Vilka är fördelarna med Ethereums decentraliserade plattform?

Om du tänker på det har Bitcoin redan blivit gammal och de nyfödda härskar slagfältet. Då användes blockchain-tekniken enbart för att validera transaktioner och mer av ett digitalt kassasystem. Tja, det är bara en enda användning av tekniken som skapats av Satoshi Nakamoto. Ethereum är det första blockchain-nätverket som visade världen att en blockchain kan vara mycket mer än ett valutaunderhållssystem. Fördelarna med Ethereums decentraliserade plattform är otaliga och det kan omdefiniera själva internet som vi vet.

Vad är Ethereum?

Ethereum är en blockchain-baserad decentraliserad programvara plattform där du kan bygga och starta dina applikationer. Kärnskillnaden mellan Bitcoin och Ethereum ligger inom deras applikationer. Bitcoin använde blockchain-tekniken för att skapa ett nytt transaktionssystem som löser behovet av en tredje parts validator som banker.

Ethereum har också ett eget valuta- och transaktionssystem men är faktiskt mycket mer än så. Det är det första systemet som introducerade Smart Contracts för oss.

Det smarta kontraktet: förklaras enkelt

Smart kontrakt är ett snyggt namn för en kod som gör det möjligt för en användare att transakera allt som har värde. Det kan vara pengar, egendom, företagsaktier och guld, i princip vad som helst!

Men hur? Låt oss anta ett scenario. John vill betala Lisa när hon är klar med att skriva en bok åt honom. Men John vill ha en bra bok! Han bestämmer sig för att han bara kommer att betala om Lisa skriver upp 20 kapitel som vardera innehåller 3000 ord och avslutar det inom 30 dagar. Men John var ett bedrägeri som försvann i den tunna luften även om Lisa uppfyllde alla villkor.

Ett smart kontrakt kan rädda Lisa från sådana scenarier. Det är ett kontrakt mellan två individer. Det finns koder i varje block av Ethereum. När två parter godkänner villkoren som de bestämde tidigare validerar systemet det automatiskt. Så Lisa kunde rädda sig själv om hon gjorde ett smart avtal med John.

Båda parterna kommer att förbli anonyma men kontraktet kommer att finnas i den offentliga huvudboken för validering.

Ethereum Virtual Machine (EVM)

EVM är lite komplex idé. Så lyssna mycket noga! EVM är i grunden ett lämpligt system för hårdvara och mjukvara som möjliggör Smart Contracts. Denna virtuella maskin kan köra de otillförlitliga koder inom Smart Contract av alla maskiner (datorer) som är anslutna till Ethereums nätverk.

Ett smart avtal validerar transaktionen när kravet uppfylls. EVM är den kompletta programvaran Turing som dessa smarta kontrakt använder för att lösa problem.

DApps: Den ultimata användningen och fördelarna med Ethereums decentraliserade plattform

Okej, så, var kan du använda tekniken för Ethereums decentraliserade plattform? Svaret är DApps. DApps är decentraliserade appar.

Nästan alla stora webbplatser har en centraliserad server. Det främsta problemet med den här centraliserade servern är att om en person hackar ner den kan de få all känslig information från alla webbplatser på servern. Servern kan också möta kraschar. Det är alldeles för mycket beroende av den centraliserade servern.

Tänk dig att ha en decentraliserad server som bara rymmer en bråkdel av all data. Så om en server kraschar eller hackas kommer webbplatsens ägare inte att förlora all information.

Dessutom kan regeringen eller internetreglerande organisationer inte ta bort någon webbplats eftersom informationen är spridd över hela nätverket. Så ingen kan styra internet som det. Som ni vet var själva idén med internet att göra information gratis för alla. Med den decentraliserade plattformen är det möjligt nu.

Så du förstår, fördelarna med Ethereums decentraliserade plattform är oräkneliga.

Decentraliserad autonom organisation (DAO)

En av de lysande fördelarna med Ethereums decentraliserade plattform är att en grupp likasinnade kan samarbeta för att avsluta ett projekt. Det bästa är att det inte finns någon ensam ledare för gruppen, vilket innebär att gruppen är decentraliserad. Läs mer om “DAO” här.

Detta kan hända om ytterligare en enhet som är bunden av ett Smart Contract arbetar för att uppnå ett enda enhetligt mål. Systemet löser upp DOA efter att ha uppnått målet. Du kan kalla det framtiden för jobb och kontor.

Kolla in våra jämförelser:

  • Bitcoin vs Ethereum? Vad är skillnaden?

  • Ethereum vs Litecoin: Varför LTC är för transaktioner och ETH för smarta kontrakt?

  • EOS VS Ethereum: A Potential Ethereum Killer!

  • Ardor vs Ethereum: Vilka är för- och nackdelar??

  • NEO vs Ethereum: Vilket är bättre?

  • Ethereum vs Ripple: djupjämförelse

Slutord

Med nya uppfinningar dyker nya möjligheter upp. Ethereums decentraliserade plattform skapar redan nya horisonter. Det kan bara skaka upp internetets natur. Plattformen skulle göra kontrakten oföränderliga och manipulera bevis.

Dessutom kommer det inte att finnas några driftstopp för apparna eftersom servern aldrig skulle gå ner. Bara tiden kan avgöra var skulle denna teknik ta i framtiden.

Läs mer, The Ultimate List of Blockchain Protocols

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me