30+ najboljših aplikacij za decentralizirano financiranje

V zadnjih nekaj mesecih je decentralizirano financiranje (DeFi) ena izmed najbolj vročih tem v blokovnem prostoru. Vsi so osredotočeni na rast decentraliziranih finančnih aplikacij, kar bo naš ekonomski model končno postalo pregledno.

DeFi s pomočjo tehnologije veriženja blokov zagotavlja, da je naš finančni sistem v celoti decentraliziran, distribuiran in zaščiten, za razliko od tradicionalnih sredstev. V resnici je to eden od hitro rastočih sektorjev v kripto prostoru.

Se počutite zaintrigirani? Oglejmo si nekaj priljubljenih aplikacij za decentralizirano financiranje na trgu, ki jih lahko preizkusite danes. Torej, začnimo!

Vpišite se zdaj:Uvod v tečaj DeFi

Kaj so decentralizirane finančne aplikacije?

Preden začnemo preučevati aplikacije DeFi, bom na kratko razložil koncept decentraliziranih financ.

Decentralizirano financiranje je sistem ali omrežje medsebojnega financiranja, ki ga poganjajo decentralizirane tehnologije. Preprosto povedano, gre dejansko za prehod s centraliziranega in tradicionalnega finančnega sistema na bolj decentralizirano in enakovredno omrežje.

Decentralizirana finančna podjetja prinašajo celoten ekosistem, poln aplikacij, od posojilnih in posojilnih platform do tokeniziranja premoženja. V tem primeru aplikacije za decentralizirano financiranje niso nič drugega kot blockchain ali distribuirane aplikacije, razvite posebej za finančno industrijo.

Tudi večina teh aplikacij uporablja Ethereum kot osnovno tehnologijo. V resnici naš tradicionalni finančni sistem večinoma deluje na centralizirani infrastrukturi, ki je zelo pomanjkljiva. Po drugi strani pa se z decentraliziranimi finančnimi aplikacijami rešijo težave, ki izhajajo iz centralizirane infrastrukture.

Torej gre za odličen pristop k digitalizaciji tega sektorja brez kakršnih koli težav s starejšimi sistemi.

Če imate le internetno povezavo, lahko dostopate do vseh teh aplikacij Defi, ki so narejene za poenostavitev vseh vaših finančnih potreb.

Preboj DeFi resnično spreminja scenarij naših finančnih sistemov. Zdaj lahko kripto sredstva uporabljamo na toliko načinov, ki v resničnih valutah nikoli niso bili mogoči. Sprememba paradigme v gospodarski infrastrukturi nam ponuja veliko priložnosti in se znebimo tveganj in vprašanj zaupanja.

Preberite tudi: Decentralizirana finančna tehnologija – celovit vodnik

Katere so najboljše decentralizirane finančne aplikacije na trgu?

Od sintetičnih sredstev do DAO-jev, decentralizirana finančna podjetja odpirajo priložnosti za popolnoma nov ekonomski model po vsem svetu. Še več, primeri uporabe tega sektorja, ki jih je pripravila vesta, so dokaz, da gre za več kot le kup projektov DeFi.

Gre za celostno prizadevanje za razvoj celovitega finančnega ekosistema, ki prehaja s tradicionalnih centraliziranih storitev. Zato si oglejmo najboljše aplikacije za decentralizirano financiranje, da bomo razumeli, kakšne koristi lahko od njih pričakujete.

Torej, začnimo!

najboljše decentralizirane finančne aplikacije

Upravljanje premoženja

Vloge za decentralizirano financiranje vam bodo pomagale biti edini skrbnik vaših podatkov. Zato vključuje tudi upravljanje vašega kripto sredstva. Obstaja veliko kripto denarnic, ki vam bodo pomagale varno in učinkovito komunicirati z aplikacijami za prodajo, nakup, prenos in zaslužek na vašem premoženju.

Torej, v prostoru projektov DeFi boste lastniki svojih podatkov in ne tretjih oseb ali vladnih agencij.

