Ali potrebujete verigo blokov? Končno drevo odločanja o blockchainu

Ves čas poslušamo o verigah blokov in drevesu odločitev. Podjetniki ali panoge s tem zaslužijo milijone in se spremenijo v obsežno poslovno panogo. Množični inovativni pristopi, kot sta Ripple ali Binance, so pokazali velik uspeh.

Nedolgo nazaj se je Ripple začel šele kot investicijski zagon v višini 10.000 USD, poglejte zdaj. V kratkem se prebije do milijardnega kapitala. V čem je skrivnost? Je blockchain edina “skrivna” sestavina?

Obstaja toliko podobnih projektov, kot je ta, ki spodbujajo sanjajoča srca mnogih startupov in podjetij.

Torej, povsem praktično je, če razmišljate o uvedbi aplikacije blockchain v svoje podjetje ali če zaženete kaj novega. Ampak ali dejansko potrebujete blockchain drevo odločitev za spodbujanje vašega poslovanja? Kako ugibate, ali je lahko to tudi za vas “faktor vau”??

Sestavili smo to enostavno drevo odločitev za blockchain, ki vam pomaga najti odgovor. Skočite na to vožnjo in preverite, kdaj uporabiti blockchain.

 

Contents

Ali potrebujete verigo blokov?

Kazalo

Poglavje 1: Prvi segment: Digitalna sredstva in več strank
Poglavje 2: Drugi segment: Tehnični pristop
Poglavje 3: Tretji segment: Konfiguracija omrežja
Poglavje 4: Četrti segment: Končni dejavniki odločanja
5. poglavje: EndNote

 

Poglavje 1: Prvi segment: Digitalna sredstva in več strank

Ali potrebujete ali želite srednjega človeka?

To je eno prvih vprašanj, ki si ga morate zastaviti za drevo odločanja o verigi blokov. Očitno je v blockchainu glavna atrakcija mimo posrednika ali omrežja. Ključno pa je vedeti, ali to želite. Ne skrbite; Blockchain pot odločitve vam bo zagotovo pomagala odgovoriti na to vprašanje.

Za boljše razumevanje vprašanja moramo nadalje analizirati, kako deluje posrednik. Dandanes posrednik ni izraz, ki ga uporabljamo samo za “človeško” tretjo osebo, ampak se uporablja tudi za bolj konkretne tretje osebe. Lahko bi mislili, da je banka posrednik. Preko bank lahko prenašamo denar z enega kraja na drugega in ga tudi shranimo.

Po drugi strani pa med transakcijo banka potrebuje veliko časa za preverjanje in transakcijo zneska. To seveda zahteva dodatne stroške. Torej, kako bi vedeli, kdaj uporabiti drevo odločitev blockchain?

Če pa uporabljate verigo blokov, vam takšen medij ne bo več potreben. Sistem glavne knjige v omrežju je odprt za vse, da brez težav zabeležijo svoje podatke o transakcijah in jih preverijo.

Knjiga se samodejno posodablja, tako da boste ves čas dobili najnovejše informacije. Najboljši del tukaj je glede varnosti. Vemo, kako naš bančni sistem včasih propade zaradi vdorov ali notranjih manipulacij. Če pa postavite vprašanje, kot je »tukaj potrebujete verigo blokov?« preprosto bomo odgovorili pritrdilno.

 

Brez srednjega človeka je bolj varno

Blockchain omrežje se več ukvarja s tovrstnimi situacijami. Ima višjo raven varnosti in lahko zagotovi veliko več varnosti kot tradicionalni bančni sistem.

Ni omejeno samo na bančništvo. Vsak sistem, ki za pravilno delovanje potrebuje precejšnjo stopnjo zaupanja, lahko deluje s tem novim sistemom.

To je eden izmed kritičnih vprašalnikov o blockchainu, ki bi si ga lahko zastavili pred odločitvijo.

Blockchain lahko zdaj nadomesti osrednji upravni sistem in popravi vse, ne da bi zaupal “posredniku”. Morda mislite, da toliko ljudi, ki vidijo vaše zapise, ali jih ne bodo mogli spremeniti?

No, ne! Ko se blok transakcije doda sistemu glavne knjige, ga nihče ne more več spremeniti. Zato vsako vozlišče v omrežju temeljito preveri transakcijo in se po ujemanju z vsemi drugimi interakcijami vozlišč doda na seznam. Tako enostavno!

