Varför kommer Blockchain att förändra världen?

Blockchain är den nya tekniken som har skapat några surrningar i teknikgemenskapen. Blockchain kommer att förändra världen! Men hur och varför? För att svara på frågorna har vi sammanställt den här guiden åt dig.

Innan vi dissekerar varför blockchain kommer att förändra världen, låt oss börja med “vad är blockchain.” Blockchain-tekniken är ett distribuerat och decentraliserat huvudsystem som erbjuder transparens, oföränderlighet och säkerhet.

Att döma av de senaste åren av framgång är blockchain här för att stanna och stör långsamt olika branscher. Men oroa dig inte, störning betyder inte alltid en negativ inverkan. I verkligheten kan blockchain hjälpa till i alla branscher och bli av med de brister som plågade dem i första hand.

Så, alla nybörjare som inte är bekanta med ämnet bör använda den här guiden för att bekanta sig med konceptet blockchain och hur det kommer att förändra världen.

Anmäl dig nu:Gratis Blockchain-kurs

Hur kommer Blockchain att förändra världen?

Nu när du vet vad blockchain är kan vi gå över till hur det faktiskt kan förändra vår ekonomis och affärsverksamhet.

Blockchain är en decentraliserad databas där alla transaktioner lagras och valideras som har värde. Värdet kan emellertid representera vad som helst, som pengar, mark, juveler etc. Forbes ser redan framtiden och litar på de nya pengarna. De tror att blockchain kommer att förändra världen.

Men först, vilken typ av nytta får det? Och hur kommer det att förändra världen?

blockchain kommer att förändra världen

Peer-to-Peer-nätverkssystem

Alla har fullständigt förtroende för blockchain-databasen eftersom den inte styrs av en enda organisation, vilket betyder att den är öppen. Med blockchain-teknik kan du göra transaktioner direkt till mottagaren, som skämmer bort alla tredje parter.

Således gör det dem helt meningslösa eftersom du inte behöver någon annan tredje part för att validera mer. Så, effekten av blockchain här skapar peer-to-peer-transaktioner snarare än en klientservermodell.

Ingen centraliserad kontroll

Blockchain kommer att förändra världen genom att bli av med centraliserad kontroll. Ingen central myndighet kan styra dina tillgångar längre. Även om det offentliga blockchain-systemet är autonomt behöver ett privat blockchain-system autentisering för att fungera. Men det kan fortfarande minska nivån på centraliserad kontroll.

Under de senaste åren har vi sett den ofattbara dominansen av Google, Facebook eller Amazon på marknaden. Nu har de personuppgifter om nästan alla i världen! Blockchain kan dock hjälpa dig att ta tillbaka kontrollen över dina egna data.

Läs mer:6 viktiga blockchain-funktioner du behöver veta om

Förbättra integriteten

Med hjälp av hashfunktionen och kryptografimetoden är alla transaktioner krypterade och ingen kan hålla koll på dina transaktioner. I själva verket hjälper detta verkligen till att upprätthålla integriteten eftersom ingen dålig part kan se innehållet i din transaktion även om de vill.

Full insyn

En av de bästa delarna med blockchain är att det främjar transparens. För närvarande erbjuder de flesta av våra affärsmodeller inte detta attribut. Vi kan inte ens få insyn från regeringen själv.

Så när blockchain erbjuder ett offentligt huvudbokssystem där alla kan se vad som händer kan det återställa människors förlorade förtroende.

Ingen korruption

Blockchain kommer att förändra världen genom att bli av med korruption i vårt samhälle. I verkligheten, eftersom vi fortfarande arbetar med äldre nätverkssystem och pappersbaserade dokument, är det enkelt för bedrägliga parter att ändra dem.

Men blockkedjor är helt oföränderliga av naturen. Det är omöjligt att ändra eller ändra innehåll i ett block. Om någon försöker manipulera det kommer alla noder i systemet att avvisa det direkt eftersom det bryter mot samförståndet. Således blir det av med korruption.

Läs också:Allt du behöver veta om Blockchain Governance-principer

Blockchain förändrar ekonomin: Nytt monetärt system

En annan ny funktion i blockchain får långsamt dragkraft just nu. Det är förändringen i det monetära systemet från centraliserat till decentraliserat. Just nu är många regeringar intresserade av digitala valutamodeller för centralbanker.

Enligt den traditionella metoden är tredje part de federala bankerna som utfärdar “pengar”, vilket är en värdefull enhet i vår prövning. Men de federala bankerna delar inte sina register med allmänheten och kontrollerar den totala ekonomin.

Dessutom är transaktioner ofta opålitliga. Som ett resultat inträffar ekonomiska bedrägerifall.

Problemet slutar inte här. Varje land har en egen valuta. Så det finns ingen enhetlig valuta. Människor måste gå igenom besvärliga hinder innan de kan använda sina pengar i ett främmande land. Transaktioner tar dagar.

Dessutom håller “regeringens allt syn” ögonen på varje öre du spenderar. Vem vill att någon ska tappa sin verksamhet? Det bryter mot någons integritet.

Men med uppfinningen av CBDC-modellen antar nu många länder blockchain och gör en digital kopia av sina inhemska pengar. Länder som Kina eller USA utvecklar redan sina lösningar.

Detta kommer definitivt att förändra vår sociala och ekonomiska status för gott.

Kina lanserar nyligen sin egen CBDC-modell. Läs mer om det i vår guide om DCEP-projektet.

När kommer Blockchain ta över?

Om du funderar på när blockchain kommer att ta över måste du veta att det redan har tagits över många branscher. Liksom försörjningskedjan, handelsfinansiering, försäkring och hälso- och sjukvård använder många branscher blockchain-teknik för sina företag.

Så förändring har redan börjat. Men först när blockchain kan bli av med sina tekniska brister kan det starta massanpassningsprocessen.

Läs också: Hur fungerar Blockchain?

Varför Blockchain kommer att förändra världen?

Vi tycker att det är viktigt att notera att blockchain inte bara kommer att förändra världens tekniska aspekt utan det kommer också att påverka hur vi fungerar som ett samhälle. Mer än så är blockchain paradigmets förändring, ett sätt vi kan förstå världen som helhet och inte bara delar av den.

Hur kommer blockchain att påverka ekonomin? De traditionella sätten är fulla av frågor och framför allt korruption. Så det var hög tid för oss att anta en teknik som hjälper oss att effektivisera våra affärsmodeller. Så här kan blockchain positivt påverka vår ekonomi.

Kommer blockchain att lyckas? Vi tror det! Det visar redan positiva resultat i många projekt. Många företag investerar också en hel del i blockchain-baserade lösningar. Därför är skiftet inte bara fördelaktigt för folket utan också för företagen.

Vill du veta om blockchain som förändrar världen? Kolla in vår guide om hur blockchain kan förändra världen just nu!

Avslutande anmärkning

Blockchain-tillväxten har ökat de senaste åren. Du kommer att se många Blockchain-applikationer nyligen. Du kan köpa bilar, hem, till vårdtjänster med kryptovalutor nu. Med tanke på dess ständigt växande popularitet kan det helt enkelt antas att blockchain kommer att vara framtiden eftersom det löser varje enskilt problem som de traditionella systemen har.

Men bara tiden kan berätta om blockchain är lämplig för vår framtid eller inte.

Viktigast av allt, hur det verkligen kommer att påverka världen när det antas över hela världen. Om du bara är en nybörjare inom blockchain-området och vill lära dig mer om denna teknik kan du använda vår gratis blockchain-kurs för det.

Blockchain förutspås till framtidens teknik, så varför skulle du stanna bakom loppet?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map