Blockchain Digital Transformation – 30+ primerov transformacije Blockchain

Preoblikovanje blokov je na nas. Vse se je začelo z Bitcoinom. Prvič se je pojavil leta 2009, od tam pa se rast sploh ni ustavila. Lahko rečemo, da smo trenutno v fazi, ko ga organizacije in podjetja začnejo sprejemati. Njenega vpliva ni mogoče zanikati, industrije pa sledijo trendu.

Ideja o digitalni preobrazbi Blockchain je dovolj preprosta za prebavo. Razdeljenim vozliščem omogoča medsebojno povezovanje brez potrebe po centraliziranem organu. Digitalna knjiga je tisto, kar omogoča, da so varnost, nespremenljivost in preglednost tri glavne prednosti.

Vendar o tem danes ne bomo razpravljali. V današnjem članku se bomo močno osredotočili na panoge, ki so trenutno preoblikovane iz verige blokov.

Z Bitcoinom je nastala prva generacija tehnologije veriženja blokov. Bilo je obetavno, toda tako kot katera koli tehnologija prve generacije je imela tudi s tem težave.

Tako kot je internet nastal in je imel težave z njim.

Prva generacija interneta je bila nenavadna in preprosta. Delovalo je, kot bi moralo, toda tam lahko najdete samo statična spletna mesta. Vedno lahko o internetu razmišljamo kot o prvi digitalni preobrazbi, ki je spremenila življenje. Vendar pa je raslo in zdaj smo na spletnem mestu 2.0. Blockchain je tehnologija, ki jo lahko označimo kot drugo digitalno preobrazbo in bo popolnoma spremenila naše digitalno življenje. Z blockchain-om gradimo Web 3.0, prihodnost interneta in prav transformacijo blockchain-a čakamo.

Preoblikovanje blokov

Blockchain je povsod prisoten in se lahko uporablja za reševanje različnih problemov. Primerno je na primer v bančništvu, saj omogoča čezmejna plačila hitrejša in varnejša. Medtem ko v Financah lahko podjetjem pomaga do varnejše in hitrejše transakcije s popolno preglednostjo.

Shramba podatkov je lahko tudi odličen primer uporabe verige blokov, saj lahko podatke distribuiramo med vozlišči, kjer ni treba, da jih ima centraliziran organ. Obstaja več primerov preoblikovanja poslovnih blokov, o katerih bomo razpravljali spodaj.

Skratka, priča smo novi spremembi, saj bo spremenila kupčevo izkušnjo.

Številna zagonska podjetja že sprejemajo izziv in razvijajo nove rešitve, ki temeljijo na verigi blokov. Bolje bo digitalizirala ekosistem in zagotovila, da imamo v glavni panogi delujočo infrastrukturo, ki je neposredno povezana z našim vsakdanjim življenjem. V tem članku bomo razpravljali o tem, kako se industrija spreminja. Poleg tega bomo dodali tudi nekaj primerov.

Da bi dosegli preoblikovanje verige blokov, se moramo boriti proti grožnjam, ki ustavijo njegovo rast. Avtomatizacija je ključna za drugo digitalno preobrazbo. Ne samo to, ampak moramo rešiti tudi varnostna vprašanja in zagotoviti, da tehnologija raste, ne da bi jo ovirali.

Blockchain bo prav tako preoblikoval internet z zagotavljanjem zelo razširljive rešitve, ki temelji na različnih modelih blockchain.

Preden začnemo, poskusimo razumeti več o verigi blokov, ki vpliva na svet okoli nas.

Kako smo reševali težave pred blockchainom?

Blockchain je sorazmerno nova tehnologija. Star je samo eno desetletje in moramo narediti še veliko, preden lahko z njim kaj bistvenega naredimo. Da bi resnično razumeli njegove zmožnosti, moramo vedeti, kako je naš svet deloval, preden se je začela digitalna preobrazba blockchain.

Pred uvedbo verige blokov je bil naš svet učinkovit, vendar ni izkoristil prednosti decentraliziranega omrežja. Takrat je bilo za nemoteno poslovanje potrebno imeti centralno oblast. Brez njih to ni mogoče.

Omejena je bila tudi avtomatizacija, ki ni mogla uspeti, saj je vedno moral osrednji organ izpolnjevati zahteve omrežja. Pred blockchainom smo morali vedno uporabljati banke tudi za transakcije ali trgovanje.