Na koncu boste dobili učinkovitejši način za transakcije, ne da bi zapravljali odvečni čas. Poleg tega so skupni stroški ustvarjanja bloka veliko cenejši kot v tradicionalnem bančnem sistemu.

Če pa novi tehnologiji ne morete zaupati, da bo naredil vaše dejanje, je to še en nadaljnji vidik.

Toda to je eno od vprašanj o verigi blokov, ki bi se vam zagotovo zdelo potrebno za nadaljevanje.

 

Odgovor –

DA: Če želite posrednika, potem blockchain ni za vas. Blockchain bo vedno povezal dva enakovredna računalnika hkrati, z omrežjem pa bosta lahko komunicirala brez medija. Torej, če želite centralizirano omrežje, se morate znebiti potrebe po posredniku.

NE: Če je vaš odgovor “Ne”, vam bo morda koristilo, če boste uporabili aplikacijo blockchain. Skočimo na naslednji segment drevesa odločitve blockchain, da ga bolje ocenimo.

 

Ali želite delati z digitalnimi sredstvi?

To je drugo vprašanje, ki ga imamo o tem drevesu odločanja o verigi blokov. To je tudi eden kritičnih vprašalnikov o blockchainu. V starih časih je bilo naše trgovsko poslovanje nekoliko drugačno. Vse je bilo stara šola brez posredovanja tehnologije.

Vsak trgovec je imel svojo trgovino ali kraj, kjer je prodal vse svoje blago, mi pa smo morali tja oditi osebno, da bi ga kupili pri njih. To je bil dober sistem, v katerem je vladalo medsebojno zaupanje in videli smo, kaj smo kupili.

Za privabljanje kupcev pa so se morali trgovci predstaviti drugače. Vsak je imel svojo strategijo in uporabljal različne mehanizme za povečanje prodaje.

Tisti dnevi so davno minili. Zdaj se v tem primeru bolj nagibamo k tehnologiji. Kmetje zdaj nimajo samo trga ali pa ga v nekaterih primerih tudi nimajo. Prisotni so na spletu, od koder lahko naročimo svoje izdelke, ne da bi to sploh videli.

Ta sistem e-trgovine zdaj prevladuje na trgu. Običajno je, da imate močno ozadje za povečanje prodaje.

 

Zakaj mala podjetja tukaj ne morejo zasijati?

Velike industrije s tem nimajo težav, manjše prisotnosti pa zlahka prezremo, čeprav zagotavljajo kvaliteten material. Očitno boste imeli priložnost prodajati svoje izdelke prek večjih platform za e-poslovanje, kot sta Amazon ali eBay. Toda stvari niso enake kot prej.

Zdaj boste večino časa dobili le nekaj možnosti za povečanje prisotnosti, za ostalo pa se bo odločil Amazon. Ne boste dobili nobene svobode, da bi na svojo stran dodali kakšno posebno privlačno funkcijo. Amazon bo imel oblast nad vašimi izdelki, vi pa jim boste morali plačati veliko vsoto.

In ne samo to, kaj se zgodi, ko bodo vaše stranke videle vaše izdelke za tekmovanja na isti strani tik pod vašim izdelkom kot predlog? Ali je to dobra strategija za vašo prodajo?

Zagotovo ne!

Vendar pa tovrstni kaotični sistem ne bi bil na blockchain platformi. S tem se boste lahko povezali s svojimi strankami brez potrebe tretjih oseb.

Blockchain ponavadi daje luč manjšim podjetjem, namesto da bi velike industrije povečeval. Dala vam bo prostor za večjo in boljšo rast z vsemi svojimi digitalnimi sredstvi.

Torej, če se boste ukvarjali z digitalnimi sredstvi, je morda Blockchain prava izbira.

 

Različni žetoni: nova vrsta digitalnih sredstev

Vsako digitalno sredstvo ni izdelek. Obstaja veliko podjetij, kjer lahko žetone uporabite kot digitalna sredstva in jih uporabite za dokončanje dela. To so v glavnem štiri vrste žetonov, ki so zdaj na trgu.

 • Valutni žetoni: Uporablja se kot valuta v omrežju, kot so Bitcoin, Nano itd.
 • Žetoni sredstev: Ti predstavljajo določene ali fizične izdelke kot sredstva, kot je DGX (DigixDAO Gold).
 • Pomožni žetoni: Uporablja se za izvajanje kakršnih koli dejavnosti v omrežju, kot je ETH (Ethereum).
 • Kapitalski žetoni: Ti žetoni dajejo glasovalne pravice ali delež v omrežju, kot je LSK (Lisk).

