajni velikani, kot sta Walmart in Nestle, uvajajo Blockchain za sledenje živilskim izdelkom. Walmart uporablja IBM Food Trust za vsakodnevno delovanje; Blockchain uporablja za sledenje in upravljanje vsega svojega blaga na drobno.
 • Zavarovalniški velikani, kot je Metlife & Prudential eksperimentirajo z Blockchainom za zavarovanje z avtomatiziranimi zavarovalnimi zahtevki in trgovinskimi rešitvami
 • Pomorski giganti, kot je FedEx & Maersk vzpostavlja platforme, ki jih poganja Blockchain, za trgovanje, ki bodo spremljale pošiljanje tovora.
 • Tudi Facebook dela na lastni skupini za veriženje blokov, da bi preučil dodano vrednost tehnologije veriženja blokov.

A to je le vrh ledene gore. Oglejmo si bolj zanimive projekte, še posebej povezane z zveznimi omrežji.

Diapozitiv-8: Zvezna omrežja Blockchain

V zadnjih treh letih smo si močno prizadevali za vzpostavitev zveznih mrež. Kot vidimo na infografiki, več kot deset projektov uporablja Hyperledger ali R3 Corda! Zdaj imamo zaupanja vredno okolje med skupinami bank, ponudniki zavarovanj in oskrbovalnimi verigami.

Zvezno omrežje je naslednji korak v napredku tehnologije veriženja blokov. Naslednja faza bo namestitev aplikacij z dodano vrednostjo, ki se bodo izvajale na vrhu teh omrežij.

En primer je B3i, ki uporablja tehnologijo blockchain R3 za digitalizacijo celotne uradne zavarovalne dokumentacije. To bo podjetjem omogočilo racionalizacijo storitev in zagotavljanje boljšega zadovoljstva potrošnikov.

Obstaja tudi nekaj večjih prodajalcev programske opreme, ki že aktivno sodelujejo v tem novem ekosistemu. Raziščimo jih.

Diapozitiv 9: Ekosistem podjetniških blokovnih verig

Ekosistem Enterprise Blockchains se super hitro razvija s prodajalci, ki Blockchain ponujajo kot storitev. Imeli bomo tudi različne platforme podjetniških blokov, kot so Corda, Hyperledger & Ethereum.

Tukaj je vodnik po Hyperledgerju proti Cordi r3 proti Ethereumu, ki si ga lahko ogledate

Ti prodajalci so trenutno dejavni in vlagajo svoja prizadevanja v tehnološki razvoj ter vidik prodaje in trženja. Od leta 2019 do 2020 bomo videli vse več naložb teh ponudnikov.

Oracle je prav tako pred kratkim sporočil, da je na njihovi Blockchain v proizvodnji več kot deset projektov kot servisne platforme.

Oracle je, tako kot večina ostalih, razvil svojo blockchain platformo na vrhu ogrodja Hyperledger. Hyperledger je bil prvi, ki se je osredotočil na namenska omrežja in ima zato prednost pred prvimi.

Poglobimo v ekosistem Hyperledger.

Povezave za prenos: Blockchain Architecture ppt | Blockchain pdf | Blockchain Powerpoint

Diapozitiv 10: Ekosistem Blockchain Hyperledger

Hyperledger je znan po svojem ekosistemu in je zato eden najbolj priljubljenih podjetniških blokovnih verig. Aktivno ga uporabljajo glavne dobavne verige, kot je Food Trust with Walmart.

Hyperledger sodeluje z vsemi prodajalci in kot lahko vidimo rezultate z Oracle, AWS, Microsoft AZURE blockchain, tudi Samsung razvija svojo blockchain aplikacijo z uporabo Hyperledger.

V Hyperledgerjevi viziji bo »obstajal svet številnih verig, nekaj javnih omrežij, kot sta Bitcoin in Ethereum, nekaj zasebnih omrežij, nekaj pooblaščenih, nekaj brez. Vsaka skupnost ima lahko svojo vrsto omrežja. “

Podobno je spletni strežnik Apache ljudem dal orodje za izdelavo lastnega spletnega mesta, namesto da bi jih uporabil za eno veliko spletno mesto.

 • Skupina London Stock Exchange: Skupina London Stock Exchange uporablja Fabric za ustvarjanje finančno-poslovne mreže. Omrežje nameravajo uporabiti za doseganje interoperabilnosti s svojimi obstoječimi sistemi in tako spodbujati njihovo učinkovitost.
 • T Mobile: T-Mobile je z Hyperledger Sawtooth ustvaril imenik Sawtooth Hyper, da bi zagotovil rešitve za upravljanje dostopa in identitete.