Gospodarsko krajino je vse nadzoroval osrednji organ in ni bilo mogoče drugače opravljati transakcij, ne da bi banke za to izvedele.

Kako se zdaj spreminja?

Prva sprememba v preoblikovanju verige blokov, ki jo boste takoj videli, je odsotnost centraliziranega pooblastila. Spremeni način medsebojnega sodelovanja. Podjetja in organizacije ga bodo tudi izkoristila z optimizacijo svojega omrežja in avtomatizacijo brez potrebe po človekovem vmešavanju. Skoraj vsaka panoga se bo spremenila s pomočjo verige blokov, vključno z bančništvom. 

Blockchain Digital Transformation Infographic

9 vertikal Blockchain Transformation

1. Tehnologija

Blockchain je popolnoma spremenil delovanje tehnologije v različnih sektorjih. Da bi to bolje razumeli, smo se odločili, da jih podkategoriziramo kot spodaj.

 1. Cloud Storage
 2. Internet stvari
 3. Upravljanje porabe
 4. Spletna varnost

Cloud Storage

Do zdaj je shranjevanje v oblaku delovalo v centraliziranem okolju. Bil je učinkovit, hkrati pa je ranljiv tudi za varnostne grožnje in hekerje. Z blockchainom lahko potrošniki bolj zaupajo oblaku, saj se bo premaknil v decentraliziran sistem, kjer je manj verjetno, da ga bodo izkoristili, in bo podatke zaščitil pred izgubo.

Storj je glavni primer, ko gre za decentralizirano shranjevanje v oblaku. Spreminja prihodnost shranjevanja v oblaku z uporabo verige blokov in uporabnikom omogoča nadzor nad njihovimi podatki. Trenutno je v razvoju in bo kmalu objavljen v alfa fazi. Ideja je izkoristiti izkoriščeno pasovno širino po vsem svetu in ustvariti podatkovni center, kjer so zmogljivost, zanesljivost in preglednost glavni dejavniki rasti.

Skladiščenje na osnovi blokov je vedno boljše od tradicionalnega, saj rešuje številne izzive, povezane s tradicionalnim sistemom za shranjevanje v oblaku. Med drugimi projekti, ki jih je treba omeniti, so Siacoin, Filecoin, in MaidSafe. Shramba v oblaku je odličen primer preoblikovanja verige blokov.

Internet stvari

Internet stvari (IoT) je revolucionarna tehnologija. S tehnologijo porazdeljene knjige se bo popolnoma spremenila, saj bo prinesla več varnosti, preglednosti in priložnosti, ki še niso bile raziskane. Ključna vloga verige blokov je zagotoviti, da naprave med seboj komunicirajo brez težav. Blockchain bo lahko shranil tudi več informacij o napravah, njihovem medsebojnem delovanju in vzpostavil omrežje zaupanja med napravami.

Skratka, blockchain bo deloval kot osnova za interakcije in transakcije, ki potekajo v omrežju. Pametne pogodbe bodo tudi inženirjem olajšale avtomatizacijo celotnega omrežja. Ključne prednosti uporabe verige blokov v IoT vključujejo izgradnjo zaupanja, nizko ceno in hitrejše transakcije.

Številne aplikacije IoT blockchain so pritegnile našo pozornost. Vendar pa želimo razpravljati o tem IBM osvetlil verige blokov ki trenutno odklepajo, kako lahko podjetja uporabljajo IoT z uporabo verige blokov. Drug primer vključuje Hyundai Digital Asset Currency (HDAC), omrežje IoT blockchain, ki trenutno gradi zasebni blockchain IoT. Zagon Filament si močno prizadeva tudi za razvoj industrije interneta stvari s proizvodnjo čipa, ki bo izkoristil tehnologijo veriženja blokov.

Upravljanje moči / energije

Upravljanje z energijo je nujno za boljšo prihodnost. Živimo v svetu, kjer potrebujemo moč, da naredimo skoraj vse. Primanjkuje nam tudi metod za izpolnitev energetskih potreb v prihodnosti. Tu pride do transformacije blockchain.