Danes so žetoni ena najpomembnejših cen aplikacije blockchain. Obstaja veliko aplikacij za e-trgovino, ki poganjajo verige blokov, ki so se na kanalu ukvarjali s svojim žetonom. To je dobra pobuda in če želite uporabiti to funkcijo, lahko to storite brez težav.

Kot rečeno, tudi žetoni niso bistveni za verigo blokov. Torej, kako bi vedeli, kdaj uporabljati blockchain?

Torej, če postavite vprašanje, kot je, “ali za to potrebujete verigo blokov?” Potem bi morali reči; to je odvisno od vaše potrebe, ne od nečesa, kar bi lahko zagotovo rekli. To bo v veliki meri odvisno od vrste vašega podjetja in vrste uporabe, ki ste jo pripravljeni dodati.

O tem bomo nadalje razpravljali v naslednjih vprašanjih o blockchainu.

 

Odgovor –

DA: Če želite delati z digitalnimi sredstvi, je blockchain lahko dobra pot. Očitno gre za druge načine za izboljšanje poslovanja brez blockchaina. Ker pa vam bo blockchain dal svobodo za inovacije, je to dober klic.

NE: Če je vaš odgovor “Ne”, boste morda imeli več koristi brez verige blokov. Tako ali drugače se boste morali ukvarjati z digitalnimi sredstvi v omrežju, zato vam ni treba, da se odločite za verigo blokov. Skočimo na naslednji segment drevesa odločitve blokov, da dobimo boljši pogled.

 

Ali lahko razvijete trajno rešitev za digitalna sredstva?

To je še en pomemben vidik drevesa odločitev v verigi blokov. Zakaj? Ker trajna rešitev morda ni vedno zaželena država za vas. Torej, nočete posrednika in želite delati z digitalnimi sredstvi. Blockchain pot odločitve vam bo zagotovo pomagala odgovoriti na to vprašanje.

Toda ali lahko zanje razvijete stalni kanal? Kot da bi jih naredili za trajni zapis? Ker ima razvijalec verig blokov glavni vir zaupanja, je razumno, da ljudje domnevajo, da lahko verige blokov rešijo vse.

Odgovor je v vaših poslovnih značilnostih. Če vaše podjetje vključuje veliko zaupljivih zabav, ne morete razviti trajne rešitve zanje. Ker preden se lahko sredstvo naredi stabilno, se morajo vse vaše stranke strinjati s pogoji in nato upravljati splošno stanje sredstva. Blockchain pot odločitve vam bo zagotovo pomagala odgovoriti na to vprašanje.

V poslovni smeri je to praktično nemogoče storiti. Še več, ali sploh želite stalni blok? Mogoče se vaše podjetje ukvarja z linijo izdelkov, ki zahteva nenehno spreminjanje knjige. Takšno podjetje, ki tukaj sodeluje z razvijalcem verig blokov, bi bilo kontraproduktivno. V bistvu v situacijah, ko bi morali spremeniti podatke.

Zakaj bi torej tukaj uporabljali verigo blokov, to ne bo dobro in zagotovo ne bo imelo nobenega smisla.

Ali za to vrsto funkcije potrebujete verigo blokov?

 

Rešitev in žetoni: vpliv na oblikovanje cen

Recimo, da lahko zanjo razvijete trajno rešitev. Zato bi morali videti tudi druge vidike, ki lahko vplivajo na oblikovanje cen. To izhaja iz prejšnjega poglavja o žetonih.

Uporaba žetonov kot digitalnega sredstva ima svoj nabor ugodnosti in omejitev. Zakaj se vrednosti sploh spremenijo??

No, razlogov za to je več. So –

 • Ponudba in povpraševanje: Povpraševanje po žetonih spodbuja cene.
 • Posebna uporabnost: Kakršna koli dejavnost v omrežju, ki zahteva žetone, bi vplivala na ceno.
 • Naklada: Kroženje številk žetonov in zaklepanja vplivajo tudi na ceno.
 • Vlog: Možnost zaslužka žetonov z vložkom bo vplivala na cene.
 • Rudarstvo: Koliko več je mogoče izkopati ali če bodo vsi žetoni že izkopani, bo to vplivalo.
 • Žetoni nove generacije: Včasih lahko nova vrsta žetonov poviša ceno.
 • Stopnje gorenja: Če bodo žetoni čez nekaj časa zgoreli, bo to vplivalo na ceno.