Zdravstvo je tudi eno vodilnih zdravstvenih podjetij, ki je sprejelo Hyperledger. Potopimo se v vertikalno področje zdravstva.

Diapozitiv-11: Zdravstvo

Tehnologija porazdeljene knjige lahko dejansko reši življenje! Kako?

 • S sledenjem oskrbovalnim verigam se ponaredki hranijo v zalivu – Pri približno 10 do 30% ponarejenih drog je ponarejanje velikih težav za celotno zdravstveno industrijo, saj znaša 200 milijard USD letno.

  Da bi preprečili ponarejanje zdravil, so vsa zdravila najprej registrirana na Blockchainu, preden zapustijo proizvodno podjetje. To pomeni, da če na Blockchainu zapisa zdravila ni mogoče najti, ga je mogoče zlahka prepoznati kot ponarejenega.

 • Silosu podatkov lahko naredimo konec in z uporabo mreže skladov. Preglednost lahko omogočimo hitreje in na boljši način. Klinična preskušanja dajo na tone podatkov, Blockchain for Healthcare pa jim lahko pomaga shraniti v porazdeljeni mreži, zaradi česar so lahko dostopni vsem. Podatki vključujejo statistiko, poročila, ankete, medicinske posnetke, preiskave krvi itd.
 • Postopek zahtevka je izboljšan z varno skupno rabo podatkov. Zdravstveni računi in zahtevki trpijo zaradi goljufivih dejavnosti. Blockchain lahko resnično spremeni postopek zahtevka z zagotavljanjem zaupanja vrednega omrežja.

Vpliv Blockchaina je bil viden tudi na vladnih službah. Raziščimo jih naprej.

Vpišite se zdaj: Tečaj podjetniških blokov in verig dobavne verige

Diapozitiv 12: Blockchain za vladne storitve

Blockchain for government ponuja plast zaupanja vrednega omrežja, kjer bo dokumentacija brez papirja. Tu je ključna dokumentacija brez papirja, saj vsi vemo, kako lahko dokumenti prinesejo pomanjkanje zaupanja, saj to pomeni, da je mogoče s podatki manipulirati ali gre skozi napake.

Da ne omenjam, brezpapirni sistem lahko naenkrat obdela ogromen del podatkov, kot so plačila računov, prošnje za vizume in drugo.

Tu je le ožji seznam držav, ki že uporabljajo Blockchain za izboljšanje svojih storitev, večjo preglednost in boj proti korupciji.

 • Švica: Mesto Zug je ustvarilo novo platformo z imenom ZugID. Ta aplikacija bo vsem državljanom Zuga omogočila varen dostop do e-uprave.
 • Brazilija: Vlada se je povezala z uPortom za osebne dokumente in dokumentacijo.
 • Estonija je odličen primer. Blockchain so v svojih zemljiških knjigah že uvedli leta 2014.

Glasovanje je tudi eden najboljših primerov, ki prikazuje, kako lahko vlade sprejmejo Blockchain.

Zaupanje je glavna sposobnost, ki Blockchain potisne v vladne procese. V vsakem od državnih subjektov ima zaupanje pomembno vlogo. Ker je vsak sistem zapleten in vključuje malo zainteresiranih strani, Distributed Ledger & Blockchains se zdi prava tehnologija za preoblikovanje našega načina interakcije in delovanja.

Diapozitiv 13: Centralizirani vs decentralizirani internet

Zdaj pa si vzemimo trenutek, da razumemo, zakaj je Blockchain temeljna tehnologija. To je nezaupljivo. Še več, gre za povsem novo mrežno strukturo, kjer imamo namesto ene same enote za avtorizacijo omrežje, v katerem lahko vsako vozlišče sodeluje pri soglasni metodi. Pomeni tudi nov pretok podatkov, saj je vsako vozlišče povezano. Da ne omenjam, to pomeni tudi nove poslovne modele.

Blockchain ponuja številne poslovne priložnosti sedanjim podjetjem. Uber & Airbnb je odličen poslovni model spleta 2.0. Tako Airbnb kot Uber sta bila ustanovljena leta 2008 oziroma 2009, medtem ko je internet prvič postal javen v zgodnjih devetdesetih letih. To pomeni, da moramo biti pri inovacijah bolj potrpežljivi.

Poglejmo zgodovino spleta globlje.

Tukaj je vodnik po Centraliziranem in decentraliziranem internetu, ki si ga lahko ogledate.