Blockchain bo spremenil način shranjevanja, distribucije in proizvodnje energije. Trenutno obstaja veliko vmesnih proizvodov, ko gre za oskrbo z energijo. Ta podjetja izkoristijo velik del dobička, da zagotovijo svoje storitve. Z odhodom se bo energija pocenila. Za uresničitev idej veliko startupov deluje v sektorju upravljanja z energijo. Skoraj so se dvignila energetska zagonska podjetja 324 milijonov dolarjev sredstev v zadnjem letu. Do zdaj obstaja več kot 100 energetskih zagonskih podjetij, ki sodelujejo pri preoblikovanju verige blokov.

Naš izbor vključuje Conjoule in Odnašanje. Conjoule gradi omrežje peer-to-peer, kjer bodo vsi lastniki PV, korporativni kupci in javni sektor. Drift pa bo izkoristil DLT, trgovanje in strojno učenje, da bo ponudil novega ponudnika energije na drobno.

Spletna varnost

Kibernetska varnost je ključni vidik sedanje tehnologije. Podjetja porabijo veliko sredstev za zaščito svojih zaupnih podatkov. Prav tako želijo zaščititi svojo infrastrukturo pred izkoriščanjem, vključno z usmerjevalniki in drugimi pomembnimi napravami. Ne samo, da tudi druga kritična infrastruktura, kot so promet, elektrarne itd., Potrebuje zaščito pred vdorom

Blockchains bodo popolnoma spremenili način izvajanja kibernetske varnosti. Prvič, spremenilo se bo, kako organizacija vodi podatke decentralizirano. Tako lahko hekerjem zavrnejo eno mesto za vdiranje. Uvedla bo tudi omrežje enakovrednih omrežij, ki bo še izboljšalo varnost omrežja. Kraja podatkov in prevare bodo preteklost, zahvaljujoč zaščiti, ki jo ponuja blockchain. Prav tako bo preprečil porazdeljeno zavrnitev storitve (DDoS). Preoblikovanje verig blokov lahko pomaga le, če imamo varno okolje.

Sem spadajo zagonska podjetja ali podjetja, ki so nam pritegnila pozornost na področju kibernetske varnosti Državljansko, Cambridge Blockchain, Gladius, Ledger in še veliko več. Omenili bi radi, kaj počne Gladius. So zagonski zagon, ki trenutno uporablja tehnologijo veriženja blokov za boj proti napadom DDoS in zmanjšuje čas nalaganja. To bo podjetju pomagalo zaščititi svoje spletne storitve pred ovirami.

2. Mediji

Mediji so industrija z več dolarji, ki se razvija vsako leto. Vendar trenutno ni prijazen do potrošnikov ali ustvarjalcev, ker vmesni produkti izkoriščajo prednosti in v tem procesu ustvarijo veliko prihodkov. Z blockchainom se lahko celoten kopenski prostor spremeni in postane bolj dostopen tako za potrošnike kot za ustvarjalce vsebin. Menimo, da bo vplival na naslednji dve veliki panogi.

 1. Oglaševanje
 2. Ocena trga
 3. Igre

Oglaševanje

Oglaševanje je temeljni poslovni model mnogih velikih podjetij. Google in Facebook na primer uporabljata model za pridobivanje prihodkov, medtem ko večino svojih storitev zagotavljata brezplačno. Internet je kraj, kjer lahko oglaševalci postavljajo svoje oglase in zaslužijo milijone dolarjev. To še ni vse, saj mobilni ekosistem olajša tudi oglaševanje v aplikacijah.

Torej, kako lahko preoblikovanje verige blokov spremeni oglaševanje? To je razvidno iz dveh perspektiv. Prva perspektiva je, kako bodo prizadeti uporabniki. Z novimi brskalniki, ki jih poganja blockchain, je zdaj mogoče, da potrošniki hkrati izklopijo oglaševanje in zaščitijo svojo zasebnost.

Drugi način gledanja je odstranjevanje posrednika. Brave bo izdal tudi svoj žeton, znan kot Basic Attention Token (BAT), ki bo spremenil način neposrednega medsebojnega delovanja uporabnikov in oglaševalcev, odstranjevanje posrednikov, kot so Facebook, Google itd. Tako bodo oglaševalci in potrošniki deležni prednosti pomoč verige blokov.

Še en pomemben zagon blockchaina, ki bi ga radi omenili, je AdEx. Je decentralizirano oglaševalsko omrežje, ki prikazuje oglase z uporabo pametnih pogodb in verige blokov.