 

Odgovor –

DA: Če lahko razvijete trajno rešitev za digitalna sredstva, bi moral biti klic na blockchain dober klic. Stalni blok na verigi blokov vam lahko zagotovo pomaga ohraniti želeno poslovno shemo, ki jo želite.

Ne pozabite tudi, da ko ga enkrat naredite, ga ne morete več spremeniti. Torej, zato lahko nadaljujete z naslednjim vprašanjem glede drevesa odločitev za nadaljnjega pomočnika.

NE: Če je vaš odgovor “Ne”, vam bo morda koristilo, če zapustite verigo blokov. Blockchain vam tukaj nikakor ne more pomagati.

 

Ali potrebujete skupno bazo podatkov v skupni rabi?

Ta vprašalnik o blockchainu tukaj bi bil izziv, če ne bi razumeli prvega konteksta. Ali želite skupno bazo podatkov v skupni rabi? V verigi blokov boste morali deliti sistem skupne knjige s številnimi drugimi neznanimi stranmi. Ravno tako deluje veriga blokov.

Zasebne baze podatkov ne boste dobili samo za svoje podjetje, ker bi to prekinilo glavni namen tega omrežja. Lahko se vprašate: »Ali za to potrebujete verigo blokov? Ali ne morem uporabiti samo tradicionalne baze podatkov? ” No, očitno je nekaj resnih sprememb kot običajne zbirke podatkov.

Blockchain ima bazo podatkov, vendar ni podobna običajni, ki jo vsi uporabljajo za shranjevanje podatkov. Poglejmo, kaj so v tem priročniku za kontrolni seznam Blockchain Decision Tree.

 

Tradicionalna zbirka podatkov

Ta vrsta podatkovnih baz bo uporabila odjemalsko-strežniški model omrežja. Znani odjemalec bo dobil možnost kakršnega koli spreminjanja podatkov, shranjenih v omrežju. Splošni nadzor bo ostal na višji ravni oblasti, ki lahko potrdi pristnost vsakogar, ki vstopi v omrežje.

Če organ nekako ne bo zagotovil stopnje varnosti, bodo izgubljene tudi informacije drugih strank. Prevarant jih lahko izkorišča, kakor hoče.

 

Zbirka podatkov Blockchain

Po drugi strani pa je razvijalec Blockchain ustvaril glavne knjige, da je imel nov omrežni sistem, kjer se vse vzdržuje prek vozliščnega kanala. V omrežju je veliko prikimavanj, ki informacije pregledujejo brez človeškega stika.

Vsako tamkajšnje vozlišče je lahko skrbniško in programirano za preverjanje pred kakršnimi koli spremembami v knjigi ali dodajanjem trajnih podatkov. Po dodajanju bloka niti vozlišča ne smejo spreminjati nobenega prejšnjega bloka. To je dober mehanizem, ki zagotavlja višjo raven varnosti.

 

Glavna razlika med blockchainom in bazo podatkov

Knjige blokovnih verig se v mnogih drugih pogledih razlikujejo od tega. Poglejmo, kaj so:

Integriteta

Spreminjanje podatkov ali sredstva v verigi blokov je skoraj nemogoče, podatke ali sredstva pa je mogoče enostavno spremeniti v zbirkah podatkov. Blockchain ima tudi pomembnejšo mero preglednosti, saj je vse na prostem.

Toda tipične zbirke podatkov skrivajo informacije pred vsemi v omrežju.

 

Dostop za pisanje

Za en blok v verigi blokov boste dobili en dostop za pisanje. Po dodajanju informacij nobene informacije ne more spremeniti ali spremeniti na noben način.

Toda tipični odjemalci zbirke podatkov lahko preberejo, zapišejo, spremenijo in izbrišejo, kadar koli želijo.

 

Stroški

Stroški v blockchainu so relativno cenejši od baz podatkov. Zbirke podatkov pokrivajo ogromno denarja. Po drugi strani pa vam lahko blockchain nudi enake zmogljivosti z nižjimi stroški.

 

Zaupanje

Če se vaša organizacija ne želi zanesti na zaupanje, je blockchain prava pot. Po drugi strani pa bi se organizacija z medsebojnim zaupanjem morala držati baz podatkov.