 • MetaMask: MetaMask ponuja varnost in uporabnost, potrebno za pobeg v blockchain aplikacije. Vendar pa je tudi denarnica in lahko upravlja upravljanje računov skupaj s povezovanjem katerega koli posameznika z verigo blokov. Še več, ponuja celo denarnice za strojno opremo, ki je popolnoma ločena od spletnega mesta.
 • Gnoza varno: S to aplikacijo lahko v celoti prilagodite in upravljate vsa svoja kripto sredstva. Omogoča vam celo shranjevanje v več napravah. Na primer, ponuja denarnice na osnovi EOA, denarnice strojne opreme, papirnate denarnice ali celo kombinacijo teh treh.

Skladnost in KYT

V bistvu v tradicionalnih finančnih družbah smernice za vedoč vašega kupca pomagajo preprečevati financiranje terorizma (CFT) in spodbujajo preprečevanje pranja denarja. Ker je sistem krhek, lahko hekerji vdrejo v sistem in zlahka obidejo vse varnostne protokole.

Zato DeFi ta sistem dvigne na novo višino. Ne da bi se osredotočili na identiteto kupcev, se osredotočajo na naslove strank. Namesto da bi poznali stranko, se aplikacije osredotočajo na transakcije, ki vedo, kje ste (KYT). To pomaga preprečevati tveganje v realnem času in odpravlja vse možnosti za finančna kazniva dejanja.

 • Skladnost s Codefi: Ta aplikacija ponuja postopke KYT, ki podjetjem pomagajo, da že od samega začetka ocenijo vsa tvegana vedenja. Zato lahko ponudi preglede CFT in AML za ugotavljanje kakršnih koli goljufivih dejavnosti ali celo terorizma.
 • KYC-veriga: KYC-Chain je še ena aplikacija, ki vam ponuja vrsto funkcij. Prejeli boste preglede KYC in AML, identiteto in preverjanje, kripto denarnico AML, razširljivo in varno omrežje ter dostop do omrežja Selfkey.

DAO

DAO je pravzaprav decentralizirana avtonomna organizacija, ki se osredotoča na decentralizirane in pregledne poslovne modele. V bistvu te vrste organizacij temeljijo na tehnologiji veriženja blokov in se neverjetno razlikujejo od tradicionalnih organizacij.

Kakor koli že, obstajajo aplikacije, ki se osredotočajo na upravljanje finančnega poslovanja, zbiranje sredstev in vzdrževanje decentraliziranega upravljanja v DAO.

 • Ustvarjalec: Imetniki MKR dejansko urejajo protokole MakerDAO. To bo vključevalo prilagajanje politike za Dai, izboljšanje upravljanja, izbiro različnih vrst zavarovanja, zagotavljanje varnosti in preglednosti.
 • Spojina: Compound je tudi druga aplikacija za DAO, kjer je decentralizirana skupnost imetniki žetonov COMP. Še več, lahko predlagajo ali celo glasujejo za nadgradnje, povezane s primarnim protokolom.

Se sprašujete, kako DAO dejansko delujejo? Poiščite odgovor po decentraliziranih organizacijah.

Podatki in analitika

Decentralizirane finančne aplikacije prihajajo z izjemno preglednostjo za omrežne dejavnosti in podatke o transakcijah. Zato vam lahko uporaba protokolov DeFi pomaga pri analizi podatkov, odkrivanju in globokih priložnostih odločanja. Eksplozivna priljubljenost teh aplikacij vodi k razvoju različnih nadzornih plošč in orodij. V resnici vam lahko nekateri celo pomagajo oceniti kakršna koli tveganja na platformi, slediti vrednosti vašega premoženja in jih primerjati za likvidnostni postopek.

 • Podatki Codefi: Codefi Data je zbirka za upravljanje in analizo podatkov. To rešitev lahko uporabite v naložbenem ekosistemu, kot so javni žetoni blockchain, digitalna sredstva, decentralizirani finančni protokoli itd. Razen tega ponuja tudi meritve učinkovitosti in varnost.
 • DeFi pulz: To je DeFi tracker v živo. Tu lahko najdete vse najnovejše uvrstitve protokolov DeFi in njihovo analitiko. Običajno sledijo skupni vrednosti, ki je zaklenjena v pametnih stikih teh aplikacij.