Ocenjevanje / napovedovanje trga

Napoved je prihodnost. Ker se stvari s časom razvijajo zapleteno, ljudje ne morejo razumeti osnovne zapletenosti in sprejemati odločitev. Z orodji za napovedovanje ali ocenjevanje trga bodo tržniki in menedžerji lažje sprejemali boljše odločitve.

Preoblikovanje verig blokov lahko pospeši napovedovanje na povsem novo raven. Celovit pristop lahko vpliva tudi na analize, raziskave in druge tržne sektorje. Ker lahko blockchain vsebuje ogromno podatkov, se lahko uporablja skupaj s strojnim učenjem ali umetno inteligenco.

Augur, na primer počne ravno to. Blockchain Ethereum uporabljajo za napajanje protokola napovedovanja, ki ga upravljajo ljudje in ne katere koli centralizirane organizacije. Nagradi ljudi, če to pravilno napovedo. Trenutno so v različici beta in počasi prehajajo na glavno izdajo. Še en odličen primer bi bila Gnoza. Prihodnost prerazporejajo z zagotavljanjem tržne platforme za napovedovanje, kjer se viri ustrezno razporedijo.

Igre

Presenečeni bi bili, če bi vedeli, da na igralništvo vpliva preoblikovanje verige blokov. Do zdaj igre na srečo nadzorujejo korporacije, saj izdajajo igre, katerih ustvarjanje stane milijone dolarjev. Tudi gospodarstvo predmetov v igri nadzoruje tudi igralniško podjetje. Zdaj se bo to vse spremenilo zahvaljujoč decentraliziranim igralnim platformam. Neodvisnim razvijalcem iger bo tudi pomagal, da bodo svoje igre objavili po vsem svetu, ne da bi se skrbeli za vprašanja glede dovoljenj ali pristojbin. Zaradi blockchaina bo cvetel tudi šport.

Decentralizirano igranje je pritegnilo pozornost igralcev in podjetij, ki so na tem področju.

Bountie je singapurski esports, ki s pomočjo kriptovalute in verige blokov rešuje problem e-športa. Poenostavljajo transakcijska vprašanja in jih naredijo pregledna in hitra. Drug primer bi bil Sanjska ekipa to je reševanje notranjih problemov e-športa z reševanjem organizacijskih, plačilnih in sponzorskih vprašanj.

3. Pravo in kriminal

Naša družba vedno potrebuje rešitev za zločine, ki se zgodijo. Zakon uveljavlja te stroge smernice in zagotavlja, da se kriminal ohranja na najnižji ravni. Presenečeni boste, ko boste ugotovili, da na zakon vpliva tudi preoblikovanje verige blokov. Odločili smo se, da ga razvrstimo v naslednje.

 1. Policija / pravo
 2. Varnost pištole

Policija / pravo

Blockchain ohranja celovitost podatkov in tako nudi odličen prostor za shranjevanje vseh dokazov. Prav tako ga je mogoče distribuirati brez skrbi zaradi kaljenja in dodaja potrebno stopnjo varnosti, ki dodaja pomen in zaupanje organom pregona.

Navdušujeta nas dva start-upa, ki v tem sektorju delata težko. So Kronično in Eliptično. Chronicled se osredotoča na pametno rešitev dobavne verige. Razvija tudi komunikacijske čipe na bližnjem terenu in zaščitne posode, kjer je mogoče registrirati in shraniti vsebino, kar je idealno za organe pregona in organe. Po drugi strani pa je Elliptic namenjen preprečevanju kriminala v kriptovaluti z razumevanjem vzorcev v omrežju in spreminjanjem organov v primeru, da se pojavi kaj sumljivega.

Radi bi tudi omenili Nevtrino. Ponuja rešitev kazenskega pregona, ki zagotavlja boljše orodje za sledenje in analizo v več verigah blokov.

Sledenje pištoli

V mnogih državah po vsem svetu narašča nezakonito lastništvo in uporaba orožja. Z verigo blokov imamo sistem, v katerem je mogoče obračunati vsako pištolo. Infrastruktura bo sledila vsakemu orožju, ki zapusti tovarno, in pomaga preprečiti nezakonito uporabo in izvoz orožja. Ko so enkrat shranjene informacije, lahko po potrebi tudi poiščete. To pomeni, da če pištolo uporabljamo pri kaznivem dejanju, jo lahko izsledimo do prvotnega lastnika ali pa takoj ugotovimo njen izvor.