 

Odgovor –

DA: Če je vaš odgovor “Da”, potem potrebujete implementacijo verige blokov. Ker bi blockchain lahko brez zaupanja dal težave z nezaupljivim sistemom knjig s poceni cenami. To je varna kupčija tam. Torej, lahko skočite naravnost na naslednji segment drevesa odločitev blockchain.

NE: Če je vaš odgovor “Ne”, se izogibajte verigi blokov in z več denarja delajte s tipično verigo blokov.

 

Ali delate z več strankami?

Sodelovanje z več strankami v podjetju zahteva veliko zaupanja in medsebojnega razumevanja. Tudi če si zaupate, se lahko sodelovanje konča na več načinov. Mogoče nimate enake marketinške strategije ali pa je ekipa bolj prevladujoča od drugih.

Karkoli vam lahko blockchain pomaga pri spopadanju z njim. Če lahko vse stranke uporabijo blockchain omrežje, lahko vse gladko upravljate. Vse bo naloženo na knjigo, da jo bodo vsi videli. S tem boste dobili drugačen pogled na preglednost poslovanja.

Torej ne bo nobenega smisla nesporazuma. Toda ali potrebujete verigo blokov, če delate z več strankami?

 

Odgovor –

DA: Če na to vprašanje odgovorite z »Da«, bi za uporabo aplikacije blockchain zagotovo glasovali z da. Sodelovanje z različnimi stranmi brez kakršnih koli težav z zaupanjem je vedno sredstvo slabega poslovanja. Torej, blockchain lahko brez skrbi poveže vse vas.

NE: Če tukaj odgovorite z “Ne”, to ne pomeni, da ne potrebujete verige blokov. Vendar pa lahko blockchain uporabite tudi na druge načine.

Skočimo na naslednji segment drevesa odločitve blockchain, da ga bolje ocenimo.

 

Poglavje 2: Drugi segment: Tehnični pristop

Si želite brez zaupanja vrednega okolja?

Zaupanje drugim strankam je vedno povezano, ko poslujete, zlasti v partnerskih razmerah. Verjeti moramo bankam, ki varujejo naš denar, poslovnim sodelavcem, da se sporazumejo, odvetnikom, ki nas podpirajo, in mnogim drugim.

Kaj se zgodi, ko se poruši okvir zaupanja? Na žalost vedno vidimo, da se večje zaupanje krši vsak dan in trpi zaradi tega. Zdaj je to glavna težava. Mnoga podjetja imajo po tem težave s preživetjem.

Torej, kako bi vedeli, kdaj uporabljati blockchain?

Tu se pojavijo naša naslednja vprašanja o drevesu odločanja o verigah blokov. Blockchain vam bo ponudil platformo, ki sploh nima povezave do zaupanja. To je okolje brez zaupanja, kjer lahko sodelujete z drugimi strankami, ne da bi se preveč sekirali.

Z veliko različnimi blockchain storitvami na trgu je normalno, da se izpolnijo skoraj vse vrste potreb, ne da bi bilo treba najprej zaupati.

Kako blockchain to počne? Preprosto je. Za oceno vseh transakcij uporablja različne algoritme soglasja, ne da bi kateri koli stranki posvetil več pozornosti. Tako ustvarja pošteno platformo.

Mehanizem se je začel s Proof-of-Work, nato pa je še bolj vključil druge soglasne algoritme, da je postal bolj konkreten.

Torej, vprašalnik za blockchain je vaš, ali potrebujete blockchain za delo v nezaupljivem okolju ali ne?

 

Odgovor –

DA: Če želite nezaupljivo okolje, potem izberite platformo blockchain. Blockchain vam bo zagotovil pravično vrednost v podjetju in platformi, kjer lahko brez skrbi sodelujete z več strankami. Lahko preidete na naslednje vprašanje tega drevesa odločitev v blockchainu in nato bolje veste, ali ga potrebujete ali ne.

NE: Če je vaš odgovor “Ne”, potem se je bolje izogniti blockchainu in uporabiti stare tradicionalne načine.

 

Ali potrebujete visoko zmogljivost?

Prišli smo do točke, ko bomo na tem kontrolnem seznamu dreves odločitve o blokih govorili o omejitvah verige blokov. Če iščete visoko zmogljivo platformo, potem veriga blokov morda ne bo tista.

Blockchain ima veliko prednosti, vendar je ena od njegovih omejitev vrzel v zmogljivosti. Čeprav jo mnogi drugi blockchaini počasi začenjajo dohitevati, pa še vedno potrebujejo veliko dela.