Odvod

Z uporabo pametnih pogodb na osnovi Ethereuma DeFi zdaj uvaja novo vrsto tokeniziranih izvedenih finančnih instrumentov. Običajno so ti izvedeni finančni instrumenti neposredno povezani z osnovnim sredstvom in uspešnost se spreminja na podlagi tega sredstva.

Še več, z izvedenimi finančnimi instrumenti DeFi lahko predstavljate kakršne koli obveznice, valute, surovine in celo kriptovalute v resničnem svetu.

 • bZx: Gre za protokol posojanja marže, ki temelji na verigi blokov Ethereum. Poleg tega lahko s to aplikacijo ustvarite druge platforme, ki ponujajo možnosti zadolževanja, posojanja in trgovanja. Torej, tudi če ste posojilojemalec ali posojilodajalec, boste vi tisti, ki nadzorujete tipke.
 • dYdX: dYdX je odlična aplikacija, ki vam omogoča neposredno trgovanje, izposojo, posojanje in celo upravljanje premoženja. Še več, svoja kripto imetja lahko uporabite kot zavarovanje za izposojo drugih sredstev. Sledenje uspešnosti in premoženju je prav tako enostavno.

Razvoj infrastrukture

Aplikacije decentraliziranega financiranja ponujajo sestavljivost. V resnici to pomeni, da omogoča različnim komponentam sistema enostavno komunikacijo, povezovanje in medsebojno delovanje. Z uporabo te tehnike skupnosti gradijo na tem, kar so že razvili drugi razvijalci, zaradi česar je eno najvidnejših in najmočnejših omrežij v tem trenutku..

Lahko si omislite izdelavo aplikacij DeFi, kot je gradnja z Legosom. Obstaja veliko orodij, ki so posebej namenjena razvoju infrastrukture blokchain platform. Še več, to so zagotovo nekatera najboljša orodja, ki jih razvijalci ponavadi ljubijo zaradi svojih blokchain rešitev.

 • Suita s tartufi: Truffle Suite je kombinacija razvojnih orodij, ki vam omogočajo, da ustvarite novo infrastrukturo iz nič. Vsebuje tri orodja za zbiranje, testiranje, odpravljanje napak in uvajanje – Tartuf, Ganache in Dris.
 • Infura: Z uporabo Infure lahko svojo aplikacijo takoj povežete z njihovimi API-ji in za zagon aplikacije uporabite njihovo podporo za vmesnik. Najboljše je, da lahko to storite samo z enim samim URL-jem. Še več, ponujajo storitve upravljanja, tako da se lahko osredotočite na razvoj projektov.

Obstaja veliko drugih blockchain orodij, ki vam lahko pomagajo razviti decentralizirane rešitve. Oglejte si orodja za veriženje blokov, ki jih razvijalci radi izvedejo več o njih.

Decentralizirana izmenjava

Drug priljubljen primer uporabe DeFi-ja so dobro znane decentralizirane aplikacije za izmenjavo. V glavnem gre za borze kriptovalut, ki ne potrebujejo nobenega osrednjega organa. Še več, uporabnikom omogoča neposredne transakcije z drugimi vrstniki in zagotavlja, da nadzor ostane samo za uporabnike. Tako pomaga zmanjšati kakršno koli manipulacijo s cenami, kakršno koli krajo ali vdore.

Poleg tega te decentralizirane borze ponujajo likvidnost za nekatere projekte, predvsem ko gre za tekmece centralizirane borze.

Še več, nekatere borze lahko do neke mere uporabljajo decentralizacijo, ne da bi se popolnoma znebile centraliziranih strežnikov.

 • Zamenjava zraka: AirSwap je odlična aplikacija za decentralizirano financiranje pri enakovrednem trgovanju. V resnici uporablja Ethereum kot osnovno tehnologijo. Še več, za trgovanje ne boste potrebovali nobenih provizij, depozitov ali prijav. Ponuja tudi varen in enostaven za uporabo vmesnik, ki spodbuja likvidnost sredstev.
 • Izmenjava izmenjave: Ta temelji tudi na Ethereumu in ponuja avtomatiziran likvidnostni protokol. Formula, ki jo uporabljajo, je precej edinstvena in za to uporabljajo pametne pogodbe, ki jih ni mogoče nadgraditi. Tako lahko s tem dostopate do zaupanja vrednih posrednikov, velike varnosti, cenzure in odobravate decentralizacijo.