Varnost blokov je zagon, ki dejansko gradi rešitev za sledenje orožju, ki bo v sistem vnesla odgovornost.

4. Prevoz

Prevoz je bistveni del našega vsakdana. To je tudi pomemben vidik tekočega poslovanja, saj morajo upravljati svojo dobavno verigo in tudi zagotoviti, da to počnejo učinkovito. Trenutno se prometna industrija trenutno spreminja s preoblikovanjem verige blokov. To počne z zniževanjem stroškov obdelave in administrativnih stroškov, nižjimi spori, izboljšanjem splošne hitrosti prevoza in še veliko več! Za boljši vpogled ga bomo razdelili v naslednje kategorije.

 1. Poslovni prevoz
 2. Avtomobilizem
 3. Javni prevoz

Poslovni prevoz

Blockchain naredi poslovni prevoz varnejši, prihrani stroške in logističnim podjetjem pomaga, da so na prvem mestu. To naredi tako, da omogoča enostavno koordinacijo podatkov z uporabo DLT. Pametne pogodbe lahko uporabijo tudi za avtomatizacijo večine svojega cevovoda za prevoz ali ustvarijo rešitev po meri, ki omogoča lahek prevoz občutljivih in občutljivih izdelkov. Uživajo tudi v varnosti, ki jo ponuja pristnost, ki jo ponuja blockchain. Da ne omenjam, celotno omrežje lahko obsega več vozil, izdelkov in informacij.

Tak primer, ki bi ga radi delili, je SkyCell ki trenutno gradi hladilno posodo, ki deluje na blockchain in zagotavlja, da temperatura med postopkom prevoza ostane stabilna.

BiTA (Blockchain v transportnem zavezništvu) si prizadeva za oblikovanje standarda, ki ga bodo organizacije sledile, da bodo lahko pravilno izkoristile blockchain in veliko bolje sodelovale z drugimi organizacijami.

Avtomobilizem

V zadnjem desetletju avtomobilska industrija hitro raste. Z avtomobili, ki že vozijo in so že v ladijskem prometu, je zdaj skrajni čas, da avtomobilska industrija uporabi blockchain. Revolucija se je že začela, saj je IOTA z Volkswagnom pokazala svoj koncept in pokazala, kako lahko njihov sistem zapletov IOTA deluje za avtonomne avtomobile.

Tudi drugi akterji na avtomobilskem trgu, kot je BMW, gradijo svojo rešitev, ki bo izboljšala njihov celoten cevovod. Tudi Porsche ima svoje blockchain aplikacije.

Javni prevoz

Zadnji vidik prevoza, o katerem želimo razpravljati, je javni prevoz. Javni prevoz je vedno zahteval izboljšanje širše javnosti, vlada pa si sčasoma prizadeva tudi za njegovo izboljšanje. S preoblikovanjem verige blokov se bodo stvari močno spremenile. Malteški minister za promet je s partnerstvom že vzel stvari v roke Vsota, zagon, ki bo blockchain uporabljal kot vmesno programsko opremo.

5. Vladne službe

Vlada ne mara bitcoinov, imajo pa radi blockchain. Ideja bitcoinov je omogočiti vsakomur možnost opravljanja transakcij brez kakršnega koli vmešavanja s strani vlade ali bank. Toda blockchain je tehnologija, ki je pritegnila pozornost vlade, saj lahko spremeni način njihovega upravljanja. Trenutno vlade izboljšujejo različne vidike svojega upravljanja in izboljšujejo tudi način zagotavljanja storitev povprečnemu prebivalstvu. Ne morejo kar prezreti preoblikovanja blockchain. Da bi bolje razumeli njihov trud, bomo spodaj našteli njihov vpliv na različne kategorije.

 1. Upravljanje
 2. Potovanje
 3. Skrb za zdravje
 4. Izobraževanje

Upravljanje

Cilj vlade je najpomembnejši, da si zagotovi pravilno upravljanje. Vključuje ustrezen pregleden sistem glasovanja, ki državljanom zagotavlja pravico in zmanjšuje goljufije v sistemu. Upravljanje vključuje tudi postopek odločanja in zagotavljanje ohranjanja javnega reda in miru za vsako ceno. Z blockchainom vlade raziskujejo več avtomatizacije s pametnimi pogodbami in prinašajo prepotrebne spremembe v upravljanju omrežij, projektov ali skladov.