Poglejmo, kaj lahko pričakujete.

 

Kompleksno omrežje

Čeprav se zdi, da je za začetek novo poglavje, ima vseeno svoj delež zapletenosti. Celoten sistem je razmeroma nov in za njegovo izdelavo bo morda treba vložiti veliko več truda. Brez konteksta bi bilo veliko težav vzdrževati omrežje.

 

Velikost

Blockchain bo postal učinkovitejši z več vozlišči v omrežju. Več vozlišč ima, močnejša in boljša bo. Torej bi potrebovali najrazličnejša vozlišča, razpršena po vsem svetu.

Pri manjših velikostih ne boste mogli uživati ​​v vseh njegovih plodnih lastnostih.

 

Hitrost

Hitrost transakcije se med omrežji razlikuje. Najbolj primarni Bitcoin traja približno 10 minut, da obdela blok. Vendar obstaja ulov!

Bolj ko je naseljen, dlje traja potrditev bloka. Torej bi lahko trajali tudi dnevi, da bi to obdelali.

S hitrostjo se ukvarjamo in že obstaja veliko protokolov, ki so v primerjavi s tem zelo hitri. Vendar se to nedvomno še vedno skriva na slabšem seznamu.

Drugi dejavniki so varnostni protokoli in politična vprašanja. Torej vidite, da vam veriga blokov morda ne bo mogla zagotoviti ultrahitrih standardov, a vseeno lahko zagotovi dobro varnostno kopijo.

 

Odgovor –

DA: Če želite zmogljivost visoke hitrosti, je bolje, da za zdaj ne delate z blockchainom. Obstaja nekaj omrežij, ki vam lahko dajo varnostno kopijo, ki jo želite, vendar obstajajo tudi nekatere omejitve. Brez omejitev ni omrežja in veriga blokov ni nobena izjema pri tem.

NE: Če je vaš odgovor “Ne”, boste lahko uporabili verigo blokov. Skočimo na naslednji segment drevesa odločitve blockchain, da ga bolje ocenimo.

 

Ali vaša zahteva vključuje velike enote za shranjevanje?

Vsako podjetje je drugačno in ima pravičen delež zahtev. Ena od osnovnih zahtev je shranjevalna enota. Zdaj, ko je vse shranjeno digitalno, je normalno pričakovati veliko prostora za shranjevanje, namenjenega samo vam.

Vendar pa v omrežju verig blokov morda ne bo ves dan na soncu. Blockchain deluje s številnimi posamezniki hkrati. Zagotavljanje velike pomnilniške enote je ena od težav, s katerimi se trenutno sooča. Velike enote za shranjevanje z vsemi dodatnimi varnostnimi kanali bodo dolgoročno drage.

Če razmišljate o življenjski naložbi, bi morali plačati najmanj 100 USD na GB. To je veliko denarja za majhno količino prostora.

Vsak GB lahko sprejme do 500.000 transakcij. Torej, če razmišljate o obsežni shemi na industrijski ravni, ki bi sodelovala z milijoni uporabnikov, potem resnično ne moremo oceniti, kako draga blockchain lahko postane.

Če ste na drugih blockchain projektih, vam ne bo treba porabiti denarja, ampak boste morali svojo bazo podatkov deliti z drugimi velikimi strankami. Na koncu je to še vedno ena izmed napak Blockchaina.

V zvezi s tem obstaja nekaj konceptov na ravni podjetja, razvijalec blokov pa poskuša to težavo odpraviti. Toda ali potrebujete verigo blokov, če potrebujete velike enote za shranjevanje?

 

Odgovor –

DA: Če v tem vprašalniku odgovorite z »Da«, potem vam veriga blokov morda ne bo mogla koristiti. Bolje je, da se premaknete v druge rešitve zanjo.

NE: Če je vaš odgovor “Ne”, potem poglejte v verigo blokov. Lahko izpolni vaše majhne zahteve brez kakršnih koli kršitev varnosti. Zdaj pa pojdimo na naslednji odsek našega vodnika po drevesu odločitev za verige blokov.

 

Iščete pogodbene rešitve?

Tradicionalna pogodbena razmerja ali pogodbe lahko postanejo problematična situacija za obe strani. Obdelava vseh zakonskih pravic ali plačilo enakega zneska včasih popolnoma zamudimo.