Vpišite se zdaj: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

Igre

Decentralizirane finančne aplikacije so tudi v igralniškem svetu. Še več, z uporabo teh aplikacij lahko igralci igre zdaj odklenejo priložnost za obdelavo nakupov v aplikaciji brez kakršnih koli tveganj za vdore v kreditne kartice. Še več, te aplikacije zdaj ponujajo edinstvene spodbudne modele, ki jih je v običajnih igralnih izkušnjah težko najti.

To bo zagotovo izboljšalo vašo igralno izkušnjo, ne da bi vas preveč skrbelo za vaše finance.

 • Bazen Skupaj: Gre za revidirano varčevalno igro, pri kateri za vas ni nobene izgube. Poleg tega uporablja Ethereum, da je popolnoma decentraliziran. Vse, kar morate storiti, je, da z Daijem vzamete karte iz bazena. Vsak Dai v bazenu bo dobil obresti, zato je za vse koristna situacija.

Izposojanje in posojanje

Izposojanje in dajanje posojil je eden najvidnejših primerov uporabe za uporabo decentraliziranih financ. V resnici lahko uporabniki svoje kriptovalute posojajo v posojilo in na podlagi tega zaslužijo obresti. Glede na njihova merila se veliko vlog ujema s posojilojemalcem in posojilodajalcem ter se na tej poti znebi morebitnih težav z zaupanjem.

 • Aave: Gre za odprtokodni protokol, ki ustvarja različne vrste denarnih trgov. Tu lahko zaslužite obresti na podlagi izposoje in deponiranja sredstev. Še več, vlagatelji so odgovorni za povečanje likvidnosti, posojilojemalci pa si lahko izposodijo katero koli premoženje v premajhnem ali pretiranem zavarovanju.
 • Dharma: Dharma ponuja nabor orodij za razvijalce in pametnih pogodb, ki pomagajo pri posojanju in izposoji kripto-sredstev. Poleg tega aplikacija ponuja dostop do 2000+ žetonov, kjer za trgovanje ne boste potrebovali provizije za plin. Umaknete se lahko celo kadar koli želite.

Upravljanje identitete

Aplikacije decentraliziranega financiranja lahko seznanite z identifikacijskimi sistemi, ki temeljijo na verigah blokov, da uporabnikom omogočite dostop do globalne gospodarske platforme. Še več, to bo uporabnikom pomagalo, da dobijo dostop do lastne identitete in jo uporabijo kot prenosno identifikacijo, kadar koli jo potrebujejo.

Poleg tega lahko pričakujete visoko varnost vaših finančnih podatkov in osebnih dokumentov, ker nobena tretja oseba ne more dostopati do njih. Delne podatke lahko celo delite s strankami, ne da bi razkrili vaše osebne podatke.

 • Civic: Civic je decentraliziran identitetni ekosistem. Tu boste morali enkrat preveriti svojo identiteto, nato pa jo boste lahko uporabljali, kolikor želite. Poleg tega lahko izberete, kateremu podjetju zaupate, da bo delilo vaše podatke. Torej, ničesar drugega vam ni treba zasenčiti.
 • uPort: Pri uPortu boste s samo nekaj kliki dobili samostojno identiteto. V resnici bo to orodje vsem posameznikom ponudilo, da svoje podatke delijo na varen, preprost in zaseben način. Na voljo je v dveh različicah – javni in zasebni sektor.

Zavarovanje

DeFi zagotovo govori tudi o zavarovalništvu. Zaradi pomanjkanja ustreznega upravljanja in varnosti se ta sektor ukvarja s kršitvami pogodb in lažnimi zavarovalnimi zahtevki. Tudi postopek uveljavljanja zavarovanja traja veliko časa. Zato številne inovativne decentralizirane aplikacije v tem spektru uporabljajo verigo blokov za zaščito in kritje pogodb ter pripomorejo k hitrejši racionalizaciji zavarovalnih zahtevkov.