IBM že dela za preoblikovanje verig blokov za vlade. Preverite ga lahko tukaj: https://www.ibm.com/blogs/blockchain/category/blockchain-for-government/ Ponujajo rešitev, kot so čezmejne transakcije, izmenjava podatkov itd. Še en primer, ki bi ga radi delili, je gruzijska vlada, ki sodeluje z BitFury Group, da bi jim pomagala izboljšati sledenje in varnost svojih vladnih evidenc. Preberite več v našem prejšnjem članku: »Blockchain Vladna preobrazba: kaj to pomeni? In kako nam bo to izboljšalo življenje? “

Potovanje

Potovalna industrija skoraj vsako leto cveti. Za vlado to pomeni, da morajo preoblikovati svoje sisteme, da bodo lahko bolje identificirali potnike, shranili boljše potovalne informacije in naredili informacije o vkrcanju v potni list bolj avtomatizirane. Vladni organi že uporabljajo svojo pot za bolj avtomatizirano potovanje. Identifikacija bo na primer avtomatizirana, vse zahvaljujoč digitalni identiteti, ustvarjeni za posameznike v verigi blokov. Olajšalo bo carinjenje, vkrcanje v načrt in opravljanje drugih potovalnih nalog.

Podatke o potnikih lahko shranite tudi v verigo blokov, kar jim olajša sledenje in upravljanje.

Skrb za zdravje

Za vlade je bolj pomembno zagotavljanje trajnostnega, razširljivega in varnega zdravstvenega varstva. Vse počnejo, zahvaljujoč preoblikovanju blockchain. Bolnišnice ali strokovnjaki lahko med seboj bolje komunicirajo in nudijo tudi učinkovito zdravljenje. Vlada lahko vodi tudi evidenco pacientov in zdravstvene storitve pripelje do potreb. Prav tako so vsi podatki varni.

Vključuje le nekaj pomembnih igralcev zdravstvenih blokov Dragulj, Doc.AI, in Genomika meglic. Gem ponuja lastno zdravstveno mrežo Gem, ki bo zdravstvenim delavcem olajšala shranjevanje, varovanje in izmenjavo podatkov, povezanih z zdravstveno oskrbo. Preberite več v našem prejšnjem članku »5 primerov uporabe tehnologije Blockchain v zdravstveni industriji«.

Izobraževanje

Izobraževanje je preoblikoval tudi blockchain. Ne samo vladne organizacije, temveč tudi zasebne organizacije iščejo programe za izobraževanje na področju veriženja blokov. Prvi korak je omogočiti preverjanje akademskih poverilnic prek verige blokov. To bo dalo varnost, preglednost in svobodo pri preverjanju in pridobivanju poverilnic, kot želijo. Odstranila bo tudi dokumentacijo.

Številna zagonska podjetja si trenutno prizadevajo za blockchain digitalno preobrazbo v izobraževalnem sektorju. Odem na primer ustvarja tržnico za izobraževanje na zahtevo, ki olajša neposredno interakcijo med študenti in strokovnjaki ter v celoti odstrani posrednike iz sistema.

Vlada lahko uporablja isto aplikacijo in po potrebi izobražuje uboge v oddaljenih krajih. Drug primer je Edgecoin ki gradi prvi žeton za e-učenje z uporabo verige Ethereum. Blockchain bo prinesel storitev v izobraževalni sektor.

6. Človekove pravice in prispevki

Čeprav napredujemo z osupljivo hitrostjo, še vedno potrebujemo osnovne človekove pravice. Tudi mi kot ljudje moramo tako ali drugače prispevati k svoji družbi. V obeh primerih potrebujemo verigo blokov, ki pomaga izboljšati celotno pokrajino. Trenutno jo prevzema tudi digitalna transformacija Blockchain. Da bi ga pravilno razumeli, smo ga podkategorizirali na naslednje:

 • Prispevki
 • Prostovoljna organizacija
 • Pravica do informacij

Prispevki

V sektorju prispevkov je preoblikovanje verig blokov. Omogoča preglednost donacij in spodbuja več ljudi, da prispevajo. Donacije lahko tudi sledimo do konca, tako da donacije zlahka vedo, kam je šel njihov denar. Alice je ena izmed drugih blockchain platform, ki prinaša preglednost pri socialnem financiranju. Gradi zaupanje in zagotavlja tudi, da se denar ne zapravlja. Giventh,  še en dApp, ki temelji na Ethereumu, je odprtokodna platforma, ki poganja dobrodelne namene.