Z novim uvodom v pametne pogodbe lahko vaše življenje postane veliko bolj udobno kot prej. S pametnimi pogodbami boste lahko nastavili določen nabor pravil, nato pa bodo po izpolnitvi sredstva samodejno sprostili ali razdelili plačilna sredstva..

Postopek dejansko odpravlja veliko težav na dolgi poti. Zanje imajo največ koristi zavarovalnice. Kadar koli nova stranka ustanovi zavarovalno polico, lahko zavarovatelj sklene pogodbo na podlagi pravil v omrežju in ko se določeni dogodki izpolnijo, se sredstva samodejno sprostijo.

To je preprost trik. Zdaj ni treba nikomur trpeti, da bi podpisal vse pogodbe ali se ujel v sistem. To je metoda, ki deluje. Enako lahko naredimo s projekti. Dobili boste pošteno pogodbo, ne da bi kdo imel kakršno koli pristranskost.

Torej, ali potrebujete drevo odločitev blockchain za to vrsto funkcije?

 

Odgovor –

DA: Če je vaš odgovor “Da”, potem zagotovo uporabite blockchain za pogodbene rešitve. S pametnimi pogodbami boste lahko racionalizirali projekte, ne da bi pri tem ovirali vse papirje.

NE: Če bi tukaj odgovorili z “Ne”, bi ugotovili, da blockchain ne potrebujete. Zato je bolje, da se premaknete v druge rešitve. Skočimo na naslednji segment drevesa odločitve blockchain, da ga bolje ocenimo.

 

Poglavje 3: Tretji segment: Konfiguracija omrežja

Ali ne želite spremeniti ali spremeniti pravil v sistemu?

To je še ena ključna točka v našem vodniku Blockchain Decision Tree. Vsi blockchain pojmujejo kot nespremenljiv sistem. Zakaj? To je zato, ker v sistemu ne boste mogli spremeniti nobenih pravil, da bi vam bilo ugodneje. Sistem tega ne dovoljuje in na ta način blockchain zagotavlja ravnovesje med projekti.

Ker so decentralizirane, so tovrstne značilnosti zaželene, kajti če bi lahko kdo imel upravno pristojnost, kako bi bilo mogoče pravično trgovati?

Zato ne boste imeli nobenega nadzora ali zelo malo nadzora nad primarnimi pravili sistema. Vendar morda ni vse tako nespremenljivo, kot pravijo. Obstaja možnost 51% napada, ki lahko moti tradicionalne načine sistema.

Če skupina rudarjev prevzame nadzor nad več kot 50% omrežja, lahko sistem izrecno nadzoruje. Lahko ustavijo transakcije drugih ljudi in celo dvakrat porabijo vsoto denarja. S tem lahko spremenijo načine tradicionalnih pravil in sami sprejmejo nove predpise, kar ni pričakovati.

Vendar je tveganje za 51-odstotni napad bolj izrazito pri dokazih o delu, vendar so drugi mehanizmi soglasja že zagotovili varnejše okolje. Torej vam tega ne bo treba skrbeti.

 

Odgovor –

DA: Če ste v redu, če ne spreminjate pravil o vsebini, potem vsekakor poskusite. To je čudovit projekt, ki z lahkoto sodeluje z vašim poslovnim tipom. Tu lahko nadaljujete z naslednjim poglavjem tega kontrolnega seznama dreves odločitve blokov.

ŠT: Če je vaš odgovor “Ne”, potem je bolje, da uporabite sistem, ki vam daje več svobode za delo. Čeprav vam blockchain ne daje svobode, vendar so vsa pravila sistema vzpostavljena za ohranitev vidika decentralizacije.

 

Ali potrebujete skupni dostop do pisanja?

Nikoli ne preskočite te točke v našem vodniku Blockchain Tree Tree.

Dostop do pisanja boste dobili v vseh vrstah verig blokov, vendar ga ne boste mogli spremeniti. Do knjige boste dobili dostop samo za branje in lahko dodajali vsebino, vendar v prihodnosti ne boste dobili nobenih pravic za njihovo urejanje. Bitcoin je eno izmed mnogih imen tovrstnega javnega sistema.

Obstaja tudi druga vrsta verige blokov, ki ponuja posebna dovoljenja za pisanje, dostop ali branje informacij. Ta vrsta mehanizma ima nadzor nad transakcijami in lahko tudi opiše njihove vloge v omrežju.

Vprašanje je tudi zagotavljanje upravljanja identitete. Ta vrsta koncepta je znana kot Federated blockchains. Zasebni Blockchain ima tudi podobne lastnosti. Ripple je dovoljena veriga blokov primer sistema tukaj.