 • Etherisc: DIP Foundation podpira ekosistem in vsebuje ponudnike preročišč, proizvajalce izdelkov, prodajne posrednike, imetnike združenj tveganj, regulatorje zahtevkov, zavarovalce in posrednike. Kakorkoli že, to je odlična aplikacija za gradnjo rešitev za prenos tveganj izključno za zavarovalništvo.
 • Nexus Vzajemni: Nexus Mutual je edinstvena aplikacija, ki se znebi koncepta zavarovalnic. Tu lahko tveganje delite z drugimi strankami v bazenu, ne da bi ga za to potrebovalo podjetje. Še več, ponujajo rezervno rešitev za vsako nesrečo, kot so pokvarjene pametne pogodbe ali kramp DAO.

Trženje marž

Trgovci z maržami si lahko v resnici izposodijo sredstva pri posojilodajalcu in svoje posle uporabljajo v tipičnem finančnem sistemu. Vendar je v DeFi to trgovanje popolnoma decentralizirano in ponuja protokole posojanja zunaj skrbništva. Ker so pametne pogodbe povezane z večino te vrste aplikacij, jih mnogi trenutno imenujejo “avtonomni denarni trgi”..

 • Fulcrum: gre za decentralizirano finančno aplikacijo za označevanje postopkov trgovanja z maržami in posojil. Ne potrebuje nobenega KYC in AML in ponuja rešitve, ki niso skrbniške. Avtomatizirano podaljšanje in brez nadomestil pomagajo ohraniti brezhibno izkušnjo.
 • DDEX: DDEX ponuja takojšnje zadolževanje, zanimanje za posojila od samega začetka in 5-kratno trgovanje z vzvodom. Še več, vse pametne pogodbe se revidirajo in zavarujejo skupaj z dostopnimi mobilnimi napravami.

Stablecoins

Stablecoini spadajo tudi v spekter DeFi. V glavnem gre za kriptovalute, ki pa so vezane na kakršno koli stabilno sredstvo. Lahko gre za fiat denar, zlato ali celo druge kriptovalute. V resnici so stabilkovanci tu, da zmanjšajo nestanovitnost kriptovalut in jih naredijo dober vir digitalne valute. Trenutno številni protokoli centralne banke digitalne valute (CBDC) uporabljajo stabilnokovance.

 • Dai: Dai je stablecoin, ki je vezan na USD. Tukaj je 1 dai = 1 USD. Stabilni val uporablja platformo, ki temelji na Ethereumu, in MakerDAO je upravljanje za tem. V resnici pri Daiju ni diskriminacije, saj ves čas ponuja stabilne cene.
 • Dvojček dolarjev: Gemini Dollar je vezan tudi na ameriški dolar. Tukaj gre za razmerje 1: 1 za USD. Še več, ponuja visoko razširljivost in uporabnost v katerem koli okolju, pri čemer se znebi vse hlapne narave tradicionalnih kripto.

Spletne tržnice

Spletne tržnice so še en odličen primer uporabe DeFi-ja. Aplikacije decentraliziranega financiranja pomagajo uporabnikom izmenjati izdelke neposredno brez tretjih oseb. Še več, spodbuja tudi globalizacijo, ko gre za spletne tržnice. Če želite, lahko celo izvajate samostojne koncerte v teh aplikacijah.

 • Gitcoin: Gitcoin je tržnica za vaše razvojno delo. To je odprtokodna tržnica, kar pomeni, da bo vse vaše razvojno delo za javnost. Ponuja delavnice, rastoče okolje za vaše projekte in določena izplačila, s katerimi boste lahko še naprej prispevali.
 • Ethlance: Gre za drugačen pogled na verigo blokov, ki je nekako podobna priljubljenim platformam, kot so Upwork, Fiverr itd. Toda namesto da bi bili plačani v denarju, boste plačani v Eteru. Trenutno vam ne izkoriščajo izplačil, zato je denar, ki ga zaslužite z njim, popolnoma vaš.

