Vad är skillnaden mellan Blockchain och Distributed Ledger?

Numera verkar blockchain-teknik skapa mycket surr. Eftersom mycket av detta breda utbud av blockchain-teknik har fått våra käftar att släppa, använder människor ofta termen distribuerad storbok istället för blockchain. Men är blockchain och distribuerad huvudbok samma sak?

Låt oss dyka lite djupare och ta reda på hur de verkligen fungerar och om blockchain och distribuerad bok är samma saker eller inte?

Vad är Distribuerad Ledger-plattform?

Distribuerad huvudplattform eller teknik är en typ av databas som använder noder eller andra datorsystem för att lagra data. Varje nod i nätverket sparar en exakt kopia av huvudboken.

Varje nod uppdaterar också all information oberoende.

Ganska cool, rätt?

Den mest spännande delen är att allt på den distribuerade huvudplattformen inte är beroende av något centralt myndighetssystem. Varje uppdatering av systemet spelas in individuellt och uppdateras sedan av noden själv.

Efter att ha fått all information röstar de för att se till att varje nod har majoritetsöverenskommelsen. Efter att ha fattat ett specifikt beslut uppdaterar dessa noder sedan huvudboken med den nya versionen. Denna typ av huvudbokssystem hjälper till att avsluta alla negativa sidor av förtroende.

Eftersom dessa noder är oberoende behöver du inte vara beroende av högre myndigheter som regeringar, banker eller advokater.

Denna fantastiska ledgerplattform introducerar en ny typ av lösning till centraliserade system. Detta kan vara början på en ny revolution!

Vad är Blockchain Technology?

Tja, blockkedjor är faktiskt en typ av distribuerad ledgerplattform. Vad som händer här är att noderna bildar en kedja för att lägga till ett extra lager av säkerhet och noggrannhet.

Ett peer-to-peer-nätverk hanterar en blockchain-teknik. Eftersom det är ett slags distribuerat huvudbokssystem kan det existera utan någon centraliserad myndighet eller server, som underhåller det. Så här beror data på beräkningsintegriteten och replikeringsprocessen för noderna.

Med detta sagt är blockchain-strukturen det som gör det så unikt. Alla data i detta huvudbokssystem lagras i ett block och grupperas efter noderna. Sedan sammanlänkas dessa datablock med varandra och skyddas senare med hjälp av någon form av kryptografi.

Således är det en växande lista med dataposter. Ingen kan ta bort eller ändra tidigare lagrade datablock, och det förblir så. Om något systemfel inträffar, vilket vanligtvis inte finns, studsar noderna tillbaka och använder tidigare lagrade data för att hantera förlusterna.

Det är därför som spårning av händelser eller hantering av systemet blir mycket mer avslappnad i den här typen av distribuerat huvudsystem.

Bitcoin, kryptovalutans gyllene juvel, var pionjären för denna teknik och utvecklades senare och användes i många andra kryptovalutor.

Så om du undrar varför kryptovalutor är så vanliga, är detta det faktiska svaret.

Vad är Fördelen: Blockchain förklarade

Tekniken är överlägset ett av de mest robusta systemen. Du kommer att ha svårt att bryta så mycket säkerhet. Uppenbarligen kan ingen tillhandahålla den 100% säkerhetsnivån, men blockchain hjälper till att minimera missbruk i stor utsträckning.

Strukturen är så säker att du till och med kan bearbeta finansiella poster utan några bekymmer. Den nya blockchain-tekniken ger företagen ett modernt sätt att hantera sina bankproblem utan extra smärta av pappersarbete.

Blockchain ser till att finansiella transaktioner sker utan operativa ineffektiviteter. Denna process sparar i slutändan massor av pengar. Detta är den ultimata anledningen för dig att använda blockchain-teknik.

Blockchain och Distribuerad Ledger: Finns det något bortom Blockchain?

Tja, blockchain kan vara ett populärt distribuerat huvudbokssystem, men det är inte det enda. Många människor tar nu upp det och uppfinner massor av andra effektiva distribuerade huvudtekniker för att slå blockchain.

Det bästa sättet att få ny och förbättrad DLT är samarbete. Eftersom det mesta av blockchain-tekniken är öppen, kan människor använda koderna och justera den för att göra den ännu effektivare.

Den dagen är inte långt när DLT kommer att bli den ultimata standarden och företag kommer att använda den för att bearbeta sina ekonomiska eller till och med andra aspekter av företag.

I slutet,

Så den största skillnaden mellan blockchain och distribuerad huvudbok är det interna struktursystemet. All blockchain-teknik är en form av den distribuerade huvudboken, men inte alla de distribuerade huvudbanksystemen är blockchain.

Varje distribuerad kanal är annorlunda och beror mest på nodernas beteende.

Kalla det, distribuerad huvudbok eller blockchain, men de är utan tvekan den utveckling som alla har väntat ivrigt på.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map