Prostovoljna organizacija

Prostovoljna organizacija je zelo podobna prispevkom, ki se lahko uporabijo za sledenje vsem donacijam, s čimer se zagotovi zaupanje v sistem. Ohranja se tudi integriteta, ki zagotavlja, da se po donaciji nobeni podatki ne spremenijo. Prostovoljna organizacija bo tudi zmanjšala zapletenost celotnega postopka darovanja.

Pravica do informacij

Pravica do informacij je temeljna človekova pravica. Zdaj vsi, ki želijo vedeti, morajo iti skozi zapleten postopek izpolnjevanja obrazcev in nato čakati dneve, da dobijo odgovor. Različne države delujejo drugače, zaradi česar je še težje uveljaviti svojo pravico do informacij. Podatki, kot so zgodovina zaposlenih, preverjanje identitete, postopek plačila in drugi, spadajo v podkategorijo pooblastila za informacije. Preoblikovanje verig blokov lahko olajša ustrezen postopek z zagotavljanjem ustreznega upravljanja podatkov in dostopa do informacij.

7. Fintech

Fintech je kraj, kjer se rodijo nove ideje. Z blockchainom se bo spremenil tudi Fintech in videl spremembo paradigme. Trenutno tone Fintech startupov sodelujejo z blockchainom in si prizadevajo zagotoviti boljšo rešitev. Vpletenost blockchain-a v Fintech lahko razumemo z dejstvom, da od Forbesovih 50 Fintech-ov 2018 11-ih deluje v blockchain prostoru.

Da bi ga bolje razumeli, smo ga spodaj podkategorizirali.

 1. Finance
 2. Finančna zaščita
 3. Bančniški vmesnik

Ne bomo razpravljali o vsaki podkategoriji posebej, ker so tesno povezane. Našteli pa bomo nekaj neverjetnih zagonskih podjetij, ki delujejo v blockchain Fintech sektorju.

Ubiquicoin ekosistem je naša prva izbira. Gre za edinstven sistem, ki vlagateljem ponuja napovedi v nestanovitnem okolju blockchain. Uporablja sistem z dvema kovancema, ki zagotavlja, da je tveganje mogoče čim bolj odpraviti. Uporablja tudi nov mehanizem soglasja, znan kot Dokaz večine.

Lendoit je platforma za posojanje, ki ponuja decentralizirano platformo za medsebojno posojanje. In končno Kyber Network ki zagotavlja nezaupljivo, decentralizirano platformo za likvidacijo kripto-sredstev. 

8. Pogodbe

Pogodbe so potrebne za določitev zahtev za najem dela, plačilo in druge naloge, ki zahtevajo dve strani. Lahko je glasba, pravna ali celo zemljišče ali lastnina. Za poenostavitev smo ga razdelili v naslednje podkategorije. Preberite več o pametnih pogodbah.

 1. Dediščine
 2. Pravne pogodbe
 3. Nepremičnine in zemljišča

Dediščine

Pametni stiki lahko tudi olajšajo dedovanje in pomagajo pri preoblikovanju verige blokov. Najbolj znana je kot digitalna dediščina, kar pomeni, da digitalna sredstva prenesete na nekoga drugega, ko umrete. In presenečeni bi bili, ko bi ugotovili, da že obstajajo storitve kripto-dedovanja. Digipulse latvijski startup počne prav to tako, da lastniku omogoči nastavitev dedovanja v primerih, ko bodo njegova digitalna sredstva prenesena na nekoga drugega.

Pravne pogodbe

Pravna panoga se bo spremenila s pomočjo verige blokov in pametnih pogodb. To bo povzročilo pravne pogodbe, ki izkoriščajo pametne pogodbe in živijo na verigi blokov. Tako lastnik lahko intelektualno lastnino vzdržuje, ne da bi jo skrbel, da bo ukradena. Pravne pogodbe se morajo držati zakona blockchain in jih zato ni mogoče kodirati zunaj zakona.