Plačila

No, primarni primer uporabe aplikacije DeFi se začne s sistemom enakovrednih plačil. Zato večina najboljših decentraliziranih finančnih aplikacij ponuja to funkcionalnost vsem uporabnikom. V resnici je tehnologija veriženja blokov več kot dovolj za zagotovitev varne in neposredne povezave z drugimi uporabniki, ne da bi pri tem potrebovali tretje osebe.

Toda plačila DeFi to dvignejo na povsem novo raven. Ustvarja bolj odprt prostor za varno pošiljanje in prejemanje plačil po vsem svetu.

 • Zahtevaj mrežo: To je plačilno omrežje, ki uporablja IPFS in Ethereum. Kakor koli že, s to aplikacijo lahko dobite dostop do standardov in infrastruktur za gradnjo lastnega projekta plačil.
 • Groundhog: Groundhog je izjemno orodje, razvito posebej za ustvarjanje naročnin, ki temeljijo na kripto. V resnici je dodajanje Groundhoga v svojo aplikacijo preprosta naloga z le nekaj vrsticami kode. Še več, denar lahko na to denarnico prenesete s katero koli kripto denarnico ali bančnim računom.

Preberi več:Končni vodič za pametne pogodbe Ethereum

Trgi napovedi

Obstaja veliko aplikacij decentraliziranega financiranja, zgrajenih izključno za trge napovedovanja. V resnici lahko te aplikacije enostavno analizirajo podatke in vedenje potrošnikov, da uspešno predvidijo morebitne spremembe.

Vsekakor lahko tržne cene posredno kažejo na določene dogodke. Tako te aplikacije analizirajo razmere in vam lahko ponudijo rezultate v zvezi z gospodarskim dogodkom, volilnimi rezultati in celo športnimi igrami.

 • Augur: Kdo ne mara aplikacij za napovedovanje na trgu? Augur je zdaj ena izmed vodilnih aplikacij za napovedovanje na trgu brez omejitev, na katere lahko stavite. V celoti je odvisno od tega, na koliko želite staviti.
 • Gnoza: Gnosis je precej platforma, ki vam omogoča razvoj rešitev za napovedovanje trga, ki temeljijo na Ethereumu. Torej gre bolj za orodje razvijalcev, kjer lahko dobijo dostop do virov, informacij in finančne infrastrukture.

Sintetična sredstva

Ti so bolj ali manj povezani s stabilkovanci. V resnici so ta sredstva mešanica drugih sredstev, kot so denar, zlato ali kriptovalute, ki ponujajo stabilno vrednost. Na primer, določen odstotek ali fiat denarja in zlata lahko tvori sintetično sredstvo.

Poleg tega ta postopek pomaga odpraviti kakršen koli cenovni šok, ki se lahko zgodi kasneje v prihodnosti. Torej, če so cene zlata nihale, ga lahko denarni denar podpre in poskrbi za stabilnost končne vrednosti.

 • Synthetix: Synthetix je edinstvena aplikacija, ki ponuja mešanico različnih sredstev za sredstvo s stabilno vrednostjo. Trenutno je hrbtenica trgovanja z izvedenimi finančnimi instrumenti s sintetičnimi sredstvi. Kakor koli že, Synthetix Network Token varnostno kopira vsako sredstvo v aplikaciji.

Preberite tudi:50+ najboljših projektov DeFi v letu 2020

Aplikacije DeFi spreminjajo prihodnost našega gospodarstva

Aplikacije DeFi počasi, a zanesljivo spreminjajo ekonomski model sveta. Še pred desetletjem si predstavljati popolnoma decentraliziran finančni sistem ni bilo mogoče. Vendar tehnologija veriženja blokov počasi utira pot, ki nam ponuja naslednjo tehnološko revolucijo.

Čeprav te aplikacije niso popolne, jim še vedno uspe nadomestiti starejše sisteme, ki so nagnjeni k napakam.

Če vas bolj zanima učenje o decentraliziranih financah, predlagam, da začnete z našim tečajem Uvod v DeFi!

* Omejitev odgovornosti: članka ne smemo jemati kot namen in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in jih ne bi smeli jemati kot take. Naredite svoje raziskave in se prepričajte, da ste prebrali celotno izjavo o omejitvi odgovornosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map