Te vrste narave v javnih ni videti. Torej, kako bi vedeli, kdaj uporabljati blockchain?

 

Odgovor –

DA: Če tudi tukaj odgovorite z “Da”, bomo ugotovili, da morate preučiti blockchain. Ker pa veste, da obstajajo različne vrste verige blokov, bomo zastavili še dve vprašanji, da se odločimo, katera vam najbolj ustreza. Torej, pojdimo naprej in poglejmo, kaj imamo v naslednjih dveh vprašanjih v tem priročniku drevesa odločitev o verigi blokov.

NE: Če je vaš odgovor “Ne”, potem ne boste potrebovali nobene rešitve blockchain za povečanje vaše igre. Preizkusite lahko drugo razpoložljivo rešitev za dodajanje nove funkcije v svoj projekt. Naše potovanje se tu žal konča.

 

Poglavje 4: Četrti segment: Končni dejavniki odločanja

Ali potrebujete nadzor nad funkcionalnostmi?

Kot smo že rekli, je prejšnji nadzor v aplikaciji blockchain relativni izraz. V zasebni verigi blokov boste morali za dostop do omrežja prenesti preverjen protokol. Glavna razlika med javnim in zasebnim blockchainom je nadzor nad udeleženci.

Konsenz bo odločil, kdo bo sodeloval v volilnem sistemu ali pravicah in vodil knjigo. Lastnik bo dobil možnost brisanja, urejanja ali preglasitve vnosov po potrebi.

Torej, zasebni sistem v nekem smislu ni decentraliziran, ampak bolj kot porazdeljen koncept. Tu boste delovali z zaprto bazo podatkov in včasih morda ne boste mogli potrditi ali overiti transakcij ali spremeniti pravil.

 

Odgovor –

DA: Če želimo nadzor nad funkcionalnostmi, je to normalno. Drevo odločitev Blockchain vam lahko omogoči omejen obseg nadzora nad njihovim zasebnim ali zveznim sistemom. Če je odgovor “Da”, izberite zasebno platformo Blockchain.

NE: Če je vaš odgovor “Ne”, bomo prešli na naslednja vprašanja o vodniku po drevesu odločitev za verigo blokov, da vas bomo končno razpisali..

 

Želite transakcije javno?

To vprašanje je ključnega pomena, če se ne morete odločiti, katero stran izbrati. Blockchain pot odločitve vam bo zagotovo pomagala odgovoriti na to vprašanje. Javne verige blokov so odprte in vsakdo lahko dostopa do protokola in ga prenaša, kadar koli želi. Pošteno je razporejen in dobili bi najboljši decentraliziran okoljski občutek pri tej vrsti.

Vendar bo vsaka transakcija, ki jo opravite, zabeležena v zbirki podatkov, ki je javna. To pomeni, da boste lahko videli druge transakcije in ljudje bodo videli tudi vaše.

To je včasih lahko nezaželen dejavnik v poslu, zato, če ste stoodstotno prepričani, da želite transakcije objaviti, boste z javnimi transakcijami imeli več koristi. Tudi v tem boste dobili veliko obremenitve varnosti v primerjavi z zasebnimi kanali.

 

Odgovor –

DA: Nekateri ljudje želijo popolno preglednost v svojem sistemu glavne knjige, drugi pa želijo več nadzora nad dostopom. V zasebnih verigah blokov potrebujete preverjanje pristnosti za dostop do knjige. A v javnosti nimaš nobenih zahtev. Torej, če želite javne transakcije, potem je najbolje, da se odločite za javni blockchain.

NE: Po drugi strani pa, če je vaš odgovor ne, se premaknite na zasebni blockchain, saj boste od tega imeli več koristi za svoje podjetje.

In vsa vprašanja o drevesu odločanja o blockchainu se tu končajo.

 

5. poglavje: EndNote

Torej, v bistvu bi vam vsa ta vprašanja v našem modelu drevesnega odločitvenega bloka pomagala ugotoviti, ali gre za potreben dejavnik ali ne. Mogoče je dobro vlagati v blockchain; morda ni. O tem se boste končno odločili vi.

Kaj boste torej storili? Boste sprejeli “blockchain”, ki ima vse zmožnosti, da spremeni naše tradicionalne sisteme? Ali pa želite tega posediti in pustiti drugim, da igrajo igro? Izbira je vaša.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map