Nepremičnine in zemljišča

Pravne pogodbe lahko vplivajo tudi na lastnino in zemljišča. Trenutno gre za to, da imamo prave papirne izdelke. Prej ali slej bo vse digitalizirano, veriga blokov pa bo zagotovila primerno sredstvo za registracijo del, lastništva nepremičnin itd. S tem boste odstranili morebitne prevare ali spremembe dejanj brez obvestila lastnika samega. Prav tako je mogoče informacije izslediti s popolno preglednostjo in varnostjo.

Številna zagonska podjetja si prizadevajo za digitalizacijo celotnega nepremičninskega obzorja. Nam je bilo všeč pristanišče, ShelterZoom, in Ubitquity saj vsi ponujajo edinstven način za reševanje zadevne težave.

9. Zabava

Naša zadnja kategorija za blockchain digitalno preobrazbo je zabava. Preoblikovanje blockchain spreminja tudi zabavo. Da bi bilo bolj jasno, smo se odločili, da ga razdelimo v dve podkategoriji:

 1. Zabavna industrija
 2. Glasbena industrija

Zabavna industrija

Prihodnost zabave bo v rokah verige blokov. Blockchain bo spremenil način ustvarjanja ali porabe vsebine. Trenutno zabavno industrijo trenutno nadzirajo centralizirani subjekti, vključno s Twitchom in Spotifyjem ali celo Apple Music.

Twitch je na primer pristranski do priljubljenih strežnikov in za nove strežnike je težko začeti na platformi. Zdi se, da tudi Apple Music in Spotify znižujeta zajetne honorarje in ustvarjalcem vsebin dajeta le obrobne koristi.

Aventus je eden tistih odprtokodnih projektov, katerih cilj je reševanje težav z vstopnicami. Rešila bo težave z drago ceno in iz enačbe izločila tudi lažne vozovnice. Drugi ključni akterji, ki lahko spremenijo prihodnost zabave, vključujejo MovieCoin, Veliki kavč FlimChain, StreamSpace, in drugi.

Glasbena industrija

Glasbena industrija je ena najpomembnejših panog na svetu. Blockchain lahko spremeni zabavo. Skupna vsebina bo postala dostopnejša in za to bodo uporabljene tudi pametne pogodbe. Pametne pogodbe bodo zagotovile, da se prihodki strankam razdelijo v skladu z dogovorom. Ta preprosta ključna sprememba bo ustvarjalcem vsebin olajšala, da kar najbolje izkoristijo svoje delo. Odstranil bo tudi posrednike.

Nekaj ​​pomembnih igralcev vključuje Opus. Gre za odprtokodni projekt, ki uporablja tehnologijo enakovrednih IPFS na vrhu omrežja Ethereum. V bistvu bo prihodek neposredno odstranil ustvarjalcem vsebine in umetnikom z odstranitvijo posrednikov. Voise je tudi decentralizirana glasbena platforma, ki izkorišča mrežo Ethereum. Še en pomemben zagon je UjoMusic, kar bo ustvarjalcem olajšalo ustrezne pravice do njihovega dela in avtomatiziralo licenčnine z uporabo pametnih pogodb.

Zaključek

Digitalna transformacija blockchain se je šele začela. Priča smo spremembam v skoraj vseh sektorjih, ki jih lahko omislimo – to so lahko izobraževanje, zdravstvo, nepremičnine in še veliko več! Do zdaj smo pokrivali skupno devet kategorij. Prav tako smo jih razdelili, da bi dobili boljši vpogled v preoblikovanje blokov.

Torej, kaj prinaša prihodnost? Zagotovo je svetlo. Ker podjetja in zagonska podjetja vzporedno delajo na uvajanju novih in izboljšanih že obstoječih rešitev, je zdaj najboljši čas, da spremljate celotno revolucijo pred svojimi očmi. Menimo, da bo trajalo od 5-8 let, da bo blockchain postal bolj vseprisoten. Torej, kaj mislite? Komentirajte spodaj in nam sporočite.

* Omejitev odgovornosti: članka ne smemo jemati in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in se jih ne sme jemati kot take. Naredite svoje raziskave!

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map