Slide-14: Web 3.0 bo poganjal Blockchain

Oglejmo si zgodovino spleta. Vsi poznamo splet 1.0, kjer so e-poštna sporočila običajna. A takrat smo se pritoževali nad tem, kako ne moremo pošiljati fotografij. Vendar se je počasi povečeval zahvaljujoč inženirjem, ki so si prizadevali za njegovo izboljšanje.

Tehnološki napredek se ni nikoli ustavil, saj je splet 2.0 kmalu spremenil internet okoli nas. Nastala je informacijsko usmerjen internet s storitvami, kot so Wikipedia, Youtube in Facebook. Od zdaj naprej ta velika podjetja nadzorujejo internet in njegove uporabnike.

Podobno bo tudi Web 3.0 prihodnost, saj bo popolnoma spremenil svet okoli nas. Web 3.0 je edinstven iz dveh razlogov.

 • Blockchain je vse o zaupanju
 • Blockchain bo ljudi spet naredil dragocene

Distribuirana knjiga bo služila kot ključna infrastrukturna plast v novem internetu zaupanja, kjer lahko različne naprave, vključno s pametnimi avtomobili, medsebojno sodelujejo in dosežejo dogovor z uporabo metode soglasja. Izboljšala se bo tudi zasebnost uporabnikov, kjer se bodo uporabniki počutili varneje in hkrati povezani.

Torej, ali je splet 3.0 3.0 mogoč? Seveda je, vendar obstajajo očitni izzivi, ki jih mora najprej premagati. Oglejmo si spodnje izzive.

Povezave za prenos: Predstavitev PowerPoint tehnologije Blockchain ppt | Blockchain predstavitev pdf | Blockchain Powerpoint

Slide-15: Glavni izzivi pri sprejemanju blockchainov

Najpomembnejše izzive izvajanja blockchainov v podjetjih lahko razdelimo v dve glavni kategoriji: človeški dejavniki in tehnološki dejavniki.

Lahko govorimo o predpisih, percepciji javnosti in naboru spretnosti, vendar je vse posledica pomanjkanja znanja na koncu dneva. In prav to počnemo pri 101 Blockchains in svojim bralcem zagotavljamo dragocene informacije.

Človeški dejavniki:

 • Predpisi
 • Kriminalna zveza
 • Javno zaznavanje
 • Znanja in spretnosti
 • Tehnološko oblikovanje

Tehnološki dejavniki:

 • Razširljivost
 • Izvedba
 • Poraba energije
 • Zasebnost
 • Varnost

Slide-16: Playbook o preoblikovanju blokov

Implementacija verige blokov je veliko bolj zapletena v primerjavi s splošno namestitvijo aplikacije. To pomeni, da od svoje ekipe ne morete zahtevati namestitve Blockchaina, tako kot za namestitev spletnega strežnika. Blockchain zagotavlja trdno mrežo, kjer lahko vsak proces medsebojno sodeluje in ohranja visoko stopnjo zaupanja in preglednosti.

Iz naših izkušenj boste videli v knjigi o preoblikovanju verige blokov, pet korakov za doseganje odličnosti veriženja blokov v vaši organizaciji vključuje naslednje:

 1. Začni z majhnimi
 2. Sestavite delovno skupino
 3. Vlak & Izobražujte se
 4. Razviti strategijo
 5. Komunikacije

Diapozitiv-17: Ste DOER?

101 Blockchains je več kot le raziskava & svetovalno podjetje. Ponujamo infografike, vodnike in preglede in je sestavljen iz skupnosti DOERS. Ljudje, kot sem jaz & vi, ki delite isto vizijo o pomembnosti izobraževanja o blockchainu, lahko uspevate na 101 Blockchains.

Torej, kako lahko izkoristite 101 verigo blokov?

Kot posameznik lahko razširite svoje znanje, prispevate k objavam gostov in se celo pridružite programu našega veleposlanika.

Kot podjetje se lahko pridružite našemu partnerskemu programu ali sodelujete z nami neposredno pri svojih projektih.

Slide-18: Hvala

Hvala za branje. Smo na fascinantni stopnji, saj je v podjetjih sprejetih več podjetniških verig blokov! Lahko se začnete učiti tudi o Blockchainu in nikoli ni prepozno, da začnete učiti.

Ne pozabite klikniti povezave blockchain PowerPoint ppt Prenesi. Predstavitev blockchain ppt vsebuje dobre primere uporabe blockchain ppt.

Lahko ga prenesete tudi kot blockchain PowerPoint pdf ali a blockchain predloga PowerPoint za izdelavo lastnega blockchaina ppt. (glede na pogoje uporabe).

Začnete lahko z našim brezplačnim tečajem blockchain, če želite izvedeti več o tehnologiji blockchain in temeljiteje razumeti elemente.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map